Jump to content

COSMΟΤΕ: HOME: Δίκτυο, τιμές, σχόλια, παρατηρήσεις, προβλήματα

Κοινοποίηση

Recommended Posts

43 minutes ago, elkons said:

Και όσοι δεν έχουμε FFTH σκαμε σαν τους μαλ@κες 28€ για VDSL έως 50Mbps..

Ένα πλεονέκτημα του FTTH είναι ότι είναι και φτηνότερο στην συντήρηση για τον πάροχο. Δεν είναι παράλογο να προσφέρεται και φτηνότερα, ακόμη και ως κίνητρο για μετάβαση. Επίσης ο ΟΤΕ κάνει σχεδόν υποχρεωτική την μετάβαση, εκεί που υπάρχουν υποδομές χαλκού και ίνας.

Έχω άλλα παράπονα, αλλά το συγκεκριμένο το καταλαβαίνω 🙂

Πρόγραμμα για νέο πελάτη το δίνουν 63€ και σε μένα για να το κάνω που έχω ήδη ftth στα 76€... 

Όσοι είμαστε χωρίς voucher και δεν έχουμε inalan η δεη το πληρώνουμε ακριβά το ftth ακόμα.. 

Τo πιο αξιόπιστο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα,Nova only Edge SA For Ever.. 

Στην δική μου περίπτωση ειχαν περάσει οπτική απο την γειτονιά μου αλλα δεν κάλυπτα τις απαιτήσεις για να πάρω το voucher για να προχωρήσω στην ενεργοποίηση της οπτικής. Είχα ξενερώσει και το άφησα μέχρι που πριν 1 μήνα με πείραν απο την Comsote να μου αλλάξουν την τωρινή μου σύνδεση vdsl 100mpbs (28.90€) σε ftth 100 στα 26.90€ με δωρεάν εγκατάσταση εξοπλισμό και όλα. Πριν λίγες μέρες μπαίνω τυχαία στο Comsote app και βλέπω προσφορά μόνο για σένα για το σταθερό ftth 500 με το cosmote tv start στα 29.90€ Αμέσως πείρα τηλέφωνο στην Comsote και αφου πρώτα διευκρίνισα οτι η τιμη είναι τελική μαζι με την εγκατάσταση και χωρίς το voucher προχώρησα στην ακύρωση της προσφοράς που μου έκαναν και έβαλα την 500αρα. Να σημειώσω οτι οτι δεν είχε ολοκληρωθεί η ενεργοποίηση του ftth 100 γιατί καθυστερούσε να έρθει ο μηχανικός για την αυτοψία του χώρου οπότε αυτή η καθυστέρηση μου βγήκε για καλό 🙂

On 3/1/2026 at 12:28 ΠΜ, _NikitaS_ said:

Το έχω αναφέρει παλαιότερα. Η κοσμοτε μου έδωσε οπτική 300αρα με όλα απεριόριστα στα 26 ευρώ, δύο μήνες δώρο πάγιο και δώρο για δύο χρόνια 10 ευρώ κάθε μήνα σε δύο καρτοκινητα όπως επίσης και 1000 λεπτά προς όλους.

Μου εδωσε τα ιδια με σενα αλλα η διαφορα μας ειναι οτι εχω 100αρα γραμμη με 27,90

On 13/1/2026 at 1:58 ΜΜ, stathis123 said:

παδια η κοσμοτε ειναι τα ζωα μου αργα, σε αιτηματα συνδεσεων κλπ
αναγκαστικα μενω γιατι παντα ξεκαβρακωνονται, γενικα προσπαθω να τους αποφυγω..
δοκιμασε το 2103507510

Μου λένε πως επειδή δεν είμαι ήδη κοσμοτέ, να πάρω στο 2106292400. Όπου δε δίνουν αυτή την προσφορά με τα 5 πάγια κτλ..

• 2 months later...

Ξέρουμε αν η COSMOTE σκοπεύει να φέρει κάποιο νεότερο router, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται στον υπόλοιπο όμιλο της Telekom; Το Speedport Plus 2 δίνεται ήδη αρκετά χρόνια και δεν θα έλεγα ότι (ειδικά το Arcadyan) είναι και ό,τι καλύτερο.

Υπάρχει περίπτωση να φέρουν, π.χ. κάτι σαν το Speedport Smart 4, Speedport 7, Speedport Pro;

Edited by elkons

• 1 month later...

Καλησπέρα σας, 

Ερώτηση που με καίει, Έκανα μεταφορά λόγω μετακόμισης σε Vodafone όπου πέρασαν 25 ημερολογιακές ημέρες, σφαχτήκαμε στα τηλέφωνα και ζητάει οριστική διαγραφή. 
Έκανα νέα σύνδεση στην COSMOTE όπου με ενημέρωσαν πως θέλουν 8 με 16 ημέρες για την ενεργοποίηση. Το θέμα είναι δεν ρώτησα ημερολογιακές ή εργάσιμες ; Θα έρθει ποτέ το ίντερνετ ή θα φρικαρω τελείως ; 
το έχω άμεσα ανάγκη καθώς δουλεύω από το σπίτι και το laptop υπολειτουργεί με hotspot 

Το νούμερο είναι αυθαίρετο και πρέπει να στο ερμηνεύσει αυτός που στο είπε.
Λίγες περισσότερες λεπτομέρειες μήπως μπορέσουμε να κάνουμε κάποια εκτίμηση: Χαλκός ή οπτική; Υπήρχε ήδη σύνδεση στο διαμέρισμα πριν μετακομίσεις;

4 minutes ago, minast said:

Το νούμερο είναι αυθαίρετο και πρέπει να στο ερμηνεύσει αυτός που στο είπε.
Λίγες περισσότερες λεπτομέρειες μήπως μπορέσουμε να κάνουμε κάποια εκτίμηση: Χαλκός ή οπτική; Υπήρχε ήδη σύνδεση στο διαμέρισμα πριν μετακομίσεις;

Χαλκός 100 γραμμή. 
δεν έχει έρθει οπτική ίνα ακόμη σε εμάς. 
σύνδεση στο διαμέρισμα δεν υπήρχε επειδή είναι νέα οικοδομή, και εμείς οι πρώτοι κάτοικοι. 
όμως η διπλανή μας ακριβώς, στον ίδιο όροφο , έχει ίντερνετ και τηλέφωνα  και μάλιστα COSMOTE οπότε μας είπαν από την εξυπερητση της cosmote πως δεν τίθεται καθυστέρησης λόγω οικοδομής, μιας και τα καλώδια υπάρχουν 

Edited by Mairizeim
.

Εκτός απροόπτου υπολόγιζε έως 10 εργάσιμες, δηλαδή θεώρησε ότι σου είπαν ημερολογιακές.
Ευκαιρία να πάρετε επαφή με τη γειτόνισσα να σας δώσει λίγο internet μέχρι να έρθει το δικό σας 🙂

1 minute ago, minast said:

Εκτός απροόπτου υπολόγιζε έως 10 εργάσιμες, δηλαδή θεώρησε ότι σου είπαν ημερολογιακές.
Ευκαιρία να πάρετε επαφή με τη γειτόνισσα να σας δώσει λίγο internet μέχρι να έρθει το δικό σας 🙂

Σε υπέρ ευχαριστώ 

1 hour ago, Mairizeim said:

Χαλκός 100 γραμμή. 
δεν έχει έρθει οπτική ίνα ακόμη σε εμάς. 
σύνδεση στο διαμέρισμα δεν υπήρχε επειδή είναι νέα οικοδομή, και εμείς οι πρώτοι κάτοικοι. 
όμως η διπλανή μας ακριβώς, στον ίδιο όροφο , έχει ίντερνετ και τηλέφωνα  και μάλιστα COSMOTE οπότε μας είπαν από την εξυπερητση της cosmote πως δεν τίθεται καθυστέρησης λόγω οικοδομής, μιας και τα καλώδια υπάρχουν 

Ασε τι λενε απο τα τηλέφωνα, μπορεί να μην υπάρχει καν συνδεση της πολυκατοικίας με το δικτυο(νεα οικοδομη), δες το γιατι μπορει να μείνεις μηνες εκτος, δες κατω το κουτι εχουν ερθει τα καλωδια πολης. αν δεν ξερεις πες σε κανενα φιλο γνωστο που γνωριζει

1 minute ago, nikos_kallithea said:

Ασε τι λενε απο τα τηλέφωνα, μπορεί να μην υπάρχει καν συνδεση της πολυκατοικίας με το δικτυο(νεα οικοδομη), δες το γιατι μπορει να μείνεις μηνες εκτος, δες κατω το κουτι εχουν ερθει τα καλωδια πολης. αν δεν ξερεις πες σε κανενα φιλο γνωστο που γνωριζει

Αφού έχει το διπλανό διαμέρισμα της πολυκατοικίας δεν θα έχουμε και εμείς καλώδια κάτω ; 

2 minutes ago, Mairizeim said:

Αφού έχει το διπλανό διαμέρισμα της πολυκατοικίας δεν θα έχουμε και εμείς καλώδια κάτω ; 

Σορρυ με το διπλανής μας κατάλαβα διπλανής πολυκατοικίας, τοτε πιστευω δεν θα αργησουν

• 2 weeks later...

Έχω μια 24αρα με απεριόριστα σταθερά και 500 λεπτά κινητά στα 24,90 που λήγει τον Οκτώβριο και μου έρχεται σήμερα προσφορά για ανανέωση με απεριόριστα κινητά στα 27,90. Εντωμεταξύ το ίδιο πρόγραμμα στο site το δίνουν στα 19,90 και στα 27,90 δίνουν την 300αρα αλλά δεν έχω ftth. 

Νομίζω στην cosmote είναι εκτός τόπου και χρόνου. Η vodafone την 24αρα με απεριόριστα σταθερά και 300 λεπτά κινητά την δίνει 11,5 ευρώ. 

On 28/5/2026 at 4:05 ΜΜ, dasnowy said:

Έχω μια 24αρα με απεριόριστα σταθερά και 500 λεπτά κινητά στα 24,90 που λήγει τον Οκτώβριο και μου έρχεται σήμερα προσφορά για ανανέωση με απεριόριστα κινητά στα 27,90. Εντωμεταξύ το ίδιο πρόγραμμα στο site το δίνουν στα 19,90 και στα 27,90 δίνουν την 300αρα αλλά δεν έχω ftth. 

Νομίζω στην cosmote είναι εκτός τόπου και χρόνου. Η vodafone την 24αρα με απεριόριστα σταθερά και 300 λεπτά κινητά την δίνει 11,5 ευρώ. 

Εννοείται τέλη Σεπτέμβρη κάνεις φορητότητα σε vodafone.

• 2 weeks later...

Η σύνδεση μου είναι Cosmote 500 οπτική ίνα. Τι καλώδιο  ethernetνα αγοράσω λόγου φθοράς του παλιού από το router speedport plus 2 έως τον υπολογιστή πύργος περίπου 5 μέτρα.

Edited by spideman3

34 minutes ago, spideman3 said:

Η σύνδεση μου είναι Cosmote 500 οπτική ίνα. Τι καλώδιο  ethernetνα αγοράσω λόγου φθοράς του παλιού από το router speedport plus 2 έως τον υπολογιστή πύργος περίπου 5 μέτρα.

Ένα cat5e είναι απολύτως αρκετό ακόμα και για 10Gb (εάν το υποστήριζε ο εξοπλισμός που συνδέεις). Εάν θέλεις να είσαι γαλαντόμος, πάρε cat6.

Εξίσου σημαντικό είναι να σε βολεύουν τα φυσικά χαρακτηριστικά του (πχ πόσο εύκαπτο ή ανθεκτικό είναι) για να μακροημερεύσει. Προσπάθησε να το περάσεις από διαδρομή που δεν θα ταλαιπωρείται, ακόμη κι αν δεν είναι η πιο σύντομη.