Jump to content

5G NR

mixtri
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

10 minutes ago, elkons said:

Ναι ίσως καταφέρω να συνδεθώ μετά αν και μόνο 2 μαγαζιά καλύπτει, μετά όχι τίποτα. Μόνο δεδομένα. 

Πιο πολύ θα βοηθήσει να χτυπάει τέλος Βασιλικού προς NEOSET μιας και φαίνεται δεν έχει εμπόδια. Πιο κάτω προς tempo όλες είναι από Γέροντα (κορυφή Βουδόχη) αλλά οι άλλες καλύπτουν πιο καλά φαίνεται κιόλας η κεραία στη κορυφή ενώ της Cosmote σαν μια σταλια σκατο φαίνεται δίπλα. Βέβαια εκπέμπουν σαν φούρνοι έχουν και τη Β28 η κοτε γεμάτη κλασικά πίτα.

Πιο κάτω στρώνει λόγω της κεραίας στον Μαλακώντα χτυπάει 700 η Cosmote οι άλλες νμζ δεν έχουν στην κεραία τους Ν78 είναι δυο δίπλα και βλέπεις και Γέροντα Πιο δίπλα Πιο ψηλά. 

Η κεραία της Cosmote στον Μαλακώντα είναι τεράστια με μπόλικη χωρητικότητα χωρίς κίνηση-8 δηλαδή κ οι άλλες-6.

Βρήκα και της Vodafone B3 only πριν του ΟΤΕ τη 4037

Γενικά η Cosmote κ vf παίζουν καλύτερα παραλιακά.

Στο δρόμο η Cosmote άθλια, nova μέτρια ανάλογα το σημείο Vodafone πολύ καλή αν και καλύπτει περισσότερο Μαλακώντα βράχος και Γέροντα στο δρόμο ενώ κοτε Γέροντα ότι κάνει κ Μαλακώντα, Βασιλικό ούτε στο τέλος (-140)

Edited by elkons

Και εγώ αυτό πιστεύω, θα πρέπει όμως αυτό να αποτυπωθεί και στις εκλογές... δεν είναι δυνατόν νέα παιδιά να μην πηγαίνουν να ψηφίζουν ούτε να ψηφίζουν κόμματα στην τύχη που στην ουσία  παίζουν το παιχνίδι των κυβερνώντων.

Η απάντηση πρέπει να δοθεί στις κάλπες.

Edited by p_k

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

48 minutes ago, Gv2008 said:

Ακριβώς, κατέβηκε κόσμος που δεν ανήκει σε κάποιο συνδικάτο ή κόμμα. Είμαι πεπεισμένος ότι ο κόσμος πλέον έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει. 

Κάποιοι άνθρωποι βγαίνουν στα πάνελ της τβ και νομίζουν ότι μιλάνε σε ζώα , σε άτομα που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου. Απορώ πως δεν φοβούνται να βγαίνουν να λένε αυτά που λένε. 

55 minutes ago, Gv2008 said:

Ακριβώς, κατέβηκε κόσμος που δεν ανήκει σε κάποιο συνδικάτο ή κόμμα. Είμαι πεπεισμένος ότι ο κόσμος πλέον έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει. 

Δες τις δημοσκοπήσεις και θα δεις κατά πόσο ισχύει αυτό που λες.. 😉

Στην Eviop Tempo έπιανε-140dBm πριν τώρα που ξανά πέρασα-118 dBm από Κτυπά 800αρα πίτα. 

Επίσης για δευτερόλεπτα έπιασα από εδώ.

Screenshot_20250126_173411_NetMonster.thumb.jpg.ebda491e2e8e82be7ae3892a7aeb2dc2.jpg

4 minutes ago, cu2goup said:

Δυστυχώς έτσι είναι. Το ρουσφέτι έχει τεράστια δύναμη στην Ελλάδα και το γνωρίζουν για αυτό και συμπεριφέρονται έτσι.

Από εκεί και πέρα, αυτό που συνέβη σήμερα παγκόσμια δίνει μια ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αναγεννηθεί και θα σπάσει τα δεσμά της από τους μαφιόζους που λυμαίνονται τη χώρα μας εδώ και δεκαετίες.

Πάντως στο Σύνταγμα η κοσμοτε λειτουργούσε. Είδα πολλά stories από φίλους που ήταν στη συγκέντρωση καθώς και live.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

12 minutes ago, mixtri said:

Πάντως στο Σύνταγμα η κοσμοτε λειτουργούσε. Είδα πολλά stories από φίλους που ήταν στη συγκέντρωση καθώς και live.

Ναι θα είχαν γεμίσει οι κεραίες ίσως χτύπαγαν κ από άλλες γύρω γύρω. 

Εγώ πριν μίλησα με έναν πατέρα θύματος φοιτητή εκεί με Nova δε καταλάβαινα τι μου έλεγε..έπαθα πλάκα και η nova φημίζεται για τη ποιότητα κλήσεων της..βέβαια είχε πάρα πάρα πολύ κόσμο.

Εδώ στη Χαλκίδα όλες άντεξαν βέβαια καμία σχέση με τον κόσμο κει.

IMG2025261-A34.thumb.jpg.e650700c053c8cf132a72b473b7fcad3.jpg

Edited by elkons

1 hour ago, p_k said:

Και εγώ αυτό πιστεύω, θα πρέπει όμως αυτό να αποτυπωθεί και στις εκλογές... δεν είναι δυνατόν νέα παιδιά να μην πηγαίνουν να ψηφίζουν ούτε να ψηφίζουν κόμματα στην τύχη που στην ουσία  παίζουν το παιχνίδι των κυβερνώντων.

Η απάντηση πρέπει να δοθεί στις κάλπες.

Συμφωνώ απόλυτα, οι νέοι πρέπει να ψηφίσουν.

26 minutes ago, georgebad said:

Κάποιοι άνθρωποι βγαίνουν στα πάνελ της τβ και νομίζουν ότι μιλάνε σε ζώα , σε άτομα που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου. Απορώ πως δεν φοβούνται να βγαίνουν να λένε αυτά που λένε. 

Πραγματικά. Σου λένε πήγαν 12.000 και βλέπεις 300.000. Φοβούνται, φυσικά και φοβούνται. Για αυτό πληρώνουμε εμείς την ασφάλεια του Πορτογλυφτε. Συγγνώμη του πορτοσαλτε ήθελα να πω 

21 minutes ago, cu2goup said:

Με πρόθεση ψήφου στο 22,9% η κυβέρνηση δεν είναι και στα high της

15 minutes ago, mixtri said:

Δυστυχώς έτσι είναι. Το ρουσφέτι έχει τεράστια δύναμη στην Ελλάδα και το γνωρίζουν για αυτό και συμπεριφέρονται έτσι.

Από εκεί και πέρα, αυτό που συνέβη σήμερα παγκόσμια δίνει μια ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αναγεννηθεί και θα σπάσει τα δεσμά της από τους μαφιόζους που λυμαίνονται τη χώρα μας εδώ και δεκαετίες.

Nova τίποτα, Vf κλήσεις και αυτές με το ζόρι, cosmote κανονικά 

Πάλι καλά έχει πολύ χωρητικότητα η Cosmote δηλαδή, φαίνεται ποιος έχει περισσότερη. 

Στο μεταξύ, η νόβα έχει ακριβώς από πάνω τη κεραία με τα massive, δεν ξέρω αν παίζει από τα ίδια και η βοντα, Cosmote και βοντα έχουν επίσης κεραία στο κτίριο της Μεγάλης Βρετανιας ή τέλοσπάντων στο από κάτω κτίριο που αποτελεί προέκταση του, στην Καραγιώργης Σερβίας, πώς λέγεται αυτός ο δρόμος που περνάει δίπλα από το public, κάπως έτσι. Τα massive η Cosmote τα έχει σε πάρα μέσα κεραία 

Πήγα μία βόλτα μετά από χρόνια στο Γύθειο, νότια Λακωνία. Η Cosmote πολύ κατώτερη απ' όσο περίμενα. 

Έχει στο κέντρο καλύτερη κάλυψη μεν από τις άλλες, αλλά η κεραία είναι μία "σάπια" Omni (στρογγυλό μαρκούτσι), η οποία δυσκολεύεται να κρατήσει το 5G (από 2100 MHz). Ακόμα και όταν πήγα από κάτω της, με σήμα -67 dBm, πάλι έδειχνε 5G disconnected. Ταχύτητες ~110 Mbps... 😆 Για λίγο που συνδέθηκε το 5G, πήγε στα 190. 

(το screenshot είναι ενδεικτικό, από εσωτερικό χώρο) 

Screenshot_2025-01-26-17-09-37-936_cz.mroczis.netmonster.jpg

Edited by MitsosDaBest13

2 minutes ago, MitsosDaBest13 said:

Πήγα μία βόλτα μετά από χρόνια στο Γύθειο, νότια Λακωνία. Η Cosmote πολύ κατώτερη απ' όσο περίμενα. 

Έχει στο κέντρο καλύτερη κάλυψη μεν από τις άλλες, αλλά η κεραία είναι μία "σάπια" Omni (στρογγυλό μαρκούτσι), η οποία δυσκολεύεται να κρατήσει το 5G (από 2100 MHz). Ακόμα και όταν πήγα από κάτω της, με σήμα -67 dBm, πάλι έδειχνε 5G disconnected. Ταχύτητες ~110 Mbps... 😆 Για λίγο που συνδέθηκε το 5G, πήγε στα 190. 

Πήγα το καλοκαίρι αλλά μια χαρά κρατούσε 2100 μήπως βλάβη;

Δίπλα ποια εταιρεία δεν έχει καν σήμα;

Ρετρό καταστάσεις 

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

Ρε συ προς την Έκο πριν το Γύθειο είχα εκτός δικτύου μόνο Nova έμπαινε σε 2G φουλ.

Ακόμα τα ίδια; @MitsosDaBest13

2 minutes ago, p_k said:

Ρετρό καταστάσεις 

Καλά είναι επειδή οι άλλες δεν έχουν καν κεραία το καλοκαίρι δεν είχαν καλο σήμα στο Γύθειο. Δε ξέρω αν έχει αλλάξει ακόμα η κατάσταση δες και στη Σιμ 2 του 0 γραμμές ☹️☹️

Edited by elkons

9 minutes ago, MitsosDaBest13 said:

6 minutes ago, elkons said:

Μάλλον βλάβη, αλλά πέταμα χτες η σαπιοomni, ακόμα και μια τύπου pipe τις gamma nu που βάζουν, μια χαρά θα ήταν να την άλλαζαν. Αλλά μπορεί να μη φταίει αυτό τώρα στη συγκεκριμένη περίπτωση 

Edit : Πάω να παίξω Τζόκερ 😆 ούτε μάντης να ήμουν.. Έχουν βγάλει ήδη άδεια για τέτοια τύπου pipe και με N78 από το 23....... Αλλά ως κλασσική cosmote, δεν ψήνεται να τη βάλει ακόμα.. 😆🤣 Μακάρι πριν το καλοκαίρι που έχει τίγκα τουρισμό εκεί 

Edited by johnny_htc

12 minutes ago, elkons said:

Δεν ξέρω, ίσως όντως να παίζει βλάβη. Γιατί κι εμένα μου φάνηκε περίεργο. 

Οι άλλες δύο μάλλον παίζουν μόνο από την #10613 στο λόφο (αν την έβαλα σωστά στο Cellmapper). Τον αριθμό της Nova (που είχα ως 3ο) τον έχω καταργήσει, οπότε μία θα μπορούσε να είναι αυτή με -σχεδόν- χωρίς σήμα. 😁 

Υ.Γ. Για κάλυψη τριγύρω από το Γύθειο δεν κοίταξα, γιατί οδηγούσα. Φεύγοντας έβαλα το Cellmapper όμως, μέχρι αύριο θα φανεί αν άλλαξε κάτι. Αλλά φεύγοντας από το Γύθειο, είχα θέμα και με το ραδιόφωνο στο αμάξι, μάλλον είναι "γούβα" το σημείο. 

Edited by MitsosDaBest13

2 minutes ago, MitsosDaBest13 said:

Δεν ξέρω, ίσως όντως να παίζει βλάβη. Γιατί κι εμένα μου φάνηκε περίεργο. 

Οι άλλες δύο μάλλον παίζουν μόνο από την #10613 στο λόφο (αν την έβαλα σωστά στο Cellmapper). Τον αριθμό της Nova (που είχα ως 3ο) τον έχω καταργήσει, οπότε μία θα μπορούσε να είναι αυτή με -σχεδόν- χωρίς σήμα. 😁 

Υ.Γ. Για κάλυψη τριγύρω από το Γύθειο δεν κοίταξα, γιατί οδηγούσα. Φεύγοντας έβαλα το Cellmapper όμως, μέχρι αύριο θα φανεί αν άλλαξε κάτι. Αλλά φεύγοντας από το Γύθειο, είχα θέμα και με το ραδιόφωνο στο αμάξι, μάλλον είναι "γούβα" το σημείο. 

Στην είσοδο,  με το που φεύγεις με το π δεις ένα εκκλησάκι αν δεις το κοτε θα πέσει το σήμα ενεγςλως και θα μπει NOVA μέχρι την Έκο αλλά φουλ, η nova μόνο έπιανε και το ραδιόφωνο, vf οριακά.

Ναι από εκεί πάνω έπιαναν αλλά το σήμα είναι μηδενικό το καλοκαίρι μόνο η Cosmote λειτουργεί;)

9 ώρες πριν, johnny_htc said:

κοντά απλά και να μέτρησε την άδεια Ν1, δεν είναι απίθανο 😏

Ρε συ πως περνάνε όμως οι ταχύτητες στις κεραίες στο CellMapper; υπάρχει κάποιο ειδικό speedtest; 

Μπορεί πχ σε μερικά σημεία να έχω 600 και να εμφανίζει 8/8

12 ώρες πριν, elkons said:

Στην είσοδο,  με το που φεύγεις με το π δεις ένα εκκλησάκι αν δεις το κοτε θα πέσει το σήμα ενεγςλως και θα μπει NOVA μέχρι την Έκο αλλά φουλ, η nova μόνο έπιανε και το ραδιόφωνο, vf οριακά.

Ναι από εκεί πάνω έπιαναν αλλά το σήμα είναι μηδενικό το καλοκαίρι μόνο η Cosmote λειτουργεί;)

Ρε συ πως περνάνε όμως οι ταχύτητες στις κεραίες στο CellMapper; υπάρχει κάποιο ειδικό speedtest; 

Μπορεί πχ σε μερικά σημεία να έχω 600 και να εμφανίζει 8/8

Έχω την εντύπωση ότι οι ταχύτητες μπαίνουν αυτόματα και μάλλον δεν είναι σωστές. Δεν το έχω ψάξει περισσότερο. 

16 minutes ago, MitsosDaBest13 said:

Έχω την εντύπωση ότι οι ταχύτητες μπαίνουν αυτόματα και μάλλον δεν είναι σωστές. Δεν το έχω ψάξει περισσότερο. 

Δεν είναι αξιόπιστες καθόλου, μπορεί να ανεβάσει και ταχύτητα από upload έχω παρατηρήσει, ο, τι να ναι γενικά, εγώ δεν βασίζομαι πάντως σ αυτό που μου δείχνει, γιατί βλέπεις και μονοψήφια, σε σημεία που ξέρεις ότι "πυροβολαει", άρα.. 

iOS 18.3, άφαντο το SA. 

Τον Σεπτέμβρη περιμέναμε με αυτές τις αναβαθμίσεις να δωσει ενημέρωση πληροφοριών παρόχου η COSMOTE για να έχουμε SA. Απ ό,τι φαίνεται το πάνε πολύ πίσω…

9 minutes ago, panos.k2 said:

iOS 18.3, άφαντο το SA. 

Τον Σεπτέμβρη περιμέναμε με αυτές τις αναβαθμίσεις να δωσει ενημέρωση πληροφοριών παρόχου η COSMOTE για να έχουμε SA. Απ ό,τι φαίνεται το πάνε πολύ πίσω…

Iphone 13 έχεις θυμάμαι ή κάνω λάθος; Στα iphone τι κάνει η Cosmote δηλαδή; Το δίνει σε όλα όσα υποστηρίζουν το ταδε ios, ταυτόχρονα ή ανά συσκευή; 

12 minutes ago, johnny_htc said:

Iphone 13 έχεις θυμάμαι ή κάνω λάθος; Στα iphone τι κάνει η Cosmote δηλαδή; Το δίνει σε όλα όσα υποστηρίζουν το ταδε ios, ταυτόχρονα ή ανά συσκευή; 

Για να το υποστηρίξει πρέπει να στείλει ενημέρωση πληροφοριών παρόχου. 
Γενικότερα στον κόσμο, όπως έχει ειπωθεί και εδώ, οι πάροχοι δίνουν SA σε όλα τα iPhone εκτός από τα 12αρια που δεν έχουν NR-CA. 
Προσωπικά με το 13 είχα SA στη Βραζιλία από τα μέσα του 2023 και δούλευε πολύ καλά, καταναλώνοντας αισθητά λιγότερη μπαταρία απ ότι το NSA στην Ελλάδα. Εκεί δεν έχουν περιορισμούς στις συσκευές, αρκεί να έχεις συμβόλαιο και όχι καρτοκινητό. Τουλάχιστον μέχρι πριν λίγο καιρό έτσι ήταν. 
Αυτά τα θέματα είναι λίγο ρευστά, ανάλογα τι θα αποφασίσει ο πάροχος. Στη Βραζιλία με το iOS 16.κατι απέκτησαν όλα τα iPhone που διαθέτουν 5G τη δυνατότητα και για SA

Edited by panos.k2

9 minutes ago, panos.k2 said:

Για να το υποστηρίξει πρέπει να στείλει ενημέρωση πληροφοριών παρόχου. 
Γενικότερα στον κόσμο, όπως έχει ειπωθεί και εδώ, οι πάροχοι δίνουν SA σε όλα τα iPhone εκτός από τα 12αρια που δεν έχουν NR-CA. 
Προσωπικά με το 13 είχα SA στη Βραζιλία από τα μέσα του 2023 και δούλευε πολύ καλά, καταναλώνοντας αισθητά λιγότερη μπαταρία απ ότι το NSA στην Ελλάδα. Εκεί δεν έχουν περιορισμούς στις συσκευές, αρκεί να έχεις συμβόλαιο και όχι καρτοκινητό. Τουλάχιστον μέχρι πριν λίγο καιρό έτσι ήταν. 
Αυτά τα θέματα είναι λίγο ρευστά, ανάλογα τι θα αποφασίσει ο πάροχος. Στη Βραζιλία με το iOS 16.κατι απέκτησαν όλα τα iPhone που διαθέτουν 5G τη δυνατότητα και για SA

Οκ, έχει μείνει πολύ πίσω λοιπόν στην Ελλάδα το SA γενικά. Προσωπικά πιστεύω ο λόγος είναι η πύκνωση με Ν78 που έχει καθυστερήσει αρκετά και ίσως άλλοι παράγοντες που δεν τους ξέρουμε. Από Ν78 Βραζιλία πώς τα πήγαινε το δίκτυο που έκανες σύνδεση; Επίσης το iphone δίνει ενημέρωση κάθε πότε; 

22 minutes ago, johnny_htc said:

Οκ, έχει μείνει πολύ πίσω λοιπόν στην Ελλάδα το SA γενικά. Προσωπικά πιστεύω ο λόγος είναι η πύκνωση με Ν78 που έχει καθυστερήσει αρκετά και ίσως άλλοι παράγοντες που δεν τους ξέρουμε. Από Ν78 Βραζιλία πώς τα πήγαινε το δίκτυο που έκανες σύνδεση; Επίσης το iphone δίνει ενημέρωση κάθε πότε; 

Στο σαο παουλο είχε παντού Ν78. Την τελευταία φορά ήμουν με συμβόλαιο ΤΙΜ, κανένα θέμα δεν ειχα. Και κλήσεις με VoNR κρύσταλλο

Εκτός πόλεων έχει 4G μόνο, κι όσο απομακρύνεσαι απ τα παράλια της χωρας τόσο χειρότερο είναι το δίκτυο, κοινώς όπου δεν έχει πολύ πληθυσμό είναι παρατημένα.

22 minutes ago, johnny_htc said:

Επίσης το iphone δίνει ενημέρωση κάθε πότε; 

Δεν είναι συγκεκριμένο αυτό. Όλο και κατι θα κάνει 1 φορά το μήνα, είτε μικρή είτε μεγαλύτερη ενημέρωση. 

Edited by panos.k2

27 minutes ago, panos.k2 said:

Στο σαο παουλο είχε παντού Ν78. Την τελευταία φορά ήμουν με συμβόλαιο ΤΙΜ, κανένα θέμα δεν ειχα. Και κλήσεις με VoNR κρύσταλλο

Εκτός πόλεων έχει 4G μόνο, κι όσο απομακρύνεσαι απ τα παράλια της χωρας τόσο χειρότερο είναι το δίκτυο, κοινώς όπου δεν έχει πολύ πληθυσμό είναι παρατημένα.

Δεν είναι συγκεκριμένο αυτό. Όλο και κατι θα κάνει 1 φορά το μήνα, είτε μικρή είτε μεγαλύτερη ενημέρωση. 

Οκ, θα μπορούσε να ορίσει λοιπόν να δουλεύει το SA εντός πόλεων και εκτός επαρχία δηλαδή, να βγάινει εκτός. Αλλά η Cosmote μέχρι τώρα δείχνει ότι παντού σε όλη τη χώρα θέλει να δίνει στον χρήστη το ίδιο user experience ας το ονομάσουμε, του δικτύου και δεν έχουμε πλέον περιοχές με σκέτο 4G, εκτός από κεραίες που έχουν θέμα με τις άδειες εικάζω ακόμα. Γενικά είναι ή όλα ή τίποτα, ενώ βλέπουμε μέχρι τώρα δίκτυα εξψτερικού να μην έχουν τέτοια ομοιμορφία αναβαθμίσεων με εξαίρεση Βουλγαρία το Α1 απ' ο,τι έχω καταλάβει, που μάλλον είναι παράδειγμα για όλους ή και το δίκτυο της Telekom στη Γερμανία πιθανότατα. Άρα έχουν λίγο μέλλον μέχρι να το δώσουν θα έλεγα, μακάρι πριν το καλοκαίρι να δούμε προκοπή ..