Jump to content

Βοήθεια για κινητό μέχρι 250 ευρώ

melampous
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει budget μέχρι 250 ευρώ.

Με δεδομένο ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα χρήση του Huawei p Smart (πάνω από 6 μήνες), ποιο/α κινητό/ά θα μου προτείνατε στη βάση μιας συνολικής αναβάθμισης;

Για να βοηθήσω, δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις από το κινητό, αρκεί να δουλεύει απροβλημάτιστα.

Δεν είμαι βαρύς χρήστης, δεν παίζω βαριά παιχνίδια, δεν έχω facebook, instagram, viber, κλπ.

Από το κινητό θέλω οπωσδήποτε κορυφαία ποιότητα στις κλήσεις, καλό ηχείο, ακούω μουσική (όχι τόσο ραδιόφωνο, αλλά καλό θα ήταν να υπάρχει), ίντερνετ, gps.

Όλα τα παραπάνω θέλω να γίνονται απλά, γρήγορα και χωρίς κολλήματα.

Ξαναλέω ότι από το p Smart δεν είχα κανένα παράπονο.

Από τη στιγμή όμως που θα πάρω νέο κινητό, θέλω να είναι συνολικά αναβαθμισμένο έτσι ώστε να μπορώ να το κρατήσω άνετα για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Τέλος, να πω ότι θα προτιμούσα το μέγεθος του κινητού να μην ξεπερνά τα 155μμ.

Υ.Γ. (1) Αν και συνήθισα το λειτουργικό της Huawei, δεν θα ήμουν αρνητικός και σε ένα καθαρό android.

(2) Για κάποιο λόγο ψήνομαι για το Nokia 7 plus αλλά με προβληματίζουν κάποιες αναφορές για πρόβλημα στην οθόνη.

(3) Εννοείται πως άμα βρεθεί κινητό με λιγότερα από 250 ευρώ, ακόμα καλύτερα!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας :)

Αν θες ισως τον καλύτερο ηχο που υπαρχει σε κινητο και κυριως για μουσικη, πας σε leeco.

Dolby atmos με cdla ακουστικα της leeco.

Leeco le max 2 και βαζεις την ρομ του CrisBal.

Κορυφαίος ηχος, ταχυτατος επεξεργαστης, οθονη υψηλής αναλυσης και πολυ μεγαλη υποστήριξη...

Το βρίσκεις με κατω απο 150 ευρω απο κινα (banggood) χωρις τελωνείο.

Δεν θα πιστευεις οτι με τοσα λιγα λεφτα πηρες τετοια τηλεφωναρα.

Edited by zampas

Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δεν θέλω αγορά από Κίνα, κι επίσης δεν θέλω να ασχοληθώ με ρομ, κλπ. Το κινητό το θέλω όπως είναι στο κουτί του.

Οπότε, περιμένω να μου πείτε τις προτάσεις σας. :)

Αν είσαι απόλυτα ικανοποιημένος από το P Smart γιατί παίρνεις νέο κινητό; Μην με παρεξηγείς, δεν κάνω ανάκριση :lol: Απλά να καταλάβουμε σε τι θα ήθελες αναβάθμιση; Οθόνη, ταχύτητα, κάμερα, αυτονομία; Γιατί αν σε καλύπτει σε όλα τότε η πρόταση μου είναι να το κρατήσεις :)

Από το p Smart είμαι ικανοποιημένος γιατί όπως είπα, δεν είμαι απαιτητικός χρήστης και αυτά που θέλω τα κάνει πολύ καλά, γρήγορα και κυρίως χωρίς κολλήματα.

Το έχει ζηλέψει όμως η γυναίκα και λέω να της το δώσω και να πάρω ένα καινούργιο αλλά χωρίς να χάσω τίποτα από αυτά που είχα.

Δεν ζητάω πολλά, θα μπορούσα να το κρατήσω όπως λες αλλά σκέφτομαι μήπως με αυτή την αφορμή μπορώ να πάρω κάτι πιο νέο, φρέσκο, και να αναβαθμιστώ χωρίς όμως να δώσω πολλά χρήματα.

Η άλλη εναλλακτική είναι να κρατήσω το κινητό και να πάρω στη γυναίκα ένα νέο κινητό με προτεραιότητα την καλή κάμερα Αλλά σε αυτή την περίπτωση το budget περιορίζεται στα 150 ευρώ (το πολύ) και δεν ξέρω αν υπάρχει καλή κάμερα σε αυτά τα χρήματα.

Γι' αυτό σκεφτόμουν να της δώσω το δικό μου (που της αρέσουν οι φωτογραφίες που βγάζει) κι εγώ να έπαιρνα ένα "καλύτερο".

Αυτό λοιπόν που εγώ θα θεωρούσα αναβάθμιση είναι μια καλύτερη οθόνη (όχι απαραίτητα μεγαλύτερη αλλά καλύτερη), ίσως λίγο πιο γρήγορο (αν και δεν έχω παράπονο), λίγο καλύτερη κάμερα και αν όλα αυτά συνδυάζονται και με μεγαλύτερη αυτονομία, ακόμα καλύτερα.

Γι' αυτό σκεφτόμουν το Nokia 7 plus (σήμερα είδα από κοντά και το Xiaomi Pocophone, το οποίο μου άρεσε επίσης) αν και τα δύο ξεπερνούν το όριο των 250 ευρώ.

Ίσως το mi 8 lite να ήταν μια καλή επιλογή...

Περιμένω επομένως τις προτάσεις σας :)

Υ.Γ. Δεν ξέρω μήπως και κάποιο Samsung A7 (2018) ή Α8 (2018) θα ήταν μια καλή πρόταση.

Edited by melampous

Να σου πω την αλήθεια σε σχέση με το P Smart και το Redmi Note 6 Pro αναβάθμιση σε όλα είναι, οπότε σκέψου το και αυτό ως οικονομική εναλλακτική.

Αν θες κάτι ακόμα καλύτερο, αν μια μπαταρία σαν του P Smart σε καλύπτει σε αυτονομία τότε το Mi 8 lite έχει καλό επεξεργαστή και κάμερα, επιπέδου Nokia 7 Plus και τα δύο, και επίσης θα σε καλύψει μια χαρά. Το Nokia έχει λίγο καλύτερη οθόνη και αυτονομία από το Mi8 lite. Δεν νομίζω το πρόβλημα του με την οθόνη να είναι πολύ κοινό, αν δεις κριτικές στο Σκρουτζ δεν το αναφέρουν γενικά.

Να σου πω την αλήθεια σε σχέση με το P Smart και το Redmi Note 6 Pro αναβάθμιση σε όλα είναι, οπότε σκέψου το και αυτό ως οικονομική εναλλακτική.

Αν θες κάτι ακόμα καλύτερο, αν μια μπαταρία σαν του P Smart σε καλύπτει σε αυτονομία τότε το Mi 8 lite έχει καλό επεξεργαστή και κάμερα, επιπέδου Nokia 7 Plus και τα δύο, και επίσης θα σε καλύψει μια χαρά. Το Nokia έχει λίγο καλύτερη οθόνη και αυτονομία από το Mi8 lite. Δεν νομίζω το πρόβλημα του με την οθόνη να είναι πολύ κοινό, αν δεις κριτικές στο Σκρουτζ δεν το αναφέρουν γενικά.

Έχω το Mi8 lite. Επεξεργαστής-κάμερες-οθόνη-σχεδιασμός-ποιότητα κατασκευής, κορυφαία για την κατηγορία. Νομίζω ότι στα 200+ ευρώ είναι vfm. Το μόνο που θα ήθελα ήταν λίγο περισσότερη αυτονομία, αλλά και έτσι τη μία μέρα, αν δεν παίζεις βαριά παιχνίδια, στην βγάζει άνετα.

Edited by Nnoutas

Θα συμφωνήσω με τα παιδιά από πάνω για το Μi 8 Lite... Είμαι και εγώ με Redmi 4 Prime και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, κανένα πρόβλημα και κανένα κόλλημα για τη δουλειά που κάνω και κοιτάω απλά τι παίζει σε αυτό το range μέχρι 250 και νομίζω έχω καταλήξει πως αν κάνω το βήμα για την αναβάθμιση, θα πάω στο Mi 8 Lite... Γενικά δυνατό και πλήρες πακέτο με μοναδικό μείον την έλλειψη NFC...

Συνοψίζοντας τις επιλογές μέχρι τα 250 ευρώ θα ήθελα να ακούσω τις σκέψεις σας:

1. Xiaomi mi a2 lite

2. Xiaomi mi 8 lite

3. Xiaomi redmi note 5

4. Samsung A7 (2018)

Και τέσσερις επιλογές για λίγο πάνω από τα 250 ευρώ:

1. Huawei Honor Play

2. Nokia 7 plus

3. Nokia 6.1 plus (X6)

4. Xiaomi Pocophone

Ποια δύο από τα παραπάνω είναι πιο κοντά στα εξής κριτήρια:

1. Καλύτερη οθόνη

2. Ταχύτητα επεξεργαστή

3. Αυτονομία μπαταρίας

4. Κάμερα

5. Ραδιόφωνο

6. Stock android

7. Gorilla glass

Υ.Γ. Πιθανότατα η απάντηση να βρίσκεται στην τελευταία επιλογή (Pocophone), είναι όμως και το πιο ακριβό.

Από τα υπόλοιπα;

Σας ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθειά σας :)

Το 2. από την πρώτη τετράδα και το 4. από τη δεύτερη

Συμφωνώ.

Mi8 lite χωρίς stock Android και ραδιόφωνο ή

Pocophone που τα έχει όλα πλην stock Android.

Edited by Nnoutas

Συμφωνώ.

Mi8 lite χωρίς stock Android και ραδιόφωνο ή

Pocophone που τα έχει όλα πλην stock Android.

Sorry για το off topic, αλλά επειδή με ενδιαφέρει το θέμα... Δεν υπάρχει τρόπος να ενεργοποιηθεί το ράδιο στο Mi 8 Lite, όπως είχα διαβάσει για το Mi A2;

Eυχαριστώ. :)

Sorry για το off topic, αλλά επειδή με ενδιαφέρει το θέμα... Δεν υπάρχει τρόπος να ενεργοποιηθεί το ράδιο στο Mi 8 Lite, όπως είχα διαβάσει για το Mi A2;

Eυχαριστώ. :)

Μόνο με root αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος.

Είχα λίγο χρόνο σήμερα να δω μερικά από τα παραπάνω κινητά από κοντά και μπορώ να πω ότι με σειρά προτεραιότητας μου άρεσαν περισσότερο το Nokia 7 plus, Huawei Honor Play και Mi 8 lite.

Επειδή όλες οι προτάσεις σας έχουν να κάνουν με το Mi 8 lite, ήθελα να ρωτήσω που πλεονεκτεί έναντι των άλλων δύο; (πέρα από την τιμή όπου έχει ξεκάθαρο αβαντάζ)

Για παράδειγμα, οι οθόνες των άλλων δύο με εντυπωσίασαν περισσότερο. Ως προς την ταχύτητα, υποθέτω ότι ο Kirin 970 του Honor Play εγγυάται απρόσκοπτη λειτουργία.

Ως προς τις κάμερες, πόσο σημαντικές διαφορές μπορεί να έχουν, δεδομένου ότι και τα τρία ανήκουν στην ίδια κατηγορία.

Θα με ενδιέφεραν οι απόψεις σας... :)

Σε σχέση με το Nokia 7 Plus το Mi8 πλεονεκτεί μόνο στην τιμή, έχει κατώτερη αυτονομία και οθόνη και δεν έχει NFC . Έχει καλύτερη κάμερα από το Honor Play, κατώτερη αυτονομία και επεξεργαστή. Όχι πως θα δεις πραγματικά διαφορά αφού δεν παίζεις παιχνίδια.

Το θέμα είναι πως προέρχεσαι από ένα (αντικειμενικά) μέτριο κινητό όπως το P Smart και δηλώνεις πολύ ικανοποιημένος. Εσύ αποφασίζεις αν θες να δώσεις επιπλέον 50-60 ευρώ για χαρακτηριστικά που μπορεί να μην σου κάνουν διαφορά.

Είχα λίγο χρόνο σήμερα να δω μερικά από τα παραπάνω κινητά από κοντά και μπορώ να πω ότι με σειρά προτεραιότητας μου άρεσαν περισσότερο το Nokia 7 plus, Huawei Honor Play και Mi 8 lite.

Επειδή όλες οι προτάσεις σας έχουν να κάνουν με το Mi 8 lite, ήθελα να ρωτήσω που πλεονεκτεί έναντι των άλλων δύο; (πέρα από την τιμή όπου έχει ξεκάθαρο αβαντάζ)

Για παράδειγμα, οι οθόνες των άλλων δύο με εντυπωσίασαν περισσότερο. Ως προς την ταχύτητα, υποθέτω ότι ο Kirin 970 του Honor Play εγγυάται απρόσκοπτη λειτουργία.

Ως προς τις κάμερες, πόσο σημαντικές διαφορές μπορεί να έχουν, δεδομένου ότι και τα τρία ανήκουν στην ίδια κατηγορία.

Θα με ενδιέφεραν οι απόψεις σας... :)

Πουθενά δεν πλεονεκτεί έναντι των άλλων, το είδες και μόνος σου και μπορείς να το δεις σε αρκετά συγκριτικά πχ δες στο gsmarena, εκεί μπορείς να συγκρίνεις και τις κάμερες που σε ενδιαφέρουν, διαφορές σημαντικές δεν θα δεις. Απλά πολλοί προτείνουν xiaomi γιατί έτσι...

Και να έχεις υπόψιν ότι δεν είναι και τόσο φθηνό το xiaomi γιατί η τιμή που κοιτάς είναι χωρίς εγγύηση επίσημης αντιπροσωπίας. Αν θες εγγύηση η τιμή πάει στα 330€.

Εγώ με αυτά που αναφέρεις θα πήγαινα στο Nokia 7 plus λόγω stock Android, δεδομένου ότι τα πρώτα δείγματα δείχνουν ότι η Nokia το υποστηρίζει το κινητό. Απλά τσέκαρε τι παίζει με την εγγύηση.

Sent from my Huawei P20 pro using Tapatalk

The day is my enemy, the night my friend

Πουθενά δεν πλεονεκτεί έναντι των άλλων, το είδες και μόνος σου και μπορείς να το δεις σε αρκετά συγκριτικά πχ δες στο gsmarena, εκεί μπορείς να συγκρίνεις και τις κάμερες που σε ενδιαφέρουν, διαφορές σημαντικές δεν θα δεις. Απλά πολλοί προτείνουν xiaomi γιατί έτσι...

Και να έχεις υπόψιν ότι δεν είναι και τόσο φθηνό το xiaomi γιατί η τιμή που κοιτάς είναι χωρίς εγγύηση επίσημης αντιπροσωπίας. Αν θες εγγύηση η τιμή πάει στα 330€.

Εγώ με αυτά που αναφέρεις θα πήγαινα στο Nokia 7 plus λόγω stock Android, δεδομένου ότι τα πρώτα δείγματα δείχνουν ότι η Nokia το υποστηρίζει το κινητό. Απλά τσέκαρε τι παίζει με την εγγύηση.

Sent from my Huawei P20 pro using Tapatalk

Δεν προτείνουμε, τουλάχιστον εγώ, "ετσι" xiaomi. Ο φίλος ανέφερε και ένα όριο στο ποσό που διαθέτει,(250 ευρώ). Βάση αυτού του ποσού προτείνουμε. Ποιο θεωρούμε πιο vfm σε αυτά τα λεφτά με κριτήριο τι ζητάει από το κινητό ο φίλος. Αν δεν ήταν έτσι τότε θα του έλεγα να πάρει το Samsung galaxy note 9 αν θέλει Android ή το iPhone xs max αν δεν θέλει Android. Τώρα για την εγγύηση που λες νομίζω ότι όλοι γνωρίζουμε αυτά που λες. Ο καθένας κάνει λοιπόν τις επιλογές του ανάλογα με την τσέπη του και τις διαθέσιμες επιλογές. Εγώ 100 ευρώ παραπάνω (στο Mi8 lite αναφέρομαι) για να έχω άλλο ένα χρόνο εγγύηση δεν τα έδινα.

Αυτά :)

Edited by Nnoutas

Συμφωνώ απόλυτα με την γνώμη σου. Είμαι ανάμεσα στο Honor Play και το Nokia 7 plus.

Όποιο πετύχω σε καλύτερη τιμή τις επόμενες μέρες, αυτό θα πάρω τελικά (μάλλον προς το Honor το βλέπω τελικά)! :)

Απλά πολλοί προτείνουν xiaomi γιατί έτσι...

Μάλιστα, επειδή όπως έγραψα και παραπάνω ψάχνω πάνω κάτω στο ίδιο range και εγώ συσκευή, το Mi 8 Lite το βρίσκω τις τελευταίες μέρες κάτω από 200 από Banggood...

Έχεις να προτείνεις κάτι άλλο αντίστοιχων δυνατοτήτων σε αυτά τα χρήματα;

Πως και δεν ανέφερε κανείς το Sony XZ1; Αν εξαιρέσεις ότι δεν έχει και την κορυφαία κάμερα στην τιμή που έχει τώρα, γύρω στα 230€, επίσημη τιμή, όχι skroutz, παίρνεις πραγματικά ότι καλύτερο κυκλοφορεί σαν σύνολο στην τιμή αυτή και όχι μόνο. Πλήρες πακέτο. Ψάξτε το λίγο... Edited by vastegial_74
ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ

Μάλιστα, επειδή όπως έγραψα και παραπάνω ψάχνω πάνω κάτω στο ίδιο range και εγώ συσκευή, το Mi 8 Lite το βρίσκω τις τελευταίες μέρες κάτω από 200 από Banggood...

Έχεις να προτείνεις κάτι άλλο αντίστοιχων δυνατοτήτων σε αυτά τα χρήματα;

Μην το ψάχνεις, δεν υπάρχει.

Δεν είπαμε ότι τα xiaomi είναι τα καλύτερα κινητά που κυκλοφορούν εκεί έξω.

ΕΙΝΑΙ, όμως τα πιο VFM κινητά στην κατηγορία τους. Τέλος. :)

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το u ultra είναι πολύ καλύτερο από κάθε xiaomi στα 230€.Άσχετα που δεν με βόλεψε λόγω μεγέθους.Αυτοί που δεν έχουν θέμα με τα μεγάλα κινητά Ίσως πρέπει να ρίξουν μια ματιά..

Same Sh1t... Different Day

Same Sh..t , Different Day

Πως και δεν ανέφερε κανείς το Sony XZ1; Αν εξαιρέσεις ότι δεν έχει και την κορυφαία κάμερα στην τιμή που έχει τώρα, γύρω στα 230€, επίσημη τιμή, όχι skroutz, παίρνεις πραγματικά ότι καλύτερο κυκλοφορεί σαν σύνολο στην τιμή αυτή και όχι μόνο. Πλήρες πακέτο. Ψάξτε το λίγο...

Αν μπορείς να ξεπεράσεις τον παρωχημένο σχεδιασμό του Sony (το λέω κομψά, το θεωρώ άσχημο) τότε ναι τα specs του είναι κορυφαία σε αυτή την τιμή.