Jump to content

United we stand, divided we fall!


ZZW30
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Τα καταφέραμε! Τουλάχιστον, έτσι δείχνουν οι «αριθμοί» και η πορεία της κατάστασης. Η Ελλάδα επέδειξε άψογα αντανακλαστικά (από την πλευρά του κρατικού μηχανισμού) και υπευθυνότητα (από την πλευρά των πολιτών) και πετύχαμε στο να περιορίσουμε τις ανθρώπινες απώλειες σε πολύ χαμηλό επίπεδο, συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη και τις περισσότερες χώρες του κόσμου. Σύμφωνα με έρευνα της Focus Bari το 78% δηλώνουν πολύ περήφανοι και το 15% λίγο, ενώ μόνο ένα 7% είναι απογοητευμένο. Και τώρα, τι;

 

Αρχικά, παραμένουμε επιφυλακτικοί και προσεκτικοί. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, τα κρούσματα έχουν αγγίξει μονοψήφιο αριθμό ανά ημέρα, αλλά εκατομμύρια Έλληνες έχουν ξεχυθεί σε δρόμους, πλατείες, βουνά και παραλίες. Αρκεί μια «σπίθα» για να επέλθει... «αναζωπύρωση».

 

Ένα άλλο θέμα είναι η οικονομία, η οποία έχει μπει στη ΜΕΘ και η θεραπεία της είναι μία εξίσωση με πολλούς αγνώστους. Βίαιες αλλαγές επήλθαν για να μείνουν, αλλά -αφού ξεπεράσουμε το σοκ- οι περισσότερες θα μπορούσαν να είναι προς το καλύτερο, αρκεί να διαχειριστούμε σωστά και ψύχραιμα την κατάσταση. Τουλάχιστον όσοι λειτουργούμε στην αγορά του ΙΤ.

 

Ο λόγος είναι ότι στη διάρκεια της κρίσης αποδείχτηκε ότι το αίμα που κυλάει στις φλέβες της οικονομίας είναι η τεχνολογία. Χωρίς αυτήν κάθε δραστηριότητα θα είχε σταματήσει. Το ηλεκτρονικό εμπόριο γνώρισε «έκρηξη» τις τελευταίες εβδομάδες καθώς πολλοί κατέφυγαν στις online αγορές, διευρύνοντας το πελατολόγιο. Η τηλεκπαίδευση έδωσε τη δυνατότητα να συνεχίσουν τα μαθήματα και η τηλεεργασία φαίνεται πως θα συνεχίσει σε κάποιο βαθμό αφού αρκετές μεγάλες εταιρείες δείχνουν διατεθειμένες να την διατηρήσουν στη νέα τους «κανονικότητα», αφουγκραζόμενες και τις ανάγκες των εργαζόμενων. Η επικοινωνία μεταξύ μας μέσω video calls, με 2 ή περισσότερους συμμετέχοντες, ήταν «μονόδρομος» και μυήθηκαν σε αυτήν ακόμα και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, που μέχρι σήμερα απέφευγαν την τεχνολογία όπως ο διάβολος το λιβάνι. Τέλος, το υπουργείο με το gov.gr και τους πενταψήφιους έδωσε εξετάσεις και πέρασε με άριστα. Ποια είναι η κοινή συνισταμένη για όλα τα παραπάνω; Η τεχνολογία.

 

Μη φοβάστε, δε θα βρεθούμε απότομα μέσα σε κάποιο σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Θα επανέλθουμε στη γνωστή μας ρουτίνα, αργά ή γρήγορα, γιατί τίποτα δεν αποκαθιστά την ανθρώπινη επαφή. Όμως, όπως συνέβη και πριν λίγα χρόνια με την επιβολή των capital controls και τη ραγδαία αύξηση των πληρωμών μέσω κάρτας, έτσι και τώρα, χρειάστηκε ένα «σοκ» για να αλλάξουμε νοοτροπία και συνήθειες. Κατά βάθος, η Ελλάδα ήταν μια τεχνοφοβική και γραφειοκρατική χώρα. Όμως όλοι έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται πόσο ευκολότερη μπορεί να γίνει η καθημερινότητά μας, αν εκμεταλλευθούμε τις δυνατότητες που μας προσφέρει η τεχνολογία.

 

Οι πάροχοι σταθερής και Internet κατάφεραν να μην καταρρεύσουν τα δίκτυά τους από την τεράστια αύξηση της ζήτησης το τελευταίο δίμηνο. Η κατάσταση αυτή, όμως, δεν είναι προσωρινή. Τα δίκτυα οπτικών ινών θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ευρυζωνικών συνδέσεων θα βελτιωθούν. Σύντομα, ελάχιστα νοικοκυριά θα μπορούν να λειτουργήσουν απρόσκοπτα χωρίς μια σταθερή και γρήγορη σύνδεση. Οι ανάγκες υπάρχουν και πρέπει να καλυφθούν και δεν είναι τυχαίο που το υπουργείο ενισχύει αυτή την προσπάθεια.

 

Το ίδιο ισχύει και για τα δίκτυα κινητής, όπου η κατάσταση ήταν αρκετά καλύτερη, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων. Και οι διαδικασίες για το 5G δείχνουν να προχωρούν με κανονικό ρυθμό, παρά τις σποραδικές «αναταραχές» που προκύπτουν, από κάθε πικραμένο, εντελώς ανυπόστατα και σε ενάντια στη λογική. Όλα δείχνουν ότι ανεβήκαμε στο τραίνο της τεχνολογίας και πλέον μόνο καλύτερα μπορεί να γίνουν τα πράγματα. Τουλάχιστον όσον αφορά την τεχνολογία.

 

Οι πάροχοι, μεν, είναι πάντα πρόθυμοι, αλλά ο κλάδος, δε, ασθενής. Τα περιθώρια κέρδους είναι μικρά, η υπερφορολόγηση τα συμπιέζει και η οικονομική δυνατότητα του μέσου Έλληνα δεν επιτρέπει... πολυτέλειες. Οι επενδύσεις της τελευταίας δεκαετίας μας βοήθησαν να συγκλίνουμε με τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους, όμως τώρα είναι που πρέπει να «πιέσουμε» ακόμα περισσότερο. Οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί εύκολα να μας «ρίξει» και πάλι αρκετές θέσεις στα... charts.

 

Το πιο σημαντικό είναι ότι αποδείξαμε πως ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Μας ένωσε ο κίνδυνος του κορωνοιού. Ας μας ενώσει και ο κίνδυνος της ύφεσης -και παρόλο που τραυματίστηκε άσχημα η βαριά βιομηχανία της χώρας, ο τουρισμός- να είστε σίγουροι ότι μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Αυτή θα είναι η μητέρα των μαχών. United we stand divided we fall!

Link to comment
Share on other sites

400 γιατροί και 900 επαγγελματίες υγείας στο Βέλγιο είναι πικραμένοι και ενάντια στη λογική;

 

https://www.brusselstimes.com/all-news/belgium-all-news/109231/health-workers-call-for-caution-over-5g-roll-out/

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορεί κάθε φορά εμείς που τα λέμε να βρίζουν και όταν αποδειχθεί ότι είμαστε σωστοί να ζητούν συγνώμη, η τεχνολογία είναι σαν το θηλυκό της οικονομίας χωρίς αυτό αναπαραγωγή δεν υπάρχει. Ο Ανταγωνισμός είναι τα αρσενικό η τεχνολογία το θηλυκό πως να το κάνουμε!
Μην αλλάζουμε εταιρίες σαν τα πουκάμισα να αλλάζουμε πακέτα σαν τα πουκάμισα
Link to comment
Share on other sites

Έχουμε σαν χώρα, από τα μεγαλύτερα ποσοστά ψηφιακού αναλφαβητισμού. Τώρα είναι μια καλή "ευκαιρία" ν' αλλάξει αυτό. :)

 

Υ.Γ.1. Όσο για τον ιό, η Ελλάδα πέρασε το "1ο κύμα" σχεδόν αλώβητη, αν και με υπερβολικά μέτρα θεωρώ (το SMS/χαρτί κυκλοφορίας). Μακάρι στα επόμενα "κύματα" να μην υπάρξει χώρα που θα μετρά χιλιάδες νεκρούς καθημερινά.

 

Υ.Γ.2. Μιας και αναφέρθηκε πως άντεξαν τα δίκτυα, αυτό της VF κυρίως, είχε "πιττάρει" σε αρκετές περιοχές όπου υπήρχε υψηλή ζήτηση. Επίσης, παρατηρήθηκε καθυστέρηση στη διασύνδεση με το εξωτερικό. Τα έβλεπα σε threads εδώ στο myphone...

Link to comment
Share on other sites

400 γιατροί και 900 επαγγελματίες υγείας στο Βέλγιο είναι πικραμένοι και ενάντια στη λογική;

 

https://www.brusselstimes.com/all-news/belgium-all-news/109231/health-workers-call-for-caution-over-5g-roll-out/

Ναι, μπορεί να είναι. Το Βέλγιο έχει 300 γιατρούς ανά 100.000 κατοίκους. Δηλαδή χοντρικά 34.400 γιατρούς. Είναι πολύ εύκολο μέσα σε αυτούς να βρεις και παράλογα άτομα.

Από κει και πέρα το ότι κάποιος είναι γιατρός δε σημαίνει κι ότι είναι ειδικός σε θέματα ακτινοβολίας ή επίδρασής της στο ανθρώπινο σώμα. Υπάρχουν εξειδικευμένοι ερευνητές γι' αυτό το κομμάτι και μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάτι περίεργο. Μέχρι στιγμής. Το να λένε οι γιατροί να είμαστε προσεκτικοί δεν είναι παράλογο.

Το να διαδηλώνουν ψεκασμένοι ενάντια στο 5g είναι.

Link to comment
Share on other sites

400 γιατροί και 900 επαγγελματίες υγείας στο Βέλγιο είναι πικραμένοι και ενάντια στη λογική;

 

https://www.brusselstimes.com/all-news/belgium-all-news/109231/health-workers-call-for-caution-over-5g-roll-out/

 

Πάντως οι φίλοι μας οι Βέλγοι (και το εννοώ φίλοι) δεν νομίζω να τα πήγαν και πολυ καλά με μία πραγματική απειλή

Link to comment
Share on other sites

οντως τα καταφέραμε για 2 κυρίως λόγους

 

1. ευτυχώς σε αυτή την κυβέρνηση μέσα υπήρχαν καποιοι επαγγελματίες του risk management που αντιλήφθηκαν, ότι δεν παίζει ρόλο πόσο καλό σύστημα υγείας έχεις, αλλά τι πρωτόκολλα αμεσης ανάγκης και disaster recovery θα εφαρμόσεις

2. άφησαν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάποια πράγματα σε επιστήμονες να τα πάρουν πάνω τους, χωρίς πολιτική απόφαση

 

εγώ πάντως έμεινα έκπληκτος με την πειθαρχεία του έλληνα, εαν εξαιρέσεις 2-3 μεμονωμένα περιστατικά οπως αγια παρασκευή τους στόκους συνδικαλιστές στον ευαγγελισμό κλπ ακόμα και έτσι ήταν πολύ λιγότερα από τις περισσότερες χώρες στο εξωτερικό

Vita Brevis
Link to comment
Share on other sites

Τίποτε από αυτά δεν συνέβη.

Όλες οι βαλκανικές χώρες έχουν τα ίδια λίγα κρούσματα.

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Τίποτε από αυτά δεν συνέβη.

Όλες οι βαλκανικές χώρες έχουν τα ίδια λίγα κρούσματα.

 

Καταρχάς δεν είμαστε ακριβώς Βαλκάνια, Τουλάχιστον σε ένα μεγάλο ποσοστό.

Η Ελλάδα είναι μία Μεσογειακή Χερσόνησος και ταυτόχρονα Νησιωτική χώρα βασική πύλη εισόδου αγαθών και ανθρώπων (το ανθρώπων πάει κυρίως στις μεγάλες εισροές παράνομων μεταναστών κάθε είδους από Τουρκία.)

Τα Βαλκάνια είναι ένας μασίφ κορμός (Χερσόνησος του Αίμου). Εμείς είμαστε η προέκταση - τελική απόληξή του. Αυτό ιστορικά-πολιτσμικά-οικονομικά σημαίνει αρκετά πράγματα.

Edited by ppkmoby
Link to comment
Share on other sites

Μπραβο μονο σε εμας και οχι σε ολη την ανατολικη ευρωπη πχ που δεν ειχε κρουσματα.Αμ δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα δυστυχως οπως θα ηθελαν καποιοι να ειναι.
Στα Τρικαλα στα δυο στενα σκοτωσανε τον Σακαφλια!!!!![sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι ενάντια στην εξέλιξη της τεχνολογίας αφού είμαι χρήστης πολλών από αυτών. Θα ήθελα όμως πριν την κυκλοφορία της εμπορικά να έχουν γίνει αξιόπιστες μελέτες από ανεξάρτητους φορείς και όχι χρηματοδοτούμενες από εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Έχω παρακολουθήσει την συνέντευξη του Tom Wheeler Προέδρου της FCC τον Ιούνιο του 2016 και η βιασύνη του για την εμπορική διάθεση του 5G λογικό είναι να με ανησυχεί όταν βιάζονται να βγάλουν δισεκατομμύρια.

 

Link to comment
Share on other sites

Ενα 7% λεει δηλωσε απογοητευμενοι?

 

Δηλαδη αυτοι ηθελαν να εχουμε περισσοτερους νεκρους? Δηλαδη πηγε καποιος σε αυτη την ερευνα και εδωσε αυτη την απαντηση?

Σοβαρα τωρα?

Link to comment
Share on other sites

Αψογα αντανακλαστικα απο τον κρατικό μηχανισμο λεει. Που βαλανε σε καραντινα μια ολοκληρη χώρα για 500 κρουσματα γιατι 30 χρονια διαλυσης του ΕΣΥ προφανώς δεν ειχαμε ΜΕΘ ούτε γι΄αστειο. Σε νοσοκομεία δουλευουμε. Καποιοι (και αλλοι περισσοτερο απο μας) ξερουμε καλά τα αντανακλαστικα του κράτους. Πάρτε τωρα εκλογές τον Σεπτεμβρη γιατι οι προεκλογικές μπαρουφες δεν βγαινουν ξαφνικα και σε 5 μηνες ο ΗΡΩΑΣ που εσωσε απο τον Τσιπρα και θα εσωζε οικονομία φτωχους και Μακεδονια θα ζει την ζωάρα του ενω εμεις θα ψαχνουμε σπιτι με 18 ευρω ενοικιο μπας και μπορουμε να τρωμε την τελευταια εβδομαδα του μήνα.
Link to comment
Share on other sites

Αψογα αντανακλαστικα απο τον κρατικό μηχανισμο λεει. Που βαλανε σε καραντινα μια ολοκληρη χώρα για 500 κρουσματα γιατι 30 χρονια διαλυσης του ΕΣΥ προφανώς δεν ειχαμε ΜΕΘ ούτε γι΄αστειο. Σε νοσοκομεία δουλευουμε. Καποιοι (και αλλοι περισσοτερο απο μας) ξερουμε καλά τα αντανακλαστικα του κράτους. Πάρτε τωρα εκλογές τον Σεπτεμβρη γιατι οι προεκλογικές μπαρουφες δεν βγαινουν ξαφνικα και σε 5 μηνες ο ΗΡΩΑΣ που εσωσε απο τον Τσιπρα και θα εσωζε οικονομία φτωχους και Μακεδονια θα ζει την ζωάρα του ενω εμεις θα ψαχνουμε σπιτι με 18 ευρω ενοικιο μπας και μπορουμε να τρωμε την τελευταια εβδομαδα του μήνα.

 

Συμφωνώ μαζί σου. Δυστυχώς, είμαστε λίγοι που τα πιστεύουμε αυτά... Αλλά σ' αυτή τη χώρα, μας βολεύει να κοιτάμε το δέντρο (λίγοι νεκροί) και όχι το δάσος (αυτά που έρχονται μετά).

Link to comment
Share on other sites

Αψογα αντανακλαστικα απο τον κρατικό μηχανισμο λεει. Που βαλανε σε καραντινα μια ολοκληρη χώρα για 500 κρουσματα γιατι 30 χρονια διαλυσης του ΕΣΥ προφανώς δεν ειχαμε ΜΕΘ ούτε γι΄αστειο. Σε νοσοκομεία δουλευουμε. Καποιοι (και αλλοι περισσοτερο απο μας) ξερουμε καλά τα αντανακλαστικα του κράτους. Πάρτε τωρα εκλογές τον Σεπτεμβρη γιατι οι προεκλογικές μπαρουφες δεν βγαινουν ξαφνικα και σε 5 μηνες ο ΗΡΩΑΣ που εσωσε απο τον Τσιπρα και θα εσωζε οικονομία φτωχους και Μακεδονια θα ζει την ζωάρα του ενω εμεις θα ψαχνουμε σπιτι με 18 ευρω ενοικιο μπας και μπορουμε να τρωμε την τελευταια εβδομαδα του μήνα.

Έτσι ακριβώς.

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Αψογα αντανακλαστικα απο τον κρατικό μηχανισμο λεει. Που βαλανε σε καραντινα μια ολοκληρη χώρα για 500 κρουσματα γιατι 30 χρονια διαλυσης του ΕΣΥ προφανώς δεν ειχαμε ΜΕΘ ούτε γι΄αστειο. Σε νοσοκομεία δουλευουμε. Καποιοι (και αλλοι περισσοτερο απο μας) ξερουμε καλά τα αντανακλαστικα του κράτους. Πάρτε τωρα εκλογές τον Σεπτεμβρη γιατι οι προεκλογικές μπαρουφες δεν βγαινουν ξαφνικα και σε 5 μηνες ο ΗΡΩΑΣ που εσωσε απο τον Τσιπρα και θα εσωζε οικονομία φτωχους και Μακεδονια θα ζει την ζωάρα του ενω εμεις θα ψαχνουμε σπιτι με 18 ευρω ενοικιο μπας και μπορουμε να τρωμε την τελευταια εβδομαδα του μήνα.
Παιδιά δεν ξέρω τι λέτε αν δεν ήταν ο κωρονοιος το κράτος δεν θα εξειχρωνηζοταν ποτέ δεν λέμε και 2 ευχαριστώ στο υγειονομικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε γιατί όποιος λέει ότι δεν υπήρξε προβλήμα απλά είναι μαλακάς δηλαδή τι θέλαμε να πάμε όλοι νοσοκομείο.
Μην αλλάζουμε εταιρίες σαν τα πουκάμισα να αλλάζουμε πακέτα σαν τα πουκάμισα
Link to comment
Share on other sites

Τίποτε από αυτά δεν συνέβη.

Όλες οι βαλκανικές χώρες έχουν τα ίδια λίγα κρούσματα.

 

Ακριβώς, η απάτη του κορονοϊού (και της σημασίας του) καλά κρατεί για κάποιους.

Ήταν μια ψεύτικη απειλή από την αρχή.

 

Ενα 7% λεει δηλωσε απογοητευμενοι?

Δηλαδη αυτοι ηθελαν να εχουμε περισσοτερους νεκρους? Δηλαδη πηγε καποιος σε αυτη την ερευνα και εδωσε αυτη την απαντηση?

Σοβαρα τωρα?

 

Όχι δεν θέλαμε περισσότερους νεκρούς, απλά ποτέ (κάποιοι από εμάς) δεν πιστέψαμε ότι ήταν ποτέ κάτι περισσότερο από μια λίγο πιο μεταδοτική κοινή γρίππη αυτός ο ιός τον οποίο τον χρησιμοποίησαν και τον χρησιμοποιούν για δόλιους πολιτικο-οικονομικούς σκοπούς.

 

 

ΕΠΙΣΗΣ να πω ότι θεωρώ ότι υπάρχει μια προσπάθεια προστατευτισμού και δικαιολόγησης των εταιριών (η οποία έρχεται μετά την έκθεση της επιτροπής ανταγωνισμού) η οποία τους ξεβράκωσε, η οποία δεν είναι τιμητική για αυτή την ιστοσελίδα. Αυτό αποτελεί συνειδητή επιλογή που έχει να κάνει με τις ειδήσεις που αναρτώνται σε αυτή την ιστοσελίδα.

 

 

Ό,τι και να μπαίνει ως "είδηση", η αλήθεια της ύπαρξης καρτέλ, η εκμετάλλευση των πελατών, οι ανεπιθύμητες πρακτικές των εταιριών, η έλλειψη ανταγωνισμού, οι μειωμένες παροχές είναι όλα αποδεδειγμένα γεγονότα και όχι μόνο δεν έχουν συμμετοχή στο να εξαλείψουν τον ψηφιακό αναλφαβητισμό οι εταιρίες αλλά τον έχουν προκαλέσει (το αντίθετο δηλαδή) στερώντας μας από unlimited internet, flat-rate πακέτα, άρση του neutrality, μπλοκάρισμα skype, traffic shaping και deep inspection για να μπλοκάρει συγκεκριμένες υπηρεσίες ή να σου μειώνει την ανάλυση στα video σε unlimited πακέτα (π.χ. cosmote play now unlimited), πακέτα 25 ημερών, ανανεώσεις ανά 60 ημέρες για να κρατήσεις το υπόλοιπό σου σε καρτοκινητά κλπ κλπ

 

Επαναλαμβάνω λοιπόν, παραθέτωντας τα αντεπιχειρήματά μου σε αυτούς που υπερασπίζονται την κάθε μία από τις 3 εταιρίες, που είναι και το θέμα μας ότι δεν μπορώ να έχω θετική άποψη για μια εταιρία (δεν είναι ασφαλώς η μόνη), η οποία:

 

Είναι οι ίδιες συνεννοημένες μεταξύ τους εταιρίες που η κάθε μια:

 

1. Αναγκάζει τους πελάτες να πληρώνουν για να λάβουν εξυπηρέτηση (ακόμα και σε περιπτώσεις που το λάθος το έκανε η εταιρία) π.χ. 0.25 ευρώ ανά κλήση (και που τελικά η κλήση δεν ολοκληρώνεται λόγω φόρτου εργασίας στο τμήμα εξυπηρέτηση πελατών στο οποίο αναγκάζεσαι να πάρεις πολλές φορές, με αποτέλεσμα να χρεώνεσαι πολλές φορές)

 

2. Χρεώνει στο καρτοκινητό το sms χρυσάφι τον 21ο αιώνα

 

3. Κοροϊδεύει τους πελάτες της παραπλανώντας τους συνειδητά (πρέπει να βάλετε 11 ευρώ στο καρτοκινητό για να έχετε την προσφορά κύριε, και όχι 10 - που υπήρξαν τέτοια κρούσματα με ψευδείς οδηγίες από υπαλλήλους για να πάρουν μπονους τα καταστήματα π.χ. wind)

 

4. Έχει καταστρατηγήσει την έννοια του καρτοκινητού και αναγκάζει τον κόσμο σαν ζόμπι κάθε λίγες ημέρες να στάζουν 10 ευρα (μετατρέπουν χωρίς να το καταλαβαίνουμε με χαμαιλεοντικό τρόπο το καρτοκινητό σε έναν έμμεσο συμβόλαιο)

 

5. Μια εταιαιρία που προσφέρει άθλιες υπηρεσίες internet που μειώνουν την παραγωγικότητά σου και δεν σου επιτρέπουν να δουλέψεις ως άνθρωπος χωρίς να σε "κρεμάσει" το δίκτυο τη χειρότερη στιγμή

 

6. Μια εταιρία που σου αφαιρεί 3λεπτα από το χρόνο ομιλίας, ενώ έχεις μιλήσει 5 δευτερόλεπτα, καννιβαλίζοντας έτσι τις ισχνές παροχές που με ΣΤΟΜΦΟ πρεσβεύει ότι σου παρέχει

 

7. Μια εταιρία που τόσα χρόνια (ισχύει σε ό,τι λέω) καταλόγιζε χρέη χιλιάδων ευρώ σε μεροκαματιάρηδες που είχαν την ατυχία να κάνουν χρήση εκτός πακέτου (data, ομιλία κλπ. ) και οι οποίες χρεώθηκαν εκατνοντάδες ή χιλιάδες ευρώ για λίγες ώρες streaming

 

8. Μια εταιρία που κατέστρεφε οικογένειες αρμέγοντας χρήματα από τον "απρόσεκτο" πελάτη που σε καθεστώς roaming θα υπερχρεωνότανε (παλιές καλές εποχές)

 

9. Μια εταιρία που χρεώνει 30ευρα αν αλλάξεις εταιρία, με φορητότητα, φυλακίζοντας έτσι τον πελάτη με το ζόρι στο δίκτυό τους και στρεβλώνοντας τον υγιή ανταγωνισμό

 

10. Συντάσσουν συμβάσεις χωρίς την αποδοχή του πελάτη (έχουν αναφερθεί τέτοια κρούσματα)

 

11. Εταρία που σου κλέβει τα χρήματα αν δεν ανανεώσεις εντός του προβλεπομένου χρονικού διαστήματος των 90 ημερών

 

12. Εταιρία που φτιάχνει πακέτα 25 ημερών με σκοπό να ταλαιπωρείται ο πελάτης σε τελική ανάλυση

κλπ κλπ

 

Όλα αυτά κατά καιρούς έχουν συμβεί και τα έχουν πολλάκις συζητήσει εδώ μέσα

Edited by rodriguez
Ζητείται άτομο με πρόγραμμα cosmote gigamax unlimited για να του δίνω €10 τον μήνα για να αποκτήσω 1 extra sim στο συμβόλαιό του
Link to comment
Share on other sites

Τίποτε από αυτά δεν συνέβη.

Όλες οι βαλκανικές χώρες έχουν τα ίδια λίγα κρούσματα.

Ειναι επειδη εχει διασπαρει το ελληνικο dna ανα τους αιωνας...οσοι δεν ειχαν ελληνικο καθαρο ζοριστηκαν

Link to comment
Share on other sites

Τιτάνια προσπάθεια το άρθρο.

Κρίμα που ξεπεράστηκε τόσο γρήγορα από το επιτυχημένο risk management χωρίς μετρήσεις και τη χώρα μας που δεν βρίσκεται στα Βαλκάνια. Όπως και να το δεις στέκονται καλύτερα σε μια επιθεώρηση.

 

 

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν κατανοώ τι σημαίνει risk management.

Δεν υπάρχει αντίστοιχη ελληνική λέξη;

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Τίποτε από αυτά δεν συνέβη.

Όλες οι βαλκανικές χώρες έχουν τα ίδια λίγα κρούσματα.

 

Έχεις την ίδια συχνότητα πτήσεων με το εξωτερικό με τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες;

 

Μην κοιτάμε μόνο τα νούμερα αλλά και λοιπά κριτήρια.

Link to comment
Share on other sites

Ρε τα ψάχνετε αυτά που γράφετε; Ο ένας λέει ότι είναι απλά λίγο πιο μεταδοτική γρίπη ενώ είναι πολύ πιο επιθετικός ο ιός και για τη γρίπη στην τελική υπάρχει εμβόλιο. Ο άλλος γράφει πως όλα τα Βαλκάνια παρουσίασαν αντίστοιχη πορεία και άρα εξηγούνται τα νούμερα της Ελλάδας. Που η Ελλάδα είναι κόμβος, έχει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης και σημαντικά μεγαλύτερο τουρισμό, επιχειρηματική δραστηριότητα και και και... Με ποια χώρα συγκρίνεται η δραστηριότητα του Πειραιά πχ;

 

Μια χαρά τα πήγαμε με αντικειμενικά κριτήρια και σε απόλυτους αριθμούς. Ο ιός υπάρχει και δεν είναι γρίπη.

Link to comment
Share on other sites

Ρε τα ψάχνετε αυτά που γράφετε; Ο ένας λέει ότι είναι απλά λίγο πιο μεταδοτική γρίπη ενώ είναι πολύ πιο επιθετικός ο ιός και για τη γρίπη στην τελική υπάρχει εμβόλιο. Ο άλλος γράφει πως όλα τα Βαλκάνια παρουσίασαν αντίστοιχη πορεία και άρα εξηγούνται τα νούμερα της Ελλάδας. Που η Ελλάδα είναι κόμβος, έχει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης και σημαντικά μεγαλύτερο τουρισμό, επιχειρηματική δραστηριότητα και και και... Με ποια χώρα συγκρίνεται η δραστηριότητα του Πειραιά πχ;

 

Μια χαρά τα πήγαμε με αντικειμενικά κριτήρια και σε απόλυτους αριθμούς. Ο ιός υπάρχει και δεν είναι γρίπη.

 

Μέχρι να γράψεις αναρωτιόμουν σε ποιο φόρουμ είχα μπει κατά λάθος. Τι στο καλό, νόμιζα ότι κάποιες από τις ανωτέρω απόψεις υπήρχαν μόνο στο φατσοβιβλίο.

Γρίπη, μάλιστα, το ακούσαμε και διαβάσαμε και από άλλους, αλλά δόξα Τω Θεώ χωρίς πραγματικό ιατρικό υπόβαθρο. Το ''πραγματικό'' πάει στο ότι δεν αμφιβάλλω ότι όλο και κάποιος ιατρός θα πετάξει αστήρικτες απόψεις. Γρίπη πίστευε ότι ήταν και ο τραμπάκουλας, τέτοιου επιπέδου είναι αυτή η άποψη.

 

Τεσπα, δε νομίζω ότι έχει αξία η διαμάχη σε τέτοιες συζητήσεις. Ούτε και καίγομαι ιδιαίτερα για το ποιος ήταν κυβέρνηση όταν έγινε η ομολογουμένως σωστή διαχείριση αυτήν παρούσας κρίσης.

Το σημαντικότερο ήταν ότι αφέθηκαν οι σωστοί άνθρωποι να κάνουν κουμάντο. Ίσως η προϋπόθεση για αυτό να είναι βέβαια η αντίληψη της απειλής και η γνώση/εμπειρία διαχείρισης...

Και άμεση συνέπεια της ανθρωπιστικής διαχείρισης, η καταστροφή της οικονομίας μας. Αλλά δε νομίζω ότι θα είμασταν σε καλύτερη μοίρα αν τα είχαμε αφήσει όλα ανοικτά και είχαμε 5000 περισσότερους νεκρούς. Δεδομένου ότι η οικονομία έχει σταματήσει διεθνώς, δε θα πηγαίναμε και πολύ μακριά.

Και τότε αυτοί που μιλάνε για απλή γρίππη θα κουνούσανε το δάκτυλο στους κυβερνώντες για την απώλεια ζωών.

Λόγος χωρίς συνέπεια, άποψη χωρίς ευθύνη

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...