Jump to content

[CAR] VW Golf V

nickolas84
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Φίλε μου σίγουρα το TDI θα ταξιδεύει πιο άνετα και ακόμα σιγουρότερα πιο οικονομικά. Επίσης, ταιριάζει, αναμφίβολα και στο χαρακτήρα του πατέρα σου :)

Όμως,

1) υπολείπεται σε επιδόσεις

2) απαγορεύεται σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη (από 01/01/07 αυτό μάλλον θα αλλάξει, αλλά έτσι λένε τα τελευταία 3 χρόνια...)

3) έχει πιο ακριβή (αν και πιο σπάνια) συντήρηση

4) είναι πιο ευαίσθητο στο καύσιμο. Το βενζινοκίνητο πράγματι θέλει 100άρα βενζίνη και με χειρότερο καύσιμο χτυπάει πιράκια μέχρι να βάλεις άλλη βενζίνη, αλλά στο πετρέλαιο, καύσιμο κακής ποιότητας μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε καταστροφή της αντλίας ή αντικατάσταση των μπεκ. Βέβαια, γι' αυτό δεν φταίει το αυτοκίνητο, αλλά τα "εξαιρετικά" ελληνικά καύσιμα, με τη μεγάλη συγκριτικά περιεκτικότητα σε θείο. Αν έχετε παρατηρήσει, τα ταξί βάζουν από συγκεκριμένα πρατήρια και όχι "όπου να 'ναι". Στην Πάτρα, οι οδηγοί ταξί έχουν δικό τους πρατήριο.

Πάντως εγώ πήρα το TSI -αλλά εγώ είμαι 25 :)

Σε κάθε περίπτωση, να ρωτήσεις σε πολλές αντιπροσωπείες γιατί ο χρόνος παράδοσης ποικίλλει (και επίσης κάποιοι μπορεί να σου κάνουν και δώρα ενώ άλλοι όχι). Εγώ περιμένω ήδη ένα μήνα και μάλλον θα χρειαστεί άλλο τόσο τουλάχιστον :(

• Απαντήσεις 9,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Auto me thn 100ara mipws einai mu8os gia ta Golf?Ena palikari pou exei to golf to 1.6 edw kai ena xrono,mou eipe pws vazei thn aplh kai den exei kanena provlima sto autokinito.Twra an eidika to gt kaiei mono 100ara auto den to xerw.

Auto me thn 100ara mipws einai mu8os gia ta Golf?Ena palikari pou exei to golf to 1.6 edw kai ena xrono,mou eipe pws vazei thn aplh kai den exei kanena provlima sto autokinito.Twra an eidika to gt kaiei mono 100ara auto den to xerw.

Τι να σου πω φίλε μου, δεν ξέρω και μακάρι να έχεις δίκιο. Όταν έρθει θα σας ενημερώσω. Πάντως εμένα ένας γωστός έχει το Passat 1,6 FSI και απότι μου λέει δεν δουλεύει ούτε με την 95άρα ούτε με την 98άρα. Θέλει μόνο 100.

Ένας άλλος γνωστός μου έχει το Octavia 1,6 FSI και του βάζει 95άρα μόνο, και λέει δουλεύει μια χαρά!

Δεν ξέρω τι να πιστέψω. Πάντως, το πιθανότερο είναι ότι παίζει ρόλο και η εταιρεία. Τώρα το ποιά εταιρεία έχει την καλύτερη βενζίνη, αυτό μάλιστα, σηκώνει συζήτηση...

Οποιος βαζει σε Golf FSi την 95αρα βενζινη εκτος οτι το μοτερ λειτουργει αποδιδοντας λιγοτερα αλογα, θα δει και τα προβληματα στο μελλον... Ειναι μοτερ με πολυ υψηλη συμπιεση και πρεπει να χρησιμοποιουν τις "καλες" βενζινες! Το γραφει αλλωστε και στο βιβλιαρακι του αυτοκινητου...

Πάντως στο γερμανικό site της VW λέει για τον 1.6FSI "Superbenzin bleifrei, mind. 95 ROZ"

Και για τον 1.4TSI "Super Plus bleifrei oder Superbenzin bleifrei, mind. 95 ROZ"

:) :)

Πάντως στο γερμανικό site της VW λέει για τον 1.6FSI "Superbenzin bleifrei, mind. 95 ROZ"

Και για τον 1.4TSI "Super Plus bleifrei oder Superbenzin bleifrei, mind. 95 ROZ"

:) :)

και ποιός σε εξασφαλίζει ότι η γερμανικές βενζίνες είναι ίδιες με τις δικές μας; Μπορεί οι προδιαγραφές τους να λένε 95/98/100 οκτάνια, όμως κάποιοι τις τηρούν ενώ κάποιοι λαδώνουν υπουργεία...

Φίλε μου σίγουρα το TDI θα ταξιδεύει πιο άνετα και ακόμα σιγουρότερα πιο οικονομικά. Επίσης, ταιριάζει, αναμφίβολα και στο χαρακτήρα του πατέρα σου :)

Όμως,

1) υπολείπεται σε επιδόσεις

2) απαγορεύεται σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη (από 01/01/07 αυτό μάλλον θα αλλάξει, αλλά έτσι λένε τα τελευταία 3 χρόνια...)

3) έχει πιο ακριβή (αν και πιο σπάνια) συντήρηση

4) είναι πιο ευαίσθητο στο καύσιμο. Το βενζινοκίνητο πράγματι θέλει 100άρα βενζίνη και με χειρότερο καύσιμο χτυπάει πιράκια μέχρι να βάλεις άλλη βενζίνη, αλλά στο πετρέλαιο, καύσιμο κακής ποιότητας μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε καταστροφή της αντλίας ή αντικατάσταση των μπεκ. Βέβαια, γι' αυτό δεν φταίει το αυτοκίνητο, αλλά τα "εξαιρετικά" ελληνικά καύσιμα, με τη μεγάλη συγκριτικά περιεκτικότητα σε θείο. Αν έχετε παρατηρήσει, τα ταξί βάζουν από συγκεκριμένα πρατήρια και όχι "όπου να 'ναι". Στην Πάτρα, οι οδηγοί ταξί έχουν δικό τους πρατήριο.

Πάντως εγώ πήρα το TSI -αλλά εγώ είμαι 25 :)

Σε κάθε περίπτωση, να ρωτήσεις σε πολλές αντιπροσωπείες γιατί ο χρόνος παράδοσης ποικίλλει (και επίσης κάποιοι μπορεί να σου κάνουν και δώρα ενώ άλλοι όχι). Εγώ περιμένω ήδη ένα μήνα και μάλλον θα χρειαστεί άλλο τόσο τουλάχιστον :(

telika to pire apofasi o pateras!!! gt eipe telika!!! apo giannena eimai kai tou eipan teli maiou to poli mehri 15 iouniou. san extra evale cruize control(170 evro), ipovrahionio (kai afto kapou toso), sinagermo (sta 280) kai ta 2 hronia epipleon eggiisi. to pentaporto pire kai sinolika tha tou vgei 25.965 me 300 evro ekptosi.

A! pire kai tilefono stin antiprosopeia kai tou eipane oti kaiei kai 95ara venzini aplos den ehei tis idies epidoseis. tora an tha tou g@misei ton kinitira den ksero alla leei pos einai diatethimenos na vazei 100 ara.

Y.G. oso gia to an tou tairiazei tou patera mou einai allo thema giti tha eprepe na ton deis pos patouse kati saxo vts kai kati punto gt stin katara me to vectra me ta 90 aloga kai ta 1400kgr kai oi kakomoiroi skiliazan gia na ton ftasoune!!!:p :p

και ποιός σε εξασφαλίζει ότι η γερμανικές βενζίνες είναι ίδιες με τις δικές μας; Μπορεί οι προδιαγραφές τους να λένε 95/98/100 οκτάνια, όμως κάποιοι τις τηρούν ενώ κάποιοι λαδώνουν υπουργεία...

Καμια σχεση... Τα 95/98/100 οκτανια ειναι τιμη εντελως θεωριτικη!! Ελαχιστες φορες η βενζινη που βαζουμε εχει την αναγραφομενη τιμη οκτανιων!! ;)

Μην τρελαινεσαι δεν ειναι αυτο το προβλημα...

Δεν καταλαβα για ποια αναλογια μιλας?? Σε καμια περιπτωση δεν ισχυει αυτη η αναλογια... Κλασσικο παραδειγμα η κατασταση που επικρατει αυτες τις μερες!! Η τιμη της αμολυβδης εχει εκτοξευθει στα υψη (πανω απο το 1€/λιτρο) την στιγμη που η αποδοση της παραμενει ιδια...

Τελοσπαντων, το θεμα μας δεν ειναι αυτο... Γενικα το να χρησιμοποιεις τις "απλες" βενζινες σε μοτερ τα οποια χρειαζονται τις "καλες" για να λειτουργησουν δεν ειναι και η σοφοτερη επιλογη! Η μειωμενη αποδοση ειναι το μικροτερο κακο... Το θεμα ειναι οτι τα Golf FSi με 95αρες βενζινες χτυπουν πυρακια! Αν το κακο συνεχιστει τα αποτελεσματα μπορει να αποβουν μοιραια για τα πιστονια...

Egw pali nomizw pws h 95ara apo thn 100ara apla diafora apodoshs exoun.Gia poio logo na katastrafei kinhthras?To provlima einai ama h venzinh pou vazeis einai ka8arh xwris no8eia kai oxi ta oktania.Twra gia to an oi 100ares einai poio ka8ares apo tis 95ares auto einai alou papa euagelio...

Δεν καταλαβα για ποια αναλογια μιλας?? Σε καμια περιπτωση δεν ισχυει αυτη η αναλογια... Κλασσικο παραδειγμα η κατασταση που επικρατει αυτες τις μερες!! Η τιμη της αμολυβδης εχει εκτοξευθει στα υψη (πανω απο το 1€/λιτρο) την στιγμη που η αποδοση της παραμενει ιδια...

Τελοσπαντων, το θεμα μας δεν ειναι αυτο... Γενικα το να χρησιμοποιεις τις "απλες" βενζινες σε μοτερ τα οποια χρειαζονται τις "καλες" για να λειτουργησουν δεν ειναι και η σοφοτερη επιλογη! Η μειωμενη αποδοση ειναι το μικροτερο κακο... Το θεμα ειναι οτι τα Golf FSi με 95αρες βενζινες χτυπουν πυρακια! Αν το κακο συνεχιστει τα αποτελεσματα μπορει να αποβουν μοιραια για τα πιστονια...

E KALA AMA EINAI NA APOVEI MOIRAIA GIA PISTONIA PIRAKIA KTL MESA SE 4 HRONIA POU EINAI I EGGIISI DEN THA TA VGALEI AFTA TA PROVLIMATA????

EFOSON APO TIN ANTIPROSOPEIA LENE POS DEN IPARHEI PROVLIMA ME TIN 95ARA PAEI NA PEI POS AN PATHEI KATI THA PREPEI NA PLIROSOUN!!!

KAI PISTEVO POS KAI AFTOI DEN THA ITHELAN NA PLIRONOUN OLA TA GT AN TOUS DIALITHOUNE OI KINITIRES TOUS! ETSI DEN EINAI???

GIA NA LENE OTI KANEI KAI I 95ARA KATI KSEROUN.

:respect: :respect: :respect:

Παιδιά πειράκια είναι δύσκολο να εμφανιστούν τωρα πια καθώς τέτοια αμάξια σίγουρα έχουν knock sensor οπότε απλά θα μειώνει αβάνς και θα πέφτει η ισχύς προφανώς.;)

Τώρα με 95 oct δεν θα έχει πιστεύω πρόβλημα απλά θα λειτουργεί με πιο συντηρητικές ρυθμίσεις ο κινητήρας και πιθανώς με μειωμένη ισχυ.

Με 100 oct σίγουρα θα πηγαίνει καλύτερα.;)

Πάντως τα turbo θέλουν σίγουρα 100 oct στο ελληνικό καλοκαίρι.;)

φαντασου να μειωσει στο αβανς ενω εχεις χτυπησει πειρακια στις 6000 rpm....

Τι θα γίνει;;:confused:

Μαζί με το αβάνς συνήθως γίνεται και πιο πλούσιο το μείγμα για να "κρυώσει" ο κύλινδρος. Αυτά βέβαια μέσα σε κάποια όρια. Αν η βενζίνη είναι 50% νερό τι να σου κάνουν.;)

Ακόμα δεν πίστεύω η VW να σχεδίασε τον κινητήρα για 100 oct και όσοι βάζουν 95 "να κόψουν τον λαιμό τους". Θα δουλεύει και με 95.

Κοιτα να σου πω... Φυσικα το να τρυπησει το πιστονι ειναι η ακραια περιπτωση και το πιθανοτερο ειναι οτι δεν προκειται να συμβει σε συγχρονο μοτερ!! Απλα θα δουλευει πιο συντηριτικα και δεν θα αποδιδει τα αναμενομενα...

Βεβαιως η VW αναφερει στο βιβλιαρακι του αυτοκινητου οτι τα μοτερ FSi (και με βαση την λογικη ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ τα Turbo FSi δλδ TSi)πρεπει να χρησιμοποιουν βενζινη τουλαχιστον 98 οκτανιων! (Αυτο δεν θα επρεπε να ερμηνευεται ως "Ναι, καλο θα ηταν να βαλεις 98αρα αλλα και με 95αρα καλα παει..." οπως ερμηνευεται απο εμας τους εξυπνουν Ελληνες!!

Η VW σιγουρα δεν το κανει αυτο απο καπριτσιο η επειδη ετσι της καπνισε... Υπαρχει λογος!!

Αν λοιπον παθει κατι το μοτερ το πιθανοτερο ειναι οτι δεν θα σου πληρωσει τιποτα μεσω της εγγυησης διοτι θα εχεις παραβιασει τους κανονες που αυτη θετει... Φυσικα δεν ειναι αναγκη να παρει δειγμα απο το ντεποζιτο για να το διαπιστωσει αυτο μιας και το μοτερ αποθηκευει στον εγκεφαλο του ολες τις μετρησεις των διαφορων αισθητηρων!)

Εγω παντως αν θες την γνωμη μου σε ενα τετοιο αυτοκινητο με ενα ιδιαιτερο μοτερ σαν το TSi και αφου ειχα δωσει τουλαχιστον 25.000€ για αυτο το αυτοκινητο βενζινη κατω απο 100 οκτανια δεν θα εμπαινε στο ρεζερβουαρ μου!! Πειραματα στο αυτοκινητο μου δεν θα εκανα ποτε... Αφου το εργοστασιο λεει 98αρα και πανω (στην Ελλαδα δεν εχουμε πλεον 98αρες!) τοτε θα εβαζα μονο Vpower Racing, BP Ultimate η EKO Kinitron...

Τι θα γίνει;;:confused:

Μαζί με το αβάνς συνήθως γίνεται και πιο πλούσιο το μείγμα για να "κρυώσει" ο κύλινδρος. Αυτά βέβαια μέσα σε κάποια όρια. Αν η βενζίνη είναι 50% νερό τι να σου κάνουν.;)

Ακόμα δεν πίστεύω η VW να σχεδίασε τον κινητήρα για 100 oct και όσοι βάζουν 95 "να κόψουν τον λαιμό τους". Θα δουλεύει και με 95.

λεω οτι εκει θα τρωει μεγαλα ζορια καθως θα εχει και την τουρμπινα για αυτο το λεω μπορει την ωρα που να πουσαρει να χτυπησει και να γινει ενα ωραιο πυροτεχνημα:rolleyes: μην πεις οτι ειναι vw το εχω δει και σε καλυτερα μοτερ απο αυτο

Κοιτα να σου πω... Φυσικα το να τρυπησει το πιστονι ειναι η ακραια περιπτωση και το πιθανοτερο ειναι οτι δεν προκειται να συμβει σε συγχρονο μοτερ!! Απλα θα δουλευει πιο συντηριτικα και δεν θα αποδιδει τα αναμενομενα...

Βεβαιως η VW αναφερει στο βιβλιαρακι του αυτοκινητου οτι τα μοτερ FSi (και με βαση την λογικη ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ τα Turbo FSi δλδ TSi)πρεπει να χρησιμοποιουν βενζινη τουλαχιστον 98 οκτανιων! (Αυτο δεν θα επρεπε να ερμηνευεται ως "Ναι, καλο θα ηταν να βαλεις 98αρα αλλα και με 95αρα καλα παει..." οπως ερμηνευεται απο εμας τους εξυπνουν Ελληνες!!

Η VW σιγουρα δεν το κανει αυτο απο καπριτσιο η επειδη ετσι της καπνισε... Υπαρχει λογος!!

Αν λοιπον παθει κατι το μοτερ το πιθανοτερο ειναι οτι δεν θα σου πληρωσει τιποτα μεσω της εγγυησης διοτι θα εχεις παραβιασει τους κανονες που αυτη θετει... Φυσικα δεν ειναι αναγκη να παρει δειγμα απο το ντεποζιτο για να το διαπιστωσει αυτο μιας και το μοτερ αποθηκευει στον εγκεφαλο του ολες τις μετρησεις των διαφορων αισθητηρων!)

Εγω παντως αν θες την γνωμη μου σε ενα τετοιο αυτοκινητο με ενα ιδιαιτερο μοτερ σαν το TSi και αφου ειχα δωσει τουλαχιστον 25.000€ για αυτο το αυτοκινητο βενζινη κατω απο 100 οκτανια δεν θα εμπαινε στο ρεζερβουαρ μου!! Πειραματα στο αυτοκινητο μου δεν θα εκανα ποτε... Αφου το εργοστασιο λεει 98αρα και πανω (στην Ελλαδα δεν εχουμε πλεον 98αρες!) τοτε θα εβαζα μονο Vpower Racing, BP Ultimate η EKO Kinitron...

καλα ολα αυτα αλλα πρεπει να βρεις βενζινα φτηνο ΚΑΙ εμπιστο.... πραγμα σπανιο τωρα πια:p

να φανταστεις οταν πηρα το 200sx πηγα να βαλω βενζινη διπλα απο τον φιλο μου και μου λεει ειναι καλος ειναι καλος ε παλι καλα που μου χτυπησε η τροφοδοσια και το καταλαβα πριν ακομη το ανοιξω και γινει χειροτερα...

Συμφωνω... Το θεμα ειναι οτι ο νομος της αγορας που λεει πως "Ο,τι πληρωνεις, παιρνεις" ισχυει και στον κλαδο των καυσιμων! ;) Απο 'κει και περα μια καλη ερευνα αγορας μπορει να σε σωσει απο ανουσια σπαταλη χρηματων!!

Συμφωνω... Το θεμα ειναι οτι ο νομος της αγορας που λεει πως "Ο,τι πληρωνεις, παιρνεις" ισχυει και στον κλαδο των καυσιμων! ;) Απο 'κει και περα μια καλη ερευνα αγορας μπορει να σε σωσει απο ανουσια σπαταλη χρηματων!!

Τι έρευνα αγοράς μπορεί να κάνει κανείς στα καύσιμα, αν βγεί κάτι να μπορούμε να μετράμε την ποιότητα της βενζίνης αυτό θα ήταν πολύ καλό.

Ερευνα αγορας σε οτι αφορα την τιμη της.... Την ποιοτητα των καυσιμων δυστυχως την καταλαβαινεις αφου εχει ηδη μπει στο ρεζερβουαρ, εχεις πληρωσει το αντιτιμο και εισαι καθ'οδον! ;)

.. και το χειρότερο απ' όλα είναι ότι δεν έχει σημασία η μάρκα της βενζίνης. Η νοθεία είναι νοθεία, και ας λέγεται όπως θέλει η βενζίνη.

:!: BTW, η καλύτερη βενζίνη που έχω βάλει ποτέ είναι στο πρατήριο της αεροπορίας στην Κατεχάκη :)

:!: BTW, η καλύτερη βενζίνη που έχω βάλει ποτέ είναι στο πρατήριο της αεροπορίας στην Κατεχάκη :)

Κάνει το αμάξι...πύραυλο.:p :p :lol:

.. και το χειρότερο απ' όλα είναι ότι δεν έχει σημασία η μάρκα της βενζίνης. Η νοθεία είναι νοθεία, και ας λέγεται όπως θέλει η βενζίνη.

Σε αυτο μπορω να σε διαβεβαιωσω πως κανεις λαθος...

Αν δεις την λιστα με τα πρατηρια που πιαστηκαν για νοθεια, δεις και τα σηματα που φερουν και τα συγκρινεις με τον συνολικο αριθμο των πρατηριων που φερουν αυτα τα σηματα μπορεις να βγαλεις πολλα συμπερασματα!!! ;)

me ta meigmata pou mporeis na valeis stin venzini kai anevazoun ta oktania ti ginetai???

dioti eho akousei pos poloi sou lene dithen 100ara kai einai 95ara kai ektos apo afto kapoios mou eihe pei oti kai oi venzinades kapos etsi tis kanoun tis venzines diladi petane mesa stin deksameni meigmata kai anevazoune oktania, alla afta eksatmizontai me tin parodo tou hronou kai gi afto pio aksiopisto einai eite otan gemizoune tis deksamenes na vazeis venzina eite na vazeis 95ara kai na petas mesa to meigma!!!

afto ishyei???