dinosss Δημοσιεύτηκε August 21, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε August 21, 2005 Το δωματιο που βρισκεται το pc δεν εχει υποδοχη για κεραια και ετσι θα αγορασω μια εσωτερικη. Πρεπει να προσεξω κατι στην αγορα, ή ολες κανουν την ιδια δουλεια (εχουν το ιδιο σημα) οποτε να επιλεξω την πιο ομορφη και την πιο οικονομικη? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
oresti Δημ. August 21, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 21, 2005 φίλε μου εγώ σου προτείνω (αν και δε βλέπω να έχεις τέτοια διάθεση) να περάσεις ένα απλό ομοαξονικό καλωδιάκι 75Ωhm μέσα απο τον τοίχο, και να το συνδέσεις με την κανονική παροχή σήματος μέσω ενός... splitter(?) :p ώστε να έχεις σήμα απο την κεντρική κεραία στο pc... τώρα για εσωτερική... δεν θα στο πρότεινα... Παράθεση Αγγελίες στο buy & sell μόνο! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
loverman13 Δημ. August 21, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 21, 2005 φίλε μου εγώ σου προτείνω (αν και δε βλέπω να έχεις τέτοια διάθεση) να περάσεις ένα απλό ομοαξονικό καλωδιάκι 75Ωhm μέσα απο τον τοίχο, και να το συνδέσεις με την κανονική παροχή σήματος μέσω ενός... splitter(?) :p ώστε να έχεις σήμα απο την κεντρική κεραία στο pc... τώρα για εσωτερική... δεν θα στο πρότεινα... Dil apo eswteriki den mporeis na petuxeis teleia eikona???kai apo ekswteriki arkei mia apli i prepei na einai kamia akribi?? :O Παράθεση My Briefcase.... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotetsi Δημ. August 21, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 21, 2005 Απ' όσο ξέρω, οι κάρτες τηλεόρασης για pc δεν έχουν δικό τους ενισχυτή σήματος (όπως οι τηλεοράσεις για παράδειγμα) με αποτέλεσμα ακόμη και να τη συνδέσεις με εξωτερική κεραία (όπως την τηλεόρασή σου) να μην πιάνουν καλά όλα τα κανάλια. Τα πράγματα είμαι σίγουρος πως θα είναι χειρότερα αν πάρεις εσωτερική κεραία, εκτός αν αγοράσεις κι έναν ενισχυτή σήματος. Παράθεση :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dinosss Δημ. August 22, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. August 22, 2005 Ενισχυτή σήματος?? Δεν πιστευω να εινναι καποια ογκωδης και πανακριβη συσκευη! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotetsi Δημ. August 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 22, 2005 Όχι, το μέγεθός της παίζει από ένα πακέτο τσιγάρα, έως και τέσσερα. ;) Θα βρεις εύκολα σε καταστήματα ηλεκτρονικών, αλλά έχει και στο Carrefour με €15 (δεν ξέρω βέβαια αν θα έχει καλή απόδοση). Πάντως για περιπτώσεις όπου ένα ή περισσότερα κανάλια δεν πιάνουν τόσο καλά, ο ενισχυτής την κάνει καλά τη δουλειά του. Παράθεση :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. August 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 22, 2005 Εμένα μια χαρά πιάνει με την εξωτερική κεραία χωρίς ενισχυτές και ιστορίες. Το ίδιο καλώδιο που πάει στην ΤΒ πάει και το PC και πιάνουν το ίδιο καλά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotetsi Δημ. August 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 22, 2005 Δεν αντιλέγω σ' αυτό Bayern7, απλά έχω παρατηρήσει ότι σε κάποιες περιοχές που η λήψη των καναλιών στην TV δεν είναι τέλεια, τα πράγματα γίνονται χειρότερα όσον αφορά τη λήψη αυτών στον Η/Υ. Φερ' ειπείν στην Κοζάνη, έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε ενισχυτή για τον Η/Υ της κοπέλας μου γιατί όλα τα κανάλια τα έπιανε "χιονισμένα" ενώ στην τηλεόραση τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα. ;) Παράθεση :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. August 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 22, 2005 Τι λέτε ρε παιδιά; Νοείται TV χωρίς ενισχυτή; Δίπλα στον αναμεταδότη μένετε και δουλεύετε με σκέτη κεραία; Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dinosss Δημ. August 22, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. August 22, 2005 Γενικα ομως, η αποδοση μιας κεραιας πως μετριεται? ( Με hertz ή κατι αλλο, δεν ξερω..) Και επισης, με ποιο κριτηριο επιλεγουμε τον ενισχυτή; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spanaks Δημ. August 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 22, 2005 Γενικα ομως, η αποδοση μιας κεραιας πως μετριεται? ( Με hertz ή κατι αλλο, δεν ξερω..) Και επισης, με ποιο κριτηριο επιλεγουμε τον ενισχυτή; Με dB ανά συχνότητα... δλδ πόσο ενισχύει το σήμα στο εύρος που σε ενδιαφέρει... Παράθεση People choose the paths that grant them the greatest rewards for the least amount of effort. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. August 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 22, 2005 Τι λέτε ρε παιδιά; Νοείται TV χωρίς ενισχυτή; Δίπλα στον αναμεταδότη μένετε και δουλεύετε με σκέτη κεραία; Στην Αθήνα κανείς δεν έχει ενισχυτή. Στα Χανιά στο σπίτι μου το παλιό είχαμε. Στο καινούριο είμαστε απέναντι από τις κεραίες (5km απόσταση σε ευθεία) και δεν χρειαζόμαστε. Δεν είναι στάνταρ επομένως ότι ο ενισχυτής είναι απαραίτητος. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. August 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 22, 2005 Άλλο η Αθήνα. kotetsi και Bayern7 δε μένουν εκεί. Κάποιος λοιπόν που δε ζει Αθήνα, ούτε έχει κοντά αναμεταδότες, χρειάζεται ενισχυτή. Γενικά το είπατε λες και πρόκειται για τον κανόνα το να είσαι χωρίς ενισχυτή και μου φάνηκε περίεργο... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dinosss Δημ. August 24, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. August 24, 2005 Με dB ανά συχνότητα... δλδ πόσο ενισχύει το σήμα στο εύρος που σε ενδιαφέρει... Βρηκα μια με 38dΒ, ειναι καλη? Στα ποσα dΒ να ψαχνω? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PP6210 Δημ. August 26, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 26, 2005 Φίλε μου όλες λίγο πολύ τα ίδια db δίνουν (ανάλογα με την τιμή). Και συνήθως έχουν και ενισχυτή μέσα, με ροοστάτη. Εγώ έχω βάλει εσωτερική κεραία στο TV tuner του Η/Υ μου και έχω να σου πω τα εξής: 1. Αν φτάνεις με κάποιο καλώδιο και ενισχυτή σε πρίζα τοίχου και την κεντρική του σπιτιού σου, do it χωρίς συζήτηση - πήγαινε σε εξειδικευμένο κατάστημα ηλεκτρονικών για να σου φτιάξουν custom καλώδιο με ενισχυτή και splitter για να βγουν δυο είσοδοι στην πρίζα σου. 2. Αν όχι, τότε διάλεξε μια κεραία που δεν θα είναι πολύ ογκώδης και πάρε και προέκταση καλωδίου κεραίας γιατί οι εσωτ. κεραίες έχουν μικρό καλώδιο και δύσκολο να σε βολέψει όπως είναι, θα πρέπει να την βάλεις λίγο πιό μακριά απο τον Η/Υ και τα μαγνητικά πεδία του, 3. έχε υπ'όψιν οτι θα πρέπει να δοκιμάσεις διάφορες θέσεις και διάφορες κατευθύνσεις της κεραίας σου, γιατί απλά εκεί που πιάνεις τα χ κανάλια καλά δεν θα πιάνεις τα ψ και το αντίστροφο! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dinosss Δημ. August 26, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. August 26, 2005 1) Δυστυχως δεν φτανει με τιποτα στην κεντρικη κεραια.. 2) Οι κεραιες που ειδα εχουν κατι σαν πιατο, και κεραιες σαν αυτες του ραδιοφωνου.. Για το σημα πρεπει να παιζω και με αυτες ή ειναι μονο για το ραδιο? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dinosss Δημ. August 26, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. August 26, 2005 Βρηκα αυτην εδω: http://www.consumer.philips.com/consumer/catalog/product.jsp?language=el&country=GR&catalogType=CONSUMER&productId=SBCTT350_00_GR_CONSUMER# Γραφει οτι εχει ενσωματωμενο ενισχυτη. Δεν χρειαζεται επιλπεον δηλαδη ή ολες ετσι ειναι και το γραφουν ετσι? Ξερω θα πειτε οτι το εχω κουρασει για μια $**%κεραια των 30ευρω, αλλα εμενα δε με νοιαζει να δωσω 15-20 ευρω παραπανω, αρκει να εχω οσο το δυνατον καλυτερη εικονα ωστε να μπορω να κανω και capture Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts