Jump to content

Τα πάντα για τα καρτοκινητά της Cosmote

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Οταν λες το εχει κανει ο haki τι εννοεις? Που το εχει ποσταρει? Παντως ιδου πεδιο δοξης λαμπρο για του υπευθυνους του σαϊτ. Μιας κι εχετε αρκετες συσκευες για παρουσιαση-δοκιμη καντε ενα τετοιο τεστ για να σταματησουν και οι θεωριες συνομοσιας απ' ολους μας.

Εγώ με έναν αριθμό που το καλοκαίρι ήταν συμβόλαιο έπιανα με 4G τα 38 Mbps και όταν έγινε Cosmokarta (και μετά Frog) στην ίδια κεραία κατεβάζω (πάλι σε 4G) με 12 Mbps. Σήμερα πάλι με 3G έπιανα 7 Mbps και με 4G τα 9 Mbps. Yποψιάζομαι ότι όντως κάτι συμβαίνει.

Απλά το αναφέρει.Δεν ανέβασε εικόνες.Εγώ βέβαια δεν έχω σύνδεση για να κάνω σύγκριση αλλά με το what's up που έχω πιάνω με 4G ΑΠΟ 7 μέχρι 9mb.Και όταν το βάζω σε 3G πιάνει μεγαλύτερη ταχύτητα απο 9 μέχρι 11mb .Δεν αναφέρω θεωρίες συνομοσίας.Και εγω χτές το πήρα χαμπάρι διότι έκανα speedtest .Kάποιος με σύνδεση και καρτοκινητό cosmote με την ίδια συσκευή να κάνει spreed test sto 4G δίκτυο δεν υπάρχει εδω μέσα?

Edited by zteblade85

• Απαντήσεις 44χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Με κάθε επιφύλαξη μια και δεν μπορώ να ξέρω, αναρωτιέμαι αν είναι θέμα καρτοκινητής η θέμα χωρητικότητας δικτύου. Το 4G στην Ελλάδα εκπέμπει μόνο σε ένα κομματάκι της μπάντας των 1800MHz, τα 800 και 2600MHz τώρα μόλις δημοπρατούνται από την ΕΕΤΤ για χρήση από τους παρόχους. Δοκιμάστε να κάνετε δοκιμές σε κάποια άσχετη ώρα της νύχτας για να έχουμε καλύτερη εικόνα. Μπορεί φυσικά να είμαι κι εντελώς λάθος...

Βασική συσκευή: Xiaomi Redmi Note 5 Global (whyred) -- OS: MiUI 10 Global Beta (Android 8.1)

Εφεδρική συσκευή: Xiaomi Redmi Note 4 Global (mido) -- OS: LineageOS 15.1 (Android 8.1)

Δίκτυο: WIND

Το έγραψα νομίζω. What's Up που το καλοκαίρι στην προσφορά έπιασε 108mbps και μετά τη λήξη της με τα δωρεάν mb που δίνει στο φοιτητικό πιάνει ταχύτητες απλού 3g. Στην ίδια περιοχή με την ίδια συσκευή.

Είναι θέμα από ότι φαίνεται. Όπως έχω γράψει αρκετές φορές νομίζω, σε what's up φοιτητικό(και αφού προηγήθηκε τηλεφώνημα για ενεργοποίηση 4G στον αριθμό) έπιασα σε Nexus 5 108mbps μόνο όταν είχε ενεργοποιημένο το 1gb που έδινε bonus το καλοκαίρι. Από εκεί και έπειτα με τα δωρεάν MB που μου δίνει στο φοιτητικό, ενώ γράφει ότι συνδέεται σε 4G, παίζει στις ίδιες ταχύτητες με το 3G. Ένα το κρατούμενο.

Μέχρι το πρωί κοιτούσα τις υπηρεσίες στην εφαρμογή my what's up και στο πακέτο των 5€ που σου δίνει 500ΜΒ(+300 για λίγο) αναφέρει πως αν έχεις 4G συσκευή. Κάτι που δεν έγραφε(και είμαι απόλυτα σίγουρος μιας και πάνε λίγες ώρες που το κοίταξα) στο πακέτο των 3€ με τα 60ΜΒ. Και σκέφτηκα πως διαχωρίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Όμως αυτή τη στιγμή που ξανακοιτάω υπάρχει το κειμενάκι που λέει για το 4G και στο πακέτο των 3€.

Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος απόλυτα για το τι παίζει, καθώς τα MB που έχω διαθέσιμα δεν προέρχονται από την αγορά κάποιου πακέτου. Και σκέφτομαι κάποια στιγμή να αγοράσω ένα που να υποστηρίζει 4G και να δω αν θα έχει διαφορά.

Tι λέγαμε;;; :worry: Aν περιορίζεται η ταχύτητα του 4G στα καρτοκινητά;;; :confused:

Δοκιμή στο ίδιο παγκάκι της κεντρικής πλατείας πριν λίγο. Πρώτα έκανε το Speedtest ένα Nexus 5 με συμβόλαιο Cosmote και αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η δοκιμή ακολούθησε το Moto X με καρτοκινητό Cosmote.

Τα λόγια είναι περιττά!!! ( http://www.youtube.com/watch?v=GWJNVV9to6I )

Παρεμπιπτόντως...το Moto X έχει καλύτερη λήψη στο 4G!

http://s8.postimg.org/c0q76x76d/Clipboard.jpg

Tι λέγαμε;;; :worry: Aν περιορίζεται η ταχύτητα του 3G στα καρτοκινητά;;; :confused:

Πριν όμως από την δοκιμή στο 4G, είχε προηγηθεί και μιά δοκιμή στο 3G! Kαι πάλι "τα λόγια είναι περιττάααα...ααα...ααα"!

http://s24.postimg.org/cmli5mk05/20141001_132504.jpg

Είμαι περίεργος να δω τις αντιδράσεις των ήδη παρενεβόντων "καλοπροαίρετων"!

Να σαι καλα haki!! Τωρα ας κανει παρακαλω καποιος κατι αντιστοιχο και με βονταφον. Ειμαι περιεργος αν υπαρχει συνενοηση και σ' αυτο το πεδιο κι οχι μονο στην τιμολογηση.

Tι λέγαμε;;; :worry: Aν περιορίζεται η ταχύτητα του 4G στα καρτοκινητά;;; :confused:

Δοκιμή στο ίδιο παγκάκι της κεντρικής πλατείας πριν λίγο. Πρώτα έκανε το Speedtest ένα Nexus 5 με συμβόλαιο Cosmote και αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η δοκιμή ακολούθησε το Moto X με καρτοκινητό Cosmote.

Tι λέγαμε;;; :worry: Aν περιορίζεται η ταχύτητα του 3G στα καρτοκινητά;;; :confused:

Πριν όμως από την δοκιμή στο 4G, είχε προηγηθεί και μιά δοκιμή στο 3G! Kαι πάλι "τα λόγια είναι περιττάααα...ααα...ααα"!

Παιδιά με καρτοκινητό what's up τί ταχύτητες έχετε στο 4G LTE της cosmote?Μήπως περιορίζει την ταχύτητα η cosmote ή απλά είναι εικονικό το 4G?Εγω κάνω speddtest με σήμα 2 γραμμές LTE και βρίσκω απο 7 μέχρι 9 mb dowload.Το περίεργο είναι οτι μόλις το γυρίζω σε 3G κατεβάζει γρηγοροτερα με ΤΑΧΥΤΗΤΑ 11MB..Τι παίζει?΄Εχει κάποιος άλλος what's up με 4G να μου πει τι ταχύτητες πιανει στο speed test?

Τελικά υπάρχει ΜΕΓΑΛΟ θέμα.ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΤHΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΤΑ ΚΑΡΤΟΚΙΝΗΤΑ Η COSMOTE στο 4G.Απο το test που έκανες διαπιστώνουμε οτι κάνει και περιορισμό ταχύτητας και στο 3G στα καρτοκινητά:ninja: .Μεγάλο φάουλ αυτό απο την cosmote διότι δεν αναφέρει πουθένα οτι με καρtοκινητό θα έχεις περιορισμό ταχύτητας στο 4G αλλά και στο 3G!Τα συμβόλαια δηλαδή απολαμβάνουν καλύτερες υπηρεσίες ταχύτητας.

Edited by zteblade85

Είναι λίγο τρελό...

Δοκίμασα να κάνω speedtest σε 4G πριν λίγη ώρα με ένα Xperia Z που έχω αυτή τη στιγμή. Έπιανε 10-12mbps. Αμέσως μετά το γυρίζω σε 3G(Η+ ένδειξη στη συσκευή) και δεν πέρναγε τα 5-6...

Δηλαδή έχει μια βελτίωση αλλά σε καμία περίπτωση αυτό που περιμένεις από 4G.

Τι να πω...

Η Vodafone σίγουρα δεν το κόβει το 4G. Σε CU δουλεύει μια χαρά, απλά δεν έχει παντού... Στο mall στον Άγιο Δημήτριο ενδεικτικά εύκολα πετυχαίνω 48-50mbps.

20/9 ανανέωσα σε κατάστημα Cosmote 7€.

Σήμερα 01/10 δεν μου έχουν αποδωθεί ακόμη τα 600' προς What's up του φοιτητικού.:worry:

Siemens C10, Nokia 3210, Sony Ericsson T68i, Nokia 6600 Original Black, Nokia N70 Music Edition, Nokia 6300 Original White, Apple iPhone 3GS White, Apple iPhone 4S,

Apple iPhone 4, Nokia 6700 Slide Petrol Blue

Δυστυχώς δεν το βλέπω να στα αποδώσουν αυτόν τον μήνα.

Επιπλέον, με την φοιτητική προσφορά του WHAT’S UP έχεις κάθε μήνα ΔΩΡΟ:

- 600΄προς όλο τον κόσμο του WHAT’S UP και 600 ΜΒ κάθε μήνα, με προϋπόθεση ανανέωσης 10€ τον προηγούμενο μήνα.

Από 5-10€ ανανέωση σου δίνουν μόνο τα 600' προς What's up τον επόμενο μήνα.. Ανανέωση >=10€ παίρνεις επιπλέον και τα 600ΜΒ και στις αρχές του επόμενου παίρνεις 600' και άλλα 600ΜΒ

Γι' αυτό απορώ!!:X

Siemens C10, Nokia 3210, Sony Ericsson T68i, Nokia 6600 Original Black, Nokia N70 Music Edition, Nokia 6300 Original White, Apple iPhone 3GS White, Apple iPhone 4S,

Apple iPhone 4, Nokia 6700 Slide Petrol Blue

Μήπως ήταν παλιά έτσι; Γιατί σύμφωνα με αυτά που λέει εδώ θέλει 10 και για τα 2. Και εγώ που βάζω 10 μου τα δίνει πράγματι.

[ATTACH]50579[/ATTACH] μόλις τελειώσουν τα δωρεάν δεδομένα ,εγώ ΗΔΗ στο δικαρτο μου τα έχω γυρίσει στην άλλη κάρτα άλλης εταιρείας, θα με χρεώσει ένα ευρώ έστω? Πως μπορώ να απενεργοποιησω το σύστημα internet daily με ένα ευρώ?

...Πως μπορώ να απενεργοποιησω το σύστημα internet daily με ένα ευρώ?

Πας στο MyCosmote, Οι υπηρεσίες μου, πρόσθετα πακέτα, και απενεργοποιείς το Internet Day Pass

May The Force Be With You...

Πας στο MyCosmote, Οι υπηρεσίες μου, πρόσθετα πακέτα, και απενεργοποιείς το Internet Day Pass

επειδη ναι μεν ΔΕΝ θα χρησιμοποιω την σιμ κοσμοτε για δεδομενα αλλα δεν ξερω τι θα "ξεφυγει" κατα λαθος ,τι με συμφερει να εχω το internet day pass η να το κλεισω?

επειδη ναι μεν ΔΕΝ θα χρησιμοποιω την σιμ κοσμοτε για δεδομενα αλλα δεν ξερω τι θα "ξεφυγει" κατα λαθος ,τι με συμφερει να εχω το internet day pass η να το κλεισω?

το ενα ευρω νομιζω σε συμφερει διοτι οτι χρηση και να κανεις θα σου φαει ενα ευρω ενω αλλιως δεν ξερεις ποσα ευρω θα σου φαει.

Τεράστιο θέμα ο κόφτης της ταχύτητας του 4G στα καρτοκινητά. Η μόνη δικαιολογία είναι ότι σου ενεργοποιεί το 4G μόνο όταν αγοράσεις πακέτο 500ΜΒ. Αν βάζεις 60ΜΒ με 3€, μένεις στο 3G. Μήπως είναι αυτή η περίπτωση ρε παιδιά; Ρωτάω.

Αν ισχύουν τα όσα αποκαλύπτετε, μιλάμε για ξεφτίλα. :rtfm:

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Τεράστιο θέμα ο κόφτης της ταχύτητας του 4G στα καρτοκινητά. Η μόνη δικαιολογία είναι ότι σου ενεργοποιεί το 4G μόνο όταν αγοράσεις πακέτο 500ΜΒ. Αν βάζεις 60ΜΒ με 3€, μένεις στο 3G. Μήπως είναι αυτή η περίπτωση ρε παιδιά; Ρωτάω.

Αν ισχύουν τα όσα αποκαλύπτετε, μιλάμε για ξεφτίλα. :rtfm:

'Οπως βλέπεις ο haki που έκανε test διαπίστωσε οτι δεν βάζει κόφτη μόνο στο 4G αλλά και στο 3G σε σχέση με τα συμβόλαια cosmote.Eγώ που έχω ενεργοποιημένο 4G ΣΕ What's up με 4G πιάνω απο 7 μέχρι 9mb.Η πλάκα είναι όταν το γυρίζω σε 3G πίανει μέχρι 11mb.Συμπέρασμα στα καρτοκινητά στο 4G πέφτει μεγάλος κόφτης και στο 3G λίγος κόφτης!Είναι μεγάλο φάουλ απο την cosmote διότι απλά δεν αναφέρει πουθενά οτι ΜΟΝΟ αν χρησιμοποιεις συμβόλαιο θα έχεις πραγματικές ταχύτητες 4G αλλά και 3G.

Edited by zteblade85

Επίσημα και διαπιστωμένα μιλάμε για σκάνδαλο και ξεφτίλα.

Τεστ πριν από λίγο. Η πρώτη εικόνα είναι με 3G, η άλλη με 4G (αν και το εικονίδιο σήματος έγραφε 3G):

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Τεστ πριν από λίγο. Η πρώτη εικόνα είναι με 3G, η άλλη με 4G (αν και το εικονίδιο σήματος έγραφε 3G):

Αν σου βγάζει εικονίδιο 3G είσαι σε 3G.Θα πρέπει να σου λέει 4G ή LTE.Η καλύτερη σύγκριση θα είναι αν εχεις συμβόλαιο cosmote και καρτοκινητό what' s up .Εκει θα δεις τεράστιες διαφορές ταχύτητας.Ειδικα στο 4G.

οντως πολυ ξεφτυλα αυτο, εγω εχω παρατηρησει οτι το ιδιο το κανει και η vodafone στο 3g της , παντως στις φωτογραφιες που εχεις ανεβασει επειδη γραφει 3g ειναι λιγο περιεργο να ειναι στο 4g η μετρηση αλλιως θα το εγραφε παντως το 4g ετσι οπως το δειχνεις εχει καλυτερα mbs ταχυτητα αλλα σε φαση 3g και οχι σε φαση 4g , κοινως επειδη με μπερδεψατε μεχρι ποσα mbs μπορει να ειναι το 3g ; . μεχρι 21 ?. και το 4g απο ποσα; ή δεν υπαρχει καποιο σστανταρν ευρως τιμων.

Τελικά δεν είχε κλειδώσει καλά το 4G. Μέτρηση πριν από ένα λεπτό:

Τελικά δεν είχε κλειδώσει καλά το 4G. Μέτρηση πριν από ένα λεπτό:

Σύνδεση έχεις ή καρτοκινητό?Εγώ με what's up έχω χαμηλές ταχύτητες στο 4G

Edited by zteblade85

Σύνδεση έχεις ή καρτοκινητό?Εγώ με what's up έχω χαμηλές ταχύτητες στο 4G

What's Up έχω φίλε μου, απλά δεν πολυανοίγω το 4G, γιατί εδώ στο Βόλο δεν έχουμε καλή κάλυψη. Η μέτρηση έγινε στο κέντρο της πόλης, που έχει κάλυψη. Συνήθως με 3G σερφάρω.

What's Up έχω φίλε μου, απλά δεν πολυανοίγω το 4G, γιατί εδώ στο Βόλο δεν έχουμε καλή κάλυψη. Η μέτρηση έγινε στο κέντρο της πόλης, που έχει κάλυψη. Συνήθως με 3G σερφάρω.

Είσαι ο πρώτος που αναφέρεις τέτοια ταχύτητα με what's up.Να ρωτήσω και κάτι άλλο ποιο πακέτο ιντερνετ έχεις ενεργοποιημένο?