Jump to content

Redmi Note 9 Pro

highland1
 Κοινοποίηση

Ως κάτοχοι θα προτείνατε το Redmi Note 9 Pro σε κάποιον και γιατί;  

211 members have voted

1. 1. Ως κάτοχοι θα προτείνατε το Redmi Note 9 Pro σε κάποιον και γιατί;

• ΝΑΙ - Γιατί τη θεωρώ οικονομική συσκευή
    • ΝΑΙ - Γιατί εμπιστεύομαι την Redmi (Xiaomi)
    • ΝΑΙ - Γιατί τα τεχνικά χαρακτηριστικά της με καλύπτουν
    • ΝΑΙ - Για όλα τα παραπάνω
    • ΟΧΙ - Γιατί δε με ικανοποιεί η εγγύηση της Xiaomi
    • ΟΧΙ - Γιατί βρίσκω σφάλμα/-τα λογισμικού - (bug(s))
    • ΟΧΙ - Γιατί με απογοήτευσε η εμπειρία χρήσης
    • ΟΧΙ - Για όλα τα παραπάνω

Recommended Posts

Νέος κάτοχος και εγώ. Προερχόμενος από mi9... Τι κινητάρα είναι αυτό;;;

Και υποστήριξη 4g+? Τι είπες τώρα...

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Καλομίλητο!

Έχει ανέβει πολλά επίπεδα η σειρά Redmi φίλε, δεν είναι επουδενί ο φτωχός συγγενής της Xiaomi όπως παλαιότερα. Σε αυτό πέραν του ανταγωνισμού φυσικά, παίζει ρόλο ότι η Redmi έγινε θυγατρική, και έτσι προσπαθεί να αναδείξει κάτι καλύτερο.

Myphone.gr: Xiaomi Forum Moderator

Redmi Note 9 Pro 6-128 / 5020 mAh / 64mp / 30W Q.charge / 4G+

Guides Redmi Note 9 Pro & Xiaomi Guides

50121532128_76c8201c20_n.jpg

Το πλέον ολοκληρωμένο τηλέφωνο σε προσιτή τιμή

CoolPad F1 :D

Redmi Note 9 Pro 6-128

Καλησπέρα!

Να ρωτήσω κάτι που με προβληματίζει λίγο; Όταν ανοίγω το YouTube, σε κάθε βιντεάκι έχει την «αράχνη» με το pause, το ff κτλ, το οποίο φεύγει μόνο αν πατήσω το Χ πάνω δεξιά στην οθόνη. Αυτό δεν θα έπρεπε να φεύγει μόνο του μετά από κάποια δευτερόλεπτα; Είναι κάποια ρύθμιση που δεν έχω ή έτσι λειτουργεί το πράγμα στη συσκευή μας; Ευχαριστώ!

Edit: Το βρήκα, γίνεται απενεργοποιώντας την προσβασιμότητα της εφαρμογής YouTube, στις ρυθμίσεις της εφαρμογής.

Edited by Big_Bang

Ποια gcam είναι η καλύτερη;

Δοκιμάζουμε δύο αυτό το διάστημα. Δοκίμασε αυτήν εδώ και αυτήν εδώ. Κάθε μία έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Κάνε τις δοκιμές σου, και εδώ είμαστε να μας πεις την άποψή σου.

Είμαι εκτός, θα το κάνω όταν γυρίσω σπίτι.

.ερώτηση περί προστασίας οθόνης.

Βλέπω κάτι hydrogel στο ali

Είναι οκ αντί του κλασικού tempered glass?

Απ' ότι είδα τοποθετείται σχετικά εύκολα και εφαρμόζει καλά.

Στάλθηκε από το Redmi Note 9 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Είχα πάρει hydrogel για note 4 ποιο παλιά. Μια @@@ και μισή ήταν

Δοκιμάζουμε δύο αυτό το διάστημα. Δοκίμασε αυτήν εδώ και αυτήν εδώ. Κάθε μία έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Κάνε τις δοκιμές σου, και εδώ είμαστε να μας πεις την άποψή σου.

Με διαφορά σε μένα πολύ καλύτερη η tr camera

Η αλλη χειρότερη από την βασική του κινητού μου βγηκε

Edited by giokosta

Την πέρασα, γιατί έτσι κι αλλιώς ήταν θέμα χρόνου το να περάσω κάποια αναβάθμιση είτε ήταν αυτή, είτε το MiUi 12 αργότερα. Επομένως έχω επιλέξει να ρουτάρω ξανά ανά διαστήματα (δηλαδη τώρα που έχασα το root θα το ρουτάρω ξανά σύντομα).
Βασίλη τωρα αν την περάσω και χάσω το root λες να δουλεύει το google pay η δεν θα δουλεύει επειδή είναι ξεκλειδωτος ο bootloader??

Την κατέβασες από κάπου ολόκληρη και αν ναι από πού ( λινκ) η πέρασες μόνο τα 220 της αναβάθμισης??

Edited by GTHOM
Όλοι θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά κανένας δεν θέλει να αλλάξει τον εαυτό του

Με διαφορά σε μένα πολύ καλύτερη η tr camera

Η αλλη χειρότερη από την βασική του κινητού μου βγηκε

Την trcamera, αρχικά την είχε προτείνει ο @leotzian, και τον ευχαριστούμε για αυτό. Είναι μία gcam με πολύ καλές κριτικές στο telegram, και προσωπικά, την θεωρώ must. Βέβαια, πάντα οφείλουμε να κάνουμε δοκιμές γιατί μπορεί όντως να βγήκε κάτι καλύτερο.

Εάν στην trCamera σε επόμενο update δουλέψει και το βίντεο, θα την κρατήσω μέχρι να αλλάξω κάποτε το κινητό αυτό.

Έχω αφήσει σχόλιο στο xda στον προγραμματιστή, στο νήμα εκεί της εφαρμογής, ελπίζω να γίνει κάτι για το βίντεο. Σε άλλα Xiaomi λειτουργεί.

Βασίλη τωρα αν την περάσω και χάσω το root λες να δουλεύει το google pay η δεν θα δουλεύει επειδή είναι ξεκλειδωτος ο bootloader??

Την κατέβασες από κάπου ολόκληρη και αν ναι από πού ( λινκ) η πέρασες μόνο τα 220 της αναβάθμισης??

Δε θα λειτουργήσει το Google pay λόγω unlock bootloader.

Θέλει magisk. Τουλάχιστον σε εμένα, που με magisk λειτουργεί.

Το δεύτερο σου ερώτημα είναι πολύ εύστοχο. Αρχικά, μου ήρθε OTA τα 212Μ το σημερινό update. Κατεβαίνει η rom, κάνω την καθιερωμένη επανεκκίνηση, και στο reboot, στο σημείο που γίνεται loading του update, μου βγάζει fail.

Γίνεται επανεκκίνηση στο κινητό, πάω στον updater, και μου βγάζει πλέον την αναβάθμιση σε 2.1GB.

Και πλέον, έτσι έγινε κανονικά.

Αυτό, μου το έκανε και στο Mido, δε γνωρίζω εάν συμβαίνει επειδή και στο Mido και σε αυτό ήμουν/είμαι root. Μπορεί.

Πάντως, σου προτείνω να κατεβάσεις όλο το security update (τα 2.1GB)για να μη χάσεις το χρόνο σου όπως εγώ σήμερα.

πήγα να κάνω video κλήση σε messenger (χωρίς να περίμενω βέβαια για "accept" οπότε δεν στο λέω 100%) αλλά μπορούσα κανονικά να ανοίξω τον φακό από τις συντομεύσεις (συντομεύσεις εγώ λέω την Notification μπάρα με τα toggles, δεν ξέρω αν εννοείς κάτι άλλο)

τώρα για το δεν μπορείς να ανοίξεις το flash από την συντόμευση όταν πας να βγάλεις φώτο (από τις κανονικές κάμερες) δεν είναι καν πρόβλημα , ε άνοιξε το από το μενού της κάμερας , είναι ο ποιο λογικός τρόπος λειτουργίας

όταν το έχεις στην μπροστινή , πάλι σε αφήνει από τις συντομεύσεις

για το αν πηγαίνει αργά , μήπως έγινε καμιά "βλακεία" με το mi mover ή ο.τι χρησιμοποίησες για μεταφορά των εφαρμογών/δεδομένων στη νέα συσκευή ;

(δες στην μπαταρία μήπως τρέχουν άσχετα πράγματα)

Α τέλεια. :/ Ναι αυτό εννοώ και σ' εμένα δεν μου το ανοίγει, ούτε πριν το σηκώσει ο άλλος, ούτε μετά. Ούτε με messenger, ούτε με viber. Αν σε άλλους ανάβει και σε μένα όχι, δεν θεωρείτε πως έχει πρόβλημα η συσκευή μου? Τι να κάνω, να επικοινωνήσω με το κατάστημα που το αγόρασα?

Α τέλεια. :/ Ναι αυτό εννοώ και σ' εμένα δεν μου το ανοίγει, ούτε πριν το σηκώσει ο άλλος, ούτε μετά. Ούτε με messenger, ούτε με viber. Αν σε άλλους ανάβει και σε μένα όχι, δεν θεωρείτε πως έχει πρόβλημα η συσκευή μου? Τι να κάνω, να επικοινωνήσω με το κατάστημα που το αγόρασα?

Δε θα σου πρότεινα να επικοινωνήσεις με το κατάστημα για αυτό. Προσωπικά θεωρώ ότι απλά έτσι λειτουργεί η Xiaomi τη συσκευή.

Ίσως βέβαια κάνω και λάθος, εγώ τουλάχιστον, στα δικά μου μάτια, δεν υπάρχει πρόβλημα, και δε νομίζω και το κατάστημα να δεχθεί κάποια αντικατάσταση ή να σου φτιάξει κάτι απο τη στιγμή που θα το ελέγξουν και δουν ότι το flash λειτουργεί. Αυτοί αυτό θα ελέγξουν, μη περιμένεις να κάνουν βιντεοκλήση να το δουν. Θα μπουν στο μενού CIT ή θα ανοίξουν την κάμερα, και θα δουν ότι λειτουργεί.

Τώρα, εάν σε χαλάει τόσο πολύ αυτό, προσωπικά το σέβομαι, μπορείς να κοιτάξεις κάποια συσκευή άλλη η οποία να σε καλύπτει σε αυτό που ζητάς.

Ευχαριστώ.

Δε θα σου πρότεινα να επικοινωνήσεις με το κατάστημα για αυτό. Προσωπικά θεωρώ ότι απλά έτσι λειτουργεί η Xiaomi τη συσκευή.

Ίσως βέβαια κάνω και λάθος, εγώ τουλάχιστον, στα δικά μου μάτια, δεν υπάρχει πρόβλημα, και δε νομίζω και το κατάστημα να δεχθεί κάποια αντικατάσταση ή να σου φτιάξει κάτι απο τη στιγμή που θα το ελέγξουν και δουν ότι το flash λειτουργεί. Αυτοί αυτό θα ελέγξουν, μη περιμένεις να κάνουν βιντεοκλήση να το δουν. Θα μπουν στο μενού CIT ή θα ανοίξουν την κάμερα, και θα δουν ότι λειτουργεί.

Τώρα, εάν σε χαλάει τόσο πολύ αυτό, προσωπικά το σέβομαι, μπορείς να κοιτάξεις κάποια συσκευή άλλη η οποία να σε καλύπτει σε αυτό που ζητάς.

Ευχαριστώ.

Οκ σ αυτα που λες και σ ευχαριστω που μου απαντησες τοσες φορες. Απανταω συγκεκριμενα σε αυτο"Προσωπικά θεωρώ ότι απλά έτσι λειτουργεί η Xiaomi τη συσκευή. "

Αν η δική σου δεν εχει πρόβλημα σε αυτό το θέμα και η δική μου εχει, τότε δεν ειναι θέμα λειτουργίας της συσκευής της Xiaomi. Αλλιώς θα ήταν σε όλα το ίδιο. Άμα είσαι γκαντέμης... Σκέφτομαι να την πουλήσω, ήδη ανέβασα αγγελία στο marketplace στο google. Γιατί γενικά δεν έμεινα ευχαριστημένη με το κινητό αυτό και το έχω μόλις μία εβδομάδα...

Αν ενδιαφέρεται κανείς, το κινητό είναι σε άριστη κατάσταση με τζαμάκι θήκη κλπ. Είναι το glacier white έκδοση 6/128. Αν ξέρεις να μου προτείνεις που να το πουλήσω πες μου. Ευχαριστω!!

Λοιπόν Χριστίνα, θέλω να κάνουμε κάποιες δοκιμές ρυθμίσεων. Κάτι έχω βρει για εσένα, δε γνωρίζω εάν θα λειτουργήσει. Θα κάνεις όταν μπορέσεις, δοκιμαστική κλήση, για να δεις εάν λειτουργεί. Υπάρχουν κάποιες ρυθμίσεις για ενεργοποίηση Led στο messenger. Δε διευκρινίζει όμως σε ποιο led αναφέρονται αυτές οι ρυθμίσεις δηλαδή στο flash led, ή στο notification led.

Θέλεις να σου πω τις ρυθμίσεις αυτές και να κάνεις τη δοκιμή σου;

Το πρωί έλαβα την περιβόητη 11.0.4 και παρακολουθω την συσκευη για τυχον βελτιώσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζω και εχω αναφέρει

Προσευχομαι και παρακολουθώ....:p

Λοιπόν Χριστίνα, θέλω να κάνουμε κάποιες δοκιμές ρυθμίσεων. Κάτι έχω βρει για εσένα, δε γνωρίζω εάν θα λειτουργήσει. Θα κάνεις όταν μπορέσεις, δοκιμαστική κλήση, για να δεις εάν λειτουργεί. Υπάρχουν κάποιες ρυθμίσεις για ενεργοποίηση Led στο messenger. Δε διευκρινίζει όμως σε ποιο led αναφέρονται αυτές οι ρυθμίσεις δηλαδή στο flash led, ή στο notification led.

Θέλεις να σου πω τις ρυθμίσεις αυτές και να κάνεις τη δοκιμή σου;

Ναι πες μου, θα το δοκιμασω τωρα αμεσως, ευχαριστω.

Ναι πες μου, θα το δοκιμασω τωρα αμεσως, ευχαριστω.

Μπες μέσα στο μεσεντζερ, στη λίστα συνομιλιών σου δηλαδή.

Πάνω αριστερά, είναι το εικονίδιό σου με τη φωτογραφία σου. Πάτησε σ'αυτό, και στο μενού που θα σε βάλει, επέλεξε το: ειδοποιήσεις και ήχοι.

Κάτω, τελευταία επιλογή, είναι το διαχείριση ειδοποιήσεων. Επέλεξέ το.

Λίγο παρακάτω, θα δεις που λέει, "επέτρεψε τη χρήση φωτισμού led". Ενεργοποίησέ το.

Παρακάτω με scroll down, υπάρχουν επιλογές, όπως "συνομιλίες και κλήσεις", "αναφορές ομαδικής συνομιλίας", κλπ. Μπες σε όλες τις επιλογές αυτές, μη παραλείψεις καμία, και ενεργοποίησε το: "φωτισμός led".

Και πες μου εάν μετά απο αυτά, έφτιαξε τίποτα, κάνοντας δοκιμή βιντεοκλήσης.

Μπες μέσα στο μεσεντζερ, στη λίστα συνομιλιών σου δηλαδή.

Πάνω αριστερά, είναι το εικονίδιό σου με τη φωτογραφία σου. Πάτησε σ'αυτό, και στο μενού που θα σε βάλει, επέλεξε το: ειδοποιήσεις και ήχοι.

Κάτω, τελευταία επιλογή, είναι το διαχείριση ειδοποιήσεων. Επέλεξέ το.

Λίγο παρακάτω, θα δεις που λέει, "επέτρεψε τη χρήση φωτισμού led". Ενεργοποίησέ το.

Παρακάτω με scroll down, υπάρχουν επιλογές, όπως "συνομιλίες και κλήσεις", "αναφορές ομαδικής συνομιλίας", κλπ. Μπες σε όλες τις επιλογές αυτές, μη παραλείψεις καμία, και ενεργοποίησε το: "φωτισμός led".

Και πες μου εάν μετά απο αυτά, έφτιαξε τίποτα, κάνοντας δοκιμή βιντεοκλήσης.

Αυτός ο φωτισμός led είναι για το led ειδοποίησης....

Στάλθηκε από Redmi Note 9 Pro, χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αυτός ο φωτισμός led είναι για το led ειδοποίησης....

Στάλθηκε από Redmi Note 9 Pro, χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το υπέθεσα και προσωπικά, το έγραψα άλλωστε στην Χριστίνα. Η εφαρμογή δε το διευκρινίζει σε ποιο led αναφέρεται, οπότε είπα μήπως και τυχόν. Δεν υπάρχει άλλη ρύθμιση που να μπορεί να γίνει.

Είχα πάρει hydrogel για note 4 ποιο παλιά. Μια @@@ και μισή ήταν
Δεν έκατσε καλά, δε προστάτευε? Αν θέλεις εξήγησε γιατί δε σαρεσε

Custom recovery για το δικό μας

https://forum.xda-developers.com/redmi-note-9-pro/how-to/joyeuse-pbrp-t4140235

Ποιος θα το ψάξει/εγκαταστήσει να δούμε τι παίζει?

(Έχει καταντήσει γραφικό να το λέω συνέχεια, αλλά χρόνος μηδέν για να κάνω πειράματα...... :'( )

Επιβεβαιώνω ότι με τις παραπάνω αναφερόμενες ρυθμίσεις το NFC δουλεύει μια χαρά το δοκίμασα σήμερα σε 3 συναλλαγές

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Custom recovery για το δικό μας

https://forum.xda-developers.com/redmi-note-9-pro/how-to/joyeuse-pbrp-t4140235

Ποιος θα το ψάξει/εγκαταστήσει να δούμε τι παίζει?

(Έχει καταντήσει γραφικό να το λέω συνέχεια, αλλά χρόνος μηδέν για να κάνω πειράματα...... :'( )

Recovery = ρίσκο αν δεν έχει δοκιμαστεί από κανέναν και hardbrick = Xiaomi authorised account.

Επειδή παιδεύτηκα απίστευτα να βρω τι στην ευχή έφταιγε και δεν εμφανιζόντουσαν οι ειδοποιήσεις στην οθόνη κλειδώματος, γράφω εν συντομία τη λύση σε περίπτωση που κάποιος αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα στο μέλλον.

Απαραίτητη προϋπόθεση να έχετε δώσει όλες τις άδειες που απαιτούνται και να έχετε επιλέξει "ενεργοποίηση οθόνης κλειδώματος για ειδοποιήσεις". Εγώ παρ' όλο που τα είχα κάνει όλα αυτά, κάτι δε δούλευε σωστά και κυρίως σε ότι είχε να κάνει με τις αναπάντητες κλήσεις. Οι υπόλοιπες ειδοποιήσεις ερχόντουσαν κανονικά στην οθόνη κλειδώματος.

Με τον Βασίλη ψάξαμε μήπως έφταιγε κάτι με τον dialer, με τον poco launcher που χρησιμοποιώ ή ακόμα και με τα θέματα που είχα κατεβάσει. Κατήργησα τον poco, ξαναγύρισα στο κλασσικό θέμα που έχει το κινητό, απεγκατέστησα κι εγκατέστησα τον dialer από το play store μπας και αλλά δυστυχώς τίποτα.

Τελικά η λύση βρέθηκε και είναι η παρακάτω.....

Πάμε "ρυθμίσεις" - "ειδοποιήσεις" - "ειδοποιήσεις οθόνης κλειδώματος" (είναι η πρώτη επιλογή τέρμα αριστερά) - "διαμόρφωση" κι εν συνεχεία ενεργοποιούμε κι απενεργοποιούμε μια δυο φορές την επιλογή "εμφάνιση περιεχομένου ειδοποίησης" για να ξεκολλήσει.

Αν το κάνουμε αυτό, όποιο θέμα και να βάλουμε στο κινητό, παίζουν κανονικά οι ειδοποιήσεις. Τουλάχιστον σε εμένα δείχνει να δουλεύει.

Εν ολίγοις παρ' όλο που στη "διαμόρφωση" η "εμφάνιση περιεχομένου ειδοποίησης" δείχνει να είναι ήδη ενεργή, χρειάζεται να την επιλέξουμε εκ νέου.

Πρέπει να μου πήρε πάνω από 3 εβδομάδες το ρημάδι γιατί όσο έβλεπα ενεργή τη συγκεκριμένη λειτουργία, δεν πήγαινε το μυαλό μου ότι έφταιγε αυτό.

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

• The title was changed to Redmi Note 9 Pro - Δεν αναβει η οθονη οταν με καλουν