Jump to content

COSMΟΤΕ: HOME: Δίκτυο, τιμές, σχόλια, παρατηρήσεις, προβλήματα

Κοινοποίηση

Recommended Posts

τελικά ήταν χαλασμένη η μπριζα... βέβαια από τις 3 που έχω στο σπίτι και η 2η είναι χαλασμένη και δούλευε μόνο η 3η που δεν σκέφτηκα να την δοκιμάσω. το ξέρω λίγο χαζό αλλά πάει τώρα. άλλο θέμα βέβαια ότι τώρα κλειδώνω μόνο στα 30 mbps ενώ έχω 50αρα γραμμή. μου λέει το παλικάρι να κάνω ένα τηλέφωνο αύριο που θα έχει κλείσει στο σύστημα αυτή η υπόθεση για να ανοίξω νέο θέμα βλάβης(αν όντως υπάρχει γιατί μου είπε ότι και η 3η δεν είναι και σε τόσο καλή κατάσταση και καλό θα είναι αφού θα αλλάξω τις άλλες 2,να αλλάξω κι αυτήν). παίζει δηλαδή να χάνω ταχύτητα λόγω της κακής κατάστασης και της 3ης μπριζας.

Τρίτη απόγευμα στο.. κλείσιμο του Oteshop Λιβαδειάς, έκανα την αίτηση για αλλαγή απο ADSL24 (συγχρόνιζε σταθερά στα 10Mbps),σε VDSL30.

Τετάρτη πρωί είχε ήδη ενεργοποιηθεί και ιδού οι τιμές.

Λίγο θόρυβο στην γραμμή βλέπω, αν παρατηρείτε κάτι άλλο αξιοσημείωτο, παρακαλώ σχολιάστε. 3792a7eb1ca99d80356a4f196baf134e.jpg

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Treat me like i treat you..

Τρίτη απόγευμα στο.. κλείσιμο του Oteshop Λιβαδειάς, έκανα την αίτηση για αλλαγή απο ADSL24 (συγχρόνιζε σταθερά στα 10Mbps),σε VDSL30.

Τετάρτη πρωί είχε ήδη ενεργοποιηθεί και ιδού οι τιμές.

Λίγο θόρυβο στην γραμμή βλέπω, αν παρατηρείτε κάτι άλλο αξιοσημείωτο, παρακαλώ σχολιάστε. 3792a7eb1ca99d80356a4f196baf134e.jpg

113 mbs φτανει η γραμμη σου; καλα βλεπω ;

113 mbs φτανει η γραμμη σου; καλα βλεπω ;
Μάλλον?

Δεν γνωρίζω περισσότερα τεχνικά μην σας πω ψέματα!

Γι αυτό έβαλα την φωτογραφία να μου πείτε κ εσείς.

Το Καφαο Νέου Τύπου βρίσκεται στα 40 μέτρα παντως.

Treat me like i treat you..

επιθυμώ να συνδεσω σε γραμμη ISDN συσκευή ΦΑΞ αναλογικού. Το εγχειρίδιο χρήστη συνιστα να βάλω αναλογικό μεταροπέα Α/Β αλλα πως και που να τον ζητήσω?

Ρε παιδια να σας ρωτησω κατι.

Εχει ληξει το συμβολαιο που ειχα στο σταθερο με vdsl50+360 προς κινητα και πηρα τηλεφωνο για ανανεωση και μου δινουν τιμη 45 ευρω. Τους λεω οτι βλεπω στο site οτι το ιδιο ακριβως το δινουν με 42.50 .

Και μου απαντανε οτι δεν μπορουν να το δουν αυτο κι οτι αυτο τους βγαζει ο υπολογιστης και αυτο μονο μπορουν ν κανουν. Ειναι δυνατον ???

Στάλθηκε από το SM-N950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

επιθυμώ να συνδεσω σε γραμμη ISDN συσκευή ΦΑΞ αναλογικού. Το εγχειρίδιο χρήστη συνιστα να βάλω αναλογικό μεταροπέα Α/Β αλλα πως και που να τον ζητήσω?

Ο μετατροπεας ειναι το netmod που εχεις.εκει θα το συνδεσεις

Edited by XP130TD
Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος

• 2 weeks later...
Παρακολουθώ καιρό το site αλλά δυστυχώς αναγκάζομαι να στείλω το πρώτο μου μου μήνυμα για άσχημο λόγο.

Τον Ιούλιο του 2017 υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία για ανανέωση συμβολαίου για σταθερή τηλεφωνία και ίντερνετ με την Cosmote. Συμφωνήθηκαν στο τηλέφωνο συγκεκριμένες υπηρεσίες για συγκεκριμένο ποσό. Μάλιστα πριν κλείσει οριστικά η συμφωνία από πλευράς μου επανέλαβα το πρόγραμμα ξεκάθαρα και ανέφερα το τελικό ποσό με την επισήμανση ότι αυτό περιλαμβάνει και ΦΠΑ και το τέλος τηλεφωνίας προς το κράτος. Η απάντηση από την κοπέλα στο τηλέφωνο επίσης ξεκάθαρη ότι έτσι όπως τα ανέφερα είναι. Δίνω το τελίκό οκ και κλείνουμε συμβόλαιο για 24 μήνες.

Μου έρχεται λογαριασμός με ΕΞΤΡΑ χρέωση στο πάγιο 5 ευρώ/μήνα. Τηλεφωνώ στην εξυπηρέτηση πελατών και ενημερώνω ότι δεν είχαμε συμφωνήσει αυτό. Μου λένε ότι αν θέλω μπορούν να ελέγξουν την καταγραφή της κλήσης και να με ενημερώσουν. Ζητάω να προχωρήσουν σε αυτό. Μετά από 1 εβδομάδα μου τηλεφωνούν να μου πουν ότι ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ κι ότι όντως ειχαμε συμφωνήσει για 5 ευρώ λιγότερα το μήνα ΑΛΛΑ "έχει γίνει λάθος" από πλευράς τους και έχω πλέον 3 επιλογές :

-Είτε να μείνω στο ίδιο ποσό που συμφωνήσαμε ΑΛΛΑ με λιγότερα λεπτά δωρεάν προς κινητά

-Είτε να πληρώνω 5 ευρώ πάνω το μήνα με τα λεπτά που είχαν συμφωνηθεί αρχικά

-Είτε να κάνουμε νέο συμβόλαιο 24μηνών (!) με 5,3 ευρώ παραπάνω αλλά πολύ περισσότερα λεπτά προς κινητά!

Αρνήθηκα να κάνω οποιαδήποτε συζήτηση και απαιτώ να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα! Είναι ή δεν είναι δεσμευτική η συμφωνία από το τηλέφωνο και για αυτό καταγράφονται και κλήσεις; Από που κι ως που μονομερώς αθετούν την συμφωνία , τη στιγμή μάλιστα που αναγνωρίζουν ότι έχουμε κάνει άλλη συμφωνία; Μιλάμε για καραμπινάτη παράνομη ενέργεια. Δηλαδή αν γούσταραν με έπαιρναν και μου έλεγαν ότι έκαναν λάθος στο ποσό κι ότι θέλουν 20.000 ευρώ το μήνα και αν δεν μου αρέσει "ορίστε τρεις επιλογές";

Αν νομίζουν ότι είναι η Siemens και εγώ ελληνικό κράτος , να ενημερώσω ότι είναι η deutsche telekom κι εγώ δεν δέχομαι νταβατζιλίκια! Δηλαδή αν μονομερώς άλλαζα τους όρους λέγοντας "ω συγγνώμη λάθος" θα το δέχονταν;

Ζήτησα 4 φορές στο τηλέφωνο να μιλήσω με κάποιον προϊστάμενο και να μεταφερθεί το παράπονο μου και συνέχιζε η κυρία που μιλούσα να μου λέει με θράσος ότι μόνο αυτά που μου λέει μπορούν να γίνουν. Εγώ δημοσιεύω το όλο θέμα σε πρώτη φάση, σε δεύτερη θα πάω να κάνω γραπτά καταγγελία στον Cosmote, μετά το πέρας των 20 ημερών που είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν , θα κάνω καταγγελία σε ΕΕΤΤ και τελικά θα φύγω για άλλο πάροχο ΧΩΡΙΣ να πληρώσω καμία ρήτρα συμβολαίου και πάμε σε όποιο δικαστήριο θέλουν ελληνικό ή Γερμανικό. Αφού δεν αναγνωρίζουν αυτοί τα συμφωνηθέντα γιατί να τα αναγνωρίσω εγώ;

Επίσης αν υπάρχει κάποιος που γνωρίζει δικηγόρο που έχει εμπειρία με παρόμοια ζητήματα ας μου στείλει στοιχεία. Δεν είναι τα 5 ευρώ, είναι ότι τα νταβατζιλίκια πέθαναν!

Επανέρχομαι για να ενημερώσω όποιον ενδιαφέρει και βρεθεί σε παρόμοια θέση. Έκανα αίτηση σε άλλο πάροχο, ο οποίος με ενημέρωσε να καθυστερήσω την καταγγελία για 3 μέρες μετά την συμφωνία μαζί του για να μην χάσω τον αριθμό τηλεφώνου μου. Την 3η μέρα και πριν πάω σε κατάστημα Cosmote για την καταγγελία, με πήραν τηλέφωνο και μου έκαναν πρόταση για καλύτερους όρους από τους αρχικά συμφωνηθέντες. Εγώ επισήμανα ότι αν είχα συμφωνήσει στις πιέσεις που μου έκαναν τηλεφωνικά να δεχτώ τις επιλογές τους, σήμερα δεν θα γινόντουσαν τέτοιες προτάσεις. Μου ζήτησαν συγγνώμη αρκετές φορές για συμπεριφορά κτλ, αλλά δυστυχώς είναι όπου σε πιάσουν.

Συνεπώς μην τους αφήσετε να σας... πιάσουν.

Αύριο ανακοινώνονται τα πακέτα 100/10 και 200/20 mbps.

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

λοιπόν ας κάνω ένα repeat. 3 βδομάδες πριν τελείωσε η καμπίνα του ΟΤΕ στην περιοχή. κάνω αίτηση κατευθείαν για 50, τελικά μετά από μετρήσεις τεχνικού στο χώρο μου η ανώτερη ταχύτητα που φτάνει σπίτι μου είναι τα 33 που κλειδώνει τώρα το ρουτερ. μου λέει χωρίς χρέωση μπορείς να το γυρίσεις στα 30 αλλά θα πέσεις στα 25-26. η διαφορά είναι 2-3€ λιγότερα και δεν ξέρω αν αξίζει να χάσω 7-8 mbps για τέτοια διαφορά τιμής. και φτάνουμε στην ερώτηση. με το καινούριο fiber που ανακοινωνεται αύριο υπάρχει περίπτωση να δω καλύτερη ταχύτητα? αν γίνει διαθέσιμο το 100αρι στην περιοχή μου είχα ρωτήσει τον τεχνικό όταν ήρθε σπίτι μου ότι θα πιάνω 80-90 αν το ενεργοποιήσω εννοείται αλλά αν είναι να παίρνω 40-45 από αύριο δεν υπάρχει λόγος για τα 100 ακομα. το όλο fiber δηλαδή είναι απλά μάρκετινγκ ή από αύριο γίνεται μια γενική αναβάθμιση σε όλες τις vdsl καμπινες ακόμα και στις 30/50 γραμμές ίντερνετ?

Ανέβηκαν στο site της COSMOTE τα νέα πακέτα COSMOTE Double Play Fiber.

COSMOTE Double Play Fiber 50 XL, με μηνιαίο κόστος 42,53€ (κατάλογος 53,88€), με απεριόριστα σταθερά και 360 λεπτά προς κινητά.

COSMOTE Double Play Fiber 50 XL

COSMOTE Double Play Fiber 100 XL, με μηνιαίο κόστος 49,50€ (κατάλογος 61,50€), με απεριόριστα σταθερά και 480 λεπτά προς κινητά ή διεθνή.

COSMOTE Double Play Fiber 100 XL

COSMOTE Double Play Fiber 200 XL, με μηνιαίο κόστος 59,50€ (κατάλογος 71,50€), με απεριόριστα σταθερά και 480 λεπτά προς κινητά και διεθνή.

COSMOTE Double Play Fiber 200 XL

το 200αρι φθηνότερο της wind...

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

Ανέβηκαν στο site της COSMOTE τα νέα πακέτα COSMOTE Double Play Fiber.

COSMOTE Double Play Fiber 50 XL, με μηνιαίο κόστος 42,53€ (κατάλογος 53,88€), με απεριόριστα σταθερά και 360 λεπτά προς κινητά.

COSMOTE Double Play Fiber 50 XL

COSMOTE Double Play Fiber 100 XL, με μηνιαίο κόστος 49,50€ (κατάλογος 61,50€), με απεριόριστα σταθερά και 480 λεπτά προς κινητά ή διεθνή.

COSMOTE Double Play Fiber 100 XL

COSMOTE Double Play Fiber 200 XL, με μηνιαίο κόστος 59,50€ (κατάλογος 71,50€), με απεριόριστα σταθερά και 480 λεπτά προς κινητά και διεθνή.

COSMOTE Double Play Fiber 200 XL

το 200αρι φθηνότερο της wind...

Πρεπει να παρουμε τηλεφωνο για να δουμε αν ειναι διαθεσιμο στη γραμμη μας? Γιατι εχω το 50αρι και οταν βαζω τον αριθμο μου μου βγαζει οτι μονο το 50αρι ειναι διαθεσιμο στη γραμμη. Βαζω και αλλα 2 -3 τηλεφωνα γνωστων μου που εχουν 50αρι και παλι τα ιδια μου βγαζει. Ε για ποιους ειναι τοτε το 100αρι και το 200αρι διαθεσιμα? :Ρ

Εκτος κι αν η βαση δεδομενων στο site δεν ειναι ενημερωμενη.

Αν έχει 50αρι δε σημαίνει ότι θα έχεις και αυτά.Πρέπει η καμπίνα σου να είναι έτοιμη.

Αν έχει 50αρι δε σημαίνει ότι θα έχεις και αυτά.Πρέπει η καμπίνα σου να είναι έτοιμη.
Καταλαβα. Απλα νομιζα πως για να το διαθεσουν αν μη τι αλλο αυτοι που πιανουν 50 θα μπορουν να πιασουν 100.

Περιμενουμε λοιπον.

Μπααα εγώ έχω 30.Δεν είναι διαθέσιμο...έτσι έκανα αίτηση αναβάθμισης σε 50, αφού πλέον είναι ίδια τιμή...Η καμπίνα είναι ακριβώς έξω από το σπίτι μου...άρα δεν έχει να κάνει με την απόσταση σε αυτή την περίπτωση.

Έγινε και εμένα η αναβάθμιση από 30/2,5 σε 50/5 αφού η τιμή είναι ίδια, σχεδόν.

http://www.speedtest.net/my-result/6815492651

Αν υπάρχει κάποιος εδώ μέσα παιδια που να δουλεύει στον ΟΤΕ σαν τεχνικός πχ έξω με τα βανακια, ας στείλει ένα μύνημα σας παρακαλώ...

παίδες για cosmote σταθερό , ποιό μόντεμ προτείνετε? το Entry 2i ή το 724? θεωρητικά το 724 είναι καλύτερο, αλλά κάπου άκουσα ότι το wifi του entry είναι πιο καλό. Έχει κανείς εμπειρία από τα δύο?

• 2 weeks later...
Ναι.Είναι εδώ:https://tools.otenet.gr/index.php

Ναι.Είναι εδώ:https://tools.otenet.gr/index.php

μιας και ειμαι νεος συνδρομητης μου εκανε νεο μαιλ με καταληξη @cosmotemail.gr

γινεται και με αυτο?

Vamos Aris

μιας και ειμαι νεος συνδρομητης μου εκανε νεο μαιλ με καταληξη @cosmotemail.gr

γινεται και με αυτο?

ναι γίνεται. είναι της μορφής username@cosmotemail.gr

ναι γίνεται. είναι της μορφής username@cosmotemail.gr

Δεν συνδέεται για κάποιο λόγο... Θα μιλήσω με την υπηρεσία τους

----- προσθήκη μηνύματος 12 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

τελικα μπηκα,αλλα πως στελνουμε σμσ?η διευθυνση επανω γραφει tools.otenet αλλα ειναι το μειλ μου στην ουσια

επισης υπαρχει μια υπηρεσια to web2sms στο playstore αλλα δε συνδεεται εκει..

Vamos Aris

----- προσθήκη μηνύματος 12 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

τελικα μπηκα,αλλα πως στελνουμε σμσ?η διευθυνση επανω γραφει tools.otenet αλλα ειναι το μειλ μου στην ουσια

επισης υπαρχει μια υπηρεσια to web2sms στο playstore αλλα δε συνδεεται εκει..

Πηγαινεις στην σελιδα πανω δεξια στο web2SMS και θα σε ανοιξει μια φορμα για να γραψεις το μηνυμα σου και τον παραληπτη.

Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk