Jump to content

Xiaomi Mi A2 (Mi 6x)

rackal
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εμένα φοράει HYNIX πάντως.

32gb version

Write speed ~150 MB/s

Αρα τρεις είναι οι μνήμες...Δεν ήξερα ότι φοράει και Hynix...

• Απαντήσεις 1,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Επισυναπτόμενες εικόνες

Εμένα φοράει HYNIX πάντως.

32gb version

Write speed ~150 MB/s

και να σκεφτεις ηθελα να παρω 32αρι αλλα ειδα τα 14gb που πιανει το σηστημα κ πηγα στα 64 με micron . αν ηξερα τοτε οτι μετατρεπετε σε wayne(6x) και απο α/β γινεται a only μικραίνοντας στο μισο το συστημα θα το περνα το 32αρι .

----- προσθήκη μηνύματος 57 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Αρα τρεις είναι οι μνήμες...Δεν ήξερα ότι φοράει και Hynix...

το χω γραψει λιγο πιο πανω #996

https://t.me/hellasmobiles

Ότι αφορά τα κινητά τηλέφωνα, το user interface τους, τις custom ROMs, τα Google camera ports , τα mods και γενικά ότι έχει να κάνει με την εμπειρία χρήσης τους.

και να σκεφτεις ηθελα να παρω 32αρι αλλα ειδα τα 14gb που πιανει το σηστημα κ πηγα στα 64 με micron . αν ηξερα τοτε οτι μετατρεπετε σε wayne(6x) και απο α/β γινεται a only μικραίνοντας στο μισο το συστημα θα το περνα το 32αρι .

----- προσθήκη μηνύματος 57 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

το χω γραψει λιγο πιο πανω #996

Nαι μου διέφυγε...Μέγα λάθος οι διαφορετικές μνήμες,και δυστυχώς στο πιο δημοφιλές μοντέλο βάλανε την προβληματική...

Στο σύνολο,γιατί υπάρχουν και με Samsung μνήμη στην έκδοση 4/64...

Nαι μου διέφυγε...Μέγα λάθος οι διαφορετικές μνήμες,και δυστυχώς στο πιο δημοφιλές μοντέλο βάλανε την προβληματική...

Στο σύνολο,γιατί υπάρχουν και με Samsung μνήμη στην έκδοση 4/64...

απαραδεκτο πραγματικα . ειναι να σου βαζει διαφορετικους αισθητηρες καμερας στο ιδιο μοντελο . οτι να ναι. η αληθεια ειναι οτι κανεις μας δεν ασχολειτε με τι μοντελο μνημης φοραει η συσκευη , μονο το μεγεθος κοιταμε . οπως καναμε κ παλιοτερα με τις καμερες που μας μπαρουφιαζανε με τα μεγαπιξελ και δεν κοιταζαμε τον σενσορα .

Ότι αφορά τα κινητά τηλέφωνα, το user interface τους, τις custom ROMs, τα Google camera ports , τα mods και γενικά ότι έχει να κάνει με την εμπειρία χρήσης τους.

απαραδεκτο πραγματικα . ειναι να σου βαζει διαφορετικους αισθητηρες καμερας στο ιδιο μοντελο . οτι να ναι. η αληθεια ειναι οτι κανεις μας δεν ασχολειτε με τι μοντελο μνημης φοραει η συσκευη , μονο το μεγεθος κοιταμε . οπως καναμε κ παλιοτερα με τις καμερες που μας μπαρουφιαζανε με τα μεγαπιξελ και δεν κοιταζαμε τον σενσορα .

Καλά αυτό με τις διαφορετικές κάμερες στο ίδιο μοντέλο το έχει κάνει στο παρελθόν η Xiaomi... Δυστυχώς όμως η μνήμη έχει να κάνει την ομαλή λειτουργία της συσκευής...

Εγώ έχω σχεδόν γεμίσει την εσωτερική μνήμη στο 85%, και έκανα ένα τεστ,και πριν τα μισά έκανε επανεκκίνηση...Και όταν έκανα clear chache τον chrome έκανε πάλι επανεκκίνηση...Βασικά θα το πούλαγα,αλλά επειδή θέλω να πάρω το Ν9,δεν είμαι για έξοδα...Δεύτερη συσκευή είναι έτσι και αλλιώς...

Πόσο θα μου σπάσει τα νεύρα..Αν και έχω να πω,δεν έχω αντιμετωπίσει προβλήματα στην καθημερινή χρήση...

Απλά όταν ξέρεις το πρόβλημα,σε τρώει ....

Το μόνο που με παρηγορεί είναι ότι μου κόστισε 140€...Αν ειχα δώσει όσο το πουλάνε οι αλυσίδες,εκεί θα υπήρχε θέμα....

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Και ακόμα δεν του έχω βάλει όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιώ....Ακόμα του κάνω δοκιμές....

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Η Gcam δουλεύει;;;

[/color]Η Gcam δουλεύει;;;

Δουλεύει κανονικά ναι. Πρέπει να ρουταρεις προσωρινά όμως για να ενεργοποιήσεις api2

Μήπως να το κρατούσες μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση;Είναι πολύ καλό και αξιόπιστο το 5αρι..Δεν το βλέπω προσωπικά πολύ σταθερή και αξιόπιστη συσκευή το mi a2 .. Παρότι είναι πολλά υποσχόμενη..

πρεπει να εχεις δικιο...θα το δω..ισως δοκιμασω και τα 2 παραλληλα

Vamos Aris

Παιδιά καλημέρα , κάτι πιθανά απλο που όμως με εχει παιδεψει.

Όταν πάω να σβήσω μυαλό φωτό που τράβηξα , εδώ κ 2-3 μέρες , γράφει.

"Delete item permanently ?

Your device trash is full. If you delete this item , it will be removed permanently from your device & account .

Cancel/delete permanently"

Δεν μπορώ να βρω λοιπόν πώς αδειάζω το trash που είναι καν. Κατέβασα το google drive σύμφωνα με ένα βίντεο που βρήκα , καθάρισα το εκεί trash , καμία αλλαγή.

Ποια είναι η λύση?

----- προσθήκη μηνύματος 9 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Update . Το βρήκα πάνω αριστερά. Στις φωτογραφίες. Ευχαριστώ.

Το trusted face σας δουλεύει καλά σε pie? Εδώ, οπότε θυμάται.

substratum χρησιμοποιει κανενας σε στοκ ? του δουλευει καλλα? γιατι σε μενα στα μισα θεματα που δοιμασα εχω bootloop

substratum χρησιμοποιει κανενας σε στοκ ? του δουλευει καλλα? γιατι σε μενα στα μισα θεματα που δοιμασα εχω bootloop

Τι εννοεις σε stock? Το substratum δεν δουλευει στην 9 χωρις root, στην 8.1 δουλευει με andromeda χωρις root μεσω adb σε stock συσκευες...

:respect:

Τι εννοεις σε stock? Το substratum δεν δουλευει στην 9 χωρις root, στην 8.1 δουλευει με andromeda χωρις root μεσω adb σε stock συσκευες...

stok εννοω στην στοκ ρομ .οχι σε καποια custom . ειμαι στην 10.0.2 ρουταρισμενος και μπρικαρει στα μισα θεματα που εχω δοκιμασει . επισης δεν μπορεσα να επαναφερω με σubstratum rescue μεσω adb sideload .το script τρεχει κανονικα μου λεει οτι αφερεθηκαν ολα τα layers αλλα δεν μπουταρει . ουτε αλλαγγη του active slot δουλευει .firmware currupt . και ειναι εκνευριστικο να κανεις factory reset καθε τρεις και λιγο .εσενα δηλαδη σου εφαρμοζει ολα τα θεματα κανονικα?

Υπάρχει στη recovery αν ψάξεις στα αρχεία ο φάκελος του substratum μπορείς να τα σβήσεις και να επαναφέρεις από εκεί (αν έχεις τη twrp αλλά αν την είχες θα είχες και backup)

Παίζει μεγάλο ρόλο τα themes που διαλέγεις.Τα περισσότερα υποστηρίζουν από Nougat έως pie 9 λένε αλλά δεν ενημερώνονται σωστά.Προσωπικα σε όλες τις συσκευές χρησιμοποιώ Flex white ή dark που είναι κορυφή και από Έλληνα προγραμματιστή επί πληρωμή..

----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Συσκευή 2018 με τον 660 οκταπυρηνη,με τον kernel του oneplus5 & android 9 + 4gb ram κλπ

Εναντίον συσκευής τέλη 2014 διπυρηνη , 2 GB ram, Nvidia Tegra K1,Kepler DX1,με slim stable 7.1.2

(και κάποια "τσιμπήματα" σε ROM,kernel,buildprop -ο kernel μετά τα test)

Ας δούμε τα test σε δύο benchmark ....MiA2 vs Nexus9

https://postimg.cc/gallery/ko9cwdz2/

https://postimg.cc/gallery/3b3e0wk72/

Στη cpu & στο 3D και στο γενικό & memory read & write... Πολλοί δεν το πιστεύουν το τι κάνει το nexus9 τους φαίνεται απίθανο κι όμως οι αριθμοί μιλάνε...Πολυδιαφημισμενες οι συσκευές της Xiaomi & υπερτιμημένες

(Πχ mi8) ... Προσωπική μου άποψη κι ας έχω το mia2 ..Ο λόγος για μένα ήταν καθαρά το stock android & η google που ακολουθώ χρόνια, αλλά η τιμή των pixel είναι πολύ τσιμπημενη αλλιώς θα πήγαινα κατά κει μεριά...

(Υπόψιν τα benchmark του nexus9 έγιναν με τον stock kernel της slim & στην balanced mode ! Με τον fire ice ή ElementalX kernel & performance mode η gpu του Nexus θα έβγαζε το test στα 984 κι όχι στα 800 mhz & τη cpu στα 2500)..

_Το ανέβασα και σε άλλο forum όλο αυτό (ίσως το συναντήσει κάποιος) απλά για να φανεί τι ακριβώς δυνατότητες έχει μια ολοκαίνουργια συσκευή & πολυδιαφημισμένη ....

Edited by daitalos

Υπάρχει στη recovery αν ψάξεις στα αρχεία ο φάκελος του substratum μπορείς να τα σβήσεις και να επαναφέρεις από εκεί (αν έχεις τη twrp αλλά αν την είχες θα είχες και backup)

ηθελα να φλασαρω το substratum rescue zip απο το φακελο substratum . twrp και pbrp που μπουταρα οι φακελοι συσκευης εμφανιζοντε gilberish λογο encryption , οποτε μονο με αdb sideload . αλλα και παλι σου λεω το rescue δε δουλεψε οταν το εκανα sideload . tiatanium back up η καποιο αλλο nandroid backup εχεις xrhshmopoihsei χρησημοποιησει στο α2 ? παιζουν καλλα ?

το flex δε το βρισκω . πηπως εννοεις το flux?

*** μαν τωρα το ειδα η pbrp εχει στο additional>tools> RM all overlays>rm all for subs will be installed λεει οταν το παταω . ελπιζω οταν το χρειαστω να κανει δουλιτσα

Edited by ippossss

Άντε να δούμε τι update θα κάνουν πάλι αυτό το μήνα. Θα λυθούν τα προβλήματα η θα προστεθούν νέα!!!

πιστεύω μετά το χαστούκι από τα μπρικαρισματα να σοβαρευτούν και να κοιτάξουν λίγο τη συσκευή .

πιστεύω μετά το χαστούκι από τα μπρικαρισματα να σοβαρευτούν και να κοιτάξουν λίγο τη συσκευή .

Με τόσες συσκευές που έχουν φτιάξει να δω τι θα πρωτοκοιταξουν

Past:Samsung Galaxy SIII,IPhone 4s,Lg G2 Mini, HTC One M8,Motorola Moto G(2014),Samsung Galaxy A5,Iphone 6 Plus,LG V10,Samsung Galaxy S7 Edge,OnePlus 3T, Xiaomi Redmi Note 4,Huawei P10

Current: Huawei Mate 10 Pro

Άντε να δούμε τι update θα κάνουν πάλι αυτό το μήνα. Θα λυθούν τα προβλήματα η θα προστεθούν νέα!!!

Εγώ πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα HW,και αντιμετωπίζουν προβλήματα...Δεν έχουν τα ίδια σε όλες τις συσκευές....

εχει ερθει σε κανεναν ενημερωση?κυκλοφορει αυτο στο mi a2 offtopic στο telegram

security patch iιανουαριου και AI καμερα

Edited by ippossss

ippossss μου έβαλες ιδέες για σβήσιμο του ενός partition :lol:

γινεται χαμος στο telegram στο thread του χda για το Α2 ολοι με γυρισμενα jasmine σε wayne ειναι . κερδιζεις τον χωρο του ενος system partition , dedicated recovery partition , δεν μπλεκεις με encryption . ειναι ομως πολυ επικινδυνο να μπρικαρει ανεπανορθωτα κυριως στη διαδικασια αλλα και αργοτερα αν χρησιμοποιησεις μiui και οχι καποια aosp αν ενεργοποιησεις anti roll back .

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως κατάφερε η Xiaomi να καταστρεψει ένα κινητό σαν το Α2,που είναι και Pure Android...Κατόρθωμα πραγματικά...Ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουνε να λειτουργήσει κανονικά....

Δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο και δυσκολο.Απλα κανεις εξαγωγη το αρχειο πχ του 6X και αφαιρεις το firmware update αλλιως δεν θα μπορεσεις ποτε να γυρισεις ξανα σε mia2 και android one.Ολες οι αναβαθμισεις παιρνονται μεσω twrp πλεον.Και οι δυο συσκευες χρησιμοποιουν ιδιο υλικο.Φλασαρεις πρωτα miui 9 και οχι miui 10 για να μην ενεργοποιηθει το ARB...

H αποκρυπτογραφηση σε οποιαδηποτε συσκευη ποτε δεν ειναι προβλημα.Υπαρχουν τουλαχιστον 4-5 τροποι να γινει πολυ ευκολα ειτε μεσω twrp ειτε μεσω του Universal DM-Verity, ForceEncrypt, ειτε απλα με format data + flash magisk κλπ ακομη και με εναν kernel που την επιβαλει...

Τι μυαλο ομως μπορει να κουβαλαει καποιος που αγοραζει android one συσκευη και φλασαρει στη συσκευη του miui λειτουργικο ειναι κυριως θεμα ψυχιατρικης ερευνας...

Δεν θα βρεις ουτε εναν σοβαρο χρηστη με γνωσεις android η και προγραμματιστη ακομη,που να επιχειρησει κατι τετοιο στη συσκευη του...

Στη τελικη αν θελει καποιος να παει σε miui πουλαει το Α2 και παιρνει πχ Note5 , note6 κλπ παμφθηνα...

Δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο και δυσκολο.Απλα κανεις εξαγωγη το αρχειο πχ του 6X και αφαιρεις το firmware update αλλιως δεν θα μπορεσεις ποτε να γυρισεις ξανα σε mia2 και android one.Ολες οι αναβαθμισεις παιρνονται μεσω twrp πλεον.Και οι δυο συσκευες χρησιμοποιουν ιδιο υλικο.Φλασαρεις πρωτα miui 9 και οχι miui 10 για να μην ενεργοποιηθει το ARB...

H αποκρυπτογραφηση σε οποιαδηποτε συσκευη ποτε δεν ειναι προβλημα.Υπαρχουν τουλαχιστον 4-5 τροποι να γινει πολυ ευκολα ειτε μεσω twrp ειτε μεσω του Universal DM-Verity, ForceEncrypt, ειτε απλα με format data + flash magisk κλπ ακομη και με εναν kernel που την επιβαλει...

Τι μυαλο ομως μπορει να κουβαλαει καποιος που αγοραζει android one συσκευη και φλασαρει στη συσκευη του miui λειτουργικο ειναι κυριως θεμα ψυχιατρικης ερευνας...

Δεν θα βρεις ουτε εναν σοβαρο χρηστη με γνωσεις android η και προγραμματιστη ακομη,που να επιχειρησει κατι τετοιο στη συσκευη του...

Στη τελικη αν θελει καποιος να παει σε miui πουλαει το Α2 και παιρνει πχ Note5 , note6 κλπ παμφθηνα...

ναι το να αποφυγεις το roll back ειναι ευκολο . η μετατροπη ειναι risky γινεται με qfill και ειναι αρκετα περιεργη διαδικασια . δε μπορεις δηλαδη απλα να φλασαρεις την fastboot rom του 6χ απο mi flash toοl πχ .

δεν αλλαζουνε για το miui . ολοι με aosp custom roms ειναι .αλλαζουνε για να εχουν μονιμη recovery και να αποφυγουν αυτο το μπερδεμα με τα α/β partitions που μονο προβληματα στο φλασαρισμα και στα update κυριως (των custom rom) φερνουν . κερδιζεις και 4-5 γιγα γιατι εισαι μονο type A

ενημερωτικα

All files needed for converting mi a2 to mi 6x / qualcomm drivers / Qualcomm flasher / non arb miui 9 stock with already changed elf files / non arb. miui 10 eu rom flashable zip / twrp without encryption / adb files /

DOWNLOAD

https://drive.google.com/open?id=1Qo6GyFnGmJsq8uNMdb-pZ_QOAyz0G8-l

abl.elf

prog_emmc_firehose_Sdm660_ddr.elf

prog_emmc_firehose_Sdm660_lite.elf

Already changed from latest jasmine oreo no need to change again.

Install Qualcomm Driver (next next next)

Install qpst (find qfill on start menu or qpst installsd directory)

Select Flat Build Mode

Select Programmer File prog_emmc_firehose_Sdm660_ddr.elf (already changed no arb)

Select XML files rawprogram0 and patch0 xml

put the phone on the edl mode

"fastboot oem edl" make sure u have unlocked flashing and critical (check via fastboot oem device-info)

Press download

MIUI 9 Ready

You dont need to setup just go fastboot again

From this section u can either install miui 10 or custom rom guide will be resume about flashing miui 10

Go adb folder press Tıkla.bat it should open cmd

Flash Twrp

fastboot flash recovery twrpwayne.img

fastboot boot twrpwayne.img

If twrp start chinese you can set language there

Wipe / Advanced Wipe

System + Dalvik + Cache + Data + Internal

Flash MI6X_V10.2.1.0.ODCCNXM_v10-8.1 .zip via adb sideload (put file into adb folder and use adb sideload filename.zip) or put file on the storage via mtp if its works

" No need for gapps "

If you want root Flash Magisk.

Welcome to MIUI 10 without arb

If u wanna come back to jasmine just flash latest stock rom via qfill again.

U can use miflash but its stuck sometimes and risky because if u unplug when installing u have to use test point method for saving phone.

U can enable camera2api with "Camera2api enabler" on play store

İf qfill not works for you try this one

https://www.google.com/amp/s/www.androidbrick.com/download/latest-qpst-2-7-build-422-425-430-437-qfil-qualcomm-flasher/amp/

Edited by ippossss

Γίνεται και από fastboot και πολύ ευκολότερα.Αλλιμονο αν συσκευή android one - Qualcomm δεν δούλευε το fastboot ...Όσο για τα εργαλεία φλασαρισμστος των Qualcomm είναι πολλά αλλά λειτουργούν πάνω κάτω με τον ίδιο τρόπο, τα δουλεύω χρόνια σε διάφορες συσκευές κυρίως με τον 625 & 636 ειδικά τα Qfil & Qpst (το Qfil περιέχεται) , αλλά βγάζει συχνά λάθη όποτε η μέθοδος του fastboot είναι αλάνθαστη

απλά την αποφεύγουν πολλοί χρήστες, βλέποντας το terminal τρομάζουν λες και είναι εξωγήινο..

Όλοι οι οδηγοί και version των Qpst - Qfil περιέχονται σε άρθρο μου στο XDA , η χρήση (είναι ίδια σε κάθε συσκευή) καθώς και τα λάθη και οι διορθώσεις :

https://forum.xda-developers.com/android/development/lenovo-p8-tb-8703f-wifi-how-to-flash-t3720621

Edited by daitalos