Jump to content

COSMΟΤΕ: HOME: Δίκτυο, τιμές, σχόλια, παρατηρήσεις, προβλήματα

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα επειδή τον Μάρτιο λήγει το συμβόλαιο μου του σταθερού, έχω αυτό που με 34.90 έχεις 100mbs και 2 κινητα what's up 10 ευρω καθε μήνα και 1000 λεπτά προς όλους.

Το μόνο fiber που έχω σπίτι είναι από τη ΔΕΗ και δεν νομίζω μέχι τότε να γίνει κάτι.

Ξέρετε αν μπορώ να πάρω ξανα το ίδιο πακέτο ή είναι μόνο για φορητότα?

Επίσης αν τυχόν διαλέξεις να πας σε άλλο πάροχο για να πάρω καλύτερη τιμή ποια είναι η διαδικασία και τι απαντάς όταν σε ρωτάνε αν θες να γίνει κατευθείαν ή μετα από 14 μέρες.

Edited by brainshaker

• 4 weeks later...

Ξέρω ότι στα καταστήματα Cosmote / γερμανός, υπάρχει προωθητική ενέργεια που αν πας το ρεύμα σου από άλλη εταιρία στην protergia παίρνεις 5€ έκπτωση στο σταθερό Cosmote για 24 μήνες 

• 2 weeks later...

Πάλι καλά έχω Vdsl 😃

Κάτι πάει πολύ λάθος ειδικά στο upload, το ping για ινα επίσης είναι υψηλό. 

Μετάβαση από adsl 24 πηγες FFTH 50;

Screenshot_20250107_214529_Speedtest.thumb.jpg.d06cbd08e41c7f02b936708dd556a7a7.jpg

On 7/1/2025 at 9:38 ΜΜ, katsiletra said:

Μια φοβερή μέτρηση σε δίκτυο με οπτική ίνα 50ρα.

Τα σχόλια δικά σας.. 

Screenshot_20250107_213502_Speedtest.jpg

Κάτι πάει λάθος στη γραμμή. Ακόμα και το ping, έπρεπε να είναι καλύτερο. Στο σπίτι είναι αυτή; Ή σε κάποια άλλη γραμμή που μοιράζει wifi σε πολλούς, πχ κάποιο κατάστημα; Γιατί εκεί αλλάζει. Πάντως άμα είναι ατομική, δήλωσε το βλάβη κατευθείαν, καθώς η εταιρεία, όπως όλες τους δηλαδή, εγγυώνται τις ονομαστικές τιμές. Άμα ήταν χαλκός, θα έπρεπε να ψάξουμε πρίζες, διακλαδώσεις, εξωτερικά κουτιά. Τώρα είναι πιο εύκολο να βρεθεί το λάθος 

Edited by johnny_htc

1 minute ago, johnny_htc said:

Κάτι πάει λάθος στη γραμμή. Ακόμα και το ping, έπρεπε να είναι καλύτερο. Στο σπίτι είναι αυτή; Ή σε κάποια άλλη γραμμή που μοιράζει wifi σε πολλούς, πχ κάποιο κατάστημα; Γιατί εκεί αλλάζει. Πάντως άμα είναι ατομική, δήλωσε το βλάβη κατευθείαν, καθώς η εταιρεία, όπως όλες τους δηλαδή, εγγυώνται τις ονομαστικές τιμές. Άμα ήταν χαλκός, θα έπρεπε να ψάξουμε πρίζες, διακλαδώσεις, εξωτερικά κουτιά. Τώρα είναι πιο εύκολο να βρεθεί το λάθος 

Σε σπίτι φίλου είναι. Δεν έχει βγάλει άκρη και πάει για κλείσιμο. 

7 minutes ago, katsiletra said:

Σε σπίτι φίλου είναι. Δεν έχει βγάλει άκρη και πάει για κλείσιμο. 

Το θέμα είναι ότι άμα είναι προβληματική η ίνα που έχουν εγκαταστήσει, όποιον και αν βάλει, πάλι τα ίδια θα κάνει. Ας μην το αφήσει έτσι προτείνω, κυνήγι μέχρι να του το λύσουν γιατί είναι και απαλευτο το νούμερο που δίνει. Επίσης εύχομαι να του κάνουν και έκπτωση για όσο χρόνο έχει τέτοιες υπηρεσίες παρωδία.. 

17 ώρες πριν, johnny_htc said:

Το θέμα είναι ότι άμα είναι προβληματική η ίνα που έχουν εγκαταστήσει, όποιον και αν βάλει, πάλι τα ίδια θα κάνει. Ας μην το αφήσει έτσι προτείνω, κυνήγι μέχρι να του το λύσουν γιατί είναι και απαλευτο το νούμερο που δίνει. Επίσης εύχομαι να του κάνουν και έκπτωση για όσο χρόνο έχει τέτοιες υπηρεσίες παρωδία.. 

Η ίνα δεν δουλεύει έτσι. Εφόσον έχει συνδεθεί επιτυχώς το ONT, μιλάει με το OLT στα 2.5G down/1.25G up. Το bandwidth είναι επόμενο επίπεδο.

Μερικές διευκρινήσεις για τον φίλο που έχει το πρόβλημα: Μετρήσεις οπωσδήποτε με καλώδιο, και με κλειστό το ασύρματο, για να σιγουρευτούμε ότι δεν υπάρχει συσκευή που χρησιμοποιεί το δίκτυο. Επίσης καλό είναι να πειραματιστεί με διαφορετικούς servers και διαφορετικές υπηρεσίες. Ειδικά εφόσον είναι Cosmote, καλό είναι να δοκιμάσει τον server της Cosmote.

Εάν αυτές είναι κανονικές, μετά κοιτάει και το ασύρματο. Τα 16ms δεν είναι απαραίτητα κακά για οπτική, εάν δεν βρίσκεtαι γεωγραφικά κοντά στον server. Για επαρχία είναι αποδεκτό. Τα 479ms προφανώς υποδηλώνουν κάτι άλλο.