Jump to content

Περί... επιλογής συσκευής γενικά (Μέρος IV)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σας,

θα πουλήσω το iPhone 8 256gb μου και χωρίς να δώσω πάνω από ~50ευρ extra θα ήθελα να πάρω την καλύτερη συσκευή έως τα 500-550ευρ.

-Xiaomi mi 8

-OnePlus 6T

-Meizu 16th

-Oppo R17/Pro

Αυτές τις 4 συσκευές βρήκα κάτω και γύρω από 500ευρ. Τις διαφορες τις ξέρω ένα περίπου και είμαι πιο κοντά στο Mi 8 ως τώρα. Αν το OPPO 16th είχε καλύτερη μπαταρία(έλεος μα τα 3000mah) και NFC λόγο και του design του θα ήταν το τέλειο κινητό για μένα.

Βασικά την καλύτερη κάμερα και μπαταρία θα ήθελα σε αυτά τα λεφτά περισσότερο.

Εσείς τι νομίζετε?

MEIZU 16th απο εμενα. Έχει και τη καλυτερη καμερα απο τα 4.

To Meizu 16th που συνιστούν οι προγράψαντες έχει μπαταρία 3000 mAh. Δεν ξέρω πόσο αποτελεσματική διαχείριση μπαταρίας κάνουν οι συσκευές της Meizu αλλά με τέτοια μπαταρία δύσκολα θα έχει κορυφαία αυτονομία. Επίσης δεν έχει NFC που φαίνεται να σε ενδιαφέρει. Οπότε δεν θα στο πρότεινα.

Για εμένα η καλύτερη επιλογή θα ήταν το OnePlus, όχι όμως το 6Τ αλλά το απλό 6. Είναι ίδιο σε όλα με μόνες διαφορές πως έχει λίγο μεγαλύτερο notch, έχει λίγο μικρότερη μπαταρία (3300 vs 3700, που με το dash charge δεν κάνει σπουδαία διαφορά) και δεν έχει το δακτυλικό αποτύπωμα κάτω από την οθόνη, το οποίο είναι ακριβές μεν αλλά λίγο αργό. Αν αυτές οι διαφορές δεν σου φαίνονται σημαντικές, μπορείς να βρεις την έκδοση των 128 GB κάτω από 400 ευρώ αυτή τη στιγμή από Κίνα (Οι κινέζικες εκδόσεις δεν έχουν καμία διαφορά από τις global).

To Mi8 είναι και αυτό καλό κινητό και καλό vfm όταν αγοράζεται από εξωταρικό, αλλά οι τελευταίες "αναβαθμίσεις" του MIUI έχουν χειροτερέψει την κάμερα του. Τώρα το αν θα βελτιωθεί με επόμενες είναι ένα ρίσκο. Επίσης αν σε ενδιαφέρουν τεχνολογίες όπως 4G+, VoWIFI και VoLTE να ξες πως έχουν προβληματική εφαρμογή στην Ελλάδα (πιθανόν το ίδιο να συμβαίνει και με το Meizu, στο OnePlus τουλάχιστον το 4G λειτουργεί).

Τέλος, σκέψου και το LG V30 με πολύ καλή κάμερα, επεξεργαστή, οθόνη και αξιοπρεπέστατη αυτονομία.

Edited by gippas

Συμφωνώ με τους παραπάνω και δεν νομίζω πως τα δύο LG θα σου δώσουν κάποια σημαντική βελτίωση στην αυτονομία. Σαν ήχος βέβαια είναι και τα δύο πολύ καλά. Σαν μπαταρία από ναυαρχίδες μόνο το OnePlus 6T ίσως είναι καλύτερο, αμφιβάλλω όμως για ήχο. Θα σου πρότεινα για ήχο μια λύση USB-C με dongle που κάνει αποκωδικοποίηση, όπως του Google Pixel και του RAZR που στοιχίζουν 10-20 ευρώ και θα δεις σημαντική διαφορά στην ποιότητα και ένταση.

Αν δεν πεις για ποια χρηση το θες και ποια χαρακτηριστικά σε ενδιαφέρουν πχ αυτονομια, επεξεργαστης, κάμερα δε νομιω να λάβεις ουσιαστική βοήθεια

Το p20 pro φαίνεται να έχει πολύ καλή αυτονομία. Και δε θα χάσεις και σε καμερα

Sent from my C106 using Tapatalk

Από τα 4 θα έλεγα και εγώ oneplus. To meizu έχει μικρή μπαταρία και δεν έχει nfc που θες. Επίσης δεν ξέρω τι παίζει με τη rom γιατί με άλλο μοντέλο βλέπω να πέφτει γκρίνια μεγάλη.

Αλλιώς από Ελλάδα θα έλεγα mi mix 2s.

Είναι αναλόγως και τι ψάχνεις. Κατ αρχάς το meizu έχει on screen fingerprint, που όσο και να το κάνεις είναι ψαρωτικο. Είναι για τα μάτια μου τουλάχιστον η πιο ωραία συσκευή στις μέρες μας κι έχει αρκετά μαζεμένο μεγέθος. Στα της κάμερας, έχω δει πολλά reviews. Άλλες φορές δείχνει εντυπωσιακο κι άλλες μέτριο. Πρόσφατα παρέλαβα ενας αναγνώστης εδώ στο forum. Πήγαινε στο θέμα της συσκευής και συμβούλευσου τον.

Εγώ θα σου έλεγα την εταιρεία που έχω πάρει πολλές συσκευές, και πότε δεν έμεινα παραπονεμένος...1+6Τ,και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο....

Εγώ θα σου έλεγα την εταιρεία που έχω πάρει πολλές συσκευές, και πότε δεν έμεινα παραπονεμένος...1+6Τ,και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο....
Από πλευράς λογισμικού και αξιόπιστιας τουλάχιστον είναι η καλύτερη επιλογή

Προκειμένου να βγεί μια πολύ μεγάλη υποχρέωση απέναντι σε στενό συγγενικό μου πρόσωπο του προτάθηκε να επιλέξει ένα smartphone και να του το αγοράσουν.

Η επιλογή είναι μεν ελεύθερη αλλά σε λογικά πλαίσια και κοντά στο 500ρικο.

Αυτή την στιγμή λοιπόν οι υποψήφιοι είναι μάλλον 2

Samsung Galaxy S8 ή S8+ ή S9

ή κάποιο αντίστοιχης αξίας iphone 7 ή 8.

To πρόσωπο που θα λάβει το δώρο είναι 16χρονος που χρειάζεται κινητό με καλή κάμερα, ευκολία στην χρήση των social media, χώρο (64Gb ή να δέχεται SD) και αυτονομία για 1,5 μέρα αν αυτό είναι εφικτό.

Επίσης να έχει ανεκτή φορητότητα, δηλαδή όχι τεράστια οθόνη. (το πολύ μέχρι 5,5 ή κάπου εκεί γύρω)

Επειδή εγώ ΔΕΝ το κατέχω το άθλημα σε κινητά που είναι σε αυτό το price range τί θα προτείνατε ;;;

Δεν ελπίζω σε τίποτα.

Δεν φοβάμε τίποτα.

Είμαι παντρεμένος.

Οποίο κινητό και να πάρεις σε αυτά τα λεφτά θα τον καλύψει άνετα για αυτές τις απαιτήσεις... μια πολύ καλή περίπτωση είναι και το Oneplus 6t....

(Realme X2 pro)Mi 9,Mi Max 3,Mi A2,LG V10 H901,Mi Note 2,Samsung Galaxy S7 Edge, LG V10 , LG G Flex 2 ,Lenovo Vibe Z2 Pro, LG G3,Lenovo Vibe X2, Coolpad F1, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S3,

(Samsung Galaxy Tab Pro 8,4)

Για μένα με κλειστά μάτια p20 pro...η πιο vfm συσκευή μέχρι τώρα...κι εγώ ένας λόγος που έδωσα το s9plus ήταν αυτός ...στο μόνο που αν θες υστερει ελάχιστα σε σχέση με το s9 plus είναι η οθόνη για μένα σε όλα τα άλλα κερδίζεις...ήχος...κάμερα.... αυτονομία...μέγεθος...κράτημα ...όλα

Κατσε στο s9 plus.ειναι τρομερο κινητο.η μονη αλλαγη που θα μπορουσες να κανεις ειναι με p20 pro η sony xz3
I Want To Believe

Σε v30 πηγαινε αν θες την μπαταρια και τον κορυφαιο ηχο....αλλα ετοιμασου να χασεις λιγο σε οθονη,καμερα και σε ηχο απο το ηχειο. Λογισμικο πανω κατω ειναι τα ιδια. Αν εισαι αυτο που λεμε audiophile τοτε κανε την αλλαγη με χιλια. Το dac του lg δεν θα το βρεις πουθενα αλλου. Ασε που με τα λεφτα που θα δωσεος το s9 plus τσιμπας ανετα το v30 αλλα να σαι ετοιμοε να χασεις σε καποια σημεια.

Επετρεψε μου να σου προτεινω ενα dap, το shanling m0. Εχει ακριβως το ιδιο τσιπακι που εχει και το v30 και ειναι σα συσκευη παρα μα παρα πολυ μικρη. Ψαχτη και διαβασε να δεις τι παιζει οσο αφορα τον ηχο θα σε καλυψει ευκολα γιατι και εγ το v20 ειχα προτου τη παρω.

Καλησπέρα παιδια!! Εχω ενα Samsung j5 2016 και θα κανω αλλαγη κινητου!! Είμαι αναμεσα στα εξης κινητα: Xiaomi redmi note 6 pro, Xiaomi mi 8 lite, huawei mate 20 lite και Samsung a7 2018!!

Οι απαιτησεις μου ειναι βασικες!! Καλη και μεγαλη οθονη, πολυ καλη καμερα και καλο επεξεργαστη!! Γενικα θελω να εχει καλη αυτονομια γιατι το χειριζομαι πολλες ωρες την ημερα και το φορτώνω με αρκετες εφαρμογές και βγαζω αρκετες φωτογραφιες!!

Απο μια αναζητηση που εχω κανει κλεινω προς huawei mate 20 lite , αλλα μου αρεσει και το Samsung a7 2018

Μπατζετ γυρω στα 300 ευρω!!

Πειτε μου την αποψη σας!!

Οι απαιτησεις μου ειναι βασικες!! Καλη και μεγαλη οθονη, πολυ καλη καμερα και καλο επεξεργαστη!! Γενικα θελω να εχει καλη αυτονομια γιατι το χειριζομαι πολλες ωρες την ημερα και το φορτώνω με αρκετες εφαρμογές και βγαζω αρκετες φωτογραφιες!!

Το μπατζετ μου ειναι στα 300 ευρω περιπου!!

Καλησπέρα παιδια!! Εχω ενα Samsung j5 2016 και θα κανω αλλαγη κινητου!! Είμαι αναμεσα στα εξης κινητα: Xiaomi redmi note 6 pro, Xiaomi mi 8 lite, huawei mate 20 lite και Samsung a7 2018!!

Απο μια αναζητηση που εχω κανει κλεινω προς huawei mate 20 lite , αλλα μου αρεσει και το Samsung a7 2018

Μπατζετ γυρω στα 300 ευρω!!

Πειτε μου την αποψη σας!!

Ριξε μια ματια και στο Honor 8x στα 299 στον γερμανο;)

Αν θες όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οθόνη δες το honor 8x. Ουσιαστικά είναι η ίδια συσκευή με το mate 20 lite. Απλά έχει οθόνη 6,5" και διαφορετικη selfie camera. Έχει και πάρα πολύ καλή αυτονομία. Σε επιδόσεις είναι ισάξιο του mi8 lite. Καλύτερο δηλαδή από το redmi note 6. Το Samsung δεν θα το υπολόγιζα

Υπόψιν ότι το honor έχει nfc, radio fm και ξεχωριστή υποδοχή για Micro sd κάρτα

Βέβαια αναμφίβολα η καλύτερη επιλογή είναι το pocophone f1.

Edited by nikos_nia86

Από όλα τα κινητά που έχουν αναφερθεί κανένα δεν έχει ιδιαίτερα καλή κάμερα. Μόνο το Α7 έχει ένα ενδιαφέρον γιατί έχει και τον ευρυγώνιο φακό. Αν αυτό δεν σε ενδιαφέρει τότε θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και το Poco Phone το οποίο έχει πολύ καλή αυτονομία, τον καλύτερο επεξεργαστή από όλα και η κάμερα του, αν εγκαταστήσεις gcam (πολύ εύκολο) είναι ίσως η αξιοπρεπέστερη όλων.

Από όλα τα κινητά που έχουν αναφερθεί κανένα δεν έχει ιδιαίτερα καλή κάμερα. Μόνο το Α7 έχει ένα ενδιαφέρον γιατί έχει και τον ευρυγώνιο φακό. Αν αυτό δεν σε ενδιαφέρει τότε θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και το Poco Phone το οποίο έχει πολύ καλή αυτονομία, τον καλύτερο επεξεργαστή από όλα και η κάμερα του, αν εγκαταστήσεις gcam (πολύ εύκολο) είναι ίσως η αξιοπρεπέστερη όλων.
Δεν είναι τοπ σε θέμα κάμερας οι συγκεκριμένες συσκευές αλλά σε σχέση με το j5 θα δει διαφορά. Το pocophone είναι μονόδρομος. Ειδικά με gcam. Στα συν του honor 8x είναι και το night mode το οποίο κάνει καλή δουλειά. Και μπορείς να το βρεις και πιο φθηνά από Κίνα

Το μπατζετ μου ειναι στα 300 ευρω περιπου!!

Pocophone f1

Θεωρειτε οτι υπερεχει το huawei mate 20 lite απο το samsung a7 2018; ειμαι αναμεσα σε αυτα!

Όχι πραγματικά. Ανάμεσα στα δύο θα προτιμούσα το A7 λόγω SuperAMOLED οθόνης και επιπλέον κάμερας με ευρυγώνιο φακό. Εκτός και αν παίζεις παιχνίδια, που το λίγο καλύτερο τσιπάκι γραφικών του Mate 20 Lite μπορεί να κάνει κάποια διαφορά (και πάλι όμως δεν είναι αρκετός για να τρέξει το Fortnite, το ποιο απαιτητικό παιχνίδι σε Android).

Καλησπέρα ανάμεσα στα δύο ποιό θα διαλέγατε; Χρήση κοινωνικά δίκτυα, σπάνια ταινίες και καλή φωτογραφική.

• The title was changed to 📱 Αγορά κινητού μαξ 750-800€
  • The title was changed to Περί... επιλογής συσκευής γενικά (Μέρος IV)
  • The topic was pinned