Jump to content

Από του χρόνου θα δούμε smartphones χωρίς θύρες!

Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το θέμα είναι οι θύρες κι όχι το ραδιόφωνο και η κάρτα SD.

Παντος όσους ρώτησα αν ακούν ράδιο και τι ή απάντηση, απ'οσους ακούν, ήταν ότι ακούν καμία αθλητική εκπομπή και κάνα "Παπαδάκη" και αυτοί στο αυτοκίνητο.

Αυτά βέβαια για Ελλάδα γιατί έξω οι περισσότεροι ακούν podcasts τα οποία είναι μόνο διαδικτυακά, στην ουσία το απλό ράδιο τους είναι άχρηστο.

Εκεί έχουν και δωρεάν απεριόριστο ίντερνετ. Εδώ;;;

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

• Απαντήσεις 99
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Άλλη μια "έξυπνη" κίνηση από τους κατασκευαστές. Ήταν που η micro usb θύρα ήταν το πρόβλημα ή η θύρα 3,5mm, που αν κάποιος ανοίξει το smartphone του, ο χώρος είτε είναι κενός ή "γεμισμένος" με ένα άχρηστο πλαστικό κομμάτι.

Ακόμα γράφουν για "ασύρματη" φόρτιση οι υποστηρικτές της, τη στιγμή που ο φορτιστής έχει ακόμα καλώδιο, το οποίο καταλήγει σε υπολογιστή/τοίχο/powerbank και η φόρτιση είναι επαγωγική, αφού το smartphone πρέπει να αγγίζει το pad και μετά από 2-3cm μακριά του, αυτή διακόπτεται.

Αν κάποιοι δυσκολεύονται να βρουν την θύρα φόρτισης με το καλώδιο, φαντάζομαι δυσκολεύονται να κεντράρουν και το smartphone τους πάνω στο pad.

Αν και όταν κινούμαστε σε ένα χώρο, έχουμε το smartphone στο χέρι μας και αυτό φορτίζει, τότε θα μπορούμε να μιλάμε για ασύρματη φόρτιση.

Τέλος, να μη μιλήσουμε για την αύξηση της θερμοκρασίας που προκαλεί η επαγωγική φόρτιση, κάνοντας ζημιά όχι μόνο στην μπαταρία, που φορτίζει ακόμα πιο αργά από το καλώδιο, αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα στο εσωτερικό ενός smartphone.

Αυτά βέβαια για Ελλάδα γιατί έξω οι περισσότεροι ακούν podcasts τα οποία είναι μόνο διαδικτυακά, στην ουσία το απλό ράδιο τους είναι άχρηστο.

Για να ακούς podcasts ή να κάνεις streaming μέσω spotify π.χ., χρειάζεσαι σοβαρά δίκτυα και σοβαρά πακέτα δεδομένων/συμβόλαια. Κανένα από τα 2 δεν υφίστανται στην Ελλάδα.

55€, για "απεριόριστα" δεδομένα, στα 2Mbps δεν είναι καν δεδομένα.

Huawei Nova 5T

Άλλη μια "έξυπνη" κίνηση από τους κατασκευαστές. Ήταν που η micro usb θύρα ήταν το πρόβλημα ή η θύρα 3,5mm, που αν κάποιος ανοίξει το smartphone του, ο χώρος είτε είναι κενός ή "γεμισμένος" με ένα άχρηστο πλαστικό κομμάτι.

Ακόμα γράφουν για "ασύρματη" φόρτιση οι υποστηρικτές της, τη στιγμή που ο φορτιστής έχει ακόμα καλώδιο, το οποίο καταλήγει σε υπολογιστή/τοίχο/powerbank και η φόρτιση είναι επαγωγική, αφού το smartphone πρέπει να αγγίζει το pad και μετά από 2-3cm μακριά του, αυτή διακόπτεται.

Αν κάποιοι δυσκολεύονται να βρουν την θύρα φόρτισης με το καλώδιο, φαντάζομαι δυσκολεύονται να κεντράρουν και το smartphone τους πάνω στο pad.

Αν και όταν κινούμαστε σε ένα χώρο, έχουμε το smartphone στο χέρι μας και αυτό φορτίζει, τότε θα μπορούμε να μιλάμε για ασύρματη φόρτιση.

Τέλος, να μη μιλήσουμε για την αύξηση της θερμοκρασίας που προκαλεί η επαγωγική φόρτιση, κάνοντας ζημιά όχι μόνο στην μπαταρία, που φορτίζει ακόμα πιο αργά από το καλώδιο, αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα στο εσωτερικό ενός smartphone.

Για να ακούς podcasts ή να κάνεις streaming μέσω spotify π.χ., χρειάζεσαι σοβαρά δίκτυα και σοβαρά πακέτα δεδομένων/συμβόλαια. Κανένα από τα 2 δεν υφίστανται στην Ελλάδα.

Στο πρώτο σκέλος συμφωνώ απόλυτα.

Στο δεύτερο όμως, έχω να πω ότι το πρόγραμμα στο οποίο αναφέρεσαι είναι συγκεκριμένης εταιρείας με περιορισμό στα 2mbps.

Άλλη εταιρεία δίνει τα πάντα απεριόριστα, στα 30 - 35 €.

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

Για Ελλάδα γράφει το άρθρο;

Sent from my Pixel 5 using Tapatalk

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μοναξιά από εκείνη του Σαμουράι...εκτός, ίσως από την μοναξιά του τίγρη μέσα στη ζούγκλα.

Να ξεκαθαρίσω προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, πως δεν είμαι υπέρ της αφαίρεσης όλων των θυρών. Ούτε και κατά είμαι ομως! Απλά το γράφω. Περιμένετε να δούμε. Άλλωστε οι επιλογές με τις ευκολίες που έχουμε σήμερα, θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

Για να πω την αλήθεια, αυτό δεν το κατάλαβα. Ούτε υπέρ ούτε κατά??

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Για να πω την αλήθεια, αυτό δεν το κατάλαβα. Ούτε υπέρ ούτε κατά??
Ούτε υπέρ, ούτε κατά, επειδή δεν μπορώ να ξέρω τι εξέλιξη θα έχει όλο αυτό. Μπορεί σε δύο χρόνια από σήμερα να παρουσιαστούν καινοτομίες σε αυτές τις τεχνολογίες, που θα μας διευκολύνουν απίστευτα πολύ την καθημερινότητα μας, μπορεί όμως να μην έρθουν έτσι τα πράγματα.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μοναξιά από εκείνη του Σαμουράι...εκτός, ίσως από την μοναξιά του τίγρη μέσα στη ζούγκλα.

Εγώ ξέρω ότι η δήθεν διευκόλυνση θα θέλει ίντερνετ για τα πάντα σχεδόν. Κι εδώ το δωρεάν απεριόριστο ίντερνετ είναι ακριβό ή δεν υφίσταται παντού.

Μόνο τις απλές κλήσεις δεν τις έκαναν μέσω ίντερνετ ακόμη. Θα έρθει κι αυτό...

Οι τιμές στα προγράμματα με απεριόριστα δεδομένα έχουν πέσει πολύ και θα κατέβουν κι άλλο.

Παύλος Παυλίδης 

Εγώ ξέρω ότι η δήθεν διευκόλυνση θα θέλει ίντερνετ για τα πάντα σχεδόν. Κι εδώ το δωρεάν απεριόριστο ίντερνετ είναι ακριβό ή δεν υφίσταται παντού.

Μόνο τις απλές κλήσεις δεν τις έκαναν μέσω ίντερνετ ακόμη. Θα έρθει κι αυτό...

Αν δεν θέλεις ίντερνετ, εφόσον όλα με αυτο γίνονται και θα γίνονται, τότε πούλα την συσκευή που έχεις και γύρνα σε κανένα clamshell Sharp του 2000.

Ούτε υπέρ, ούτε κατά, επειδή δεν μπορώ να ξέρω τι εξέλιξη θα έχει όλο αυτό. Μπορεί σε δύο χρόνια από σήμερα να παρουσιαστούν καινοτομίες σε αυτές τις τεχνολογίες, που θα μας διευκολύνουν απίστευτα πολύ την καθημερινότητα μας, μπορεί όμως να μην έρθουν έτσι τα πράγματα.

Όλες αυτές οι απαντήσεις στηρίζονται σε ένα vs (ασύρματη vs ενσύρματη) που όμως δεν υφίσταται. Γιατί θα πρέπει να υπάρχει το ένα ή το άλλο ενώ χωρίς θυσίες έχουμε και τα 2???

Όλες αυτές οι απαντήσεις στηρίζονται σε ένα vs (ασύρματη vs ενσύρματη) που όμως δεν υφίσταται. Γιατί θα πρέπει να υπάρχει το ένα ή το άλλο ενώ χωρίς θυσίες έχουμε και τα 2???
Γιατί δεν θα έχεις από του χρόνου κιόλας ένα από τα δύο, αλλά και τα δυο. Δοκιμαστικά θα κυκλοφορήσουν προφανώς συσκευές κάποιων, αν όχι όλων των εταιρειών, που θα είναι portless. Δεν νομίζω ότι θα αναγκαστεί κανένας να πάρει την συσκευή χωρίς τις θύρες επειδή δεν θα υπάρχει κάτι άλλο.

Στο πρώτο σκέλος συμφωνώ απόλυτα.

Στο δεύτερο όμως, έχω να πω ότι το πρόγραμμα στο οποίο αναφέρεσαι είναι συγκεκριμένης εταιρείας με περιορισμό στα 2mbps.

Άλλη εταιρεία δίνει τα πάντα απεριόριστα, στα 30 - 35 €.

Η άλλη εταιρεία έχει σχεδόν ανύπαρκτο 4g στην περιοχή μου. Ούτε που θέλω να σκεφτώ το 4g της εκτός Αττικής. Για να μη μιλήσω για την συμπεριφορά των υπαλλήλων του εδώ καταστήματος. Οπότε η επιλογή γίνεται 1.

Huawei Nova 5T

Η άλλη εταιρεία έχει σχεδόν ανύπαρκτο 4g στην περιοχή μου. Ούτε που θέλω να σκεφτώ το 4g της εκτός Αττικής. Για να μη μιλήσω για την συμπεριφορά των υπαλλήλων του εδώ καταστήματος. Οπότε η επιλογή γίνεται 1.

Στη δική μου περιοχή και όπου κινούμαι, το 4g της είναι υποδειγματικό. Όπως και η εξυπηρέτηση όσες φορές τη χρειάστηκα.

Οπότε για εμένα είναι η πρώτη και καλύτερη επιλογή.

Παύλος Παυλίδης 

Καταλάβετε μερικοί ότι οι αλλαγές στις συσκευές γίνονται με βαση τον κόσμο παγκοσμίως κι όχι με βάση την Ελλάδα.

Η επαγωγική φόρτιση είναι το μέλλον και θα δείτε εσείς που την κράζετε τι θα λέτε σε λίγα χρόνια.

Αρκει βέβαια να μην μείνουμε πίσω λόγω των κολλημένων που θέλουν καλώδια και ράδιο.

Σύμφωνα με χρήστες του MyPhone μέτοχος σε:

Huawei, Apple, Vodafone

Προσωπικά, με τα Pixel buds έχω καταβολευτεί πολύ περισσότερο απ' ότι με τα καλώδια. Ασύρματη φόρτιση αρκετά σπάνια θα την χρησιμοποιήσω, αλλά υπάρχουν στιγμές που απλά θα το ακουμπήσω στο Pixel stand και θα το αφήσω εκεί. Μεταφορά αρχείων με τον υπολογιστή μου κάνω εδώ και αρκετά χρόνια με AirDroid και παλιότερα με το WiFi file transfer. Για πολύ μεγάλα αρχεία θα χρησιμοποιήσω καλώδιο οπωσδήποτε. Όπως κι αν θελήσω σε περίπτωση ανάγκης πιο γρήγορη φόρτιση, θα δουλέψω με τον ενσύρματο φορτιστή της συσκευής. Όπως και να έχει, μιλάμε για έναν ορίζοντα χρόνου κάποιων ετών μέχρι να πάμε στα πλήρως ασύρματα συστήματα και συσκευές που θα λειτουργούν μόνο με αυτόν τον τρόπο. Οπότε τζάμπα η αρνητικότητα.

Edited by Nagata

Καταλάβετε μερικοί ότι οι αλλαγές στις συσκευές γίνονται με βαση τον κόσμο παγκοσμίως κι όχι με βάση την Ελλάδα.

Η επαγωγική φόρτιση είναι το μέλλον και θα δείτε εσείς που την κράζετε τι θα λέτε σε λίγα χρόνια.

Αρκει βέβαια να μην μείνουμε πίσω λόγω των κολλημένων που θέλουν καλώδια και ράδιο.

Εσύ έχεις καταλάβει πως θέλουμε και τις 2 επιλογές και ανάλογα με την περίσταση να τις χρησιμοποιούμε???

Δεν είναι ή το ένα ή το άλλο. Απορώ πως μερικοί εγκλωβιστηκατε σε αυτή την λογική και ξεχάσατε την λέξη ΕΠΙΛΟΓΕΣ.....

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Οπότε τζάμπα η αρνητικότητα.

Αρνητικοτητα υπάρχει όταν μας κόβουν επιλογές.

Κάποιοι ακολουθούν πιστά τις προσταγές των εταιρειών (και ότι της προόδου όπως θέλουν να τις παρουσιάσουν). Κάποιοι "τσιμπάνε"....

Μονάχα μην εκνευρίζεστε και τσακωθείτε παιδιά, μόνο αυτό!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Μπορεί να είναι, μπορεί και να μην είναι το μέλλον, το παρόν δεν είναι πάντως σίγουρα... Και ok για power, για data;

Και γιατί είναι κακό να ασκείς κριτική; Εσύ γιατί πρέπει να τα καταπίνεις όλα μία ζωή;

Εσύ έχεις καταλάβει πως θέλουμε και τις 2 επιλογές και ανάλογα με την περίσταση να τις χρησιμοποιούμε???

Δεν είναι ή το ένα ή το άλλο. Απορώ πως μερικοί εγκλωβιστηκατε σε αυτή την λογική και ξεχάσατε την λέξη ΕΠΙΛΟΓΕΣ.....

Αρνητικοτητα υπάρχει όταν μας κόβουν επιλογές.

Κάποιοι ακολουθούν πιστά τις προσταγές των εταιρειών (και ότι της προόδου όπως θέλουν να τις παρουσιάσουν). Κάποιοι "τσιμπάνε"....

Έτσι ακριβώς. Κάποτε όχι audio jack, θύρα microSD και ραδιόφωνο, miniHDMI και πληκτρολόγιο είχαμε, και σε συσκευές πολύ μικρότερες με οθόνες 4ων ιντσών. Δεν μπορώ να καταλάβω πως υπάρχουν καταναλωτές και δεν επιθυμούν διαφορετικότητα και επιλογές για όλους και επιβραβεύουν το ίδιο και το ίδιο form factor από 40 κατασκευαστές...

Nokia N9 & S.E.X. Play User x )

Απελπισμένες ρητορικές διαστρεβλώσεις !

Αν δεν θέλεις ίντερνετ, εφόσον όλα με αυτο γίνονται και θα γίνονται, τότε πούλα την συσκευή που έχεις και γύρνα σε κανένα clamshell Sharp του 2000.

Για τα αυτονόητα δεν θέλω ίντερνετ, όχι γενικώς. Εσύ το πήγες στην άλλη άκρη, όπως πάντα...

Μπορεί να είναι, μπορεί και να μην είναι το μέλλον, το παρόν δεν είναι πάντως σίγουρα... Και ok για power, για data;

Και γιατί είναι κακό να ασκείς κριτική; Εσύ γιατί πρέπει να τα καταπίνεις όλα μία ζωή;

Έτσι ακριβώς. Κάποτε όχι audio jack, θύρα microSD και ραδιόφωνο, miniHDMI και πληκτρολόγιο είχαμε, και σε συσκευές πολύ μικρότερες με οθόνες 4ων ιντσών. Δεν μπορώ να καταλάβω πως υπάρχουν καταναλωτές και δεν επιθυμούν διαφορετικότητα και επιλογές για όλους και επιβραβεύουν το ίδιο και το ίδιο form factor από 40 κατασκευαστές...

Εσυ ζησε με βαση το παρον κι ασε εμας να κοιταμε μπροστα το μελλον.

Δεν καταπινω τιποτα απλα γνωριζω τι σημαινει τεχνολογικη εξελιξη.

Αν ειχαμε το σκεπτικο σου θα ειμασταν ακομα με κερια στα σπιτια.

Το αστειο ειναι που λενε καποιοι οτι θελουν το καλωδιο για μεταφορα αρχειων με δικαιολογια οτι το καλωδιο ειναι πιο γρηγορο την στιγμη που εχουν συσκευη Xiaomi με USB2.0

Σύμφωνα με χρήστες του MyPhone μέτοχος σε:

Huawei, Apple, Vodafone

Εσυ ζησε με βαση το παρον κι ασε εμας να κοιταμε μπροστα το μελλον.

Δεν καταπινω τιποτα απλα γνωριζω τι σημαινει τεχνολογικη εξελιξη.

Αν ειχαμε το σκεπτικο σου θα ειμασταν ακομα με κερια στα σπιτια.

Το αστειο ειναι που λενε καποιοι οτι θελουν το καλωδιο για μεταφορα αρχειων με δικαιολογια οτι το καλωδιο ειναι πιο γρηγορο την στιγμη που εχουν συσκευη Xiaomi με USB2.0

Δεν καταλαβαίνω την αναφορά σου στην Xiaomi. Εκτός αν δεν γνωρίζεις τι ταχύτητα έχει η θύρα Lightning... Που μάλλον δεν γνωρίζεις για να την συγκρίνεις με τεχνολογία ασύρματης μεταφοράς... Εκτός αυτού, εγώ δεν είπα πως είμαι κατά της ασύρματης, είπα ότι είμαι κατά της κατάργησης των σημερινών επιλογών. Τα κεριά δεν καταργήθηκαν πριν έρθει το ρεύμα.

Όσοι δεν ζουν με γνώμονα την πραγματικότητα σήμερα, αλλά με βάση αυτό που θεωρούν πως θα έρθει μάλλον είναι εκτός πραγματικότητας.

Edited by Nagata

Nokia N9 & S.E.X. Play User x )

Απελπισμένες ρητορικές διαστρεβλώσεις !

Πολύ μπλα μπλα διαβάζω αλλά την ουσία ότι δηλαδή όλοι οι κατασκευαστες έχουν μπει σε μια διαδιακασια και αφαιρουν δυνατότητες χωρίς εναλλακτική επιλογή τις κάνετε αβαβα στο βωμό της δήθεν μελλοντολογικης ασαφειας.

Δεν ακολουθαμε πιστα τις προσταγες των εταιρειων. Ακολουθαμε αναγκαστικα τις επιλογες της πλειοψηφιας/μαζας του κοσμου,που καθοριζει και τι πραγματα μπαινουν/βγαινουν απο τα κινητα.

Αν για παραδειγμα εμενα με ενδιαφερει η microSD και IR Blaster σε ναυαρχιδα αλλα την πλειοψηφια οχι,τοτε η εταιρεια τα κοβει και τα 2(οπως κανουν οι περισσοτεροι),και με παιρνει και μενα υποχρεωτικα η μπαλα,αλλιως πρεπει να κοιταξω σε mid range συσκευες που και εκει οι επιλογες σε αυτα τα 2 ειναι ελαχιστες και κυριως απο 1 εταιρεια.

Αρα δεν μου καθοριζει τοσο η εταιρεια αυτα,οσο ο ιδιος ο κοσμος/μαζα,δηλαδη οι υπολοιποι σαν και εμενα.

Το ειδαμε αυτο και με το S6 και το S7 με την MicroSD καλη ωρα.

Εγω εκει που διαφωνω με παρα πολλους ειναι που τους λες πχ για ασυρματη φορτιση και την κραζουν,παρολο που δεν την εχουν δουλεψει οι ιδιοι προσωπικα ή ακομα χειροτερα δεν την υποστηριζει το κινητο τους αλλα την θαβουν κατα τα αλλα.

Edited by Fulgore1

Δεν ακολουθαμε πιστα τις προσταγες των εταιρειων. Ακολουθαμε αναγκαστικα τις επιλογες της πλειοψηφιας/μαζας του κοσμου,που καθοριζει και τι πραγματα μπαινουν/βγαινουν απο τα κινητα.

Αν για παραδειγμα εμενα με ενδιαφερει η microSD και IR Blaster σε ναυαρχιδα αλλα την πλειοψηφια οχι,τοτε η εταιρεια τα κοβει και τα 2(οπως κανουν οι περισσοτεροι),και με παιρνει και μενα υποχρεωτικα η μπαλα,αλλιως πρεπει να κοιταξω σε mid range συσκευες που και εκει οι επιλογες σε αυτα τα 2 ειναι ελαχιστες και κυριως απο 1 εταιρεια.

Αρα δεν μου καθοριζει τοσο η εταιρεια αυτα,οσο ο ιδιος ο κοσμος/μαζα,δηλαδη οι υπολοιποι σαν και εμενα.

Το ειδαμε αυτο και με το S6 και το S7 με την MicroSD καλη ωρα.

Εγω εκει που διαφωνω με παρα πολλους ειναι που τους λες πχ για ασυρματη φορτιση και την κραζουν,παρολο που δεν την εχουν δουλεψει οι ιδιοι προσωπικα ή ακομα χειροτερα δεν την υποστηριζει το κινητο τους αλλα την θαβουν κατα τα αλλα.

Πραγματικά τώρα, πιστεύεις πως πχ η πλειοψηφία δεν θέλει micro SD ή καλώδιο φόρτισης? Απλά μας το επέβαλαν και ακολουθούμε. Δεν άκουσα ποτέ κάποιον να διαμαρτύρεται για την υποδοχή κάρτας ή καλωδίου. Ούτε αυτοί που τώρα υπερασπιζονται ΜΌΝΟ την μια δυνατότητα (της ασύρματης φόρτισης).

Και το κυριότερο ερώτημα που δεν απάντησε κανένας είναι τι θα κερδίσει ο καταναλωτής από την αφαίρεση της συγκεκριμένης δυνατότητας (ενσύρματη φόρτιση)???? Δηλαδή αν απλά υπάρχει η υποδοχή που ενοχλεί? Θα φορτίζω οπότε θέλω ασύρματα και όποτε θέλω ενσύρματα. Δεν λέμε ή το ένα ή το άλλο. Γιατί αυτή η εμμονή? Σαν ψευδαίσθηση προόδου μου κάνει...... (γενικά μιλάω και όχι για σένα).