Jump to content

skoros000

Members
  • Δημοσιεύσεις

    5
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About skoros000

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 2

skoros000's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Σε αναζήτησή 2 multi συστημάτων για κρεβατοκάμαρες, λόγω έτοιμης προεγκαταστασης από κατασκευαστή του διαμερίσματος. - 15τμ και 11τμ, ύψος 2,80μ, δυτικός προσανατολισμός, με δίπλα κουφώματα, και γενικά καλή μόνωση. Budget στα 1800-2000, όπου βλέπω να εκτινάσσεται λόγω multi. Ποιότητα αέρα, θόρυβος και οικονομία χρήσης τα βασικά ζητούμενα, καθώς κοιμούνται μικρά παιδιά. Τι προτάσεις έχετε; Από αυτά που διαβάζω Mitsubishi σειρες sf και fh, με μικρή διάφορα στο τελικό κόστος καθώς η εξωτερική μονάδα είναι ίδια, που είναι και το μεγαλύτερο κόστος. Επίσης εντυπωσιακά τα Daikin ftxs25 αλλά αξίζει τη τόσο μεγάλη διάφορα κόστους (σχεδόν 400 ευρώ);;; Και γενικά αν έχει κάποιος κάποια καλή πρόταση ας τη μοιραστεί! Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
  2. Ευχαριστώ starenios για το input. Ήλπιζα για μια πιο "προσωπική" άποψη, και συγκεκριμένα αν το Panasonic αξίζει (από άποψη θορύβου και οικονομίας, ιδιαίτερα για θέρμανση) σε σχέση με το πάντα αξιόπιστο Mitsubishi. Ευχαριστώ πάλι!
  3. Καλησπέρα και από εμένα! Χρειάζομαι την πολύτιμη βοήθεια του forum.. Λοιπόν, σκέφτομαι να βάλω δύο κλιματιστικά multi (κοινή η εξωτερική μονάδα), 9άρια στα 2 υπνοδωμάτια (12τ.μ. και 9τ.μ.). Έχω "σχεδόν" καταλήξει στα ακόλουθα, για τα οποία χρειάζομαι συμβουλή ή αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο: 1. Panasonic CS-E9LKEW (με αντιαλλεργικό φίλτρο - μάλλον ιονιστής, αν κατάλαβα σωστά, οπότε καλύτερο φίλτρο) 2. Mitsubishi MSZ-GE25VA (θεωρητικά πιο απλό κλιματιστικό, αλλά πιο αθόρυβο, και φυσικά... Mitsubishi) Με ενδιαφέρει να είναι "υγιεινό", καθότι θα είναι μέσα 3 παιδάκια, να έχει αποδοτική κατανάλωση, να είναι αθόρυβο και αξιόπιστο, και ειδικά να είναι αποτελεσματικό στη θέρμανση (βοηθητικό μεν, αλλά μπορεί και να προκριθεί στην 1η θέση...) Οποιαδήποτε πρόταση, σύσταση ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  4. Starenios ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Η αλήθεια είναι ότι δεν προβλέπω ιδαίτερο πρόβλημα από την κουζίνα, καθώς είναι εκ διαμέτρου αντίθετα από το σημείο τοποθέτησης και γύρω στα 7-8 μέτρα μακρυά. Επίσης, το κλιματιστικό θα κάθεται σε γυψοσανίδα, η οποία προεξέχει, ακριβώς πάνω από το τζακι, και έχει υποδειχθεί ως η πιο κατάλληλη θέση, από τον κατασκευαστή (γειτνίαση με τη βέράντα, σωληνώσεις, ρευματοδοσία, κτλ). Συνεπώς, υπολογίζω ότι η θερμότητα δε θα είναι τόσο επιβαρυντική, καθώς και εγώ δεν υπολογίζω να το καίω και καθημερινά. Οπότε starenios εκτιμώ ιδιαίτερα τη συμβουλή, η οποία και είναι εμπεριστατωμένη και όχι κατευθυνόμενη από το προφανές... πιο ακριβό είναι αυτομάτως και καλύτερο. Τώρα, αν κάποιο μέλος του forum έχει εμπειρία από καλό μαγαζί με κλιματιστικά σε βόρεια προάστια (Χαλάνδρι, Μαρούσι, Πεύκη) θα το εκτιμούσα αν μου έστελνε προσωπικό μήνυμα. Ευχαριστώ ξανά!!
  5. Καλησπέρα σε όλους! Ενδιαφέρομαι για αγορά κλιματιστικού σε ενιαίο χώρο (σαλόνι-κουζίνα), περίπου 40 τμ, καινούργια κατασκευή (οπότε καλή μόνωση) με τις συνηθισμένες απώλειες (τζάκι, 2x3 παράθυρα και εσωτερική πόρτα..) Μετά από αμέτρητες σελίδες και αρκετή έρευνα αισθάνομαι πιο μπερδεμένος από ότι ξεκίνησα, αλλά προσανατολίζομαι ανάμεσα σε Toshiba (Toshiba Ras 18 PKVP-E Super Daiseikai5) & Mitsubishi (MSZ-FD50VA ή MSZ-GE50VA). Από ότι καταλαβαίνω, το Toshiba (Ιαπωνίας) έχει καλύτερη θέρμανση και πιο δυνατό ανεμιστήρα, ενώ τo FD50VA έχει αντίστοιχης ποιότητας φίλτρα για καθαρισμό αέρα με το Toshiba, αλλά από ότι καταλαβαίνω μάλλον με πιο τσιμπημένο θόρυβο, ειδικά και σε σχέση με το GE50VA. Οπότε το τελικό ερώτημα, είναι αν όσον αφορά την κατανάλωση και το θόρυβο, ποιο από τα 3 "κερδίζει", και φυσικά έχοντας υπόψη ότι θα συνεπικουρεί τη θέρμανση το χειμώνα σε μας και τα τρία μικρά ζουζουνάκια μας, τελικά αξίζει το Toshiba ή το FD50VA τα έξτρα λεφτά, γιατί μέρες που έρχονται... ξέρετε τώρα. Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...