Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες γενικά περί iPhone

pperiklis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα,

έχοντας το νέο Iphone 5 από αρχές Νοεμβρίου και χρησιμοποιώντας το για αρκετές κλήσεις τηλεφώνου λόγω δουλειάς άρχισα να έχω πονοκεφάλους,ναυτία και ζαλάδες. Άρχισα να ανησυχώ και φυσικά να ψάχνω την αιτία καθώς το πρόβλημα εμφανιζόταν μόνο όποτε μιλούσα στο κινητό και για 10-15 λεπτά αργότερα. Μετά από αρκετό ψάξιμο ανακάλυψα ότι το πρόβλημα δημιουργείται από το noise cancelling feature Που έχει το κινητό. Πίο συγκεκριμένα από το δεύτερο μικρόφωνο που βρίσκεται δίπλα στην κάμερα στο πίσω μέρος. Οι λύσεις που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής είναι

α) ενεργοποίηση στο Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα > Βοηθήματα ακουής

β) να καλύψεις το μικρόφωνο στο πίσω μέρος του τηλεφώνου με οποιοδήποτε τρόπο.

φυσικά να αναφέρω πως δεν είναι πρόβλημα το noise cancelling αλλά έχει αναφερθεί σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιεί κάτι αντίστοιχο ότι σε περιβάλλον με πολύ θόρυβο προκαλεί σε μερικά άτομα πονοκέφαλο , ναυτία κ.α.

Θα ήθελα να μάθω αν έχει παρατηρήσει κάποιος άλλο το ίδιο ή αν έχετε βρεί μια άλλη λύση

Φυσικά το bluetooth και handsfree είναι και αυτά μια λύση ...

• Απαντήσεις 2,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Αυτο που περιγράφεις το εχω διαβάσει οτι συμβαίνει σε συσκευές με την συγκεκριμένη τεχνολογία, αλλα προσωπικά δεν εχω παρατηρήσει ποτέ αυτά τα συμπτώματα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

On Line...

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση σχετικά με moderation actions, μπορείτε να αποστείλετε PM.

Και εμένα μου κάνει εντύπωση. Εχουν πολλές συσκευές πλέον τέτοια τεχνολογία. Το παρατηρησες τώρα με την νέα συσκευη ενώ παλιότερα δεν είχες θέμα? μήπως αυθυποβαλλεσαι? μήπως καταβάλεις εξτρα προσπαθεια και έχεις πονοκέφαλο γιατι περιμένεις να καταλάβεις κατι ενώ μιλάς? ακούς κατι ενώ μιλάς? δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς σου προκαλεί πονοκέφαλο.

Αν είχες πριν iPhone δεν σε ειχε ενοχλήσει? μου κάνει εντύπωση γιατι και τα προηγούμενα μοντέλα είχαν και δεν ειναι μονο τα iPhone, πλέον εχουν όλοι τέτοια τεχνολογία, μέχρι και η κουτση Μαρία (κινέζος no name κατασκευαστής android).

Καλησπέρα,

έχοντας το νέο Iphone 5 από αρχές Νοεμβρίου και χρησιμοποιώντας το για αρκετές κλήσεις τηλεφώνου λόγω δουλειάς άρχισα να έχω πονοκεφάλους,ναυτία και ζαλάδες. Άρχισα να ανησυχώ και φυσικά να ψάχνω την αιτία καθώς το πρόβλημα εμφανιζόταν μόνο όποτε μιλούσα στο κινητό και για 10-15 λεπτά αργότερα. Μετά από αρκετό ψάξιμο ανακάλυψα ότι το πρόβλημα δημιουργείται από το noise cancelling feature Που έχει το κινητό. Πίο συγκεκριμένα από το δεύτερο μικρόφωνο που βρίσκεται δίπλα στην κάμερα στο πίσω μέρος. Οι λύσεις που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής είναι

α) ενεργοποίηση στο Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα > Βοηθήματα ακουής

β) να καλύψεις το μικρόφωνο στο πίσω μέρος του τηλεφώνου με οποιοδήποτε τρόπο.

φυσικά να αναφέρω πως δεν είναι πρόβλημα το noise cancelling αλλά έχει αναφερθεί σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιεί κάτι αντίστοιχο ότι σε περιβάλλον με πολύ θόρυβο προκαλεί σε μερικά άτομα πονοκέφαλο , ναυτία κ.α.

Θα ήθελα να μάθω αν έχει παρατηρήσει κάποιος άλλο το ίδιο ή αν έχετε βρεί μια άλλη λύση

Φυσικά το bluetooth και handsfree είναι και αυτά μια λύση ...

Αν τωρα σου πω οτι και τα καλα bt ακουστικα εχουν και αυτα noise cancelation?

Προσωπικη μου αποψη, οτι δεν ειναι απο το τηλεφωνο οι ζαλαδες.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Δεν είχα ποτέ κινητό με noise cancelation. Είχα το htc Desire αλλά το θέμα ειναι ότι το έχω εντοπίσει μονο με την χρήση του κινητού και σε χώρο που έχει αρκετό θόρυβο.

Το ότι μιλάτε σε θορυβώδη χώρο και προσπαθείτε να κατανοήσετε την ομιλία στην άλλη άκρη της γραμμής, τη στιγμή που το ένα αυτί ακούει το περιβάλλον και το άλλο είναι αποκομμένο, μήπως να ζαλίσει το κεφάλι;

Μπορεί να ισχύει όπως το θέτετε, και δεν είναι καθόλου παράλογο να μην μπορεί ο εγκέφαλος να διαχειριστεί δύο διαφορετικές ηχητικές πηγές. Συγκρίνεται με το θέμα τον ανθυγιεινών 3D τηλεοράσεων που κουράζουν υποτίθεται μετά από πολύωρη χρήση.

Εχω ενα iphone και προσφατα αλλαξα καλωδιο και πηρα απο τον γερμανο ενα αλλο...ομως ο μετασχηματιστης ειναι της apple και πριν λιγο καηκε ο μετασχηματιστης και η συνδεση του usb ειναι μαυρη....βεβαια το ειχα συνδεδεμενο και σε πολυμπριζο τι λετε να φταει?

Και εμένα μου κάνει εντύπωση. Εχουν πολλές συσκευές πλέον τέτοια τεχνολογία. Το παρατηρησες τώρα με την νέα συσκευη ενώ παλιότερα δεν είχες θέμα? μήπως αυθυποβαλλεσαι? μήπως καταβάλεις εξτρα προσπαθεια και έχεις πονοκέφαλο γιατι περιμένεις να καταλάβεις κατι ενώ μιλάς? ακούς κατι ενώ μιλάς? δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς σου προκαλεί πονοκέφαλο.

Αν είχες πριν iPhone δεν σε ειχε ενοχλήσει? μου κάνει εντύπωση γιατι και τα προηγούμενα μοντέλα είχαν και δεν ειναι μονο τα iPhone, πλέον εχουν όλοι τέτοια τεχνολογία, μέχρι και η κουτση Μαρία (κινέζος no name κατασκευαστής android).

Μάλλον έχεις μπερδέψει την συγκεκριμένη λειτουργία η οποία την έχει μόνο το 5αρι και από όσο γνωρίζω κανένα άλλο κινητό μέχρι τώρα.

Δεν μιλάμε για το noise cancellation που κάνει το κινητό και το καταλαβαίνει ο άλλος (αυτό το έχουν πολλά κινητά) , αλλά μιλάμε για ακύρωση θορύβου στο ακουστικό που ακούς εσυ τον άλλον, χωρίς ο άλλος να έχει οπωσδήποτε noise cancellation στο κινητό του. Καμία σχέση το ένα με το άλλο.

Από ότι έχω διαβάσει η συγκεκριμένη τεχνολογία λειτουργεί: όταν υπάρχει θόρυβος γύρω σου τότε το ακουστικό στέλνει στο αυτί σου "ακυρωτικο θόρυβο" ... Να το πω... Σε συγκεκριμένες συχνότητες ( ; ) έτσι ώστε να ακούς τον συνομιλητή σου καλύτερα και με σκοπό να απομονώνει τους ήχους περιβάλλοντος.

Αυτό βέβαια δημιουργεί μια πίεση στο αυτί μικρή που σε μερικούς ανθρώπους δημιουργεί προβλήματα όπως τα παραπάνω.

Ουσιαστικά να ρωτήσω το παιδί που έχει συμπτώματα τέτοια, εάν όταν τα αισθάνεται αυτά , ο χώρος που μιλάει είναι θορυβώδεις

Edited by doganos
Samsung S21 Ultra

Ναι το αισθάνομαι αυτό όταν μιλάω σε περιβάλλον με αρκετό θόρυβο.Εδώ και 2 μέρες πλέον μιλάω με hands free αποκλειστικά και έχω ενεργοποιήσει και την επιλογή που περιέγραψα πιο πάνω στις ρυθμίσεις και μέχρι στιγμής δεν το έχω νιώσει ξανά.

Εαν μιλας με Hands free δεν υπαρχει λογος να ενεργοποιησεις και την επιλογη που περιεγραψες παραπανω. Η λειτουργια αυτη ειναι μονο οταν μιλας απο το τηλεφωνο κανονικα. Με Handsfree ή ανοικτή ακρόαση, παύει να λειτουργει.. οπως ειναι φυσικο
Samsung S21 Ultra

οποτε μιλας με τα hands free και εισαι κομπλε και απο τους πονοκεφαλους και δεν τρως και την ραδιενεργεια στο κεφαλι σου.
iphone xs max ipad 6th gen

οποτε μιλας με τα hands free και εισαι κομπλε και απο τους πονοκεφαλους και δεν τρως και την ραδιενεργεια στο κεφαλι σου.

Ραδιενέργεια;;;;!!!!!!!! Άλλο πράμα είναι η ραδιενέργεια παιδιά... ας μην τα μπερδεύουμε. Από το κινητό "τρως" σήμα υψηλών συχνοτήτων σε αρκετά "μεγάλη" ισχύ και ιδικά όταν το κινητό ΔΕΝ έχει καλό σήμα.

Δεν είναι τόσο βλαβερό όσο το παρουσιάζουν ιδιαίτερα στις μέρες μας που τα κινητά έχουν χαμηλότερο SAR από ποτέ.

Δεν κάνω τον έξυπνο... απλά για να λυθούν μερικές παρεξηγήσεις.

Galaxy Note II Grey Titanium, Fujitsu Lifebook T900 Dual Digitizer

Ραδιενέργεια;;;;!!!!!!!! Άλλο πράμα είναι η ραδιενέργεια παιδιά... ας μην τα μπερδεύουμε. Από το κινητό "τρως" σήμα υψηλών συχνοτήτων σε αρκετά "μεγάλη" ισχύ και ιδικά όταν το κινητό ΔΕΝ έχει καλό σήμα.

Δεν είναι τόσο βλαβερό όσο το παρουσιάζουν ιδιαίτερα στις μέρες μας που τα κινητά έχουν χαμηλότερο SAR από ποτέ.

σωστοοοοοοος

επειδη εγω εγραψα για ραδιενεργεια και για να λυθει η παρεξηγηση που εχω στο κεφαλι μου γτ ποτε δεν καταλαβα για ποιο λογο ειναι βλαβερα τα κινητα αυτο που μπορει να προκαλει ολα αυτα που λενε τι ειναι τελικα????

το bt δηλαδη ειναι λιγοτερο επικινδυνο? αφου και σαυτο στελνετε η ομιλια.

ειμαι σιγουρος οτι κανενας δεν μπορει να απαντησει με σιγουρια απλα καποιοι θα το εχουν ψαξει λιγο παραπανω.

εχει παρει καποιος καποιο bt που να συνεργαζεται καλα με το 5αρι του??

iphone xs max ipad 6th gen

επειδη εγω εγραψα για ραδιενεργεια και για να λυθει η παρεξηγηση που εχω στο κεφαλι μου γτ ποτε δεν καταλαβα για ποιο λογο ειναι βλαβερα τα κινητα αυτο που μπορει να προκαλει ολα αυτα που λενε τι ειναι τελικα????

το bt δηλαδη ειναι λιγοτερο επικινδυνο? αφου και σαυτο στελνετε η ομιλια.

ειμαι σιγουρος οτι κανενας δεν μπορει να απαντησει με σιγουρια απλα καποιοι θα το εχουν ψαξει λιγο παραπανω.

εχει παρει καποιος καποιο bt που να συνεργαζεται καλα με το 5αρι του??

Χωρίς παρεξήγηση, εννοείται πως δεν είναι απαραίτητο να τα γνωρίζουμε αναλυτικά, απλά για να μη μας πιάνει πανικός καχυποψία και άλλα τέτοια καλό είναι να το ψάχνουμε... λίγο όμως ίσα ίσα για να καταλαβαίνουμε τι παίζει όχι για να γράφουμε διπλωματική για διδακτορικό.

Λοιπόν... όλα είναι ακτινοβολίες... ραδιενέργεια, σήμα τηλεόρασης, σήμα δορυφόρων, bluetooth, κινητά... ακόμα και η λάμπα που έχουμε στο δωμάτιό μας εκπέμπει ακτινοβολία. Τώρα αυτό που κάνει την ακτινοβολία βλαβερή είναι α) η συχνότητα β) η ένταση - ισχύ.

Δεν θα μπω σε αναλύσεις συχνοτήτων και πού εκπέμπει τι... Τα κινητά εκπέμπουν σε υψηλή συχνότητα... αλλά δεν είναι βλαβερή (αν δεν έχεις κάποια προδιάθεση... που είναι σπάνιο)... και για να μην παρεξηγηθώ... εννοείται πως αν μιλάς 8 ώρες την ημέρα στο κινητό ή αν το έχεις μονίμως δίπλα στο κεφάλι σου όταν κοιμάσαι κλπ κλπ... πειράζει περισσότερο... μπορεί να μην κάνεις καλό ύπνο ή να σε πιάνει πονοκέφαλος (αυτό κάνουν οι υψηλές συχνότητες). Ιδιαίτερα όταν το κινητό δεν έχει καλό σήμα, τότε προσπαθεί να το βελτιώσει ανεβάζοντας ΠΟΛΥ την ισχύ του. με αποτέλεσμα να γίνεται πιο βλαβερο.

Πάμε στο bluetooth. Αυτά εκπέμπουν σε ακόμα μεγαλύτερη συχνότητα. Αλλά τι γίνεται εδώ... για να μην είναι βλαβερό η έντασή του είναι ΜΟΝΟ για 10 μέτρα το πολύ. Που και αυτά δεν τα πιάνει κανένα εδώ που τα λέμε. Αν το bluetooth μπορούσε να εκπέμψει σε 100 μέτρα για παράδειγμα θα ήταν πιο βλαβερό γιατί η σχέση ισχύς/απόσταση ΔΕΝ είναι γραμμική. Οπότε το κρατάν στα 10 μέτρα και είναι ΟΚ. Σκέψου μόνο πως και το wifi που έχουμε όλοι σπίτια μας εκπέμπει στην ίδια συχνότητα και σε πολύ μεγαλύτερη ισχύ... αν ήταν όντως τόσο βλαβερό όσο έλεγαν θα είχαμε πεθάνει όλοι.

Καλό είναι πάντως τα bluetooth να μην τα έχουμε μονίμως στο αυτί μας... ή να έχουμε bluetooth που να συνδέουμε πάνω ακουστικά με καλώδιο.

Αυτά... τέρμα το Offtopic παιδιά... ξεφύγαμε και δικαίως θα φωνάζουν οι mods

Τώρα για το iPhone5... δύο φίλοι μου που το έχουν δεν έχουν παράπονα με το bluetooth τους... δεν ξέρω τι μάρκα είναι... πάντως δεν νομίζω να υπάρχουν θέματα.

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία πάνω απ'όλα. Και αθάνατα κινητά. :P

Edited by Astroholic
Galaxy Note II Grey Titanium, Fujitsu Lifebook T900 Dual Digitizer

παιδιά τα φωτα σας! πηρα εχθες το 5 αλλα παρατήρησα οτι εχει ενα προβλημα... ενώ η μεγαφωνική ακούγετε κανονικα οταν μιλάω στο ακουστικό ακούγεται πολυ χαμηλόφωνα. ειναι ελαττωματικό το κινητό η πρεπει να κανω τπτ ρυθμίσεις. το εχω αναβαθμίσει και στην τελευταία ios :worry:
only crossfit...

δυναμωσε τον ηχο απο τα κουμπια εντασης. Επισης βγαλε εαν .."ξεχασες" την μπροστινή ζελατινα (το χουν ξεχασει μερικοι για αυτο στο λεω)
Samsung S21 Ultra

δυναμωσε τον ηχο απο τα κουμπια εντασης. Επισης βγαλε εαν .."ξεχασες" την μπροστινή ζελατινα (το χουν ξεχασει μερικοι για αυτο στο λεω)

Θα φανώ πολύ χαζος, αλλά όντως ήταν από την ζελατινα. Που να φανταστώ ότι κόβει τόσο τον ήχο :p ευχαριστώ πολύ!

only crossfit...

• 2 weeks later...

iphone 3gs στην παρακάτω κατάσταση (βλεπε φωτο)

στην παρούσα κατάσταση λειτουργεί κανονικά το τατς. αλλά μια αλλαγή την χρειάζεται.

την επέμβαση θα την κάνω μόνος.

αλλά δε γνωρίζω ΤΙ χρειάζεται να αγοράσω.

ποιος μπορεί να με πει τι χρειάζομαι(links παρακαλώ); η αγορά καλύτερα θα είναι να γίνει από ebay (λόγω χαμηλών τιμών)

• 3 weeks later...
  • 1 month later...

Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν πολλοί και φανατικοί (ίσως) φίλοι του jailbreak για τους γνωστούς λόγους.

Είναι επίσης λογικό κάποιοι να προτιμούν την σταθερότητα του λειτουργικού που προσφέρει ενα μη "σπασμένο" κινητό (η τάμπλετ).

Σίγουρα υπάρχει και μια μερίδα κατόχων apple συσκευών που απλώς δεν θέλουν να ασχοληθούν τόσο ώστε να κάνουν jailbreak η απλώς τους αρκούν αυτά που τους παρέχει το υπάρχον λογισμικό.

Το πρόβλημα που δημιουργείται στα forum είναι ότι ενώ παραθέτουν όλοι προβλήματα , λύσεις , εμπειρίες , υπαρχει μια σύγχυση διότι ενα κινητό με jailbreak λογικό είναι να συμπεριφέρεται διαφορετικά απο ενα χωρίς jailbreak. Μια λύση θα ηταν ίσως να δημιουργηθούν διαφορετικά θέματα για κατόχους πχ iPhone 5 non jailbreak και αντίστοιχα iPhone + jailbreak κλπ.

Κατα την γνώμη μου είναι εντελώς διαφορετικές συσκευές οι συσκευές με jailbreak με αυτές χωρίς!

Ολες οι απόψεις δεκτές.. ;)

Ποιός είπε ότι με JB "δεν είναι σταθερό" το iOS; Σταθερότατο είναι - εκτός κι αν πας και βάζεις "σπασμένες" εφαρμογές (Cydia και μη).

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα:

Δίχως JB, το "μήλο" είναι σαν Πόρσε με τα "μαμίσια" σασμάν, αναρτήσεις κτλ.

Με JB, το "μήλο" απλά είναι σαν τα... αμάξια στο "Fast & Furious". Απλά.

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες γενικά περί iPhone
  • The title was changed to HOT SPOT iphone Κλοπή υπολοίπων δεδομένων προγράμματος κινητής
  • The topic was pinned