Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για συσκευές Sony Ericsson

gbil
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 1,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

παίδες αν και ψαγμένος κινητομανής μετά από συμβίωση και με το υπερκινητό(διαφωνώ κάθετα) Ν95 κατέληξα ότι η ΣΕ είναι οριακά η καλύτερη εταιρεία. Αυτά τα περί σμάρτφον για μένα είναι φούμαρα.Άποψη μου είναι ότι πλην ορισμένων μοντέλων με qwerty πληκτρολόγιο της ΝΟΚΙΑ τα άλλα δεν έχουν δικαίωμα να ονομάζονται έξυπνα κινητά.Τα ΣΕ Ρχχχ δικαιούνται. Λοιπόν όσον αφορά την πρόοδο της ΣΕ και εγώ ένιωσα σε κάποιο σημείο πριν λίγο καιρό ότι υπάρχει στασιμότητα κυρίως στο τομέα του σχεδιασμού.....δηλαδή μετα το πρωτοποριακό τ610 και το παλαιότερα θρυλικό Τ68 όλο τετραγωνισμένα κουτιά κανει ρε γμτ. Δηλαδή το σκυλλί Τ68 το έχω ακόμα για δεύτερο κινητό....και οι καμπύλες του είναι τρομερές.....βάλε λίγη καμπύλη ρε ΓΜΤ.....είμαστε μεσογειακός λαός.....θελουμε Μπελούτσι.....τα ψιλόλιγνα μοντέλλα λίγο μας ενδιαφερούν.

Λοιπόν μετά την απογοήτευση με το Ν95(για πολλούς λόγους) θα επιστρέψω στην ΣΕ με το Κ850 αν και σχεδιαστικά δεν με τρελλαίνει....

• 2 weeks later...
Εγώ υπήρξα κάτοχος Νόκια και Έρικσσον κι εξακολουθώ να είμαι. Αυτά που μου λείπουν από τα Έρικσσον είναι το κλείδωμα του πληκτρολογίου με κωδικό ασφαλείας, το να μπορώ να βάζω σε διαφορετικά προφίλ διαφορετικούς ήχους, το να μη μπορώ στον τηλεφωνικό κατάλογο να καταχωρήσω σε ένα όνομα δύο ή και περισσότερους όμοιους αριθμούς (π.χ 2 αριθμούς κινητού ή οποιουδήποτε άλλου) κι επίσης το βασικότερο που πλέον με έχει απομακρύνει από τη ΣΕ είναι τα υψηλότατα ΣΑΡ της. Είναι εντελώς για δέσιμο αυτή η εταιρεία! Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι τα Νόκια είναι καλύτερα κινητά, λειτουργικότερα, αν και υπερτιμημένα.

Εγώ υπήρξα κάτοχος Νόκια και Έρικσσον κι εξακολουθώ να είμαι. Αυτά που μου λείπουν από τα Έρικσσον είναι το κλείδωμα του πληκτρολογίου με κωδικό ασφαλείας, το να μπορώ να βάζω σε διαφορετικά προφίλ διαφορετικούς ήχους, το να μη μπορώ στον τηλεφωνικό κατάλογο να καταχωρήσω σε ένα όνομα δύο ή και περισσότερους όμοιους αριθμούς (π.χ 2 αριθμούς κινητού ή οποιουδήποτε άλλου) κι επίσης το βασικότερο που πλέον με έχει απομακρύνει από τη ΣΕ είναι τα υψηλότατα ΣΑΡ της. Είναι εντελώς για δέσιμο αυτή η εταιρεία! Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι τα Νόκια είναι καλύτερα κινητά, λειτουργικότερα, αν και υπερτιμημένα.

όσο για το sar για άλλη μια φορά Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ SAR ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΜΕΣΗ άρα λοιπόν αν μία συσκευή έχει sar 1.21 δε συμαίνει πως χρησιμοποιεί και τόσο!!!!συνήθως θα χρησιμοποιεί στο 0.60 με 0.70!!!!;)

Hip Hop.

Εγώ πιστεύω πως η Έρικσον βγάζει το ίδιο κινητό με παραλλαγές ατην εμφάνιση.Το μόνο που άλλαξε είναι το τελικό σίγμα...

Εγώ πιστεύω πως η Έρικσον βγάζει το ίδιο κινητό με παραλλαγές ατην εμφάνιση.Το μόνο που άλλαξε είναι το τελικό σίγμα...

πιστεύω πως η se περπατάει αργά αλλά σταθερά είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτά που βγάζει!κάθε τρεις και λίγο λέμε μόνο αυτό αλλάζει και μετά αλλάζει κάτι άλλο και ξανά μόνο αυτό α πως το έπαθε άλλαξε και εκείνο αλλά αν δεν έκανε αυτές τις μικροαλλαγές δε θα ήταν αν όχι η καλύτερη μία απ'τις καλύτερες εταιρίες αυτή τη στιγμή!!!;)

Hip Hop.

Το ότι η SE βγάζει καλά κινητά, δεν σημαίνει ότι θα το κάνει και στο μέλλον. Και η Siemens κάποτε έβγαζε ΚΟΡΥΦΑΙΑ τηλέφωνα, είχε φτάσει μία περίοδο να είναι ο 3ος κατασκευατής πίσω από Nokia και Motorola, αλλά χρειάστηκαν μόνο 2 χρόνια (και πολλά προβλήματα) για να κλείσει.

Όπως σημείωσα πριν λίγο σε post μου εδώ, η SE ήδη έχει αρχίσει να εμφανίζει προβλήματα με την λανθασμένη τακτική που ακολουθεί. Εταιρεία που δεν εξελίσσει τα μοντέλα της και παράλληλα δεν μπορεί να τα υποστηρίξει, είναι μαθηματικά βέβαιο πως κάποια στιγμή θα κλείσει. Ελπίζω πραγματικά να μην συμβεί αυτό.

Το ότι η SE βγάζει καλά κινητά, δεν σημαίνει ότι θα το κάνει και στο μέλλον. Και η Siemens κάποτε έβγαζε ΚΟΡΥΦΑΙΑ τηλέφωνα, είχε φτάσει μία περίοδο να είναι ο 3ος κατασκευατής πίσω από Nokia και Motorola, αλλά χρειάστηκαν μόνο 2 χρόνια (και πολλά προβλήματα) για να κλείσει.

η SE ήδη έχει αρχίσει να εμφανίζει προβλήματα με την λανθασμένη τακτική που ακολουθεί. Εταιρεία που δεν εξελίσσει τα μοντέλα της και παράλληλα δεν μπορεί να τα υποστηρίξει, είναι μαθηματικά βέβαιο πως κάποια στιγμή θα κλείσει. Ελπίζω πραγματικά να μην συμβεί αυτό.

ΤΝ97 η τακτική που ακολουθεί η SE δεν διαφέρει σε τίποτα από την τακτική που ακολουθεί χρόνια η ΝΟΚΙΑ. Δεν είδα τη ΝΟΚΙΑ να κλείνει. Αντιθέτως έχει επιβάλλει τα κινητά και βλέπω κόσμο να αρνείται να πάει σε άλλη εταιρεία.

Μέχρι πρίν από μερικά χρόνια (λίγο πριν βγει το Τ610) από όλη την παρέα μου ήμουν ο μοναδικός Ericsson-ακιας. Δεν μπορείς να φανταστείς τι δούλεμα έτρωγα!!! Τώρα όσοι φίλοι μου πήραν SE δεν θέλουν να τα αλλάξουν. Και ξέρεις γιατί (δυστυχώς) τα αγόρασαν; Όχι επειδή έβαλαν κάτω τις ανάγκες τους να σκεφτούν ποιο κινητό θα τους εξυπηρετήσει.

Επειδή τα είδαν στα χέρια πολύ κόσμου.... (όπως γινόταν παλιά με τα ΝΟΚΙΑ)

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

ΤΝ97 η τακτική που ακολουθεί η SE δεν διαφέρει σε τίποτα από την τακτική που ακολουθεί χρόνια η ΝΟΚΙΑ. Δεν είδα τη ΝΟΚΙΑ να κλείνει. Αντιθέτως έχει επιβάλλει τα κινητά και βλέπω κόσμο να αρνείται να πάει σε άλλη εταιρεία.

Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω.

Η Nokia και εξελίσσεται, και πλέον δεν βγάζει τα ίδια κινητά με άλλα καπάκια, όχι στον βαθμό που το κάνει η SE πάντως. Και μπορεί να βγάζει και αυτή πολλά μοντέλα, αλλά μπορεί να τα υποστηρίζει, να παρέχει ανταλλακτικά, χώρια του ό,τι έχει δικές της μονάδες παραγωγής, κάτι που - επαναλαμβάνω - δεν ισχύει στην περίπτωση της SE.

Και μην ξεχνάς ότι η Nokia έχει και μία γαμάτη πλατφόρμα, το Ser60,την οποίο και εξελίσσει συνέχεια, συν το ότι κατεβάζει συνέχεια το κόστος στα smartphones της.

Εν ολίγοις, το ό,τι η Nokia έχει μία στρατηγική, δεν σημαίνει ότι πρέπει να την ακολουθήσει και η SE... Καλώς ή κακώς, η SE δεν έχει τις δυνατότητες της Nokia.

Μέχρι πρίν από μερικά χρόνια (λίγο πριν βγει το Τ610) από όλη την παρέα μου ήμουν ο μοναδικός Ericsson-ακιας. Δεν μπορείς να φανταστείς τι δούλεμα έτρωγα!!! Τώρα όσοι φίλοι μου πήραν SE δεν θέλουν να τα αλλάξουν. Και ξέρεις γιατί (δυστυχώς) τα αγόρασαν; Όχι επειδή έβαλαν κάτω τις ανάγκες τους να σκεφτούν ποιο κινητό θα τους εξυπηρετήσει.

Επειδή τα είδαν στα χέρια πολύ κόσμου.... (όπως γινόταν παλιά με τα ΝΟΚΙΑ)

Αυτό δεν λέει τίποτα... Περιστασιακά πολύς κόσμος επιλέγει μία εταιρεία (κάτι σαν τους αναποφάσιστους στις εκλογές :p) αλλά όταν μία εταιρεία δεν μπορεί να υποστηρίξει τους πελάτες της (και η SE δεν μπορεί), κάποια στιγμή οι ζημιές θα είναι περισσότερες από τα κέρδη.

Η γνωμη μου ειναι οτι η SE θελει να αναπτυχθει τεχνολογικα..και κατα καιρους εχουν ακουστει προβληματα με το λειτοργικο της(το πιο προσφατο ειναι στο κ850 καμια φορα βγαζει ανεπαρκης μνημη δεν μπορω να το καταλαβω αφου εχει κλειστο λειτουργικο..)

Η νοκια ειναι στην κορυφη πωλησεων γιατι μπορει να κολλανε αλλα βαζει ενα σωρο πραγματα και προτοτυπα..η se εχει μεινει πισω σε τεχνολογικες εξελιξεις (οθονη ολες ποια εχουν 16 εκ μονο η se δεν εχει βγαλει..το βιντεο κλπ)

Οι χρηστες τις ειναι ευχαριστημενοι ετσι οπως ειναι..αλλα αν κανει μερικα πραγματα ακομα καμια ωραια καινοτομια πχ κινητα handycam?!?

Λιγα περισσοτερα κινητα με open os μερικα με touch..πιστευω αν τα κανει αυτα και διευρηνει την γκαμα της θα εχει μεγαλυτερο ποσοστο πωλησεων κ χωρις να φτιαξει το τελειο κινητο:!:

Και μην ξεχνάς ότι η Nokia έχει και μία γαμάτη πλατφόρμα, το Ser60,την οποίο και εξελίσσει συνέχεια, συν το ότι κατεβάζει συνέχεια το κόστος στα smartphones της.

.

Το Ν95 που είναι απτα τελευταία της δεν ξέρω ποσο χαμηλή τιμή έχει. ουτε το ν81 που τοφερε ο γερμανός κύπρου στα 650 ευρώ ( έλεος?)

Κλόουν τη Τετάρτη τη Κυριακή νεκρός:cat:

Το Ν95 που είναι απτα τελευταία της δεν ξέρω ποσο χαμηλή τιμή έχει. ουτε το ν81 που τοφερε ο γερμανός κύπρου στα 650 ευρώ ( έλεος?)

Πιάνεσαι από 2 μοντέλα και κρίνεις το τιμολόγιο μίας εταιρείας που αν μη τι άλλο έχει ένα κάρο προτάσεις στον τομέα των smartphones. Ιδού π κατάλογος από το Πλαίσιο:

http://www.plaisio.gr/productlist.aspx?catalog=10&category=69975716

Όπως θα δεις, η Nokia λανσάρει smartphones από 235 ευρώ (Ε50) και φτάνουν τα 850 (Ε90). Άρα; Άρα, για μένα, έχει την δυνατότητα να ρίχνει το κόστος.

Η SE από την άλλη έχει το P1 στα 500 ευρώ ως φθηνότερο. Αν κάνω λάθος, διόρθωσέ με.

Θα συμφωνήσω απολύτως. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Η πλειοψηφία των κατόχων των κινητών της Νόκια δεν ξέρει καν για ποιο λόγο προτιμά τα Νόκια. Και δεν μιλάω για τους χρήστες του myphone. Μιλάω για τον πατέρα μου, τον θείο μου, τον γείτονα κλπ. Ξέρω πολλούς με smartphones Νόκια των οποίων τις δυνατότητες δεν χρησιμοποιούν ποτέ. Αντίθετα χρησιμοποιούν μόνιμα τις δυνατότητες που δεν είναι το δυνατό σημείο των Νόκια. Πχ η κάμερα. Αλλά παρόλα αυτά δεν αλλάζουν εταιρία. Είναι αστείο μεν, δικαιολογημένο δε.

Η SE (δυστυχώς) πιστεύει ότι ακολουθεί την καλή (κακή για πολλούς) συνταγή που έκανε την Νόκια αυτοκρατορία. Εκεί βρίσκεται και το κακό για μένα. Θα προτιμούσα περισσότερη πρωτοτυπία.

Για μένα Ο κίνδυνος να οδηγηθεί η εταιρία στην πτώχευση είναι απίθανος. Η Siemens ήταν ειδική περίπτωση. Το πολύ-πολύ να πέσει μια θέση στην κατάταξη των πωλήσεων αν και πιο πιθανόν βλέπω να ανέβει μια θέση.

Εκεί που μάλλον συμφωνούμε όλοι είναι ότι θέλουμε περισσότερη πρωτοτυπία.

Πιάνεσαι από 2 μοντέλα και κρίνεις το τιμολόγιο μίας εταιρείας που αν μη τι άλλο έχει ένα κάρο προτάσεις στον τομέα των smartphones. Ιδού π κατάλογος από το Πλαίσιο:

http://www.plaisio.gr/productlist.aspx?catalog=10&category=69975716

Όπως θα δεις, η Nokia λανσάρει smartphones από 235 ευρώ (Ε50) και φτάνουν τα 850 (Ε90). Άρα; Άρα, για μένα, έχει την δυνατότητα να ρίχνει το κόστος.

Η SE από την άλλη έχει το P1 στα 500 ευρώ ως φθηνότερο. Αν κάνω λάθος, διόρθωσέ με.

Μεγάλος ο καταλογος δεν εχει κατι να δώ. Αν εχει στα 235 έχει και η ερικσσον στα 240 το 950 και m600 λίγο πιο πάνω το Π990 και μετα το Π1. Δεν έχει και άλλα

Κλόουν τη Τετάρτη τη Κυριακή νεκρός:cat:

Φίλε ΤΝ97 επειδή σε διαβάζω μερικά χρόνια τώρα, όχι μόνο σου επιτρέπω να διαφωνήσεις μαζί μου αλλά το επιθυμώ κιόλας μιας κι έτσι ξέρω ότι θα γίνει μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση. :)

Η Nokia και εξελίσσεται, και πλέον δεν βγάζει τα ίδια κινητά με άλλα καπάκια, όχι στον βαθμό που το κάνει η SE πάντως. Και μπορεί να βγάζει και αυτή πολλά μοντέλα, αλλά μπορεί να τα υποστηρίζει, να παρέχει ανταλλακτικά, χώρια του ό,τι έχει δικές της μονάδες παραγωγής, κάτι που - επαναλαμβάνω - δεν ισχύει στην περίπτωση της SE.

Εδώ θα επιτρέψεις σε μένα να διαφωνήσω μιας και πραγματικά ψάχνω με τα κυάλια να βρω κάποια εξέλιξη. Και δεν το λεω μόνο για τα ΝΟΚΙΑ. Οι εξελίξεις στα κινητά είναι τόσο αργές που θα μας πάρει ο ύπνος στο τέλος!

Όσον αφορά την υποστήριξη και το service που αναφέρεις ας μην ξεχνάμε ότι πρίν μερικά χρόνια ήταν πιο εύκολο να ξεφύγεις από το βαρυτικό πεδίο μιας μαύρης τρύπας παρά να βγεις από το service της Alpha Copy!!! Ίσως να έχει αλλάξει αυτό, δεν ξέρω. Αν ωστόσο συγκρίνουμε το τότε service της ΝΟΚΙΑ που ακολουθούσε την ίδια πολιτική με την SE τώρα, τότε το service SE της δεν υστερεί καθόλου.

Εν ολίγοις, το ό,τι η Nokia έχει μία στρατηγική, δεν σημαίνει ότι πρέπει να την ακολουθήσει και η SE... Καλώς ή κακώς, η SE δεν έχει τις δυνατότητες της Nokia.

Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα δυνατοτήτων. Κατά τη γνώμη μου είναι θέμα marketing και σε αυτό η ΝΟΚΙΑ είναι αιώνες μπροστά. Ξέρει τι ζητά ο κόσμος και το δίνει. Όταν η Ericssson έβαζε bluetooth στο T39 η ΝΟΚΙΑ έβαζε εικονομηνύματα γιατί αυτό πουλούσε (και καλά έκανε!!!). Στο αν θα πρέπει να ακολουθήσει αυτή την τακτική η SE με βρίσκεις σύμφωνο. Δεν θα πρέπει. Τι να κάνουμε όμως που αυτή η στρατηγική σου εξασφαλίζει πωλήσεις και αύξηση κερδών κάτι που φάνηκε το τελευταίο χρόνο.

Περιστασιακά πολύς κόσμος επιλέγει μία εταιρεία (κάτι σαν τους αναποφάσιστους στις εκλογές :p) αλλά όταν μία εταιρεία δεν μπορεί να υποστηρίξει τους πελάτες της (και η SE δεν μπορεί), κάποια στιγμή οι ζημιές θα είναι περισσότερες από τα κέρδη.

Νομίζω ότι το ποστ του geofil λίγο πιο πάνω με καλύπτει απόλυτα.

Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα δυνατοτήτων. Κατά τη γνώμη μου είναι θέμα marketing και σε αυτό η ΝΟΚΙΑ είναι αιώνες μπροστά. Ξέρει τι ζητά ο κόσμος και το δίνει. Όταν η Ericssson έβαζε bluetooth στο T39 η ΝΟΚΙΑ έβαζε εικονομηνύματα γιατί αυτό πουλούσε (και καλά έκανε!!!). Στο αν θα πρέπει να ακολουθήσει αυτή την τακτική η SE με βρίσκεις σύμφωνο. Δεν θα πρέπει. Τι να κάνουμε όμως που αυτή η στρατηγική σου εξασφαλίζει πωλήσεις και αύξηση κερδών κάτι που φάνηκε το τελευταίο χρόνο.

Αυτό το υπογράφω και με τα 2 χέρια. Και όχι μόνο εγώ αλλά οποιοσδήποτε παρακολουθεί τα πράγματα με την ψυχρή λογική. Ακόμα και όταν έχεις προτιμήσεις ανάμεσα σε εταιρίες μπορείς να το δεις.

Το ότι ανέβηκε η Νόκια στην θέση που ανέβηκε λόγω των τεχνολογικών της καινοτομιών είναι αστείο. Αυτό το κατάφερε προσφέροντας τόσο ασήμαντα πράγματα όσο δεν μπορεί κάποιος εύκολα να διανοηθεί.

Ενώ κανείς δεν συζητούσε για το bluetooth που είχε βάλει η ericsson στο κινητά της (εκτός από τους λίγους γνώστες) όλοι μιλούσαν για τα εικονομηνύματα και τις αλλαγές προσόψεων στην Νόκια.

Ένα πρόχειρο πρόσφατο παράδειγμα από το θέμα του Κ750:

Καλημέρα καλά μου παιδιά!!

Ξέρει κάποιος πώς μπορώ να αλλάξω ήχο για τις υπενθυμίσεις του ημερολογίου; Η διάρκεια και η ένταση του default δεν είναι καθόλου ικανοποιητικές...

Ευχαριστώ :)

Ρωτάει ο άνθρωπος και του απαντώ ότι δεν μπορεί να αλλάξει ήχο στις υπενθυμίσεις. Και η απάντηση:

Ok, σ'ευχαριστώ!! Η φίλη μου ήταν ανάμεσα στο Nokia 6267 και στο k750i και από αυτή την απάντηση θα αποφάσιζε ποιο θα πάρει. Θα πάρει το nokia.

Να για ποιο λόγο πουλάει η Νόκια όσο πουλάει. Για ποια επαναστατική τεχνολογία μιλάμε τώρα; Αυτό πουλάει. Μικρές χαζομάρες που συνήθως εντυπωσιάζουν μόνο τα πιτσιρίκια. Παρόλο που έχει τις δυνατότητες φυσικά για πολύ καλύτερα πράγματα. Αλλά το μυστικό είναι στις χαζομάρες και μπράβο της και μαγκιά της.

Φίλε ΤΝ97 επειδή σε διαβάζω μερικά χρόνια τώρα, όχι μόνο σου επιτρέπω να διαφωνήσεις μαζί μου αλλά το επιθυμώ κιόλας μιας κι έτσι ξέρω ότι θα γίνει μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση. :)

Ανταποδίδω τα θετικά σχόλια. Είναι και δική μου χαρά να συζητάω με άτομα όπως εσύ, που δεν φανατίζονται. :)

Εδώ θα επιτρέψεις σε μένα να διαφωνήσω μιας και πραγματικά ψάχνω με τα κυάλια να βρω κάποια εξέλιξη. Και δεν το λεω μόνο για τα ΝΟΚΙΑ. Οι εξελίξεις στα κινητά είναι τόσο αργές που θα μας πάρει ο ύπνος στο τέλος!

Η πλατφόρμα της Nokia, το Ser60, εξελίσσεται συνεχώς. Για παράδειγμα, δες το Ν95 και το Ν80. Θα δεις βήματα προόδου σε πολλούς τομείς. Στο UIQ τι βλέπουμε;

Όσον αφορά την υποστήριξη και το service που αναφέρεις ας μην ξεχνάμε ότι πρίν μερικά χρόνια ήταν πιο εύκολο να ξεφύγεις από το βαρυτικό πεδίο μιας μαύρης τρύπας παρά να βγεις από το service της Alpha Copy!!! Ίσως να έχει αλλάξει αυτό, δεν ξέρω. Αν ωστόσο συγκρίνουμε το τότε service της ΝΟΚΙΑ που ακολουθούσε την ίδια πολιτική με την SE τώρα, τότε το service SE της δεν υστερεί καθόλου.

Μα δεν το είπα και πριν, ότι αναφέρομαι στο service που παρέχεται στα SE κινητά, τώρα. SE κινητό έχω, άρα με απασχολεί η τωρινή κατάσταση.

Γεγονός: Αυτή την στιγμή υπάρχουν ελλείψεις σε ανταλλακτικά στην Omnitech όσο και σε διάφορα (αν όχι σε όλα) τα service points. Και οι ελλείψεις αυτές δεν αφορούν μοντέλα που δεν πούλησαν ιδιαίτερα όπως π.χ. το Κ610 (που είχα) αλλά μοντέλα που... μοσχοπούλησαν, όπως το Κ800. Επέτρεψέ μου να μην αναφερθώ με λεπτομέρειες, ωστόσο.

Όπως και να'χει εγώ προσωπικά θεωρώ ότι η SE έχει φτάσει ένα «κρίσιμο σημείο». Τουτέστιν, βρίσκεται σε μία φάση που κάνει καλές πωλήσεις, ωστόσο έχει αδυναμία να τις υποστηρίξει. Επίσης, εάν έχει κανείς την υπομονή και την θέληση να δει την κατάσταση χωρίς φανατισμούς, ίσως δει ότι η SE σιγά-σιγά αλλά σταθερά ρίχνει την ποιότητά της και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Από εδώ και πέρα λοιπόν, είτε θα κάνει ένα άλμα προς τα μπρος, είτε θα κολλήσει και κάποια στιγμή θα απαξιωθεί. Εύχομαι το 1ο, όχι μόνο επειδή το 1ο μου κινητό ήταν το Ericsson S868, αλλά και γιατί πάντα την συμπαθούσα και τα δύο τελευταία τηλέφωνά μου SE είναι. Σαν καταναλωτής, με συμφέρει να υπάρχουν και εναλλακτικές επιλογές πέραν της Nokia και η SE έχει βγάλει πραγματικά καλά κινητά.

Στις πωλήσεις, δεν υπάρχει τίποτα σημαντικότερο από το να ακούς τον πελάτη. Αυτό είναι νόμος. Η Nokia λοιπόν πάντα ακολουθούσε αυτό τον νόμο, αλλά επίσης ΠΑΝΤΟΤΕ παράλληλα έβγαζε και μοντέλα που τα έφτιαχνε όπως ήθελε αυτή ώστε να προσπαθήσει να κατευθύνει το αγοραστικό κοινό.

Η SE από την άλλη, θεωρώ ότι δεν «ακούει» τόσο καλά τον κόσμο. Έχει κολλήσει στις fun δυνατότητες και δεν κοιτάει να παρουσιάσει και κάτι το διαφορετικό. Ακόμα και η Motorola, κυκλοφορεί μοντέλα που πατάνε στο Linux, η Samsung βγάζει το ένα smartphone μετά το άλλο, ενώ στα sliders της έχει φτάσει σε τέτοια σημεία τυποποίησης και ποιοτικού ελέγχου που χαίρεσαι να τα πιάνεις... Καμία σχέση με τις πλαστικούρες που - κακά τα ψέμματα - κυκλοφορεί σε πολλές περιπτώσεις η SE.

Όλα αυτά τα λέω, γιατί θέλω να δείξω ότι εξέλιξη δεν είναι μόνο να ανεβάζεις τα megapixels, να αλλάζεις το λειτουργικό ή να βάζεις touch keys στην οθόνη. Εξέλιξη είναι επίσης να βελτιώνεις την αξιοπιστία σου (εδώ η SE έχει αρχίσει να ολισθαίνει), να υποστηρίζεις τους πελάτες σου χωρίς να τους βγάζεις την Παναγία και να είσαι σε θέση να κυκλοφορείς διαφορετικά μοντέλα που να καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες.

Ειδικά στο τελευταίο, η SE το έχει ξεφτυλίσει. Αυτή την στιγμή υπάρχει στην αγορά το K530, το W660, το W880, το W610, το Κ550, το Τ650 και όλα, πρακτικά, είναι το ίδιο τηλέφωνο μιας και «πατάνε» στο Κ610. Ο κόσμος που θα επιλέξει κάποιο από αυτά, δεν θα το κάνει με γνώμωνα τί χρειάζεται αλλά απλά ποιο είναι πιο κοντά στο πορτοφόλι του και ποιο του αρέσει περισσότερο εμφανισιακά...

Τέσπα, σταματάω εδώ. Απλά ένα hint: Ο κ. Eldar Murtazin που αρθρογραφεί στο mobile-review, παραδοσιακά είχε μία... συμπάθεια στην SE. Διαβάζοντας κανείς τα τελευταία του reviews, π.χ. για το Κ850 και το W960, θα δει όχι και τόσο ευμενή σχόλια (για να το θέσω ευγενικά). Για μένα, εάν ακόμα και αν ένας τύπος όπως ο Eldar φτάνει στο σημείο αυτό, κάτι δεν πάει καλά.

Α ρε γιωργο (ΤΝ97) κατι τετοια Thread ανοιγεις και με προκαλεις :p:lol:

Να πω και εγω λοιπον το μακρυ και το κοντο μου :)

Θετικα εχει πολλα μεν αυτη η εταιρεια και μερικα απο αυτα που μου ερχονται στο μυαλο ειναι τα εξης .

1. Το UI των συσκευων της ελλειψεις μπορει να εχει , οπως και τα περισσοτερα σε μη-εξυπνες συσκευες που μπορεις να προσθεσεις οτι θελεις , ειναι ομως εξυπνα στημενο στο μεγαλυτερο μερος του και ευχαριστο στην καθημερινη χρηση .

Τονιζω το καθημερινη χρηση κατα την οποια οι συχνα χρησιμοποιουμενες λειτουργιες της συσκευης οπως αποδοχη και πραγματοποιηση κλησεων και αποστολη και ληψη μηνυματων γινεται ευκολα και γρηγορα .

2. Ναι καποια απο τα κινητα της SE εχουν πολυ καλες σε αποδοση καμερες χωρις να κατσω εδω να μπλεξω σε διαμαχη για το αν εχουν καλυτερες απο τα Νοκια ή οχι .

Προσωπικα μπορω να "¨αναγκασω" και τα μεν και τα δε να βγαλουν ασχημες φωτογραφιες , το μονο που χρειαζεται ειναι οι καταλληλες συνθηκες .

3. Εχουν μια σωστη λογικη στην διαχειρηση της ενεργειας απο την μπαταρια με λογικο αποτελεσμα την ικανοποιητικη ως ενα βαθμο αναμονη .

4. Οι οθονες των συσκευων απο την μεσαια κατηγορια και πανω ειναι απο πολυ καλες σε καποιες συσκευες εως απλα ικανοποιητικες σε καποιες αλλες .

Σε καμια ομως δεν ενοχλει και δεν εκνευριζει με την αποδοση της .

5. Τα περισσοτερα απο αυτα ειναι αρκουντως ισχυρα για να αποδωσουν σωστα και με ικανοποιητικος χρονους αποκρισης τις Multimedia δυνατοτητες τους .

6. Οι UIQ συσκευες εχουν κανει σημαντικα βηματα στο να πλησιασουν σε χρηστικοτητα μεγεθος κλπ τις "απλες" συσκευες εχοντας ομως ακομα αρκετο δρομο .

Δουλεια απο την εποχη των Ρ800 Ρ900 και Ρ910 εχει γινει αρκετη .

Για να δουμε ομως τωρα και μερικα μειονεκτηματα .

1. Οι UIQ συσκευες απο το Ρ990 και μετα ειναι το Ρ990 σε "παραλλαγες" .

Ακομα και για την εποχη του ηταν εμφανες οτι ειναι "αδυναμο" με καθε εννοια να καλυψει τις δυνατοτητες του λειτουργικου με την απαιτουμενη ισχυ και ταχυτητα λειτουργιας .

Απο το Ρ990 μεχρι και σημερα τα Μ600 . W950 , P1 και W960 (το τελευταιο ειναι ιδιαιτερα συμπαθες γιατι δεν εχει και το εκνευριστικο πληκτρολογιο του W950) παραμενουν οι ιδιες συσκευες με τις εκαστοτε "αλλαγες" σε συγκεκριμενους τομεις ωστε να λυθουν εν μερη καποια προβληματα και να τονιστουν καποιες δυνατοτητες .

Ειτε αυτο ειναι η μεγαλυτερη RAM στα Ρ1 και W960 ειτε η αυξημενη σε χωρητικοτητα μνημη του W960 και παλαιοτερα του W950 .

Την εποχη ομως που η Νοκια παιζει με 3 διαφορετικες πλατφορμες στα smartphone της αναλογα με την κατηγορια και τις δυνατοτητες του καθενος (Omap 1710 που εξαφανιζεται σταδιακα , ΟMAP 2420 και 2410 με ή χωρις τον 3D accelerator και αυτους της Freescale με τους ακομα ισχυροτερους επεξεργαστες αλλα χωρις καθολου υποστηριξη για 3D ) η SE επιμενει στην "απαρχαιωμενη¨πλατφορμα του Ρ990 με τον φιλοτιμο μεν αλλα μικρο ARM9 στα 180MHz να προσπαθει μονος του να τα κανει ολα .

Στην θεωρια το UIQ εχει λιγοτερες απαιτησεις σε πορους κλπ κλπ στην πραξη ομως τα κανω ολα αυτα τα σερνονται ευκολα και με τροπους που το Ν95 π.χ. πρωτα θα μεινει απο RAM και μετα θα παραπονεθει για ελλειψη ισχυος.

Επισης τα UIQ Walkman κινητα της ειναι τα μονα της κατηγοριας των Walkman κινητων που δεν εκμεταλευονται καποιο διαφορετικο DSP για την επεξεργασια , ενισχυση και αναπαραγωγη του ηχου απο τα ακουστικα και το ηχειο της συσκευης .

Το να εχει την ιδια αποδοση το Μ600 με το W950 και το P1 με το W960 με μια ελαχιστη διαφορα στην ενταση στο οριο του να μην εμφανιστουν παραμορφωσεις δεν ειναι δικαιολογημενο ουτε απο την προσθηκη καλυτερων ακουστικων στην συσκευασια .

Με την παροδο των χρονων εχουν κανει μια σημαντικη προσπαθεια στο να κανουν το UI των συσκευων αυτων ευχρηστο ακομα και χωρις να ειναι απαραιτητη η χρηση της οθονης αφης και να μεταφερουν στο πληκτρολογιο ολο και περισσοτερες απο τις συχνα εκτελλουμενες εργασιες .

Ειναι ομως αστειο να βλεπεις την Motorola στην πρωτη της προσπαθεια σε UIQ συσκευες με το Ζ8 να αφαιρει εντελως την οθονη αφης και να κανει το κινητο πιο ευχρηστο σε καθημερινη χρηση .

Και φυσικα , ακομα και αυτοι χρησιμοποιησαν εστω τον 2420 της ΤΙ με κλειστο μεν τον 3D accelerator αλλα επιτυγχανοντας μια αξιοπρεπη ταχυτητα λειτουργιας της συσκευης .

Τελος ακομα δεν εχουν παρουσιασει μια UIQ συσκευη με HSDPA .

Αυτο το φαινομενικα ασημαντο γεγονος ειναι ενδεικτικο του οτι ακομα δεν εχουν ολοκληρωσει μια νεοτερη πλατφορμα RF και Application proccessor ουτε καν στον βαθμο ολοκληρωσης που απαιτει η ανακοινωση εστω μιας τετοιας συσκευης .

Στην κατηγορια των Smartphones εστω και αν εχουν γινει καποια βηματα μπροστα στον τομεα του λειτουργικου στο συνολο ειναι αρκετα πισω ακομα και απο μικροτερες εταιρειες η μεγαλυτερες αλλα με μικροτερη εμπειρια οπως ειναι η Samsung και η Motorola .

2. Στην κατηγορια των "απλων" καθημερινων συσκευων η κατασταση ειναι σαφως καλυτερη οχι ομως οσο θα επρεπε .

Χρειαστηκε αρκετος καιρος για να μεταβουν απο την γενια του Κ750 και των παραλλαγων του σε αυτη του Κ800 και των δικων του και στην συνεχεια στα W910 και K850 με την ιδια συνολικα πλατφορμα και την προσθηκη του HSDPA στο RF κομματι .

Η χρηση των ιδιων ακριβως συσκευων με παραλλαγες στο λειτουργικο και μονο ωστε η μια να γινεται περισσοτερο "μουσικη" προταση πετυχε αρχικα με τα Κ750 και W800 εχει αρχισει ομως να "κουραζει" .

Αν θυμηθει κανεις ειδικα αυτη την εποχη μπορει να αναφερθει στα W810 που δεν προσεφερε καμια ουσιαστικη αλλαγη περα απο τον διαφοροποιημενο Player αλλα ηταν διαφορετικα κατασκευασμενο και με διαφορετικη διαταξη καποιων τμηματων ωστε να λυθουν καποιες κατασκευαστικες ατελειες των 2 προηγουμενων .

Φτανοντας στην εποχη του Κ800 η πρωτη 3G συσκευη προταση τους για την μαζικη αγορα (το Ζ1010 π.χ. δεν υπολογιζεται οπως και το Κ600) η προσθηκη της ακομα καλυτερης καμερας και τον Xenon Flash σαφως και εκανε την διαφορα προς το καλυτερο και ηταν ενα βημα μπροστα σε σχεση με το Κ750 σε ολους τους τομεις .

Εκει που το Κ750 ηταν "οχι και τοσο σοβαρο" ακομα και μαυρο για πολυ κοσμο και θυμιζε περισσοτερο gadget παρα συσκευη "κυρους" το Κ800 με το μεγαλυτερο μεγεθος και την σοβαροτερη εμφανιση ηταν μια σαφη βελτιωση . Η μεγαλυτερη οθονη ηταν ενα ακομα σημαντικο βημα μπροστα και προσωπικα για εμενα ενας λογος για τον οποιο ειχα απορριψει εντελως το Κ750 αλλα θα σκεφτομουν για βασικο κινητο το Κ800 αν δεν ειχα συνηθισει σε καθημερινη χρηση τα S60 της Νοκια .

Βεβαια απο την αλλη το Joystick του Κ800 και κυριως το πληκτρολογιο του παρ'οτι η συσκευη μεγαλωσε σε φυσικες διαστασεις καταφεραν να γινουν περισσοτερο δυσχρηστα απο οτι στο προηγουμενο .

Εδω ενδιαφερον ειχε η παρουσιαση του Κ610 πριν απο το Κ800 αλλα η εν τελει καθυστερηση στην κυκλοφορια του καθως το Κ610 ηταν ακριβως η ιδια πλατφορμα με μικροτερη οθονη και καμερα μεν αλλα με σημαντικα χαμηλοτερη τιμη δε κατι που θα το καθιστουσε "πειρασμο"¨για καποιον που ηθελε να αντικαταστησει το Κ750 αλλα δεν ηθελε να δωσει τα λεφτα για το Κ800 και τα επιπλεον χαρακτηριστικα και δυνατοτητες που τυχον δεν χρειαζοταν .

Αυτο βεβαια ειναι απλα μια εξυπνη κινηση μαρκετινγκ ωστε να μην "σκοτωσεις" την επομενη best seller συσκευη σου .

Στην συνεχεια για περισσοτερο απο ενα χρονο για αλλη μια φορα οπως και στην περιπτωση του Κ750 η εταιρεια εμεινε "στασιμη" οπως λεει και ο ΤΝ97 και αρκεστηκε στο να παρουσιαζει παραλλαγες του Κ800 οπως ηταν το Κ810 και το Κ530 στην θεση του Κ610 αλλα και το Κ550 στην θεση του Κ750/W800/W810 .

Ταυτοχρονα εκμεταλευτηκε την δυνατοτητα που της εδινε η αγορα να παρουσιασει μερικες ακομα συσκευες βασισμενες στο Κ750 και την δικη του τεχνολογικη γενια , οπως τα W710 και W300 μαζι με τις αναλογες μη-walkman εκδοχες τους ανακυκλωνοντας μια παλαιοτερη γενια συσκευων .

Φτανοντας στην εποχη των W910 και Κ850 ειδαμε επιτελους απο την SE 2 HSDPA συσκευες , μια τεχνολογικη βελτιωση της ηδη υπαρχουσας γενιας του Κ800/810 χωρις ομως καμια επιπλεον βελτιωση οπως θα μπορουσε να ειναι ενας ισχυροτερος επεξεργαστης και γιατι οχι και ενας 3d Accelerator σαν αυτον που εμφανιστηκε στο W900 και εξαφανιστηκε αμεσως μετα απο αυτο .

Η εμφανιση τους συνδιαστηκε φυσικα με την εμφανιση και της Α200 σαν την βελτιωση του λειτουργικου των προηγουμενων συσκευων .

Οι διαφορες ειναι πολλες και σημαντικες , και το καλο σε αυτη την περιπτωση ειναι οτι αυτες που ειναι αμμεσα ορατες στον χρηστη ειναι λιγες αφου δεν απαιτουνταν περισσοτερες εστω και αν προγραμματιστικα υπαρχουν πολλες ακομα περισσοτερο σημαντικες .

Το W910 ειναι μια εντυπωσιακη συσκευη πραγματικα ευχαριστη στην χρηση και με πολυ καλη αποδοση "χανει" ομως αδικα απο την καμερα του στις λιγες περιπτωσεις που θα ηθελες να κρατησεις μια στιγμη σε ποιοτητα που να ειναι ευχαριστη στην θεαση καπου αλλου εκτος απο την οθονη της συσκευης .

Φυσικα και τωρα η SE ακολουθει την ιδια λογικη "ανακυκλωσης" της παλαιοτερης γενιας συσκευων της (χωρις απαραιτητα να μπορει να χαρακτηριστει παλια) και εμφανιζει μερικες ακομα συσκευες κατωτερες απο αυτα τα 2 (W910 και Κ850) εκμεταλευομενη το Κ800 διορθωνοντας ομως τα οποια κατασκευαστικα και τεχνολογικα λαθη παρουσιαστικαν στην πορεια αυτου στην αγορα . Καλως κανει .

Το Κ850 τωρα χρηζει "ξεχωριστης" αντιμετωπισης αφου ειναι η πρωτη φορα που το "αναυ******" :lol: της SE ειναι τοσο περιεργο οσο ειναι αυτο .

Το Κ750 για την εποχη του ειχε να παρουσιασει την πολυ καλη για τα τοτε δεδομενα καμερα του η οποια μαλιστα ειχε μηδενικο ανταγωνισμο αφου το Ν90 της Νοκια ειχε δεν ειχε καλυτερη καμερα (δεν θα πεσω στην παγιδα της συγκρισης) ειχε και ιδιαιτερα υψηλοτερη τιμη πωλησης .

Το Κ800 επισης για την εποχη του ειχε να παρουσιασει μια καμερα βελτιωμενη σε πολλους τομεις και ενα πιο αποδεκτο σχημα και μεγεθος μαζι με τις βελτιωσεις σε ισχυ , αποδοση αλλα και λειτουργικοτητα . Μαζι με τις διαφορες παραλλαγες του ειναι κατα την γνωμη μου η καλυτερη εποχη της SE αφου σε αντιθεση με αυτη του Κ750 δεν εχρηζε βελτιωσης σε σχεδον κανενα τομεα καθημερινης χρησης .

(Το HSDPA ειναι ενδειξη τεχνολογιας , δεν ειναι ομως σε καμια περιπτωση απαραιτητο)

Το ενδιαφερον ομως στην περιπτωση του Κ850 ειναι οτι δεν εχει κατι νεοτερο να πει στον κοσμο .

Η καμερα μεγαλωσε , η ποιοτητα ληψης εμεινε στα ηδη πολυ καλα επιπεδα του Κ800/810 το μεγεθος μειωθηκε μεν , εις βαρος της χρηστικοτητας δε .

Τα πληκτρα "αφης" δεν ειναι ιδιαιτερα ευχρηστα , και το navikey αναμεσα στα αλφαριθμητικα πλητκρα απαιτει εξοικειωση την οποια δεν θα επρεπε να "ζητα" η συσκευη απο τον χρηστη .

Το σχεδιο εχασε κατι απο την "σοβαροτητα" και την ουδετεροτητα του Κ800/810 και ειδικα αυτη η πρασινη εσοχη στο πλαινο μερος της συσκευης ειναι μαλλον εκνευριστικη .

Οσο για την καμερα , σε ταχυτητα χρησης αλλα και ευκολια , η εμφανιση του διακοπτη επιλογης λειτουργιας της δεν βοηθα και αλλαζει την "συνηθεια" του να χρησιμοποιεις καμερα κινητου σε μια προσπαθεια να πλησιασει και αλλο τις φωτογραφικες μηχανες χωρις ομως να τις πλησιαζει σε κανεναν αλλο τομεα .

Ο συνδιασμος δε του navikey που ειναι αναμεσα στα πληκτρα , της οθονης αφης και αυτου του διακοπτη κατα την επιλογη ρυθμισεων της καμερας ειναι απιστευτα εκνευριστικος .

Και ολα αυτα ερχονται σε ενα πακετο που λεγεται Κ850 την στιγμη που το Ν95 με αναλογη καμερα εχει ηδη αρκετους μηνες στην αγορα και εχοντας ανατρεψει καθε προβλεψη για την αναμενομενη πορεια του αφου πουλησε και συνεχιζει να πουλαει αδικαιολογητα και ανεξηγητα μεγαλο αριθμο συσκευων με βαση την τιμη και την κατηγορια του και αυτο σε συνδιασμο με την παρουσιαση της "βελτιωμενης" αμερικανικης εκδοσης του η οποια ειναι διαθεσιμη και στην Ευρωπη αλλα και της εκδοσης των 8GB .

Το Κ850 επισης ερχεται με μια ιδιαιτερα υψηλη τιμη ακομα και σαν ναυαρχιδα της SE .

Καμια εταιρεια στο μεγεθος και με την πορεια της SE δεν κανει μονο λαθος επιλογες αλλα καμια δεν κανει και μονο σωστες .

Και η Νοκια δεν αποτελει εξαιρεση στον κανονα αν και προσπαθει καλυτερα απο την SE .

Στην πραξη η εταιρεια βγαζει μια γενια συσκευων απο την οποια προσπαθει καθε φορα να "βγαλει" οσο το δυνατον περισσοτερες πωλησεις χωρις ιδιαιτερα μεγαλο κερδος οικονομικα (αλλο κερδος και αλλο τζιρος) .

Στην συνεχεια "καθυστερει" την παρουσιαση της επομενης γενιας για μερικους μηνες με την παρουσιαση παραλλαγων της υπαρχουσας και τελος παρουσιαζει την επομενη γενια προσπαθωντας ταυτοχρονα να βγαλει περισσοτερα χρηματα παρουσιαζοντας φθηνοτερες και για αυτη και για τον αγοραστη συσκευες βασισμενες στην αμμεσως προηγουμενη γενια .

Σαν λογικη ειναι απολυτα σωστη διαχειριστικα και οχι μονο .

Τα UIQ μονο αποτελουν μια εξαιρεση ισως γιατι οι πωλησεις ολων των συσκευων μαζι δεν εχουν ακομα "βγαλει" τα λεφτα τους :p

Σε οτι εχει να κανει με τις ελλειψεις σε ανταλλακτικα , τις καθυστερησεις σε τροφοδοσια καταστηματων με συσκευες , ελαττωματα κλπ προσωπικα θα ηθελα να μην απαντησω γιατι θα με βαρεσουν πολλοι και διαφοροι :)

Υ.Γ. Γιωργο αυτο ειναι ποστ :D

Υ.Γ. Γιωργο αυτο ειναι ποστ :D

Αυτό δεν είναι πόστ! Έκθεση ιδεών είναι!!! Σκέφτομαι και γράφω που λέγαμε και στο δημοτικό. :p :p

Όπως και να έχει όμως το διάβασα και θα έλεγα ότι τα όσα λες νομίζω ότι είναι αρκετά σωστά.

Το είπα πάλι και μερικά ποστ πιο πάνω. Ακούγονται φήμες για αλλαγές στο μενού των κινητών της SE. Το έχει ακούσει κανείς άλλος αυτό;

Αυτό δεν είναι πόστ! Έκθεση ιδεών είναι!!! Σκέφτομαι και γράφω που λέγαμε και στο δημοτικό. :p :p

Όπως και να έχει όμως το διάβασα και θα έλεγα ότι τα όσα λες νομίζω ότι είναι αρκετά σωστά.

Το είπα πάλι και μερικά ποστ πιο πάνω. Ακούγονται φήμες για αλλαγές στο μενού των κινητών της SE. Το έχει ακούσει κανείς άλλος αυτό;

κατι ειδα εδω..

Εγω θα συμφωνησω με την επιφυλλιδα του R.I.P. (:p) και γενικα αυτο που θα ελεγα για την SE ειναι :

1. Προφανως, εχει το πιο ευχρηστο και εμφανισημο UI στα μη-smartphones ...
  2. Εχει μια παραδοση εδω και χρονια να εφοδιαζει τα περιισσοτερα mid-end κινητα της , με μια εξαιρετικες ποιοτητας (για την τιμη αυτων των κινητων και οχι μονο) 2mp + af + flash καμερα και δυστυχως δεν εχει κανει το ιδιο και η Νοκια ...
  3. Βγαζει σπουδαια κινητα που διατηρουν την δυναμη τους για μεγαλο χρονικο διαστημα (Κ750-Κ800) ...

Τα αρνητικα τα εχει επισημανει ο συγγραφεας πιο πανω :) και δεν θελω να γινω κουραστικος και να τα επαναλαβω ...

Ωστοσο, θα πω το παραπονο μου , εννοω την συνεχη ανακοινωση συσκευων που ειναι ,κακα τα ψεματα, ομοιες μεταξυ τους...Μαλλον η εταιρια θελει να διατηρησει το κοστος, απο την αναπτυξη πολλων και διαφορετικων σχεδιων στα κινητα της , χαμηλα και ετσι αλλαζει τα κινητα της πανω στο ιδιο "σωμα" ...

Ο φίλος μου ο Κώστας (R.I.P.) έχει δίκιο σε όσα λέει και χαίρομαι που μετά από καιρό είδα μεγάλο post του :p

Εγώ θα ήθελα να επισημάνω κάτι που παρέλειψα πριν, ότι δηλαδή προσωπικά επιθυμώ να βλέπω περισσότερα bussiness phones από την SE, στο στυλ της Nokia (βλέπε 6233). Δηλαδή, κινητά που δεν δίνουν τόση έμφαση στα megapixels ή στην αναπαραγωγή μουσικής, αλλά διέπονται από μία «σοβαρότητα», έχουν εύχρηστο πληκτρολόγιο, καλή ποιότητα κατασκευής και αξιοπιστία και τέλος, κάτι πολύ βασικό, βελτιωμένο τηλ. κατάλογο που να μπορώ να τον κάνω ό,τι θέλω, σε στυλ Ser60.

Και πριν πει κανείς ότι μπορώ να πάρω ένα Pxxx ή ένα άλλο UIQ μοντέλο, θα απαντήσω ότι ούτε οι εφαρμογές με ενδιαφέρουν, ούτε οι οθόνες αφής με βολεύουν, ούτε επιθυμώ να κουβαλάω μία ογκώδη συσκευή μαζί μου. Με ενδιαφέρει να έχω ένα ΚΙΝΗΤΟ που να κάνει την ζωή μου εύκολη, ιδίως στην δουλειά μου.

Η SE μπορεί να παρουσιάσει ένα τέτοιο κινητό, δεν το κάνει όμως. Έχει κολλήσει στα multimedia χαρακτηριστικά, πολλά μοντέλα της είναι εκνευριστικά δύσχρηστα και η υλοποίηση του τηλ. καταλόγου στα κινητά της είναι για... σφαλιάρες, τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα. Για παράδειγμα, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν μπορώ να δω με μιας όλα τα νούμερα μίας επαφής με μία απλή πίεση του navi key προς τα μέσα. Ούτε αντιλαμβάνομαι γιατί εάν ένα όνομα έχει πολλούς χαρακτήρες δεν σκρολάρει, ούτε γιατί δεν μου δίνει την δυνατότητα να βάζω όσα τηλέφωνα θέλω σε μία επαφή και από όποιο είδος επιθυμώ εγώ. Τέλος, να μην αναφερθώ στην δημιουργία Ομάδων...

Ας αφήσει λοιπόν η SE τα φρου φρου και τα αρώματα και ας βγάλει κανένα bussiness κινητό, γιατί και αγορά υπάρχει (η Nokia μοσχοπουλάει σε αυτό τον τομέα) και δυνατότητες έχει.

Υ.Γ. Κώστα, έχεις κάνει και μεγαλύτερα posts :p

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για συσκευές Sony Ericsson
  • The topic was locked
  • The topic was unlocked
  • This topic was unpinned and pinned