Jump to content

Κλιματιστικά / Κλιματισμός


CptBill
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω το hitachi RAK-70PPA από το Δεκέμβριο και μέχρι σήμερα δούλευε απροβλημάτιστα. Ξαφνικά όμως στάζει νερό από την εσωτερική μονάδα μέσα στο σπίτι! Είναι θέμα εγκατάστασης ή του μηχανήματος;

 

αν εχεις δοχειο απεξω να μαζευει τα νερα που βγαινουν κοιταξε μηπως εχει γεμισει και ακουμπαει ο σωληνας στο νερο και σου κανει αναροφηση και τα γυρναει ολα μεσα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Link to comment
Share on other sites

@ASDF Βάσει των δεδομένων, οι καλύτερες προτάσεις είναι:

 

-Toyotomi Kuro TKN/TKG A28DV

-Hitachi RAS/RAC-S10HA

-Toyotomi Izuru TRN/TRG-28ZR

 

@Cadfael Δεν μπορεί να αποκλειστεί ούτε η μία περίπτωση, ούτε η άλλη. Μπορεί ο σωλήνας συμπυκνωμάτων να αποκολλήθηκε ή/και να τρύπησε ή/και να εχει φράξει και να υπάρχει υπερχείλιση ή/και να τρύπησε η λεκάνη συλλογής συμπυκνωμάτων. Σε κάθε περίπτωση, το σύστημα είναι στην εγγύηση οπότε συνεννοήσουμε με την αντιπροσωπεία για τα περαιτέρω.

http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Link to comment
Share on other sites

Έχω το hitachi RAK-70PPA από το Δεκέμβριο και μέχρι σήμερα δούλευε απροβλημάτιστα. Ξαφνικά όμως στάζει νερό από την εσωτερική μονάδα μέσα στο σπίτι! Είναι θέμα εγκατάστασης ή του μηχανήματος;

 

Σου έχει βουλωσει η αποχέτευση έξω. Μιλά με τεχνικό να στην καθαρίσει.

Νίκος

Κάτοχος Samsung Galaxy S10+ (Android 10 Official).

- 001 με την όπισθεν

Link to comment
Share on other sites

Επανερχομαι και εγω μετα απο αγορα και 1 μηνος χρηση του Hitachi RAC 35PPB!

Μεχρι στιγμης πολυ ευχαριστημενος!

Τελικα στην εγκατασταση δεν ημουν εγω και αν και στο instructions manual οπως με ειχε ενημερωσει και ο gnt αναφερει ελαχιστο μηκος 3m .. εκοψαν απο 2μ.

Δεν ηθελα να το κανω θεμα απλα πηρα τηλ το συζητησα και με καθησυχασαν οτι "50cm η σωληνα που βγαινει λεει πισω απο το μηχανημα + 2μετρα που τοποθετησαν ειναι ενταξει...:!:

Link to comment
Share on other sites

Σε αναζήτησή 2 multi συστημάτων για κρεβατοκάμαρες, λόγω έτοιμης προεγκαταστασης από κατασκευαστή του διαμερίσματος.

- 15τμ και 11τμ, ύψος 2,80μ, δυτικός προσανατολισμός, με δίπλα κουφώματα, και γενικά καλή μόνωση. Budget στα 1800-2000, όπου βλέπω να εκτινάσσεται λόγω multi. Ποιότητα αέρα, θόρυβος και οικονομία χρήσης τα βασικά ζητούμενα, καθώς κοιμούνται μικρά παιδιά.

Τι προτάσεις έχετε; Από αυτά που διαβάζω Mitsubishi σειρες sf και fh, με μικρή διάφορα στο τελικό κόστος καθώς η εξωτερική μονάδα είναι ίδια, που είναι και το μεγαλύτερο κόστος. Επίσης εντυπωσιακά τα Daikin ftxs25 αλλά αξίζει τη τόσο μεγάλη διάφορα κόστους (σχεδόν 400 ευρώ);;;

Και γενικά αν έχει κάποιος κάποια καλή πρόταση ας τη μοιραστεί!

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους. Πρόκειται να μετακομίσω σε νέο σπίτι που μόλις κτίστηκε και πρέπει να επιλέξω δύο κλιματιστικά, ένα για το σαλόνι (20 τ.μ.) και ένα για το υπνοδωμάτιο (12 τ.μ). Επειδή οι χώροι είναι μικροί, η εκτίμησή μου είναι ότι χρειάζομαι ένα 9000 BTU για το σαλόνι και ένα 7000 BTU για το υπνοδωμάτιο. Κλιματιστικά 7000 BTU δεν υπάρχουν στην αγορά, άρα πάμε σε δύο των 9000 BTU, τα οποία θέλω να είναι inverter για τους γνωστούς λόγους. Οι απαιτήσεις μου συνοπτικά:

 

1. Να είναι inverter.

2. Να είναι made in Japan.

3. Να έχουν ενεργειακή κλάση στην ψύξη τουλάχιστον A++.

4. Το πλάτος της εσωτερικής μονάδας στο ένα απ' τα δύο να μην ξεπερνά τα 75-77 cm.

5. Χρηματικό όριο δεν υπάρχει.

 

Από μια γρήγορη διαδικτυακή έρευνα αγοράς, κατέληξα στα παρακάτω δύο μοντέλα:

 

Για το σαλόνι: Mitsubishi MSZ/MUZ-FH25VE (A+++)

Για το υπνοδωμάτιο: Toyotomi Kuro TKN/TKG A28DV (A++, πλάτος εσωτ. μον.: 75 cm)

 

Τι γνώμη έχετε για τις παραπάνω επιλογές; Είναι καλές ή έχουν αναφερθεί προβλήματα; Έχετε κάτι άλλο καλύτερο να προτείνετε;

 

Για το υπνοδωμάτιο που έχει περιορισμό στο πλάτος της εσωτερικής μονάδας, υπάρχει και η παρακάτω λύση, που φαίνεται ελκυστική από αισθητικής άποψης, αλλά δεν πληροί όλες τις παραπάνω απαιτήσεις. Ταιριάζει όμορφα στο περιορισμένο πλάτος του τοίχου στον οποίο πρέπει να τοποθετηθεί:

 

LG ArtCool Stylist G09WL (τετραγωνικού σχήματος, πλάτος εσωτ. μον.: 65 cm)

 

Τέλος, στο νέο σπίτι έχουν προεγκατασταθεί στους τοίχους οι σωλήνες και τα καλώδια, για να μην γίνουν μερεμέτια μετά. Το πρόβλημα είναι ότι οι σωλήνες δεν μου φαίνεται να έχουν το επαρκές μήκος για να συνδεθούν με τις μονάδες των κλιματιστικών... Μπορεί να γίνει προέκταση των σωλήνων (κολλώντας κάποια κομμάτια σωλήνων στα άκρα τους) ή θα πρέπει να σκάβουμε τους τοίχους;

 

Αν κάποιος γνωρίζει και μπορεί να σχολιάσει τις επιλογές μου ή να μου δώσει κάποιες συμβουλές, παρακαλώ ας μου δώσει τα φώτα του. Ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων.

Edited by DrMobile

Φιλικά, Κώστας

______________

Huawei P30 Pro (8 GB RAM / 256 GB Flash). Κάμερα από άλλον πλανήτη.

Toyota iQ (1.0 L / CVT). My precious! Γιατί το μέγεθος μετράει.

Yamaha X-Max (250 cm³ / ABS). 50,000 km & counting...

Link to comment
Share on other sites

@skoros000 H εγκατάσταση multi-split συστήματος είναι περίπλοκη υπόθεση. Υπάρχουν πίνακες απόδοσης για τους διάφορους επιτρεπτούς συνδυασμούς και χρειάζεται μελέτη για την επιλογή του καταλλήλου συστήματος.

 

Γενικά η απόδοση είναι πιο χαμηλή σε σχέση με δύο διακριτά συστήματα (ειδικά αν δεν λειτουργούν παράλληλα όλες οι εσωτερικές μονάδες) το κόστος (κτήσης, εγκατάστασης και λειτουργίας) είναι υψηλότερο και δημιουργείται θέμα αξιοπιστίας, καθώς τυχούσα βλάβη της εξωτερικής μονάδας, αυτομάτως θέτει εκτός λειτουργίας όλες τις εσωτερικές.

 

Αν δεν υπάρχει περιορισμός χώρου που να επιβάλλει την εγκατάσταση multi-split συστήματος, καλύτερα να προσανατολιστείς προς την επιλογή απλών split συστημάτων.

 

@DrMobile Η επιλογή του κατάλληλου συστήματος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Αν μπορείς να παραθέσεις στοιχεία όπως κάλυψη σε m², ύψος οροφής, διαρρύθμιση, μόνωση, προσανατολισμός, τοποθεσία ειδικές συνθήκες για τους κατοίκους, το budget (το απεριόριστο είναι σχετικός όρος).

 

Μπορώ από τώρα να σου απαντήσω στα εξής:

 

-Πλέον ελάχιστα συστήματα οικιακού κλιματισμού κατασκεύαζονται στην Ιαπωνία. Από αυτά ελάχιστα έρχονται στη Δύση και πρακτικά κανένα στην Ελλάδα. Η παραγωγή γίνεται στο μεγαλύτερο ποσοστό στην Κίνα και υπάρχουν και εργοστάσια σε Μαλαισία, Ταϋλάνδη και Ινδονησία, ενώ κάποια μοντέλα κατασκευάζονται και σε δυτικές χώρες όπως η Ισπανία, η Τσεχία και η Τουρκία.

 

-Οι σωληνώσεις πρέπει να έχουν την ίδια διατομή σε όλο το εύρος τους. Από εκεί και πέρα οι κατασκευαστές ορίζουν ένα ελάχιστο και ένα μέγιστο μήκος, καθώς και μια μέγιστη υψομετρική διαφορά μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας. Οι σωλήνες πρέπει να είναι ενιαίοι και ξεχωριστά μονωμένοι. Οι κατασκευαστές πλέον απαγορεύουν τη χρήση συγκολλημένων σωλήνων. Δεν θα πρέπει να σε φοβίζει η εγκατάσταση νέων σωληνώσεων, είναι σχετικά απλή διαδικασία και αναλόγως τον εγκαταστάτη, μπορεί να υπάρχουν ελάχιστα σημάδια από τις σχετικές εργασίες.

http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Link to comment
Share on other sites

Η σειρα αυτή της daikin είναι japan και ίσως μοναδικήhttp://www.skroutz.gr/s/4070810/Daikin-Ururu-Sarara-FTXZ25N-RXZ25N.html
Οτι πάρεις 100...
Link to comment
Share on other sites

@gnt: Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Παραθέτω όσα περισσότερα στοιχεία μπορώ. Το ένα δωμάτιο είναι 20 m², το άλλο 12 m² και συνδέονται με μικρό διάδρομο ανοίγματος 0,8 m και μήκους 1,5 m. Βλέπουν στο ίδιο μπαλκόνι που κοιτάζει βορειοδυτικά και είναι δίπλα στη θάλασσα. Το διαμέρισμα είναι στον 1ο όροφο. Ύψος οροφής 2,5 m. Κουφώματα με διπλά τζάμια και καλή μόνωση (η πολυκατοικία μόλις τελείωσε και πληροί τους απαραίτητους κανονισμούς). Όσο για το budget, όταν λέω απεριόριστο εννοώ 2.000-3.000 €. Νομίζω είναι υπέρ-αρκετά για δύο καλά κλιματιστικά inverter των 9000 BTU.

 

Για το θέμα του "Made in Japan", καταλαβαίνω αυτό που λες για κατασκευή στην Κίνα και σε άλλες χώρες εκτός Ιαπωνίας (το περίμενα και το φοβόμουν). Όμως έχω ακούσει ότι κάποια πολύ καλά μοντέλα ιαπωνικών εταιριών κατασκευάζονται ακόμα στην Ιαπωνία. Π.χ. ένας συνάδελφος έχει ένα Mitsubishi και ένα Toyotomi που και τα δύο γράφουν στα ταμπελάκια τους "Made in Japan". Δεν νομίζω να λένε ψέμματα, εκτός αν είναι πολύ παλιά και πλέον έχουν αλλάξει τα πράγματα. Θα τον ρωτήσω για την ηλικία τους και θα πάω να δω τα μοντέλα που ανέφερα στο άλλο post και θα ρωτήσω τη χώρα κατασκευής.

 

Για τις σωληνώσεις, είναι όπως τα λες, ο κάθε σωλήνας είναι ανεξάρτητα μονωμένος και συνδέουν τα δωμάτια (ψηλά στον κάθε τοίχο) με τις δύο άκρες του μπαλκονιού (μία για κάθε κλιματιστικό). Λόγω κανονισμού, στα νέα κτίσματα είναι πλέον υποχρεωτικό οι εξωτερικές μονάδες των κλιματιστικών να μπαίνουν χαμηλά, στο ύψος του δαπέδου του μπαλκονιού, για να μην φαίνονται από τον έξω κόσμο. Για αυτόν τον λόγο οι σωλήνες έχουν τοποθετηθεί έτσι ώστε να ξεκινούν από τη γνωστή θέση ψηλά στον εσωτερικό τοίχο και να βγαίνουν από το δάπεδο του μπαλκονιού (από τα πλακάκια). Όπως καταλαβαίνεις δεν θα είναι εύκολο να βγουν αυτοί οι σωλήνες και να περάσουν καινούργιοι από την ίδια διαδρομή. Όσο για το θέμα των συγκολλήσεων, υπάρχουν τεχνικές που η διατομή των σωλήνων δεν διαταράσσεται καθόλου στο σημείο της κόλλησης (δες το βίντεο εδώ). Ελπίζω και εύχομαι να μπορέσει να γίνει έτσι, γιατί αλλιώς πρέπει να γίνει μεγάλο μερεμέτι για να βγουν οι παλιοί σωλήνες...

 

Βασικά νομίζω πως στην περίπτωσή μου είναι μονόδρομος η επιλογή δύο μονάδων inverter των 9000 BTU η καθεμιά. Το θέμα είναι στη μάρκα/μοντέλο, έτσι ώστε να εξασφαλίσω καλή, αξιόπιστη, αθόρυβη λειτουργία και ευχάριστη ατμόσφαιρα στον χώρο. Γιαυτό προσανατολίζομαι σε ιαπωνικά με καλό όνομα στην αγορά (Mitsubishi και το Toyotomi λόγω της στενής εσωτερικής μονάδας στα 75 cm, όπως εξήγησα στο άλλο post).

 

Αυτά είναι τα δεδομένα μου, αν θέλεις κάποια άλλη λεπτομέρεια πες μου. Και πάλι ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέτεις για να με βοηθήσεις.

@apa: Ευχαριστώ για το post, θα δω και τα Daikin, έχω ακούσει καλά λόγια και γι' αυτά.

Φιλικά, Κώστας

______________

Huawei P30 Pro (8 GB RAM / 256 GB Flash). Κάμερα από άλλον πλανήτη.

Toyota iQ (1.0 L / CVT). My precious! Γιατί το μέγεθος μετράει.

Yamaha X-Max (250 cm³ / ABS). 50,000 km & counting...

Link to comment
Share on other sites

Oγκομετρικά το μικρό δωμάτιο καλύπτεται από σύστημα 2,5 kW (~9000 BTU/h) και το μεγάλο από σύστημα 3,5 kW (~12000 BTU/h). Για να σε προλάβω, στο μεγάλο δωμάτιο μπορείς να εγκαταστήσεις σύστημα 2,5 kW αν και εφόσον καλύπτονται οι θερμικές απώλειες, κάτι που προκύπτει μόνο έπειτα από μελέτη μηχανολόγου μηχανικού. Στατιστικά τα 20+ m² με μέτρια έως καλή μόνωση χρειάζονται 3,5 kW.

 

Aπό εκεί και πέρα, έχει σημασία το profile χρήσης. Αν θα χρησιμοποιείς και για θέρμανση, τότε ίσως καλύτερα να κοιτούσες για ολοκληρωμένη λύση με αντλία θερμότητας. Υποθέτω όμως ότι τα χρειάζεσαι κυρίως για ψύξη, οπότε συνεχίζουμε.

 

Το made in Japan πλέον είναι εξαιρετικά δυσεύρετο. Οι Τier 1 εταιρείες οικιακού κλιματισμού (Daikin, Hitachi, Mitsubishi, Panasonic και Toshiba) έχουν μεταφέρει την παραγωγή συστημάτων εκτός Ιαπωνίας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι κάνουν εκπτώσεις στον ποιοτικό έλεγχο. Μπορεί τα Daikin Ururu Sarara να κατασκευάζονται ακόμα στην Ιαπωνία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι λ.χ. τα Mitsubishi MSZ/MUZ-FHxxVE που δεν κατασκευάζονται στην Ιαπωνία, υστερούν.

 

Τη στιγμή που μιλάμε και για τα ελληνικά δεδομένα (όχι παραεισαγωγές) οι καλύτερες προτάσεις είναι:

 

Στα 2,5 kW

-Daikin Ururu Sarara FTXZ25N / RXZ25N

-Mitsubishi MSZ/MUZ-FH25VE

 

Στα 3,5 kW

-Daikin Ururu Sarara FTXZ35N / RXZ35N

Mitsubishi MSZ/MUZ-FH35VE

 

Η σωστή εγκατάσταση είναι εξίσου σημαντική με την επιλογή του σωστού κλιματιστικού. Σε όλες τις οδηγίες εγκατάστασης αναφέρεται η χρήση μη συγκολλημένου ζεύγους σωληνώσεων. Επίσης ένα σημείο που δεν αναφέρεται πάντα στις οδηγίες είναι ότι αν χρησιμοποιηθεί προεγκατάσταση σωληνώσεων, αυτή θα πρέπει να καθαριστεί και να ελεγθεί η συνοχή της με άζωτο (ο αέρας περιέχει υγρασία η οποία μπορεί να συμπυκνωθεί με δυσμενή αποτελέσματα για την ομαλή λειτουργία του συστήματος, γι'αυτό και πρέπει πάντα να γίνεται κένωση του κυκλώματος με αντλία κενού όπως ορίζει ο κατασκευαστής).

 

Διάβασε με προσοχή εδώ και ειδικά το post του epinephelous, όπου παραπέμπω.

 

Αν δεν σου εξασφαλίσουν γραπτώς ότι θα εκτελέσουν την εγκατάσταση όπως ακριβώς ορίζει ο κατασκευαστής, σε καμία περίπτωση μη δεκτείς να συνεργαστείς μαζί τους. Η κακή εγκατάσταση θα χαντακώσει το κλιματιστικό και θα το πληρώσεις με μειωμένη διάρκεια ζωής και υψηλό κόστος κτήσης. Eπίσης οι εταιρείες βρίσκουν πάτημα την πλημμελή εγκατάσταση για τη μη τήρηση των όρων της εγγύησης.

Edited by gnt
http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Link to comment
Share on other sites

@gnt: Ευχαριστώ και πάλι για την τεκμηριωμένη και κατατοπιστική απάντησή σου. Βάσει των λεγομένων σου, τελικά θα επιλέξω 12000 BTU για το μεγάλο δωμάτιο. Άλλωστε θα είναι inverter, οπότε θα υπάρχει δυνατότητα υποβιβασμού της ισχύος ανάλογα με τις ανάγκες. Από τα μοντέλα που προτείνεις θα επιλέξω το Mitsubishi για το μεγάλο δωμάτιο, ενώ για το μικρό υπάρχει περιορισμός στο πλάτος της εσωτερικής μονάδας και δεν χωράει ούτε το Mitsubishi ούτε το Daikin που προτείνεις, οπότε θα βρω κάποιο άλλο πιο μικρό (περίπου 75 cm πλάτος), ίσως το Toyotomi Kuro που ταιριάζει τέλεια.

 

Διάβασα το post του φίλου epinephelous, που το βρήκα πολύ ενδιαφέρον. Μακάρι να μπορέσω κι εγώ να βρω τον κατάλληλο άνθρωπο που θα μου εγκαταστήσει τα κλιματιστικά με τον σωστό τρόπο... Θα προσπαθήσω να το χειριστώ όπως ο epinephelous και να θέσω τους όρους εκ των προτέρων.

 

Και μια επιβεβαίωση των λεγομένων σου περί του "Made in Japan". Μόλις πριν λίγο επισκέφτηκα μεγάλο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών με πληθώρα κλιματιστικών από ιαπωνικές εταιρίες (Mitsubishi, Hitachi, Toyotomi και άλλες). Ούτε ένα μοντέλο τους (ακόμα και τα ακριβά) δεν ήταν made in Japan! Τρεις χώρες έπαιζαν: Κίνα, Ταϊλάνδη και Μαλαισία...

 

Πάντως το θέμα της σωστής εγκατάστασης είναι πολύ σοβαρό και απορώ πώς είναι δυνατόν να γίνονται εγκαταστάσεις με τέτοια προχειρότητα. Βρήκαμε τα σωστά κλιματιστικά, άντε τώρα να βρούμε τους σωστούς εγκαταστάτες... Ευχαριστώ και πάλι.

Φιλικά, Κώστας

______________

Huawei P30 Pro (8 GB RAM / 256 GB Flash). Κάμερα από άλλον πλανήτη.

Toyota iQ (1.0 L / CVT). My precious! Γιατί το μέγεθος μετράει.

Yamaha X-Max (250 cm³ / ABS). 50,000 km & counting...

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον δεν τη γλυτώνεις την εργασία για τις σωληνώσεις, μπορείς να εγκαταστήσεις τη μονάδα σε διαφορετικό σημείο του δωματίου, απαλείφοντας έτσι τον περιορισμό για το πλάτος της εσωτερικής μονάδας.
http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Link to comment
Share on other sites

Hitachi RAS/RAC-S10HB vs Mitsubishi MSZ/MUZ-SF25VE

διαφορα +100 ευρω για το mitsubishi

Το hitachi εχει SEER/EER Ψύξης 5,8 W/W ενω το mitsubishi SEER/EER Ψύξης 7,6 W/W

 

Δεδομενου πως θα γινεται χρηση για περιπου 1000 ωρες ανα καλοκαιρι, αξιζει η αγορα του mitsubishi, λογ του μεγαλυτερου SEER/EER, εναντι του hitachi η δεν θα αποσβεστει ποτε η διαφορα?

Link to comment
Share on other sites

 

Το made in Japan πλέον είναι εξαιρετικά δυσεύρετο. Οι Τier 1 εταιρείες οικιακού κλιματισμού (Daikin, Hitachi, Mitsubishi, Panasonic και Toshiba) έχουν μεταφέρει την παραγωγή συστημάτων εκτός Ιαπωνίας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι κάνουν εκπτώσεις στον ποιοτικό έλεγχο. Μπορεί τα Daikin Ururu Sarara να κατασκευάζονται ακόμα στην Ιαπωνία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι λ.χ. τα Mitsubishi MSZ/MUZ-FHxxVE που δεν κατασκευάζονται στην Ιαπωνία, υστερούν.

 

Τη στιγμή που μιλάμε και για τα ελληνικά δεδομένα (όχι παραεισαγωγές) οι καλύτερες προτάσεις είναι:

 

Στα 2,5 kW

-Daikin Ururu Sarara FTXZ25N / RXZ25N

-Mitsubishi MSZ/MUZ-FH25VE

 

Στα 3,5 kW

-Daikin Ururu Sarara FTXZ35N / RXZ35N

Mitsubishi MSZ/MUZ-FH35VE

 

 

Η εξωτερική μονάδα σε πολλά Mitsubishi και Toshiba (σειρά Daiseikai 8, που παρεμπιπτόντως είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά: πήρα κατάλογο) είναι made in Japan..... η εσωτερική συνήθως είναι Ταϊλάνδη.

Σχετικά με τα Daikin Ururu Sarara, είναι σχεδόν διπλάσια η τιμή τους σε σχέση με Mitsubishi,Toshiba και άλλα της tier1, αλλά δεν έχω ακόμα απαντήσει αν αξίζουν αυτήν την διαφορά τιμής.....αξίζουν;

Link to comment
Share on other sites

To Τοshiba Daisekai 8 είναι όντως εξαιρετική πρόταση. Είσαι σίγουρος ότι εισάγεται κανονικά από την αντιπροσωπεία και δεν είναι παραεισαγωγή;

 

Τα Ururu είναι αναμφίβολα κορυφαία συστήματα αλλά κατά τη γνώμη μου είναι overpriced.

 

@CptBill Bασίλη, το Mitsubishi είναι ανώτερο μηχάνημα overall. Το Hitachi προσφέρει υψηλό vfm αλλά δεν παύει να είναι μισό κλικ κάτω από το πρώτο. Η απόσβεση θα αργήσει αλλά θα γίνει στη διάρκεια ζωής του συστήματος, ειδικά σε εσένα που το δουλεύεις όπως πρέπει.

http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Link to comment
Share on other sites

Βασικά, μεγαλύτερη σημασία έχει που μπορεί να ρίξει την ισχύ στα 580 W (2000 BTU/h) παρά το ότι πιάνει υψηλή μέγιστη ισχύ αφού στο μεγαλύτερο ποσοστό της λειτουργίας του θα αποδίδει την ονομαστική του ισχύ και χαμηλότερα.
http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Link to comment
Share on other sites

Στην ψύξη πάντως το inverter ξεκινάει απελπιστικά αργά και για να πιασει θερμοκρασία πιο γρηγορα θέλει το turbo.και το auto fan δεν βλέπω να πέφτει κάτω απο την 3η ταχ.με συνέπεια για να μην κανει θόρυβο το βράδυ χειροκίνητα στο 1 η 2. Δεν έχω δουλέψει το sleep mode ακόμα για να δω την λειτουργεία του γιατί θέλει και ρύθμιση.
Οτι πάρεις 100...
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές σας. Τελικά κατέληξα στα παρακάτω δύο μοντέλα:

 

Για το σαλόνι/καθιστικό (3,5 kW ή 12000 BTU/ώρα):

Mitsubishi MSZ/MUZ-FH35VE

 

Για το υπνοδωμάτιο (2,5 kW ή 9000 BTU/ώρα):

Daikin FTXS25K / RXS25L

 

Ελπίζω να είναι καλές επιλογές. Ευτυχώς τα προβλήματα που ανέφερα για την εγκατάσταση ξεπεράστηκαν και ευελπιστώ πως η εγκατάσταση θα γίνει σωστά και όπως πρέπει.

Φιλικά, Κώστας

______________

Huawei P30 Pro (8 GB RAM / 256 GB Flash). Κάμερα από άλλον πλανήτη.

Toyota iQ (1.0 L / CVT). My precious! Γιατί το μέγεθος μετράει.

Yamaha X-Max (250 cm³ / ABS). 50,000 km & counting...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και απο εμένα!! Εχω διαβάση τουλάχιστον τις μισές σελίδεs στο foroum και δεν έχω καταλήξει τι να πάρω!!!

αφού βρήκαμε τι ανάγκες έχει ο χώρος που θα τοποθετηθεί και πως και τον σωστό τεχνικό,μένει τι κλιματιστικό να πάρω

(ο τεχνικός μου είπε είναι στην δική μου κρίση...τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο)

 

λοιπόν θέλω ενα 18αρι όσο γίνεται αθόρυβο,(είμαι λίγο περιέργος) καλή ποιότητα,και κομψο απο πλευρας αισθητικής και μεγέθους γιατί το σπίτι είναι καινούργιο και το μέρος που θα μπεί θα είναι εμφανές για τα μάτια!!

 

πάνω κάτω στα 1000 ευρ

 

το καλοκαιρι θα λειτουργεί σίγουρα τις μισές ώρες της ημέρας συνέχεια ,το χειμώνα λιγότερο....

ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Edited by kwgiou
Link to comment
Share on other sites

Στα 5 kW (~18000 BTU/h) και στο budget σου, οι καλύτερες προτάσεις είναι:

 

-Hitachi Perfomance RAK-50PPB/RAC-50WPB

-Toshiba Suzumi+ RAS-18N3KV2-E/RAS-18N3AV-E

 

Aπό πλευράς αισθητικής μην περιμένεις πολλά, ειδικά από τα μεγαλύτερα συστήματα. Μια λύση που έχω προτείνει στο παρελθόν είναι οι αυτοκόλλητες μεμβράνες της 3Μ, οι οποίες είναι μια απλή και γρήγορη λύση για να αλλάξει χαρακτήρα η αισθητική της εσωτερικής μονάδας του συστήματος.

http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ gnt για την άμμεση απάντηση θα το κοιτάξω αν μπορούσες να μου εξηγήσεις παραπάνω στοιχεία για το hitachi θα σου είμουν ευγνώμων

 

και όποιος εχει το συγκεκριμένο μηχάνημα τις απόψεις του... θα μου ήταν χρήσιμες!!

 

αν λέγαμε οτι το budjet ισως μπορεί να ανέβαινε τι θα μου πρότεινες??

ευχαριστω και πάλι!!!

Link to comment
Share on other sites

To 50PPB είναι αναβαθμισμένο μοντέλο για το 2014, έχει εξαιρετικό συμπιεστή με αποτέλεσμα την υψηλή απόδοση τόσο σε ψύξη όσο και σε θέρμανση. Η ποιότητα παραγόμενου αέρα είναι πολύ καλή, η στάθμη θορύβου είναι σχετικά χαμηλή. Διαθέτει εξαιρετικό χειριστήριο με παροχή αρκετών πληροφοριών. Σε αυτό που υστερεί είναι σε αυτοματισμούς/λειτουργίες αλλά τα ουσιώδη υπάρχουν.

 

Αμέσως καλύτερο σύστημα είναι το Mitsubishi MSZ/MUZ-SF50VE. Υπερέχει ελαφρώς του Hitachi σε ποιότητα αέρα, στα υπόλοιπα κυμαίνεται λίγο πολύ στα ίδια επίπεδα.

http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Link to comment
Share on other sites

φιλε gnt μπορεις να μου κανεις ενα συγκριτικό το 50ppb με το Carrier XPower GOLD 42UQV050M/38UYV050M ?

που υπερεχει το πρωτο σε συγκριση με το δευτερο και ποιες οι διαφορές τους?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...