Jump to content

Τα πάντα για τα καρτοκινητά της Cosmote

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Wirelessly posted (Nokia6101/2.0 (04.10) Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1)

Gia panta einai. To lene kai sthn thleoptikh diafhmish..

δεν την έχω δει ακόμα...

You'll remember me...//For the rest of you Life!//

<------------------------------------------>

Amanitou City

• Απαντήσεις 44,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Αποκλειστικά για τους πελάτες του WHAT’S UP, η COSMOTE συνεχίζει να παρέχει τις ιδιαίτερα δημοφιλείς υπηρεσίες CALL THEM ALL 600 (με 600 λεπτά δωρεάν χρόνο ομιλίας για 30 ημέρες προς χρήστες WHAT’S UP και κόστος μόλις 5€ [3] ), αλλά και BONUS SMS (έως 100 δωρεάν SMS με κάθε ανανέωση χρόνου ομιλίας [4] ).

Ίσως φανεί χαζή η ερωτησή μου, αλλα...

Τα SMS30/40/60/100/250/500 ισχύουν κ μετά την αποστολη του ΑΛΠΑΚ στο 1314, ε; Αν δέν ισχύουν, τοτε μου φαίνεται λίγο δύσκολο να αποχωριστώ τα πακέτα sms:worry::O:happy:

Ericsson PH388, Ericsson T29, Panasonic GD35, Panasonic GD87, Nokia 8210, Nokia 3210, Nokia 3310, Nokia 3410, Nokia 7250i, Nokia 6100, Nokia 6510, Nokia N-Gage, Mitsubishi M341i, Sharp GX-17, Nokia 6020, Nokia E50, Nokia 6120 Classic, Nokia 5800XM, Nokia N900, Huawei Ideos X5 Pro, Acer Liquid E2, Lenovo K3 Note, Xiaomi Mi A1, Nokia 7.2, Poco F3 and counting...

Ίσως φανεί χαζή η ερωτησή μου, αλλα...

Τα SMS30/40/60/100/250/500 ισχύουν κ μετά την αποστολη του ΑΛΠΑΚ στο 1314, ε; Αν δέν ισχύουν, τοτε μου φαίνεται λίγο δύσκολο να αποχωριστώ τα πακέτα sms:worry::O:happy:

ναι ναι..και λογικά θα βγουν και νέα οικονομικότερα πακέτα γιατί με 0,0514 ανα sms δε συμφαίρει πλεον να βάζεις πακέτα ..ουτε εκείνους τους συμφέρει.

Κυνήγα το λευκό της ζωής σου

ωραία... ελπιζω να μήν χαθούν τα sms που έχω... είναι γύρω στα 80 :P ή λέτε να περιμένω να τελειώσουν κ μετα να στείλω το sms ?

Ericsson PH388, Ericsson T29, Panasonic GD35, Panasonic GD87, Nokia 8210, Nokia 3210, Nokia 3310, Nokia 3410, Nokia 7250i, Nokia 6100, Nokia 6510, Nokia N-Gage, Mitsubishi M341i, Sharp GX-17, Nokia 6020, Nokia E50, Nokia 6120 Classic, Nokia 5800XM, Nokia N900, Huawei Ideos X5 Pro, Acer Liquid E2, Lenovo K3 Note, Xiaomi Mi A1, Nokia 7.2, Poco F3 and counting...

εστειλα ΑΛΠΑΚ ΣΤΟ 1314 και λεει στειλτε c στο 1314 για να μεταφερθειτε σε cosmocarτa η w στο 1314 για να μεταφερθειτε στο νεο whats up. στελνω το W και μου λεει λαθος πληκτρολογηση, τι γινετε?
http://img132.imageshack.us/img132/9962/781z.gif

Ξαναπροσπάθησε πιο μετά. Εμένα έγινε. Κ το W να είναι κεφαλαίο, γιατι άν είναι μικρό δέν το πιάνει.

Αυτη ειναι η ξεφτιλα των εταιριων. Αντι να εχουν online κοσμο να απανταν τις ερωτησεις των συνδρομητων καθομαστε και ρωταμε σε forums...
http://img132.imageshack.us/img132/9962/781z.gif

Τελικα η ΑΛΛΠΑΚ ειναι δωρεάν ετσι παιδια γιατι θα το δοκιμασω σημερα...

Σου γράφει το κόστος όταν στείλεις το ΑΛΠΑΚ. Εμένα ήταν δωρεάν.

Εκανα την αλλαγη στο νεο whats up (δωρεαν) και δεν εχασα ουτε τα δωρεαν sms που ειχα απο ανανεωση,ουτε τα δωρεαν λεπτα απο το call600!!!

Καλιο αργα παρα ποτε...

Μολις εκανα την αλλαγη απο το παλιο στο νεο, δεν ειχα ξανακανει ποτε, και ειναι δωρεαν. Τωρα ομως αν θελω να το γυρισω σε κοσμοκαρτα πρεπει να χρεωθω 3Ε

Επειδή βαρέθηκα να βλέπω τις διαφημίσεις της Wind και της "Σαν την" Vodafone , τωρα και Cosmote "What's UP" έκανα μόνος μου μια σύγκριση τιμών και σας την παραδίδω προς κάθε χρήση..

Σύγκριση Κύριων Προγραμμάτων Καρτοκινητών

Συγκριτικός Πίνακας Κύριων Προγραμμάτων Καρτοκινητών

Πολύ καλός ο πίνακας που έκανες για τα καρτοκινητα και μια και τα συγκρίνεις όλα με την Frog καλό είναι να λάβεις υπόψη σου και το MoMad όπου με βάση υπολογισμών που έκανα βρήκα από πιο ποσό και πάνω μηνιαίας κατανάλωσης το MoMad πάυει να είναι πιο φθηνό από το Frog στα sms και στην ομιλία (εκτός από την ομιλία Frog προς Frog και MoMad προς MoMad.) λαμβάνοντας υπόψη τον διπλασιασμό 2 καρτών τον μήνα που προσφέρει για πάντα το MoMad.

Για τα sms

Στις 2 κάρτα των 10€ στο MoMad που αυτομάτως γίνετε 40€ με τον διπλασιασμό στέλνεις 40 / 0,068 = 588 sms ενώ στο Frog με 20€ στέλνεις 20 / 0,04 = 500 sms δηλαδή με τα ίδια χρήματα (τα 20€ δηλαδή) στο MoMad στέλνεις 588 – 500 = 88 περισσότερα sms

Για να καλυφθεί το κέρδος των 88 sms με μηνύματα της Frog χρειάζονται 88 * 0,04€ = 3,52€ οπότε για όποιον κάνει κατανάλωση πάνω από 23,52 € ανa μηνά για sms τον συμφέρει η Frog

Για την ομιλία

Στις 2 κάρτες των 10€ στο MoMad που αυτομάτως γίνετε 40€ μιλάς 40 / 0,0061 = 6557 δευτερόλεπτα (109,3 λεπτά) ενώ στο Frog με 20€ μιλάς 20 / 0,0042 = 4762 δευτερόλεπτα (79,4 λεπτά) δηλαδή με τα ίδια χρήματα (τα 20€ δηλαδή) στο MoMad μιλάς 109,3 – 79,4 = 29,9 περισσότερα λεπτά

Για να καλυφθεί το κέρδος των 29,9 λεπτών με χρόνο ομιλίας στην Frog χρειάζονται 29,9 * 0,252€ = 7,54€ οπότε για όποιον κάνει κατανάλωση πάνω από 27,54 € ανα μηνά για κλήσεις σε διαφορετικό πακέτο από ότι Frog σε Frog ή MoMad σε MoMad τον συμφέρει η Frog.

Άρα το μέσο μηνιαίο κόστος χρήσης πάνω από το όποιό συμφέρει η χρήση της Frog έναντι της MoMad (στα sms και στις κλήσεις σε διαφορετικό πακέτο από ότι Frog σε Frog ή MoMad σε MoMad) είναι : ( 23,52 + 27,54) / 2 = 25,53€

-------------------------------

έστειλα ΑΛΠΑΚ στο 1314 και μου έστειλε αν θέλω για cosmokarta να στειλω C στο 1314 ή W για το Whats 'up στο 1314.

Το έκανα και το δοκίμασα σε sms! Ισχύουν οι νέες χρεώσεις απο σήμερα!!!!!!

.

Πολύ καλός ο πίνακας που έκανες για τα καρτοκινητα και μια και τα συγκρίνεις όλα με την Frog καλό είναι να λάβεις υπόψη σου και το MoMad όπου με βάση υπολογισμών που έκανα βρήκα από πιο ποσό και πάνω μηνιαίας κατανάλωσης το MoMad πάυει να είναι πιο φθηνό από το Frog στα sms και στην ομιλία (εκτός από την ομιλία Frog προς Frog και MoMad προς MoMad.) λαμβάνοντας υπόψη τον διπλασιασμό 2 καρτών τον μήνα που προσφέρει για πάντα το MoMad.

φίλε μου μιλάμε για βασικές χρώσεις , δηλαδή για χρήση άνθρωπο που δεν θα κάτσει να κάνει μαθηματικές πράξεις για να δει με ποσά λεφτά τον μήνα θα πρέπει να δώσει.. για να τον συμφέρει να μιλάει και να στέλνει SMS..

Είχες δίκαιο για το οτι δεν είχα στον πίνακα την MoMad.. λοιπόν το έφτιαξα και πάλι δεν παίζετε το Βατραχι...

Προσθήκη Vodafone Ala Cart, MoMad , Q Card

Τελικός Συγκριτικός Πίνακας Κύριων Προγραμμάτων Καρτοκινητών ΝΕΟ!!! UPDATE 23.11.2007

Keep Away from CooliCool

Βασικά στο Mo'MAD πιστεύω θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου τον διπλασιασμό της κάρτας, αφού πρόκειται για μόνιμη υπηρεσία πλέον. Απ'τη στιγμή δηλαδή που κάθε χρήστης Mo'MAD με το που βάζει την κάρτα παίρνει διπλάσιο χρόνο (και άρα δεν είναι για τους ψαγμένους π.χ. που θα πρέπει να στείλουν SMS κάπου για να επωφεληθούν της προσφοράς κλπ. ή ότι πρέπει π.χ. να κάνουν την ανανέωση χρόνου μέσω Internet ή καταστημάτων για να πάρουν το bonus κλπ. κλπ.) είναι σαν να έχει τις μισές από τις αναγραφόμενες χρεώσεις.

Θα μου πεις, και πολύ σωστά, ότι σου διπλασιάζει μόνο 2 κάρτες κάθε μήνα, άρα για χρήση πέρα από 20 Ευρώ το μήνα τί κάνεις; Απ'την άλλη όμως αν κάνεις αρκετά μεγαλύτερη χρήση από αυτήν μάλλον θα πρέπει να σκεφτείς να κάνεις κάποιο συμβόλαιο παρά να έχεις καρτοκινητό, επομένως η χρήση μέχρι 20-25 Ευρώ το μήνα (λογικά) καλύπτει την πλειοψηφία των περιπτώσεων, αφού οι περισσότεροι που κάνουν χρήση μεγαλύτερη από αυτή (μάλλον θα έπρεπε να) στρέφονται στα συμβόλαια.

Απ'την άλλη το Frog δεν έχει ελάχιστη χρέωση σε αντίθεση με το Mo'MAD, οπότε και οι υπολογισμοί που αναφέρθηκαν παραπάνω διαφοροποιούνται (δηλαδή από λίγο χαμηλότερα ποσά αρχίζει να συμφέρει το Frog περισσότερο, ανάλογα με τον αριθμό των κλήσεων που είναι κάτω από 30").

Ίσως θα ήταν καλό να έγραφες έστω τα παραπάνω σαν υποσημείωση κάπου για να είναι ορθή η σύγκρισή σου.

Κατά τ'άλλα πολύ καλός ο πίνακας, ευχαριστούμε. Βάλε απλά όποτε μπορέσεις και την Q για να είναι πλήρης πλέον.

είχες δίκαιο για το οτι δεν είχα στον πίνακα την MoMad.. λοιπόν το έφτιαξα και πάλι δεν παίζετε το Βατραχι...

Προσθήκη Vodafone Ala Cart, MoMad , Q Card

Συγκριτικός Πίνακας Κύριων Προγραμμάτων Καρτοκινητών

Χωρίς να θέλω να μειώσω με κανέναν τρόπο την πολύ καλή δουλεία που έκανες στο Blog σου (και μακάρι όλοι να δουν τις πολύ σωστές συγκρίσεις που κάνεις) απλώς εντελώς ενημερωτικά να αναφέρω ότι για μέχρι 20€ κατανάλωση στην Frog ένας χρήστης MoMad θα έχει στην διάθεση του, με τα ίδια χρήματα (τα 20€ ), να καταναλώσει 40€ υπηρεσιών MoMad και με αυτήν και μόνο την λογική κατέληξα στο ότι για χαμηλές καταναλώσεις μέχρι 25,53€ αν μήνα πιο φθηνή από όλες τις καρτοκινητές είναι η MoMad.

Στην σύγκριση που κάνω λαμβάνω αυθαίρετα ως δεδομένο ότι μιλάμε για κλήσεις άνω των 30 δευτερολέπτων. Σε περίπτωση μικρότερης διάρκειας κλήσεων το Frog γίνετε φθηνότερο της MoMad σε μικρότερο ποσό μηνιαίας κατανάλωσης από ότι τα 25,53€ ανάλογα με το πλήθος τον κλήσεων κάτω των 30 δευτερολέπτων.

Ο μόνος λόγος που το αναφέρω αυτό είναι για να μειώσει λίγο ακόμα τις τιμές η Frog ή να εφαρμόσει τον διπλασιασμό στις κάρτες ανανέωσης έτσι ώστε να είναι πραγματικά η πιο φθηνή καρτοκινητή (μέχρι νεοτέρων προσφορών από τις άλλες εταιρίες)

.

Απ'την άλλη το Frog δεν έχει ελάχιστη χρέωση σε αντίθεση με το Mo'MAD, οπότε και οι υπολογισμοί που αναφέρθηκαν παραπάνω διαφοροποιούνται (δηλαδή από λίγο χαμηλότερα ποσά αρχίζει να συμφέρει το Frog περισσότερο, ανάλογα με τον αριθμό των κλήσεων που είναι κάτω από 30").

Ίσως θα ήταν καλό να έγραφες έστω τα παραπάνω σαν υποσημείωση κάπου για να είναι ορθή η σύγκρισή σου.

Αυτό δεν το κατάλαβα τι να γράψω??

Κατά τ'άλλα πολύ καλός ο πίνακας, ευχαριστούμε. Βάλε απλά όποτε μπορέσεις και την Q για να είναι πλήρης πλέον.

Το έχω κάνει ήδη αν δεις πάλι... άλλαξα τα λινκ

οσο για τον διπλασιασμό, ορίστε οι διαφορές.. κάποιες είναι καλύτερες και κάποιες είναι ακριβότερες ,

Τελικός Συγκριτικός Πίνακας Κύριων Προγραμμάτων Καρτοκινητών ΝΕΟ!!! UPDATE 23.11.2007

Υ.Γ: Τον πίνακα τον εκανα για να δω σε τι καρτοκινητο θα αλλαξω το Vodafone CU που ειχα... αυτο ειναι το τελικο που κανω.. αμα καποιος θελει να το διόρθωση γιατι εχει κανέναν λάθος ευχαρίστως να του στειλω το Excel....:)

Keep Away from CooliCool

Αυτό δεν το κατάλαβα τι να γράψω??

Το έχω κάνει ήδη αν δεις πάλι... άλλαξα τα λινκ

οσο για τον διπλασιασμό, ορίστε οι διαφορές.. κάποιες είναι καλύτερες και κάποιες είναι ακριβότερες

Χρέωση Ομιλίας

MoMad €/δευτ. MoMad €/Λεπτό Διάφορα Από Frog

0,0031 € 0,18 € 0,06 €

0,0033 € 0,20 € -0,06 €

Χρέωση SMS

MoMad Διάφορα Από Frog

0,03 € -0,01 €

0,07 € 0,03 €

Νομίζω κι εγώ ότι κάνεις λάθος που δεν βάζεις υποσημείωση για το MO'MAD, αλλά εσύ τους έφτιαξες τους πίνακες, κάνεις ό,τι νομίζεις. Απλά το λέω γιατί προσπαθείς να ενημερώσεις, αλλά ενημερώνεις κατά το ήμισυ...

Λοιπόν, άλλο θέμα τώρα! Ήδη θέλουν κι άλλη ανανέωση οι πίνακες, γιατί η Q έκανε τις χρεώσεις της ίδιες με του Frog... :)

Δες εδώ: http://www.myq.gr/default.asp?siteID=1&pageID=21&tablePageID=17&langID=1

Νομίζω κι εγώ ότι κάνεις λάθος που δεν βάζεις υποσημείωση για το MO'MAD, αλλά εσύ τους έφτιαξες τους πίνακες, κάνεις ό,τι νομίζεις. Λοιπόν, ήδη θέλουν κι άλλη ανανέωση οι πίνακες, γιατί η Q έκανε τις χρεώσεις της ίδιες με του Frog... :)

Δες εδώ: http://www.myq.gr/default.asp?siteID=1&pageID=21&tablePageID=17&langID=1

Υ.Γ: Τον πίνακα τον εκανα για να δω σε τι καρτοκινητο θα αλλαξω το Vodafone CU που ειχα... αυτο ειναι το τελικο που κανω.. αμα καποιος θελει να το διόρθωση γιατι εχει κανέναν λάθος ευχαρίστως να του στειλω το Excel....:)

Keep Away from CooliCool

Να ρωτήσω κάτι και γω με κίνδυνο βέβαια να μη το ρωτάω στη σωστη κατηγορία...Έχονταε καρτοσυμβόλαιο μπορώ να βάλω cosmote freeze έχοντας μηδενική χρέωση απ΄το 4 ως το 30 λεπτό?

καλημερα σας!ειχα το προγραμμα στο whats up που με 60 λεπτα την ημέρα μιλουσα 1 ωρα την μερα με αλλα τηλέφωνα whats up..

σημερα,μου ηρθε sms απο cosmote οτι 'η ημερησια υπηρεσια call them all,δεν διατίθεται'

Γιατι??τι συνεβη?το σταματησαν ετσι ξαφνικα?υπαρχει κατι ανάλογο?

Δηλαδη τωρα ειναι πιο φθηνο το whats up απο την cosmocarta και στην ομιλια!!

Τωρα με την μειωση τιμης των sms στο whats up ποιος ο λογος να υπαρχουν τα πακετα sms choice?

Και κατι ακομη, για να κανω βιντεοκληση πρεπει να παρω την usim ή μπορω και με την απλη sim που εχω?

Δηλαδη τωρα ειναι πιο φθηνο το whats up απο την cosmocarta και στην ομιλια!!

Στο whats up είναι στην ομιλία 0,0049 / δευτερόλεπτο και η cosmocarta 0,0045 / δευτερόλεπτο στο προνομιακό με την κάρτα των 20€ οπότε συμφαίρει η cosmocarta. Στις βασικές χρεώσεις η cosmocarta είναι 0,0065 / δευτερόλεπτο οπότε συμφαίρει το whats up.

Τωρα με την μειωση τιμης των sms στο whats up ποιος ο λογος να υπαρχουν τα πακετα sms choice?

Τα πακέτα sms choice είναι λίγο φθηνότερα απο τις βασικές χρεώσεις του whats up δηλαδή είναι 0,05€ /sms έναντι 0,0514€ /sms άρα η διαφορά είναι μόλι 0,0014€ / sms. Οπότε αυτό σημένει ότι λογικά θα βγούνε νέα πακέτα sms choise με ακόμα πιο φθηνες χρεώσεις κάπου στα 0,04€ / sms ή και φθηνότερα για να μπορούν να ανταγωνιστούν τις χρεώσεις της Q και τις Frog που τώρα έχουν το φθηνότερο sms με 0,04€ / sms.

.