Jump to content

ΕΛ.ΤΑ. Αποστολές, καθυστερήσεις, παράπονα

vpdank
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά είναι φυσιολογικό από 10/4 να έχω το δέμα σε status κλείσιμο από κέντρο διαλογής;; θα τελειώσουν και οι μέρες ασφαλείας του PayPal!

Οχι δεν ειναι λογικο.Παρε τηλ στα ΕΛΤΑ της περιοχης σου.

14 μπηκε ελλαδα 15 στο ταχυδρομειο μου 17 εγραψε ειδοποιητηριο

Φυσικα κ δεν εχω παραλαβει κανενα ειδοποιητηριο αν δεν ερθει κ αυριο παω να παραλαβω μονος μου γιατι εχει παρστραβηξει με το συγκεκριμενο:angry:

Μην περιμενεις το χαρτι.Πανε παρτο μονο σου.

Οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι ευφυείς γεμάτοι αμφιβολία. Ράσελ Μπέρτραντ

Πακετο με spring mail (μεσω Ολλανδιας) εφτασε σε 10 ημερολογιακες μερες, και ενα αλλο με SG απο 29/03 που εγινε dispatched (4077) ακομα αφαντο...

Μαζί είμαστε στο 4077. Χτες ξεκόλλησε από το αεροδρόμιο, οπότε όπου να 'ναι, θα βγούν για παράδοση.

:mad: - σημερα εδεησαν και μοιρασαν τα πουλακια μου,χτες την ειχαν κανει κανονικα

κολλησαν μια μερα και το εκαναν 5 θημερο.

οσον αφορα το πακετο απο 4 απριλιου απο αμερικη μεσω USPS ακομα σημερα που εχει 23 ο μηνας δεν εχει φτασει (!)

NOKIA ρε είπαμε κι εαν ποτέ το άλλαζα...πάλι NOKIA θα έπαιρνα (!)

fighting0060.gif

:cool: - τελικα μου το εφερε στις 25 του μηνος,κοντευα να σκασω απο την αγωνια (!)

μιας και το εφερε η κουβεντα για την USPS να και ενα λινκ μπας και βοηθησει στην αναζητηση του πακετου:

Learning to track a USPS package will help you to ensure that the items that you send through the U.S. Postal Service aren't lost. This article will teach you about the resources that you have for tracking packages shipped by the USPS.

http://www.wikihow.com/Track-a-USPS-Package

NOKIA ρε είπαμε κι εαν ποτέ το άλλαζα...πάλι NOKIA θα έπαιρνα (!)

fighting0060.gif

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ/ Receive Item At Office Of Exchange...Εμφανίζεται όταν στο αεροδρόμιο στην Ελλάδα ανοιχθεί ο σάκος όπου βρίσκεται το πακέτο, και καταγραφεί η άφιξη

απο εδω

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ/ Receive Item At Office Of Exchange...Εμφανίζεται όταν στο αεροδρόμιο στην Ελλάδα ανοιχθεί ο σάκος όπου βρίσκεται το πακέτο, και καταγραφεί η άφιξη

απο εδω

ευχαριστω φιλος :)

Παρηγγειλα ενα κινητό απο to2c, 22 του μηνός παραδόθηκε στην Singapore post, 24 στάλθηκε, 28 ηταν στο αεροδρόμιο μας, 29 το παρέλαβα!!

Ίδια ημερομηνία παραδοθηκε στην Singapore post και στάλθηκε επίσης άλλο ενα που πήρα απο minideal....ακόμα δεν έχει φανεί πουθενά.

Ericsson GA 628, Ericsson GH 688, Samsung SGH 600, Panasonic GD30, Nokia 8210, Panasonic GD87, Sony Ericsson P800, Siemens CX 65, Sony Ericsson K750i, Motorola V360v, Qtek S110, Samsung ZV30, Nokia N73, LG KS20, Vodafone 541, Samsung Omnia 16GB, HTC Desire, SE Xperia Neo V, HTC Sensation, LG 4X HD, Coolpad F1, Ecoo E04 Plus, Samsung Note 4, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Note 9 (512/8)

Συνφορουμητες ακουστε εδω να τρελαθειτε!!!Συγγενης μου παραγγειλε κινητο αξιας 170 ευρω απο το dhgate.com και επειδη οι μονοι τροποι αποστολης ηταν με κουριερ αναγκαστηκε να επιλεξει την DHL γνωριζοντας για τους δασμους που θα επιβληθουν.Πληρωσε λοιπον,τα 20 δολλαρια για τα μεταφορικα και περιμενε την παραγγελια.Το δεμα εφτασε στα χερια του χτες και προς τεραστια του εκπληξη ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΔΑΣΜΟΥΣ,ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ ΚΛΠ.Τα συμπερασματα δικα σας.

επεσε στην περιπτωση να μη πληρωσει...

κουριερ=τελωνειο ειναι νομος

Υπαρχει καποιο κατωτερο ποσο για την κουριερ για να πληρωσεις τελωνειο;γιατι θελω να παραγγειλω κατι πραγματα και τα βιαζομαι.........η αξια τους ειναι πολυ μικρη(γυρω στα 35 μαζι με τα μεταφορικα,αν και μπορω να του πω να δηλωσει λιγοτερο).........υπαρχει περιπτωση να γλυτωσω;

Υπαρχει καποιο κατωτερο ποσο για την κουριερ για να πληρωσεις τελωνειο;γιατι θελω να παραγγειλω κατι πραγματα και τα βιαζομαι.........η αξια τους ειναι πολυ μικρη(γυρω στα 35 μαζι με τα μεταφορικα,αν και μπορω να του πω να δηλωσει λιγοτερο).........υπαρχει περιπτωση να γλυτωσω;

Με βάση το ισχύον πλαίσιο εισαγωγής από τρίτες χώρες, για είδη αξίας CIF (κόστος + μεταφορικά+ασφάλεια) από 22 έως 150 ευρώ πληρώνουμε ΦΠΑ και πάνω από τα 150 και δασμό ανάλογα με τη δασμολογική κλάση του είδους.

Έχουν καταγραφεί αρκετές περιπτώσεις εισαγωγής ειδών με ταχυδρομείο και αξία CIF χαμηλή, όπως στην περίπτωση των κινητών από Κίνα, αλλά πραγματική πάνω από τα 100 ευρώ, χωρίς να καταβάλλεται ούτε ο ΦΠΑ. Στην εισαγωγή από τρίτες χώρες δεν ισχύουν κανόνες, για τον ΦΠΑ και το δασμό, και για κάθε αγορά αυτός που την κάνει παίρνει το ρίσκο του.

Το περιστατικό που περιγράφεται παραπάνω μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο αν ο πωλητής έγραψε στο αυτοκόλλητο πολύ χαμηλή αξία.

Με βάση το ισχύον πλαίσιο εισαγωγής από τρίτες χώρες, για είδη αξίας CIF (κόστος + μεταφορικά+ασφάλεια) από 22 έως 150 ευρώ πληρώνουμε ΦΠΑ και πάνω από τα 150 και δασμό ανάλογα με τη δασμολογική κλάση του είδους.

Έχουν καταγραφεί αρκετές περιπτώσεις εισαγωγής ειδών με ταχυδρομείο και αξία CIF χαμηλή, όπως στην περίπτωση των κινητών από Κίνα, αλλά πραγματική πάνω από τα 100 ευρώ, χωρίς να καταβάλλεται ούτε ο ΦΠΑ. Στην εισαγωγή από τρίτες χώρες δεν ισχύουν κανόνες, για τον ΦΠΑ και το δασμό, και για κάθε αγορά αυτός που την κάνει παίρνει το ρίσκο του.

Το περιστατικό που περιγράφεται παραπάνω μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο αν ο πωλητής έγραψε στο αυτοκόλλητο πολύ χαμηλή αξία.

Δηλαδη αν εγω παραγγειλω ενα αντικειμενο απο την κινα αξιας 40 ευρω μαζι με τα μεταφορικα,τι θα πληρωσω;

αποστολη πακετου σημερα απο αθηνα για θεσσαλονικη. ποσες μερες κανει; απλο ταχυδρομειο...

Αν το έστελνες με το κτελ θα έφτανε την ίδια μέρα.

Δηλαδη αν εγω παραγγειλω ενα αντικειμενο απο την κινα αξιας 40 ευρω μαζι με τα μεταφορικα,τι θα πληρωσω;

Εάν έρθει με ταχυδρομείο και όχι με courier, το πιθανότερο είναι να μην πληρώσεις έξοδα εκτελωνισμού αλλά σ' αυτά τα θέματα κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα αποφασίσει ο τελωνειακός.

Ένα κινητό θέλω να στείλω όπως είναι με το κουτί του + το χαρτί που θα μου δώσουν στα ελτά, πιστεύω να μην ξεπεράσω τα 10€ με πόρτα πόρτα ή έστω απλό.

Twitter: twitter.com/gerakinasson

Δεν χρειάζετε να πιστεύεις

Απλά κοίτα τον τιμοκατάλογο

οταν στελνεις με αντικαταβολη εχει νοημα να βαλεις και συστημενο ή καλυπτεσαι απο την υπηρεσια αντικαταβολης και απλα δεν παιρνεις tracking number?
[sIGPIC][/sIGPIC]