Jump to content

Κλιματιστικά / Κλιματισμός

CptBill
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αυτόν έχεις και εσύ;

Πόσα m2 καλύπτεις;

Αυτόν έχω και κάλυπτει το λιγότερο 2 δωμάτια και χωλ -30 m2.

Οτι πάρεις 100...

Με κλειστές πόρτες κουζίνας μπάνιου μιλάμε για 35τμ. Θέρμανση υπαρχει και πετρελαίου, κυρίως τη θελω για εναλλακτική επιλογή στο σαλόνι. Από τη στιγμή που δεν καπνίζω εξυπηρετεί κάπου ο ιονιστής;

18άρι θες ! Σε καμία περίπτωση 12άρι . Οπότε πάμε σε άλλο budget υψηλότερο για να πάρεις ένα μηχάνημα οικονομικό και να μην κάνει θόρυβο .

Π.χ inventor passion ή ακόμη καλύτερα απο άποψη θορύβου το vision .

Σε κάθε περίπτωση το τί κλιματιστικό σε μέγεθος θέλει ο χώρος σου θα στο πει ο ψυκτικός αλλά για μένα κατα 99 % θες 18 άρι

18άρι θες ! Σε καμία περίπτωση 12άρι . Οπότε πάμε σε άλλο budget υψηλότερο για να πάρεις ένα μηχάνημα οικονομικό και να μην κάνει θόρυβο .

Π.χ inventor passion ή ακόμη καλύτερα απο άποψη θορύβου το vision .

Σε κάθε περίπτωση το τί κλιματιστικό σε μέγεθος θέλει ο χώρος σου θα στο πει ο ψυκτικός αλλά για μένα κατα 99 % θες 18 άρι

Μετά και από μια επίσκεψη στα καταστήματα 18000 μου πρότειναν. Μια προσιτή λύση που βρήκα και μου πρότειναν ήταν αυτή https://www.skroutz.gr/s/5234909/Midea-Fairwind-MS12FU-18HRFN1.html, ως ίδιο με fujitsu. Τι λες;

Μετά και από μια επίσκεψη στα καταστήματα 18000 μου πρότειναν. Μια προσιτή λύση που βρήκα και μου πρότειναν ήταν αυτή https://www.skroutz.gr/s/5234909/Midea-Fairwind-MS12FU-18HRFN1.html, ως ίδιο με fujitsu. Τι λες;

Αν τα λεφτά είναι πρόβλημα τότε το συγκεκριμένο 18άρι της midea είναι πολύ καλό για τα λεφτά του . Απλά να ξέρεις οτι δεν θεωρείται αθόρυβο έχει πολύ καλή κατανάλωση στην ψύξη αλλα πολύ μέτριο στην θέρμανση. Αν δηλαδή το θες για βασική πήγή θέρμανσης θα σου λεγα να δεις καλύτερο . Απο λειτουργίες πάντως έχει πολλές και δεν του λείπει κάτι σημαντικό .

Στη χρήση είναι όλα ίδια σε κατανάλωση.

Το S14 HB έχει ανοξείδωτο εσωτερικό και καλύτερα φίλτρα.Έτσι έχεις καθαρότερο αέρα.

Τα άλλα είναι ακριβώς ίδια με το K14HCG να είναι μοντέλο του 2015 και το E14HBG να είναι μοντέλο 2013.

Στην ουσία είναι όλα ίδια απλώς το S14 HB (που τυχαίνει να κατέχω και να είμαι πολύ ευχαριστημένος)΄παρέχει καλύτερη ποιότητα αέρα.

να είσαι καλά είσαι ευχαριστημένος με την επιλογή σου?

εγω το θέλω πιο πολύ για θέρμανση και λιγοτερο για ψύξη.

απο που το πήρες? δεν θέλω να τα δώσω στους Γερμανους.

iphone xs max ipad 6th gen

Πολύ ευχαριστημένος γιατί η κατανάλωσή του είναι πολύ καλή(στη θέρμανση, στην ψύξη υπάρχουν πολύ καλύτερα) και η κατασκευή πολύ στιβαρή με τα ανοξείδωτα μέρη του.

Δεν υπάρχει αυτό που σε άλλα κλιματιστικά λένε "τριξίματα πλαστικών".Ο ανεμιστήρας πολύ δυνατός αν θέλεις γρήγορο αποτέλεσμα.

Πολύ αθόρυβο μέχρι τη 2η σκάλα κοιμάσαι άνετα.Η εξωτερική πολύ αθόρυβη και αυτή.Το μόνο μείον είναι όταν σταματάει και μετά ξεκινάει ,ακούγεται για 1-2 δευτερόλεπτα, ένας ήχος σαν να κυκλοφορεί νερό σε σωλήνα(υποθέτω ότι είναι το φρέον του συστήματος).

Το πήρα από ηλεκτροεισαγωγική γιατί το πέτυχα σε προσφορά με δώρο την εγκατάσταση. Γκούγκλαρέ το και πάρε από τον φθηνότερο ,μετά βρες καλό ψυκτικό για την εγκατάσταση γιατί παίζει πολύ μεγάλο ρόλο .Το δικό μου είναι κινέζικο αλλά ξέρω ότι υπάρχουν και από μαλαισία.

Edited by kirea

τι εννοεις παιζει μεγαλο ρολο? δεν ειναι στανταρντ η εγκατασταση? υπαρχουν πραματα που δεν κανουν ολοι?

τι πρεπει να προσεξω δηλαδη σαυτον που θα κανει την εγκατασταση?

iphone xs max ipad 6th gen

Καλησπέρα σας και απο εμένα!!΄

Θα ήθελα την γνώμη σας για μια αγορά air condition. Ο χώρος μου είναι σε ισόγειο γύρω στα 40 τ.μ. ενιαίος σαλόνι κουζίνα, διπλά τζάμια και καλή σχετικά μόνωση.

Χρειάζομαι μια συσκευή η οποία θα λειτουργεί ημερησίως 4-7 ώρες , θα έχει καλή απόδοση σε θέρμανση καθώς θα είναι το κύριο θερμαντικό μέσο για όλο τον χειμώνα, μικρή κατανάλωση ρεύματος και αθόρυβο!

Για να πω την αλήθειά έχω ερωτευτεί αυτή εδώ την συσκευή http://www.inventoraircondition.gr/air-conditioners/home/wall-mounted/seira-vision-all-dc-inverter-v4mvi-18wfr-v4mvo-18/ .... inventor Vision 18.000btu.

Θα ήθελα την γνώμη κάποιο για τα εν λόγω μηχανήματα που να έχει κάνει χρήση των inventor σε μεγάλο βάθος χρόνου. Συνήθως τι προβλήματα βγάζουν;;

Τέλος, επισκέφτηκα ένα κατάστημα για να ρωτήσω για το inventor (έχω αγοράσει ένα 24 fuji παλαιότερα - αρκετά καλό) , αλλά με απέτρεωε απο την αγορά λέγοντας μου ότι δεν υπάρχει εργοστάσιο της invertor και κάθε 3 μηνές αλλάζουν τα μοντέλα !!!!!:( :!:

Υπάρχει περίπτωση να ξεμείνω απο ανταλλακτικά ή υποστήριξη? Budget έως €1.100 . Δεκτές οι αντιπροτάσεις και τα σχόλια. Thanks.

τι εννοεις παιζει μεγαλο ρολο? δεν ειναι στανταρντ η εγκατασταση? υπαρχουν πραματα που δεν κανουν ολοι?

τι πρεπει να προσεξω δηλαδη σαυτον που θα κανει την εγκατασταση?

Το έχουμε αναφέρει πολλές φορές εδώ μέσα . Σε όλα τ αεπαγγέλματα υπάρχουν ανίδεοι έως και άτομα που γνωρίζουν αλλά βαριούνται να κάνουν σωστή δουλειά.

Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι ότι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να γίνει χρήση αντλίας κενού κατά την εγκατάσταση και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ξεχωριστές μονώσεις στις σωληνώσεις .

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Καλησπέρα σας και απο εμένα!!΄

Θα ήθελα την γνώμη σας για μια αγορά air condition. Ο χώρος μου είναι σε ισόγειο γύρω στα 40 τ.μ. ενιαίος σαλόνι κουζίνα, διπλά τζάμια και καλή σχετικά μόνωση.

Χρειάζομαι μια συσκευή η οποία θα λειτουργεί ημερησίως 4-7 ώρες , θα έχει καλή απόδοση σε θέρμανση καθώς θα είναι το κύριο θερμαντικό μέσο για όλο τον χειμώνα, μικρή κατανάλωση ρεύματος και αθόρυβο!

Για να πω την αλήθειά έχω ερωτευτεί αυτή εδώ την συσκευή http://www.inventoraircondition.gr/air-conditioners/home/wall-mounted/seira-vision-all-dc-inverter-v4mvi-18wfr-v4mvo-18/ .... inventor Vision 18.000btu.

Θα ήθελα την γνώμη κάποιο για τα εν λόγω μηχανήματα που να έχει κάνει χρήση των inventor σε μεγάλο βάθος χρόνου. Συνήθως τι προβλήματα βγάζουν;;

Τέλος, επισκέφτηκα ένα κατάστημα για να ρωτήσω για το inventor (έχω αγοράσει ένα 24 fuji παλαιότερα - αρκετά καλό) , αλλά με απέτρεωε απο την αγορά λέγοντας μου ότι δεν υπάρχει εργοστάσιο της invertor και κάθε 3 μηνές αλλάζουν τα μοντέλα !!!!!:( :!:

Υπάρχει περίπτωση να ξεμείνω απο ανταλλακτικά ή υποστήριξη? Budget έως €1.100 . Δεκτές οι αντιπροτάσεις και τα σχόλια. Thanks.

Δεν υπάρχει εργοστάσιο ; Που φτιάχνονται δηλαδή ; Ρώτα την ινβεντορ για πόσο καιρό υποστηρίζουν ενα μοντέλο με ανταλλακτικά . Επίσης μερικά ανταλλακτικά είναι κοινά με της Gree όπου η Gree είναι το εργοστάσιο κατασκευής των κλιματισιτκών inventor για λογαριασμό της Ελληνικής εταιρίας inventor . Τα inventor είναι κατασκευής και τεχνολογίας Gree . To συγκεκριμένο μοντέλο είναι πολύ καλό σε όλα του και value for money . Εχω ενα μικρό προβληματισμό για το αν το 18 άρι είναι για τον χώρο σου ή θες 24άρι . Συμβουλέψου ψυκτικό .Επίσης αν κάνεις κανονικά τα ετήσια σερβις του για να ισχύει και η εγγύηση τότε είσαι καλυμένος για μια 5ετία σε ανταλλακτικά σιγουρα και 10 χρόνια σε συμπιεστή . Οπότε θεωρώ ότι η ινβεντορ τουλάχιστον για 5 χρόνια έχει ανταλλακτικά .

Το κάθε 3 μήνες αλλάζουν μοντέλα είναι υπερβολή . Κάθε χρόνο αλλάζουν σπανίως να φέρουν ενδιάμεσα νέο μοντέλο . Κάθε χρόνο αλλάζουν σχεδόν όλες οι εταιρίες .

Edited by Bananas

Παιδιά καλησπέρα. Είχα ένα κλιματιστικό 12αρι electrolux αλλά μετακομιζω και θα χρειαστω καινούριο. Να διαλεξω κάποια άλλη μάρκα; Ή να παραμείνω στην ίδια; Κριτήριο κυρίως η τιμή.

Παιδιά καλησπέρα. Είχα ένα κλιματιστικό 12αρι electrolux αλλά μετακομιζω και θα χρειαστω καινούριο. Να διαλεξω κάποια άλλη μάρκα; Ή να παραμείνω στην ίδια; Κριτήριο κυρίως η τιμή.

Δεν θα επελεγα electrolux . Αν αφήσουμε στην άκρη ότι δεν παράγει δικά της κλιματιστικά αλλά φασόν απο εργοστάσια άλλω κατασκευαστών και αν αφήσουμε στην άκρη την αξιοπιστία της (για την οποία δεν γνωρίζω) τότε στα ίδια λεφτά που πουλιούνται βρίσκεις καλύτερα σε χαρακτηριστικά .

Τα electrolux είναι αδιάφορα κλιματιστικά για μένα !

Πες ενα budget και για τί χώρο σε τ.μ προορίζεται στο καινούριο σπίτι που μετακομίζεις .

Edited by Bananas

Το σαλόνι είναι γύρω στα 15 τετραγωνικά, αργότερα ίσως βάλω και ένα στο υπνοδωμάτιο. Θα προτιμούσα να κινηθω γύρω στα 400 ευρώ. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Edited by Chris85

Το σαλόνι είναι γύρω στα 15 τετραγωνικά, αργότερα ίσως βάλω και ένα στο υπνοδωμάτιο. Θα προτιμούσα να κινηθω γύρω στα 400 ευρώ. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

Kατά σειρά προτεραιότητας:

1) https://www.skroutz.gr/s/6514254/Inventor-Vision-V4MVI-12WFR-V4MVO-12.html

2)https://www.skroutz.gr/s/6578790/Inventor-Passion-P4MVI-12WFR-P4MVO-12.html

3) https://www.skroutz.gr/s/5234914/Midea-Fairwind-MS12FU-12HRFN1.html

Πολύ πιθανόν όμως το 12άρι να ναι μεγάλο για τον χώρο σου . Πολύ πιθανον να σε καλύπτει και ενα 9άρι . Αλλα ρώτα ψυκτικό .

Edited by Bananas

Σ' ευχαριστώ για τον κόπο σου, μάλλον για το τελευταίο πάω, αν και πρώτη φορά ακούω την μάρκα. Τα καταστήματα να υποθέσω είναι αξιόπιστα έτσι? ευχαριστώ και πάλι.

Y.Γ. Λοιπον για να μην κουράζω άλλο, το πρώην ήταν αυτό https://www.skroutz.gr/s/3371559/Electrolux-EXI12HD1WI.html . Αξίζει σίγουρα να προτιμήσω το midea έτσι?

Edited by Chris85

Σ' ευχαριστώ για τον κόπο σου, μάλλον για το τελευταίο πάω, αν και πρώτη φορά ακούω την μάρκα. Τα καταστήματα να υποθέσω είναι αξιόπιστα έτσι? ευχαριστώ και πάλι.

Y.Γ. Λοιπον για να μην κουράζω άλλο, το πρώην ήταν αυτό https://www.skroutz.gr/s/3371559/Electrolux-EXI12HD1WI.html . Αξίζει σίγουρα να προτιμήσω το midea έτσι?

Η midea είναι μεγάλος κατασκευαστής κλιματιστικών . Είναι αξιόπιστα.Το electrolux σου ή είναι κατασκευής Gree ή υπάρχει μια πιθανότητα να ναι της Midea .

Ποιό κατάστημα δεν είναι αξιόπιστο ; Δεν υπάρχουν μαιμού κλιματιστικά στο εμπόριο για να σε απασχολεί το κατάστημα .

Πάντως σε σύγκριση με το electrolux το midea είναι καλύτερο σε καταναλώσεις (όχι πολυ) και είναι αρκετά πιο αθόρυβο .

Η μέρα με την νύχτα όμως είναι το inventor vision .

Για μένα επειδή ο χώρος σου είναι 15 τ.μ ρώτα ψυκτικό για το αν κάνει 9άρι .

Επίσης το midea δεν έχει μεγάλο εύρος λειτουργίας και συγκεκριμένα το ελάχιστο στο εύρος του είναι στα 4000 btu . Υπάρχει μία πιθανότητα ανάλογα με τις απαιτήσεις του χώρου να συμπεριφερθεί σαν on off ή τελοςπάντων να μην κάνει αριστη ενεργειακή διαχείριση . Δεν είναι μεγάλο πρόβλημα αλλά καλό είναι να μπορεί το κλιματιστικό να δουλεύει χωρίς να χρειάζεται να διακόψει την λειτουργία του εξαιτίας των ιδιαίτερα χαμηλών απαιτήσεων του χώρου που δεν μπορεί ο συμπιεστής να δουλέψει σε τόσες χαμηλές απαιτήσεις .

Απο την άλλη το vision έχει άριστο χαμηλό όριο εύρους απόδοσης εξαιρετικά αθόρυβο σε σχέση με το midea (όμως όπως είπα το midea είναι πιο αθόρυβο απο το elctrolux Σου) και απο λειτουργίες είναι υπερπλήρης .

Αν τα λεφτά είναι θέμα σαφώς να πάρεις το midea αν το αντέχεις όμως πήγαινε σε vision .

Tόσο τα Midea όσο και τα Gree (γιατί η gree κατασκευάζει τα inventor) είναι αξιόπιστα και value for money .

Σίγουρα το midea σε αυτά τα λεφτά που διαθέτεις είναι πολύ καλή επιλογή και για μένα προσωπικά η καλύτερη.

Edited by Bananas

Παιδια καλημερα, τι λετε γι αυτο : http://www.e-shop.gr/air-condition-aux-asw-h12a4-suvr1di-38-12000btu-inverter-p-HAP.000674 , μεχρι 300 ευρω αντεχω.
With great power, comes great responsibility...

Παιδια καλημερα, τι λετε γι αυτο : http://www.e-shop.gr/air-condition-aux-asw-h12a4-suvr1di-38-12000btu-inverter-p-HAP.000674 , μεχρι 300 ευρω αντεχω.

Για μέχρι 300 και 12άρι δεν σε βλέπω να έχεις άλλη επιλογή . Γενικά δεν έχω ακούσει-διαβάσει παράπονα για την αξιοπιστία τους . Όμως είναι ενα πολύ μέτριο κλιματιστικό σε λειτουργίες θόρυβο και καταναλώσεις . Λογικό στα λεφτά του .

Θα προτιμούσα κάποιο midea.

http://www.imageshack.gr/files/61ds253tht5lqjmqm8sd.jpg

"Οι έρωτές μου είναι γεμάτοι από σταυρούς..."

Αρχίζω και ψήνομαι για το passion.. Όταν μετα απο μια 3ετία μετακομίσω και πάρω το a/c μαζί μου, να περιμένω απώλειες στην απόδοση με την νεα μετεγκατάσταση? Αν είναι έτσι αξίζει να προτιμήσω ότι φθηνότερο, δηλ το midea η αυτο του eshop. Edited by Chris85

Αρχίζω και ψήνομαι για το passion.. Όταν μετα απο μια 3ετία μετακομίσω και πάρω το a/c μαζί μου, να περιμένω απώλειες στην απόδοση με την νεα μετεγκατάσταση? Αν είναι έτσι αξίζει να προτιμήσω ότι φθηνότερο.

Σε αυτό δεν ξέρω να σου απαντήσω . Το μόνο που μπορώ να σε συμβουλέψω. Οποιοδήποτε κλιματιστικό και αν πάρεις παίζει μεγάλο ρόλο να γίνει σωστή εγκατάσταση τόσο για την μακροζωία του όσο και για την απόδοση-ακτανάλωση του . 2 βασικές συμβουλές που θα το ξεκαθαρίσεις στον όποιο εγκαταστάτη τηλεφωνικώς πρώτου έρθει να κάνει την εγκατάσταση (γιατί πίστεψε με κάποιοι θα τα αρνηθούν κάποιοι δεν θα ξέρουν καν τι τους λες ακριβώς και κάποιοι θα συμφωνήσουν)

1) Εγκατάσταση με αντλία κενού ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.

2) Ξεχωριστές μονώσεις σωληνώσεων .

Αυτά είναι τα 2 βασικά όπου το νούμερο 1 πολλοί εγκαταστάτες δεν το εφαρμόζουν για να γλιτώσουν κόπο λέγοντας ότι δεν χρειαζεται . Αλλοι λένε χρειάζεται αλλά στην τελική αν ανοιξεις manuals κλιματιστικών το αναγράφουν ως απαραίτητο για την σωστή λειτουργία του κλιματιστικού και κατά την δικιά μου άποψη και την αποψη των καθηγητών μου είναι (σπουδάζω μηχανολογια)

Το passion σε σχέση με το midea είναι πιο αθόρυβο ακόμα . Σε καταναλώσεις τα ίδια πανω κάτω. Σε λειτουργίες έχει περισσότερα και είναι ενα υπερπλήρης μηχάνημα που δεν έχει να ζηλέψει κάτι σπουδαίο σε λειτουργίες απο τον ανταγωνισμό του .

Το εύρος λειτουργίας του είναι το ίδιο με το midea όμως . Το vision είναι αυτό πυο μπορεί ο συμπιεστής να δουλέψει ακόμα πιο χαμηλά .

Κάτι σημαντικό πυο δεν σε ρώτησα για τί χρήση το θες;

Γιατί αν το θες για το καλοακιρι 3-4 ωρίτσες την ημέρα και όταν έχει ζέστες και καμιά φορά το χειμώνα επικουρικά με την κεντρική θέρμανση . Εντάξει δεν χρειάζεται να πας σε vision .

Edited by Bananas

Καλησπερα θελουμε να αγορασουμε ενα καλο κλιματιστικο 18αρι κυριως για ζεστη που να μην καιει πολυ ρευμα και να μην κοστιζει πανω απο 1000 ευρω. Επειδη ειμαι ασχετος με αυτα θα ηθελα την βοηθεια σας. ευχαριστω.