Jump to content

Κλιματιστικά / Κλιματισμός

CptBill
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Και στις 2 περιπτώσεις τα κλιματιστικά που έχεις επιλέξει είναι κορυφαία. Οπότε κοίτα επιμέρους χαρακτηριστικά (π.χ. επίπεδα θορύβου, καταμερισμός του αέρα, design κλπ) και βέβαια τιμή. Τα mitsubishi είναι πιο φθηνά, οπότε εγώ εκεί θα πήγαινα.

Τώρα αυτό με τα νέα μοντέλα είναι και δική μου απορία αν δεις μερικά ποστ πιο πριν. Αν ξέρει κάποιος εδώ και μπορεί να βοηθήσει :worry:

φιλος ψαχνει 12αρι

τα χαρακτηρηστικα που τον ενδιαφερουν ειναι

το φθηνοτερο επωνυμο αξιοπιστο inverter

δεν τον νοιαζει κλαση κ φιλτρα κ θορυβος

Βγάζει τις φίρμες όμως, οπότε θα βρει αμέσως το φθηνότερο επώνυμο. Αν η ερώτηση είναι τι σημαίνει επώνυμο, φαντάζομαι κάποιος κατασκευαστής που έχει αποδείξει ότι είναι στην αγορά πολλά χρόνια χωρίς να αναφέρονται προβλήματα. Σε αυτές τις ερωτήσεις υπάρχουν απαντήσεις εδώ.

φιλος ψαχνει 12αρι

τα χαρακτηρηστικα που τον ενδιαφερουν ειναι

το φθηνοτερο επωνυμο αξιοπιστο inverter

δεν τον νοιαζει κλαση κ φιλτρα κ θορυβος

https://www.skroutz.gr/s/4345808/Daikin-FTXV35AB-RXV35AB.html

https://www.skroutz.gr/s/6514236/Inventor-Alfa-A3MVI-13-A3MV%CE%9F-13.html

https://www.skroutz.gr/s/2614165/Fujitsu-ASYG12LLCB.html

Οπότε για μένα αφου σε νοιάζει μόνο να ναι φθηνο και να έχει την φήμη της αξιόπιστης εταιρίας τότε ο καλύτερος συνδιασμός είναι το πρώτο λινκ ... DAIKIN

Aλλά με 15 ευρώ περίπου παραπάνω παίρνεις καλύτερο μοντέλο και καινούριο σε Daikin πάλι

https://www.skroutz.gr/s/6305385/Daikin-FTXB35C-RXB35C.html

Edited by Bananas

γνωριζει καποιος γιατι το κλιματιστικο ανοιγει και κλεινει μονο του αρκετες φορες την ημερα?

Είναι on -οff ή inverter το κλιματιστικό σου ; Ποιο μοντέλο;

----- προσθήκη μηνύματος 118 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

αψογες επιλογες για αυτα που θελει

για daikin τον κοβω

Συνιστώ να πάρει το τελευταίο daikin που ποσταρα με τα 15 ευρώ παραπάνω !

Κι εγώ σε Daikin θα πήγαινα, αλλά σε κάποιο προηγούμενο ποστ αν θυμάμαι καλά είχαν γραφεί κάποια παράπονα για τη φθηνή σειρά των Daikin. Δεν ξέρω αν είναι αυτή στο link που έχεις βάλει. Θα πρότεινα το fujitsu που έχει και καλύτερη απόδοση και είναι και επώνυμο. Τα inventor δεν τα ξέρω καθόλου, αν και εδώ μόνο καλά λόγια διαβάζω.

Παιδιά καλησπέρα. Σκέφτομαι να βάλω multi κλιματιστικό 1 κεντρική και τρεις μικρές 9000 btu εσωτερικές μονάδες. Καμία άποψη για τέτοιου είδους εγκατάσταση;;

Συνιστώ να πάρει το τελευταίο daikin που ποσταρα με τα 15 ευρώ παραπάνω !

τι εχει παραπανω?

βασικα θα πρεπει να υπολογιστει κ κοστος μεταφορα για Θεσσαλονικη

τι εχει παραπανω?

βασικα θα πρεπει να υπολογιστει κ κοστος μεταφορα για Θεσσαλονικη

Πες του να μην το καθυστερήσει το συγκεκριμένο Daikin .Στο e-shop απο σήμερα τρέχει σε σουπερ τιμή!!! http://www.e-shop.gr/air-condition-daikin-ftxb35c-rxb35c-12000btu-klasi-a--p-HAP.000806

Πιο φθηνό και απο όλα όσα σου ποσταρα !!! Επίσης ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά !!!! Έχει ελάχιστο στοκ οπότε πές του να παρει γρήγορη απόφαση !

Edited by Bananas

Κι εγώ σε Daikin θα πήγαινα, αλλά σε κάποιο προηγούμενο ποστ αν θυμάμαι καλά είχαν γραφεί κάποια παράπονα για τη φθηνή σειρά των Daikin. Δεν ξέρω αν είναι αυτή στο link που έχεις βάλει. Θα πρότεινα το fujitsu που έχει και καλύτερη απόδοση και είναι και επώνυμο. Τα inventor δεν τα ξέρω καθόλου, αν και εδώ μόνο καλά λόγια διαβάζω.

Το fujitsu απο άποψη κατανάλωσης είναι το ίδιο με το Daikin .

Ναι αυτή είναι η φθηνή σειρά της Daikin αλλά αφού ο φίλος μας θέλει αξιοπιστία πάνω απ όλα και λογικό κόστος τότε Daikin (καθαρά βάση ονόματος και ιστορίας) Υπάρχει μια πιθανότητα αυτή η σειρά της Daikin να είναι κοινή εξέλιξη με την Gree (η εταιρεία που φτιάχνει τα inventor) μιας και παρατηρώ ελαφρές ομοιότητες με την σειρα change της Gree που είναι κοινό μοντέλο Gree-Daikin .

Καλημέρα σε όλους είμαι σε αναζήτησή 2 κλιματιστικών 9000 btu για τα υπνοδωμάτια των παιδιών. Έχω διαβάσει σχεδόν όλο το νήμα :rolleyes: και μάλλον καταλήγω σε συγκεκριμένες επιλογές.

Το budget αγοράς ειναι γύρω στα 1000 ευρώ και για τα δυο.

Είμαι μεταξύ του inventor vision ως best value for money

Του hitachi http://www.airconenergy.gr/gr/el/products/rak-25rpb-rac-25wpb-seira-inverter-perfomance-rpb και του

Toyotomi http://fiorentinos.skroutzstore.gr/p.Klimatistiko-Toyotomi-izuru-eco-trn-trg-528zr-9-000-btu-h-A-A-Se-12-atokes-doseis.1145374.html μιας και ειναι και αυτό πλήρες και σε καλή τιμή

Ποια ειναι η γνώμη σας αν έχετε την καλοσύνη; Κάποιοι που τα έχουν;

Μήπως ξεχνάω κάτι στις επιλογές μου που να αξίζει;

Επιπλέον ξέχασα να πω πως τα κλιματιστικά θα χρησιμοποιούνται πολύ και για θέρμανση

Ευχαριστώ πολύ

Πες του να μην το καθυστερήσει το συγκεκριμένο Daikin .Στο e-shop απο σήμερα τρέχει σε σουπερ τιμή!!! http://www.e-shop.gr/air-condition-daikin-ftxb35c-rxb35c-12000btu-klasi-a--p-HAP.000806

Πιο φθηνό και απο όλα όσα σου ποσταρα !!! Επίσης ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά !!!! Έχει ελάχιστο στοκ οπότε πές του να παρει γρήγορη απόφαση !

το τσεκαρα ηδη απο χθες!

Καλημέρα σε όλους είμαι σε αναζήτησή 2 κλιματιστικών 9000 btu για τα υπνοδωμάτια των παιδιών. Έχω διαβάσει σχεδόν όλο το νήμα :rolleyes: και μάλλον καταλήγω σε συγκεκριμένες επιλογές.

Το budget αγοράς ειναι γύρω στα 1000 ευρώ και για τα δυο.

Είμαι μεταξύ του inventor vision ως best value for money

Του hitachi http://www.airconenergy.gr/gr/el/products/rak-25rpb-rac-25wpb-seira-inverter-perfomance-rpb και του

Toyotomi http://fiorentinos.skroutzstore.gr/p.Klimatistiko-Toyotomi-izuru-eco-trn-trg-528zr-9-000-btu-h-A-A-Se-12-atokes-doseis.1145374.html μιας και ειναι και αυτό πλήρες και σε καλή τιμή

Ποια ειναι η γνώμη σας αν έχετε την καλοσύνη; Κάποιοι που τα έχουν;

Μήπως ξεχνάω κάτι στις επιλογές μου που να αξίζει;

Επιπλέον ξέχασα να πω πως τα κλιματιστικά θα χρησιμοποιούνται πολύ και για θέρμανση

Ευχαριστώ πολύ

To toyotomi αστο κάνει θόρυβο για υπνοδωμάτιο . Τώρα το hitatchi είναι ενα κλικ καλύτερο σ εκατανάλωση και απο θόρυβο είναι στα ίδια επίπεδα με το vision . Τοσο το hitatchi όσο και το vision είναι άριστα μηχανήματα όσον αφορά τον θόρυβο για υπνοδωμάτιο και την κατνάλωση .

Απο κει και πέρα . Το vision είναι ολοκληρωμένο μηχάνημα απο φίλτρα και ιονιστή . Απο την άλλη και το hitatchi έχει πολύ καλα φίλτρα αλλα δεν ξέρω αν έχει ιονιστή που το θεωρώ βασικό ειδικά για υπνοδωμάτιο για παιδιά . Ψαξ το παραπάνω . Για μένα αυτό που θα καθόριζε πιο απο τα 2 να επιλέξω είναι πιο είναι πιο ολοκληρωμένο μηχάνημα όσον αφορά την υγιεινή του αέρα .

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση φίλε μου.

Απο ότι κατάλαβα θεωρείς πως το vision έχει την καλύτερη ποίοτητα αέρα όποτε σίγουρα αυτό νοιάζει και εμένα λόγω των παιδιών.

Η εταιρεία ξερετε πως τα πάει απο εξυπηρέτηση after sales κλπ;

Περί εγκατάστασης, μήπως έχετε να προτείνετε εγκαταστάτη στα νότια προάστια Αθήνας που να τηρεί όλα αυτά που έχω διαβάσει σε αυτό εδώ το νήμα; Φοβάμαι ότι αυτό θα με παιδέψει περισσότερο καθώς σε 2-3 που έχω ήδη απευθυνθεί ούτε λόγος για αντλία κενού . Ένας μόνο εξ αυτών μου είπε πως θα χρησιμοποίησει για την μια εκ των δυο μονάδων που έχει σωληνώσεις άνω των 5 μέτρων.... Η άλλη δεν χρειάζεται !

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση φίλε μου.

Απο ότι κατάλαβα θεωρείς πως το vision έχει την καλύτερη ποίοτητα αέρα όποτε σίγουρα αυτό νοιάζει και εμένα λόγω των παιδιών.

Η εταιρεία ξερετε πως τα πάει απο εξυπηρέτηση after sales κλπ;

Περί εγκατάστασης, μήπως έχετε να προτείνετε εγκαταστάτη στα νότια προάστια Αθήνας που να τηρεί όλα αυτά που έχω διαβάσει σε αυτό εδώ το νήμα; Φοβάμαι ότι αυτό θα με παιδέψει περισσότερο καθώς σε 2-3 που έχω ήδη απευθυνθεί ούτε λόγος για αντλία κενού . Ένας μόνο εξ αυτών μου είπε πως θα χρησιμοποίησει για την μια εκ των δυο μονάδων που έχει σωληνώσεις άνω των 5 μέτρων.... Η άλλη δεν χρειάζεται !

Eνα απο τα 2 . Αν το hitatchi έχει ιονιστή να το πάρεις (μιας και είναι ενα κλικ καλύτερο σε κατανάλωση) ειδάλλως vision .

Τώρα με την εγκατάσταση . Καλό είναι πριν έρθει στο σπίτι κάποιος να στο βάλει να διαβάσεις τις οδηγίες εγκατάστασης του κλιματιστικού για να ξέρεις πως πρέπει να γίνει και να αναζητήσεις τον σωστό επαγγελματία . Μην σου φαίνεται παράξενο που σου λένε οτι δεν χρειάζεται αντλία κενού γιατί υπάρχουν σε όλα τα επαγγέλματα πολλοί ανίδεοι και δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό . ΔΕΝ εχουν ανοίξει ποτέ στην ζωή τους το service manual της όποιας κλιματιστικής μονάδας να δούνε τι αναγράφει ο κατασκευαστής ; Τόση ανευθυνότητα και απαξίωση των χρημάτων που δίνει ο πελάτης τους;;; !!!!!!

Ψάξε να βρεις τον κατάλληλο και εμένα φίλος μου έψαξε αρκετά μέχρι που βρήκε μόνο έναν μεταξύ 6-7 τεχνικών που του λέει φυσικά και χρησιμοποιώ πάντα αντλία κενού και ξεχωριστές μονώσεις ! Ένας τεχνικός τον ρώτησε τί είναι η αντλία κενού !!! ΜΙΛΑΜΕ ΤΡΕΛΑ !!!!ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ !!!!

Παράδειγμα το vision :

Η εκκένωση θα πρέπει να γίνει για τουλάχιστον 15

λεπτά και ελέγξτε πως η ένδειξη στο πολύμετρο

είναι -76cmHg(-1.0x105Pa).

Aπο το εγχειρίδιο εγκατάστασης του inventor vision http://www.inventoraircondition.gr/wp-content/uploads/2015/06/Inventor-%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-vision-%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82.pdf

Edited by Bananas

Το έβαλε και σήμερα, εάν ενδιαφέρει κάποιον. Προσωπικά είμαι λίγο επιφυλακτικός σχετικά με την ποιότητα της συγκεκριμένης σειράς, καθώς και σχετικά με τη - μικρή - εγγύηση των 3 ετών.

edit: να θέσω και ένα ερώτημα.

Ο ξάδερφός μου θέλει να πάρει ένα 12άρι και είχε καταλήξει στο συγκεκριμένο DAIKIN, γι' αυτό και κοιτούσα την προσφορά. Έχει όμως μια ιδιαίτερη προτίμηση σε ένα κλιματιστικό Pitsos (αυτό εδώ), του οποίου προτιμάει το design. Δεν τον ενδιαφέρει τόσο η μάρκα, πιο πολύ κοιτάει την... ομορφιά. Στα χαρτιά είναι καλό, αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω καμία πληροφορία για αυτά τα μηχανήματα. Μίλησα και με την Pitsos, αλλά απαντάνε με γενικότητες (φτιάχνεται στην Κίνα από τον όμιλο Bosch - Siemens με τις προδιαγραφές του ομίλου, μόνο αυτό λένε). Γνωρίζει κάποιος πληροφορίες;

Edited by thief

ex - BlackBerry moderator @ myphone.gr

Th|eF

Το έβαλε και σήμερα, εάν ενδιαφέρει κάποιον. Προσωπικά είμαι λίγο επιφυλακτικός σχετικά με την ποιότητα της συγκεκριμένης σειράς, καθώς και σχετικά με τη - μικρή - εγγύηση των 3 ετών.

edit: να θέσω και ένα ερώτημα.

Ο ξάδερφός μου θέλει να πάρει ένα 12άρι και είχε καταλήξει στο συγκεκριμένο DAIKIN, γι' αυτό και κοιτούσα την προσφορά. Έχει όμως μια ιδιαίτερη προτίμηση σε ένα κλιματιστικό Pitsos (αυτό εδώ), του οποίου προτιμάει το design. Δεν τον ενδιαφέρει τόσο η μάρκα, πιο πολύ κοιτάει την... ομορφιά. Στα χαρτιά είναι καλό, αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω καμία πληροφορία για αυτά τα μηχανήματα. Μίλησα και με την Pitsos, αλλά απαντάνε με γενικότητες (φτιάχνεται στην Κίνα από τον όμιλο Bosch - Siemens με τις προδιαγραφές του ομίλου, μόνο αυτό λένε). Γνωρίζει κάποιος πληροφορίες;

Κοίτα.. το πιθανότερο και με κάθε επιφύλαξη είναι να είναι κατασκευής είτε Gree είτε Midea είτε Hisense . Αυτα είναι τα κυριότερα εργοστάσια στην Κίνα απο όσο ξέρω. Δεν έχω ακούσει τίποτα για τα pitsos κλιματιστικά. Πες του να αφήσει το design τελευταίο .

Του το είπα, εννοείται. Εγώ το Hitachi που έβαλα πριν λίγο καιρό του πρότεινα, αλλά δεν θέλει να δώσει τόσα χρήματα. Αν τελικά πάρει το pitsos, θα γράψω τις απόψεις!

ex - BlackBerry moderator @ myphone.gr

Th|eF

εβαλε το συγκεκριμενο απο eshop? εντυπωσεις?