MaleBuffy Δημ. July 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2005 Εχεις ανοιχτο το ντούλαπι και χτυπας το κεφαλι σου στην γωνια με 10km/h επιδη το ξεχασες ανοιχτο. Πονας πολυ. Φαντασου να χτυπησεις το κεφαλι σου απο το μηχανακι με 60km/h στο τσιμεντο.....Σας θυμιζει τιποτα? Το προστιμο και οι ποντοι ειναι για ενα σκοπο. Να μην το ξανακανεις. Εσυ θα χασεις αν δεν φορας κρανος. Μονο εσυ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. July 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2005 Εχεις ανοιχτο το ντούλαπι και χτυπας το κεφαλι σου στην γωνια με 10km/h επιδη το ξεχασες ανοιχτο. Πονας πολυ. Φαντασου να χτυπησεις το κεφαλι σου απο το μηχανακι με 60km/h στο τσιμεντο.....Σας θυμιζει τιποτα? Το προστιμο και οι ποντοι ειναι για ενα σκοπο. Να μην το ξανακανεις. Εσυ θα χασεις αν δεν φορας κρανος. Μονο εσυ. α,ναι?γι αυτο τον σκοπο ειναι???αντε,δηλαδη ευαισθητοποιηθηκανε οι ανθρωποι και ειπαν να σκεφτουν τις ζωες μας περνωντας ποντους απο τα διπλωματα μας?δεν το νομιζω φιλε μου,τα χρηματα μας θελουν και τιποτα αλλο,το τι θα κανουμε εμεις με την ζωη μας δεν τους ενδιαφερει. Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gregorisvas Δημ. July 11, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2005 Εχεις ανοιχτο το ντούλαπι και χτυπας το κεφαλι σου στην γωνια με 10km/h επιδη το ξεχασες ανοιχτο. Πονας πολυ. Φαντασου να χτυπησεις το κεφαλι σου απο το μηχανακι με 60km/h στο τσιμεντο.....Σας θυμιζει τιποτα? Το προστιμο και οι ποντοι ειναι για ενα σκοπο. Να μην το ξανακανεις. Εσυ θα χασεις αν δεν φορας κρανος. Μονο εσυ. Και σορρυ...Τι τους νοιαζει αυτους εαν εγω θελω να πεθανω?Πρεπει να πληρωσω επειδη θελω να αυτοκτονησω?Οχι χτυπωντας αλλο αυτοκινητο...Σε ενα τοιχο πχ... :confused: Οχι οτι θελω να το κανω :p αλλα απλα δεν συμφωνω με τα 80€.Αντε 15...αντε 20..Οχι και 80..Ημαρτον :O Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkantemis Δημ. July 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2005 ehm, mporw kai grafw, ara mallon to kranos swzei zwes... me to kefali me 40 km/h sta kagkelakia sti tsimiski. a, kai oso gia to epixeirhma oti to kranos kalyptei mono to kefali, an sas anyshxei mporeite otan odigate na forate kai spasouar... :) Εσύ φίλε είσαι ζωντανή διαφήμιση!!! Για να πάρουμε τα καραγκιοζιλίκια από την αρχή (beware, long message): 1) Το κράνος μειώνει το περιμετρικό οπτικό πεδίο. Ενδέχεται να μην αντιληφθεί ο οδηγός ένα όχημα το οποίο έρχεται από πίσω και να συγκρουστεί με αυτό. Ναι... σίγουρα... οποιοσδήποτε έχει βάλει κράνος (έστω και του πεντάευρου) έχει ιδία άποψη. Λέει ότι κόβει την περιμετρική όραση!!! ΟΧΙ, αντιθέτως κόβει την κατακόρυφη και πρέπει να γύρεις το κεφάλι για να δεις τα όργανα... Όπως επίσης η όραση παρεμποδίζεται και απο τους καθρέφτες, γιατί πρέπει να πάρεις τα μάτια σου από μπροστά και να δεις πλάγια... Είμαστε σοβαροί?? Δηλαδή η σκόνη και τα μυγάκια που χτυπάνε στα μάτια και πρόσωπο χωρίς το κράνος είναι καλύτερα? Έχει βάλει ποτέ κάνος ο κύριος για να δει τι παίζει?? 2) Το κράνος μειώνει την ακουστική αντίληψη και ιδιαίτερα την ικανότητα προσδιορισμού της πηγής του ήχου. Κατά την οδήγηση, ιδιαίτερα μέσα σε πόλη, ο οδηγός αντιλαμβάνεται την ύπαρξη και θέση άλλων οχημάτων από τον θόρυβο π.χ. του κινητήρα ή των τροχών τους. Έτσι είναι δυνατό να κάνει ασφαλείς ελιγμούς και να αποφύγει πρόσκρουση. Κάθε μείωση της ακουστικής αντίληψης του περίγυρου, αυξάνει αισθητά και την πιθανότητα σύγκρουσης. Το ότι φιλτράρει το θόρυβο των εξατμίσεων και διασφαλίζει την ψυχική σου υγεία, δεν του λέει κάτι ε? Με την ίδια άποψη θα έπρεπε να μην επιτρέπεται το ραδιόφωνο και τα cd και τα woofer (κλπ το πιάσατε το νόημα) στα αμάξια, γιατί εμποδίζουν την ακοή. Όπως επίσης ο οπτικός έλεγχος του δρόμου δεν είναι απαραίτητος, γιατί έχουμε την ακοή της νυχτερίδας και καταλαβαίνουμε που είναι τα πράγματα γύρω μας... 3) Η χρήση κράνους δίνει την ψευδαίσθηση ασφάλειας και ο οδηγός γίνεται λιγότερο προσεκτικός. Αυτός που φορά κράνος καθίσταται ανώνυμος και μειώνεται το αίσθημα ευθύνης προς τους άλλους. Κοινοί εγκληματίες ή τρομοκράτες φέροντες κράνος διαπράττουν αδικήματα χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο να αναγνωριστούν. Απάντησαν και άλλοι σε αυτό, πραγματικά εξαιρετικό δείγμα ηλιθιότητας 4) Η χρήση κράνους προξενεί αίσθημα μικρής ή μεγάλης δυσφορίας στον οδηγό, ανάλογα με την ευαισθησία του, με αποτέλεσμα να μειώνει σε αντίστοιχο βαθμό και την προσοχή του. Η δυσφορία προκαλείται α) λόγω του βάρους του κράνους, β) λόγω της διατάραξης στην φυσική ψύξη της κεφαλής, διότι αφενός εμποδίζει την απαγωγή θερμότητας με εξάτμιση του ιδρώτα και εκπομπή υπέρυθρης ακτινοβολίας και αφετέρου κατακρατά την ηλιακή ακτινοβολία σε περίπτωση που το χρώμα του είναι σκούρο (η χαμηλή εντός πόλης ταχύτητα και οι στάσεις στα φανάρια αποκλείουν την ψύξη), γ) λόγω της υγρασίας που δημιουργείται από την παρεμπόδιση αερισμού, δ) λόγω της μείωσης της οπτικοακουστικής αντίληψης με αποτέλεσμα το άτομο να αισθάνεται αποκλεισμένο από το περιβάλλον. Βάρος... το ένα κιλό είναι πολύ?? έλεος ρε συ. ψύξη... όντως η ψύξη είναι ένα θέμα, αλλά μάλλον έχει πολύ καιρό να πάει σε κατάστημα με κράνη, να δει τα καινούρια μοντέλα (τα καρφουρ χειρότερο σύστημα εξαερισμού έχουν). Το ότι προστατεύει από περιπτώσεις ηλιάσεων και εγκαυμάτων δεν το αναφέρει έ? που να πέσεις κι'ολας και να συρθεί το κεφάλι σου στην άσφαλτο (όταν είδα τις γρατζουνιές στο κράνος μετά από σύντομη πτήση αλά Σούπερμαν, σκέφτηκα πόσο κοστίζει μια πλαστική σε σαγόνι-μάγουλο.... μάλλον περισσότερο από τα 200-300 ευρώ του κράνους) υγρασία... Χε αντιθαμβωτικές ζελατίνες, είσοδοι αέρα. Έχω να δω νερό στο κράνος μου εδώ και πολύυυ καιρό... οπτικοακουστική αντίληψη... η απάντηση είναι πιο πάνω. Έξτρα... Η προστασία από το κρύο δεν του λέει κάτι. Υποτίθεται ότι όδηγάει και το χειμώνα. Έκτός από τις μπαχάμες (τέλος πάντον Ισημερινό) οπουδήποτε αλλού και να οδηγήσεις χειμώνα, σου πέφτουν τα αυτιά από το ΨΟΦΟΚΡΥΟ!!! Αν οδηγάς με 60χλμ την ώρα και έχει 10 βαθμούς, εσύ αισθάνεσαι σαν να έχει -20!!! (Κάπου εκεί, δεν έβρισκα τον πίνακα με τις αναλογίες). Σίγουρα όμως το κρύο δεν ενοχλεί.... 5) Η χρήση κράνους εμποδίζει τον οδηγό να φορέσει τα γυαλιά κατά του αέρα και ήλιου, ενώ ο ενσωματωμένος πλαστικός ανεμοθραύστης είναι άχρηστος για πολλούς λόγους: α) Αν είναι σκούρος είναι ακατάλληλος για νυκτερινή οδήγηση και αν είναι άχρωμος είναι ακατάλληλος για οδήγηση με ήλιο), β) μετά από ένα διάστημα γεμίζει γρατσουνιές και καθίσταται ακατάλληλος σε κάθε περίπτωση. Πρώτον, εγώ έχω μια κάποια μυωπία... Πως μπορώ και βάζω τα γυαλιά μου μέσα από το κράνος (απλώς ρε ΓΙΔΙ τα βάζεις ΜΕΤΑ το κράνος!!!!). Έχω και ένα εξαίρετο ζευγάρι ηλίου-μυωπίας που είναι καταπληκτικό μέσα στο κράνος... (Να μην μιλήσουμε για τα ειδικά γυαλιά για μοτοσυκλετιστές, ούτε για τα κράνη motocross με εκείνα τα ωραία που τρέχουν στους αγώνες...) Δεύτερον. Για τον αέρα ΓΙΑΤΙ να βάλεις γυαλιά και να μην κλείσεις την ζελατίνα? Είναι ΑΠΕΙΡΩΣ πιο αεροστεγής, και βοηθάει στην αεροδυναμική του κεφαλιού-κράνους Τρίτον, οι ζελατίνες ΑΛΛΑΖΟΥΝ!!! (πιο φτηνά σου βγαίνουν τα καινούρια γυαλιά από τη ζελατίνα?) 6) Εάν έντομο, όπως είναι η μέλισσα ή η σφίγγα, εισέλθει και παγιδευτεί στο κράνος, η προσοχή του οδηγού θα περισπαστεί με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του οχήματος. Το μόνο που έχει κάποια λογική, απ'όλα όσα είπε... Αλλά, με κλειστή τη ζελατίνα δεν περνάει τίποτα, και ούτε σε κουτουλάει το κάθε ζωύφιο με σκοπό την διάσειση (και την δική σου και την δική του)... 1) Το κράνος, αν είναι κακά σχεδιασμένο, σε περίπτωση που η σύγκρουση έχει σαν αποτέλεσμα την ώθηση της κεφαλής προς τα πίσω, θα σπάσει την σπονδυλική στήλη με αποτέλεσμα την παράλυση ή τον θάνατο. Γι' αυτό δεν παίρνεις κράνος κακά σχεδιασμένο!!! ενώ χωρίς το κράνος, έεεε.... το πολύ πολύ να ανοίξει το κεφάλι... ψιλοπράγματα!! 2) Το κράνος, σε κάθε περίπτωση, αυξάνει την μάζα του συστήματος κεφάλι + κράνος, με αποτέλεσμα την δημιουργία εσωτερικών περιδινήσεων και καταστροφή ή κάκωση του εγκεφάλου ακόμα και χωρίς να είναι απαραίτητη η ύπαρξη ορατών εξωτερικών βλαβών! Αυτό συμβαίνει όταν η φορά του κτυπήματος κατά την πρόσκρουση δεν διέρχεται από το κέντρο βάρους του συστήματος κεφάλι + κράνος. Το κράνος δρα, δηλαδή, σαν ένα «σέικερ», μόνο που αντί για «νεσκαφέ», «φραπέ» γίνεται ο εγκέφαλος. Εάν υποτεθεί πως το κράνος προστάτεψε το κεφάλι σε μία συγκεκριμένη περίπτωση, ακόμα και τότε, όμως, η πιθανότητα να προκαλέσει θάνατο ή παράλυση είναι μεγάλη διότι αν οι απλοί άνθρωποι που θα προστρέξουν στον τόπο του ατυχήματος προσπαθήσουν να το αφαιρέσουν, αντί να αφήσουν να γίνει αυτό στο νοσοκομείο, τότε ενδέχεται να προξενήσουν θανατηφόρο ζημιά. Παράδειγμα... οι οδηγοί του WRC και της F1 είναι βλάκες που το φοράνε... Όπως επίσης γίνεται εμφανέστατο ότι δεν έχει διαβάσει ΚΑΝΕΝΑΝ οδηγό αγοράς κράνους!!! 3) Το κράνος αφορά την προστασία της κεφαλής και μόνο. Δεν προστατεύει σε καμία απολύτως περίπτωση το υπόλοιπο σώμα και ιδιαίτερα στην σπονδυλική στήλη μπορεί να προξενήσει καταστροφική βλάβη. Και τίθεται το εξής εύλογο ερώτημα: Τι προτιμά κανείς, τον θάνατο ή να ζήσει παράλυτος ή σαν ζωντανός νεκρός; Αχά. Όπως είπαν και άλλοι πιο πριν, τα μπουφαν και τα προστατευτικά πλάτης δεν τα έχει δει ποτέ... Όπως επίσης το να οδηγάς χωρίς κράνος, σου εγγυάται ότι δεν θα πάθεις τίποτα?? Είναι εμφανέστατο ότι όλα αυτά που λέει ο τύπος είναι ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ και ότι έχει σχέση με τον κόσμο της μοτοσυκλέτας όσο η σαρδέλα με το Έβερεστ. Δεν φαντάζομαι να έχει κανείς αμφιβολία για τη χρησιμότητα του κράνους, αλλιώς μπορεί να πάει να αυτοκτονήσει από τώρα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mario_fit Δημ. July 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2005 Η μαλακια (και συγγνωμη που χρησιμοποιω αυτη την λεξη αλλα εδω δεν ταιριαζει αλλη! :mad: ), ειναι οτι πολλοι και ατομα τα οποια μπορει να μην εχουν την ικανοτητα της ορθης-σωστης κριτικης σκεψης, καλλιστα αφου διαβασουν το παραπανω γελοιο αρθρο, μπορει να υιοθετησουν και αυτοι την αποψη οτι το κρανος μονο καλο δεν κανει... :( :confused: Τι να πω....; :( :mad: Παράθεση http://www.imageshack.gr/files/s1c78u27pdrzea87u6p2.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. July 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2005 α,ναι?γι αυτο τον σκοπο ειναι???αντε,δηλαδη ευαισθητοποιηθηκανε οι ανθρωποι και ειπαν να σκεφτουν τις ζωες μας περνωντας ποντους απο τα διπλωματα μας?δεν το νομιζω φιλε μου,τα χρηματα μας θελουν και τιποτα αλλο,το τι θα κανουμε εμεις με την ζωη μας δεν τους ενδιαφερει. Αν ηθελαν μονο τα λεφτα σου και δεν τους ενοιαζε για σενα τοτε θα σου κοβανε μονο προστιμο και δεν θα υπηρχε το point system. Αυτη η απαντηση και για τον gregorisvas. Οταν μια μερα με σταματησε ενας τροχονομος και με εγραψε για κρανος, παιρνουσε απο διπλα μου με τα ποδια ενας κυριος μεγαλης ηλικιας και λεει στον τροχονομο " καλα κανετε κυριε τροχονομε και τον γραφετε, δεν θα πληρωνω εγω το νοσοκομειο επειδη ο νεαρος δεν θελει να φοραει κρανος", εκεινη την ωρα τα πηρα στο κρανιο αλλα μετα σκεφτηκα οτι ειχε απολυτο δικιο! Και σας μιλαει καποιος που κρανος φορεσε μονο οταν πηγε να δωσει οδηγηση και οταν εβγαινε στην Εθνικη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. July 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2005 Αν ηθελαν μονο τα λεφτα σου και δεν τους ενοιαζε για σενα τοτε θα σου κοβανε μονο προστιμο και δεν θα υπηρχε το point system. Αυτη η απαντηση και για τον gregorisvas. τι να σου πω φιλε μου :( εγω δεν ειμαι υπερ της γνωμης αυτης. Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Elgia Δημ. July 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2005 Πριν 2 χρόνια έχασα ένα φίλο από σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις σε ατύχημα μέσα στην πόλη. Οι γιατροί είπαν ότι το κράνος που δυστυχώς δε φορούσε θα του έσωζε τη ζωή. Το παλικάρι που έφυγε καθώς και άλλα πολλά πρέπει να είναι οι "ελάχιστες εξαιρέσεις" σύμφωνα με το άρθρο. Το άρθρο δε με ενδιαφέρει μάλλον με θλίβει και με θυμώνει με το κατηγορηματικό του ύφος. Παράθεση God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and wisdom always to tell the difference. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kpartsi Δημ. July 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2005 Aπό μία που λέγεται Εχθρός τι περιμέναμε???? Κανά σοβαρό άρθρο??? Η μαστουρωμένη λογική της φαίνεται από την παρακάτω της πρόταση. ''Το κράνος δρα, δηλαδή, σαν ένα «σέικερ», μόνο που αντί για «νεσκαφέ», «φραπέ» γίνεται ο εγκέφαλος.'' Μάλλον θα μιλάει από προσωπική εμπειρία!!!! Ε ρε μαστούρα που ρίχνει!!!! Μην ακούτε μ@λ@κίες. Το κράνος σώνει ζωές. Πάντα να το φοράτε!!! Παράθεση -iPod Nano Chromatic 8 GB Red [product] -iPhone 3G 16GB black -MacBook Pro 15,4'', 2.53GHz, 4GB, HDD 500GB, NVIDIA GeForce 9400M+9600M GT 512MB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MaleBuffy Δημ. July 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2005 τι να σου πω φιλε μου :( εγω δεν ειμαι υπερ της γνωμης αυτης. Αυτο ειναι δικο σου προβλημα. Για οτι σκοπο και να ειναι σκεψου λιγο....σου σωζει την ζωη! Αν ητανε 15 ευρω θα το ξανακανες λεγοντας δε βαριεσαι 15 ευρω ειναι αυτα. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ.....ειτε το θελεις ειτε οχι! Εμενα προσωπικα δε με νοιαζει αν ζεις η αν πεθανεις...με νοιαζει το παιδι μου που θα σε δει χωρις κρανος, να μην παρει παραδειγμα απο εναν που δεν τον νοιαζει η ζωη του και ζει με το σκεπτικο αυτο! ΑΠΛΑ!!! Χεστηκα αν το κανουν για τα χρηματα...τουλαχιστον εχει αποτελεσμα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. July 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2005 και παλι δεν με καταλαβατε,εγω ειμαι υπερ στο να φοραμε ολο οι μοτοσυκλετιστες κρανος αλλα ειμαι κατα στο να κοβουν ποντους αν καποια στιγμη καποιος δεν φοραει.δηλαδη δεν τους φτανουν τα 83 ευρω που βαζουν στα ταμια τους καθημερινα απο τους ανθρωπους που για κακη τους τυχη δεν φορουσαν κρανος?μεχρι κι ενας γνωστος μου που ειναι στην ομαδα z μου ειπε οτι το βλεπει παραλογο,δεν μιλαω προσωπικα για μενα γιατι απο τοτε που εφαγα 2 κλησεις για κρανος κι 6 ποντους συνολο αν και τους 3 τους εσβησα,φοραω παντα κρανος αν κι εχω μια ψευτια και καποια στιγμη πρεπει να παω και να παρω κανενα καλο. Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thaner Δημ. July 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2005 (eidika sto kranos) i logikh tou prostimou einai oti an den katalabaineis apo logia se baraei sto kefali 80 eyrw kai meta les prokimenou na plirwnw kathe toso as to foresw to rimadi. (to kranos den einai eispraktiko meso, eispraktiko meso einai ta prostima gia tahitita pou stinontai mploka se simeio tis ethmikis pou ehei ksehastei tampela twn 60 km apo tote pou ginontousan erga) kai bebaia epeidhi anisokatanomh tou ploutou odigise kai se fainomena tou typou "egw bgazw tosa, stis toses fores pou me stamatane na kai an plirwsw kati parapanw" bgalan kai to point system etsi wste na fobountai oloi ton nomo eksisou (an kai egw tha thewrousa pio swsto apo ayti tin apopsi kai ton kathorismou tou ypsous tou prostimou me basi tis oikonomikes dynatothtes tou kathenos). an den saresei, bale kranos (opote eite etsi eite alliws petihainoun ton swsto skopo tous). kai opws poly swsta eipe ekeinos o pappous an baloun oloi kranos tote mporei na meiwthei kai to elleima pou ehoun ta asfalistika tameia logw megalis dapanis nosileias ana atomo kai na min mas bazoun na douleyoume 15 wres tin imera mehri ta 80 mas wste ta tameia einai ginoun eyrwsta. Παράθεση Dulce et decorum est pro sciencia mori. ---------------------------------------------- milan - kountera : 1 - 0 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkantemis Δημ. July 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2005 Εχμ.. άλλο ασφαλιστικά ταμεία και άλλο ασφαλιστικές εταιρίες... Τέλος πάντων, η λογική των πόντων είναι "Αφού δεν βάζεις μυαλό δεν ξαναοδηγάς". Γι'αυτό κι'όλας σβήνονται μετα από 2 χρόνια...... (μπορεί να βάλεις μυαλό σε αυτά τα 2 χρόνια!!! - και να σταματήσεις τις ταρζανιές) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minovg Δημ. July 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2005 Εγώ πάντως θεωρώ πως το να μην φοράει ο μοτοσυκλετιστής κράνος δεν είναι το σημαντικότερο παράπτωμα που μπορεί να κάνει. Θα προτιμούσα ως απλός πολίτης να τιμωρείται με βαρύ πρόστιμο αυτός που αφαιρεί την εξάτμιση και μου παίρνει τα αυτιά (μια που μένω σε κεντρικό δρόμο) παρά να του δίνουν πρόστιμο επειδή δεν φορά το κράνος. :wacko: Στο κάτω-κάτω φίλε αν πάθεις κάτι ας πρόσεχες. Δεν ενοχλείς τον απλό πολίτη. Ενώ στην ηχορρύπανση ενοχλείς τους άλλους και μάλιστα υπερβολικά επιδεικνύοντας τις γκαζωτικές σου μουσικές νότες και προκαλώντας σεισμό 3 Ρίχτερ. Υ.Γ. Δεν είχα την πολυτέλεια να διαβάσω όλο το τόπικ και δεν ξέρω αν κάποιος ανέφερε ήδη αυτό το πρόβλημα και τον συσχετισμό με το κράνος. Αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να ακούσω την άποψή σας και συνάμα την σύγκριση κράνους-ηχορρύπανσης. Ποιο θα έπρεπε να τιμωρείται περισσότερο και πού πρέπει ουσιαστικά να επικεντρωθεί η τροχαία. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gregorisvas Δημ. July 12, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2005 Να ρωτησω κατι που το εχω απορια..Οταν δεν φορας το κρανος αλλα το κρατας απλα στο χερι σε γραφουν οτι δεν το φοραγες? :confused: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kpartsi Δημ. July 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2005 Εγώ πάντως θεωρώ πως το να μην φοράει ο μοτοσυκλετιστής κράνος δεν είναι το σημαντικότερο παράπτωμα που μπορεί να κάνει. Θα προτιμούσα ως απλός πολίτης να τιμωρείται με βαρύ πρόστιμο αυτός που αφαιρεί την εξάτμιση και μου παίρνει τα αυτιά (μια που μένω σε κεντρικό δρόμο) παρά να του δίνουν πρόστιμο επειδή δεν φορά το κράνος. :wacko: Στο κάτω-κάτω φίλε αν πάθεις κάτι ας πρόσεχες. Δεν ενοχλείς τον απλό πολίτη. Ενώ στην ηχορρύπανση ενοχλείς τους άλλους και μάλιστα υπερβολικά επιδεικνύοντας τις γκαζωτικές σου μουσικές νότες και προκαλώντας σεισμό 3 Ρίχτερ. Υ.Γ. Δεν είχα την πολυτέλεια να διαβάσω όλο το τόπικ και δεν ξέρω αν κάποιος ανέφερε ήδη αυτό το πρόβλημα και τον συσχετισμό με το κράνος. Αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να ακούσω την άποψή σας και συνάμα την σύγκριση κράνους-ηχορρύπανσης. Ποιο θα έπρεπε να τιμωρείται περισσότερο και πού πρέπει ουσιαστικά να επικεντρωθεί η τροχαία. Φίλε καμία σύγκριση κράνους-ηχορύπανσης. Με την εξάτμιση απλά ενοχλείς τον άλλον. Με το να μη φοράς κράνος παίζεις την ζωή σου κορόνα-γράμματα γιατί και με το πιο μικρό πέσιμο κινδυνεύεις. Και άμα εσύ δεν ''φτάνεις'' να το καταλάβεις, επεμβαίνει το κράτος και σε υποχρεώνει. Φτάνει να διαβάσεις τις στατιστικές για να δεις πόσες οικογένειες δεν θα είχαν καταστραφεί άμα είχε χρησιμοποιηθεί κράνος. Παράθεση -iPod Nano Chromatic 8 GB Red [product] -iPhone 3G 16GB black -MacBook Pro 15,4'', 2.53GHz, 4GB, HDD 500GB, NVIDIA GeForce 9400M+9600M GT 512MB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkantemis Δημ. July 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2005 Να ρωτησω κατι που το εχω απορια..Οταν δεν φορας το κρανος αλλα το κρατας απλα στο χερι σε γραφουν οτι δεν το φοραγες? :confused: Ελπίζω να μην σου απαντήσει κανείς και να μην το μάθεις ποτέ από μόνος σου... ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gregorisvas Δημ. July 12, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2005 Και τι το νοιαζει το κρατος?Για να εχεις μηχανακι...Να το οδηγεις σημαινει οτι εχεις και καποια υπευθυνοτητα.. Θα μιλησω για τον εαυτο μου.Πιστευω οτι ειμαι αρκετα οριμος να κατανοησω τις επιπτωσεις της καθε μου αποφασης.Δεν χρειαζομαι το κρατος να μου το παιζει μπαμπας δινοντας μου τιμωρια (προστιμο) καθε φορα που δεν κανω αυτο που μου λεει.Σεβομαι τη ζωη μου και το κεφαλι μου αλλα αλλοι δεν σεβονται την ατομικη ελευθερια του καθενος..Την ελευθερη βουληση. Το να μη φοραω εγω κρανος δεν ενοχλω κανενα..Αν παθω κατι..Καλα να παθω... Συμφωνω στο οτι επιβαλεται να φοραμε κρανος αλλα οχι στην επιβολη προστιμων..Ελεος δηλαδη..Εκτος αυτου με το ποσο του προστιμου αγοραζεις κρανος... :whistle: Αυτα πιστευω..Δεν ξερω κατα ποσο ειμαι σωστος ή λαθος.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stephen Δημ. July 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2005 Εαν το site ειναι μια παρωδια-φαρσα οντως εχει γελια. Εαν σοβαρολογουν τοτε το βραβειο της ανοιχτης παλαμης απο μενα στη κοινωνιολογο Θεαν. Ξενου και στον φυσικό δρ. Διον. Βαδεν. Ενας-ενας οι λογοι που αναφερονται και προασπιζουν τη ΜΗ χρηση κρανους ειναι γελοιοι και δεν αξιζει να κατσει καποιος και να "απαντησει". Τι παει να παει κατω απο 80klm και ποιες ειναι οι στατιστικες που βασιζονται ολα αυτα; Εχουν παει ποτε σε νοσοκομειο να μελετησουν φακελους με περιστατικα ατυχηματων; Εχουν δει ποτε ανθρωπους με κρανιοεγκεφαλικες κακωσεις(κοινως ανοιγμενα κεφαλια) και μετεπειτα.. μονιμα "κουσουρια" ; Οσα γραφονται εκει μεσα ειναι εντελως απιστευτα. Και οχι τπτ αλλο, αλλα εχουμε που εχουμε στην Ελλαδα αυτο το προβλημα με τα μηχανακια και τα πιτσιρικια που με ενα παπακι νομιζουν οτι πατησανε στο φεγγαρι...αν αρχισουν και πιστευουν και κατι τετοιες θεωριες χαθηκαμε. Η ολη λογικη που βασιζεται το κειμενο μου θυμιζει τις επισης "γνωστες" θεωριες περι ζωνης ή αεροσακων. Οτι δλδ ο αεροσακος αν ανοιξει μπορει να σου κανει ζημια (ενω εαν δεν ανοιγε πιθανον θα ζουσες) ή οτι η ζωνη δεν σωζει παντοτε(υπαρχει και η περιπτωση να πεταχτεις απο το παμπριζ σαν το Νταμπιζα και να μην παθεις τπτ). Ναι, αλλα σε τι ποσοστο ισχυουν αυτα; 1%,2%.. ; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MaleBuffy Δημ. July 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2005 Να ρωτησω κατι που το εχω απορια..Οταν δεν φορας το κρανος αλλα το κρατας απλα στο χερι σε γραφουν οτι δεν το φοραγες? :confused: Πρεπει να "φερεις κρανος" συμφωνα με τον νομο. Αυτο μεταφραζεται με διαφορετικους τροπους. Παρολα αυτα εχω ακουσει οτι γενικα θεωρειτε παραπτωμα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. July 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2005 Να ρωτησω κατι που το εχω απορια..Οταν δεν φορας το κρανος αλλα το κρατας απλα στο χερι σε γραφουν οτι δεν το φοραγες? :confused: φυσικα και σε γραφουν,εκτος κι αν τους πεις εκεινη τη στιγμη που θα σε ρωτησουν γιατι δεν το φοραγες μονο το ειχες κλασσικα στο χερι,<<μα κυριε αστυνομε εγω οποτε πεφτω με το μηχανακι δεν χτυπαω στο κεφαλι αλλα στο χερι>> :p Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. July 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2005 Πρεπει να "φερεις κρανος" συμφωνα με τον νομο. Αυτο μεταφραζεται με διαφορετικους τροπους. Παρολα αυτα εχω ακουσει οτι γενικα θεωρειτε παραπτωμα! Αν μεταφραζόταν με διαφορετικούς τρόπους τότε δεν θα έγραφαν με τόση ευκολία οι τροχαίοι.Μην ψάχνουμε παραθυράκια εκεί που δεν υπάρχουν. Και γενικά,όπως με την ζώνη έτσι και το κράνος πρέπει να μάθουμε να το φοράμε για την ασφάλεια μας,όχι για να μην φάμε κλήση... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MaleBuffy Δημ. July 13, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 13, 2005 Και τι το νοιαζει το κρατος?Για να εχεις μηχανακι...Να το οδηγεις σημαινει οτι εχεις και καποια υπευθυνοτητα.. Θα μιλησω για τον εαυτο μου.Πιστευω οτι ειμαι αρκετα οριμος να κατανοησω τις επιπτωσεις της καθε μου αποφασης.Δεν χρειαζομαι το κρατος να μου το παιζει μπαμπας δινοντας μου τιμωρια (προστιμο) καθε φορα που δεν κανω αυτο που μου λεει.Σεβομαι τη ζωη μου και το κεφαλι μου αλλα αλλοι δεν σεβονται την ατομικη ελευθερια του καθενος..Την ελευθερη βουληση. Το να μη φοραω εγω κρανος δεν ενοχλω κανενα..Αν παθω κατι..Καλα να παθω... Συμφωνω στο οτι επιβαλεται να φοραμε κρανος αλλα οχι στην επιβολη προστιμων..Ελεος δηλαδη..Εκτος αυτου με το ποσο του προστιμου αγοραζεις κρανος... :whistle: Αυτα πιστευω..Δεν ξερω κατα ποσο ειμαι σωστος ή λαθος.. Oπως το νοιαζει στο καπνισμα που σου βαζει φορο για να τα ακριβαινει και να μην τα καπνιζεις, οπως δεν επιτρεπει την χρηση ναρκωτικων επιδη σκοτωνουν, οπως πολλα αλλα...Ειναι νομος και πρεπει να τον σεβαστεις...οπως επισης σεβεσαι το νομο περι ναρκωτικων. Πολλοι θα λεγανε: και το κρατος τι το νοιαζει αν εγω πεθανω απο ναρκωτικα?....ελα μου ντε που τους νοιαζει! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thaner Δημ. July 13, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 13, 2005 basika egw swsta eipa asfalistika tameia. gia tis etairies den me noiazei, as kopsoun to kefali tous. ta tameia omws ta plirwnei o kathe ergazomenos kai gia kathe atyxhma hwris kranos pou kataligei sto nosokomeio,yparxei kai enas allos ergaths pou den pairnei ta farmaka tou, 'h i aktinografia tou kanei perissotero kako para kalo, i pethainei apo kardiakh anakoph epeidh den prolabe na paei to asthenoforo. kai epeidh den mou aresei oute i katastasi sta nosokomeia, oute i katastasi sta asfalistika tameia, nai re file, me noiazei kai me karanoiazei an foras kranos. giati tin aperiskepsia sou ti plirwnw egw... Παράθεση Dulce et decorum est pro sciencia mori. ---------------------------------------------- milan - kountera : 1 - 0 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dynamic_125 Δημ. August 5, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2005 Θα σας πω και εγω μια συντομη εμπειρια σχετικα με το κρανος!!!Λοιπον ηταν ενα απογευμα του ιουνιου και θα εβγαινα με φιλους εξω...!Την μηχανη την ειχα παρκαρει μεσα στην αυλη μου μολις βγηκα την πλησιασα για να ανεβω και εκατσα λιγο διπλα της για βαλω το κρανος ελα ντε ομως που η μανα μου ειχε ποτισει της γλαστρα της λιγο πριν με αποτελεσμα να μου ερθει στο κεφαλι!!!Ειλικρινα απο εκεινη την στιγμη το κρανος το φοραω μεσα στο σπιτι και βλεπω απο πανω μου μην μου ερθει κανα πολυφωτο στο κεφαλι... :lol: :lol: !!!Στην π@@@@@ μου αν με βλεπουν οι απεναντι οταν βγαινω με το κρανος στο κεφαλι!!!Στην π@@@@@ αν χαλανε τα μαλλια!Οι περισσοτεροι δεν εχουν αισθηση του κινδυνου!Οσον αφορα το μηνυμα του MINOVG,φιλε η καθαρη δευτερα περασε εεεεεεεεεε εσυ ακομα πετας χαρταετοοοοο???!!!Αν,λεω αν η εξατμιση μου ειναι μεσα στα ορια των decibel θα ερθω κατω απο το σπιτι σου και θα αρχισω τα burn out be careful!!! Παιδια να μην συνιθισετε την γνωστη νοοτροπια που εχουμε σαν λαος!!!Ελα μωρε σιγα λιγο πιο κατω θα παω και θα επιστρεψω...χα ας γελασω!Φορα το κρανακι σου και μετα σηκω και πανε στην ευχη της παναγιας!Δηλαδη αν δεν το φορας δεν θα σε δουν οι γκομενες οταν θα σταματησεις στο φαναρι η μπροστα στην καφετερια...!!!Αυτο αφορα τους μικρους! Παράθεση Το μέλος έχει τη δυνατότητα προσθήκης εικόνας στην υπογραφή του με την χρήση του κώδικα «img», αρκεί αυτή να μην υπερβαίνει σε διαστάσεις τα 420x150 pixels και το μέγεθός της να μην υπερβαίνει τα 16.384 bytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts