doctorkostis Δημ. August 21, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 21, 2005 Τελικά μάλλον καταλήξαμε. Αυτά λέμε να του βάλουμε. Τροφοδοτικό Thermal take Low Noise 460 Watt (78,85) AMD Athlon 64 3500+ Venice Box (225,77) Motherboard Asus A8N-SLI Deluxe (939) DDR,2xPCI-E,SATA,RAID,FIR,2xGB (135,85) Memory 512 DDR 400 CL3 Kigstone (50,5) NVIDIA 6600GT (220) Western Digital 160GB STA2 8MB Cache (88,5) Western Digital external 80GB (85,66) Ηχεία Creative Inspire 5.1 T5900 (80,2) LGDVD 16x GDR-8163 Silver bulk (25) DVDRW Dual LG 4163B (45) Monitor 19” LG TFT L1980Q Thermal take tower Shunami (120) Αλλά έχω μερικές απορίες. 1. Η μητρική υποστηρίζει SATA2? 2. Είναι ειδική μόνο για nvidia γι’ αυτό έχει sli στις 2 pci express? 3. Δεν θυμάμαι αν ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο. Πάντως οτιδήποτε άλλο θα μπορούσα να βάλω πείτε τι προτείνετε. Οι τιμές είναι από e shop αλλά θα τα πάρει κάπως φθηνότερα από γνωστό. Ίσως 100 με 200 ευρώ κάτω όλα μαζί. Μπορεί περισσότερο. Δεν του έχουμε δείξει ακόμα τι θέλει. Εχω καποιες αντιπροτασεις για ορισμενα parts.... 1.Τροφοδοτικο,οχι thermaltake,εχουν χαλια τασεις.Προτιμηστε κατι σε Enermax,Heroichi.Fortron γυρω στα 100€ 2.Μνημη.Αλλαξε την kingston με κατι αλλο(twinmos,geil,corsair),καλυτερα οχι ValueRam,εχουν πολλα προβληματα και ασυμβατοτητες.Καλο επισης θα ηταν το 2x512,ορισμενα παιχνιδια(farcry) εχουν τα 512 για πλακα.Για τοσο καλο συστημα δεν παει μνημη των 50 ευρω.Στα 140€/GB θα βρεις κατι πολυ καλυτερο. 3.Η τιμη που γραφεις για τα γραφικα ειναι 50 ευρω πανω.Δες εδω http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.519502 4.Τα ηχεια δεν ειναι τιποτα ιδιαιτερο.Προσωπικα θα προτιμουσα ενα καλο 2.1 σε αυτα τα χρηματα.Αν ομως θες οπωσδηποτε τα 5.1 τοτε οκ 5.Κουτι.Επισης μακρια απο thermaltake.Για φτηνο και οχι εντυπωσιακο heroichi.Για παραπανω χρηματα CoolerMaster,ειναι πολυ πιο ποιοτικα.Εχω την εντυπωση οτι τα Thermaltake ειναι πιο πολυ μουρη και λιγοτερο ουσια... 6.Για οθονη μπορεις να βρεις κατι καλυτερο και οχι ΤΝ panel.Αν δεν εχεις προβλημα με το ΤΝ κοιτα και την 1950s.100 ευρω πιο φτηνη αλλα χωρις DVI 7.Για DVDR καλο το LG(και εγω αυτο εχω) αλλα τσεκαρε και το Pioneer 109D 8.Η μητρικη δε νομιζω οτι υποστηριζει sata2,αλλα η διαφορα στις επιδοσεις δεν ειναι τοσο μεγαλη.Αν θες επιδοσεις ενας Raptor 36GB για το λειτουργικο θα κανει τη διαφορα.Βεβαια θες και αλλον εναν για αποθηκη...Αλλα οι Raptor ειναι πραγματικα γρηγοροι....... Παράθεση Screw you guys,I'm going home......... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spyros86 Δημ. August 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 22, 2005 Εχω καποιες αντιπροτασεις για ορισμενα parts.... 1.Τροφοδοτικο,οχι thermaltake,εχουν χαλια τασεις.Προτιμηστε κατι σε Enermax,Heroichi.Fortron γυρω στα 100€ 2.Μνημη.Αλλαξε την kingston με κατι αλλο(twinmos,geil,corsair),καλυτερα οχι ValueRam,εχουν πολλα προβληματα και ασυμβατοτητες.Καλο επισης θα ηταν το 2x512,ορισμενα παιχνιδια(farcry) εχουν τα 512 για πλακα.Για τοσο καλο συστημα δεν παει μνημη των 50 ευρω.Στα 140€/GB θα βρεις κατι πολυ καλυτερο. 3.Η τιμη που γραφεις για τα γραφικα ειναι 50 ευρω πανω.Δες εδω http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.519502 4.Τα ηχεια δεν ειναι τιποτα ιδιαιτερο.Προσωπικα θα προτιμουσα ενα καλο 2.1 σε αυτα τα χρηματα.Αν ομως θες οπωσδηποτε τα 5.1 τοτε οκ 5.Κουτι.Επισης μακρια απο thermaltake.Για φτηνο και οχι εντυπωσιακο heroichi.Για παραπανω χρηματα CoolerMaster,ειναι πολυ πιο ποιοτικα.Εχω την εντυπωση οτι τα Thermaltake ειναι πιο πολυ μουρη και λιγοτερο ουσια... 6.Για οθονη μπορεις να βρεις κατι καλυτερο και οχι ΤΝ panel.Αν δεν εχεις προβλημα με το ΤΝ κοιτα και την 1950s.100 ευρω πιο φτηνη αλλα χωρις DVI 7.Για DVDR καλο το LG(και εγω αυτο εχω) αλλα τσεκαρε και το Pioneer 109D 8.Η μητρικη δε νομιζω οτι υποστηριζει sata2,αλλα η διαφορα στις επιδοσεις δεν ειναι τοσο μεγαλη.Αν θες επιδοσεις ενας Raptor 36GB για το λειτουργικο θα κανει τη διαφορα.Βεβαια θες και αλλον εναν για αποθηκη...Αλλα οι Raptor ειναι πραγματικα γρηγοροι....... 1. Επειδή έχω κι εγώ και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. 2.Έλεγα για samsung αλλά δεν βρίσκω πλέον. Στο δικό μου τέτοιες έχω. 2x256. Μία 512 για αρχή. Σε κανένα ή 2 μήνες θα μπει άλλη μια ίδιγια dual chanell. 3. Μπορεί να κάνω λάθος, sry. :) 4. 5.1 ;) 5. Έχω το Wave master της Coolmaster. Και το thermal take μου φάνηκε παρόμοιο, χθυνότερο γύρω στα 40 ευρώ και με ανεμιστήρες 12άριδες μπρος πίσω. Ενώ εμένα έχει έναν 8 πίσω, και 2χ8 μπροστά. 6. Την οθόνη που λεω την πήρα κι εγώ πριν 3 εβδομάδες περίπου και είμαι υπερευχαρηστιμένος. :) 7. Okz. 8. Δεν υπάρχει κάποια ASUS που να υποστηρίζει SATA2 με τγα χαρακτηριστικά που θέλω? Ευχαριστώ. :) Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chtrox Δημ. August 23, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 23, 2005 7. Νομίζω καλύτερο DVD-R είναι ένα NEC 3540. Με το Pioneer 109 είχα αρκετά προβληματάκια (μέχρι που το πήγα πίσω και πήρα NEC). Για LG δεν ξέρω, αλλά δεν το εμπιστεύομαι και τόσο. Παράθεση Όμιλος πινγκ-πονγκ Χαλκίδας: http://www.ping-pong.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tomorrow Δημ. August 23, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 23, 2005 h ASUS A8N-E ipostirizi SATA 2. Παράθεση χρηστης:9210i,3650,GD87,8310,3510i, P800 παλαιοτερα : 768,V50,Τ28S,T68,7650 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spyros86 Δημ. August 23, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 23, 2005 h ASUS A8N-E ipostirizi SATA 2. Σίγουρα? Γιατί ούτε αυτή βλέπω να το γράφει στα χαρακτηριστικά της στο e shop. Επίσης έχει καλό chipset? Δεν έχει το nforce4. Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geovoul23 Δημ. August 24, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 24, 2005 Φίλε μου όταν θέλουμε πληροφορίες για ένα προϊόν καλό είναι να κοιτάμε και το επίσημο site του κατασκευαστή… http://www.asus.com/products4.aspx?l1=3&l2=15&l3=0&model=455&modelmenu=1 Παράθεση the show must go on... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nyo_One Δημ. August 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2005 Παιδιά γειά σας... Θέλω κ εγώ να αγοράσω έναν νέο desktop μιας κ σε ένα μήνα φεύγω φοιτητής... Απλά εχω προβληματιστεί κάπως... Αρχικά, δεν ξέρω από που να τον αγοράσω... 1ον) απο την έκθεση Infosystem (ίσως κερδίσω κ κάποια χρήματα μιας κ "ο σκοπός πώλησης δεν είναι το κέρδος, αλλα η διαφήμηση" (λόγια υπαλλήλων στα σταντ της Infosystem) 2oν) Πλαίσιο, 3ον) απο κάποιο λιγότερο επώνυμο μαγαζι? :confused: Δεύτερον... Λόγω μιας σχετικά μεγάλης περιόδου αποχής απο τα δρώμενα στον χώρο του hardware (λογω διαβάσματος) εχω χάσει λίγο την μπάλα :O ..Τι να προτιμήσω? AMD ή Pentium? 64bit ή 32bit? Οι απαιτήσεις μου δεν είναι μεγαλύτερες απο αυτές ενός μέσου χρήστη (μια σχετικά καλή κάρτα γραφικών κ αρκετή ραμ..512 at least..) ο οποιός θέλει να έχει ενα σχετικά δυνατό Η/Υ ώστε να τον αλλάξει όσο το δυνατόν αργότερα... Η τιμή που σκεφτομαι εγώ είναι γύρω στα 1500 ευρά (μαζι με οθόνη TFT κ ηχεία) Ζητάω πολλά?? Ειναι εφυκτό να βρεθεί (ή έστω να φτιαχτει) ένας τέτοιος Η/Υ? Τα φώτα σας please...! Υ.Γ: Όποιος θέλει ας ποστάρει κ μια δική του σύνθεση ή έτοιμη λύση... ThanksQ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
phonekiller Δημ. August 26, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 26, 2005 7. Νομίζω καλύτερο DVD-R είναι ένα NEC 3540. Με το Pioneer 109 είχα αρκετά προβληματάκια (μέχρι που το πήγα πίσω και πήρα NEC). a re gmt pou einai o arfi-gorgona na to akousei auto :rotfl: :rotfl: :lol: P.S. kai ego nd 3540a by nec exo kai eimai poli euxaristimenos :p :cool: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ALR Δημ. August 26, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 26, 2005 Έχω μια απορία σχετικά με την μητρική κάρτα. Προτιμάτε την Asus A8N sli deluxe από την Dfi Lanparty UT nf4 Ultra-D ; Παράθεση iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
phonekiller Δημ. August 26, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 26, 2005 Έχω μια απορία σχετικά με την μητρική κάρτα. Προτιμάτε την Asus A8N sli deluxe από την Dfi Lanparty UT nf4 Ultra-D ; gousta einai auta loool plaka kano...aplos h dfi einai gia pio "trelamenous" pou tous aresei na overclockaroun tous epeksergastes tous mexri telikis ptoseos. genika opios thelei o/c pernei dfi h abit eno gia gaming perissotero penei kapios asus...pou outos i allos einai ena apo ta kalitera onomata gia mobos poli statheres ktl you know....oxi oti den mporeis na clockareis ton epeksergasth sou me asus...alla to afinume sinithos gia tous eidikous blepe dfi abit ktl gia auto to logo o kosmos protimaei asus...etsi toulaxiston pisteuo ego...an lanthano please correct me :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ALR Δημ. August 27, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 27, 2005 gousta einai auta loool plaka kano...aplos h dfi einai gia pio "trelamenous" pou tous aresei na overclockaroun tous epeksergastes tous mexri telikis ptoseos. genika opios thelei o/c pernei dfi h abit eno gia gaming perissotero penei kapios asus...pou outos i allos einai ena apo ta kalitera onomata gia mobos poli statheres ktl you know....oxi oti den mporeis na clockareis ton epeksergasth sou me asus...alla to afinume sinithos gia tous eidikous blepe dfi abit ktl gia auto to logo o kosmos protimaei asus...etsi toulaxiston pisteuo ego...an lanthano please correct me :) Με κάλυψες μια χαρά ;) Παράθεση iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
filippos Δημ. August 27, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 27, 2005 Κι εγώ σκέφτομαι να αγοράσω νέο PC , για την akribia anαβάθμιση άλλης CPU, MoBo Και κατ'επέκτασην μνήμη RAM,κάρτας γραφικών. Για CPU: Φυσικά AMD γιατί AMD εχω και είμαι υπερ-ικανοποιημένος. Το AMD Athlon 64 4000+ που είναι Socket 939. Για Mobo: Το MSI K8N Neo4 Platinumή αυτό: Κ8Ν SLI Platinum . Βέβαια Αν υπάρχει κάτι καλύτερο τότε ευπρόσδεκτο. Με MSI K7T ειμαι τώρα και είμαι ικανοποιημένος. Δεν γνωρίζω το κατα πόσο τα Κ8Ν είναι σταθερά... Για κάρτα γραφικών: Δεν έχω βρεί κάτι συγκεκριμένο, δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις γιατί δεν παίζω παιχνίδια. Αντε το πολύ να παίξω το Rise Of Nations μια φορά τον μήνα. Αλλά θα προτιμούσα η κάρτα να έχει TV out και να είναι αξιοπρεπής (όχι φθηνή της πλάκας) Μνήμη RAM: Kingston 512MB στα 400 x 2 (σύνολο 1024GB) Τροφοροτικό δεν ξέρω, Case δεν ξέρω... Τώρα... DVDrom και DVD recorder θα κρατήσω αυτά που ήδη έχω. Κάρτα ήχου αυτή που θα έχει ενσωματομένη το ΜοΒο, οθόνη την TFT που έχω. Τι έχετε να μου προτείνετε; Ευχαριστώ. Παράθεση [ f i l i p p o s ] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ALR Δημ. August 27, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 27, 2005 Φίλε Φίλλιπε , σήμερα πήγα για μια νέα σύνθεση υπολογιστή για ένα φιλαράκι, και ζήτησα τα εξής : κουτί : Thermaltake soprano vb1000 sws window silver CPU : AMD 3500 2.20 VENICE socket 939 box Asus A8N-SLI Deluxe μητρική Graphics : XFX Nvidia GF 6600 GT 128MB HDD: 160 GB X 1 Maxtor S.ATA LG για τα πειρατικά cd/dvd's :p Και τώρα έχω μερικές απορίες..Για μνήμη Ram είχα στο μυαλό μου 2 χ 512 GEIL ULTRA X RAM . Αλλά κοστίζουν 121 φράγκα η μία και δεν είναι για μένα το pc αλλά για κολλητό ο οποίος δεν είναι και ο power user(όχι ότι είμαι εγώ :p ) ,απλά θέλει έναν καλό υπολογιστή. Οπότε τι μνήμες μου προτείνετε εναλλακτικά να προτιμήσω ; Η δεύτερη ερώτηση μου είναι σχετικά με την μητρική. η Asus A8N sli deluxe που έχει 2 υποδοχές για pci-express κάρτες γραφικών , μου είπαν στο μαγαζί που πήγα, ότι αν βάλεις 2 κάρτες που δεν είναι sli και είναι απλές pci express δεν θα εκμεταλευτείς τις δυνατότητες της μητρικής και είναι άδικο να την βάλεις. Με λίγα λόγια μου είπε ότι πρέπει να βάλω 2 κάρτες pci-e που να υποστηρίζουν τεχνολογία sli ! Αλλιώς 2 κάρτες όπως αυτή που δηλώνω πιο πάνω δεν εκμεταλεύονται την τεχνολογία sli. Μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο ;Εγώ νόμιζα η τεχνολογία SLI εκμεταλεύεται την δυνατότητα λειτουργίας 2 καρτών όπως η nvidia GF 6600GT που αναφέρω παραπάνω. Όσον αφορά το τροφοδοτικό προτίμησα Tagan 485w αλλά είμαι ανοιχτός σε εναλλακτικές προτάσεις . Επίσης θέλω μια ψύκτρα cpu για το συγκεκριμένο μηχάνημα αλλά δεν έχω καταλήξει. Θα με βοηθούσαν πολύ οι γνώμες σας! Ευχαριστώ εκ των προταίρων και σόρυ για το xxl post! :D Αυτά , και συγνώμη για το xxl post! Παράθεση iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lordelesar Δημ. August 27, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 27, 2005 Μπορείς να πάρεις Geil ή Corsair Value ram. Αυτή που λες είναι η high end σειρά της εταιρίας με σφιχτά timings πιο πολύ για o/c. Σωστές οι πληροφορίες που σου έδωσαν στο μαγαζί. Αν θες SLI τότε πρέπει να πληρείς 3 προυποθέσεις: 1) mobo με SLI δυνατότητες, δηλαδή 2 PCIe θύρες 2) 2 κάρτες γραφικών ΑΚΡΙΒΩΣ ίδιες. Όταν λέω ακριβώς εννοώ ίδια εταιρία, ίδιος πυρήνας, ίδια clocks. Μιλάμε για το ΙΔΙΟ μοντέλο του ΙΔΙΟΥ κατασκευαστή 3) και οι δύο κάρτες να είναι συμβατές με SLI, δηλαδή να έχουν μια μικρή υποδοχή στο πάνω μέρος του PCB για ένα boardάκι που τις ενώνει. Πάντως άποψή μου είναι να πάρεις ένα mobo με nForce 4 (Ultra), που είναι και φθηνότερο και αντί 2 μέτριες κάρτες, 1 καλύτερη. Δηλαδή αντί 2 6600GT μία 6800GT ή Ultra, αντί 2 6800GT μία 7800GTX κοκ. Τροφοδοτικό είσαι τέλειος, αυτό έχω 6 μήνες τώρα και είμαι υπερευχαριστημένος. Αν βάλεις όμως SLI για περισσότερη σιγουριά κοίτα και το 525άρι της Heroichi. Μην διαννοηθείς ούτε για πλάκα σε τέτοιο σύστημα να βάλεις no-name όσα βατ και να δίνει! @filippos: Μακριά από τα 512@400 value της Kingston, ακόμα τα κλαίω. Και μια πρόταση: Μήπως αντί για τον 4000+ να πήγαινες για X2? Αν είναι να δώσεις τόσα λεφτά, δώσε 100€ παραπάνω για την νέα γενιά. Νομίζω δεν θα το μετανιώσεις. Ουφ αυτά! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ALR Δημ. August 27, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 27, 2005 Μπορείς να πάρεις Geil ή Corsair Value ram. Αυτή που λες είναι η high end σειρά της εταιρίας με σφιχτά timings πιο πολύ για o/c. Σωστές οι πληροφορίες που σου έδωσαν στο μαγαζί. Αν θες SLI τότε πρέπει να πληρείς 3 προυποθέσεις: 1) mobo με SLI δυνατότητες, δηλαδή 2 PCIe θύρες 2) 2 κάρτες γραφικών ΑΚΡΙΒΩΣ ίδιες. Όταν λέω ακριβώς εννοώ ίδια εταιρία, ίδιος πυρήνας, ίδια clocks. Μιλάμε για το ΙΔΙΟ μοντέλο του ΙΔΙΟΥ κατασκευαστή 3) και οι δύο κάρτες να είναι συμβατές με SLI, δηλαδή να έχουν μια μικρή υποδοχή στο πάνω μέρος του PCB για ένα boardάκι που τις ενώνει. Πάντως άποψή μου είναι να πάρεις ένα mobo με nForce 4 (Ultra), που είναι και φθηνότερο και αντί 2 μέτριες κάρτες, 1 καλύτερη. Δηλαδή αντί 2 6600GT μία 6800GT ή Ultra, αντί 2 6800GT μία 7800GTX κοκ. Τροφοδοτικό είσαι τέλειος, αυτό έχω 6 μήνες τώρα και είμαι υπερευχαριστημένος. Αν βάλεις όμως SLI για περισσότερη σιγουριά κοίτα και το 525άρι της Heroichi. Μην διαννοηθείς ούτε για πλάκα σε τέτοιο σύστημα να βάλεις no-name όσα βατ και να δίνει! @filippos: Μακριά από τα 512@400 value της Kingston, ακόμα τα κλαίω. Και μια πρόταση: Μήπως αντί για τον 4000+ να πήγαινες για X2? Αν είναι να δώσεις τόσα λεφτά, δώσε 100€ παραπάνω για την νέα γενιά. Νομίζω δεν θα το μετανιώσεις. Ουφ αυτά! Ευχαριστώ φίλε για τις πολύτιμες πληροφορίες . Τελικά κρίνω υπερβολικό να προτιμήσω mobo με sli για τον φίλο και με βλέπω να καταλήγω στην Asus A8Ν-E και βγαίνει και πιο οικονομικά. Όσο για τις μνήμες , θα προτιμήσω μάλλον τις GEIL. Ευχαριστώ και πάλι! :) Παράθεση iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
filippos Δημ. August 27, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 27, 2005 Μην διαννοηθείς ούτε για πλάκα σε τέτοιο σύστημα να βάλεις no-name όσα βατ και να δίνει! @filippos: Μακριά από τα 512@400 value της Kingston, ακόμα τα κλαίω. Και μια πρόταση: Μήπως αντί για τον 4000+ να πήγαινες για X2? Αν είναι να δώσεις τόσα λεφτά, δώσε 100€ παραπάνω για την νέα γενιά. Νομίζω δεν θα το μετανιώσεις. Ποιες είναι οι μάρκες που αξίζουν στα τροφοδοτικά; Οκ. Είχα την εντύπωση πως οι Kingston είναι καλές. Πάω για άλλη. Το Χ2 δεν είναι dual core και είναι κυρίως για όσους παίζουν παιχνίδια; Κι εκτός αυτού είναι πολύ τσουχτεροί. Δεν έχω δεί τιμη για 4000+ αλλά αν είναι πολύ ακριβό τότε θα κοιτάξω για 3800+ ή 3700+ για 939. Το mobo και τροφοδοτικο όμως με απασχολεί περισσότερο. Απο αυτά που διάβασα στο ιντερνετ θα απορρίψω το SLI. Over clocking den με απασχολει καθόλου. Παράθεση [ f i l i p p o s ] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ALR Δημ. August 27, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 27, 2005 Ποιες είναι οι μάρκες που αξίζουν στα τροφοδοτικά; Οκ. Είχα την εντύπωση πως οι Kingston είναι καλές. Πάω για άλλη. Το Χ2 δεν είναι dual core και είναι κυρίως για όσους παίζουν παιχνίδια; Κι εκτός αυτού είναι πολύ τσουχτεροί. Δεν έχω δεί τιμη για 4000+ αλλά αν είναι πολύ ακριβό τότε θα κοιτάξω για 3800+ ή 3700+ για 939. Το mobo και τροφοδοτικο όμως με απασχολεί περισσότερο. Απο αυτά που διάβασα στο ιντερνετ θα απορρίψω το SLI. Over clocking den με απασχολει καθόλου. Ε τότε είσαι κοντά στα δικά μου λημέρια.. Δες την μητρική που λέω να τιμήσω . Από τροφοδοτικό , Tagan και Enermax ακούγονται πολύ ώς αξιόπιστα. Μια ερώτηση που δεν απαντήθηκε . Για το σύστημα που αναφέρω παραπάνω , ποια ψύκτρα CPU να προτιμήσω ; Παράθεση iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lordelesar Δημ. August 27, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 27, 2005 Για τροφοδοτικά, τα καλύτερα που παίζουν στην Ελλάδα είναι Enermax, Heroichi, Tagan, Antec. Για την Kingston, είναι αρκετά ποιοτική απλά τα 512άρια της πρέπει να έχουν βγει σκάρτα. Παντού ακούω κόσμο να θάβει την εταιρία και όταν ρωτάω ποια τσιπάκια έχουν λένε αυτά ακριβώς ( DDR400 512mb CL3 Value). Τα 256άρια που είχα πριν πάρω αυτά με είχαν αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο.Τι να σου πω, πρέπει να είναι στο συγκεκριμένο μοντέλο. Για τους X2 είναι λίγο ιδιόμορφα τα πράγματα. Όταν τρέχεις ένα μόνο πρόγραμμα, ο 4000+ single core είναι ποιο γρήγορος. Αν όμως ανοίξεις και άλλα μαζί τότε το σύστημα συνεχίζει να πετάει ενώ στον single όσο ανοίγεις τόσο μειώνεται η απόδοση. Οπότε ο X2 είναι που ενδείκνυται για business χρήση.Τα λέω χοντρικά, για περισσότερες λεπτομέριες κοίτα Toms hardware, Anandtech κλπ sites! Από mobo ανάλογα αν σε ενδιαφέρει να είναι φορτωμένη με features ή όχι υπάρχουν πάρα πολλές παραλλαγές. Γενικά κοίτα σε ASUS και MSI. Το SLI γενικά είναι πολύ πολύ ακριβό και γενικά παρουσιάζει μια σειρά από πρακτικά ζητήματα, όπως πχ το ότι τα παιχνίδια που το χρησιμοποιούν ακόμα μετριούνται στα δάχτυλα. Όλα τα άλλα τρέχουν ακριβώς με το ίδιο τρόπο είτε έχεις 1 είτε 2 κάρτες. Τέλος για ψύκτρα, για τους επεξεργαστές με Venice Core (που καλό θα ήταν να επιλέξεις) δεν νομίζω ότι θα σου χρειαστεί να δαπανήσεις χρήμματα, ειδικά αν δεν θες o/c. Τώρα αν οπωσδήποτε νομίζεις ότι θέλεις μια ψύκτρα η καλύτερη επιλογή θα ήταν μια xp90 της thermalright με ένα enermax ανεμηστήρα. Σύνολο γύρω στα 50€ Νομίζω ότι απάντησα και στους δύο, αν έχετε κάτι άλλο εδώ είμαστε! Μπορείτε να περιμένετε και κάποιον από τους άλλους φίλους να σας απαντήσουν, δεν διεκδικώ καμία δάφνη ειδήμονα, απλά κάνω προτάσεις! ;) EDIT:ο 4000+ είναι κοντά στα 420€ και ο X2 4200+ είναι κοντά στα 510€. Καλύτερη αγορά απόδοση/χρήμματα νομίζω είναι οι 3500+/3800+ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JustMe Δημ. August 27, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. August 27, 2005 Lordelesar ξέχασες τα fortron,τα οποία είναι πολύ ποιοτικά τροφοδοτικά επίσης. Για επεξεργαστή προτείνω κάτι σε 3500 με venice core,άντε τον 3800 που θεωρούνται value/money. O 4000+ χωρίς να κάνει ΤΗΝ διαφορά σε επιδόσεις,κάνει μεγάλη διαφορά στην τσέπη... Για ΜΟΒΟ εγώ έχω την chaintech με το chipακι της nvidia ,nforce4 ULTRA. 110 euros = BEST VALUE for money. Κορυφαία...Υποστηρίζει μέχρι Sata Εγώ συγκεκριμένα έχω Seagate 120Gigabyte SATA και so far πάει πολύ καλά. Good luck.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lordelesar Δημ. August 27, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 27, 2005 JustMe! και τα fortron καλά είναι αλλά δεν φτάνουν ούτε σε ποιότητα ούτε σε επιδόσεις τις εταιρίες που προανέφερα. Η Chaintech καλή είναι αλλά φτιάχνει value προϊόντα. Σε ποιότητα πάλι δεν φτάνει τις εταιρίες που προανέφερα. Μιας και θίγεις και το θέμα των δίσκων και εγώ θα πρότεινα Seagate στα παιδιά, λόγω της 5ετούς εγγύησης που δίνει. Από την άλλη αν πάνε σε μεγάλο δίσκο (300+gb) άριστος είναι ο 320άρης της WD. Άντε, ας απαντήσει και κανένας άλλος γιατί το έχουμε κάνει chat το θέμα!:D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JustMe Δημ. August 27, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. August 27, 2005 Τεσπα,επέτρεψε μου να διαφωνήσω,ειδικά όσο αφορά το τροφοδοτικό! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
filippos Δημ. August 27, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 27, 2005 Από την άλλη αν πάνε σε μεγάλο δίσκο (300+gb) άριστος είναι ο 320άρης της WD. Ναι, ξ'εχασα να αναφέρω σκληρό. Αυτόν έχω διαλέξει 320rh WD. Οπότε με βλέπω στον 3800+ με MSI K8T Neo4 Platinum (nForce4 Ultra Chipset) , 1024GB (σε μη-Kingston) και με επώνυμο τροφοδοτικο. Απο κάρτα γραφικών τι προτείνετε; Παράθεση [ f i l i p p o s ] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sonymobby Δημ. August 27, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 27, 2005 Παιδια οι athlon FX εχουν ΠΟΛΥ μεγαλυτερες αποδοσεις απο τους κανονικους; Επισης 1024kb cache εναντι 512kb κανουν μεγαλη διαφορα; Απο οτι ξερω αυτη ειναι η διαφορα μεταξυ (4000+ - 3800+) και (3700+ - 3500+). Παιδια τωρα ολοι οι athlon 64 θα ειναι εχουν venice core; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spyros86 Δημ. September 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 15, 2005 Μια γνωστή της μητέρας μου θέλει να πάρει έναν υπολογιστή με όχι πολλές αποτίσεις. Να τρέχει office και κανένα πρόγραμμα που μπορεί να χρειαστεί. Τίποτα βαρύ ουσιαστικά. Διαθέτει περίπου 500 με 600 ευρώ. Τι προτείνετε? Από οθόνη tft 17 βγαίνει σε αυτήν την τιμή νομίζω. Μέχρι την Τρίτη πρέπει να έχω καταλήξει στα κομμάτια. Επίσης το eshop κάνει συναρμολόγηση? Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts