Jump to content

Διαδρομές: Πως, που και τι...

Nrg
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

3,5-4 ώρες το ταξίδι. Το φοιτητικό έχει € 10,10 ακριβώς :p

Λεωφορεία φεύγουν κι από το λιμάνι του Πειραιά έχε υπόψιν σου, οπότε δε χρειάζεται καν να πας Κηφισό. Το πλοίο φτάνει κατά τις 5:30 και το πρώτο λεωφορείο φεύγει 6:30, οπότε είσαι κυριλέ. 10 λεπτά από εκεί που "παρκάρει" :p το πλοίο είναι. Αν θες περισσότερες οδηγίες για το πως θα το πάρεις από εκεί, feel free to ask :)

Βασικά έχω σκοπό να κλείσω εισιτήρια με αεροπλάνο (Aegean) γιατί μου έβγαινε πιο οικονομικά (50€ πιο φτηνά απο το πλοίο ! υπόψιν ότι είμαστε δύο άτομα και εγω δεν έχω ακόμα το πάσο απο τη σχολή) Αρα απο το Ελευθέριος Βενιζέλος παίρνω τον Ηλεκτρικο/Μετρό και με 8€ πάω Πειραιά ;) Και πάω στη Σπάρτη με το δρομολόγιο 13:30 (μιας και η πτήση μου φτάνει Αθήνα στις 10:30)

:)Ευχαριστώ παιδιά για τη βοήθεια σας... :lol: το μόνο που μένει είναι να βρώ σπίτι στη Σπάρτη :p:lol: Άλλο άγχος αυτό :p

Πιο φτηνά το αεροπλάνο από το πλοίο; :worry:

Βασικά ναι 198.85 με Aegean με επιστροφή.

Και στο πλοίο 265€ τα δύο άτομα σε διπλή καμπίνα ή 220€ σε ξεχωριστή 4κλινη καμπίνα ο καθένας. Σημείωσε επίσης ότι δεν έχω το φοιτητικό μου πάσο ακόμα καθώς δεν έχω γραφτεί ακόμα στη σχολή. Επίσης στο πλοίο δεν υπολόγισα και τα λεφτά που θα φας μεσα (καφες, φαγητό κτλ) ;)

• 1 month later...

Γεια σας παιδες :D Καιρος για ταξιδακι ε?? Μετα απο τις επιτυχημενες σας επισημανσεις για Ζακυνθο και το πολυ μαματο viamichelin ειπα να ζητησω τη βοηθεια σας και παλι!!

Τη Δευτερα 2/1 λεμε να παμε Θηβα να δουμε ενα φανταρακι φιλο μας! Θεσ/νικη-Θηβα ειναι 4 ωρες και 40 λεπτα και 435χλμ συμφωνα με το viamichelin. Τοσο ειναι???

Εχω παει μεχρι το μισο Μαλιακο και εστριψα για Μπραλο (το καλοκαιρι που πηγα Ζακυνθο), οποτε μεχρι εκει ξερω τι παιζει και ολα ειναι μια χαρα! Απο εκει και κατω, δηλαδη για τα υπολοιπα περιπου 120χλμ τι παιζει??

forza myphone navigator :D

• 6 months later...

Επειδή είμαι από τη βόρεια Ελλάδα και δε γνωρίζω καλά την Αθήνα, θα ήθελα να σας ρωτήσω πώς μπορώ να πάω στον Πειραιά από τη Ραφήνα χωρίς αυτοκίνητο;

Υπάρχει απ' ευθείας λεωφορείου ή μετρό;

Αλήθεια, το ταξί συμφέρει. Πόσο περίπου θα μου κοστίσει (και τι απόσταση περίπου είναι);

Υπ' όψη ότι επειδή πρόκειται για διακοπές, θα έχω και αποσκευές μαζί μου, το οποίο δυσχεραίνει τι μετακίνηση.

Τι μου προτείνετε;

ANDROID DEVICES: OnePlus 7 Pro / ONEPLUS 6T / ONEPLUS 5T / ONEPLUS 3T / MOTOROLA NEXUS 6 / LG G2 / LG OPTIMUS G / LG E960 NEXUS 4 / GOOGLE NEXUS 7 / GOOGLE GALAXY NEXUS / NEXUS S (BY SAMSUNG) / NOKIA 5800 / SAMSUNG WAVE / SAZEM MY V-65

αν αλλαξεις 2-3 λεωφορεια ισως...ρωτα oasa.gr.

με ταξι αναλογα με την ωρα αν μιλαμε για νεκρη ωρα απο βραδυ εως 6 το πρωι ε κανα 20ε,μετα ξεχνα το ταξι θα κολλησεις μαραθωνος για ωρα...

Απευθειας δεν υπαρχει. Πρεπει ειτε πρωτα να πας Ομονοια και απο εκει Πειραια με το 049, ειτε Συνταγμα - Πειραια με το 040. Φυσικα μη ξεχνας οτι απο Ομονοια μπορεις να πας Πειραια με το μετρο, με την Γραμμη 1, ΗΣΑΠ (την πρασινη δηλαδη).

Τωρα, για να πας Ραφηνα - Κεντρο Αθηνας, πρεπει να παρεις το λεωφορειο, το οποιο κανει τερμα στο Πεδιο του Αρεως, στην Μαυροματεων.

Η πιο συντομη λυση μου φαινεται αυτη. Λεωφορειο απο Ραφηνα - Πεδιον του Αρεως (2€) και μετα απο εκει σταθμος Βικτωρια του μετρο (0.60€), με τερμα τον Πειραια.

http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif

Η Ραφήνα εξυπηρετείται από ΚΤΕΛ και όχι αστικά και στον ΟΑΣΑ δεν πρόκειται να σου δώσουν πληροφορίες. Πάντως θα μπορούσες να πάρεις το ΚΤΕΛ από το λιμάνι και να μετεπιβαστείς στο μετρό στην Εθνική Άμυνα.

Σταματαει το Κτελ στην Εθνικης Αμυνης; Παλι απο εκει θελει να αλλαξει δυο μετρο. Γι' αυτο εγω προτεινω την λυση του να κατεβει στο τερμα του Κτελ, στην Μαυροματεων, και απο εκει να παρει κατευθειαν το μετρο, Γραμμη 1, σταση Βικτωρια, για Πειραια.

http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif

Πρώτα απ' όλα ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Για να συνοψίσουμε: Το καλύτερο είναι να πάω με ΚΤΕΛ στο τέρμα του (στη Μαυροματέων) και από εκεί να πάρω από την πλατεία Βικτωρίας το μετρό για Πειραιά;

Επειδή δεν ξέρω καθόλου από Αθήνα, η Μαυροματέων από τη Βικτωρίας είναι μακριά; Στο Πειραιά το μετρό έχει τέρμα; Επειδή πρέπει να πάω στη Ζέα (γιατί από εκεί νομίζω φεύγει το δελφίνι για Ύδρα που θέλω να πάω) είναι μακριά από εκεί που θα κατεβώ από το μετρό;

Ευχαριστώ

ANDROID DEVICES: OnePlus 7 Pro / ONEPLUS 6T / ONEPLUS 5T / ONEPLUS 3T / MOTOROLA NEXUS 6 / LG G2 / LG OPTIMUS G / LG E960 NEXUS 4 / GOOGLE NEXUS 7 / GOOGLE GALAXY NEXUS / NEXUS S (BY SAMSUNG) / NOKIA 5800 / SAMSUNG WAVE / SAZEM MY V-65

το καλυτερα για μενα ειναι να παρεις ΚΤΕΛ και να κατεβεις στην Εθνικη αμυνα και απο εκει μετρο για μοναστηρακι και εκει αλλαγη σε ηλεκτρικο για πειραια.

το καλο με αυτο ειναι οτι δε θα περπατησεις σχεδον καθολου.

επισης αν πας μεχρι το τερμα του ΚΤΕΛ πιθανον να βρεις κινηση και θα περπατησεις, εστω λιγο για πλατεια Βικτωριας.

Μπορεί να μην περπατάς καθόλου αλλά αυτές οι μετακινήσεις με τα πράγματα απο τό μετρό στον ηλεκτρικό δεν είναι κουραστικό;

Δηλαδή, αυτές οι δύο επιλογές υπάρχουν, ε;

οχι, δεν ειναι κουραστικο, το εχω κανει πολλες φορες με βαλιτσα. ουτε που το καταλαβαινεις, 2-3 σκαλες ηλεκτρικες ειναι και τελειωσες, χωρις να σε βαραει ο ηλιος στο κεφαλι.

απο εθνικη αμυνα για μοναστηρακι κανεις 15 λεπτα στο περιπου και απο εκει για πειραια αλλα 20 λεπτα. παντως εγω δε θα πηγαινα με ΚΤΕΛ μεχρι τερμα ;)

Η τελευταία σου πρόταση με κάνει να το σκεφτώ πολύ σοβαρά. Μάλλον έτσι θα κάνω. Σε ευχαριστώ πολύ.

οχι, δεν ειναι κουραστικο, το εχω κανει πολλες φορες με βαλιτσα. ουτε που το καταλαβαινεις, 2-3 σκαλες ηλεκτρικες ειναι και τελειωσες, χωρις να σε βαραει ο ηλιος στο κεφαλι.

απο εθνικη αμυνα για μοναστηρακι κανεις 15 λεπτα στο περιπου και απο εκει για πειραια αλλα 20 λεπτα. παντως εγω δε θα πηγαινα με ΚΤΕΛ μεχρι τερμα ;)

Η επιστροφή από Πειραιά για Ραφήνα γίνεται με τον ίδιο τρόπο ή υπάρχει και κάποιος εναλλακτικός τρόπος;

Η επιστροφή από Πειραιά για Ραφήνα γίνεται με τον ίδιο τρόπο ή υπάρχει και κάποιος εναλλακτικός τρόπος;

με τον ιδιο τροπο ;)

• 8 months later...
Πήγα σήμερα στον Πόρο να δω τον κολλητό που είναι φανταράκι και είχε επισκεπτήριο και αντί της κλασικής λύσης του πλοίου, προτίμησα να πάω με αυτοκίνητο ως τον Γαλατά Τροιζηνίας κι από εκεί με το ferry να περάσω στον Πόρο.

Δεν είχα ξανακάνει τη διαδρομή προς Επίδαυρο και πραγματικά έμεινα έκπληκτος από το φυσικό τοπίο. Μετά τον Ισθμό, λοιπόν, σχετικά καλός δρόμος με αρκετές στροφές, ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση από πεύκα και με θέα τον Αργοσαρωνικό, ήταν ό,τι καλύτερο!

Από την Επίδαυρο και ώς το Γαλατά, ο δρόμος στένεψε, οι στροφές έγιναν περισσότερες και η άσφαλτος χειρότερη, αλλά η διαδρομή ήταν εξίσου ωραία. Όποιος πάει, καλό θα ήταν να είναι προσεκτικός μιας και η διαδρομή περνάει μέσα από πολλά χωρία (Δρυόπη, Καλλονή είναι δύο από αυτά που θυμάμαι). Επίσης, αν πετύχετε μπροστά σας κανένα φορτηγό ή λεωφορείο, οπλιστείτε με περίσσια υπομονή, γιατί είναι πιθανό να ταξιδεύτε για αρκετή ωρά με ταχύτητες γύρω στα 30-40 km/h, μέχρι να βρείτε σημείο να προσπεράσετε.

Hint: Στη διαδρομή σας ανάμεσα σε αυτά τα χωρία, θα βρείτε πολλά πρατήρια βενζίνης, όλως των εταιρίων, με πολύ χαμηλές τιμές ;)

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΟΝΗ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΑΔΕΡΦΕ

Μόλις φτάσετε στο Γαλατά, με 4 € περνάτε το αυτοκίνητό σας απέναντι. Το εισητήριο του κάθε επιβάτη κοστίζει 0,50 €. Το ferry κάνει δρομολόγιο κάθε μισή ώρα, εκτός αν είναι ώρες αιχμής, οπότε έχει τακτικότερα. Αν δε θέλετε να περάσετε το αυτοκίνητό σας απέναντι, μπορείτε να προτιμήσετε και τη λύση του "θαλάασιου ταξί".

ΥΓ. Όποιος άλλος θέλει, μπορεί να προτείνει και τις δικές του διαδρομές, μιας και σε κάποιους οι πληροφορίες μπορεί να φανούν εξαιρετικά χρήσιμες... ;) :)

οχι κ δεν θυμαμαι την διαδρομη δεν ειδες ενα υπεροχο χωριο,,,,

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΟΝΗ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΑΔΕΡΦΕ

• 3 months later...

Απο Θεσσαλονικη για Κεφαλονια πως να παμε; Μεσω Λευκαδας ή απο Κυλληνη; Αν δεν κανω λαθος το πλοιο Λευκαδα - Κεφαλονια παει μονο στο Φισκαρδο κατι που δε με βολευει καθολου καθως θα μενω στη Σκαλα... Εκτος αν παει και σε αλλο λιμανι.

Help :worry:

• 2 years later...
ξερει κανεις καμια ωραια διαδρομη με στροφες&με λιγη κινηση το πολυ μια ωρα μακρια απο την αθηνα για να ευχαριστηθουμε οδηγηση??(οχι ωροπο,καλαμο)
[sIGPIC][/sIGPIC]TOYOTA COROLLA AE86..&τα μυαλα στα καγκελα!!!

• 3 weeks later...
γεια σε ολους!στην καλοκαιρινη μου αδεια θα ειμαι βορεια ευοια.υπαρχει ενδεχομενο απο εκει να φυγω για λευκαδα!προκειμενου να αποφυγω να κατεβω αθηνα κ μετα ριο αντιριο κτλ σκεφτομαι να κανω την εξης διαδρομη.αιδηψος αρκιτσα λαμια καρπενησι κ παει λεγοντας...εχει κανει κανεις αναλογη διαδρομη;αλλη επιλογη διαδρομης;σε τι κατασταση ειναι το οδικο δικτυο σε αυτα τα μερη;σας ευχαριστω κ καλες διακοπες σε ολους!

ξερει κανεις καμια ωραια διαδρομη με στροφες&με λιγη κινηση το πολυ μια ωρα μακρια απο την αθηνα για να ευχαριστηθουμε οδηγηση??(οχι ωροπο,καλαμο)

1.Νέα Μάκρη μέσω Διονύσου ή Ντράφι

2.Σούνιο μέσω λιμανάκια

3.Πάρνηθα

4.Βαρνάβας-Γραμματικό

5.Μερκούρη

Και αν θες, γιατί δε σου αρέσει η διαδρομή για Κάλαμο?Έχει απίστευτο στρίψιμο.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max