Jump to content

kirea

Members
  • Δημοσιεύσεις

    29
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About kirea

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 7

kirea's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Φήμη

  1. Δεν ξέρω τι προσφορά έχει πάντως ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.skroutz.gr/s/6163787/Toshiba-RAS-10G2KVP-E.html Ξεκινούν περίπου 100€ παρακάτω.Βρες καλό ψυκτικό γιατί οι δωρεάν εγκαταστάσεις μπορεί να μη σου βγουν σε καλό.
  2. Για να προσθέσω στη συζήτηση, δεν καταλαβαίνω γιατί στην Ελλάδα πρέπει πριν κάνω κάτι να μάθω και να διαβάσω τα πάντα για αυτό πριν το βάλω σπίτι μου. Ο "ειδικός" περιμένει να δω αν ξέρω τι κάνει και ανάλογα πράττει.Είμαι υποχρεωμένος να ξέρω τα πάντα από υδραυλικά-ηλεκτρικά-υπολογιστές-σοβατίσματα-βαφές-τζάκι-ψυκτικούς και εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Βρε αδερφέ σε παίρνω και σε πληρώνω για να κάνεις κάτι που εγώ ΔΕΝ ξέρω, γιατί εσύ πρέπει να με δουλέψεις; Έχω κακή εμπειρία με "τζακά" που με ανάγκασε να μάθω τα πάντα για αυτά και τελικά να το ξαναφτιάξω μόνος μου με τη βοήθεια ενός γυψοσανιδά φίλου. Έβαλα 2 κλιματιστικά , πλήρωσα 1700€ με την εγκατάσταση και μάλλον έκανε τα μισά που προβλέπονται(χρησιμοποίησε αντλία κενού για λίγα λεπτα αλλά κόλλησε σωληνώσεις).Το τι έπρεπε να κάνει το διάβασα αργότερα εδώ μέσα. Τους βαρέθηκα όλους τους "μάστορες" που το μόνο που προσπαθούν είναι να αρπάξουν γρήγορα το χρήμα, δεν κάνουν ποτέ την δουλειά ολοκληρωμένα και σωστά και σε αναγκάζουν να προσπαθείς να μπαλώσεις εκ των υστέρων την ανικανότητα-τεμπελιά τους.
  3. Το Hitachi είναι ακριβώς ίδιο με το 50ppa του 2013 που ξαναβγήκε φέτος με άλλο όνομα και ακριβώς ίδια χαρακτηριστικά.Το 50 ppa πλησιάζει την τιμή τουToyotomi.Ακόμα από ότι είδα το hitachi έχει μικρότερο εύρος απόδοσης(δηλαδή κατεβάζει στροφές μέχρι 3072 btu σε αντίθεση με το toyotomi που κατεβάζει μέρχρι 4.300 στην ψύξη και 3800 στη θέρμανση) κάτι που παίζει ρόλο στην κατανάλωση και στην άνεση που νιώθεις επειδή δεν κόβει κλιματιστικό.Προσωπικά έχω το 50ppa σε ενιαίο χώρο 65τμ(με καλές μονώσεις) στη βόρειο Ελλάδα και μπορώ να σου πω ότι θα εκπλαγείς από την κατανάλωση στη θέρμανση .
  4. Επίπεδο Θορύβου (dB(A)±3) Lo-Mid-Hi 46 / 49 / 52. Αν στη χαμηλή έχει 46 db άστο αδελφέ. Πάρε καλύτερα ένα φθηνό θερμοπομπό (όχι πάνω από 40-50 €) με θερμοστάτη να αναβοσβήνει και να συμπληρώνει τη ζέστη.
  5. Είναι ακριβώς ίδια, απλώς το 60PPA είναι μοντέλο του 2013 και το 24PPAG είναι φετινό. Έχει ακουστεί ότι στο 60PPA συνήθως αλλάζεις πλακέτα τον πρώτο χρόνο και η Hitachi από ότι έγραψε φίλος εδώ μέσα την αλλάζει και εκτός εγγύησης.Ίσως στο φετινό να έχουν φτιάξει το πρόβλημα της πλακέτας.
  6. Πολύ ευχαριστημένος γιατί η κατανάλωσή του είναι πολύ καλή(στη θέρμανση, στην ψύξη υπάρχουν πολύ καλύτερα) και η κατασκευή πολύ στιβαρή με τα ανοξείδωτα μέρη του. Δεν υπάρχει αυτό που σε άλλα κλιματιστικά λένε "τριξίματα πλαστικών".Ο ανεμιστήρας πολύ δυνατός αν θέλεις γρήγορο αποτέλεσμα. Πολύ αθόρυβο μέχρι τη 2η σκάλα κοιμάσαι άνετα.Η εξωτερική πολύ αθόρυβη και αυτή.Το μόνο μείον είναι όταν σταματάει και μετά ξεκινάει ,ακούγεται για 1-2 δευτερόλεπτα, ένας ήχος σαν να κυκλοφορεί νερό σε σωλήνα(υποθέτω ότι είναι το φρέον του συστήματος). Το πήρα από ηλεκτροεισαγωγική γιατί το πέτυχα σε προσφορά με δώρο την εγκατάσταση. Γκούγκλαρέ το και πάρε από τον φθηνότερο ,μετά βρες καλό ψυκτικό για την εγκατάσταση γιατί παίζει πολύ μεγάλο ρόλο .Το δικό μου είναι κινέζικο αλλά ξέρω ότι υπάρχουν και από μαλαισία.
  7. Στη χρήση είναι όλα ίδια σε κατανάλωση. Το S14 HB έχει ανοξείδωτο εσωτερικό και καλύτερα φίλτρα.Έτσι έχεις καθαρότερο αέρα. Τα άλλα είναι ακριβώς ίδια με το K14HCG να είναι μοντέλο του 2015 και το E14HBG να είναι μοντέλο 2013. Στην ουσία είναι όλα ίδια απλώς το S14 HB (που τυχαίνει να κατέχω και να είμαι πολύ ευχαριστημένος)΄παρέχει καλύτερη ποιότητα αέρα.
  8. Ας ελπίζω να είχε από τις καλές. Γιατί μου εγκατέστησε 2 μαζί και δε νομίζω να πέρασε το 5λεπτο για το κάθε μηχάνημα.
  9. Να υποθέσω ότι η χρησιμοποίηση αντλίας για 2 λεπτάκια λογίζεται ως μη γενόμενη; Γιατί εγώ ένιωσα καλά που είδα αντλία στην εγκατάσταση αλλά δεν ήξερα ότι θέλει τουλάχιστον 20λεπτο.
  10. Μαντεύω ότι είναι για δωμάτιο οπότε σε νοιάζει η ποιότητα του αέρα. Το S10HB έχει ανοξείδωτο αγωγό αέρα και ανοξείδωτη εσωτερική πλευρά περσίδας.Ακόμη έχει ανοξείδωτη επίστρωση προ-φίλτρου. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο δύσκολο να πιάσει μούχλα και έτσι έχεις καθαρότερο αέρα. Το 25ppb μάλλον είναι παραεισαγωγή για να το έχουν λίγοι και αυτό σημαίνει ότι δεν σε καλύπτει το επίσημο σέρβις της hitachi,ρώτησέ το αυτό αν καταλήξεις σε αυτό.Τ rpb από ότι διάβασα είναι ίδιο με το ppb.Και τα δύο πάντως είναι πολύ πιο οικονομικά στη χρήση από το πρώτο.
  11. Προσωπικά έχω δύο hitachi.Το 50ppa και το S14HB. Τα έχω ένα χρόνο και είμαι πολύ ευχαριστημένος.Έχουν από τις καλύτερες επιδόσεις σε κατανάλωση (τουλάχιστον στη θέρμανση) στην κατηγορία τους. Τα ppa αντικαταστάθηκαν από τα ppb με καλύτερες επιδόσεις. Το πρόβλημα της πλακέτας το έχω ακούσει για τα 60 και 70 ppa.Φαίνεται ότι με την αλλαγή λύνεται το πρόβλημα μιας και από ότι λένε και οι άλλοι που έγραψαν την αλλάζουν και εκτός εγγύησης. Η γνώμη μου είναι ότι είναι value for money.
  12. Μάλλον θα αλλάξεις πλακέτα . Έχω διαβάσει ότι σχεδόν όλοι που έχουν το μοντέλο αυτό την αλλάζουν στο χρόνο. Ελπίζω να σε πιάνει η εγγύηση.
  13. Τα inverter κλιματιστικά μετά από την πρώτη ώρα που τραβάνε περισσότερο ρεύμα για να μπορέσουν να φτάσουν τη θερμοκρασία στόχο συνήθως ρίχνουν στροφές και κατανάλωση οπότε γίνονται πιο οικονομικά στις υπόλοιπες ώρες λειτουργίας. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι φεύγοντας για τη δουλειά είναι πιο οικονομικό να το αφήσεις να λειτουργεί. Αν όμως λείψεις για 1-2 ώρες, τότε ναι, συμφέρει να το αφήσεις ανοιχτό.
  14. Δες και τα 50ppa http://www.skroutz.gr/s/2833450/Hitachi-RAK-50PPA-RAC-50WPA.html και 50ppb http://www.skroutz.gr/s/4861805/Hitachi-Perfomance-RAK-50PPB-RAC-50WPB.html της Hitachi. Και τα δύο κάτω από χιλιάρικο. Έχω το 50 ppa σε ενιαίο χώρο 55 τμ. και με εξωτερική πάνω από το 0 το ρυθμίζω στο 21 και έχω πραγματική 20 με κατανάλωση 0.5 kw/h εκτός από την πρώτη ώρα που καταναλώνει 1 ή και λίγο παραπάνω kw/h. Το 50 ppa είναι μοντέλο του 2013 και το 50 ppb είναι η εξέλιξή του του 2014 με ακόμα καλύτερη κατανάλωση. Αθόρυβο το δουλεύω στη 2η σκάλα πάνω από 10 ώρες την ημέρα και είμαι πολύ ευχαριστημένος από κατανάλωση και επίδοση. Οι μονώσεις βέβαια του σπιτιού είναι καλές αλλά βρίσκομαι στη βόρεια Ελλάδα σε περιοχή που το μείον είναι σχεδόν καθημερινό το βράδυ για τους 3 χειμερινούς μήνες.
  15. Δες και το 60ppa της Hitachi. Κάτω από χιλιάρικο και δοκιμασμένη σειρά (μοντέλο του 2013) που ίσως αλλαχτεί φέτος με σίγουρα ακριβότερο μοντέλο. Έχω το 50 ppa για χώρο 55τμ(κάτω μέρος μεζονέτας που απομονώνεται) και με καλύπτει πολύ καλά και με οικονομία(βόρεια Ελλάδα).Για Αθήνα σε συνδυασμό με το 9ράκι θα είσαι σούπερ. Στα συν να βάλεις και τον μετρητή πάνω στο τηλεκοντρόλ που σου λέει πόσα kw έκαψες τον τρέχοντα και τον προηγούμενο μήνα.
×
×
  • Create New...