Jump to content

Χάλκινα euro-κέρματα: Τι να τα κάνω;

Georgekatz
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εγώ τα ξοδεύω όταν πάω στο περίπτερο για κάρτα, παγωτό, σοκολάτες κ.λπ. Επίσης κάποια μαγαζιά τα χρειάζονται ,οπότε την επόμενη φορά που θα πάς για ψώνια πάρε και το πουγκί σου μαζι. Θα κάνεις και γυμναστική .
There is only one way... My way... The kounelis way... :shifty: :cool:

• Απαντήσεις 69
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

ax bre vasilh dinoume...alla exoun kaloma8ei orismenoi apo aytous kai stravomoutsouniazoun otan doun psila...

prosopika dino apo ta kermata mou se enan gyro sta 50-60 pou zei sto pezodromio enos kentrikou dromou edo,koimatai pano se xartonia,moirazetai to faghto tou me skulous(ton exo dei apo th mia na dagonei aytos kai apo thn allh o skulos),kai koimatai panta agalia me skulakia.. einai o monos zhtianos pou opote ton blepo nio8o ena kompo sto stomaxi...

epishs to na dineis psila sto super market einai kalo alla o dikos mou koubas me kermata einai kai ateliotos!!

telika 8a kano kapoio diakosmhtiko me ayta

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Άρχισα να τα ξοδεύω. Αγόρασα ένα εισιτήριο 0.55€ σε χαλκούς. Έφαγα 3 λεπτά σπίτι να μετράω, έφαγα άλλα 3 λεπτά περιμένοντας στο περίπτερο να τα μετρήσει και ο περιπετράς. Δεν αποδίδει η μέθοδος. Κάτι πιό αποτελεσματικό;
Time is what keeps everything from happening at once.

Kαλη λυση ειναι και τα διοδια.Δεν τους ξαναβλεπεις!

Συγνώμη μου πεσε! :lol:

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αν τα πας στην τράπεζα ο ταμίας είναι υποχρεωμένος να σε εξυπηρετήσει χωρίς δεύτερη κουβέντα. Αν σου κάνει τσαλιμάκια μπορείς να τον αναφέρεις και να του κάνεις αγωγή για προσβολή του εθνικού νομίσματος!! Έτσι θα βγάλεις και φράγκα κιόλας. Στην περίπτωση που γίνει αυτό αγοράζω το μπωλάκι των 20€ στα 30€ για να κάνω το ίδιο με την μέθοδο του δεδικασμένου. Μπορεί να έχει μια διαδικασία αλλά αξίζει πάντως!!! Πέρα από την πλάκα σε τράπεζες, σούπερ-μάρκετ, ψιλικατζίδικα, περίπτερα και μαγαζιά με χαρτικά θα βρεις άκρη!!

Θα σπαστεί φουλ ο ταμίας. Εδώ ρε παιδιά σπάζεται όταν πάω με το βιβλιάριο και έχει πολλές συναλλαγές να περαστούν. (πάω αρκετά σπάνια και περνιούνται αρκετές σελίδες μαζί) Δυσανασχετεί πάρα πολύ και αισθάνομαι άσχημα. Όχι ένας συγκεκριμένα υπάλληλος, αλλά είναι γενικό το φαινόμενο. Όταν τελειώνει δε και το βιβλιάριο και πρέπει να δώσει καινούριο εκεί κι αν είναι τα πανηγύρια. Μάλιστα ένας μου είχε κάνει παράπονα. "Να κάνουμε και καμιά ενημερωσούλα πού και πού φιλαράκο". Είπα να τον βρίσω αλλά συγκρατήθηκα. :mad:

Όχι φίλε μου κακώς δεν τον έβρισες. Είναι ζώα και βαριούνται την ζωή τους. Έχουν πιάσει μια καρέκλα και δεν λένε να σηκωθούν. Εγώ αν και μικρός όποτε πάω σε δημόσια υπηρεσία (όποια και αν είναι αυτή) έχουμε ντέρμπι. Απλά δεν κολλάω να λέω τα πράγματα ως έχουν. Για άντε όμως σε ιδιωτική τράπεζα τα πράγματα είναι καλύτερα. Όπως διαφορα όταν πας στα διόδια Εθνικής οδου και Αττικής οδού. Στην πρώτη έχουν όλοι ξυνισμένη μούρη, στην δεύτερη σε χαιρετάνε και σου εύχονται καλό ταξίδι. Στα ζώα αξίζει να φέρεσαι σαν ζώο!! Το μεγαλύτερο σόου το έδωσε ο πατέρας μου στην εθνική της Νάξου. Τους έκανε ρόμπα και μόλις απείλησε ότι θα τους αναφέρει έκαναν τα κοτόπουλα! Και το πρόβλημα ήταν το εξής: Είχε πρόβλημα το ΑΤΜ και αρνούνταν να του κάνουν ανάληψη από μέσα χρησιμοποιώντας την κάρτα. Εμείς ήμασταν σε διακοπές και βέβαια δεν είχαμε μαζί το βιβλιάριο. Στο τέλος το έκαναν και είπαν και ένα τραγούδι (στην πάρο και στην νάξο αν θυμάμαι καλά!!!). Επίσης μια άλλη φορά ένας υπάλληλος του ΟΣΕ μου είπε πως δεν είχε θέση για να ταξιδέψω επειδή τον τάραξα στις ερωτήσεις. Εγώ την ψιλιάστηκα, ρώτησα αλλού και τελικά ταξίδεψα. Μετά ζήτησα τις βάρδιες και τον ανέφερα από τον προιστάμενο του μέχρι τον υπουργό. Και σας πληροφορώ όλοι απάντησαν και ζήτησαν συγνώμη. ΕΙΝΑΙ ΖΩΑ!!!

Θα σπαστεί φουλ ο ταμίας. Εδώ ρε παιδιά σπάζεται όταν πάω με το βιβλιάριο και έχει πολλές συναλλαγές να περαστούν. (πάω αρκετά σπάνια και περνιούνται αρκετές σελίδες μαζί) Δυσανασχετεί πάρα πολύ και αισθάνομαι άσχημα. Όχι ένας συγκεκριμένα υπάλληλος, αλλά είναι γενικό το φαινόμενο. Όταν τελειώνει δε και το βιβλιάριο και πρέπει να δώσει καινούριο εκεί κι αν είναι τα πανηγύρια. Μάλιστα ένας μου είχε κάνει παράπονα. "Να κάνουμε και καμιά ενημερωσούλα πού και πού φιλαράκο". Είπα να τον βρίσω αλλά συγκρατήθηκα. :mad:

Ντροπή αγαπητέ!Το παλικάρι δουλεύει απο το πρωί σαν σκυλί και του κόβεται η μέση να βγάλει ένα 8ωρο (λέμε τώρα..),και έρχεσαι εσύ με το βιβλιάριο σου για ενημέρωση; :X

Απαράδεκτος.. :worry:

Ντροπή αγαπητέ!Το παλικάρι δουλεύει απο το πρωί σαν σκυλί και του κόβεται η μέση να βγάλει ένα 8ωρο (λέμε τώρα..),και έρχεσαι εσύ με το βιβλιάριο σου για ενημέρωση; :X

Απαράδεκτος.. :worry:

Μας βλέπω εντός θέματος...πάντα τέτοια..

http://www.egs-avatars.com/e_gs_images/divers/gifs_jeux/image01.gif

Εννοώντας; :confused:

Αν είσαι τραπεζικός υπάλληλος και θίχτηκες προσπάθησε να μας εξηγήσεις/δικαιολογήσεις την στάση του συγκεκριμένου που είπε στον minovg "Να κάνουμε και καμιά ενημερωσούλα πού και πού φιλαράκο"

Προσωπικά δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα έτσι και μου το έλεγε εμένα με αυτόν τον τρόπο κιόλας..

Άσε να ακουστεί η φωνή του απεγνοσμένου Έλληνα πολίτη!! :lol: :lol:

"Να κάνουμε και καμιά ενημερωσούλα πού και πού φιλαράκο". Είπα να τον βρίσω αλλά συγκρατήθηκα. :mad:

Εμένα την άλλη φορά που της είπα να κάνει πιο γρήγορα γιατί είχα να πάω σε άλλη μια τράπεζα και είχα φάει καμμιά ώρα στις ουρές που μου είπε να πάω στο ΑΤΜ!!!!

Αν τα πας στην τράπεζα ο ταμίας είναι υποχρεωμένος να σε εξυπηρετήσει χωρίς δεύτερη κουβέντα. Αν σου κάνει τσαλιμάκια μπορείς να τον αναφέρεις και να του κάνεις αγωγή για προσβολή του εθνικού νομίσματος!! Έτσι θα βγάλεις και φράγκα κιόλας.

Ένας φίλος μου είχε βγάλει γύρω στα 100€ στα χαρτιά μια πρωτοχρονιά και τα πήγε στη τράπεζα (όλο κέρματα φυσικά) και του κανε νεράο υπάλληλος. Ε πήγε στο διευθυντή και να δεις μετά...

...ή παίζει κ το άλλο σενάριο στο θέμα της ενημέρωσης...«φανταράκος ο γιος σας..;» :lol:

Στέλνω την μητέρα μου για τις αγγαρείες...

Ι need a six month vacation, twice a year.

Το ζητούμενο τώρα είναι: τι να τα κάνω τόσα ψιλά;

Nα πάρεις μερικά χάλκινα νομίσματα και να πας προς Ζωολογικό κήπο μεριά της Αθήνας.

Όποιοι έχουν πάει... γνωρίζουν :lol:

Don't criticize... what you can't understand...!

• 5 months later...

Tα ξεφορτώνομαι στους γνωστούς τύπους στα φανάρια.

Ανέκαθεν μου τη δίνανε τα ψιλά ( <1 euro)

http://www.danasoft.com/sig/Da_I3oSS.jpg

τα πας στην τράπεζα της ελλαδος ο ταμίας είναι υποχρεωμένος να σε εξυπηρετήσει χωρίς δεύτερη κουβέντα δεν τα μετραει με το χερι τα βαζει στο μηχανημα!

πιθανον και στης αλλες τραπεζες αλλα σιγουρα στην τράπεζα της ελλαδος

οπως και φθαρμενα χαρτονομισματα στα αλλαζουν με καινουργια !

Εγω τα μαζέυω και τα βάζω σε κουμπαρά ώστε όταν γεμίσει να τα αλλάξω με χάρτινα.Άλλες φορές τα δίνω στην λογίστρια στη δουλειά και μου τα αλλάζει. Επίσης τα δίνω στα διόδια, έτσι όπως αυτοί μας ταλαιπωρούν με αυτά τα ατελείωτα έργα έτσι τους ταλαιπωρώ και εγω με τα ψιλά :p .Κόρινθος - Αθήνα στην Κακιά σκάλα, μα καλά τι 3 λωρίδες είναι αυτές ?(δίπλα στα τούνελ), για καρτ είναι, οχι για αυτόκινητα, φαντάσου να είχαμε και αμερικάνικα αυτοκίνητα :lol:

• 2 weeks later...
Το καλύτερο είναι για εισητήρια μετρό ή λεωφορείου. Εγώ δεν κολλάω πουθενά: στο μετρό κάποια φορά που αγόρασα εισητήριο πήγα σε εκδοτήριο με υπάλληλο. Το κόστος του εισητηρίου το έδωσα σε κέρματα των 5 cent :lol: Αλλά και στα μηχανήματα κάνω το ίδιο πράγμα. Βέβαια το καλοκαίρι που είμαι για 2-3 μήνες στην Αθήνα βγάζω κάρτα απεριορίστων διαδρομών και έτσι δεν τα δίνω για εισητήρια αλλά στα περίπτερα για τσιγάρα, νερά κ.λ.π. Και για τα διόδια είναι καλή ιδέα. Όταν τυχαίνει με τον πατέρα μου να περάσουμε από διόδια δίνουμε πάντα ψιλά. Πρέπει να αρχίσω να οδηγώ εγώ για να παίρνουν 5 cent, 10 cent κ.λ.π. και ειδικά στην γέφυρα Ρίου-Αντιρίου που μου την σπάει. Άκου 10 ευρώ για να κάνεις ελάχιστα χιλιόμετρα... Σε 10λεπτα θα τα πάρουν την πρώτη φορά που θα περάσω και θα οδηγώ.
Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/

1 cent: επιχαλκωμένος χάλυβας

2 cent: επιχαλκωμένος χάλυβας

5 cent: επιχαλκωμένος χάλυβας

10 cent: κράμα Nordic gold (μη νικελιούχο)

20 cent: κράμα Nordic gold (μη νικελιούχο)

50 cent: κράμα Nordic gold (μη νικελιούχο)

1 euro: εξωτερικό: κράμα ορειχάλκου-νικελίου, εσωτερικό σε τρία στρώματα: κράμα χαλκού-νικελίου, νικέλιο, κράμα χαλκού-νικελίου

2 euro: εξωτερικό: κράμα χαλκού-νικελίου, εσωτερικό σε τρία στρώματα: κράμα ορειχάλκου-νικελίου, νικέλιο, κράμα ορειχάλκου-νικελίου