Jump to content

Redmi note 6 pro vs Meizu Note 8 και στο βάθος Mi8 lite!!!

Nnoutas
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

1) Το χρηματικό ποσό που διαθέτουμε. 200E MAX.

2) Το μέγεθος οθόνης που προτιμούμε. 5,5+

3) Το θέλουμε απο Ελλάδα ή και απο Κίνα/Ευρώπη; Με 2ετη εγγύηση αντιπροσωπείας ή μας αρκεί και η εγγύηση του καταστήματος; Από Κίνα/Ευρώπη, αλλά αν η τιμή είναι κοντά και από Ελλάδα.

4) Χρειαζόμαστε 800αρα μπάντα ώστε να χουμε σε περισσότερα μέρη 4g; (επαρχία χωρις 800αρα έχεις σοβαρό θέμα) Οπωσδήποτε 800άρα.

5) Το θέλουμε dual? Χρειαζόμαστε ραδιόφωνο, ir ή nfc? Αδιάφορα

6) Χρειαζόμαστε ελληνικό μενου; Αν ναι, πειράζει αν χρειαστεί φλασαρισμα; Ελληνικό μενού χωρίς φλασάρισμα.

7) Μας ενδιαφέρει ο καλός ήχος ή/και η καλή οθόνη; Αν ναι θέλουμε amoled (και) stereo ή μας αρκεί lcd (και) mono. Αρκεί μία καλή lcd. Ο ήχος, ειδικά από το ηχείο θα ήθελα να είναι καθαρός και δυνατός.

8) Βάλτε σε σειρά προτεραιότητας τα εξής: ταχύτητα, βαρύ gaming, κάμερα, αυτονομία. Ταχύτητα, αυτονομία, κάμερα, βαρύ gaming

9) Ποια είναι η τωρινή σας συσκευή. Ένα "τίμιο" Oukitel k6000pro :D

Ήρθε λοιπόν και η σειρά μου να ξεκινήσω αναζήτηση καινούριας συσκευής καθώς το Oukitel, άν και δε μου έχει βγάλει κανένα πρόβλημα στα 2 χρόνια που το έχω, νομίζω ότι τα "έχει φάει τα ψωμιά του". Έχω ξεχωρίσει τα 3 κινητά που αναφέρω στον τίτλο. Στην αρχή πήγαινα "καρφί" για το redmi note 6 pro αλλά έπειτα είδα τα άλλα δύο κινητά και είπα να το ψάξω λιγάκι παραπάνω. Το mi8 lite πριν λίγες μέρες το έβρισκα κάτω από 200 ευρώ αλλά τώρα όχι, παραμένει όμως στις προτιμήσεις καθώς δεν επείγομαι για αγορά και μπορώ να περιμένω τυχόν προσφορές ή κουπόνια μέσα στις γιορτές. Το μόνο που με προβληματίζει είναι η αυτονομία του, καθώς προερχόμενος από κινητό με 6000 μπαταρία ίσως με ξενερώσει η διάρκειά της. Είμαι όμως διατεθειμένος να την κάνω αυτή τη θυσία άν τελικά αξίζει έναντι του redmi note 6. Για το Meizu δεν έχω καθόλου άποψη, είδα όμως ότι έχει καλά χαρακτηριστικά για τα λεφτά του και έτσι μπήκε στην εξίσωση και αυτό. Άν κάποιος γνωρίζει θα εκτιμούσα τη γνώμη του.

Οποιαδήποτε γνώμη καλοδεχούμενη. :)

Χαχαχα γιατί;

Το συγκεκριμένο δεν το έχω πιασει ποτε.αλλά όσα meizu έχω πιασει στα χέρια μου μου άφησαν άριστες εντυπώσεις.

Tcl 20 5g

Το συγκεκριμένο δεν το έχω πιασει ποτε.αλλά όσα meizu έχω πιασει στα χέρια μου μου άφησαν άριστες εντυπώσεις.

Δεν είχα ποτέ meizu. Σε σχέση με τα xiaomi πως θα τα χαρακτηριζες;

Το official store της meizu στο Ali στέλνει με DHL από Ευρώπη σωστά; Έχει κανείς εμπειρία από το flyme; Γενικά παίρνει αναβαθμίσεις; Όπως καταλάβατε το καλοβλέπω το meizu.

Δεν είχα ποτέ meizu. Σε σχέση με τα xiaomi πως θα τα χαρακτηριζες;
προσωπικά τα θεωρώ καλυτερα απο τα xiaomi.

Tcl 20 5g

Το official store της meizu στο Ali στέλνει με DHL από Ευρώπη σωστά; Έχει κανείς εμπειρία από το flyme; Γενικά παίρνει αναβαθμίσεις; Όπως καταλάβατε το καλοβλέπω το meizu.

Έχω το Meizu m6 note εδώ και 7 μήνες.Προσωπικά μια αναβάθμιση μου έχει κάνει και έχει Flyme 7 και κώδικα ασφαλείας από 5 Ιουνίου του 2018.Δεν είμαι και πολύ σχετικός με αυτά.Κατα τ άλλα είναι εξαιρετικο με πολύ καλή κάμερα και αυτονομία σε συνδυασμό με τον 625 και αρκετά γρήγορο.Πρωτη φορά Meizu,θα την ξαναπροτιμησω αλλά για το μοντέλο που είδες δεν έχω γνώμη.

Δυστυχώς, για το meizu δεν βλέπω μαγαζί που να το στέλνει με κάποια αξιόπιστη μέθοδο. Θα περιμένω λίγο ακόμη μήπως υπάρξει κάποια προσφορά στα 180-190 ευρώ για το Mi8 lite, διαφορετικά "χτυπάω το redmi note 6 pro.

Εγώ θα ήμουν μεταξύ των 2 Χiaomi... To Μeizu το μόνο που ενδεχομένως υπερτερεί σε σχέση με το Note 6 Pro είναι η κάμερα... Δεν το γνωρίζω, αλλά γενικά τα Meizu (αναλογικά με την τιμή) έχουν καλές κάμερες. Βέβαια ακόμα και τα Mid range Xiaomi έχουν ανέβει πολύ, στον συγκεκριμένο τομέα.

Μεταξύ Mi8 Lite και Note 6 Pro, νομίζω τα ~30 ευρώ παραπάνω που κάνει το Mi8 Lite, τα αξίζει... Έχει καλύτερο επεξεργαστή και γενικά είναι ανώτερη συσκευή από το Note 6... Βέβαια σε σχέση με το Note 6 δεν έχεις jack και δεν έχεις και ράδιο... Αν δε σε προβληματίζουν αυτά τα 2, πάρε άφοβα Mi8 Lite... Είναι φοβερή συσκευή... Προφανώς και το Note 6 είναι εξαιρετικό VFM και πλήρες midrange...

Τέλος γενικά όσον αφορά το θέμα αναβαθμίσεις, υποστήριξη κλπ και εδώ νομίζω ότι ξεκάθαρα ειναι καλύτερη επιλογή τα Xiaomi... Τόσο σε official support από την εταιρεία (προχθές πήρα MIUI 10 στο ξεχασμένο Redmi 4 Prime), όσο και σε support σε custom roms...

Εγώ θα ήμουν μεταξύ των 2 Χiaomi... To Μeizu το μόνο που ενδεχομένως υπερτερεί σε σχέση με το Note 6 Pro είναι η κάμερα... Δεν το γνωρίζω, αλλά γενικά τα Meizu (αναλογικά με την τιμή) έχουν καλές κάμερες. Βέβαια ακόμα και τα Mid range Xiaomi έχουν ανέβει πολύ, στον συγκεκριμένο τομέα.

Μεταξύ Mi8 Lite και Note 6 Pro, νομίζω τα ~30 ευρώ παραπάνω που κάνει το Mi8 Lite, τα αξίζει... Έχει καλύτερο επεξεργαστή και γενικά είναι ανώτερη συσκευή από το Note 6... Βέβαια σε σχέση με το Note 6 δεν έχεις jack και δεν έχεις και ράδιο... Αν δε σε προβληματίζουν αυτά τα 2, πάρε άφοβα Mi8 Lite... Είναι φοβερή συσκευή... Προφανώς και το Note 6 είναι εξαιρετικό VFM και πλήρες midrange...

Τέλος γενικά όσον αφορά το θέμα αναβαθμίσεις, υποστήριξη κλπ και εδώ νομίζω ότι ξεκάθαρα ειναι καλύτερη επιλογή τα Xiaomi... Τόσο σε official support από την εταιρεία (προχθές πήρα MIUI 10 στο ξεχασμένο Redmi 4 Prime), όσο και σε support σε custom roms...

Ευχαριστώ. Και εγώ ανάμεσα στα δύο xiaomi έχω καταλήξει. Όπως είπα παραπάνω το ταβάνι στο μπάτζετ είναι τα 200 ευρώ και αυτά δύσκολα. Οπότε θα περιμένω λίγο ακόμα καμία προσφορά για το Mi8 lite αλλιώς πάω για Note 6

Ευχαριστώ. Και εγώ ανάμεσα στα δύο xiaomi έχω καταλήξει. Όπως είπα παραπάνω το ταβάνι στο μπάτζετ είναι τα 200 ευρώ και αυτά δύσκολα. Οπότε θα περιμένω λίγο ακόμα καμία προσφορά για το Mi8 lite αλλιώς πάω για Note 6

Δύσκολο το κόβω να πέσει γρήγορα κάτω από 200 το Mi 8... Πάρε άφοβα Note 6, σε καθημερινή χρήση είσαι κομπλέ... Και εγώ εκεί προσανατολίζομαι, γιατί θέλω και ράδιο και jack... ;)

Για να μην ανοίξω καινούργιο θέμα. Είδα σε προσφορά (151 ευρώ) το Lenovo K5 Pro (4/64, snap 636, B20)Καμία γνώμη για το συγκεκριμένο; Από αναβαθμίσεις πως τα πάει η Lenovo;

σοβαρή εταιρεία , νομίζω. μεταξύ των άλλων δύο ΔΕΝ θα έπαιρνα MEIZU (και μόνο η υποστήριξη -είχα 2 Xiaomi και πήρα ξανά ένα ακόμα , ειδικά στη MIUI 10 τα κινητά πετάνε με απολαυστικό τρόπο , τα MIUI , και η βάση χρηστών εν Ελλάδι δικαιολογεί την απάντησή μου)