Jump to content

NOVA 5G

p_k
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

1 minute ago, elkons said:

Δεν έχει ακόμα κόφτη ο Παντελής έχει το πιο παλιό συμβόλαιο 😛

Και κόφτη στα 50gb να είχε νόβα ονλυ 🤣

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

Αν ήταν 50GB κόφτης θ το έλεγα υπερβολικό

300GB για τον μέσο χρήστη μια χαρά αν δίνει όμως καλή τιμή τύπου 20€ σίγουρα. 

@p_k Αν θυμάμαι έχεις Unlimited all,πόσα στο έδωσαν;

1 minute ago, elkons said:

Αν ήταν 50GB κόφτης θ το έλεγα υπερβολικό

300GB για τον μέσο χρήστη μια χαρά αν δίνει όμως καλή τιμή τύπου 20€ σίγουρα. 

@p_k Αν θυμάμαι έχεις Unlimited all,πόσα στο έδωσαν;

Εδώ ο ηλικιωμένος στην οικογένεια τρώει 350-550gb από το κινητό για video που δεν έχει σταθερή. Για τα πολυ πολυ βασικά είναι σήμερα. Αλλά αν δεν έχεις δίκτυο τι να κάνεις. Βάζεις Κόφτη για να μην το πάρει από κάτω.

Άλλα τους βλέπουμε να μετράνε σε κέντρα όχι πιο έξω στην επαρχία γιατί εκεί δε θα έχουν να ανεβάζουν σοβαρές ταχύτητες.

Νοβα ονλυ δε 8mbps κοφτονετγουορκ🤣

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

17 ώρες πριν, p_k said:

Έχω κάνει άπειρες μετρήσεις με rsrq -12, 14 κλπ.

Δεν έχει άδειο δίκτυο, έχει καλύτερο δίκτυο στις περιοχές εκείνες.

Πιθανόν.

Απλά σκέψου ότι η nova έχει πάρα πολύ λίγα φοιτητικά, μια κατεστραμμένη  καρτοκινητή στην οποία δίνει mb με το σταγονόμετρο, συμβόλαιο unlimited με κόφτη και ~10% λιγότερους συνδρομητές (μπορεί πλέον να υπάρχει και μεγαλύτερη απόκλιση).

Επίσης, αν και οι γνώσεις μου εδώ είναι περιορισμένες, έχω την εντύπωση ότι το rsrq δεν είναι πάντα καλή ένδειξη της κίνησης ενώς δικτύου. Βγαίνω off-topic αλλά χθές το βράδυ έβλεπα με τη vdf στο κέντρο της Θεσσαλονίκης συχνά rsrq -14 με -16.  Αντιθέτως με τη nova συνήθως ήταν -8, με -10 και το χειρότερο που είδα είναι -12!

Δε θέλω να υποτιμήσω τη δουλειά της nova στη Θεσσαλονίκη, πάει πολύ καλά στο κέντρο, αλλά θεωρώ ότι αν είχε το φόρτο της Vodafone θα είχε και παρόμοιες ταχύτητες.

Ακριβώς δηλαδή εάν είμαι με καλό σήμα μπορώ να έχω RSRQ -9 κ αν πάλι παίρνω αππ την ίδια κεραία με χαμηλό σήμα-122 πχ θα λέει RSRQ -16

Οπότε είναι κ άλλοι παράγοντες, το Rsrq πιο σωστό είναι με καλό σήμα. 

2 ώρες πριν, marios239 said:

Πιθανόν.

Απλά σκέψου ότι η nova έχει πάρα πολύ λίγα φοιτητικά, μια κατεστραμμένη  καρτοκινητή στην οποία δίνει mb με το σταγονόμετρο, συμβόλαιο unlimited με κόφτη και ~10% λιγότερους συνδρομητές (μπορεί πλέον να υπάρχει και μεγαλύτερη απόκλιση).

Επίσης, αν και οι γνώσεις μου εδώ είναι περιορισμένες, έχω την εντύπωση ότι το rsrq δεν είναι πάντα καλή ένδειξη της κίνησης ενώς δικτύου. Βγαίνω off-topic αλλά χθές το βράδυ έβλεπα με τη vdf στο κέντρο της Θεσσαλονίκης συχνά rsrq -14 με -16.  Αντιθέτως με τη nova συνήθως ήταν -8, με -10 και το χειρότερο που είδα είναι -12!

Δε θέλω να υποτιμήσω τη δουλειά της nova στη Θεσσαλονίκη, πάει πολύ καλά στο κέντρο, αλλά θεωρώ ότι αν είχε το φόρτο της Vodafone θα είχε και παρόμοιες ταχύτητες.

Ακριβώς αυτό που ειπες, η Vodafone έχει το 30 με 35% της κίνησης. Η Cosmote το 45-50%. Και το υπόλοιπο η Nova. Επίσης υπάρχει κόσμος που έχει το τηλέφωνο για κλήσεις και sms, εταιρικά δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που έχουν κυρίως Nova και Vodafone. Για εμένα αν είχε κίνηση η νόβα θα ζοριζόταν σίγουρα αλλά σε αυτό που κερδίζει είναι το καλύτερο backhaul και ότι δεν χάνει κλήσεις 

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Από πού τα στοιχεία και τα ποσοστά;

Edited by p_k

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

4 ώρες πριν, marios239 said:

Πιθανόν.

Η δουλειά της NΟVA όπως λες τώρα ξεκίνησε ειδικά στην κινητή! Οι οπτικές επεκτείνονται γρηγορότερα και πάνε πολύ καλά!

46 minutes ago, Chrischal1908 said:

Η δουλειά της NΟVA όπως λες τώρα ξεκίνησε ειδικά στην κινητή! Οι οπτικές επεκτείνονται γρηγορότερα και πάνε πολύ καλά!

Για τις οπτικές πρέπει να είμαι δίκαιος, η συνεργάτιδα είναι απαράδεκτη. Η nova αναπτύσει πιο γρήγορα δίκτυο.

Για την κινητή πάλι, πάνω κάτω όλες την ίδια χρονική περίοδο δεν ξεκίνησαν; Απ' αυτά που έχω διαβάσει 1η παρουσίασε το 5g η πράσινη, 2η η πρώην wind και τελευταία η vf, με διάφορα όμως μόνο κάποιων μηνών.

Λέτε και στο SA με την ίδια σειρά να πάμε πάλι; 1η Cosmote, 2η Nova,2η Vodafone; 

Καλά στη κάλυψη του Vodafone fiber είναι απαράδεκτη, είναι υπερβολικά μικρή, εγώ δε ξέρω πολλές περιοχές είναι διαθέσιμο. 

Cosmote Fiber και United Fiber (NOVA δηλαδή) είναι από τα μεγαλύτερα σε έκταση στη χώρα μας ...βέβαια στα κεντρικά σημεία ,ενώ οι υπόλοιποι ADSL αντε στη καλύτερη να κάνεις αξιοπρεπής δουλειά VDSL.

Edited by elkons

8 minutes ago, elkons said:

Λέτε και στο SA με την ίδια σειρά να πάμε πάλι; 1η Cosmote, 2η Nova,2η Vodafone; 

Καλά στη κάλυψη του Vodafone fiber είναι απαράδεκτη, είναι υπερβολικά μικρή, εγώ δε ξέρω πολλές περιοχές είναι διαθέσιμο. 

Cosmote Fiber και United Fiber (NOVA δηλαδή) είναι από τα μεγαλύτερα σε έκταση στη χώρα μας ...βέβαια στα κεντρικά σημεία ,ενώ οι υπόλοιποι ADSL αντε στη καλύτερη να κάνεις αξιοπρεπής δουλειά VDSL.

Άσε, η vdf γενικά δεν τα πάει καλά με τα δίκτυα σταθερής. Κάργα προβληματικές καμπίνες vdsl που προκαλούν εκατοντάδες αποσυνδέσεις την ημέρα...

Αλλάζοντας θέμα, στη Μαγνησία πλέον έχουν μειωθεί δραματικά οι μη αναβαθμισμένες κεραίες. Σε αντίθεση με παλαιότερα φαίνεται ότι οι συνεργάτιδες περνάνε πιο οργανωμένα και αναβαθμίζουν ολικά μια περιοχή. Εάν έχουν ρυθμίσει μέχρι τα Χριστούγεννα τις νέες συχνότητες των κεραιών θα έχω μπόλικες συγκρίσεις.

Εάν βάλουν κάποια στιγμή και 2-3 κεραίες σε Πήλιο και άλλες τόσες εντός του Βόλου πιστεύω θα πάνε αρκετά καλά.

Ευτυχώς πλέον φαίνεται να υπάρχει κινητικότητα, όσο κι αν άργησε.

1 minute ago, marios239 said:

Άσε, η vdf γενικά δεν τα πάει καλά με τα δίκτυα σταθερής. Κάργα προβληματικές καμπίνες vdsl που προκαλούν εκατοντάδες αποσυνδέσεις την ημέρα....

Πρίν 5 χρόνια είχα δει καμπίνα της Vf να βγάζει καπνούς από μέσα *τελικά φωτιά είχε πάρει 

Τι μπορεί να ήταν; δεν το χω ξανά δει.

Δε το χει στην Ελλάδα με τη σταθερή, ας κάνει καλύτερη κινητή και να στήσει κάνα fixed wireless network για σταθερή.

Προσωπικά που έχω VDSL 50αρα με Cosmote με καμπίνα του ΟΤΕ είμαι πολύ ευχαριστημένος είναι πολύ σταθερό το ίντερνετ είναι πολύ σπάνιο να μην έχω ίντερνετ. Ακόμα και τώρα που φτιάχνεται κυκλικός κόμβος γύρω από τη καμπίνα δεν έχω πρόβλημα. 

Μαζί με τη καμπίνα αφού είναι VDSL και το χω δει κατω έχει ινα ,γιατί δε τραβάνε ινα απο κει να στήσουν μια κεραία στο κόμβο 😛😛😛

2 ώρες πριν, p_k said:

Από πού τα στοιχεία και τα ποσοστά;

Με βάση τα στατιστικά που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, επίσης η Nova και η Vodafone είναι γνωστό ότι έχουν εταιρικά πακέτα για το δημόσιο. 
Ενδεικτικά ΓΕΣ το έχει η Nova, Πανελλήνιος σύλλογος αστυνομικών έχει συνεργασία με Nova αλλά και Vodafone, σύζευξις έχει η Vodafone τα σταθερά όλου του δημόσιου τομέα, τα περισσότερα τηλέφωνα σε ΟΤΑ, δομές υγείας, δημόσιες υπηρεσίες και όχι μόνο τελειώνουν σε 3 ανάλογα το πρόθεμα της περιοχής και όχι σε 0 που είναι του ΟΤΕ. Η ΕΡΤ έχει εταιρικά κινητά σε Nova και όχι μόνο.  Επίσης, πολλές εταιρίες διαλέγουν πακέτα Nova & Vodafone λόγω κόστους. Βλέπε παραδείγματα που έχουν αναφερθεί στο forum. 
Τέλος η Cosmote έχει ένα μεγάλο αριθμό συνδρομητών που την έχουν σαν κύρια ή δευτερεύουσα sim, μεταξύ αυτών και εγώ. 
Υπάρχει πολύς κόσμος που έχει κοσμοτε γιατί έχει σήμα παντού ειδικά στην επαρχία.

1 hour ago, elkons said:

Γενικά στην οπτική ο ΟΤΕ είναι με διαφορά μπροστά αλλά και η Nova δεν τα πάει άσχημα. Την θεωρώ αρκετά καλή επιλογή για σταθερή, λόγω και EON TV.  Και επειδή είχα σταθερή Nova και ως πρώην Wind και ως πρώην Forthnet ήμουν και είμαι ευχαριστημένος. Ο λόγος που έκοψα το συνδυαστικό ήταν η κινητή.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

49 minutes ago, marios239 said:

Άσε, η vdf γενικά δεν τα πάει καλά με τα δίκτυα σταθερής. Κάργα προβληματικές καμπίνες vdsl που προκαλούν εκατοντάδες αποσυνδέσεις την ημέρα...

Αλλάζοντας θέμα, στη Μαγνησία πλέον έχουν μειωθεί δραματικά οι μη αναβαθμισμένες κεραίες. Σε αντίθεση με παλαιότερα φαίνεται ότι οι συνεργάτιδες περνάνε πιο οργανωμένα και αναβαθμίζουν ολικά μια περιοχή. Εάν έχουν ρυθμίσει μέχρι τα Χριστούγεννα τις νέες συχνότητες των κεραιών θα έχω μπόλικες συγκρίσεις.

Εάν βάλουν κάποια στιγμή και 2-3 κεραίες σε Πήλιο και άλλες τόσες εντός του Βόλου πιστεύω θα πάνε αρκετά καλά.

Τέλεια! Αναμένουμε...

8 ώρες πριν, marios239 said:

Γενικά με τη σταθερή η Vodafone νοικιάζει από τον ΟΤΕ οπτικές ίνες κυριως για FTTH, η Nova στη γειτονιά μου είχε δίκτυο από τη Forthnet και έσκαψε για οπτική δική της… 

Edited by Nikolas14

13 ώρες πριν, Chrischal1908 said:

Εδώ τώρα κάπου σε έχασα, τι εννοείς τώρα ξεκίνησε η δουλειά της nova στην κινητή?

36 minutes ago, cuibono said:

Εδώ τώρα κάπου σε έχασα, τι εννοείς τώρα ξεκίνησε η δουλειά της nova στην κινητή?

Η ταχύτερη αναβάθμιση- επέκταση του δικτύου! Το 2025 θα δούμε ωραία πράγματα από τους παρόχους.

19 ώρες πριν, marios239 said:

Πιθανόν.

Παίζει να μην έχει πλέον 20% των συνδρομητών. Γι αυτό κυνηγάνε κάργα δημόσιους οργανισμούς για συμβόλαια ώστε να κρατούνται εν ζωή. Τον κόσμο της βονταφον δεν τον έχει σίγουρα. Καταρχήν έχει τόσο κόσμο στα καρτοκινητα η βοντα, τι να λέμε. Εδώ σκέψου σε μένα κοντά, πήγε να ανοίξει μαγαζί νόβα και απ ο, τι βλέπω, τίποτα ακόμα εδώ και μισό χρόνο. Μάλλον το μετάνιωσε,δεν ξέρω.. 

1 ώρα πριν, johnny_htc said:

Παίζει να μην έχει πλέον 20% των συνδρομητών. Γι αυτό κυνηγάνε κάργα δημόσιους οργανισμούς για συμβόλαια ώστε να κρατούνται εν ζωή. Τον κόσμο της βονταφον δεν τον έχει σίγουρα. Καταρχήν έχει τόσο κόσμο στα καρτοκινητα η βοντα, τι να λέμε. Εδώ σκέψου σε μένα κοντά, πήγε να ανοίξει μαγαζί νόβα και απ ο, τι βλέπω, τίποτα ακόμα εδώ και μισό χρόνο. Μάλλον το μετάνιωσε,δεν ξέρω.. 

τα είπες όλα… ας έδιναν στα καρτοκινητά σοβαρές προσφορές και πακέτα όπως ο ανταγωνισμός… και θα είχαν άνετα ακόμα και το 30% των συνδρομητών. 
Ιδενικα θα ήταν 40-30-30 η πίτα και για τους τρεις ώστε να υπάρχει ανταγωνισμός. Όσο είναι το 45-50 στη πράσινη και η Nova στο 15-20% δεν θα δούμε μειώσεις τιμών. 

20 minutes ago, Nikolas14 said:

τα είπες όλα… ας έδιναν στα καρτοκινητά σοβαρές προσφορές και πακέτα όπως ο ανταγωνισμός… και θα είχαν άνετα ακόμα και το 30% των συνδρομητών. 
Ιδενικα θα ήταν 40-30-30 η πίτα και για τους τρεις ώστε να υπάρχει ανταγωνισμός. Όσο είναι το 45-50 στη πράσινη και η Nova στο 15-20% δεν θα δούμε μειώσεις τιμών. 

Σωστός. Το ιδανικό θα ήταν να μην είναι σταθερά αυτά τα νούμερα ποτέ. Όχι ποτέ βασικά, δεν γίνεται να αλλάζουν από μέρα σε μέρα. Αλλά θα μπορούσε ανά δύο χρόνια ξέρω γω με σωστό "κυνήγι" από πλευράς τους, να γίνονται επιθετικές κινήσεις και να αλλάζουν συνέχεια. Το θέμα είναι ότι η νόβα απλά βάζει πλώρη για βονταφον και όχι για Cosmote... 

41 minutes ago, marios239 said:

Αίθουσα 5 παμακ

Screenshot_2024-12-19-09-14-47-185_org.zwanoo.android.speedtest-edit.thumb.jpg.3700d8e633bca59709c8c64863cfd40c.jpgScreenshot_2024-12-19-09-14-22-984_cz.mroczis.netmonster-edit.thumb.jpg.7e924f77b5d71bcc54ec54a5d428bc63.jpg

Για το σήμα της n78, αρκετά καλά.

Και με κίνηση κιόλας! Αυτό για όσους λένε ότι δεν έχει χωρητικότητα!

Δεν έχει 🙂

Το RSRQ όλο αλλάζει αν δεις πχ εγώ βλέπω-17 και μετά κατευθείαν-10

Βέβαια δεν κρίνουμε από ένα screenshot τέτοια πράγματα..είδαμε το καλοκαίρι με τον τουρισμό πως γονάτισαν όλες ειδικά vf και Nova το 4G πολλές φορές δε λειτουργούσε σε ώρες αιχμής..τουλάχιστον εδώ. 

@cmvr Εμφανίσου 😂

3 ώρες πριν, Chrischal1908 said:

Και με κίνηση κιόλας! Αυτό για όσους λένε ότι δεν έχει χωρητικότητα!

Άμα σου μετρήσω σε 150 σημεία θα κλαίτε οι νοβακιδες κανένα μήνα την διαφορά που έχει  με τις άλλες.. βγείτε και λίγο επαρχία με τα μισά σεκτορ.

Νοντα ονλυ δε Σίτι σέντερ νετγουορκ 😂 

Και από την άλλη το χαίρεστε μόλις μπει ο κόφτης δεν πάει να δίνει και 50gbps ο σταθμός έως 8 μβπσ θα έχετε 😂