Jump to content

5G NR

mixtri
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

1 minute ago, Chrischal1908 said:

Γιατί Huawei; Με απογοητεύει αυτό...

Γιατί είναι passive.. δεν έχει νόημα να βάλει Massive Ericsson από πάνω..

Μια χαρά είναι. Είχες και στο χωριό σου Ν78;

24 minutes ago, elkons said:

Γιατί είναι passive.. δεν έχει νόημα να βάλει Massive Ericsson από πάνω..

Μια χαρά είναι. Είχες και στο χωριό σου Ν78;

Βεβαίως! Το χωριό μου είναι σε τουριστική περιοχή και έχει εδώ και αρκετό καιρό N78. Άστοχο το σχόλιο σου!

Edited by Chrischal1908

Τα panel μπορούν να είναι ότι μάρκα θέλουν, τα radios συνεχίζουν να είναι Ericsson, σε αντίθεση με τις άλλες 2. 

Τα "massive" που λέμε είναι radio + panel όλα σε ένα αν έχω καταλάβει σωστά.  

Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO

ECE undergraduate student

4 minutes ago, Chrischal1908 said:

Βεβαίως! Το χωριό μου είναι σε τουριστική περιοχή και έχει εδώ και αρκετό καιρό N78. 

Κατάκοιλος Άνδρου, καλά δε λέω; εκεί που δεν έχουν σήμα οι άλλες 2.

Just now, marios239 said:

Τα panel μπορούν να είναι ότι μάρκα θέλουν, τα radios συνεχίζουν να είναι Ericsson, σε αντίθεση με τις άλλες 2. 

Για τα πάνελ αναφέρθηκα και εγώ, Passive δηλαδή σε ολες τις μπάντες δίνει το ίδιο μοντέλο έλεγε στην άδεια. 

Τουλάχιστον έφυγε η Pipe. Άλλες περιοχές έχουν ακόμα Omni και έχουν μεγαλύτερη κίνηση..

20 minutes ago, elkons said:

Κατάκοιλος Άνδρου, καλά δε λέω; εκεί που δεν έχουν σήμα οι άλλες 2.

Για τα πάνελ αναφέρθηκα και εγώ, Passive δηλαδή σε ολες τις μπάντες δίνει το ίδιο μοντέλο έλεγε στην άδεια. 

Τουλάχιστον έφυγε η Pipe. Άλλες περιοχές έχουν ακόμα Omni και έχουν μεγαλύτερη κίνηση..

Καμία σχέση! Μπατσάρα, Άνδρου, μη σου γ@μ... 😂😂💪

4 ώρες πριν, Chrischal1908 said:

Καμία σχέση! Μπατσάρα, Άνδρου

Πολύ ωραίο μέρος έχω μείνει εκεί 3 μέρες πρόπερσι.

4 ώρες πριν, Chrischal1908 said:

μη σου γ@μ... 😂😂💪

hqdefault.jpg

Edited by elkons

COSMOTE, άσε τη τσιγκουνιά, ήδη άργησες άδεια 2022 και τοποθέτηση 2025. Πήγε και την άναψε μισοτελειωμένη με 2 sector ενώ η άδεια και τα αρχιτεκτονικά ένα σωρό. Η κάλυψη είναι μάπα με τόσο λίγο εξοπλισμό ενω πιο πίσω η Vodafone και Nova τούμπανο με μπόλικο εξοπλισμό και φουλ κάλυψη.

Δείτε εδώ. 

Screenshot-20251124-015410-Drive.jpg

Screenshot-20251124-015319-Maps.jpg

https://maps.app.goo.gl/bgzy2rngQR8yKhNL9?g_st=ac

Δε τη γλυτώνει την καταγγελία, τι είναι αυτά; Ριζά πάντως οι αλλες έχουν φουλ φτάνει και Ν78 ενω Cosmote με το ζόρι 1 γραμμή με το χρεπι που άναψε σαν Micro καλύπτει. 

*Ριζά Πρεβέζης*

Edited by elkons

12 ώρες πριν, elkons said:

COSMOTE, άσε τη τσιγκουνιά, ήδη άργησες άδεια 2022 και τοποθέτηση 2025. Πήγε και την άναψε μισοτελειωμένη με 2 sector ενώ η άδεια και τα αρχιτεκτονικά ένα σωρό. Η κάλυψη είναι μάπα με τόσο λίγο εξοπλισμό ενω πιο πίσω η Vodafone και Nova τούμπανο με μπόλικο εξοπλισμό και φουλ κάλυψη.

Δείτε εδώ. 

Δε τη γλυτώνει την καταγγελία, τι είναι αυτά; Ριζά πάντως οι αλλες έχουν φουλ φτάνει και Ν78 ενω Cosmote με το ζόρι 1 γραμμή με το χρεπι που άναψε σαν Micro καλύπτει. 

*Ριζά Πρεβέζης*

Κατάλαβα ποια είναι αυτή, μπήκε πολύ πρόσφατα. Καλό σημείο, τα όρια την πετσοκοβουν, κλασσικά.

22 ώρες πριν, marios239 said:

Ναι μαν μου, radio+panel μαζί. 😉

4 minutes ago, johnny_htc said:

Κατάλαβα ποια είναι αυτή, μπήκε πολύ πρόσφατα. Καλό σημείο, τα όρια την πετσοκοβουν, κλασσικά.

Ποια όρια; 2 Sector πήγαν και έβαλαν ενώ η άδεια και αρχιτεκτονικά έχει πολλά! Να στο πω αλλιώς, τι να κλάσουν αυτά βλέποντας τον δρόμο;

Το σημείο καλό αλλά μόνο τον δρόμο καλύπτει σαν Micro! Στο χωριό πάνω σε εσωτερικούς χώρους έχει Ε ενω οι αλλες Ν78, στο Street View αν πας πιο πίσω έχει μια η Vodafone με πολλές κεραίες επάνω και κάνει τέλεια κάλυψη. Αν έβαζε και η Cosmote πάνω ότι λέει στην άδεια θα είχε μια χαρά κάλυψη..τουλάχιστον αφού άργησε να έκανε ολοκληρωμένη δουλειά. 

Φέτος μπήκε με άδεια 2022.

Edited by elkons

2 minutes ago, elkons said:

Ποια όρια; 2 Sector πήγαν και έβαλαν ενώ η άδεια και αρχιτεκτονικά έχει πολλά! Να στο πω αλλιώς, τι να κλάσουν αυτά βλέποντας τον δρόμο;

Το σημείο καλό αλλά μόνο τον δρόμο καλύπτει σαν Micro! Στο χωριό πάνω σε εσωτερικούς χώρους έχει Ε ενω οι αλλες Ν78, στο Street View αν πας πιο πίσω έχει μια η Vodafone με πολλές κεραίες επάνω και κάνει τέλεια κάλυψη. Αν έβαζε και η Cosmote πάνω ότι λέει στην άδεια θα είχε μια χαρά κάλυψη..τουλάχιστον αφού άργησε να έκανε ολοκληρωμένη δουλειά. 

Φέτος μπήκε με άδεια 2022.

Μήπως δεν έχουν ολοκληρώσει την εγκατάσταση και θα ξαναπεράσουν...

2 minutes ago, Chrischal1908 said:

Μήπως δεν έχουν ολοκληρώσει την εγκατάσταση και θα ξαναπεράσουν...

Μπα ακόμα έτσι είναι, μισοτελειωμένη και την άναψαν τον Απρίλιο. Φεβρουάριο ή Μάρτιο την έστησαν. 

Έχω κάνει καταγγελία, σε μερικούς μήνες θα περάσει ένας φίλος που έχει εξοχικό και θα δούμε τι έγινε τελικά..

Μέχρι τώρα και που την έβαλε μια τρύπα στο νερό έκανε αφού δε καλύπτει κανένα οικισμό. 

Edited by elkons

5 minutes ago, elkons said:

Μπα ακόμα έτσι είναι, μισοτελειωμένη και την άναψαν τον Απρίλιο. Φεβρουάριο ή Μάρτιο την έστησαν. 

Έχω κάνει καταγγελία, σε μερικούς μήνες θα περάσει ένας φίλος που έχει εξοχικό και θα δούμε τι έγινε τελικά..

Μέχρι τώρα και που την έβαλε μια τρύπα στο νερό έκανε αφού δε καλύπτει κανένα οικισμό. 

Όντως δεν έβαλαν ο, τι έλεγε στην άδεια, κλασσικά μισές δουλειές. Δε νομίζω όμως να μη βάλουν και τα υπόλοιπα πάνελ, είναι καλό σημείο για να κάνουν κάλυψη. Κάπου πιο κάτω έχουν βγάλει και για συνεγκατάσταση αν θυμάμαι καλά 

4 minutes ago, johnny_htc said:

Όντως δεν έβαλαν ο, τι έλεγε στην άδεια, κλασσικά μισές δουλειές. Δε νομίζω όμως να μη βάλουν και τα υπόλοιπα πάνελ, είναι καλό σημείο για να κάνουν κάλυψη. Κάπου πιο κάτω έχουν βγάλει και για συνεγκατάσταση αν θυμάμαι καλά 

Συνήθως μόνο για Ν78 καθυστερεί όχι στα βασικά sector, πρώτη φορά βλεπω μισή δουλειά. Κρίμα..ελπίζω να αξιοποιήσει σωστά τη θέση και την άδεια. 

Πιο κάτω γιατί υπάρχει κεραία; Ούτως ή άλλως δε θα φτάσει σήμα εάν έχει γιατί είναι λίγο περίεργο το ανάγλυφο. 

Αυτές τις μέρες είμαι Αθήνα κεντρο . Τα δεδομένα ενώ έχει τέλειο σήμα 5G SA ή.nsa αργούν πολυ στις εφαρμογές και γενικά στο browsing ενώ την ίδια στιγμή σε speedtest βγάζει 700αρια . Τι φάση ;

On 17/11/2025 at 2:16 ΜΜ, katsiletra said:

Που είναι αυτό;; Κάτω στη λίμνη;; 

Πανηπειρωτικό Στάδιο προς ΑΒ.

Άλλη μια μέτρηση. Φέτος ξερω αναβαθμίστηκε, από το 2023 περίμενε αναβάθμιση. 

4G+

IMG-1926.png

IMG-1924.png

Passive είναι!

@Chrischal1908 Άκουσες χτες για passive δε σαρσ.. μια χαρά είναι 🙂

21 ώρες πριν, elkons said:

Δείτε εδώ. 

*Ριζά Πρεβέζης*

Έχω πολλά χρόνια φωνάζω για την Πρέβεζα στο φόρουμ. Και για το μονολιθι και για τα ριζά και για το βράχο Και για την παργα που οι άλλες έχουν Ν78 εδώ και τόσα χρόνια και η κοσμοτε ούτε φετος το καλοκαίρι είχε. 

Η συγκεκριμένη που λες καλύπτει μόνο στον δρόμο. Κάτω στη παραλία είναι χάλια. 

Στα τουριστικά σημεία της πρεβεζας η κοσμοτε έχει μέτριο εξοπλισμό σε σχέση με τις άλλες δύο και κυρίως ΚΑΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ σταθμών. 

2 ώρες πριν, elkons said:

Πανηπειρωτικό Στάδιο προς ΑΒ.

Άλλη μια μέτρηση. Φέτος ξερω αναβαθμίστηκε, από το 2023 περίμενε αναβάθμιση. 

4G+

IMG-1926.png

IMG-1924.png

Passive είναι!

@Chrischal1908 Άκουσες χτες για passive δε σαρσ.. μια χαρά είναι 🙂

Πίσω από τον ΑΒ έχει κεραία. Φαίνονται κανονικά τα πάνελ

2 minutes ago, panos.k2 said:

Έχω πολλά χρόνια φωνάζω για την Πρέβεζα στο φόρουμ. Και για το μονολιθι και για τα ριζά και για το βράχο Και για την παργα που οι άλλες έχουν Ν78 εδώ και τόσα χρόνια και η κοσμοτε ούτε φετος το καλοκαίρι είχε. 

Η συγκεκριμένη που λες καλύπτει μόνο στον δρόμο. Κάτω στη παραλία είναι χάλια. 

Στα τουριστικά σημεία της πρεβεζας η κοσμοτε έχει μέτριο εξοπλισμό σε σχέση με τις άλλες δύο και κυρίως ΚΑΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ σταθμών. 

Ριζά φέτος μπήκε. Εάν έβαζε όλο τον εξοπλισμό ωραία νοικοκυρεμένα θα είχε στρώσει κάλυψη παραλιακά και χωριό γιατί θα κοιτούσε το κάθε σεκτορ περιμετρικά..

Βράχο η Nova έχει φουλ απο μια παλιά κεραία Β20 με άδεια από το 2013.

Συμφωνώ γενικά. Το καλοκαίρι ειδικά με τον κόσμο που μαζεύει θέλει και παραπάνω Ν78. Και στη Λυγιά σε εσωτερικούς χώρους πολύ αστάθεια. 

21 ώρες πριν, elkons said:

Δείτε εδώ. 

*Ριζά Πρεβέζης*

Ξεκίνησε και η κοτε τις τσιγγουνιές αλά Victus; 

Θα δούμε να βάζει κι αυτή μονά sector n78 σε κεραίες που το 4g έχει 4;

Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO

ECE undergraduate student

18 minutes ago, panos.k2 said:

Πίσω από τον ΑΒ έχει κεραία. Φαίνονται κανονικά τα πάνελ

Ναι το ξέρω, στις αποθήκες COSMOTE είναι. 

Κατάλαβα τι παίζει με την Cosmote στις Λιγκιάδες και το eNb δεν συνδέεται με τον αριθμό θέσης της ΕΕΤΤ!

Εξακολουθεί και παίζει με την παλιά κεραία (1404052) η οποία έχει φάει ανάκληση και έχει μπει καινούργια πιο μπροστά, χωρίς εξοπλισμό ακόμα, που έστησαν πριν λίγα χρόνια γιατί θα ξηλωθεί σύντομα η παλιά με τα 3 sector. 

Η καινούργια είναι αυτή στη μέση, η γκρι, 3η σε σειρά (υποθέτω, αφού είναι έτσι και στα αρχιτεκτονικά σχέδια) ή αυτή ακριβώς πίσω, διακρίνω μερικά Commscope! Ελπίζω σύντομα.

5a845275a3db980707dfdcacb3fde0af.jpg

Μόλις μπει εξοπλισμός και ανοίξει η καινούργια, θα κλείσει και θα αποσυρθεί η παλιά. 

Γιαυτό δεν έχει ακόμα Ν78, περιμένετε με την καινούργια, η οποία θα είναι τούμπανη, με περισσότερο εξοπλισμό.

Εκτός κ αν είναι αυτή προς τα πίσω, αν βλέπω καλά έχει Commscope. Εάν είναι όντως σύντομα θα ανάψει κλασικά χωρίς Ν78 όπως είναι τώρα. Η φωτογραφία είναι πριν 2 εβδομάδες. 

Edited by elkons

3 ώρες πριν, elkons said:

Κατάλαβα τι παίζει με την Cosmote στις Λιγκιάδες και το eNb δεν συνδέεται με τον αριθμό θέσης της ΕΕΤΤ!

Εξακολουθεί και παίζει με την παλιά κεραία (1404052) η οποία έχει φάει ανάκληση και έχει μπει καινούργια πιο μπροστά, χωρίς εξοπλισμό ακόμα, που έστησαν πριν λίγα χρόνια γιατί θα ξηλωθεί σύντομα η παλιά με τα 3 sector. 

Η καινούργια είναι αυτή στη μέση, η γκρι, 3η σε σειρά (υποθέτω, αφού είναι έτσι και στα αρχιτεκτονικά σχέδια) ή αυτή ακριβώς πίσω, διακρίνω μερικά Commscope! Ελπίζω σύντομα.

Μόλις μπει εξοπλισμός και ανοίξει η καινούργια, θα κλείσει και θα αποσυρθεί η παλιά. 

Γιαυτό δεν έχει ακόμα Ν78, περιμένετε με την καινούργια, η οποία θα είναι τούμπανη, με περισσότερο εξοπλισμό.

Εκτός κ αν είναι αυτή προς τα πίσω, αν βλέπω καλά έχει Commscope. Εάν είναι όντως σύντομα θα ανάψει κλασικά χωρίς Ν78 όπως είναι τώρα. Η φωτογραφία είναι πριν 2 εβδομάδες. 

Έτσι ήταν και πριν δύο χρόνια οι κεραίες. 

2 ώρες πριν, katsiletra said:

Έτσι ήταν και πριν δύο χρόνια οι κεραίες. 

Δεν νομίζω. Αφού η άδεια είναι περσινή. Πρέπει να είναι ο σταθμός προς τς πίσω αν βλέπω καλά Commscope sectors. Δεν φαίνεται συνδεδεμένο μάλλον έχει ακόμα δουλειά. Δε μπορεί να μείνει έτσι και για πολύ ακόμα καιρό γιατί υποτίθεται η παλιά έχει ανακληθεί και παίζει ακόμα. Μπορεί να υπάρχει μικρή απόσταση αλλά δεν είναι νόμιμο νομίζω. 

7 ώρες πριν, elkons said:

Δεν νομίζω. Αφού η άδεια είναι περσινή. Πρέπει να είναι ο σταθμός προς τς πίσω αν βλέπω καλά Commscope sectors. Δεν φαίνεται συνδεδεμένο μάλλον έχει ακόμα δουλειά. Δε μπορεί να μείνει έτσι και για πολύ ακόμα καιρό γιατί υποτίθεται η παλιά έχει ανακληθεί και παίζει ακόμα. Μπορεί να υπάρχει μικρή απόσταση αλλά δεν είναι νόμιμο νομίζω. 

Πριν δύο χρόνια που πήγα έτσι ήταν. Και πέρυσι που ανέβηκα καθαρό Δευτέρα πάλι έτσι ήταν. Φέτος δεν ανέβηκα. Πίσω είναι της Νοva αν θυμάμαι καλά. 

20240114_143504.jpg

Edited by katsiletra

1 hour ago, katsiletra said:

Πριν δύο χρόνια που πήγα έτσι ήταν. Και πέρυσι που ανέβηκα καθαρό Δευτέρα πάλι έτσι ήταν. Φέτος δεν ανέβηκα. Πίσω είναι της Νοva αν θυμάμαι καλά. 

20240114_143504.jpg

Μα δες πίσω μόνο το κοντέινερ έχει η Cosmote 😛

Η πισω είναι τελικά, έψαξα και άδειες ίδια είναι τα πάνελ εκτός από τα /// air. Τώρα εάν λειτουργεί με το παλιό eNb με τη καινούργια δε ξέρω δε νομίζω να γίνεται οπότε περιμένουμε. 

1 hour ago, elkons said:

Μα δες πίσω μόνο το κοντέινερ έχει η Cosmote 😛

Η πισω είναι τελικά, έψαξα και άδειες ίδια είναι τα πάνελ εκτός από τα /// air. Τώρα εάν λειτουργεί με το παλιό eNb με τη καινούργια δε ξέρω δε νομίζω να γίνεται οπότε περιμένουμε. 

15 ώρες πριν, elkons said:

Δε φαίνεται η φωτογραφία. Επίσης η άδεια δείχνει αυτήν την μονοκόμματη την "καινούργια", άρα ναι, μάλλον μεταφορά εξοπλισμού πρώτα και μετά θα δώσει και Ν78 υποθέτω. Λίγο να πατήσουν γκάζι, δε θα χάλαγε κανέναν βέβαια.. 

On 24/11/2025 at 3:00 ΜΜ, elkons said:

Συνήθως μόνο για Ν78 καθυστερεί όχι στα βασικά sector, πρώτη φορά βλεπω μισή δουλειά. Κρίμα..ελπίζω να αξιοποιήσει σωστά τη θέση και την άδεια. 

Πιο κάτω γιατί υπάρχει κεραία; Ούτως ή άλλως δε θα φτάσει σήμα εάν έχει γιατί είναι λίγο περίεργο το ανάγλυφο. 

Είναι φουλ περίεργο το ανάγλυφο, προφανώς ήθελαν να φτιάξουν το σήμα πάνω στο δρόμο αλλά γτ να μη φτιάξουν και τα υπόλοιπα; Κανείς δε ξέρει. Καλό σημείο, μισές δουλειές που κατά τη γνώμη μου, πάνε πίσω άλλες δουλειές αφού θα πρέπει να ξανά τρέξεις για τη συγκεκριμένη. Αυτοί ξέρουν, αυτοί αποφασίζουν