Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Symbian και τις εφαρμογές του

platijet
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θα ξανακάνω την ίδια κουβέντα αλλά όταν διαβάζω παρόμοια ποστ, μου δημιουργείται πάντα η ιδια απορία. Ποιος και κυρίως γιατι θέλει να το σκοτώσει?

Η "ελεύθερη" Nokia που της ανήκει και σου υποσχεθηκε υποστήριξη? Μα τώρα σε ξαναθελει κοντά της μιας και κυκλοφορεί νεα συσκευή.

Η Ms? Μα το ξέρει πλέον πως όταν αφήσεις το Ν8 θα πας σε android. Εκεί πήγε το 90%.

Αρα ακομα έχω αυτή την απορία. Ποιος και γιατί θέλει να το σκοτώσει?

Τα έχουμε ξαναπεί. Το symbian επί elop (microsoft) δόθηκε μαζί με το προσωπικό του (που το φουντάρανε ευθύς αμέσως) στην accenture. Η ανόητη microsoft θεώρησε, πως κόβωντας διάφορες υπηρεσίες από το symbian και πετάγωντας μηνυματάκια τύπου check "την εκάστοτε υπηρεσία που έκοψε" on windows phone!, θα τσιμπήσει ποσοστά. Αλλά τσίμπησε να μην πω τι. Ναι είναι τόσο @#$%^$^ που νόμιζαν κάτι τέτοιο. Μας το έχουν αποδείξει άλλωστε όπως έχω ξαναπεί και με τα windows 8 που με πλάγιο τρόπο θέλανε να κάνουν τον κόσμο να δουλέυει πλέον με αυτά. Αμ δε. Δεν ήξερε από την αρχή ότι "αφήνωντας το Ν8 θα πάει στο android ο symbianάκιας, το έμαθε στην πορεία.

Και για να σου λυθεί μια και καλή η απορία:

"Κλείνουν οριστικά οι πύλες του Nokia Store, καθώς από εδώ και στο εξής, βάσει νέου συμφωνητικού που υπογράφτηκε ανάμεσα στη Microsoft και την Opera, ως προεπιλεγμένο κατάστημα για κατέβασμα εφαρμογών και περιεχομένου γενικότερα σε χρήστες παλαιότερων αλλά και νεότερων low-end μοντέλων της Nokia (feature phones), ορίζεται πως θα είναι το Opera Mobile Store. H συγκεκριμένη μετάβαση θα πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2015 και αφορά συσκευές με Series 40, Series 60, Symbian, Asha και το Nokia X."

Από το νέο άρθρο.

Το συμφωνητικό το υπέργραψε η microsoft.

Edited by Moralas

Τα έχουμε ξαναπεί. Το symbian επί elop (microsoft) δόθηκε μαζί με το προσωπικό του (που το φουντάρανε ευθύς αμέσως) στην accenture. Η ανόητη microsoft θεώρησε, πως κόβωντας διάφορες υπηρεσίες από το symbian και πετάγωντας μηνυματάκια τύπου check "την εκάστοτε υπηρεσία που έκοψε" on windows phone!, θα τσιμπήσει ποσοστά. Αλλά τσίμπησε να μην πω τι. Ναι είναι τόσο @#$%^$^ που νόμιζαν κάτι τέτοιο. Μας το έχουν αποδείξει άλλωστε όπως έχω ξαναπεί και με τα windows 8 που με πλάγιο τρόπο θέλανε να κάνουν τον κόσμο να δουλέυει πλέον με αυτά. Αμ δε. Δεν ήξερε από την αρχή ότι "αφήνωντας το Ν8 θα πάει στο android ο symbianάκιας, το έμαθε στην πορεία.

Έτσι ακριβώς.. :lock:

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith

Το πρωτόκολλο jpeg επιδέχεται έναν συντελεστή "ποιότητας" (όσο υψηλότερος τόσο μικρότερη η συμπίεση). Στο 100% είναι "σχετικά" lossless. Από όσο ξέρω και θυμάμαι από την ενασχόλησή μου κάποτε με το jpeg, ΔΕΝ (ξαναλέω ΔΕΝ) υπάρχει jpeg τελείως χωρίς απώλειες καθώς επέρχεται ο "μετασχηματισμός συνημιτόνου" (cosine transform) που είναι μία "απωλεστική" διαδικασία έτσι και αλλιώς. Παρόλα αυτά κάποια στιγμή υιοθετήθηκε ένα πρότυπο με "μη απωλεστική συμπίεση" που δεν υποστηρίζεται από όλους (ιοθετήθηκε από το jpeg 2000). Τέλoς υπάρχει και το σχεδόν χωρίς απώλειες Jpeg-LS (near lossless) που είναι πιο διαδεδομένο. Οπως αντιλαμβάνομαι είναι λογικό το camerapro υποστηρίζει κανονικό jpeg και άμα θέλεις (ποιότητα 100%) και "μη απωλεστικό" (μάλλον το jpeg-ls δλδ σχεδόν μη απωλεστικό καθώς τα 30Mb/file αυτό υποδηλώνουν).

Τώρα διάβασα την κουβέντα που είχατε πριν μέρες και αναρωτιέμαι...

Βλέπετε εσείς διαφορά ανάμεσα σε jpeg 90% (default ρύθμιση) και jpeg 100% ;;;

Το Ν8 δεν σκουριάζει σε κάποιο συρτάρι και ανασαίνει ακόμα λόγω κάμερας! Όσο για τις εφαρμογές που έμειναν;

Dropbox = Droper 0.5.0

Onedrive = SkyFiles Pro v1.2.2

Youtube = CuteTube v1.10.5

Vimeo = Vimeo v1.0.0

Browsers = Opera Mini & Opera Mobile

Ιντερνετικό ράδιο = Core player με κάποιες playlist σταθμών που είχα φτιάξει πριν χρόνια (Ο core player δεν είναι πλήρως συμβατός με το symbian s3 αλλά την κάνει την δουλειά του...)

pdf reader = Picsel Smart Office 1.8.0_339281

Skype = μας τελείωσε αλλά καλώ κάποια άτομα μέσω Nimbuzz

Η ενσωματωμένη εφαρμογή email μια χαρά λειτουργεί εκτός από το google που έκανε κόλπα... Την βρήκα όμως την άκρη ως εξής:

Μπαίνεις από τον υπολογιστή σου εδώ συνδέεσαι στο gmail σου, στην "Πρόσβαση για λιγότερο ασφαλείς εφαρμογές" επιλέγεις "Ενεργοποίηση" και είσαι κομπλέ!

Το Ν8 το έχω φορτωμένο και με ένα σωρό άλλα προγραμματάκια, άλλα περισσότερο χρήσιμα κι άλλα λιγότερο, αλλά όπως είπα η κάμερα του είναι που του δίνει ακόμα ζωή!

De4vTfGN_o.jpg Sony Ericsson K800i -> Nokia N82 -> Nokia N8 -> Nokia Lumia 1020 -> iPhone SE -> iPhone 13 mini

Τώρα διάβασα την κουβέντα που είχατε πριν μέρες και αναρωτιέμαι...

Βλέπετε εσείς διαφορά ανάμεσα σε jpeg 90% (default ρύθμιση) και jpeg 100% ;;;

Το Ν8 δεν σκουριάζει σε κάποιο συρτάρι και ανασαίνει ακόμα λόγω κάμερας! Όσο για τις εφαρμογές που έμειναν;

Dropbox = Droper 0.5.0

Onedrive = SkyFiles Pro v1.2.2

Youtube = CuteTube v1.10.5

Vimeo = Vimeo v1.0.0

Browsers = Opera Mini & Opera Mobile

Ιντερνετικό ράδιο = Core player με κάποιες playlist σταθμών που είχα φτιάξει πριν χρόνια (Ο core player δεν είναι πλήρως συμβατός με το symbian s3 αλλά την κάνει την δουλειά του...)

pdf reader = Picsel Smart Office 1.8.0_339281

Skype = μας τελείωσε αλλά καλώ κάποια άτομα μέσω Nimbuzz

Η ενσωματωμένη εφαρμογή email μια χαρά λειτουργεί εκτός από το google που έκανε κόλπα... Την βρήκα όμως την άκρη ως εξής:

Μπαίνεις από τον υπολογιστή σου εδώ συνδέεσαι στο gmail σου, στην "Πρόσβαση για λιγότερο ασφαλείς εφαρμογές" επιλέγεις "Ενεργοποίηση" και είσαι κομπλέ!

Το Ν8 το έχω φορτωμένο και με ένα σωρό άλλα προγραμματάκια, άλλα περισσότερο χρήσιμα κι άλλα λιγότερο, αλλά όπως είπα η κάμερα του είναι που του δίνει ακόμα ζωή!

Κι εγώ όσο λειτουργεί ακόμα θα το εχω! Αλλιώς θα... Lumiaσω κι εγώ γιατί θέλω Nokia μόνο! Εχω και ένα Χ6 σαν δεύτερο!

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Giorgosnp, η πιο μεγάλη ίσως απώλεια στις εφαρμογές του symbian είναι το skype, καθώς οι περισσότεροι αυτό χρησιμοποιούν για βιντεοκλήση. Το Nimbuzz είναι άξιος ανταγωνιστής, και με κλήσεις νομίζω σε τηλέφωνα με χαμηλή χρέωση, αλλά ελάχιστοι το έχουν... Παλιά καλούσες δωρεάν και λογαριασμούς skype, αλλά μετά το αφαίρεσαν. Υπάρχει τώρα κάποιος τρόπος να καλέσεις στο skype από symbian???

Όσο για την ποιότητα φωτογραφιών του CameraPro και της κάμερας του κινητού, υπάρχουν διαφορές στην λεπτομέρεια. Επίσης, το ένα αρχείο είναι 30-45 MB και το άλλο μόλις 10-15 MB. Οπότε υπάρχει σημαντική διαφορά στην πληροφορία.

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Mivas το skype είναι όντως η μεγαλύτερη απώλεια και δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να το ξαναδούμε στο symbian. Το nimbuzz το χρησιμοποιώ ως τελευταία λύση επικοινωνίας με συγκεκριμένα άτομα, μιας και είναι το μόνο πλέον που στο Ν8 υποστηρίζει κλήσεις (δωρεάν από nimbuzz προς nimbuzz). Εννοείται πως το skype είναι αναντικατάστατο σε υπολογιστή και τάμπλετ.

Σε ότι αφορά στο CameraPro, έχω συγκρίνει (στον υπολογιστή) φωτογραφίες συμπιεσμένες και μη και πραγματικά δεν βλέπω διαφορά.

Τουλάχιστον όχι τέτοιες που να δικαιολογούν την τόση σημαντική διαφορά στον όγκο του αρχείου.

Edited by giorgosnp

De4vTfGN_o.jpg Sony Ericsson K800i -> Nokia N82 -> Nokia N8 -> Nokia Lumia 1020 -> iPhone SE -> iPhone 13 mini

Mivas το skype είναι όντως η μεγαλύτερη απώλεια και δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να το ξαναδούμε στο symbian. Το nimbuzz το χρησιμοποιώ ως τελευταία λύση επικοινωνίας με συγκεκριμένα άτομα, μιας και είναι το μόνο πλέον που στο Ν8 υποστηρίζει κλήσεις (δωρεάν από nimbuzz προς nimbuzz). Εννοείται πως το skype είναι αναντικατάστατο σε υπολογιστή και τάμπλετ.

Σε ότι αφορά στο CameraPro, έχω συγκρίνει (στον υπολογιστή) φωτογραφίες συμπιεσμένες και μη και πραγματικά δεν βλέπω διαφορά.

Τουλάχιστον όχι τέτοιες που να δικαιολογούν την τόση σημαντική διαφορά στον όγκο του αρχείου.

Για κλήσεις είναι και το viber και το fring (με βιντεοκλήση) στο symbian, αλλά αν δεν έχει ο άλλος, τι να το κάνεις... Έχω μια ελπίδα να μπαίνεις στο skype από browser, οπότε κάτι μπορεί να γίνει τελικά.

Διαφορές μέσα στο CameraPro (αν αλλάξεις από 90 στο 100) είναι μηδαμινές θα έλεγα. Είναι ορατές πάντως σε σχέση με την κάμερα του κινητού. Όπως και να έχει, τελευταία, έχω αρχίσει να το ξαναχρησιμοποιώ όταν έχω χρόνο (αργεί να αποθηκεύσει). Αλλιώς βγάζω 34άρες/38άρες από το κινητό.

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Το viber όντως δεν έχει κλήση και το απέρριψα γι'αυτό το λόγο.

Το fring δεν το είχα πάρει με καλό μάτι από παλιά...

Το nimbuzz υποστηρίζει κλήση, εννοείται πως θα πρέπει να το έχει κι ο άλλος και μάλιστα έχει client και για windows.

Κι εγώ όσο λειτουργεί ακόμα θα το εχω! Αλλιώς θα... Lumiaσω κι εγώ γιατί θέλω Nokia μόνο! Εχω και ένα Χ6 σαν δεύτερο!

Γιατί να Lumiaσεις αφού πλέον δεν είναι Νοκια τα Lumia; Και χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση στο ένα λειτουργικό εναντίων του άλλου από την στιγμή που αφήνεις το Symbian καλύτερα να πας σε android. Είναι πολύ πιο κοντά σε φιλοσοφία. Στο λέω επειδή δοκίμασα τα WP προερχόμενος απο Symbian... Φυσικά αν είσαι διατεθειμένος να κάνεις συμβιβασμούς και το έχεις ψάξει το θέμα δοκίμασε τα WP. Είναι απροβλημάτιστα.

Nokia 3210-3410-6510-5210-5410-6230i-Sony Ericsson k750-k810-Nokia N73-N79-N86-N8-Lumia 920-LG G2-Sony Xperia Z3-Huawei Mate 8-LG V30-G8X-Samsung S21-S23

Γιατί να Lumiaσεις αφού πλέον δεν είναι Νοκια τα Lumia; Και χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση στο ένα λειτουργικό εναντίων του άλλου από την στιγμή που αφήνεις το Symbian καλύτερα να πας σε android. Είναι πολύ πιο κοντά σε φιλοσοφία. Στο λέω επειδή δοκίμασα τα WP προερχόμενος απο Symbian... Φυσικά αν είσαι διατεθειμένος να κάνεις συμβιβασμούς και το έχεις ψάξει το θέμα δοκίμασε τα WP. Είναι απροβλημάτιστα.

Σε κάποιο τελευταίο Nokia Lumia εννοούσα. Όχι MS Lumia! Όχι το Android με δυσκολεύει πολύ. Δεν έχει την απλότητα του Symbian σε καμιά περίπτωση! Τα WP τα βρίσκω πιο απλά και συμμαζεμένα σε σχέση με το Android, κι ας έχουν ελλείψεις, που πιστεύω θα καλυφθούν αρκετά με τα 10άρια!

Σε κάποιο τελευταίο Nokia Lumia εννοούσα. Όχι MS Lumia! Όχι το Android με δυσκολεύει πολύ. Δεν έχει την απλότητα του Symbian σε καμιά περίπτωση! Τα WP τα βρίσκω πιο απλά και συμμαζεμένα σε σχέση με το Android, κι ας έχουν ελλείψεις, που πιστεύω θα καλυφθούν αρκετά με τα 10άρια!

"Το android δεν έχει την απλότητα του symbian" . Συγνώμη, αλλά εσύ ποιό android είδες και δεν σου έμοιαζε με το symbian^3? γιατιί εγώ από εποχής Note 1, τα βρίσκω απίστευτα ίδια. Πες μου διαφορές και που σε δυσκολεύει συγκριτικά με το symbian.

Όσο για τα 10, τα ίδια έλεγες για τα 8, μετά για τα 8.1 και τώρα το λες για τα 10......

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

"Το android δεν έχει την απλότητα του symbian" . Συγνώμη, αλλά εσύ ποιό android είδες και δεν σου έμοιαζε με το symbian^3? γιατιί εγώ από εποχής Note 1, τα βρίσκω απίστευτα ίδια. Πες μου διαφορές και που σε δυσκολεύει συγκριτικά με το symbian.

Αν μου πεις και που ακριβώς είναι ίδιο το Android με το Symbian...

Όσο για τα 10, τα ίδια έλεγες για τα 8, μετά για τα 8.1 και τώρα το λες για τα 10......

Μόνο που τα 8.1 έγιναν πιο αποδεκτά σχετικά με τα 8 και για τα 10άρια ακούγονται από τώρα κιόλας θετικά σχόλια! Αλλά θα λείπουν τα Nokia. Γι αυτό θα επιλέξω απ' τα τελευταία Nokia Lumia!

Edited by evris2013

Στο drop down menu, στα εικονίδια, στις homescreens. Μόνο στο menu με ξενερώνει όπως η belle που τα έχει όλα χύμα στο κύμα. Ανα ρωτιέμαι αν γίνεται να φτιάξεις φακέλους όπως στη belle και να τα οργανώσεις όπως θες.

Κατέβασα το cuteradio.. Πρέπει να κάνω φτιάξω account, για να το χρησιμοποιήσω, ε;

Ναι, μέσα από την εφαρμογή.

Στο drop down menu, στα εικονίδια, στις homescreens. Μόνο στο menu με ξενερώνει όπως η belle που τα έχει όλα χύμα στο κύμα. Ανα ρωτιέμαι αν γίνεται να φτιάξεις φακέλους όπως στη belle και να τα οργανώσεις όπως θες.

Το τελευταίο που με κοιτάω είναι το interface. Στο android νοιώθω με δεμένα χέρια, δεν κάνω ότι θέλω εγώ αλλά ότι θέλει αυτό.

Ναι, μέσα από την εφαρμογή.

Το τελευταίο που με κοιτάω είναι το interface. Στο android νοιώθω με δεμένα χέρια, δεν κάνω ότι θέλω εγώ αλλά ότι θέλει αυτό.

Στην φιλοσοφία πιο κοντά είναι πιστεύω το Sailfish, αλλά είναι ανώριμο ακόμη. Σε UI πλησιάζει το android και κάποιοι έχουν πει για τα τελευταία Blackberry...

Για το cuteRadio, εγώ που έχω ακόμη τα iTunes άραγε θα πάψει να λειτουργεί??? Και συγκριτικά με την καινούργια έκδοση ποιες είναι οι διαφορές, εκτός του να φτιάξεις λογαριασμό? Π.χ. έχει τους ίδιους σταθμούς? Άλλες αλλαγές?

Στην φιλοσοφία πιο κοντά είναι πιστεύω το Sailfish, αλλά είναι ανώριμο ακόμη. Σε UI πλησιάζει το android και κάποιοι έχουν πει για τα τελευταία Blackberry...

το Sailfish είναι το μόνο που πλησιάζει την φιλοσοφία και λογικό αφού ξεκίνησε από τα ίδια άτομα.

Το UI το συνηθίζεις δε με πειράζει τόσο. Το ότι δεν μπορώ να κλείσω εφαρμογές που τρέχουν στο background, το ότι δεν μπορώ να έχω ανοικτό το wifi και να μην είναι συνδεμένο κτλ κτλ κτλ δεν τα μπορώ. Ότι θέλει αυτό κάνει, όχι ότι θέλω εγώ. Έχω 4.4.2 στο tablet και δεν την παλεύω.

Για το cuteRadio, εγώ που έχω ακόμη τα iTunes άραγε θα πάψει να λειτουργεί??? Και συγκριτικά με την καινούργια έκδοση ποιες είναι οι διαφορές, εκτός του να φτιάξεις λογαριασμό? Π.χ. έχει τους ίδιους σταθμούς? Άλλες αλλαγές?

Όταν λες iTunes μάλλον εννοείς το TuneIn :p

Εγώ το έβγαλα με το που το έβαλα και γύρισα στην προηγούμενη έκδοση. Εκτός του ότι το είχε ζητήσει ο developer γιατί απειλούσε με μηνύσεις το TuneIn, είχε λιγότερους σταθμούς και το έβρισκα πιο αργό.

Διαφορές με το καινούργιο είναι ότι πρέπει να "φτιάξεις" λογαριασμό (10 δευτερόλεπτα δουλειά), μερικές βελτιώσεις στο UI και ότι πλέον δεν χρησιμοποιεί το TuneIn

το Sailfish είναι το μόνο που πλησιάζει την φιλοσοφία και λογικό αφού ξεκίνησε από τα ίδια άτομα.

Το UI το συνηθίζεις δε με πειράζει τόσο. Το ότι δεν μπορώ να κλείσω εφαρμογές που τρέχουν στο background, το ότι δεν μπορώ να έχω ανοικτό το wifi και να μην είναι συνδεμένο κτλ κτλ κτλ δεν τα μπορώ. Ότι θέλει αυτό κάνει, όχι ότι θέλω εγώ. Έχω 4.4.2 στο tablet και δεν την παλεύω.

Όταν λες iTunes μάλλον εννοείς το TuneIn :p

Εγώ το έβγαλα με το που το έβαλα και γύρισα στην προηγούμενη έκδοση. Εκτός του ότι το είχε ζητήσει ο developer γιατί απειλούσε με μηνύσεις το TuneIn, είχε λιγότερους σταθμούς και το έβρισκα πιο αργό.

Διαφορές με το καινούργιο είναι ότι πρέπει να "φτιάξεις" λογαριασμό (10 δευτερόλεπτα δουλειά), μερικές βελτιώσεις στο UI και ότι πλέον δεν χρησιμοποιεί το TuneIn

Καλά τα μπέρδεψα με τα ονόματα, sorry! :lol:

Για τους σταθμούς έχει ελλείψεις σε σχέση με πρώτα ή είναι εντάξει γενικά? Έχω αποθηκευμένους αρκετους στα αγαπημένα και είναι αρκετή δουλειά για να τους ξαναβάλω μετά... Και δεν ξέρω αν θα τους βρω όλους... Σκέφτομαι να το δοκιμάσω σε μια άλλη συσκευή πρώτα και μετά βλέπουμε... Την έκδοση πριν το tune In δυστυχώς δεν μπόρεσα να την ξαναβρω και έτσι κράτησα το tuneIn, μιας και το GrabRadio που είναι η μόνη εναλλακτική που βρήκα, έχει άσχημη ποιότητα ήχου και είναι παλιό...

Όσο για το Android, πολύ χλωμό το κόβω να το δοκιμάσω στο μέλλον, δεν ξέρω αν μια συσκευή τύπου Panasonic CM1 με έπειθε βέβαια (η συγκεκριμένη πωλείται μόνο Γαλλία και Γερμανία και είναι πανάκριβη), αλλά μάλλον για Sailfish το κόβω πιο πολύ, ίσως και Ubuntu... Και τα δύο όμως είναι σε εμβρυικό στάδιο...

Πλάκα μας κάνεις... drop down notification center, drop down notification center quick toggles, application drawer, widgets, widgets με διαφορετικά μεγέθη που τα τοποθετείς όπου θέλεις, δημιουργία όσων home screens θέλεις και τακτοποίηση τους με απλό drag & drop όπως τις θέλεις, usb otg, multitasking, καθώς και φάκελοι. Όλα αυτά από το 2011 που είχα galaxy Note + nokia N8 τα είχα στο android. Τώρα πως εσύ βρήκες διαφορές και δυσκολίες και σου φάνηκε πιο "nokia" το λογισμικό των lumia τι να πω...

Μόνο που τα 8.1 έγιναν πιο αποδεκτά σχετικά με τα 8 και για τα 10άρια ακούγονται από τώρα κιόλας θετικά σχόλια! Αλλά θα λείπουν τα Nokia. Γι αυτό θα επιλέξω απ' τα τελευταία Nokia Lumia!

Δεν κουράζεσαι βλέπω.. πάλι τα ίδια μας λες.. Τα ίδια έλεγες από τα 7.5 στα 8, και απο τα 8 στα 8.1 ... Τώρα τα ίδια λες για τα 10....

Τάσο μου υπάρχουν launchers για όλα τα γούστα. Κατεβάζεις έναν από το Playstore και έχεις αυτό που θέλεις στα μέτρα σου :)

Edited by SaintPetrouil

Oneplus 5 - 128GB

Καλά τα μπέρδεψα με τα ονόματα, sorry! :lol:

Για τους σταθμούς έχει ελλείψεις σε σχέση με πρώτα ή είναι εντάξει γενικά? Έχω αποθηκευμένους αρκετους στα αγαπημένα και είναι αρκετή δουλειά για να τους ξαναβάλω μετά... Και δεν ξέρω αν θα τους βρω όλους... Σκέφτομαι να το δοκιμάσω σε μια άλλη συσκευή πρώτα και μετά βλέπουμε... Την έκδοση πριν το tune In δυστυχώς δεν μπόρεσα να την ξαναβρω και έτσι κράτησα το tuneIn, μιας και το GrabRadio που είναι η μόνη εναλλακτική που βρήκα, έχει άσχημη ποιότητα ήχου και είναι παλιό...

Τι να σου πω, λίγους σταθμούς χρησιμοποιώ και τους βρήκα όλους. Τα αγαπημένα θα τα χάσεις πάντως.

Τι να σου πω, λίγους σταθμούς χρησιμοποιώ και τους βρήκα όλους. Τα αγαπημένα θα τα χάσεις πάντως.

:( Καλά κρατάω για την ώρα το tuneIn...

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Τάσο μου υπάρχουν launchers για όλα τα γούστα. Κατεβάζεις έναν από το Playstore και έχεις αυτό που θέλεις στα μέτρα σου :)

Και για τα WP8 πάντως υπάρχουν launcher που μοιάζουν με ανδροειδή, αν θέλεις ομαλό γρήγορο λειτουργικό με εμφάνιση android που πλησιάζει πιο πολύ στο symbian... ;)

:( Καλά κρατάω για την ώρα το tuneIn...

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Και για τα WP8 πάντως υπάρχουν launcher που μοιάζουν με ανδροειδή, αν θέλεις ομαλό γρήγορο λειτουργικό με εμφάνιση android που πλησιάζει πιο πολύ στο symbian... ;)

Δεν του λέω να πάει σε android και να μην παει στα wp. Ας επιλέξει το λειτουργικό που τον βολεύει. Απλά δεν μπορώ να ακούω ανακρίβειες

Oneplus 5 - 128GB

Δεν του λέω να πάει σε android και να μην παει στα wp. Ας επιλέξει το λειτουργικό που τον βολεύει. Απλά δεν μπορώ να ακούω ανακρίβειες

Συμφωνούμε. Εμφανισιακά τα παράθυρα δεν έχουν καμία σχέση με το Symbian... Απλά είπα μια πρόταση αν κάποιος θέλει παράθυρα και προτιμάει άλλη εμφάνιση. Οι σύγχρονες συσκευές αντέχουν πιο ομαλά τους launchers. Το 808, που είχα δοκιμάσει Eight, SPB Shell 3D, Ultra Shell κλπ ακόμα και στα πιο ελαφριά είχε κάποιο θέμα και άφησα τελικά την κλασική εμφάνιση του Belle...

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Symbian και τις εφαρμογές του
  • The topic was pinned