Jump to content

Αγορά Σπιτιού στην Αθήνα

Puff_Daddy
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα,

Θα ήθελα τη βοήθειά σας σε ένα θέμα. Σκεφτόμαστε να αγοράσουμε ένα σπίτι στην Αθήνα. Συγκεκριμένα ένα μικρό διαμέρισμα, δυάρι! Σκεφτόμαστε στο κέντρο κάπου της Αθήνας, για να βολεύει από άποψη συγκοινωνίας.

Ποιες περιοχές του κέντρου νομίζετε οτι βολεύουν από άποψη συγκοινωνίας αλλά και έχουν χαμηλή εγκληματικότητα; Γενικά, ποια η γνώμη σας για τη Λ. Αλεξάνδρας και τις γύρω περιοχές; Γκύζη, Νεάπολη Εξαρχείων, Τέρμα Ιπποκράτους;

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες :)

Όταν λες να βολεύει από συγκοινωνία μάλλον μετρό εννοείς, σωστά; Γιατί λεωφορεία και τρόλει έχει παντού. Αν δε θες εγκληματικότητα και τα λοιπά θα αποφύγεις Πατήσια, Κυψέλη και Εξάρχεια (για Γκύζη δεν ξέρω), και φυσικά Ομόνοια, Κολωνό, Μεταξουργείο και γύρω περιοχές. Στη θέση σου θα έψαχνα σε Αμπελόκηπους, Ιλίσια, Παγκράτι, Κουκάκι, Νέο Κόσμο, Πετράλωνα. Υπάρχει και το Κολωνάκι, αλλά... :rolleyes:

Σκεφτόμαστε να αγοράσουμε ένα σπίτι στην Αθήνα

δω εγω διαφωνω

Υπερογκες τιμες οπου και αν πας

και η αθηνα δεν ειναι και ιδιαιτερα αντισεισμικη,το εδειξε το προσφατο παρελθον

Μα αυτό ακριβώς. Σκεφτόμαστε να βρούμε κάτι σε όσο το δυνατόν πιο καινούργια πολυκατοικία. Electric_Eye, Αμπελόκηποι, Παγκράτι, Ιλίσσια και Νέος κόσμος, δεν είναι κεντρικά, αλλά ήμι-κεντρικά. Δεν είναι άσχημες περιοχές, πολύ πιθανό να καταλήξουμε σε κάτι τέτοιο, απλά ρώτησα αν κάποιος σας ξέρει από κέντρο!

Πετράλωνα; χμ....

Για την Αλεξάνδρας τι γνώμη έχετε;

Πετράλωνα; χμ....

:up: Πετραλωνα :up: Έχουνε χτιστεί και κάτι καινούριες πολυκατοικίες τώρα πολύ ωραίες.

:w00t: Στο χώρο αυτό υπήρχε Ο.Π.Χ που παραβαίνει την Εικόνα. :w00t:

Μα αυτό ακριβώς. Σκεφτόμαστε να βρούμε κάτι σε όσο το δυνατόν πιο καινούργια πολυκατοικία. Electric_Eye, Αμπελόκηποι, Παγκράτι, Ιλίσσια και Νέος κόσμος, δεν είναι κεντρικά, αλλά ήμι-κεντρικά. Δεν είναι άσχημες περιοχές, πολύ πιθανό να καταλήξουμε σε κάτι τέτοιο, απλά ρώτησα αν κάποιος σας ξέρει από κέντρο!

Πετράλωνα; χμ....

Για την Αλεξάνδρας τι γνώμη έχετε;

Η Αθήνα (ο δήμος Αθηναίων) τα περιλαμβάνει όλα αυτά που πρότεινα. Κέντρο θεωρείται το τρίγωνο Ομόνοια-Σύνταγμα-Μοναστηράκι. Για Αλεξάνδρας που ρωτάς δε μας λες από ποιά πλευρά της και σε ποιό ύψος.

Στο κεντρο η μονη περιοχη που δεν θα ενοχληθεις πολυ απο κλεφτες,ναρκομανεις κλπ ειναι το Κολωνακι.Οπουδηποτε αλλου να ξερεις οτι δεν θα εχεις πολυ ησυχια.

Στο κεντρο η μονη περιοχη που δεν θα ενοχληθεις πολυ απο κλεφτες,ναρκομανεις κλπ ειναι το Κολωνακι.Οπουδηποτε αλλου να ξερεις οτι δεν θα εχεις πολυ ησυχια.

Επισης και στο Μετς δεν θα εχεις προβλημα αλλα ειναι ακριβα και οι καινουργιες πολυκατοικιες δεν ειναι πολλες.

Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, παιδιά :)

Απλά σκεφτόμαστε να βολεύουν γενικά οι συγκοινωνίες, ει δυνατόν πιο πολύ κοντά στο μετρό.

Electric_Eye κέντρο θεωρούνται και τα Εξάρχεια, και του Γκύζη, και το Κολωνάκι, και η Νεάπολη...Όχι οτι έχουμε κάποιο συγκεκριμένο κόλημμα με το απόλυτο κέντρο, απλά ερευνώντας :) Για Αλεξάνδρας σκεφτόμαστε περίπου στη μέση. Είτε από πάνω (Τέρμα Ιπποκράτους) ή Από κάτω Γκύζη. Και πιο ψηλά, προς Αμπελόκηπους, καλά νομίζω είναι.

Πετράλωνα λέτε είναι καλά ε; Δεν έχω έρθει ποτέ προς τα κει...

Ρε σεις; Το Κολωνάκι δεν έχει ναρκομανείς; Γιατί έχω την εντύπωση οτι εκεί συχνάζουν αρκετοί;!

Ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον!

Παιδιά καλησπέρα,

Θα ήθελα τη βοήθειά σας σε ένα θέμα. Σκεφτόμαστε να αγοράσουμε ένα σπίτι στην Αθήνα. Συγκεκριμένα ένα μικρό διαμέρισμα, δυάρι! Σκεφτόμαστε στο κέντρο κάπου της Αθήνας, για να βολεύει από άποψη συγκοινωνίας.

Ποιες περιοχές του κέντρου νομίζετε οτι βολεύουν από άποψη συγκοινωνίας αλλά και έχουν χαμηλή εγκληματικότητα; Γενικά, ποια η γνώμη σας για τη Λ. Αλεξάνδρας και τις γύρω περιοχές; Γκύζη, Νεάπολη Εξαρχείων, Τέρμα Ιπποκράτους;

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες :)

Με τα κριτήρια που δίνεις = Κέντρο,συγκοινωνία,σχετική ηρεμία, προτείνω :

Νεάπολη Εξαρχείων που είναι πολύ όμορφα να μένεις : Μετρό Πανεπιστήμιο πολύ κοντά και πάρα πολλά λεωφορεία/τρόλευ στην Ακαδημίας και τους γύρω δρόμους (αφετηρίες).

Προχωρώντας την Ιπποκράτους προς Γκύζη είναι καλά,απλά απομακρύνεσαι από τις αφετηρίες και το μετρό. Μετά προς Αλεξάνδρας, κοντά στο μετρό Αμπελοκήπων είναι μια χαρά απλά θα έχεις κοντά το γήπεδο και δε νομίζω να προσφέρει την ηρεμία που ίσως θέλεις.

Αυτά,και ό,τι άλλο,εδώ είμαστε :)

Μα που ξέρεις, μπορεί,

να ταξιδέψουμε μια μέρα ή μια νύχτα μαζί.

Νέα Σμύρνη κοιτάξατε; Πολύ καλή περιοχή, σχεδόν μηδενική εγλκηματικότητα, πολύ καλά όσον αφορά τις συγκοινωνίες (την διασχίζει το τραμ, και είναι σε απόσταση 10 λεπτών με μέσο μαζικής μεταφοράς από σταθμό μετρό και τραίνου).

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Και επισης να προτεινω να κοιταξεις και πουθενα προς τα πανω...

Αφου σε απασχολει κυριως το μετρο γιατι να μην πας Νεο Ηρακλειο η Μαρουσι (ακριβο το δευτερο)...

Θα φυγεις απο το κεντρο της Αθηνας... Θα εχεις και κανενα δεντρο απεξω απο το σπιτι σου και κυριως πολυ πολυ πολυ περισσοτερη ησυχια.

Με τα κριτήρια που δίνεις = Κέντρο,συγκοινωνία,σχετική ηρεμία, προτείνω :

Νεάπολη Εξαρχείων που είναι πολύ όμορφα να μένεις : Μετρό Πανεπιστήμιο πολύ κοντά και πάρα πολλά λεωφορεία/τρόλευ στην Ακαδημίας και τους γύρω δρόμους (αφετηρίες).

Προχωρώντας την Ιπποκράτους προς Γκύζη είναι καλά,απλά απομακρύνεσαι από τις αφετηρίες και το μετρό. Μετά προς Αλεξάνδρας, κοντά στο μετρό Αμπελοκήπων είναι μια χαρά απλά θα έχεις κοντά το γήπεδο και δε νομίζω να προσφέρει την ηρεμία που ίσως θέλεις.

Αυτά,και ό,τι άλλο,εδώ είμαστε :)

Παιδιά με βοηθάτε πάρα πολύ με τη γνώμη σας!

Ναι. Συμφωνώ για τη Νεάπολη. Είναι πολύ καλή επιλογή νομίζω! Γενικά, το ψάχνουμε ακόμα το θέμα! Όσο για το γήπεδο, να σε ενημερώσω πως ποτέ πλέον δεν θα γίνει αγώνας στο "Απόστολος Νικολαίδης" της Λ. Αλεξάνδρας. Όλα τα παιχνίδια του Παναθηναικού φέτος θα γίνονται στο ΟΑΚΑ...

Real Estate έ; Θα το πάρω :)

Σήμερα ήμουν στο Τρόλλευ προς παγκράτι και βρίζανε για την αλλαγή της συγκοινωνίας που έκαναν στα δυο μοναδικά τρόλλευ που εξυπηρετούν Παγκράτι - Βύρωνα.

Εσείς είστε ευχαριστημένοι από την περιοχή σας; :)

Σήμερα ήμουν στο Τρόλλευ προς παγκράτι και βρίζανε για την αλλαγή της συγκοινωνίας που έκαναν στα δυο μοναδικά τρόλλευ που εξυπηρετούν Παγκράτι - Βύρωνα.

Εσείς είστε ευχαριστημένοι από την περιοχή σας; :)

Το Παγκράτι το εξυπηρετούν τρία τρόλεΐ, τα 2-4-11 και το Βύρωνα μόνο το 11. Η αλλαγή που έγινε και στα 3 αυτά δρομολόγια ήταν ότι στη διαδρομή από κέντρο προς Παγκράτι δεν πάνε από Βασ. Όλγας αλλά από Συγγρού - Αθ. Διάκου -Αρδηττού λόγω του τραμ. Η διαφορά στη διαδρομή είναι 500 μέτρα, σιγά τα αυγά.

Από την περιοχή μου είμαι πολύ ευχαριστημένος, και σου την προτείνω :)

Νέα Σμύρνη κοιτάξατε; Πολύ καλή περιοχή, σχεδόν μηδενική εγλκηματικότητα, πολύ καλά όσον αφορά τις συγκοινωνίες (την διασχίζει το τραμ, και είναι σε απόσταση 10 λεπτών με μέσο μαζικής μεταφοράς από σταθμό μετρό και τραίνου).

Θα συμφωνήσω μαζί σου αγαπητέ συμφοιτητά!

Η Ν.Σμύρνη έχει και πράσινο και οι περισσότερες πολυκατοικίες είναι καινούργιες/ανακαινισμενες :)

Entexnos Fm

Το νέο μουσικό ραδιόφωνο!

καλησπερα φιλε. μενω πετραλωνα εγω και θα σου δωσω καποιες πληροφοριες περισσοτερο που ισως και σε βοηθησω.

Ειναι στο κεντρο και βολευει αφου εχει και σταθμο τρενου. απο οτι ειδα εισαι 22 οποτε για την διασκεδαση σου ειναι μια χαρα.καφετεριες πετραλωνα και θησειο ειναι διπλα σου, τουλαχιστον 4 κεντρα διασκεδασης(αθηνων αρενα, budha live, εναστρων,πειραιως 130). αν εχεις αμαξι σε βολευει γιατι απο εκει περνανε η πειραιως, χαμοστερνας και πετρου ραλλυ.

οσο για τα σπιτια εχουν φτιαξει πολλες πολυκατοικιες και φτιαχνονται ακομα(μονο στην γειτονια μου 6 πολυκατοικιες φτιαχνονται) και ειναι αρκετα ησυχα.

για λεοφορεια και τρολλευ εχει καμια 12αρια λογικο λογο των δρομων που εγραψα απο πανω

τωρα το καλυτερο για μενα ειναι να κανεις στις περιοχες που σε ενδιαγερει μια βολτα να δεις πως ειναι και κρινει.

Βlog για τον κινηματογράφο με κριτικες, νέα και τρέιλερ. Με καθημερινή ανανεωση

We set the movies in the corner....

Με το 2-4-11 χάνει πολύ χρόνο νομίζω....

Μάλιστα! Μου φαίνεται θα αρχίσω τις βόλτες για να μπορέσω να κρίνω :) Ευχαριστώ!!!!

• 1 year later...

Είπα να μην ανοίξω καινούριο θέμα αφού έχει σχέση με αγορά σπίτιού, όχι όμως στην Αθήνα...

Ποια είναι λοιπόν η γνώμη σας για αγορά σπιτιού στη Σίνδο?

Όχι, δεν θέλω να αγοράσω εγώ. Απλά επειδή εμένα δεν μου αρέσει σαν ιδέα προσπαθώ να πείσω κάποιον να μην αγοράσει εκεί :rolleyes:

Θέλω διακοπές!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Γενικά για Θεσσαλονίκη είναι καλό να φύγει κανείς από το κέντρο, που η ζωή έχει γίνει αφόρητη. Τώρα η Σίνδος έχει το πρόβλημα της απόστασης και της επιβάρυνσης από την κίνηση και τις βιομηχανίες (αν και δεν είναι η πιο μολυσμένη περιοχή της πόλης). Ο καιρός επίσης είναι λίγο πιο σκληρός.

Εσένα τι απ'όλα σε ενοχλεί; Η περιοχή ή η απόσταση; Φίλος μου που νοικιάζει ακόμη παραέξω, μπορεί να οδηγάει κάποια παραπάνω χιλιόμετρα αλλά μένει σε 120άρι διαμπερές με κήπο στο ισόγειο, για 300€/μήνα. Οι τιμές είναι πιο χαμηλές και για αγορά επίσης.

Read The F...ing Manual First

Εμένα με χαλάει κυρίως το ότι είναι η βιομηχανική περιοχή.

Σίγουρα το ότι είναι εκτός Θεσσαλονίκης είναι υπέρ, δεν αμφιβάλλω!

Είναι όμως βιομηχανική περιοχή.

Λες ότι δεν είναι αρκετά μολυσμένη... Σημασία έχει ότι είναι μολυσμένη, άσχετα αν είναι αρκετά ή όχι.

Γι αυτό ακριβώς θέλει να πάρει σπίτι εκεί. Επειδή είναι χαμηλές οι τιμές.

Για κάποιο λόγο όμως είναι.

Αν ήταν όντως καλά, δεν θα ήταν χαμηλές.

Θέλω διακοπές!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ακριβή στοιχεία για να δούμε ακριβώς πως είναι η κατάσταση. Εκτιμώ ότι επειδή η βιομηχανική περιοχή της Σίνδου είναι κάπως "αραιή" και επίσης η περιοχή είναι σχετικά ανοικτή και φυσάει συχνά η κατάσταση δεν είναι η χειρότερη. Λίγο πιο κοντά στην πόλη π.χ. Νέα Ιωνία υπάρχουν και πιο βαριές βιομηχανίες (τα διυλιστήρια κτλ.) και βουνά δίπλα, νομίζω θα είναι χειρότερα.

Πάντως τώρα που το λες στην περιοχή που είναι το ΤΕΙ χτίζεται πολύ πράγμα, εκεί που ήταν μόνο χωράφια μέσα σε 1-2 χρόνια θα είναι τίγκα. ;

Με λίγο πιο ευρύ ψάξιμο και σε άλλες περιοχές ίσως βρεθούν καλές ευκαιρίες επίσης...

Στην περιοχή που είναι το ΤΕΙ χτίζονται εργοστάσια?

Εξάλλου, μπορεί να είναι καλά τώρα. Να μην είναι αρκετά μολυσμένη.

Σε λίγα χρόνια όμως τι θα γίνεται?

Δεν πιστεύω δηλαδή ότι για ένα νέο άνθρωπο η καλύτερη λύση είναι να πάρει σπίτι στη Σίνδο.

Θέλω διακοπές!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Sorry, το έγραψα βιαστικά, στην περιοχή του ΤΕΙ χτίζονται πολλά σπίτια...η βιομηχανική περιοχή είναι 5 km περίπου από εκεί.

Κάποιος που μένει μόνιμα στην Σίνδο ίσως μπορεί να μας διαφωτίσει καλύτερα για τις συνθήκες που επικρατούν...