Jump to content

Περί... επιλογής συσκευής γενικά (Μέρος IV)


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καταρχας να χαιρετησω τα μελη της παρεας.

Μετα από πολλα χρονια, ειπα καποια στιγμη να αναβαθμιστώ και εγω απο πλευρας κινητου. Το τελευταιο μου κινητο ηταν smartphone Sony ZX ultra (με μεγαλη οθωνη). Λογω αυτου ξερω οτι κατα βαση οποιο (σχετικα) καλο σημερινο κινητο και να αγορασω, θα μου φανει σουπερ σε σχεση με το υπαρχων (το οποιο πλεον κολλαει και γενικα "ηρθε η ωρα του).

 

Σκεφτομουν λοιπον εδω και καιρο να δοκιμασω την Honor και ηρθε τωρα και "εκατσε" και αυτη η προσφορα στο Πλαισιο για τον Honor 10 (128) μαζι με το Honor Band 3 που ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ μου βγαινει γυρω στα 320 ευρω (λεφτα που δεν εχω ξαναδωσει για κινητο, για να ειμαι ειλικρινης). Απο την αλλη βλεπω και το Pocophone με καλυτερη ram (6gb) στα ιδια λεφτα (οκ, χωρις δωρακι) σε σκρουτζομαγαζα. Καποια στιγμη στο παρελθον ειχε βγει σε σκρουτζομαγαζο και το Honor View 10 καπου στα 340 (εκτος και αν ηταν λαθος της σελιδας) που με "γαργαλαγε" και λογω μεγαλυτερης οθωνης (που μου αρεσει γενικα) και λογω 6gb και λογω οτι παιρνει (αν χρειαστει) επεκταση μνημης. Βεβαια πλεον η τιμη του ειναι στα 410 (αν και παλιοτερο) και δεν εχει βγει σε καμια προσφορα οπως ηλπιζα....δηλαδη οχι μονο δεν επεσε λογω εκπτωσεων, αλλα ακριβυνε και στο σκρουτζ.

 

Τελος παντων, το ερωτημα ειναι....ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ (η τελος παντων παραπλησια), να προτιμησω αυτο η το Xiaomi? Η τελος παντων κατι αλλο με αντιστοιχες δυνατοτητες?

 

Το σκεπτικο μου ως χρηστης ειναι το εξης:

1) Δεν σκοπευω να παιζω παιχνιδια (ειδικα "βαρεια") στο συγκεκριμενο κινητο

2) Δεν ειμαι πολυ φανατικος στο να τραβαω ολη ωρα φωτογραφιες (και ειδικα σελφι κλπ) αρα γενικα με ενδιαφερει η καλη καμερα (μιας και μιλαμε για καινουργιο τηλεφωνο) αλλα δεν θα ειναι η κυρια χρηση του αυτη. Αρα ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΗ Η ΚΑΛΗ ΚΑΜΕΡΑ ΩΣ ΠΡΟΣΟΝ, αλλα αν "χανει" λιγο σε σχεση με καποιου αλλου κινητου που ομως υπερτερει αλλου, δεν θα χαλαστω κιολας

3) Θελω να ειναι ΓΡΗΓΟΡΟ σε σερφαρισμα και γενικα εφαρμογες και να μην "φοβαμαι"¨να το φορτωσω με apps......ειδικα στο μελλον...που οι αναβαθμισεις κλπ καθιστουν τα κινητα ολο και πιο αργα

4) ΔΕΝ ΘΕΛΩ να ξαναμπω σε διαδικασια να "ψαχνω" πριν απο 3 χρονια απο σημερα...αρα το κινητο πρεπει να μπορει να ανταπεξελθει μεχρι τοτε και τεχνολογικα (ει δυνατον) και απο πλευρας "αντοχης".

 

Υ.Γ. Με "γαρλαλαει" λιγο το δωρακι που δινει μαζι με το honor 10 το Πλασιο, διοτι γενικα ειμαι ψιλογκατζετάκιας αν και δεν ξερω και ποσο χρησιμο η πρακτικο ειναι....

 

Αυτα και συγνωμη για την πολυλογια. Ευχαριστω εκ των προτερων για την οποια απάντηση δωθει!

Link to comment
Share on other sites

Ενώ είχα αποφασίσει να παραγγείλω το Samsung A7, τελευταία στιγμή το δοκίμασα από μία φίλη και μου φάνηκε τεράστιο.

 

Έχω το Xiaomi Mi A1 τώρα, το οποίο χωράει οριακά στην τσέπη μου, αν είναι δυνατόν θα ήθελα κάτι μικρότερο.

Το iPhone X έχει πιστεύω το κατάλληλο μέγεθος αλλά δεν θα ήθελα να ξοδέψω τόσα χρήματα.

 

Επίσης δεν το βλέπω να πηγαίνω ξανά σε Xiaomi ή ότι άλλο κινέζικο υπάρχει, γιατί λόγω της δουλείας μου δεν πρέπει να χάσω ούτε μια κλήση, όλα πρέπει να λειτουργούν ρολόι. Είχα αρκετά bugs τον τελευταίο καιρό και οι ειδοποιήσεις έρχονται όποτε θέλουν.

 

Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να έχει καλή κάμερα, επεξεργαστή μέτριο (Snapdragon 636 και πάνω).

 

*Δεν γράφω πόσες ίντσες θέλω να είναι η οθόνη γιατί τα bezels καθορίζουν το μέγεθος της συσκευής.

 

Υπάρχει μεν το Sony Xperia XZ1 αλλά είναι του 2017 και έχει μικρή μπαταρία.

Edited by LexQ
Link to comment
Share on other sites

Pocophone με κλειστά μάτια

 

Στάλθηκε από το ONEPLUS A6013 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Λογω επεξεργαστη? ή αξιοπιστιας εταιρεις?
Καλύτερο επεξεργαστή, καλύτερη μπαταρία, περισσότερη ραμ. Γενικά δείχνει πιο future proof συσκευή

 

Sent from my C106 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Φίλε το poco από σκρουτζομαγαζα είναι χωρίς εγγύηση αντιπροσωπίας, αλλά μόνο με εγγύηση καταστήματος. Αν θες τη γνώμη μου, τα 300€ είναι πολλά χωρίς ουσιαστικά να έχεις εγγύηση, όσο δελεαστικά και αν ακούγονται τα 6gb.

Οπότε αν καλύπτει τις ανάγκες σου το Honor, το οποίο μην ξεχνάμε είναι ναυαρχίδα, και εφόσον θες να το κρατήσεις καιρό, εγω στη θέση θα επέλεγα αυτό για να έχω εγγύηση 2 ετών από την αντιπροσωπεία για ότι χρειαστεί.

 

Sent from my Huawei P20 pro using Tapatalk

The day is my enemy, the night my friend
Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν να ξεκινήσουμε από τα βασικά, το Xiaomi που έχεις είναι 5.5 ιντσών τηλέφωνο με bezels... Η τάση της εποχής είναι να ελαχιστοποιούνται τα bezels και να κερδίζεις σε οθόνη... Ενημερωτικά για να έχεις μια εικόνα του τι λέω έβαλα δίπλα δίπλα το 5άρι Redmi 4 το δικό μου, με το 6.26 Poco και το Poco ήταν ελάχιστα μεγαλύτερο, σε σημείο να μην σε απασχολεί καν...

 

Από εκεί και πέρα θεωρώ τα Α7/Α8 τίμια για Samsung στην τιμή που τα βρίσκεις τώρα, αλλά αν δεν ήθελα σε καμία περίπτωση Xiaomi, με βλέπω να πήγαινα σε Nokia 7 Plus ή Honor Play (πύραυλος) που επίσης είναι αξιόλογες και VFM επιλογές...

 

Καθώς επίσης μίλησες για μέγεθος, αν δε σε νοιάζουν τα bezels οικόπεδα της Sony και η μικρή πλέον 5.2 οθόνη ναι σίγουρα το ΧΖ1 βάσει specs είναι τίμιο και αυτό στα λεφτά που ζητάει.

 

Υ.Γ. Τα έχω αρκετά bugs και δε θέλω να χάνω κλήσεις γιατί της χάνω με το Α1 τα αντιπαρχέρχομαι καθώς δε χρήζουν ιδιαίτερης ανάλυσης.

Edited by SpyrosR
Link to comment
Share on other sites

Πάει λίγος καιρός τώρα που ψάχνοντας για ένα καλό all around κινητό, γρήγορο, με καλή κάμερα, IP68, dual sim, καλή μπαταρία και χαμηλό SAR είχα καταλήξει στο LG V30+(dual sim είπαμε).

 

 

Έμοιαζε η ιδανική επιλογή για μένα αλλά λόγω του ότι δεν εισάγεται επίσημα, δεν έχει εγγύηση της ελληνικής αντιπροσωπείας.

 

Τώρα σκέφτομαι μήπως πήγαινα σε κάποιο από τα Samsung S8 plus, S9, S9 plus, Note 8 με κάποια χρήματα παραπάνω.Σαφώς και τα πιο πρόσφατα (S9 απλό και plus) θα είναι καλύτερα.

 

Το ερώτημα είναι αξίζουν τη χρηματική διαφορά σε σχέση με τα 8άρια που είναι και πιο κοντά στα specs του LG;

Επίσης υπάρχει γενικά κάποια άλλη πρόταση με όλα όσα ζητάω παραπάνω;

 

Για να πω την αλήθεια σκεφτόμουν μέχρι και το να πάρω το ρίσκο της μη εγγύησης και να αγοράσω το LG, αφού μοιάζει σαν η πιο ολοκληρωμένη πρόταση και σε καλύτερη τιμή .Εκτός όλων των παραπάνω που είναι βασικά για μένα έχει MIL-STD-810G, εξαιρετική οθόνη, πανάλαφρο, πανέμορφο.

Δεν ξέρω όμως... αν πάθει κάτι;

Link to comment
Share on other sites

Στο Πλαισιο βγαινει 320 με το προγραμμα Επιστροφη της Eurobank (το POCOPHONE εννοω). Αυτο λογικα εχει εγγυηση....

 

Nαι κανονικά έχουν εγγύηση επίσημη τα Xiaomi από τις μεγάλες αλυσίδες... Προσωπικά και εγώ το POCO Θα έπαιρνα, ωστόσο θα σου πρότεινα να πας σε ένα Πλαίσιο να τα δεις από κοντά και τα 2, να τα περιεργαστείς, να δεις ποιο σου αρέσει περισσότερο στο χέρι κλπ, καθώς όλα μετράνε...

Για τη χρήση που αναφέρεις, νομίζω αμφότερα θα σε καλύψουν άνετα με καλό future proof...

Link to comment
Share on other sites

Στο Πλαισιο βγαινει 320 με το προγραμμα Επιστροφη της Eurobank (το POCOPHONE εννοω). Αυτο λογικα εχει εγγυηση....
Αυτό ναι, έχει κανονικά εγγύηση οπότε έτσι αξίζει η αγορά. Αν είσαι αναποφάσιστος, ίσως σε βοηθήσει αυτό που γράφει και ο φίλος πιο πάνω, να τα δεις από κοντά.

 

Sent from my Huawei P20 pro using Tapatalk

Edited by zananiro
The day is my enemy, the night my friend
Link to comment
Share on other sites

Γεια σας παιδια.

Χρειάζομαι ένα κινητό κυρίως για εγγραφή βίντεο. Δεν έχω μεγάλο μπάτζετ και κοιτάζω τα xiaomi mi a2 και note 6 pro. Φαίνονται καλά και έχουν και την σταθεροποίηση που με βολεύει αρκετά.

Από την άλλη είναι αρκετα μεγάλα σε μέγεθος και έχω συνηθίσει στα 5ιντσα τα οποία προτιμώ. Σκεφτόμουν ίσως να ανεβάσω λίγο το μπατζετ και να δω και το sony xz1 αλλά οριακά μέχρι εκείνη την τιμή.

Ποια είναι η γνώμη σας;

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Samsung Galaxy A7 vs Huawei mate 20 lite . Ιδια τιμη 270.- περιπου , και τα δυο διαφημίζονται και τις δυνατότητες λήψεις φωτογραφιών. κατι που με ενδιαφερει πάρα πολύ. Ποιο ομως κατά την αποψή σας? Τρεις καμερες (πισω) το Α7, 2 πισω και 2 για selfie για το mate lite.
Link to comment
Share on other sites

ημουν και εγω στο διλλημα και τελικα πηρα το mate 20 lite ποιο ολοκληρωμενο τηλεφωνο,και για τις sd card μην ακους δεν εχω κανενα θεμα με 64 gb....
android or ios or wm......who cares.....???
Link to comment
Share on other sites

Κανένα από τα δύο δεν έχει ιδιαίτερα καλές κάμερες για την κατηγορία του. Το Α7 έχει και τον ευρυγώνιο φακό αλλά οι κάμερες του δεν έχουν ιδιαίτερα καλούς αισθητήρες.

 

Το LG G6 έχει την καλύτερη κάμερα στην κατηγορία τιμής και πολύ καλό επεξεργαστή. Από την άλλη, μάλλον μέτρια αυτονομία.

Link to comment
Share on other sites

Το A2 έχει ίσως την καλύτερη κάμερα για τα λεφτά που θέλεις να δώσεις και γράφει και βίντεο 4K. Όμως αν θες να γράφεις βίντεο ίσως να πρέπει να πάρεις την έκδοση των 128 GB αφού δεν δέχεται SD και τα βίντεο μπορούν γρήγορα να καταλάβουν πολύ χώρο. Edited by gippas
Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς δεν ισχύει πως δεν έχει εγγύηση. Όλα τα καταστήματα, εφόσον δεν υπάρχει επίσημη αντιπροσωπεία, πρέπει να προσφέρουν την νόμιμη εγγύηση, όπως περιγράφεται από τον ν. 2251/1994 και τις τροποποιήσεις του.

 

Από εκεί και πέρα, οι πιθανότητες να πάθει κάτι που να καλύπτεται από την εγγύηση ένα κινητό κατά τα πρώτα δύο χρόνια λειτουργίας είναι χαμηλές, περίπου στο 2-3%

Link to comment
Share on other sites

AΝ θέλεις και ήχο της προκοπής στα βίντεο, μείνε μακριά απο Xiaomi... Εχουν μακράν το χειρότερο ήχο βίντεο από άλλες συσκευές.

 

Πάρε το XZ1 ειναι η γνώμη μου αν θέλεις σωστό βίντεο (σε εικόνα ΚΑΙ ήχο).

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα

 

Καταλαβαίνω ότι η απάντηση σε αυτό που ρωτάω είναι σχεδόν προφανής (τύπου :"Πάρε το καλύτερο που μπορείς") απλά ρωτάω αν με καλύπτει σε αυτά που θέλω το S8 plus αφού ούτε καν παιχνίδια παίζω κι έτσι γλυτώσω τα παραπάνω λεφτά.

 

Μήπως όμως αξίζει να πάρω ένα πιο future proof δεδομένου ότι το S8 plus θα είναι 2 χρόνων συσκευή;

 

Τέλος... αν γίνει η παρουσίαση του S10 στις 20 Φεβρουαρίου, πότε εκτιμάτε ότι θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας;

Με την κυκλοφορία του πόσο υπολογίζεται ότι θα πέσουν οι τιμές στα S9;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Σταθεροποιηση δεν εχει κανενα απο τα δυο. Εκτος αν εννοεις το EIS.

 

Αυτο το καιρο δουλευω το asus zenfone 3 zoom που το ευρωπαικό λέγεται asus zenfone s και το χει 200 ευρω προσφορά στα public. Εχει OIS, laser autofocus, μεγάλο αισθητήρα, φωτεινό φακό και γενικα τα πάει καλά στο βιντεο. Δεν το χω βεβαια ακόμα τεσταρει σε δυσκολες συνθηκες (πχ συναυλια).

 

Εναλλακτικα θυμαμαι οτι ειχε καλο σχετικά αποτέλεσμα το redmi note 5 και καλό ήχο (καμία σχέση με τα προηγούμενα redmi)

Edited by Antretng
Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to 📱 Αγορά κινητού μαξ 750-800€
  • The title was changed to Περί... επιλογής συσκευής γενικά (Μέρος IV)
  • The topic was pinned

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...