Jump to content

Apple Macintosh / MacOS

nikosxeng3
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ακριβώς. Άλλωστε ούτε η ίδια υποστήριξε ποτέ και πουθενά ότι είναι το πιο δυνατό της μηχάνημα.

Alex, δε γίνεσαι κακός αλλά ΘΕΛΕΙΣ να γίνεις τόσο όσο τα Vista δεν είναι (και δυστυχώς, δεν πρόκειται ποτέ να είναι) MAC OS X αλλά θέλουν σαν τρελά να γίνουν :shifty:

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

• Απαντήσεις 4,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

το ζήτημα είναι αν ο lg εξωτερικός drive παίζει με το air :worry:

το να μην παίζει ταινίες και HD αρχεία από το remote drive είναι χαζό.

εδώ το κάνω μέσω στο δίκτυο στο σπίτι μου... χωρίς καν n. (υπάρχει και mac στο δίκτυο που τα κάμει μια χαρά).

το θέμα με την usb port είναι ίσως το βασικότερο. δυστυχώς εμένα ΔΕ μου κάνει μία πόρτα. μου θυμίζει umpc με 5άρα οθόνη που δε χωράει άλλη θύρα. εδώ χωρούσε (και μία και δύο) απλά περιμένουν την 2.0.

το άσχημο είναι ότι είναι κάπως στριμωγμένη (έως αρκετά θα έλεγα) και δεν μπορεί να πάρει παχουλές συσκευές.

Υ.Γ. δεν συγκρίνω OS (προς θεού). συγκρίνω hardware και μόνο. αφού στο air μπορείς να τρέξεις μια χαρά και OSX και xpsp2 και vista (και λογικά linux).

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Ναι αλλά τα έχουμε ήδη πει αυτά και έχουμε ήδη συμφωνήσει μαζί σου πως το Air δεν κάνει για τον μέσο χρήστη ή τον επαγγελματία που θέλει ένα πολύ καλό μηχάνημα.

Κάνει για αυτόν που τον ενδιαφέρει απλά να έχει ένα πολύ ελαφρύ μηχάνημα.

Κάνει για αυτόν που ασχολείται με παρουσιάσεις.

Κάνει για κάποιον που δεν βλέπει DVD

Κάνει για κάποιον που θέλει να συνδέεται ασύρματα στο net, αλλά θέλει να το κάνει και από ένα μηχάνημα το οποίο δε θα τον βαραίνει όταν το παίρνει εκτός σπιτιού.

Οπότε το πρώτο σου link, είναι απλά άκυρο και άστοχο. Το ξέρουμε ότι δεν είναι το πιο δυνατό μηχάνημα της Apple. ΔΕ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ για να είναι κάτι τέτοιο. Τι νόημα έχει λοιπόν;;;

Έτσι κι αλλιώς καμία μα καμία εταιρεία δεν θέλει να φτιάξει το τέλειο μηχάνημα που να τα έχει όλα, τι θα πουλήσει μετά;;;Το καλύτερο μηχάνημα (πρόγραμμα) να φέρεις σε κάποιον, θα βρει κάτι που δεν έχει:

Για παράδειγμα: macbook, έχει μόνο 2 usb, θα ήθελα 10!

Βιστα θέλει κάρτα 128ΜΒ, θέλω να τρέχει με 32.

OS X, θέλω να τρέχει native windows applications

Έχει νόημα;;;;;;; ΚΑΝΕΝΑ

Μην "κατηγορήτε" συσκευές που κατά τη γνώμη σας δεν έχουν πράγματα, είναι ανούσιο. Κανείς δεν είπε ότι τα κάνουν. Είναι διαφορετικό αυτό με το να είσαστε π.χ. τσαντισμένοι με ένα μηχάνημα που έχει δυσλειτουργίες και δεν κάνει αυτό που διαφημίζει ότι κάνει. Σε αυτό το σφάλμα πέφτω και εγώ συχνά αλλά είναι λάθος.

Είναι ίδια η Φεράρι στο χώμα με ένα land Rover? To land rover στην άσφαλτο με τη φεράρι? Και τα δύο πουλάνε σε διαφορετικούς χρήστες. Το mac air είναι αυτό που είναι, ο Jobs είπε: "είναι το λεπτότερο" αυτό είναι τέλος.

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

DesertSMisSRaiN said:
Κάνει για αυτόν που τον ενδιαφέρει απλά να έχει ένα πολύ ελαφρύ μηχάνημα.

Κάνει για αυτόν που ασχολείται με παρουσιάσεις.

Κάνει για κάποιον που δεν βλέπει DVD

Κάνει για κάποιον που θέλει να συνδέεται ασύρματα στο net, αλλά θέλει να το κάνει και από ένα μηχάνημα το οποίο δε θα τον βαραίνει όταν το παίρνει εκτός σπιτιού.

ωραίο target group...

τέσπα για να μη γίνει vs. δε γράφω τπτ άλλο. απλά θεωρώ κοροϊδία και βήμα προς τα πίσω το όλο concept.

όσο για όλους εμάς που δεν μας καλύπτει το air περιμένουμε μέχρι το πάσχα το ibm x300. ;)

Alex = the best!

Δε σκόπευα/ω να το κάνω vs

Απλά, τα target groups δεν τα καθορίζεις εσύ και εγώ.

Τα καθορίζει η αγορά και οι ανάγκες. Κάποιοι δεν έχουν πρόβλημα να δώσουν 1700+ € για να πάρουν ένα όχι εξαιρετικά δυνατό, όχι multimedia αλλά εξαιρετικά ελαφρύ και βολικό μηχάνημα, whether we like it or not. Ούτε εγώ θα το έπαιρνα το Air, αλλά το κοινό και οι ανάγκες του κόσμου δεν είναι μόνο οι δικές σου ή οι δικές μου. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες καταναλωτών.

(ΥΓ: Ε ρε κόλλημα με το IBM)

Alexkass said:

Θέλει και μετρήσεις για να δει κάποιος ότι ένα μηχάνημα με C2D στα 1.6 θα είναι πιο αργό από τα υπόλοιπα, το χειρότερο εκ των οποίων τρέχει στα 2.16;

REMOTE DRIVE το λένε και το λένε έτσι γιατί εξυπηρετεί ένα συγκεκριμένο σκοπό. Stream κάνει από το δίκτυο, και αν θες ντε και καλά DVD, πάρε το εξωτερικό.

Αφού θα το κουβαλάς το περιφερειακό, πάρε και μια επέκταση USB. Την οποία, όλα τα 3G USB modems που έχω δει, στη δίνουν στη συσκευασία.

Το εξωτερικό DVD δεν παίζει αλλού γιατί, και αυτό, και η USB πόρτα είναι φτιαγμένα ειδικά για να αντιμετωπίσουν την κατανάλωση που έχει το DVD ώστε να μη χρειάζεται άλλη πηγή ρεύματος.

Σα να ακούω πάλι τα "ιιιιιι δεν έχει floppy" "έχει μόνο USB" "δεν έχει θύρες επέκτασης" κλπ για τους iMac, ή, για να μην πάω τόσο πίσω, τα σχόλια για το iPod ("δεν έχει wireless") ή ακόμα περισσότερο για το iPod mini.

Ειδικά για αυτό. Διότι όταν είχε βγεί, κόστιζε μόνο 50$ λιγότερο από το μεγάλο iPod ενώ προσέφερε το ένα τέταρτο της χωρητικότητάς του καθώς και λιγότερα functionalities. Τα σχόλια (συνήθως από τους "γνωστούς" της πιάτσας) ήταν τα στάνταρ "underpowered" "πλήρης αποτυχία" "σιγά μην το αγοράσει κανείς" κλπ. Και πούλησε σαν τρελλό. Γιατί; Γιατί δεν ήταν το low-end model, ήταν το small-end model! Ο κόσμος δεν το αγόρασε επειδή ήταν καλύτερο από το άλλο, το αγόρασε επειδή ήταν ΜΙΚΡΟ.

Και για να μην ξεφεύγουμε από το θέμα, αν το καλοσκεφτείτε, όσα ΔΕΝ έχει το Air είναι όσα το 90% των ανθρώπων ΔΕΝ χρησιμοποιεί το 90% του χρόνου.

καίω σχεδόν καθημερινά dvds.

έχω 3 συσκευές ταυτόχρονα συνδεδεμένες στο tablet.

και μπορώ να βάλω την παχουλή pinnacle hybrid tv usb card σε όποια usb θύρα θέλω.

= δλδ δεν είμαι πραγματικός χρήστης λαπτοπ? υπερβολικά υποκειμενικός δεν είσαι? βρες μου 100 χρήστες λαπτοπ και ρώτα τους αυτά που γράφεις και θα δεις ότι ούτε 30% δεν θα πιάσεις... (το 90% είναι αστείο).

όταν τα aapl funboys (και όχι μόνο) κράζουν το dell xt tablet για την θέση των θυρών usb (η μία πάνω στην άλλη) είναι καθαρά "φουστιά" να εξάρουν το air.

ευτυχώς που σε κανένα (σχεδόν) φόρουμ του εξωτερικού δεν υπάρχει μεγάλο ποσοστό που να υποστηρίζει το air. σχεδόν όλοι ήθελαν ένα πιο μικρό macbook και όχι ένα πιο "όμορφο" και "άδειο".

Υ.Γ. να μάθεις να ακούς και τον αντίλογο παρόλο που είσαι στεναχωρημένος να βλέπεις την εταιρία σου σε χαμηλά έτους :lol: νάνε καλά και τα προγράμματα SO που δίνουν σε σας στο ΔΣ ;)

Alex = the best!

Τι να κάνουμε που σε έχουμε μάθει πια και βαριόμαστε να σου απαντήσουμε, ε; Πάει η χαρά των πρώτων ημερών...

stereo said:
Τι να κάνουμε που σε έχουμε μάθει πια και βαριόμαστε να σου απαντήσουμε, ε; Πάει η χαρά των πρώτων ημερών...

Που χρόνος από τις υποχρεώσεις του ΔΣ άλλωστε... :lol::lol:

Alexkass said:
καίω σχεδόν καθημερινά dvds.

έχω 3 συσκευές ταυτόχρονα συνδεδεμένες στο tablet.

και μπορώ να βάλω την παχουλή pinnacle hybrid tv usb card σε όποια usb θύρα θέλω.

= δλδ δεν είμαι πραγματικός χρήστης λαπτοπ? υπερβολικά υποκειμενικός δεν είσαι? βρες μου 100 χρήστες λαπτοπ και ρώτα τους αυτά που γράφεις και θα δεις ότι ούτε 30% δεν θα πιάσεις... (το 90% είναι αστείο).

όταν τα aapl funboys (και όχι μόνο) κράζουν το dell xt tablet για την θέση των θυρών usb (η μία πάνω στην άλλη) είναι καθαρά "φουστιά" να εξάρουν το air.

ευτυχώς που σε κανένα (σχεδόν) φόρουμ του εξωτερικού δεν υπάρχει μεγάλο ποσοστό που να υποστηρίζει το air. σχεδόν όλοι ήθελαν ένα πιο μικρό macbook και όχι ένα πιο "όμορφο" και "άδειο".

Υ.Γ. να μάθεις να ακούς και τον αντίλογο παρόλο που είσαι στεναχωρημένος να βλέπεις την εταιρία σου σε χαμηλά έτους :lol: νάνε καλά και τα προγράμματα SO που δίνουν σε σας στο ΔΣ ;)

Αν δεν το κατάλαβες εσύ είσαι αυτός που μιλά τελείως υποκειμενικά, προσπαθώντας να μας πείσεις πως οι δικές σου ανάγκες είναι ίδιες με αυτές των υπολοίπων χρηστών laptops.

Εγώ που δεν διαβάζω/γράφω DVD/CD, δεν έχω 30 περιφεριακά να συνδέω πάνω του, δεν παίζω games, έχω εξωτερικό σκληρό και USB stick, θα το έπαιρνα (και μάλλον χωρίς το εξωτερικό drive αν σιγουρευόμουν πως δουλεύει σωστά το πρόγραμμα για το sharing) αν είχα τα λεφτά. Για όλα τα υπόλοιπα έχω το desktop μου. Εσένα δε σου κάνει -> ΜΗΝ το παίρνεις.

Ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί φταίει η Apple που δε σε καλύπτει το μηχάνημά της. Αντικειμενικά έχει μικροελλείψεις (αναμενόμενες βέβαια οι περισσότερες σε αυτή την κατηγορία), υποκειμενικά υπάρχουν άτομα που ζουν με αυτές. Εμπέδωσέ το όσο είναι καιρός.

Πριν από κάποιες μέρες και θέλοντας να προλάβω το flame, έγραψα αυτό (χωρίς να καταφέρω κάτι βέβαια).

mcde said:
Mείνετε στο θέμα και μην μετατρέπετε το topic σε vs. Το κάθε μηχάνημα προορίζεται για διαφορετικό κοινό, δεν είναι ανάγκη να συμφωνείτε πάντα ότι το χ μηχάνημα καλύπτει τους πάντες. Άλλοι θα βρίσκουν απαράδεκτες τις ελλείψεις που έχει το Air, άλλοι θα μπορούν να συμβιβαστούν με αυτές.

Μην μπλέκετε τις επιλογές που κάνει ένας κατασκευαστής σε ένα προϊόν (τεράστιο θέμα, ειδικά για την Apple) με τις δικές σας ανάγκες.

Μετά εμφανίστηκαν σχόλια όπως:

murex said:
(εκτός αν σε λένε Alexkass, βλ. x300 ibm-lenovo thinkpad)

iliasp said:
Ρε συ mcde μήπως γίνεσαι λίγο υπερβολικός? Σαν να είσαι ο βοσκός και με το παραμικρό αρπάζεσαι με τα πρόβατα...

Alexkass said:

stereo said:

Mercyful_Fate said:
Που χρόνος από τις υποχρεώσεις του ΔΣ άλλωστε... :lol::lol:

Εύχομαι να εκτονωθήκατε και να νιώθετε ικανοποιημένοι για όλα αυτά. O σκοπός του topic φυσικά και δεν είναι αυτός, αλλά ούτε αυτό έχει σημασία. Το να καταλάβετε αυτό που είχα γράψει (και παραθέτω) είναι κάτι που δεν περιμένω πλέον, δεν έχει νόημα.

Επίσης ειλικρινά εύχομαι να μην συνεχίσετε σε αυτό το ύφος.

Over and out.

mcde said:

Εύχομαι να εκτονωθήκατε και να νιώθετε ικανοποιημένοι για όλα αυτά. O σκοπός του topic φυσικά και δεν είναι αυτός, αλλά ούτε αυτό έχει σημασία. Το να καταλάβετε αυτό που είχα γράψει (και παραθέτω) είναι κάτι που δεν περιμένω πλέον, δεν έχει νόημα.

Επίσης ειλικρινά εύχομαι να μην συνεχίσετε σε αυτό το ύφος.

Over and out.

Eδώ που τα λέμε ένα δίκαιο το έχει...

Εγώ είμουν από τους πρώτους που το έκοψα, από την στιγμή που δεν με ενδιαφέρει το Air δεν ξανά αναφέρθηκα αρνητικά μα ούτε και θετικά γιατί δεν με απασχολεί...

Όσο για τον alexkass για μένα δεν φταίει αυτός, βρίσκει και πατάει..

Εσείς ξέρετε τι πρέπει να κάνετε από εδώ και πέρα..

Δεν είμαστε μικρά παιδιά..:cool:

_______________http://farm7.static.flickr.com/6168/6227903819_67e7c12fb0_o.png___________

N_Name:SpyVe________M_Lion________Mac User

________iPhone_5S_G_64GB_iOS.7.0________

Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο πρόγραμμα -Dreamweaver - iWeb για δημιουργία sites. Προτιμώ WYSIWYG πρόγραμμα γιατί είμαι άσχετος από HTML,CSS και τα τοιαύτα!!! :)

Ωραίο και φτηνό άρθρο: Leopard on eeePC

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

gkr41 said:

Ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί φταίει η Apple που δε σε καλύπτει το μηχάνημά της. Αντικειμενικά έχει μικροελλείψεις (αναμενόμενες βέβαια οι περισσότερες σε αυτή την κατηγορία), υποκειμενικά υπάρχουν άτομα που ζουν με αυτές. Εμπέδωσέ το όσο είναι καιρός.

Η Apple φταίει, γιατί ο κόσμος της ζήταγε κάτι άλλο (12" άρι macbook, έχω κουραστεί να το λέω πλέον :Ρ), και τους έδωσε ένα ακόμα 13άρι laptop...Και όχι, οι "μικροελλείψεις" δεν είναι αναμενόμενες, όταν ΟΛΑ τα υπόλοιπα laptops έχουν πάνω από μία USB....

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Πέρα απο το οτι θεωρώ ηλίθια την απαίτηση για 1 ίντσα λιγότερη (ή κάθεσαι στις 13 που είναι νορμάλ μέγεθος ή κατεβαίνεις στις 10), από πότε πρέπει η Apple και η κάθε Apple να υπακούει στις προσταγές του κόσμου που στις περισσότερες περιπτώσεις ούτε καν ξέρει τι ζητάει; Απ΄όσα είχα δει, οι περισσότεροι περίμεναν το wow μηχάνημα και αντ' αυτού πήραν κάτι κατώτερων επιδόσεων, γι' αυτό και η γκρίνια.

Γι' αυτό είπα οι περισσότερες και όχι όλες. Οι υπόλοιπες είναι αναμενόμενες, η μια USB όχι.

Το MBA προσωπικά το βρίσκω καταπληκτικό.

Απλά εγώ δεν θα το αγόραζα ποτέ, για κύριο μηχάνημα. Γιατί ως τέτοιο, είναι πράγματι underpowered.

Και δεν θα το αγόραζα σήμερα για δευτερεύον, μιας και η τσέπη μου δεν το επιτρέπει.

Το "λάθος" που κάνουν αυτοί που το κρίνουν αρνητικά, νομίζω ότι περιστρέφεται γύρω από τους δύο παραπάνω άξονες.

Η Apple δεν το πλασάρει ως κάτι που θα γίνει το κύριο (και μόνο) μηχάνημα του καταναλωτή. Το πλασάρει για ένα ειδικό κοινό με συγκεκριμένες ανάγκες.

Αυτή τη στιγμή εγώ έχω ένα 20αρι iMac ως κύριο μηχάνημα. Και ένα Α6Ja Core Duo Asus laptop, που ήταν το κύριο μου μηχάνημα πριν μπω στον κόσμο των Mac (than God I did it!). Αν είχα τα λεφτά να αντικαταστήσω το laptop μου με ένα Macbook Air, θα το έκανα. Γιατί το laptop το έχω για να αράζω στη βεράντα και να σερφάρω ασύρματα. Να το παίρνω στο εξοχικό για να βλέπω ταινίες και να ακούω μουσική. Δεν γράφω ούτε CD, ούτε DVD, δεν παίζω παιχνίδια. Ουσιαστικά δεν κάνω όλα αυτά που το μηχάνημα μου τα υπερκαλύπτει με τα specs του. Έχω το mac για αυτά.

Και θα προτιμούσα να γλύτωνα σχεδόν 1 κιλό σε βάρος και να κέρδιζα σε αισθητική και λειτουργικό, κι ας είχα λιγότερες "δυνατότητες". Αλλά φυσικά δεν αξίζει να κάνω κάτι τέτοιο, γιατί ο ελληνικός μισθός μου καθιστά εντελώς χαζή καταναλωτική κίνηση την αγορά ενός ΜΒΑ.

Αν όμως είχα τα φράγκα σαν ιδιώτης, θα το έπαιρνα.

Γιατί οι υπολογιστές είναι σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μου, και μου αρέσει να τους χαζεύω ακόμη και όταν είναι κλειστοί :p

Επίσης, αν ήμουν στέλεχος εταιρείας που ταξιδεύει συχνά, θα φέσωνα την εταιρεία μου να μου το πάρει. Κανένα στέλεχος δε νοιάζεται αν κοστίζει 200-300 δολλάρια παραπάνω από ένα Dell ή ένα Sony.

L' enfer c' est les autres

Πόσο δύσκολο είναι για κάποιον κατ'εξοχήν χρήστη Windows να συνηθίσει να δουλεύει σε Leopard και γενικότερα σε Mac? Δεν εννοώ απλά να ανοίγει έναν επεξεργαστή κειμένου και να βλέπει φωτογραφίες... Πχ. μπορείς να κάνεις compile C++? Ή να τρέxεις ομαλά Matlab?

Για να κάνω πιο "φιλοσοφικό" το ερώτημα: γίνεται κανείς να αρχίσει να δουλεύει στο Mac προσπαθώντας με κάποιον τρόπο να εξομοιώσει τα Windows, ή απλα θα ταλαιπωρηθεί? Έχει έννοια να τρέχει κάποιος αποκλειστικά XP σε Mac?

Μήπως τελικά θα πρέπει να συμβιβαστείς με ένα τελείως διαφορετικό λειτουργικό και να μάθεις να ζεις μαζί του? Και αν ναι, πώς αντιμετωπίζει συνήθως ένας πιο "advanced" χρήστης Windows τη μετάβαση σε Mac?

Φαντάζομαι πως δεν υπάρχει σαφής απάντηση, απλά περιμένω γνώμες των πιο έμπειρων μιας κι εγώ απ'ότι καταλάβατε είμαι εντελώς άσχετος με Mac. :)

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.

Δεν είμαι ούτε προγραμματιστής, ούτε χρησιμοποιώ το Matlab. Οπότε σε αυτά δεν μπορώ να σου απαντήσω.

Θα σου πω όμως τα εξής:

Ασχολούμαι πάνω από 20 χρόνια με τους υπολογιστές σαν χομπίστας. Και πάντα σκεφτόμουν να δοκιμάσω το Mac OS, για δύο λόγους.

Ο ένας ήταν όλο αυτό το hype από τους χρήστες του. Κι έλεγα πως κάποια βάση πρέπει να έχει.

Ο άλλος λόγος ήταν καθαρά πειραματιστικός. Έτσι για να δουλέψω σε κάτι εντελώς καινούριο και διαφορετικό.

Όμως πάντα είχα αναστολές και κατέληγα να αγοράζω ένα pc.

Φοβόμουν ότι αν ήταν κάτι που δε μου ταίριαζε, θα έχανα χρόνο και χρήμα.

Τελικά “τόλμησα” να κάνω τη μετάβαση πριν 4 μήνες περίπου, αγοράζοντας ένα iMac.

Και το τόλμησα ακριβώς επειδή είχα την επιλογή του Bootcamp. Αν όλα πήγαιναν στραβά δηλαδή, ή αν δεν έβρισκα τις εφαρμογές που χρειαζόμουν, worst case scenario θα το δούλευα σαν κανονικό pc μπουτάροντας σε XP.

Τις πρώτες μέρες με το mac, είπα να δώσω στην πλατφόρμα την ευκαιρία να τη μάθω. Γιατί στην πραγματικότητα η ιδέα του dual boot, είναι λίγο ημίμετρο. Είναι βαρετό να πρέπει να κάνεις restart. Έβαλα βέβαια το Parallels και το VMWare ώστε να μπορώ να “σηκώνω” τα XP μέσα από το Leopard.

Έκτοτε δεν ξανασκέφτηκα καν το σενάριο του Bootcamp. Χθες ξήλωσα και τα Virtual Machines από το mac μου για να μη μου πιάνουν χώρο.

Και εδώ και 3 μήνες, ανοίγω το pc της δουλειάς με μισή καρδιά. Και βαριέμαι απίστευτα να πρέπει να κάτσω στο pc κάποιου φίλου για να του το σουλουπώσω, μιας και είμαι αυτός που στις παρέες καλούν για να τους φτιάξει/σετάρει/αναστήσει το pc.

Έχουν γραφτεί άπειρα πράγματα. Έχουν αναλωθεί χιλιάδες χρήστες σε vs ανάμεσα στις πλατφόρμες. Ότι και να πω δεν θα είναι πιο μεστό, πιο πλήρες και πιο χρήσιμο για σένα ώστε να αποφασίσεις. Και το “πρόβλημα” είναι ότι το επιχείρημα υπέρ των Mac είναι καθαρά το αισθητικό κομμάτι της ιστορίας. Και το διαισθητικό. Και το εγκεφαλικό.

Και αυτό είναι κάτι που δεν μεταφέρεται εύκολα με επιχειρήματα επιδόσεων, μετρήσεων κ.ο.κ.

Θα γράψω μόνο μια χαζή αναλογία για να προσπαθήσω να μεταφέρω το “συναίσθημα”:

Φαντάσου το Win PC σου ως μία γυναίκα που έχεις μάθει να συμβιώνεις μαζί της.

Ξέρεις πως αντιδρά. Ξέρεις πως σκέφτεται. Ξέρεις τι είναι αυτά που μπορείς να κάνεις μαζί της. Ξέρεις πως να τα κάνεις μαζί της. Ξέρεις πόσος χρόνος απαιτείται από σένα για να τα κάνεις όλα αυτά μαζί της.

Και γνωρίζεις το mac.

Και ξαφνικά συνειδητοποιείς πόσο πιο σημαντικό είναι σε μία σχέση που γεμίζει τη μέρα σου, αυτό που βλέπεις να είναι πάντα προσεγμένο. Με υψηλή αισθητική. Με μια φιλοσοφία που δείχνει να είναι από την αρχή μέχρι το τέλος της, ψαγμένη/ολόκληρη και όχι κάτι κατακερματισμένο.

Επίσης δεν έχει ψυχολογικά προβλήματα για να ξενυχτάς προβληματισμένος (βλέπε virus κλπ). Με λίγα λόγια, χαίρεσαι το χρόνο που περνάς μαζί της.

Πέρα από την παραπάνω χαζή αναλογία, αυτό που θέλω να πω είναι ότι στα mac διαισθάνομαι ότι κάποιοι ιδιαίτερα ικανοί άνθρωποι, έστυψαν τα κεφάλια τους για να στήσουν έναν ολόκληρο κόσμος διάδρασης μεταξύ ανθρώπου και μηχανής, όπου η μηχανή έχει όσο πιο διακριτικό ρόλο γίνεται. Αυτό που γράφω τώρα, πάλι δεν εξηγείται καλύτερα. Είναι το συναίσθημα που χτίζεται μετά από λίγο καιρό ενασχόλησης με τα mac.

Δεν ξέρω πως, αλλά χωρίς φανφάρες, χωρίς κοσμογονικές διαφορές, η επαφή μου με τα mac με έκανε να ερωτευτώ ξανά την τεχνολογία. Και να τη δω με άλλο μάτι.

Χωρίς fanboyσμούς, χωρίς υπερβολές, νομίζω ότι για κάποιον που δεν έχει εξειδικευμένες ανάγκες που τον υποχρεώνουν να μείνει σε μια συγκεκριμένη πλατφόρμα, δεν έχει λόγο να έχει αναστολές με τη μετάβαση στα mac.

Αν περνάς λίγο χρόνο με τον υπολογιστή σου, αξίζει να πάρεις mac γιατί όλα όσα θες να κάνεις θα τα κάνεις γρήγορα και απροβλημάτιστα.

Αν περνάς πολύ χρόνο με τον υπολογιστή σου, αξίζει ακόμη παραπάνω να πάρεις mac. Γιατί χαίρεσαι να δουλεύεις σε αυτόν. Και θες να τον κοιτάς, ακόμη κι όταν είναι κλειστός. Όπως θες να κοιτάς μια ωραία γυναίκα δίπλα σου, ακόμη κι όταν κοιμάται :p

L' enfer c' est les autres

Κατ'αρχήν σ'ευχαριστώ για την πολύ ωραία απάντηση! :)

Αυτό που φοβάμαι περισσότερο είναι μήπως το Mac είναι υπεραπλουστευμένο με αποτέλεσμα να χάνει σε λειτουργίες που, ναι μεν δεν απευθύνονται στο μέσω χρήστη, αλλά εμένα που έχω μάθει τόσο καιρό με τα Windows θα μου λείψουνε. Πχ. στα Windows ξέρω ότι έχω τη δυνατότητα να κάνω ένα "sysedit"... ή αν δε δουλέψει ένα περιφερειακό, ξέρω να ελιχθώ.... ή αν δε δουλεύει το δίκτυο, ξέρω από που θα αλλάξω τις IP. Φοβάμαι πως αν προκύψει κάτι με το Mac, θα μείνω να το κοιτώ ανήμπορος! :cry:

Κατά πόσο ισχύουν αυτά και κατά πόσο είναι δικές μου φοβίες?

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.

Μην ξεχνας οτι «απο κατω» τρεχει unix ;)

Motorola MicroTAC Elite -> Nokia 6150 -> Siemens S45 -> Siemens CX65 -> Nokia 6670 -> [.......] -> Nokia 6230i -> Nokia 6131 -> LG KG220 -> Sony Ericsson W350 -> Motorola RAZR V3xx -> iPhone 3G -> iPhone 4S -> iPhone 6 -> iPhone 6S -> Samsung S8+ -> Samsung S9+ -> One Plus 8 Pro -> Samsung S21 Ultra -> iPhone 13 Pro -> iPhone 15 Pro

My Travel Map

gkr41 said:
Πέρα απο το οτι θεωρώ ηλίθια την απαίτηση για 1 ίντσα λιγότερη (ή κάθεσαι στις 13 που είναι νορμάλ μέγεθος ή κατεβαίνεις στις 10), από πότε πρέπει η Apple και η κάθε Apple να υπακούει στις προσταγές του κόσμου που στις περισσότερες περιπτώσεις ούτε καν ξέρει τι ζητάει; Απ΄όσα είχα δει, οι περισσότεροι περίμεναν το wow μηχάνημα και αντ' αυτού πήραν κάτι κατώτερων επιδόσεων, γι' αυτό και η γκρίνια.

Από τη στιγμή που:

α) Οι 12 ίντσες είναι το μικρότερο δυνατό μέγεθος όπου μπορείς να έχεις κανονικό πληκτρολογίο. (και αυτά που έλεγε ο Jobs στο keynote ότι τα άλλα 12άρια δεν έχουν fullsize keyboards είναι ********...).

b) Από τη στιγμή που η αγορά ΖΗΤΑΕΙ το 12άρι mac. Το έβγαλαν και πιο παλιά, και πούλησε πολύ καλά. Ο κόσμος ξέρει πολύ καλά τί ζητάει σε αυτή τη περίπτωση.

c) Η μείωση στην ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ του laptop, το κάνει ΠΟΛΥ πιο φορητό. Βάλε ένα TZ της Sony πάνω στο MBA, και θα δεις την διαφορά....Για του λόγου το αληθές : -> http://gizmodo.com/348621/biggest-macbook-sizemodo-ever

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

σαν επιφανεια,

ιδιο με το macbook δεν ειναι;..

ναι, ρε γμτ.. και γω περιμενα 12αρι..

μαλλον κι αλλο ΡΒ 12αρι, θα παρω..

Creek A50i R | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Onkyo C-7030 | Pioneer BDP-320 | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

Για το Air:

Εγώ συμφωνώ απόλυτα με τη γνώμη του punky. Αν μπορούσα να διαθέσω τόσα χρήματα για laptop, αυτό θα αγόραζα. Δε με ενοχλεί καθόλου το εμβαδόν του και μου αρέσει που είναι τόσο ελαφρύ. Το τωρινό iBook είναι 12άρι αλλά είναι βαρύ για τα γούστα μου σε βαθμό που το σκέφτομαι να το πάρω έξω. Και τα δύο χωράνε στην τσάντα μου οπότε δεν είναι θέμα, και άλλωστε ποτέ δεν το παίρνεις στο χέρι να το κουβαλήσεις έξω. Και σε τελική, χωράει σε φάκελο γραφείο δλδ οκ!!

Η 12άρα οθόνη που έχω τώρα μου φαίνεται περιοριστική σε κανονικές συνθήκες δουλειάς. Τα άλλα περί USB κλπ είναι γραφικότητες για οποιοδήποτε laptop δεν προορίζεται για desktop replacement, διότι θες να χειρίζεσαι laptop και όχι χταπόδι.

Τέλος, πότε η Apple (με τον Jobs) έδωσε αυτό που ζητάει η αγορά (που είναι συζητήσιμο αν είναι η αγορά ή εμείς οι φανατικοί); Ποτέ. Καλώς ή κακώς δίνει αυτό που αυτή (ή αυτός) πιστεύουν ότι ΘΑ θελήσει η αγορά. Άλλες φορές πέφτει διάνα (iPod) άλλες φορές όχι (Cube). Θυμάμαι το καλοκαίρι του 2006 που όλος ο κόσμος ζήταγε ραδιόφωνο στα ipod. Τι έδωσε; Το Nike+. Και, όπως αποδείχθηκε, πολύ καλά έκανε!

Για τα mac:

Πάλι συμφωνώ με τον προλαλίσαντα punky (ο οποίος θα θυμάται ότι όταν με είχε ρωτήσει "τι παραπάνω έχουν τα mac" του είχα απαντήσει ότι "δεν μπορώ να στο πω, δεν είναι ότι είναι πιο γρήγορα ή ότι έχουν εξωφρενικά καλύτερες εφαρμογές... μόλις τα δουλέψεις όμως θα το καταλάβεις και θα πεις 'τι έχανα τόσο καιρό'"). Ιδίως αν έχεις ξεφύγει από το "ωωωω τι ωραίο που είναι να φτιάχνω εγώ το μηχάνημά μου".

kflynt, δε θα έχεις σοβαρά προβλήματα, το it just works των διαφημίσεών τους ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...