Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για Tablets

AlexR
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

H Crypto εχει βγαλει ανακοινωση για όλα αυτα στο techblog.gr!

Αγαπητοί συνάδελφοι στην τεχνολογία.

Ήταν πάγια πολιτική της εταιρίας Crypto μέχρι τώρα, να μην απαντά σε σχόλια που εμφανίζονται στο Internet για 2 λόγους. Ο πρώτος είναι ότι πιστεύουμε ακράδαντα ότι κάθε ένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει τη γνώμη του ελεύθερα (η οποία είναι σεβαστή) και ο δεύτερος είναι ότι θα χρειαζόμαστε πολλά resources για να απαντήσουμε σε όλα τα σχόλια, σε όλο τον χώρο του Internet.

Επίσης θεωρούμε ότι κύρια δουλειά μας είναι να βγάζουμε σωστά προϊόντα, που να μιλούν από μόνα τους για το έργο μας, παρά να αναλωνόμαστε σε ατέρμονες συζητήσεις.

Επειδή όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση αισθανόμαστε μεγάλη πίκρα και αδικία για κάποιες απόψεις που έχουν εκφρασθεί εδώ, θα θέλαμε να βάλουμε τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση.

Κατ’ αρχήν να πω ότι το Passepartout 70 R8 είναι προϊόν έρευνας 10 μηνών και δεν είναι απλά ένα κινέζικο προϊόν που του βάλαμε το όνομα Crypto. Εξάλλου ποτέ δεν κάνουμε απλά κάτι τέτοιο σαν εταιρία. Εδώ για όσους δεν γνωρίζουν θα ήθελα να πω ότι η εταιρία Κρύπτο ξεκίνησε το 1984 σαν ερευνητική και βιοτεχνική εταιρία , με σχεδίαση και κατασκευή αναλογικών modems, όπου όλες οι διαδικασίες γίνονταν in-house και περιελάμβαναν, σχεδίαση κυκλωματικού, σχεδίαση πλακετών, σχεδίαση μεταλλικού ή πλαστικού κουτιού, σχεδίαση συσκευασίας, ανάπτυξη firmware σε assembly καθώς και παραγωγή και ποιοτικό έλεγχο των συσκευών.

Σήμερα μπορεί να κατασκευάζουμε σε επιλεγμένα εργοστάσια της Κίνας για λόγους κόστους, αλλά οι προδιαγραφές του προϊόντος και ο αυστηρός έλεγχος παραγωγής είναι δική μας υπόθεση και είμαστε σε θέση να κάνουμε αυτά τα πράγματα πολύ καλά, με δεδομένη την τεχνογνωσία και την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει τα τελευταία 27 χρόνια.

Τώρα συγκεκριμένα το Passepartout 70 R8 είναι το πρώτο Tablet PC που βγάλαμε και θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα, για να γίνει μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων Tablet PC και σχετικών accessories.

Το Passepartout 70 R8 σχεδιάστηκε σαν entry level tablet και για τον λόγο αυτό χρησιμοποιήσαμε CPU ARM11 που ανεβαίνει μέχρι το 1GHz, αλλά είναι χρονισμένη στα 800MHz για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας και μεγαλύτερη διάρκεια της μπαταρίας.

Η CPU αυτή παρέχει ικανοποιητική ταχύτητα επεξεργασίας, με μοναδικό μειονέκτημα ότι δεν παίζει flash. Ελπίζω όμως να το συγχωρέσετε αυτό σε ένα entry level προϊόν που κάνει 149 ευρώ, ειδικά όταν η Apple δεν υποστηρίζει flash σε προϊόντα πολλαπλάσιας αξίας.

Επίσης για να κρατήσουμε την τιμή χαμηλή χρησιμοποιήσαμε οθόνη resistive αντί για capacitive. Θεωρούμε ότι η capacitive μπορεί να προσφέρει κάποιες ευκολίες παραπάνω, αλλά και ότι μια καλή resistive μπορεί να κάνει μια χαρά την δουλειά της, όταν ο χρήστης συνηθίσει να την χρησιμοποιεί και μάθει τα «χούγια» της. Επίσης σε μια resistive μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει για ακρίβεια ένα πενάκι ή κάτι αντίστοιχο, ενώ σε μια capacitive αυτό δεν είναι δυνατό. Τέλος το λειτουργικό Android βοηθάει πολύ την χρήση της resistive με το zoom-in zoom-out που παρέχει.

Τώρα αναφορικά με κάποια σχόλια που μας συγκρίνουν με άλλες συσκευές tablet, θα ήθελα να παρατηρήσω ότι οι άλλες αυτές συσκευές είναι είτε Android 2.1 είτε 2.2 και βέβαια δεν υπάρχει καμία σύγκριση με το Android 2.3 που έχει η συσκευή Crypto. Όσο πιο χαμηλή έκδοση είναι το Android, τόσο χαμηλότερη επεξεργαστική ισχύς CPU χρειάζεται και βέβαια το απαιτούμενο hardware είναι πολύ πιο φτηνό.

Επίσης μας πικραίνει το γεγονός ότι είμαστε οι πρώτοι στην Ελληνική αγορά (και όχι μόνον) που βγάλαμε tablet με την τελευταία έκδοση του Android 2.3 (οι εκδόσεις 3.Χ είναι διαθέσιμες από την Google μόνο στους μεγάλους παίκτες που έχουν ειδικές συμφωνίες) και δεν ακούσαμε ούτε ένα θετικό σχόλιο, ειδικά την στιγμή που ακόμα και σε smartphones από μεγάλους κατασκευαστές, ακόμα κυκλοφορούν εκδόσεις με Android 2.2.

Άφησα για το τέλος το θέμα του ελληνικού πληκτρολογίου, όπου φαίνεται ότι έγινε μια μεγάλη παρεξήγηση. Ενώ είμαστε οι μόνοι στην ελληνική αγορά που βγάλαμε tablet με ελληνικό πληκτρολόγιο (την στιγμή που όλοι οι μεγάλοι πολυεθνικοί αγνοούν επιδεικτικά την Ελλάδα στο θέμα αυτό), βρεθήκαμε κατηγορούμενοι ότι δεν έχουμε ελληνικό πληκτρολόγιο. Η αλήθεια είναι ότι αφήσαμε σαν default το standard πληκτρολόγιο του Android και προσθέσαμε το Anysoft keyboard το οποίο υποστηρίζει ελληνικά και μάλιστα κάναμε και extra δουλειά για να υποστηρίζει σωστά τους τονούμενους ελληνικούς χαρακτήρες. Απλά πρέπει να πάει ο χρήστης στα settings και να το επιλέξει.

Η διαδικασία αυτή περιγράφεται στο user’s manual που βρίσκεται στο site μας σε αυτό το link http://www.crypto.gr/gr/manuals/Passepartout_70_R8_EN_GR.pdf (σελίδες 27-29) αλλά και στο έντυπο εγχειρίδιο χρήσης που περιλαμβάνεται στην συσκευασία.

Εδώ επίσης να αναφέρω ότι όχι μόνο προσέξαμε την συγκεκριμένη συσκευασία να είναι αντάξια του προϊόντος, αλλά και ότι περιλαμβάνουμε τυπωμένο εγχειρίδιο χρήσης με πολύ καλές οδηγίες για το προϊόν, σε ελληνικά και αγγλικά, κάτι που δεν υπάρχει στις συσκευασίες άλλων πολυεθνικών tablets.

Ελπίζω όλα τα παραπάνω να έδωσαν όσο καλύτερα γίνεται μια εικόνα, ποια είναι η εταιρία Κρύπτο και τι προσπαθεί να κάνει για τα προϊόντα που παράγει.

Εμείς πάντως από τη μεριά μας θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι σεβόμαστε απόλυτα τους πελάτες μας και όλα αυτά τα 27 χρόνια λειτουργίας της εταιρίας, προσπαθούμε να βγάζουμε «τίμια» προϊόντα με στόχο το best value for money.

Ζητώ συγγνώμη για την κατάχρηση του χώρου (είναι η πρώτη φορά που απαντάμε επίσημα), αλλά όπως είπα και στην αρχή ήταν μεγάλο το συναίσθημα της πίκρας και της αδικίας, ύστερα από την προσπάθεια όλων αυτών των χρόνων.

http://techblog.gr/tablet/crypto-passepartout-70-r8-7544/comment-page-1/

Αυτό όμως που δεν μπορώ να καταλάβω είναι, γιατί από την στιγμή που μπήκαν σε όλη αυτήν την διαδικασία και πειράζουν όπως λες και το android που περιλαμβάνεται στις συσκευές τους, δεν βάλανε και το market τουλάχιστον που είναι ένα από τα βασικότερα στοιχεία ενός android tablet και σημαντικότατο selling point.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΕ ΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΝΑ ΤΟ ΠΩ;:lol:

--- Από Ομάδα Διαχείρισης ---

Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα συνεχόμενα μηνύματα. Χρησιμοποίησε τη Τροποποίηση Μηνύματος όταν θέλεις να προσθέσεις κάτι στο μήνυμα σου ή τη Πολλαπλή Παράθεση όταν θέλεις να απαντήσεις ταυτόχρονα σε περισσότερα του ενός μηνυμάτων.

Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα κεφαλαία και να γράφεις με πεζούς χαρακτήρες, διότι είναι σαν να φωνάζεις, αλλά απαγορεύονται και από τους Ο.Π.Χ..

Edited by athanaso77
Συνεχόμενα μηνύματα

Vodafone 858 Smart(Huawei U8160):Android 2.2

Crypto Passepartout 70 R84:Android 2.3

:)

• Απαντήσεις 4,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΕ ΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΝΑ ΤΟ ΠΩ;:lol:

Καλά ντε....μην φωνάζεις :) το κατάλαβα και είναι και προφανές ότι δεν έχουν έγκριση αφού δεν πληρούν όλες τις τεχνικές προδιαγραφές που έχει θέσει η Google.

Απλώς επιμένω για το συγκεκριμένο θέμα επειδή δεν νομίζω ότι και η Aoson, η Αinol, η Onda και λοιπές μέχρι πριν μερικούς μήνες πανάγνωστες εταιρίες έχουν πάρει έγκριση αφού και τα δικά τους tablets κατά πάσα πιθανότητα δεν πληρούν τις προυποθέσεις.

Καλά ντε....μην φωνάζεις :) το κατάλαβα και είναι και προφανές ότι δεν έχουν έγκριση αφού δεν πληρούν όλες τις τεχνικές προδιαγραφές που έχει θέσει η Google.

Απλώς επιμένω για το συγκεκριμένο θέμα επειδή δεν νομίζω ότι και η Aoson, η Αinol, η Onda και λοιπές μέχρι πριν μερικούς μήνες πανάγνωστες εταιρίες έχουν πάρει έγκριση αφού και τα δικά τους tablets κατά πάσα πιθανότητα δεν πληρούν τις προυποθέσεις.

Ναι αλλα αυτο που κανουν ειναι παρανομο και δεν νομιζω να επιτρεπεται στις ευρωπαικές εταιρείες οι πατέντες που κανουν οι κινεζιες!Ασχετο αλλα το σημα της Aoson εν μοιαζει με της Acer?

Προυπόθεση ειναι το GPS άρα σίγουρα!

Παράνομο που έχει γίνει νόμιμο δια της απουσίας οποιασδήποτε νομικής ενέγειας-δίωξης από πλευράς της Google. Και είναι λογικό γιατί όσα περισσότερα tablets έχουν το market τουλάχιστον, τόσα περισσότερα κέρδη αποκομίζει η Google.

Εκτός αυτού, η απουσία νομικών ενεργειών κατά των μεγάλων και "γνωστών" Κινέζων δημιουργεί οιονεί δεδικασμένο που θεωρητικά θα μπορούσε να κρίνει ως καταχρηστική την νομική δίωξη μίας οποιασδήποτε εταρίας από την Google για την χρήση των Google apps και ειδικότερα του market, αφού όχι μόνο δεν δημιουργεί διαφυγόντα κέρδη αλλά αυξημένα κέρδη στην Google(κάτι σκαμπάζω από νομικά :)

Εμενα λογω προβληματος σμρ μου το αντικαταστήσναε ενω το ξεφορτιζα κανονικα για να κν πληρη φορρτιση(ηταν στο 100%)Το φορτιζω απο τον φορτιστη και μενει στο 40,απο το usb παει στο εικοσικατι και μετα φορτιζει;Ποιο ειναι το προβλημα;

Εμενα λογω προβληματος σμρ μου το αντικαταστήσναε ενω το ξεφορτιζα κανονικα για να κν πληρη φορρτιση(ηταν στο 100%)Το φορτιζω απο τον φορτιστη και μενει στο 40,απο το usb παει στο εικοσικατι και μετα φορτιζει;Ποιο ειναι το προβλημα;

Δοκίμασες να το φορτίσεις χωρίς να είναι ανοιχτό;

παιδια γεια σας και απο μενα,γιατι δεν μου αναγνωριζει το φλασακι μου που βαζω στο ταμπλετ?βρεισκει ολες τισ μνημες εκτος απο το μεμορι στικ που βαζω πανω....τι μπορει να φταιει?

παιδια γεια σας και απο μενα,γιατι δεν μου αναγνωριζει το φλασακι μου που βαζω στο ταμπλετ?βρεισκει ολες τισ μνημες εκτος απο το μεμορι στικ που βαζω πανω....τι μπορει να φταιει?

δες σε τι συστημα αρχειων ειναι διαμορφωμενο ntfs η fat32?

Δοκίμασες να το φορτίσεις χωρίς να είναι ανοιχτό;

Ναι το δοκίμασα και ευτχώς λειτουργεί,μαλλον θελει αλλαγμα ο φορτιστης γιατι το δοκίμασα με ενος φιλου μου και λειτουργούσε που θα βρω;

Ναι το δοκίμασα και ευτχώς λειτουργεί,μαλλον θελει αλλαγμα ο φορτιστης γιατι το δοκίμασα με ενος φιλου μου και λειτουργούσε που θα βρω;

Οποιοσδήποτε φορτιστής 5V - 2A κάνει μια χαρά. Εγώ πήρα από κάποιο κατάστημα ένα φορτιστή πρίζας και αυτοκίνητου με πολλαπλούς ακροδέκτες (6€) και όλα λειτουργούν ΟΚ.

Για να είσαι σίγουρος καλύτερα να το έχεις μαζί σου για να το δοκιμάσεις επιτόπου. Το βίσμα σε ξεγελάει.

Λοιπόν μπορεί κάποιος να μο πει ποιες εφαρμογές ψάχνω;

1)Να εμφανιζει την κενρικη επιφανεια του Launcher οπως κανυμε με το Print Screen στα Windows

2)Ενα Widget για την μπαταρία

3)Ένα για την κατανομή της ραμ

Ευχαριστώ

Καλησπέρα, έχω πάρει κινέζικο Tablet με Android 4.0 που δουλεύει καλά. Μήπως κάποιος γνωρίζει αν μπορεί να συνδεθεί με εξωτερικό 3G USB. Έχω vodafone για το laptop. Ευχαριστώ.

• 2 weeks later...

Μου κάνει τρομερή εντύπωση πως και δεν έχει ανοιχτεί κάποιο σχετικό θέμα για την ZiiLABS ειδικά μετά από την παρουσίαση του νέου SoC με την ονομασία ZMS-40.

Το τσιπάκι είναι η ναυαρχίδα της εταιρίας και ενσωματώνει 4 ARM Cortex-A9 στα 1.5GHz και διαθέτει 96 media core processors που τους ονομάζει StemCell.Η συνολική επεξεργαστική ισχύς των StemCell φτάνει τα 58Gflops! και ταυτόχρονα έχει τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας (πατέντα της ίδιας της ZiiLABS).

Οι ταμπλέτες που θα ενσωματώνουν το παραπάνω τσιπάκι θα είναι η hanZpad GS και το Jaguar3 (θα παίρνει ή το ZMS-20 ή το ZMS-40).

Το hanZpad GS θα διατεθεί προς το παρόν στην Κινέζικη αγορά αλλά φαντάζομαι θα βγάλουν και έκδοση με αγγλικό interface.Θα ενσωματώνει IPS panel και σύστημα ήχου X-Fi Creative.

Να δούμε βέβαια όταν βγει στην αγορά και την τιμή του.Για Αύγουστο λένε...Αναμένω πως και πως...

Edited by tarantules

[sIGPIC][/sIGPIC]deltahacker.gr Ελληνικό περιοδικό για το ethical hacking

Η αληθινή αξία ενός ανθρώπου φαίνεται στο πως φέρεται σε κάποιον, από τον οποίο δεν μπορεί να έχει κανένα όφελος

εχω το zenithink c91 2.3 android , δοκιμασα στην μικρη θυρα usb να συνδεσω ανταπτορακι με υποδοχη usb κανονικο , δοκιμασα φλασακι με μουσικη η ταινιες δεν το διαβαζε καθολου , τι πρεπει να κανω θελει καποια ρυθμισει ;

ευχαριστω

Xiaomi Redmi Note 8T 64G

εχω το zenithink c91 2.3 android , δοκιμασα στην μικρη θυρα usb να συνδεσω ανταπτορακι με υποδοχη usb κανονικο , δοκιμασα φλασακι με μουσικη η ταινιες δεν το διαβαζε καθολου , τι πρεπει να κανω θελει καποια ρυθμισει ;

ευχαριστω

To C91 έχει full usb για να συνδέεις φλασάκια κ.λπ και χωρίς αντάπτορες. Η mini usb είναι για σύνδεση με τον υπολογιστή.

Ενώ μπορώ να συνδεθώ στο internet και μπορώ να κάνω download στο play store δεν μπορώ να κάνω σε τίποτα download και αυτό το πρόβλημα το αντιμετοπίζω σε πολλά tablet.Στο κινητό μου που είναι επίσης android στο ίδιο δίκτυο wi-fi κατεβάζω κανονικά εφαρμογές χωρίς κανένα πρόβλημα.Μπορεί κάποιος να μου απαντίσει στο πρόβλημά μου?

Ευχαριστώ

αγορασα ενα ανταπτορακι ( mini usb σε κανονικο usb ) το συνδεσα στο tabletaki μου (zenithink c91 ) και δεν το διαβαζει το το φλασακι που συνδεω, τι μπορω να κανω χρειαζεται καποια ρυθμιση ;

ευχαριστω

Xiaomi Redmi Note 8T 64G

To C91 έχει full usb για να συνδέεις φλασάκια κ.λπ και χωρίς αντάπτορες. Η mini usb είναι για σύνδεση με τον υπολογιστή.

εχεις δοκιμασει να βαλεις στο ταμπλετ usb modem για ιντερνετ?αν ναι ποιο και εντυποσεις σου αφησε.αν οχι,μηπως ξερεις ποιο ειναι συμβατο για το συγκεκριμενο.ευχαριστω.

το full usb ειναι okey,

ευχαριστω για την βοηθεια

Edited by navi55
Xiaomi Redmi Note 8T 64G

παιδια καλησπερα .......

θελω καποια βοηθεια σχετικα με αυτο το ταμπλετ .....http://www.iosen.com/10-1-vc882-arm-cortex-a8-android2-3-tablet-flytouch6-superpad-vi-512-ram-3g-wifi.html

1.- προσπαθω με διαφορα προγραμματα οπως α)SuperOneClickv2.3.3-ShortFuse β) GingerBreak-v1.20 γ)z4root.1.3.0 -1.2.0

να το κανω ροοτ αλλα κανενα απο αυτα δεν κανει τιποτα .....

2. σε recovery ετσι οπως ειναι πως το φερνουμε ?????

3.- υπαρχει καποια custom ρομ να βαλουμε ??????

περισσοτερο βεβαια ενδιαφερομαι για το ροοτ ..αλλα και για τα αλλα αν γνωριζει κατι καποις ασ μου απαντηση

ευχ....

υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να μπλοκάρει τις διαφήμισης στα app όπως το ADfree αλλα να μην χρειάζεται root?

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για Tablets
  • The topic was pinned