Jump to content

Θερμοκρασία σε Athlon 3000+

mousi
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λοιπόν... Έχω ένα "πρόβλημα" με το MSI Core Center... Εκεί που λέει CPU Temp 32 βαθμούς, βάζω να κάνω encoding σε divX και μέσα σε 4 δευτερόλεπτα το Cpu Temp πηγαίνει στο 57. Μόλις τελειώσει το Encoding, πάλι σε 4-5 δλ η θερμοκρασία πέφτει στους 32. Γίνεται αυτό; Τόσο απότομες μεταβολές; Μήπως φταίει το Core Center;

Ξέρω ότι οι θερμοκρασίες είναι λίγο ανεβασμένες, επειδή έχει πιάσει χνούδια το fan του CPU... Αλλά με παραξενεύουν οι απότομες μεταβολές. :confused:

EDIT: Ωχ sorry... Στο Hardware έπρεπε να πάει. Απλά δεν έχω συνηθίσει ακόμη το ότι χωρίστηκε το Hardware από το υπόλοιπο Computing :oops: :stupid:

Φαντάζομαι πως δεν έχεις βάλει το τελευταίο BIOS που έδωσε η MSI για τα 754/939 boards της που διορθώνει κατά πολύ τα readings των temperature sensors ε?

Φαντάζομαι πως δεν έχεις βάλει το τελευταίο BIOS που έδωσε η MSI για τα 754/939 boards της που διορθώνει κατά πολύ τα readings των temperature sensors ε?

Εγω παντος που το εβαλα το μηχανιμα δεν ξανα ανοιξε στα windows και τελικα τα ειχε φτησει το bios γιατι απλα δεν εκανε τιποτα.τελικα ειχα εγυηση και σωθηκα

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Το έκανα μια φορά flash αλλά δεν έχω το τελευταίο γιατί δεν θέλω να σκαλίζω το BIOS και πολύ πολύ, μη γίνει καμιά στραβή... :O

Σαν θερμοκρασία είναι φυσιολογική, αλλά αυτή η τόσο απότομη άνοδος δεν είναι. Μήπως έχει πολύ λίγη ή και καθόλου θερμοαγώγιμη αλοιφή ανάμεσα στο CPU και στην ψύκτρα; Ή μήπως είναι η ψύκτρα πολύ μικρή για το CPU?

Σας είπα ήδη τι είναι.Για να δίνουν πιο σωστά readings πρέπει να βάλετε το τελευταίο BIOS της MSI

Capito?

Σαν θερμοκρασία είναι φυσιολογική, αλλά αυτή η τόσο απότομη άνοδος δεν είναι. Μήπως έχει πολύ λίγη ή και καθόλου θερμοαγώγιμη αλοιφή ανάμεσα στο CPU και στην ψύκτρα; Ή μήπως είναι η ψύκτρα πολύ μικρή για το CPU?

Η ψύκτρα είναι αυτή που είχε μαζί με το CPU και αλοιφή δεν έχω βάλει ποτέ.... :O Αν είναι αυτό με το BIOS, μάλλον θα το αφήσω όπως είναι, γιατί δε λέει να το πειράξω...

Το bios update είναι πανεύκολο, και αν απλά δεν κάνεις μόνος σου κάποια ***** όλα πάνε καλά.

Αλλά ούτως ή άλλως, και να γίνει κάποια γκάφα κατά την διάρκεια του flash ( π.χ. πέσει το ρεύμα ).

Μπορείς βάζοντας μετά το CD της MSI στο CD/DVD σου, και κρατώντας πατημένο κάποιο κουμπί ( δεν θυμάμαι τώρα πιο συγκεκριμένα, νομίζω το Insert ) κάνει flash στο BIOS ROM που έχουν στο CD.

Athlon 64 3500+ s939

motherboard MSI K8N SLI Platinum

κουτι HEROICHI MIDI TOWER PRO CI-6A19

PSU 550 Watt

VGA Nvidia 6200

HD 250GB + DVD RW

το παραπανω συστημα ειναι ανοιχτο ολη μερα και πανω απο 48 βαθμους δεν εχει δειξει ποτε.

βεβαια τωρα που καλοκαιριαζει ....

Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Γιάννης

Το bios update είναι πανεύκολο, και αν απλά δεν κάνεις μόνος σου κάποια ***** όλα πάνε καλά.

Αλλά ούτως ή άλλως, και να γίνει κάποια γκάφα κατά την διάρκεια του flash ( π.χ. πέσει το ρεύμα ).

Μπορείς βάζοντας μετά το CD της MSI στο CD/DVD σου, και κρατώντας πατημένο κάποιο κουμπί ( δεν θυμάμαι τώρα πιο συγκεκριμένα, νομίζω το Insert ) κάνει flash στο BIOS ROM που έχουν στο CD.

OK τελικά έκανα BIOS update και τώρα το Core Center δείχνει 27 βαθμούς σε idle, ενώ πριν το χαμηλότερο που είχα δει ήταν 32 και κάποιες φορές ανέβαινε ξεκάρφωτα (χωρίς να κάνω τίποτα) στο 38. Σε full load δεν έχω δει ακόμη γιατί δεν έχω κανα videάκι για encoding...

Α! Και κάτι ακόμη... Ήθελα να καθαρίσω το ανεμιστηράκι και την ψύκτρα από τα χνούδια και τα έβγαλα. Μαζί με την ψύκτρα όμως βγήκε και το CPU :confused: . Είχε κολλήσει πάνω στην ψύκτρα και μετά από πολλή προσπάθεια κατάφερα να το ξεκολλήσω για να το ξαναπεράσω γιατί αλλιώς δεν γινόταν. Γιατί έγινε αυτό; Κανονικά αφού το CPU ήταν ασφαλισμένο δεν έπρεπε να βγει, αλλά δεν έπαθε και καμιά ζημιά. Οφείλω να ομολογήσω ότι χέστηκα :O :lol: :lol:

Αυτό έγινε επειδή έβγαλες την ψύκτρα με την μια χωρίς να την κουνήσεις αριστερά δεξιά ( περιστροφή λίγο ) έτσι δεν είχε σπάσει ο δεσμός ( bond ) μεταξύ ψύκτρας & CPU.

Έτσι...τα πήρες πακέτο και τα δύο :D

Και ζημιά να γινότανε ( π.χ. στράβωνε pin, επαναφέρεται, σπάει pin ? κομματάκι καρφίτσας στην "υποδοχή" του pin στο socket και είσαι ok...αν είσαι και τεχνίτης μπορείς να το κολλήσεις πάλι το pin...φυσικά όχι με κόλλα :D )