vasilimertzani Δημ. December 2, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 2, 2014 γιατί υπάρχει μεγαλύτερο? http://www.skroutz.gr/c/1701/Epaggelmatika-Klimatistika.html?keyphrase=inverter+36000+btu Τωρα θα μου πεις σιγα μην βαλω εγω στο σπιτι μου αυτες τις κασελες :lol: . Επρεπε λοιπον να πας σεε κατι τετοιο http://www.skroutz.gr/s/5083701/Fujitsu-AOYG30LAT4.html Που ειναι εξωτερικη μοναδα (32000 θες περιπου) και επιλεγεις δυο μικρες εσωτερικες 18000 να δουλευουν παραλληλα,να μην εχεις παραγομενο θορυβο και αερα..Θα εκαιγες πολυ λιγοτερο ρευμα απο οτι καις τωρα και θα ζεσταινοσουν. Παράθεση Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kirea Δημ. December 2, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 2, 2014 ο ενσωματωμένος μετρητής εμένα μου εβγαλε 202 kwh το νοέμβριο αλλά ρε φίλε δε το χω 24ωρο εγώ. 6 ώρες την ημέρα μέσο όρο. σε hitachi rak 70. έχω μια ερώτηση ρε παιδιά μου άναψε το δεξί πράσινο λαμπάκι στην εσωτερική μονάδα που έχει το σηματάκι του προφίλτρου. τα έβγαλα τα φίλτρα είναι πεντακάθαρα τι άλλο να κάνω? έβαλα και ένα υγρό ειδικό για αιρ κοντίσιον. έχει τύχει σε κάποιον με hitachi? το λαμπάκι παραμένει αναμμένο είτε ανοιχτό είτε με κλειστό το αιρ κοντίσιον. επίσης ρε παιδιά στους 25 το χω και πιάνει μετά βίας 22 μετά από πολλές ώρες βέβαια. είναι νορμάλ αυτό? τι να κάνω? Για να σβήσει το πράσινο λαμπάκι πρέπει να πατήσεις απλά το κουμπί στο τηλεχειριστήριο που ανεβοκατεβάζει την περσίδα ενώ το κλιματιστικό βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής. Το λαμπάκι αυτό ανάβει μετά από 200 ώρες λειτουργίας για να μας υπενθυμίσει ότι πρέπει να το καθαρίσουμε. Για την κατανάλωση θα πω και εγώ την εμπειρία μου.Έχω το 50ppa και το Νοέμβριο έκαψε 96kw με χρήση κατά μέσο όρο 7 ωρών την ημέρα σε ενιαίο χώρο 55τμ στη βόρεια Ελλάδα με καλές μονώσεις-κουφώματα.Στο πάνω πάτωμα το ras-s14ha της hitachi υποθέτω ότι έκαψε λιγότερο μιας και είναι μικρότερο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
polfan Δημ. December 3, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2014 (edited) Καλησπέρα και από εμένα, Εγκατέστησα και εγώ πρόσφατα (πριν μία εβδομάδα) το Hitachi RAK 70PPA. Νομίζω όμως ότι δε μπορούμε να συγκρίνουμε μηνιαίες καταναλώσεις και να εξάγουμε συμπεράσματα καθώς, όπως ήδη γνωρίζετε παίζουν πάρα πολλοί παράγοντες ρόλο στην τελική διαμόρφωση της απόδοσης-κατανάλωσης. bkan82 Έχει τεράστια σημασία σε ποιο ύψος είναι εγκατεστημένη η εσωτερική μονάδα και σε ποιο ύψος έχεις το τηλεχειριστήριο, με το οποίο φαντάζομαι μετράς τη θερμοκρασία στο χώρο σου. Η Διαφορά θερμοκρασίας σε ύψος 2,9μ μπορεί να υπερβαίνει τους 2oC. Oι 202kWh είναι πράγματι πολλές αλλά το τελικό μηνιάιο κόστος ειναι λιγότερο από 40€ για να θερμάνεις τον τεράστιο χώρο σου. Όταν η εξωτερική θερμοκρασία πέσει πολύ τότε ετοιμάσου να δεις πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση. Σκέψου εμένα μέσα σε 6 ημέρες 24ωρης λειτουργίας κατανάλωσε 70kWh και δίχως πολύ κρύο... Από τη μεριά μου θωρώ τραγικά αυξημένη την κατανάλωση των 11W που έχει σε standby... 96kWh το χρόνο παρακαλώ! Edited December 3, 2014 by polfan Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bkan82 Δημ. December 3, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2014 κοίταξε και 40 ευρώ το μήνα να ναι μια χαρά. απλά παρατηρώ αυξομειώσεις και στην απόδοση μια μέρα νιώθω ότι δε ζεσταίνομαι και έχει μέσα 21 βγάζει δηλαδή χλιαρό αέρα λόγω του πολύ κρύου έξω προφανώς, και άλλες μέρες νιώθω καμίνι το σπίτι με πολύ ζεστό αέρα αλλά λίγο μεγαλύτερη θερμοκρασία έξω. απλά για να ζεστάνει πιο γρήγορα το χώρο το χω 1 ώρα στο δυνατό fan που σου παίρνει τα αυτιά και μετά το χαμηλώνω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
wannabearchitect Δημ. December 8, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 8, 2014 Καλημέρα, θα παρακαλούσα να μου προτείνετε ένα 12άρι κλιματιστικό μέχρι 600eur. Ένα που έχω δει μέχρι στιγμής είναι το παρακάτω. http://www.skroutz.gr/s/5040593/Hitachi-Perfomance-RAK-35PPB-RAC-35WPB.html Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nkarr Δημ. December 9, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 9, 2014 (edited) Έχει βάλει κανείς τη σειρά Daikin Ftxz (το νεο ururu sarara με το R32)? Εντυπώσεις? Στα χαρτιά φαίνεται τέλειο αλλά σε ένα γερμανικό site έλεγε οτι κάνει θόρυβο πάνω απο 45db (!!!) η εσωτερική μονάδα στο ήσυχο mode: http://www.testberichte.de/p/daikin-tests/ururu-sarara-ftxz25n-rxz25n-testbericht.html Το manual αντίθετα λέει οτι πάει μέχρι 19db που είναι πολύ ήσυχο, σχεδόν δεν ακούγεται καθόλου. Καμιά προσωπική εμπειρία? Edited December 9, 2014 by nkarr Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilimertzani Δημ. December 9, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 9, 2014 Έχει βάλει κανείς τη σειρά Daikin Ftxz (το νεο ururu sarara με το R32)? Εντυπώσεις? Στα χαρτιά φαίνεται τέλειο αλλά σε ένα γερμανικό site έλεγε οτι κάνει θόρυβο πάνω απο 45db (!!!) η εσωτερική μονάδα στο ήσυχο mode: http://www.testberichte.de/p/daikin-tests/ururu-sarara-ftxz25n-rxz25n-testbericht.html Το manual αντίθετα λέει οτι πάει μέχρι 19db που είναι πολύ ήσυχο, σχεδόν δεν ακούγεται καθόλου. Καμιά προσωπική εμπειρία? προσωπικη εμπειρια δεν εχω και δεν ξερω και γερμανικα.ειναι εμπιστο το σαιτ που αναρτησες? παντως 19db (το μεχρι ξεχνα το) ειναι το τιποτα.Δεν υπαρχει τοσο χαμηλη σταθμη θορυβου. Παράθεση Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nkarr Δημ. December 9, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 9, 2014 προσωπικη εμπειρια δεν εχω και δεν ξερω και γερμανικα.ειναι εμπιστο το σαιτ που αναρτησες? παντως 19db (το μεχρι ξεχνα το) ειναι το τιποτα.Δεν υπαρχει τοσο χαμηλη σταθμη θορυβου. Από το google το βρήκα και το έβαλα στον αυτόματο μεταφραστή. Το 19db το λεει στις προδιαγραφες η Daikin. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
apa Δημ. December 10, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2014 Έχει βάλει κανείς τη σειρά Daikin Ftxz (το νεο ururu sarara με το R32)? Εντυπώσεις? Στα χαρτιά φαίνεται τέλειο αλλά σε ένα γερμανικό site έλεγε οτι κάνει θόρυβο πάνω απο 45db (!!!) η εσωτερική μονάδα στο ήσυχο mode: http://www.testberichte.de/p/daikin-tests/ururu-sarara-ftxz25n-rxz25n-testbericht.html Το manual αντίθετα λέει οτι πάει μέχρι 19db που είναι πολύ ήσυχο, σχεδόν δεν ακούγεται καθόλου. Καμιά προσωπική εμπειρία? Έχω το ftxz25n απο τον Μαίο,αν θέλεις εντυπώσεις,και είναι αρκετές,με pm μέσο τηλεφώνου! Παράθεση Οτι πάρεις 100... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. December 10, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2014 (edited) Έχει βάλει κανείς τη σειρά Daikin Ftxz (το νεο ururu sarara με το R32)? Εντυπώσεις? Στα χαρτιά φαίνεται τέλειο αλλά σε ένα γερμανικό site έλεγε οτι κάνει θόρυβο πάνω απο 45db (!!!) η εσωτερική μονάδα στο ήσυχο mode: http://www.testberichte.de/p/daikin-tests/ururu-sarara-ftxz25n-rxz25n-testbericht.html Το manual αντίθετα λέει οτι πάει μέχρι 19db που είναι πολύ ήσυχο, σχεδόν δεν ακούγεται καθόλου. Καμιά προσωπική εμπειρία? Εγω,εχω δυο 12άρια URURU 5ετίας,και μπορω να σου πω τα εξης. Τα βαζω,τωρα πια το ενα,και αυτο σπανια,γιατι τον μεν χειμωνα,ειμαι σκληραγωγημένος,το δε καλοκαιρι,τη βγαζω με εναν ανεμιστηρα οροφης με τρεις σκαλες,που σηκωνει το δωματιο στον αερα.Φετος πχ,νομιζω οτι αναψα το αρκουδισιο 3-4 φορες ημερα,μονον στις πολυ μεγαλες ζεστες,οταν ο ανεμιστηρας,δεν μπορουσε να το παλεψει),αλλα το αναψα περισσοτερες φορες νυχτα,για να μπορω να κοιμαμαι.Και παντα με την εσωτερικη πορτα του δωματιου,δυο δαχτυλα ανοιχτη. Το εβαζα σε μια ρυθμιση που λεει κατι για αερακι του βουνου,breeze το λεει νομιζω,η οποια ειναι τελεια,διοτι και δροοσιζει μια χαρά,αλλα και δεν κανει καθολου θορυβο. Εκει που κανει πολυ θορυβο,και ισως αυτο να ηταν το 45 που εγραφε το χαρτι που διαβασες,ειναι αν βαλεις τη λειτουργια εισοδου αερα απ εξω,οπότε δουλευει κι αλλο μοτερακι που τραβαει μεσα τον αερα,και αυτο κανει πολυ θιορυβο. Στη ζεστη τωρα,δουλευει τοσο καλα,οσο περιμενα να δουλεψει.Το δε διπλανο μηχανημα,το ειχα στη μακαριτισα τη μανα μου,και δουλευε επι 24ώρου βασεως,οσον καιρο ταλαιπωρηθηκε μεχρι να "αναχωρησει". Να ρωτησω κι εγω κατι τωρα. Πως μπορω να βαζω την αφυγρανση,αφου πληρωσαμε που πληρωσαμε sarara ururu,να κανουμε και καμια φορα χρηση τους,γιατι εγω, δεν εχω κανει ποτέ.:) Edit. Τι ειναι το R32 που γραφεις; Edited December 10, 2014 by Theodore41 Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nkarr Δημ. December 10, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2014 Ευχαριστώ για τις εντυπώσεις Το R32 είναι νέο ψυκτικό αέριο. Αυτό που λέω να πάρω είναι το καινούριο μοντέλο Ururu Sarara που χρησιμοποιεί R32 αντί για R410 (αν και για λόγους τιμής ίσως καταλήξω τελικά στο προηγούμενο -δικό σου - μοντέλο) Αυτο με την ανανέωση αέρα μου έκανε εντύπωση . Ο κυριότερος λόγος που το θέλω είναι για να φέρνει φρέσκο αέρα . Αν όμως κάνει τόσο πολυ θόρυβο όσο καταλαβαίνω απο αυτά που λές μαλλον τσάμπα λέφτα. Δεν έχω καταλαβει επίσης αν πρέπει να λειτουργεί η εισαγωγή φρέσκου αέρα για να κάνει και ύγρανση του χώρου το χειμώνα. Αν η ύγρανση συνοδεύεται από τόσο θόρυβο να μου λείπει . Δηλάδή στην πιο αθόρυβη σκάλα σταματάει να δουλεύει η ύγρανση το χειμώνα? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilimertzani Δημ. December 10, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2014 Ευχαριστώ για τις εντυπώσεις Το R32 είναι νέο ψυκτικό αέριο. Αυτό που λέω να πάρω είναι το καινούριο μοντέλο Ururu Sarara που χρησιμοποιεί R32 αντί για R410 (αν και για λόγους τιμής ίσως καταλήξω τελικά στο προηγούμενο -δικό σου - μοντέλο) Αυτο με την ανανέωση αέρα μου έκανε εντύπωση . Ο κυριότερος λόγος που το θέλω είναι για να φέρνει φρέσκο αέρα . Αν όμως κάνει τόσο πολυ θόρυβο όσο καταλαβαίνω απο αυτά που λές μαλλον τσάμπα λέφτα. Δεν έχω καταλαβει επίσης αν πρέπει να λειτουργεί η εισαγωγή φρέσκου αέρα για να κάνει και ύγρανση του χώρου το χειμώνα. Αν η ύγρανση συνοδεύεται από τόσο θόρυβο να μου λείπει . Δηλάδή στην πιο αθόρυβη σκάλα σταματάει να δουλεύει η ύγρανση το χειμώνα? ta 19 δια διαφημιστικο τρυκ το βλεπω παρα πραγματικοτητα.20-30 db ειναι θορυβος σε βιβλιοθηκη.τιποτα δηλαδη. Τελως παντων ο κατασκευαστης τα αναφερει στην λειτουργια silence οπου σπανια πρεπει να το χρησιμοποιεις,προτιμοτερο-οικονομικοτερο ειναι η λειτουργια auto. Αφυγρανση δεν ειναι απαραιτητα η εισαγωγη νωπου αερα,αυτο γινεται κατα επιλογη σου για να αεριζεται ο χωρος. Θα προτεινα εστω δοκιμαστικα να βαλεις σε ενα ανδροιντ κινητο κατι εφαρμογες sound meter να καταλαβαεις ποσο ειναι 45 db κλπ. Παράθεση Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nkarr Δημ. December 10, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2014 ta 19 δια διαφημιστικο τρυκ το βλεπω παρα πραγματικοτητα.20-30 db ειναι θορυβος σε βιβλιοθηκη.τιποτα δηλαδη. Τελως παντων ο κατασκευαστης τα αναφερει στην λειτουργια silence οπου σπανια πρεπει να το χρησιμοποιεις,προτιμοτερο-οικονομικοτερο ειναι η λειτουργια auto. Αφυγρανση δεν ειναι απαραιτητα η εισαγωγη νωπου αερα,αυτο γινεται κατα επιλογη σου για να αεριζεται ο χωρος. Θα προτεινα εστω δοκιμαστικα να βαλεις σε ενα ανδροιντ κινητο κατι εφαρμογες sound meter να καταλαβαεις ποσο ειναι 45 db κλπ. Αφυγρανση γίνεται από μόνη της το χειμώνα σε όλα τα κλιματιστικα έως του σημείου να είναι υπερολικα ξηρός ο αέρας. Εγω ρωτάω αν γίνεται ΥΓΡΑΝΣΗ και να είναι στο silence( χωρίς να δουλευει δηλαδη το θορυβώδες μοτερ εισαγωγης αέρα). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anikologr Δημ. December 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 11, 2014 Αφυγρανση γίνεται από μόνη της το χειμώνα σε όλα τα κλιματιστικα έως του σημείου να είναι υπερολικα ξηρός ο αέρας. Εγω ρωτάω αν γίνεται ΥΓΡΑΝΣΗ και να είναι στο silence( χωρίς να δουλευει δηλαδη το θορυβώδες μοτερ εισαγωγης αέρα). Αφυγρανση κάνουν τα κλιματιστικά στην ψύξη το καλοκαίρι και όχι τον χειμώνα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nkarr Δημ. December 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 11, 2014 Αφυγρανση κάνουν τα κλιματιστικά στην ψύξη το καλοκαίρι και όχι τον χειμώνα. Τα κλιματιστικά κάνουν από μόνα τους αφύγρανση (είτε το θέλουμε είτε όχι) και το καλοκαίρι και το χειμώνα. Εξ ου και βλέπεις να βγάζουν νερό στην αποχέτευση δίπλα στην εξωτερική μονάδα. Το καλοκαίρι αυτό μας βολεύει γιατί τον πιο ξηρό αέρα (κατά κανόνα) τον αισθανόμαστε πιο δροσερό (ακόμη κι αν είναι σχετικά υψηλής θερμοκρασίας). Το χειμώνα δεν το θέλουμε επ ουδενί γιατι πιο δροσερός αέρας = κρυώνουμε και γιατί δημιουργείται αίσθημα ξηρότητας στην ατμόσφαιρα που είναι αυτό που γνωρίζουμε ως "αποπνικτική" ζέστη στα σπίτια που έχουν θέρμανση με air condition (σε αντίθεση με εκείνα με καλοριφέρ). Το ururu sarara μπορεί να κάνει και ύγρανση που κανένα άλλο split κλιματιστικό δεν κάνει. Αναρωτιέμαι όμως αν η ύγρανση συνοδεύεται από το θόρυβο του μοτέρ εισαγωγής αέρα που μας περιέγραψε ο φίλος πριν από μερικά μηνύματα. Είναι σημαντικό για εμάς που έχουμε ευαισθησία στο θέμα του θορύβου :) Κανένας με ururu sarara (είτε την προηγούμενη ftxr είτε την τελευταία ftxz έκδοση μπορεί να μας διαφωτίσει?) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilimertzani Δημ. December 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 11, 2014 Τα κλιματιστικά κάνουν από μόνα τους αφύγρανση (είτε το θέλουμε είτε όχι) και το καλοκαίρι και το χειμώνα. Εξ ου και βλέπεις να βγάζουν νερό στην αποχέτευση δίπλα στην εξωτερική μονάδα. Το καλοκαίρι αυτό μας βολεύει γιατί τον πιο ξηρό αέρα (κατά κανόνα) τον αισθανόμαστε πιο δροσερό (ακόμη κι αν είναι σχετικά υψηλής θερμοκρασίας). Το χειμώνα δεν το θέλουμε επ ουδενί γιατι πιο δροσερός αέρας = κρυώνουμε και γιατί δημιουργείται αίσθημα ξηρότητας στην ατμόσφαιρα που είναι αυτό που γνωρίζουμε ως "αποπνικτική" ζέστη στα σπίτια που έχουν θέρμανση με air condition (σε αντίθεση με εκείνα με καλοριφέρ). Το ururu sarara μπορεί να κάνει και ύγρανση που κανένα άλλο split κλιματιστικό δεν κάνει. Αναρωτιέμαι όμως αν η ύγρανση συνοδεύεται από το θόρυβο του μοτέρ εισαγωγής αέρα που μας περιέγραψε ο φίλος πριν από μερικά μηνύματα. Είναι σημαντικό για εμάς που έχουμε ευαισθησία στο θέμα του θορύβου :) Κανένας με ururu sarara (είτε την προηγούμενη ftxr είτε την τελευταία ftxz έκδοση μπορεί να μας διαφωτίσει?) Οχι ακριβως ετσι.Το καλοκαιρι σταζει απο την εσωτερικη μοναδα(αρα εκει κανει αφυγρανση) και τον χειμωνα η εξωτερικη(αρα εκει δεν γινεται τιποτα). http://www.klimamichaniki.gr/clientfiles/file/products/daikin/2011/3%20Ururu%20Sarara.pdf περιγραφει εδω οτι περνει υγρασια απο τον αερα του περιβαλλοντος και την αποριπτει μεσα. Αναγκαστικα για να γινει αυτο πρεπει να φερει αερα απο το περιβαλλον. Παράθεση Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anikologr Δημ. December 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 11, 2014 Τα κλιματιστικά κάνουν από μόνα τους αφύγρανση (είτε το θέλουμε είτε όχι) και το καλοκαίρι και το χειμώνα. Εξ ου και βλέπεις να βγάζουν νερό στην αποχέτευση δίπλα στην εξωτερική μονάδα. Το καλοκαίρι αυτό μας βολεύει γιατί τον πιο ξηρό αέρα (κατά κανόνα) τον αισθανόμαστε πιο δροσερό (ακόμη κι αν είναι σχετικά υψηλής θερμοκρασίας). Το χειμώνα δεν το θέλουμε επ ουδενί γιατι πιο δροσερός αέρας = κρυώνουμε και γιατί δημιουργείται αίσθημα ξηρότητας στην ατμόσφαιρα που είναι αυτό που γνωρίζουμε ως "αποπνικτική" ζέστη στα σπίτια που έχουν θέρμανση με air condition (σε αντίθεση με εκείνα με καλοριφέρ). Το ururu sarara μπορεί να κάνει και ύγρανση που κανένα άλλο split κλιματιστικό δεν κάνει. Αναρωτιέμαι όμως αν η ύγρανση συνοδεύεται από το θόρυβο του μοτέρ εισαγωγής αέρα που μας περιέγραψε ο φίλος πριν από μερικά μηνύματα. Είναι σημαντικό για εμάς που έχουμε ευαισθησία στο θέμα του θορύβου :) Κανένας με ururu sarara (είτε την προηγούμενη ftxr είτε την τελευταία ftxz έκδοση μπορεί να μας διαφωτίσει?) Κάνεις λάθος και επιμένεις κιόλας... :wacko::wacko::wacko: Αφύγρανση κάνει ΜΟΝΟ το καλοκαίρι. Το έχουμε αναλύσει ξανά. Μην λέμε ασυναρτησίες... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
apa Δημ. December 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 11, 2014 Εγώ βάζω έξτρα αφυγραντηρα τον χειμωνα με το ururu sarara για να μαζεύει την υγρασία που φτανει και 70% και να μην μου κανει υγροποίηση στα τοιχια τζαμια κτλ. Παράθεση Οτι πάρεις 100... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aenaos15 Δημ. December 12, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2014 Εγώ βάζω έξτρα αφυγραντηρα τον χειμωνα με το ururu sarara για να μαζεύει την υγρασία που φτανει και 70% και να μην μου κανει υγροποίηση στα τοιχια τζαμια κτλ. Κι αν επιτρεπεται ποσο το πληρωνετε αυτο το "ururu sarara" ? Παράθεση iPhone 14 Pro Max iWatch 9 Airpods Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nkarr Δημ. December 12, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2014 (edited) Κάνεις λάθος και επιμένεις κιόλας... :wacko::wacko::wacko: Αφύγρανση κάνει ΜΟΝΟ το καλοκαίρι. Το έχουμε αναλύσει ξανά. Μην λέμε ασυναρτησίες... Ο σκοπός μου δεν είναι ούτε η αντιπαράθεση ούτε οι χαρακτηρισμοί. Έχεις δίκιο όταν λές οτι δεν αφαιρεί το κλιματιστικό υγρασία από το χώρο πλην όμως έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα "σαν αφύγρανση" όπως εξηγειται παρακάτω. Με δύο λόγια όταν θερμαίνεται ο αέρας μπορεί να συγκρατήσει πολύ περισσότερη υγρασία . Πέφτει δηλαδή η σχετική υγρασία της ατμόσφαιρας (ακόμη και αν η πραγματική ποσότητα υγρασίας στο χώρο παραμένει ακριβώς η ίδια εφόσον δεν έχουμε υγροποιήσεις σε τζάμια κλπ). Αυτό μεταφράζεται σε "δίψα" του αέρα για υγρασία (να το πω μπακάλικα) . Την υγρασία αυτή την παίρνει από όπου βρει και στη συγκεκριμένη περίπτωση από το στόμα και τη μύτη μας αφού τον εισπνέουμε ή έρχεται σε επαφή με το δέρμα μας. Αφού λοιπόν μας τραβάει υγρασία αισθανόμαστε ξηρότητα. Το φαινόμενο γίνεται πιο έντονο όταν η θέρμανση του χώρου γίνεται με βεβιασμένη κίνηση αέρα (βλ. κλιματιστικά, αερόθερμα κλπ) αντί για ακτινοβολία ή και φυσική ροή αέρα (καλοριφέρ) γιατί ο αέρας που "εκτοξεύεται" στο χώρο και ο οποίος έρχεται σε επαφή με εμάς έχει μεγαλύτερη θερμοκρασία και ταχύτητα οπότε το φαινόμενο της αφυδάτωσής μας είναι πιο έντονο. (π.χ. στεγνώνουν τα ρούχα πιο γρήγορα όταν φυσάει παρά με άπνοια για δεδομένη θερμοκρασία-υγρασία περιβάλλοντος) Νομίζω ότι η ξηρή ατμόσφαιρα και η δυσφορία είναι κάτι που όλοι το έχουμε συναντήσει ιδιαίτερα σε μέρη που θερμαίνονται με κλιματιστικά και αερόθερμα. Το παρακάτω νήμα τα εξηγεί περισσότερο για όσους θέλουν πιο μεγάλη εμβάθυνση: http://www.michanikos.gr/topic/25413-Θέρμανση-με-κλιματιστικά-υγρασία-ατμόσφαιρας/?p=375641 Edited December 12, 2014 by nkarr Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. December 12, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2014 Κι αν επιτρεπεται ποσο το πληρωνετε αυτο το "ururu sarara" ? Μια περιουσια.Εγω,ετυχε να το αγορασω την εποχη Σουφλια,με την αποσυρση των κλιματιστικων,και ετσι το πληρωσα με εκπτωση 30%.Αντι για 1.500€ δηλαδη,εδωσα 1.000.Υπηρχαν λεφτα τοτε,και δεν κολωσα. Τωρα,ειναι αλλοιως βεβαια.:( Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kobi Δημ. December 12, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2014 Ο σκοπός μου δεν είναι ούτε η αντιπαράθεση ούτε οι χαρακτηρισμοί. Έχεις δίκιο όταν λές οτι δεν αφαιρεί το κλιματιστικό υγρασία από το χώρο πλην όμως έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα "σαν αφύγρανση" όπως εξηγειται παρακάτω. Με δύο λόγια όταν θερμαίνεται ο αέρας μπορεί να συγκρατήσει πολύ περισσότερη υγρασία . Πέφτει δηλαδή η σχετική υγρασία της ατμόσφαιρας (ακόμη και αν η πραγματική ποσότητα υγρασίας στο χώρο παραμένει ακριβώς η ίδια εφόσον δεν έχουμε υγροποιήσεις σε τζάμια κλπ). Αυτό μεταφράζεται σε "δίψα" του αέρα για υγρασία (να το πω μπακάλικα) . Την υγρασία αυτή την παίρνει από όπου βρει και στη συγκεκριμένη περίπτωση από το στόμα και τη μύτη μας αφού τον εισπνέουμε ή έρχεται σε επαφή με το δέρμα μας. Αφού λοιπόν μας τραβάει υγρασία αισθανόμαστε ξηρότητα. Το φαινόμενο γίνεται πιο έντονο όταν η θέρμανση του χώρου γίνεται με βεβιασμένη κίνηση αέρα (βλ. κλιματιστικά, αερόθερμα κλπ) αντί για ακτινοβολία ή και φυσική ροή αέρα (καλοριφέρ) γιατί ο αέρας που "εκτοξεύεται" στο χώρο και ο οποίος έρχεται σε επαφή με εμάς έχει μεγαλύτερη θερμοκρασία και ταχύτητα οπότε το φαινόμενο της αφυδάτωσής μας είναι πιο έντονο. (π.χ. στεγνώνουν τα ρούχα πιο γρήγορα όταν φυσάει παρά με άπνοια για δεδομένη θερμοκρασία-υγρασία περιβάλλοντος) Νομίζω ότι η ξηρή ατμόσφαιρα και η δυσφορία είναι κάτι που όλοι το έχουμε συναντήσει ιδιαίτερα σε μέρη που θερμαίνονται με κλιματιστικά και αερόθερμα. Το παρακάτω νήμα τα εξηγεί περισσότερο για όσους θέλουν πιο μεγάλη εμβάθυνση: http://www.michanikos.gr/topic/25413-Θέρμανση-με-κλιματιστικά-υγρασία-ατμόσφαιρας/?p=375641 Φίλε μου, ευχαριστούμε για το link. Είναι καλή η συζήτηση που κάνουν τα παιδιά και με αρκετές πληροφορίες, όμως το βασικό συμπέρασμα της συζήτησης είναι ότι το air condition ΔΕΝ ΑΦΑΙΡΕΙ υγρασία από την ατμόσφαιρα κατά τον κύκλο της θέρμανσης!!!!! :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pgetsopoulos Δημ. December 14, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2014 Παιδιά, για θέρμανση σε χώρο με κακή μόνωση, τι προτείνετε όσο το δυνατόν πιο φτηνό (ΠΟΛΎ ΦΤΗΝΌ :P) Παράθεση Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy: Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anikologr Δημ. December 14, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2014 Παιδιά, για θέρμανση σε χώρο με κακή μόνωση, τι προτείνετε όσο το δυνατόν πιο φτηνό (ΠΟΛΎ ΦΤΗΝΌ :P) Το πιο φθηνό κλιματιστικό... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pgetsopoulos Δημ. December 14, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2014 Το πιο φτηνό που να αξίζει* Αλλιώς δε θα ρωτούσα :) Παράθεση Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy: Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts