Jump to content

Google Pixel 2


Sotnem
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

http://cdn2.gsmarena.com/vv/pics/google/google-pixel-2-5.jpg

 

Chipset Qualcomm MSM8998 Snapdragon 835

CPU Octa-core (4x2.35 GHz Kryo & 4x1.9 GHz Kryo)

GPU Adreno 540

 

Size 5.0 inches, 68.9 cm2 (~67.9% screen-to-body ratio)

Resolution 1080 x 1920 pixels, 16:9 ratio (~441 ppi density)

 

Μια που δεν είδα "επίσημο" τόπικ αλλά μόνο ένα που μιλούσε για φήμες από το καλοκαίρι, ανοίγω ένα καινούριο καθώς έχω το κινητό εδώ και μερικές μέρες. Δεν είναι τόσο δημοφιλές γιατί είναι "μικρότερο", αλλά προσωπικά είπα να το δοκιμάσω φοβούμενος τα προβλήματα που ακούστηκαν για το αδερφάκι του της LG και να δω αν μπορώ να επιστρέψω σε μικρότερα μεγέθη.

 

Οι εντυπώσεις μου είναι πολύ θετικές. Η εμπειρία χρήσης είναι απίστευτη και τα όσα έχουν κάνει με το Google Assistant, η κάμερα πολύ δυνατή, εμφανισιακά εμένα έτσι κι αλλιώς μου άρεσε πολύ. Στη συσκευασία έχει το φορτιστή με το καλώδιο usb-c που βγαίνει και χρησιμοποιείται και για data, έναν μετατροπέα usb-c σε usb και φυσικά το dongle για να μπορείς να ακούς σαν άνθρωπος μουσική από 3.5αρι τζακ.

 

Το Now Playing με έχει κερδίσει, η κάμερα είναι εξαιρετική, η μπαταρία προς το παρόν δείχνει ΟΚ αλλά είμαι ακόμα στη 2-3η φόρτιση. Το μόνο που δεν μου αρέσει είναι το ambient display που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είχα συνηθίσει στo Moto X Style. Βλέπεις απλά ότι έχεις κάποιο notification και δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο, εκτός αν έρθει εκείνη τη στιγμή όπου και βλέπεις ένα preview που κρατάει για λίγα δευτερόλεπτα.

 

Ερχόμενος από οθόνη 5,7'' προσπαθώ να συνηθίσω κάποια πράγματα (κυρίως τον λιγότερο χώρο για widgets και το μικρότερο πληκτρολόγιο), αλλά αν κάποιος ψάχνει συσκευή σε μικρότερο όγκο είναι τέλειο. Αν υπάρχουν απορίες ρωτήστε.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Εντυπώσεις έχουν αλλάξει?

 

και μενα θα με ενδιεφερε αυτο οπως και το αοπ που εχουμε εγγυηση και αν εχουμε αν αγοραστει το κινητο απο σκρουτζ..

Link to comment
Share on other sites

Εντυπώσεις έχουν αλλάξει?

 

Πλέον έχω συνηθίσει το μέγεθος της οθόνης οπότε δεν με ενοχλεί. Με βολεύει που είναι μικρό.

 

Από εκεί και πέρα είμαι πολύ ικανοποιημένος με την μπαταρία για τη χρήση που κάνω εγώ. Η κάμερα μια χαρά αν και δεν έχω βγάλει πάρα πολλές φωτογραφίες γιατί είχα δουλειά αυτό τον καιρό.

Γενικά επειδή είχα και το Moto Voice με βολεύει πολύ το Google Assistant (στα αγγλικά πάντα αναγκαστικά), ταχύτητα επίσης πολύ καλή.

Πρόσφατα ήμουν σε ταξίδι και χωρίς wifi οπότε δούλεψα με hotspot από το κινητό στο λάπτοπ μου και ούτε καν ζεστάθηκε μετά από ώρες. Επίσης το Glance μου έβγαλε χρήσιμες πληροφορίες για πτήσεις κτλ, γενικά στο θέμα software είναι πολύ καλά.

Το dongle δουλεύει αρκετά καλά με κάτι αρχαία ακουστικά που χρησιμοποιώ, αλλά ευελπιστώ τον επόμενο μήνα να έχω και τα pixel buds.

Με το bluetooth δεν είχα θέματα σε δύο αυτοκίνητα που το δοκίμασα.

 

Αν πρέπει να βρω αρνητικά, το μόνο "ενοχλητικό" για μένα, είναι αυτό που είχα γράψει και στο προηγούμενο ποστ, το Ambient Display που γενικά δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Μέρα με τη νύχτα με Moto Display.

 

Προσωπικά θα το συνιστούσα σε όποιον ψάχνει για μικρότερη οθόνη και θέλει να κρατήσει ένα κινητό για καιρό. Αν έχετε πιο συγκεκριμένες απορίες πείτε μου.

 

 

και μενα θα με ενδιεφερε αυτο οπως και το αοπ που εχουμε εγγυηση και αν εχουμε αν αγοραστει το κινητο απο σκρουτζ..

 

Για εγγύηση κάνεις λίγο τον σταυρό σου. Εγώ το πήρα από Αμερική γιατί ήταν φτηνότερο (κοντά στα 580) με δώρο Google Home Mini και 100$ δωροεπιταγή για Google Store. Αν πάθει κάτι θα πρέπει να το στείλω. Ευτυχώς έχω φίλους εκεί, αλλά και πάλι δεν θα είναι το πιο βολικό. Είναι το ρίσκο που παίρνεις δυστυχώς και ένας από τους βασικότερους λόγους που δεν πήρα το μεγαλύτερο (μια που αρχικά έβγαζε θέματα).

Link to comment
Share on other sites

εμενα σε καλυψες σχεδον σε ολα παντως..και για το dongle που ηθελα να μαθω ευχαριστα τα νεα...τα ηχεια πως τα βλεπεις?διαβασα οτι το ενα παιζει πιο δυνατα απο το αλλοα και οτι δεν ειναι τοσο καλης ποιοτητας...τουλαχιστον η ποιοτητα στης κλησεις πρεπει να ειναι αρκετα καλη? καλομαθα με τα διπλα ηχεια που ειχα στο htcu11 και νομιζω δε μπορω να ξαναγυρισω σε μονο ηχειακι...

 

 

τωρα με την εγγυηση ειναι ενα θεμα γιατι κακα τα ψεμματα συχνα πυκνα διαβαζω για προβληματα στα pixel και η αληθεια ειναι οτι δε θελω να το παρω χωρις να εχω εγγυηση...

Link to comment
Share on other sites

Να πω την αλήθεια δεν πολυακούω μουσική από τα ηχεία. Δοκίμασα χθες για να το τεστάρω, αλλά τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά δεν μου φάνηκε κάποια διαφορά. Σαν ποιότητα δεν είναι σούπερ, δεν είναι και κακός ο ήχος.

Στις κλήσεις προς το παρόν δεν είχα κάποιο πρόβλημα.

 

Στο μικρό τα προβλήματα είναι σχετικά λιγότερα. Το λέω γιατί κι εγώ για να το πάρω είχα ξοδέψει ώρες και ώρες διαβάζοντας σε διάφορα φόρουμ. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να το πάρεις από Ευρώπη αν έχεις κάποιον φίλο, ώστε να είναι και ευκολότερο να το στείλεις πίσω αν είσαι άτυχος και συμβεί κάτι. Το ebay προσωπικά το αποκλείω 1000% σε τέτοιες περιπτώσεις.

Link to comment
Share on other sites

δεν εχω κονε πουθενα σε ευρωπη...:p

πηρα τηλεφωνο και στην ts solutions και ρωτησα και μου παν πως δεν αναλαμβανουν το μικρο το pixel 2....μονη λυση να βρω ενα αξιοπιστο σκρουτζομαγαζο και να κανω καμια επεκταση εγγυησης να παει στα 2 χρονια και οτι και να γινει να το αναλαβουν αυτοι...ευχαριστω!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 month later...

Το έχω από τον Δεκέμβρη. Αψεγάδιαστη συσκευή, το προτείνω ανεπιφυλακτα. Αν δεν έχει ο άλλος προβλήματα δεν πολυγράφει κιόλας στο forum :)

 

 

  • Κάμερα πραγματικά απίστευτη. Κάνω συχνά μακρινά ταξίδια για τη δουλειά και δεν μπορώ να κουβαλάω την DSLR οπότε χρησιμοποιώ αυτό ως κάμερα. Έχω πραγματικά εντυπωσιαστεί με τις φωτο που βγάζει. Μόνο από DSLR έχω πάρει καλύτερες φωτο. Μάλιστα, έχω συγκρίνει φωτο στα ίδια ταξίδια από συναδέλφους με S8 και iPhone και το Pixel 2 συνήθως έβγαζε τις καλύτερες στις ίδιες συνθήκες (αν και πλέον οι κάμερες στα high-end κινητά είναι εξαιρετικές). Πολύ εντυπωσιακό το portrait mode και το βίντεο ασσύληπτο (η σταθεροποίηση κάνει το βίντεο να φαίνεται ότι τραβήχτηκε σε camera slider). Ήταν η βασική απαίτηση που είχα από το κινητό λόγω του 1,5 χρόνου μπόμπιρα και έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες.
  • Η amoled οθόνη καταπληκτική. Τα bezels προσωπικά δεν με ενοχλούν, δηλαδή έτσι κι αλλιώς είναι κάτι που το συνηθίζεις. Ίσως αν είχα all-screen κινητό και πήγαινα μετά στο Pixel 2 να μου φαινόταν κάπως πιο περιοριστικό. Προφανώς είναι κάτι που θα διορθώσουν στο επόμενο.
  • Πολύ καλός ήχος, τα δύο ηχεία έχουν καταπληκτική ποιότητα και ένταση.
  • Μπαταρία ικανοποιητική - δηλαδή καλύτερη από iPhone, αλλά αν κάποιος είχε κινέζικο με 4000mAh ίσως να του κακοφανεί. Μια νορμάλ μέρα μου τη βγάζει πάντα άνετα με 25%-30% στο τέλος (έχει τύχει και 50%, έχει τύχει και 15%). Και πάλι όμως με το fast charging μπορείς μόνο με 10-15 λεπτά να φτάσει μέχρι την επόμενη.
  • Το unlimited original quality photo/video storage προσωπικά το θεωρώ πολύ σημαντικό.

 

Αλλά το κυριότερο είναι το ότι η smooth εμπειρία χρήσης, η απλότητα και η συνεκτικότητα του UI δεν μπορεί να βρεθεί σε άλλη Android συσκευή. Για μένα η επιλογή ήταν η συνισταμένη αυτών των τριών: κάμερα + unlimited storage + stock android. Η επόμενη συσκευή μου θα είναι πάλι Pixel εκτός και αν κάνουν κάτι πολύ στραβό. Το επόμενο θα ήθελα να έχει μικρότερα bezels (από τις διαρροές φαίνεται ότι θα ισχύει) και ασύρματη φόρτιση (κάτι που μου λείπει από το παλιό μου Nexus 5). Προφανώς θα κάνω skip το 3 και γενικά όσο κρατήσει το 2. Το Nexus 5 με έβγαλε 3 χρόνια, ελπίζω και το Pixel 2 να ανταποκριθεί και να είναι δυνατό για τουλάχιστον 2.

Edited by konnak
Link to comment
Share on other sites

Να σε ρωτησω ο ηχος στα βιντεο πως ειναι? ρωταω γιατι ξερω οτι ηχογραφει σε μονο αντι για στερεο και η αληθεια ειναι οτι ειχα καλομαθει απο το htc u11 που ειχα σε αυτον τον τομεα γιατι με ενδιαφερει πολυ αυτο.

 

Απο εκει και περα το μονο που φοβαμαι ειναι η εγγυηση οτι αν παθει κατι τι γινεται. Απο που το πηρες?

 

Σαν μεγεθος πρεπει να ειναι αρκετα καλο(εχω μικρα χερια και δε θελω μεγαλα κινητα) συν του οτι μαρεσει που δεν ειναι edge η οθονη.

Link to comment
Share on other sites

Ο ήχος στο βίντεο δεν με έχει ενοχλήσει, αλλά δεν είχα τρελές απαιτήσεις ούτε γνώριζα ότι είναι mono. Τώρα που το λες και κοιτάω κάποια βίντεο που έχω τραβήξει το καταλαβαίνω. Αλλά η ποιότητα ήχου γενικά είναι καλή, οπότε ίσως γι΄ αυτό δεν ασχολήθηκα. Αν σε ενδιαφέρει, μπορώ να σου στείλω link από βίντεο που έχω τραβήξει να δεις.

 

Το μέγεθος είναι ιδανικό, αν έρχεσαι από U11 θα σου φανεί πολύ βολικό.

 

Όσον αφορά την εγγύηση, ναι, είναι πρόβλημα. Παίρνεις ένα ρίσκο όταν προχωράς στην αγορά. Γενικά αυτό που έχω καταλάβει ότι παίζει είναι ότι το στέλνεις στο κατάστημα που το πήρες το οποίο αναλαμβάνει να συνεννοηθεί με τη Google από το σημείο που το πήρε, π.χ. UK. Σε όποιο κατάστημα έστειλα ερώτηση για το ποιος παρέχει την εγγύηση, αυτό μου απάντησαν, ότι αναλαμβάνουν αυτοί την διαδικασία. Προφανώς κάποιον θα έχουν εκεί που να συνεργάζονται και να κάνει αυτή τη δουλειά. Οπότε αν χρειαστεί κάτι θα είναι λίγο μανούρα και ίσως καθυστερήσει λίγο (λόγω των μεταφορών Ελλάδα-UK-Ελλάδα). Επίσης φαντάζομαι πως σε θέματα λεπτομέρειας (που δηλαδή το κατά πόσο είναι eligible για replacement πρέπει να το πει η Google) ίσως και η συνεννόηση να είναι λίγο θέμα. Για μένα αυτό είναι το μοναδικό (και μεγάλο) μειονέκτημα, το ότι θα δώσεις πολλά χρήματα και δεν απολαμβάνεις το γενικά καλό support που παρέχει η Google στο εξωτερικό. Προσωπικά, το πήρε ένας φίλος που είναι UK οπότε σε περίπτωση προβλήματος είχα σκεφτεί ότι θα του το έστελνα να το πάει στη Google. Αλλά γενικά μια έννοια την είχα. Ελπίζω να έρθει το Google Store Ελλάδα τα επόμενα χρόνια ώστε να μπορούμε να έχουμε support, είναι πολύ κρίσιμο και αποτρεπτικό για τον μέσο αγοραστή αυτό το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Δε χρειάζεται να μου στειλεις βιντεο έχω δει διάφορα στο youtube και περιπου έχω πάρει μια ιδέα.

Αμα το αναλαμβάνει κάποιο καταστημα τοτε κάτι είναι και αυτό και ας αργήσει λιγάκι. Το θέμα είναι να σαι καλυμενος.

Η αλήθεια είναι οτι είμαι αναμεσα σε αυτό και στο galaxy s9 αλλά με αποτρέπει η edge οθόνη. Το s9 είναι πιο ολοκληρωμένο σα κινητό(jack,micro sd) συν του οτι έχω αντιπροσωπεία διπλα στο σπίτι μου αλλά είμαι παραδοσιακος τύπος δε με τραβάει το edge. Anyway θα δω τι θα κάνω και που θα καταληξω. Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου!

Link to comment
Share on other sites

Τι έγινε παιδιά κανένας δεν έχει τη συσκευή να μας πει λίγο απόψεις μετα απο τόσους μηνες?

 

Ρε συ το πρώτο ποστ που έχω γράψει είναι για τη συσκευή. Δεν έχουν αλλάξει πολλά από τότε.

Τι να πούμε; Αφ' ενός δεν την έχουμε πολλοί, αφ' ετέρου δεν μας απασχολεί κάτι για να γράφουμε.

Αν πας φυσικά σε άσχετα ποστς, οι ειδήμονες του φόρουμ τα βγάζουν μάπα τα Pixel, αλλά όσοι τα χρησιμοποιούμε είμαστε μια χαρά.

 

Η οθόνη θεωρώ ότι είναι καλύτερη από του XL2 (υπάρχει ως συσκευή στο σπίτι μου, δεν μιλάω στον αέρα). Απλά αν είχε λίγο περισσότερη οθόνη θα ήταν καλύτερα. Το μέγεθος είναι ιδανικό πάντως.

Η μπαταρία νομίζω ότι βελτιώθηκε τον τελευταίο καιρό ακόμα περισσότερο. ΟΚ δεν μπορεί να συγκριθεί με μεγαλύτερες συσκευές προφανώς, αλλά είναι εξαιρετική. Δεν με έχει αφήσει ποτέ.

Κάμερα σούπερ. Ειδικά το portrait mode. Σε σκοτεινές προτιμά να ανεβάζει το ISO αρκετά.

Το ντιζάιν εμένα μου αρέσει, η ποιότητα κατασκευής άψογη. Τόσους μήνες μόνο με το phone app είχα κάτι θεματάκια 1-2 φορές, αλλά μετά έγινε update η εφαρμογή και επέστρεψε στα κανονικά. Δεν θυμάμαι κάποιο άλλο πρόβλημα.

Μια που έχω και το home mini και pixel buds με έβαλε για τα καλά στο οικοσύστημα η Google και πιθανότατα κι η επόμενη συσκευή μου να είναι Pixel. Ξενέρωσα πολύ με το notch στο 3XL, αν μικρύνουν τα μπέζελς στο 3 και στο ίδιο μέγεθος έχει παραπάνω οθόνη θεωρώ ότι θα είναι καλύτερη επιλογή. Για το 2, το XL προηγείται σε μέγεθος οθόνη και μπαταρία.

Link to comment
Share on other sites

Βρήκε τη πιο κατάλληλη στιγμη που μπορούσε να χαλασει το κλιματιστικό μου και έτσι οτι είχα στην άκρη θα φύγει για εκεί. Θα πάω σε xperia compact για αρχή να κάνω τη δουλεια μου και ξεκιναω υο μάζεμα παλι. Απο κάτι renders που βγήκαν το μικρο πίξελ φαίνεται τουμπανο.

Οποτε κάνω υπομονή για αυτό η για το compact που θα χει η Σόνυ εκείνη τη περίοδο γιατί αυτό το μέγεθος είναι δελεαστικο για μένα. Όπως και να έχει σε ευχαριστώ. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
πουλαει κανεις τη συσκευη του η εστω εχετε να προτεινετε καποιο μαγαζι για αγορα του μικρου πιξελ 2?
Link to comment
Share on other sites

483 το βλεπω στο onething....και αμαζον που κοιτω καπου εκει παιζει..ηλπιζα να το βρω λιγο πιο κατω γιαυτο ρωτησα και δω μηπως καποιος το δινει....θα συνεχισω το ψαξιμο θενξ..
Link to comment
Share on other sites

410 ευρω χωρις το φπα για εταιριες στο my24shop απο την Ελλαδα σκεφτομαι να το παραγγειλω απο εκει.

Samsung Galaxy S24 ULTRA 512GB Yellow - iPhone 15 Pro 256GB Titanim Blue

Quote

 

Link to comment
Share on other sites

παιζετε υπουλα παιχνιδια..:lol::lol::lol:

 

δεν εχω εταιρεια οποτε το ξεχναω.....κοιταζω απο αμαζον γερμανικο μπας και βαλουν καμια προσφορα και το ριξουν λιγο ακομα η καμια αγγελια

Link to comment
Share on other sites

Εγω το παραγγειλα παιδια απο το my24shop και το αναμενω να το παραλαβω οτι καλυτερο στα 416 και χωρις φπα. Ειναι το καλυτερο stock pure android ολοταχος απο την google απλα σε αυτα τα λεφτα δεν βρισκεις κατι καλυτερο. Θα πηγαινα στο Pixel 3 αλλα λογο οικονομικων προτιμησα το 2.

Samsung Galaxy S24 ULTRA 512GB Yellow - iPhone 15 Pro 256GB Titanim Blue

Quote

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλό βράδυ σε όλους - ες. Βγήκε η beta q. Την κατεβάζω Τώρα.

 

Στάλθηκε από το Pixel 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Καλό βράδυ σε όλους - ες. Βγήκε η beta q. Την κατεβάζω Τώρα.

 

Στάλθηκε από το Pixel 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

 

 

Το σκέφτομαι κι εγώ. Απλά από την άλλη θα έχει σίγουρα και bugs και βαριέμαι να περιμένω fixes κτλ.

Δεν με τρέλαναν κι οι αλλαγές ιδιαίτερα όσο διάβασα.

Πες μας εντυπώσεις!

Link to comment
Share on other sites

Το σκέφτομαι κι εγώ. Απλά από την άλλη θα έχει σίγουρα και bugs και βαριέμαι να περιμένω fixes κτλ.

Δεν με τρέλαναν κι οι αλλαγές ιδιαίτερα όσο διάβασα.

Πες μας εντυπώσεις!

 

Καλημέρα. Και εγώ τις ίδιες σκέψεις έχω. Οπότε θα περιμένω μάλλον την stable.. Για τις 7 Μαΐου;;;

Link to comment
Share on other sites

Το σκέφτομαι κι εγώ. Απλά από την άλλη θα έχει σίγουρα και bugs και βαριέμαι να περιμένω fixes κτλ.

 

Δεν με τρέλαναν κι οι αλλαγές ιδιαίτερα όσο διάβασα.

 

Πες μας εντυπώσεις!

Καλημέρα σε όλες και όλους.

Θα συμφωνήσω μαζί σου. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές. Προσπάθησα επί ώρα να μπω στο φόρουμ μέσω tapatalk αλλά δεν έγινε τίποτα. Απεγκατασταση και εγκατάσταση ξανά πάλι το ίδιο. Δεν άνοιγε το tapatalk. Έκανα επαναφορά για να το στήσω από την αρχή και το άφησα.

 

Στάλθηκε από το SM-N950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...