Jump to content

ΕΛ.ΤΑ. Αποστολές, καθυστερήσεις, παράπονα

vpdank
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Και σε εμένα τα ίδια κάνει και χειρότερα. Παλιότερα έμπαινε στην αυλή, ανέβαινε τη σκάλα και τα άφηνε στο τελευταίο σκαλί πάνω πάνω. Θα μπορούσε κάνοντας ακόμα ένα βήμα να τα άφηνε στο μπαλκόνι μου. Πλέον τα αφήνει κάτω από τη σκάλα, ακριβώς ένα βήμα πριν το πεζοδρόμιο. Το Δεκέμβριο άφησε εκεί ένα πακέτο από Amazon αξίας 45 ευρώ. Πάλι καλά που το κατάλαβα γρήγορα και κατέβηκα να το πάρω. Εν τω μεταξύ, στη γειτονιά μου έχει νηπιαγωγείο, δημοτικό και λύκειο και είναι ακόμη πιο πιθανό να χαθούν τα πακέτα.

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

Ευτυχώς μένω σε χωριό και δεν έχουμε ταχυδρόμο..Πάμε και παραλαμβάνουμε από το πρακτορείο..

Την προηγούμενη Παρασκευή 14/2 παρέλαβε κάποιος ένα αντικείμενο που του έστειλα με αντικαταβολή και ακόμα δεν μου έχει έρθει κάποια ειδοποίηση για να πάω να πάρω τα χρήματα. Πόσες μέρες κάνει περίπου?

έκανα κι εγώ μια αντικαταβολή πριν από λίγες μέρες

το έστειλα εγώ Δευτέρα, το πήρε αυτός την επόμενη Δευτέρα και τα λεφτά τα πήρα Τρίτη (1 μέρα μετά)

μου τα έφερε ο ταχυδρόμος σπίτι

εν τω μεταξύ το τράκινγκ δεν ανανεώθηκε καθόλου και ακόμα και τώρα που έχουν περάσει τόσες μέρες που έχω πληρωθεί,

είναι κολλημένο στο "κέντρο διαλογής Αττικής"

όλα θέμα ταχυδρομείου απ' ότι κατάλαβες

άμα δεν δεις φως πάρε τηλέφωνο στο κέντρο εξυπηρέτησης των Ελτα, είναι πάρα πολύ καλοί

ναι φίλε, έχουν βελτιωθεί τρομερά εδώ και μερικούς μήνες

ότι στέλνω έξω φεύγει αστραπή και ότι έρχεται μέσα κάθεται 2-3 μέρες μέχρι να το πάρω

μπορεί να φταίει ο καινούριος πρόεδρος :happy:

τεσπά, μακάρι να συνεχίσουν έτσι φτου-φτου! :D

:blink: - μετα απο τοσα χρονια εχω μεινει αναυδος, 4ο δεμα στην σειρα που ερχεται σφαιρα, μια το βλεπω στο αεροδρομιο και την αλλη μερα το εχω

Κανε κι εσυ φιλε κανενα ευχολογιο να κανω κι εγω μπας και συνεχιστει αυτο (!)

NOKIA ρε είπαμε κι εαν ποτέ το άλλαζα...πάλι NOKIA θα έπαιρνα (!)

fighting0060.gif

εγώ ρε παιδια έχω κολλήσει , έχω παραγγείλει ενα κινητο απο τις 2 Φλεβάρη και εδω και 12 μερες περιπου βλέπω αυτό

Item No. Posting Date Status Date Status Description

RF202777402SG 14-02-2014 16-02-2014 Despatched to overseas (Country code: GR)

πότε το βλέπετε να το παίρνω? γιατι την άλλη εβδομάδα πάω ταξιδι και έχω σκάσει ..απο την αναμονη

εγώ ρε παιδια έχω κολλήσει , έχω παραγγείλει ενα κινητο απο τις 2 Φλεβάρη και εδω και 12 μερες περιπου βλέπω αυτό

Item No. Posting Date Status Date Status Description

RF202777402SG 14-02-2014 16-02-2014 Despatched to overseas (Country code: GR)

πότε το βλέπετε να το παίρνω? γιατι την άλλη εβδομάδα πάω ταξιδι και έχω σκάσει ..απο την αναμονη

Εφοσον εφυγε 14 λογικα 28 φλεβαρη με 2 μαρτη λογικα θα ερθει

αγορά από USA

τιμή 134$ και 30$ μεταφορικά, σύνολο περίπου 120 ευρώ και αποστολή με USPS

ξέρει κανείς αν πληρώνω φόρους και δασμούς;

η τιμή θα αναγράφεται κανονικά

Edited by stratos11

Με βάση το νέο πλαίσιο εισαγωγής από τρίτες χώρες που ισχύει από 3/12/2013, για αντικείμενα αξίας cif από 22 έως 150€ πληρώνουμε ΦΠΑ.

αγορά από USA

τιμή 134$ και 30$ μεταφορικά, σύνολο περίπου 120 ευρώ και αποστολή με USPS

ξέρει κανείς αν πληρώνω φόρους και δασμούς;

η τιμή θα αναγράφεται κανονικά

Η τιμη θα αναγραφετε, τα μεταφορικα κανονικα όμως δεν εμπεριέχονται στην τιμη που υπαρχει στο τιμολογιο εξω από το πακετο. Σε μενα τουλάχιστον οσα δεματα εχω λαβει μεχρι στιγμης , εξωτερικα εχει μονο την αξια του προϊοντος. Εκτος κι αν ο πωλητής δεν σου βαλει αποδειξη μεσα στο δεμα , που εκει φαινονται τα μεταφορικα, και τα γραψει όλα εξωτερικα. Κατι που δεν μου εχει τυχη μεχρι στιγμης. Αν εχει παρατηρησει καποιος σε δικα του δεματα , ότι εχουν και τα μεταφορικα στο εξωτερικο τιμολογιο, ας μας διαφωτίσει.

Αν και θεωρω, το να σου χρεωνουν φορους και δεσμούς στα μεταφορικα , δεν είναι τοσο λογικο.

ευχαριστώ παιδιά

μετά από πολύ ψάξιμο, κατέληξα ότι πλέον δεν αξίζει (για μένα) να αγοράζω από US

με το νέο πλαίσιο φορολόγησης ακόμα και στις μικρής αξίας παραγγελίες από τρίτες χώρες - κάτω από 150 ευρώ - απλά φαίνεται ότι θέλουν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι

Ξέρει κανείς πόσο περίπου θα μου πάει το μαλλί για αποστολή δέματος στην Γερμανία??Μήπως να επιλέξω κάτι άλλο αντί ΕΛΤΑ?

είναι θέμα βάρους

μπορείς να υπολογίσεις το κόστος εδώ

συνιστώ ΕΛΤΑ

πριν 2 βδομάδες έστειλα δέμα Καναδά και έκανε 2 μέρες (!) να φτάσει και άλλες 4 να το στείλει η Canada post στον αποστολέα

Ελλάδα - Καναδάς 6 μέρες :w00t:

(φυσικά ήταν συστημένο)

Επειδή έχω ακούσει ότι κάποιες ταχυδρομικές εταιρείες δεν υποστηρίζουν την αποστολή δεμάτων με μπαταρίες γνωρίζει κανείς αν τα δέματα απο Kίνα - Hong Kong με μπαταρίες φτάνουν κανονικά στην Ελλάδα ?

Αυτό που είχε γίνει πριν από λίγους μήνες ήταν ότι το κινέζικο ταχυδρομείο αποφάσισε να σκανάρει όλα τα δέματα, επειδή δεν ήθελε να μεταφέρει μπαταρίες όπως είχα διαβάσει, και παρουσιάστηκε μεγάλη καθυστέρηση στην αποστολή δεμάτων, οπότε οι κινέζοι έμποροι έστελναν τα δέματά τους με μεταφορικές στη Σιγκαπούρη και από εκεί στον υπόλοιπο πλανήτη.

Δεν ξέρω, όμως, αν σταμάτησε αυτή η διαδικασία.

Αυτό που είχε γίνει πριν από λίγους μήνες ήταν ότι το κινέζικο ταχυδρομείο αποφάσισε να σκανάρει όλα τα δέματα, επειδή δεν ήθελε να μεταφέρει μπαταρίες όπως είχα διαβάσει, και παρουσιάστηκε μεγάλη καθυστέρηση στην αποστολή δεμάτων, οπότε οι κινέζοι έμποροι έστελναν τα δέματά τους με μεταφορικές στη Σιγκαπούρη και από εκεί στον υπόλοιπο πλανήτη.

Δεν ξέρω, όμως, αν σταμάτησε αυτή η διαδικασία.

Απο οσα εχω ακουσει,ο ελεγχος αυτος αρχισε να γινεται λογω του οτι εγινε ενα αεροπορικο ατυχημα με αεροπλανο που μετεφερε δεματα και δωσανε ως αιτια προβλημα με τις μπαταριες στα δεματα......με αυτες τις καθυστερισεις εγω παραγγειλα απο κινα τελη νοεμβριου και μου ηρθε μεσα ιανουαριου......στο ενδιαμεσο βεβαια ειχα παραλαβει καμια 10αρια δεματα ακομα......

Την περασμένη Παρασκευή (28/2) έστειλα ένα δέμα προς Αγγλία συστημένο Α' προτεραιότητας. Από τότε το τράκινγκ στα ΕΛΤΑ λέει τα εξής:

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κ Δ 28-02-2014 16:19 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κ Δ

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ RECEPTION ΣΤΑΘΜΟΥ 28-02-2014 12:07 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ 4 (ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ) -ΕΛΤΑ

Δεν θα έπρεπε να έχει προχωρήσει και άλλο τόσο καιρό; Στην Royal Mail δεν βγάζει κάτι το tracking number.

Την περασμένη Παρασκευή (28/2) έστειλα ένα δέμα προς Αγγλία συστημένο Α' προτεραιότητας. Από τότε το τράκινγκ στα ΕΛΤΑ λέει τα εξής:

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κ Δ 28-02-2014 16:19 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κ Δ

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ RECEPTION ΣΤΑΘΜΟΥ 28-02-2014 12:07 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ 4 (ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ) -ΕΛΤΑ

Δεν θα έπρεπε να έχει προχωρήσει και άλλο τόσο καιρό; Στην Royal Mail δεν βγάζει κάτι το tracking number.

Και εγώ έστειλα κάτι στην Γερμανία και ακόμα περιμένω.Αύριο πρωί πρωί τηλέφωνο στα ΕΛΤΑ :P

Αυτά τα ελτα έχουν ένα σύστημα πολλά χρόνια πίσω.

Συστημένο αντικείμενο που έχει φτάσει από Παρασκευή στο ταχυδρομείο, δεν μου το δίνουν επειδή ακόμα ο ταχυδρόμος δεν μου έχει φέρει ειδοποιητήριο! Σε ερώτηση τί γίνεται σε περίπτωση που χαθεί το ειδοποιητήριο σου λένε ότι βγαίνει και δεύτερο ειδοποιητήριο. Σε κάθε περίπτωση χωρίς ειδοποιητήριο δεν μπορείς να πάρεις το αντικείμενο. :down:

Ο λόγος.. "Υπάρχουν εκατοντάδες γράμματα/αντικείμενα και δεν μπορούμε να ψάχνουμε. Στο ειδοποιητήριο αναγράφεται ο αριθμός διανομής."...

Ο οποίος αριθμός διανομής δεν φαίνεται στο σύστημά τους βάζοντας τον αριθμό σύστασης. Οι σημειώσεις γίνονται μόνο στα χαρτάκια.

Με έχουν εξυπηρετήσει πολλές φορές χωρίς ειδοποιητήριο. Απ' ότι φαίνεται όμως τα έχουν κόψει. Ο λόγος πάντως σίγουρα δεν είναι ο κόσμος που περιμένει διότι δεν υπάρχουν ουρές και μεγάλες καθυστερήσεις.

Στα ΕΛΤΑ της τελευταίες 2 φορές μου άνοιξέ το ντουλάπι με τα δέματα και με ρωτούσε πιο είναι και έας της έχω δοσει το χαρτάκι με το νούμερο ,όνομα, κλπ. Είναι χρόνια μπροστά:D

Αυτά τα ελτα έχουν ένα σύστημα πολλά χρόνια πίσω.

Συστημένο αντικείμενο που έχει φτάσει από Παρασκευή στο ταχυδρομείο, δεν μου το δίνουν επειδή ακόμα ο ταχυδρόμος δεν μου έχει φέρει ειδοποιητήριο! Σε ερώτηση τί γίνεται σε περίπτωση που χαθεί το ειδοποιητήριο σου λένε ότι βγαίνει και δεύτερο ειδοποιητήριο. Σε κάθε περίπτωση χωρίς ειδοποιητήριο δεν μπορείς να πάρεις το αντικείμενο. :down:

Ο λόγος.. "Υπάρχουν εκατοντάδες γράμματα/αντικείμενα και δεν μπορούμε να ψάχνουμε. Στο ειδοποιητήριο αναγράφεται ο αριθμός διανομής."...

Ο οποίος αριθμός διανομής δεν φαίνεται στο σύστημά τους βάζοντας τον αριθμό σύστασης. Οι σημειώσεις γίνονται μόνο στα χαρτάκια.

Με έχουν εξυπηρετήσει πολλές φορές χωρίς ειδοποιητήριο. Απ' ότι φαίνεται όμως τα έχουν κόψει. Ο λόγος πάντως σίγουρα δεν είναι ο κόσμος που περιμένει διότι δεν υπάρχουν ουρές και μεγάλες καθυστερήσεις.

Χθες βλεπω το σαιτ του ελτα οτι το δεμα μου εφτασε στο ταχυδρομειο μου, παω εκει, το δεμα στο ονομα της γυναικας μου, εχω την ταυτοτητα της μαζι μου εγραψε εκεινη την ωρα το ειδοποιητηριο το υπεγραψα πηρα το δεμα κ εφυγα

@emfakis όλα μπορούν να γίνουν. Έχω πάρει και εγώ αντικείμενο με αυτό τον τρόπο. Εγώ μέσα στην βροχή πήγα χθες για να πάρω το πακέτο, μίλησα με 2 άτομα και μου είπαν το ίδιο πράγμα. Ο ταχυδρόμος ενώ πέρασε χθες δεν άφησε ειδοποιητήριο. Άφησε ένα γράμμα μόνο και τίποτα άλλο, σε πολυκατοικία με 18 διαμερίσματα. Θα πρέπει να περιμένω και σήμερα μέχρι τη 1 η ώρα που περνάει να δω μήπως αφήσει σήμερα.

Αν πηγαίνεις σε καποιο τοπικο γραφειο των ΕΛΤΑ και όχι στα κεντρικα, μπορεις να πεις στον υπαλληλο, να σε αφησει να ψαξεις εσυ τα δεματα και να βρεις το δικο σου. Μιας και το θεμα είναι ότι βαριούνται να ψαχνουν αυτοι, συνηθως σε αφηνουν να μπεις μεσα και να ψαξεις εσυ τα δεματα.

Εμενα παντως με εχουν αφησει, να μπω από μεσα και να ψαξω, και αφου δεν το βρηκα στα δεματα, μετα μου εδωσαν και ένα βιβλιο που τα σημειωνουν , να ψαξω να δω αν ηταν γραμμενο εκει.

Νομιζω ότι περισσοτερο είναι θεμα υπαλληλου και αν θελει να σε εξυπηρετήσει.

Καταρχήν αυτό θα έπρεπε να απαγορεύεται, το να μπαίνει οποιοσδήποτε μέσα και να ψάχνει το πακέτο του και πόσο μάλλον το βιβλίο που τα σημειώνουν. Ο δεύτερος που είχα μιλήσει ήταν στην άκρη σε ένα γραφείο και καθόταν, δεν εξυπηρετούσε κόσμο. Ενδεχομένως κάποιος εκεί μέσα να μην έχει την υπομονή να εξυπηρετεί με αυτόν τον τρόπο και να ζήτησε να απαγορευτεί γενικά στο συγκεκριμένο κατάστημα.

Καταρχήν αυτό θα έπρεπε να απαγορεύεται, το να μπαίνει οποιοσδήποτε μέσα και να ψάχνει το πακέτο του και πόσο μάλλον το βιβλίο που τα σημειώνουν. Ο δεύτερος που είχα μιλήσει ήταν στην άκρη σε ένα γραφείο και καθόταν, δεν εξυπηρετούσε κόσμο. Ενδεχομένως κάποιος εκεί μέσα να μην έχει την υπομονή να εξυπηρετεί με αυτόν τον τρόπο και να ζήτησε να απαγορευτεί γενικά στο συγκεκριμένο κατάστημα.

Εδω θα διαφωνήσω ως προς ένα σημειο. Ναι μεν δεν θα επρεπε να μπαινει ο πελατης και να ψαχνει, από τη στιγμη που αυτό είναι δουλεια του υπαλληλου και επρεπε να το κανει αυτος.

Τη στιγμη όμως που ο υπάλληλος δεν το κανει γιατι βαριέται ή για οποιον άλλο λογο, τοτε ναι, στη χειροτερη , απαιτω να μπω και να ψαξω εγω το πακετο μου, γιατι αλλιως δεν προκειτε να το βρω.

και στη δικη μου περιπτωση δεν υπηρχε ειδοποιητήριο που το εχασα. αλλα ένα δεμα που ειχε περασει ένας μηνας και δεν το εβρισκα πουθενα.