Jump to content

Κριτική καμερών κινητών v.2

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Βαζω καποια δειγματα από P20 PRO μετα το τελευταιω update 131 με και χωρις ΑΙ

r

Δεν ειναι καλες οι φωτο...υπαρχει μια βελτιωση στα χρωματα αλλα μεχρι εκει.

Σε επιπεδο λεπτομερειας, αναλυσης, ευκρινειας...η καμερα ειναι πολυ πισω.

Για να καταλαβεις τι εννοω δες μια φωτο λιγο πιο πισω απο lumia 950

• Απαντήσεις 3,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ευτυχώς δουλεύω εκεί και δεν είμαι πελάτης.... Χιχιχιιχι....
Ευτυχώς.

Sent from my Galaxy Tab Pro, using Tapatalk

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν! (Three are singing and two are dancing!) :classic_tongue:

Δοκίμασα διάφορα δωρεάν στο CM1, κράτησα μόνο την Camera FV-5 και A Better Camera, μετά από προτάσεις των μελών εδώ. Παρόλα αυτά για το συγκεκριμένο μοντέλο, η LUMIX Camera (ενσωματωμένη) είναι μακράν ανώτερη κυρίως στις ρυθμίσεις, για επαγγελματικές κάμερες. Αν υπήρχε port όπως της Google θα το πρότεινα και για άλλες συσκευές.

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Πολύ ωραίες, τα χρώματα πιο φυσικά με ανενεργό το AI. Θα πρότεινα ενεργοποίηση σε δύσκολα σενάρια μόνο, αν και είναι γούστα. Προτιμώ περισσότερη φυσικότητα προσωπικά.

Ερώτηση, έχει δυνατότητα για RAW αρχεία το Huawei?

Ναι έχει κανονικά στο μενού των ρυθμίσεων της κάμερας και μάλιστα με λήψη στα 40mgpxl

Huawei Mate 8, Samsung Galaxy Note 7, Samsung galaxy S7 edge, Lg V20, Huawei Mate 9, Samsung Galaxy S8+, Samsung Galaxy Note 8, Huawei Mate 10, Samsung galaxy S9+, Huawei P20 Pro Dual, Samsung Galaxy Note 9 Dual, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P30, Huawei P30 pro, Samsung Galaxy S10+, Samsung Galaxy Note 10+, S21 Ultra, Samsung Zfold2

Βαζω καποια δειγματα από P20 PRO μετα το τελευταιω update 131 με και χωρις ΑΙ

εντυπωσιακή βελτίωση θα έλεγα.. ειμαι κι εγω υπερ του φυσικού, οπότε επιλέγω αυτές με AI off

aka bill_thes

Ναι έχει κανονικά στο μενού των ρυθμίσεων της κάμερας και μάλιστα με λήψη στα 40mgpxl

Κάπου είχα δει σύγκριση RAW ανάμεσα στο Huawei και στο Lumia 1020, τα μόνα με 40άρες κάμερες και υποστήριξη RAW. Ο μεγαλύτερος αισθητήρας του 1020 του έδινε το προβάδισμα. Παρόλα αυτά ίσως αν το κοντράρεις με άλλα νεότερα κινητά σε επίπεδο RAW, να υπερτερεί και να φαίνεται η διαφορά στο hardware. Π.χ. κόντρα σε HTC U11, 950 και άλλους δυνατούς παίχτες. Απεχω καιρό οπότε δεν ξέρω αν έγιναν συγκριτικά... Πάντως με RAW πας το κινητό στα άκρα, στο μέγιστο της δύναμης του αισθητήρα και του hardware. Εκεί δείχνει πραγματικά τα δόντια του ;)

Νομίζω Nokia και LG υποσχέθηκαν και οι δύο τριπλή κύρια κάμερα. Για να δούμε αν φτάσουν το Huawei.

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Σε λίγο θα μας πέσουν τα αυτιά και τα μάτια με αυτά που βλέπουμε και ακουμε...

Xiaomi mi mix 2 HDR+

Στάλθηκε από το Mi MIX 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παρά πολύ καλή Γιώργο! Ωραία χρώματα, ατμόσφαιρα και ευκρινεια!

Mate the 10 pro be with you

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Σε λίγο θα μας πέσουν τα αυτιά και τα μάτια με αυτά που βλέπουμε και ακουμε...

Παρά πολύ καλή Γιώργο! Ωραία χρώματα, ατμόσφαιρα και ευκρινεια!

Mate the 10 pro be with you

Τι εννοεις? η καμερα του P20 pro ειναι στη καλυτερη περιπτωση μετρια.

Συγκρινε την με την φωτο απο το 950...

Δοκίμασα διάφορα δωρεάν στο CM1, κράτησα μόνο την Camera FV-5 και A Better Camera, μετά από προτάσεις των μελών εδώ. Παρόλα αυτά για το συγκεκριμένο μοντέλο, η LUMIX Camera (ενσωματωμένη) είναι μακράν ανώτερη κυρίως στις ρυθμίσεις, για επαγγελματικές κάμερες. Αν υπήρχε port όπως της Google θα το πρότεινα και για άλλες συσκευές.

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

?

Μιχαλη ανεβασε καμια μυστηρια βραδυνη με τo Panasonic

να δουμε λιγη φυσικοτητα...γιατι εχουμε χασει την εννοια της φωτογραφιας.

Αυτό ακριβώς πιστεύω ότι δηλαδή σε επιπεδο λεπτομερειας, αναλυσης, ευκρινειας...η καμερα ειναι οτι καλυτερο έχουμε δει μέχρι σήμερα και θα την κοντραριζα μόνο με τα HTC U11 & pixel 2 xl...

Σε σχέση με το lumia 950 το lumia μιας και το έχει ο πατέρας μου πέρασε και δεν ακούμπησε σε συνολική εμπειρία χρήσης.... Νύχτα, μέρα, ήλιο, indoor....

Καλές φωτογραφίες αλλά Μέχρι εκεί.

Edited by tsiglas
Huawei Mate 8, Samsung Galaxy Note 7, Samsung galaxy S7 edge, Lg V20, Huawei Mate 9, Samsung Galaxy S8+, Samsung Galaxy Note 8, Huawei Mate 10, Samsung galaxy S9+, Huawei P20 Pro Dual, Samsung Galaxy Note 9 Dual, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P30, Huawei P30 pro, Samsung Galaxy S10+, Samsung Galaxy Note 10+, S21 Ultra, Samsung Zfold2

Μιχαλη ανεβασε καμια μυστηρια βραδυνη με τo Panasonic

να δουμε λιγη φυσικοτητα...γιατι εχουμε χασει την εννοια της φωτογραφιας.

Για την ώρα παιδεύομαι με το άλλο ακόμη. Ρετρό καταστάσεις πλέον τα Lumia, αλλά είχα την περιέργεια εκτός των άλλων να δω πως τα πάει η κάμερα. Βραδυνές εσωτερικού χώρου είναι οκ με φλας. Χωρίς φλας η Lumia Camera σβήνει τον θόρυβο, αλλά ίσως χάνει λίγο σε λεπτομέρεια σε σχέση με 1shot-Nokia Camera. Σκέφτομαι να αγοράσω και την ProShot, αλλά μέχρι στιγμής μόνο η Lumia Camera δίνει πλήρη ανάλυση και dng... :(

Ολες οι άλλες δίνουν 5άρες μόνο (ακόμη και η δοκιμαστική ProShot)... Σκέφτομαι μήπως η CameraPro αξιοποιήσει όλο τον αισθητήρα όπως στο 808...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Τι εννοεις? η καμερα του P20 pro ειναι στη καλυτερη περιπτωση μετρια.

Συγκρινε την με την φωτο απο το 950...

Σχετικά με τους αλγόριθμους, θα συμφωνήσω ότι δυστυχώς η Huawei δεν τα έδωσε όλα στα jpeg... Προτιμώ π.χ. HTC U11 ή ίσως ακόμη και τα τελευταία Xiaomi που έχουν δυναμώσει αρκετά. Το 950 αν αφαιρέσουμε κορεσμό και οξύτητα, είναι επίσης ανώτερο. Για να δούμε την δύναμη του hardware, αισθητήρα κλπ, χρειάζεται σύγκριση RAW. Εκεί φαίνεται η δύναμη του harware όχι των αλγορίθμων της κάθε εταιρείας... Το RAW του 950 π.χ. είναι άκρως φυσικό σχεδόν σαν το 808. Παρόλα αυτά οι διαφορές στις ναυαρχίδες γενικά νομίζω δεν είναι τεράστιες (βγάζω το 950 απέξω γιατί έχει εντελώς διαφορετικό "στυλ")

Oneplus 6 βράδυ με hdr on51a3081d46c6be1c76e5985d18896a21.jpg

Στάλθηκε από το ONEPLUS A6003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

----- προσθήκη μηνύματος 114 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Επίσης πείτε μου μια μέσω εφαρμογής πώς το ανεβάζετε από το flickr γιατί δεν το έχω βρει να φαίνεται απευθείας στο tapatalk

Στάλθηκε από το ONEPLUS A6003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

LG G6 ευρυγώνιος φακος με Gcam, πάνω από την παραλία Κάθισμα στην Λευκάδα.. 41705575950_7b9cd2268f_b.jpgLefkada island Sunset .. by Kostas Kokkalis, on Flickr Edited by kok1980

Αυτό ακριβώς πιστεύω ότι δηλαδή σε επιπεδο λεπτομερειας, αναλυσης, ευκρινειας...η καμερα ειναι οτι καλυτερο έχουμε δει μέχρι σήμερα και θα την κοντραριζα μόνο με το pixel 2 xl...

Σε σχέση με το lumia 950 το lumia μιας και το έχει ο πατέρας μου πέρασε και δεν ακούμπησε σε συνολική εμπειρία χρήσης.... Νύχτα, μέρα, ήλιο, indoor....

Καλές φωτογραφίες αλλά Μέχρι εκεί.

ετσι φιλε τα είπες ολα ειδες κ τις διαφορές κατευθείαν κ γνωρίζεις.....

Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

IPhone 15 Pro 

Ωραίο το G6 ρε φίλε....

Αν με γέμιζε και σαν συσκευή σίγουρα θα το είχα...

Δηλαδή τι είναι αυτό που δεν σε γεμίζει φίλε μου στον G6;; Εγώ με το μόνο που έχω ένα θεματάκι είναι η έλλειψη του led ειδοποιήσεων.. Δηλαδή εσύ στο Sony που έχεις σε γεμίζουν εν έτει 2018 τα μπεζελ οικόπεδο η έλλειψη manual και η μόνη κάμερα;;; Εντελώς φιλικά φίλε μου..

Βεβαίως με γεμίζουν τα bezel διότι το έχω κάνει και ακόμα και χειριστήριο για το PS4... Και φυσικά βολεύει πολύ όταν παίζω παιχνίδια και μπορώ να το πιάσω..

Μη τα συγκρίνεις δε συγκρίνονται στα υπόλοιπα εκτός της κάμερας...Γνωμη μου πάντα... Δε θέλω να επιβάλλω κάτι προς θεού..

Edited by mak25

Sony Ζ5 compact, Sony XZ1, Sony Xperia 5 - Samsung Galaxy tab S2 2016

Kia sportage ex full

LG G6 ευρυγώνιος φακος με Gcam, πάνω από την παραλία Κάθισμα στην Λευκάδα.. 41705575950_7b9cd2268f_b.jpgLefkada island Sunset .. by Kostas Kokkalis, on Flickr

Φίλε μου βλέπω μια πολύ περίεργη κλίση στον ορίζοντα... Σαν να κατηφοριζει και από τις 2 πλευρές προς τον ήλιο. Το κανει γενικά στον ευρυγωνιο;

Γενικά αν θες αισθητήρα θέλει σύγκριση raw. Το θέμα είναι ότι στα κινητά πληρώνεις και το software. Οπότε ουσιαστική η σύγκριση περιλαμβάνει και τα 2 κατ εμέ. Κάμερα που βγάζει 70mb αρχείο, δε σε νοιάζει το sharpening πχ που βγάζει στο jpeg. Τραβάς πάντα στο Manual auto στη χειρότερη με ταυτόχρονη αποθήκευση και raw (σε άλλο φάκελο πάνε για να μη μπερδεύεσαι κιόλας), κι ότι πραγματικά αξίζει το κάνεις edit και είσαι πλήρης κι άρχοντας. Οι υπόλοιπες που είναι αναμνηστικές θα σε καλύψουν όπως κι αν είναι.

Και μια με το ταπεινό redmi note 5 και την στοκ κάμερα Auto Salonica

43473222972_a9b0b1de15_c.jpgIMG_20180719_190842 by Vagelis Kouzoglou, on Flickr

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μιχαλη αυτο που ειπε ο Μοντογια...Proshot ειναι η καλυτερη

το παλιο καλο myphone επεστρεψε:)

Κάτι σαν το παλιό ΠΑΣΟΚ το ορθόδοξο...... :lol: :lol: :lol:

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Και μια με το ταπεινό redmi note 5 και την στοκ κάμερα Auto Salonica

43473222972_a9b0b1de15_c.jpgIMG_20180719_190842 by Vagelis Kouzoglou, on Flickr

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Βαγγέλη πολυ καλή φωτο απίστευτη λεπτομέρεια

Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

IPhone 15 Pro 

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...