Jump to content

konnak

Members
  • Δημοσιεύσεις

    46
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by konnak

  1. Παιδιά μπορεί κάποιος που έχει το GSam Battery Monitor εγκατεστημένο να βάλει ένα screenshot να δω τα averages σε πραγματική χρήση; Μιλάω πάντα για το μικρό original Pixel.
  2. Παιδιά μπορεί κάποιος που έχει το GSam Battery Monitor εγκατεστημένο να βάλει ένα screenshot να δω τα averages σε πραγματική χρήση; Μιλάω πάντα για το μικρό original Pixel. EDIT: Sorry, λάθος thread.
  3. konnak

    Google Pixel 2

    Ο ήχος στο βίντεο δεν με έχει ενοχλήσει, αλλά δεν είχα τρελές απαιτήσεις ούτε γνώριζα ότι είναι mono. Τώρα που το λες και κοιτάω κάποια βίντεο που έχω τραβήξει το καταλαβαίνω. Αλλά η ποιότητα ήχου γενικά είναι καλή, οπότε ίσως γι΄ αυτό δεν ασχολήθηκα. Αν σε ενδιαφέρει, μπορώ να σου στείλω link από βίντεο που έχω τραβήξει να δεις. Το μέγεθος είναι ιδανικό, αν έρχεσαι από U11 θα σου φανεί πολύ βολικό. Όσον αφορά την εγγύηση, ναι, είναι πρόβλημα. Παίρνεις ένα ρίσκο όταν προχωράς στην αγορά. Γενικά αυτό που έχω καταλάβει ότι παίζει είναι ότι το στέλνεις στο κατάστημα που το πήρες το οποίο αναλαμβάνει να συνεννοηθεί με τη Google από το σημείο που το πήρε, π.χ. UK. Σε όποιο κατάστημα έστειλα ερώτηση για το ποιος παρέχει την εγγύηση, αυτό μου απάντησαν, ότι αναλαμβάνουν αυτοί την διαδικασία. Προφανώς κάποιον θα έχουν εκεί που να συνεργάζονται και να κάνει αυτή τη δουλειά. Οπότε αν χρειαστεί κάτι θα είναι λίγο μανούρα και ίσως καθυστερήσει λίγο (λόγω των μεταφορών Ελλάδα-UK-Ελλάδα). Επίσης φαντάζομαι πως σε θέματα λεπτομέρειας (που δηλαδή το κατά πόσο είναι eligible για replacement πρέπει να το πει η Google) ίσως και η συνεννόηση να είναι λίγο θέμα. Για μένα αυτό είναι το μοναδικό (και μεγάλο) μειονέκτημα, το ότι θα δώσεις πολλά χρήματα και δεν απολαμβάνεις το γενικά καλό support που παρέχει η Google στο εξωτερικό. Προσωπικά, το πήρε ένας φίλος που είναι UK οπότε σε περίπτωση προβλήματος είχα σκεφτεί ότι θα του το έστελνα να το πάει στη Google. Αλλά γενικά μια έννοια την είχα. Ελπίζω να έρθει το Google Store Ελλάδα τα επόμενα χρόνια ώστε να μπορούμε να έχουμε support, είναι πολύ κρίσιμο και αποτρεπτικό για τον μέσο αγοραστή αυτό το πρόβλημα.
  4. konnak

    Google Pixel 2

    Το έχω από τον Δεκέμβρη. Αψεγάδιαστη συσκευή, το προτείνω ανεπιφυλακτα. Αν δεν έχει ο άλλος προβλήματα δεν πολυγράφει κιόλας στο forum :) Κάμερα πραγματικά απίστευτη. Κάνω συχνά μακρινά ταξίδια για τη δουλειά και δεν μπορώ να κουβαλάω την DSLR οπότε χρησιμοποιώ αυτό ως κάμερα. Έχω πραγματικά εντυπωσιαστεί με τις φωτο που βγάζει. Μόνο από DSLR έχω πάρει καλύτερες φωτο. Μάλιστα, έχω συγκρίνει φωτο στα ίδια ταξίδια από συναδέλφους με S8 και iPhone και το Pixel 2 συνήθως έβγαζε τις καλύτερες στις ίδιες συνθήκες (αν και πλέον οι κάμερες στα high-end κινητά είναι εξαιρετικές). Πολύ εντυπωσιακό το portrait mode και το βίντεο ασσύληπτο (η σταθεροποίηση κάνει το βίντεο να φαίνεται ότι τραβήχτηκε σε camera slider). Ήταν η βασική απαίτηση που είχα από το κινητό λόγω του 1,5 χρόνου μπόμπιρα και έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες. Η amoled οθόνη καταπληκτική. Τα bezels προσωπικά δεν με ενοχλούν, δηλαδή έτσι κι αλλιώς είναι κάτι που το συνηθίζεις. Ίσως αν είχα all-screen κινητό και πήγαινα μετά στο Pixel 2 να μου φαινόταν κάπως πιο περιοριστικό. Προφανώς είναι κάτι που θα διορθώσουν στο επόμενο. Πολύ καλός ήχος, τα δύο ηχεία έχουν καταπληκτική ποιότητα και ένταση. Μπαταρία ικανοποιητική - δηλαδή καλύτερη από iPhone, αλλά αν κάποιος είχε κινέζικο με 4000mAh ίσως να του κακοφανεί. Μια νορμάλ μέρα μου τη βγάζει πάντα άνετα με 25%-30% στο τέλος (έχει τύχει και 50%, έχει τύχει και 15%). Και πάλι όμως με το fast charging μπορείς μόνο με 10-15 λεπτά να φτάσει μέχρι την επόμενη. Το unlimited original quality photo/video storage προσωπικά το θεωρώ πολύ σημαντικό. Αλλά το κυριότερο είναι το ότι η smooth εμπειρία χρήσης, η απλότητα και η συνεκτικότητα του UI δεν μπορεί να βρεθεί σε άλλη Android συσκευή. Για μένα η επιλογή ήταν η συνισταμένη αυτών των τριών: κάμερα + unlimited storage + stock android. Η επόμενη συσκευή μου θα είναι πάλι Pixel εκτός και αν κάνουν κάτι πολύ στραβό. Το επόμενο θα ήθελα να έχει μικρότερα bezels (από τις διαρροές φαίνεται ότι θα ισχύει) και ασύρματη φόρτιση (κάτι που μου λείπει από το παλιό μου Nexus 5). Προφανώς θα κάνω skip το 3 και γενικά όσο κρατήσει το 2. Το Nexus 5 με έβγαλε 3 χρόνια, ελπίζω και το Pixel 2 να ανταποκριθεί και να είναι δυνατό για τουλάχιστον 2.
  5. Και μένα λίγο μου φαίνεται. Αλλού οι περισσότεροι λένε για περίπου 4 με 5 ώρες SOT. Σε κάθε περίπτωση το θέμα είναι να τελειώνει τη μέρα με τουλάχιστον 20% remaining, παίζει ή δεν είναι εφικτό χωρίς top-up; Το Pixel 2 έχει τελειώσει μέρα και με 50%, συνήθως είναι στο 30% με 35%.
  6. Καλησπέρα παιδιά. Μια ερώτηση στους κατόχους του μικρού Google Pixel. Η μπαταρία είναι ικανοποιητική; Βγάζει τη μέρα; Προσωπικά είμαι κάτοχος του μικρού Pixel 2 αλλά σκέφτομαι να χτυπήσω το πρώτο Pixel τώρα που έχει πέσει η τιμή του για τη γυναίκα. Το Pixel 2 είναι αρκετά καλό ως προς την μπαταρία. Ξέρω ότι το πρώτο δεν είναι τόσο efficient λόγω επεξεργαστή, αλλά το θέμα είναι πόσο χειρότερο είναι; Το Pixel 2 μέχρι στιγμής ξεκινώντας στο 100% τη μέρα ποτέ δεν έχει χρειαστεί φόρτιση πριν τον βραδινό ύπνο. Οι μόνες περιπτώσεις που χρειάστηκε top-up ήταν σε ταξίδια που έβγαζα φωτο+βίντεο όλη μέρα.
  7. konnak

    Huawei P20

    Έχει καταλάβει ή ρωτήσει κανείς γιατί έχουν φέρει στο χρώμα twilight μόνο το p20 pro και όχι το μικρότερο p20; Τόσο στο site της Huawei όσο και σε άλλα αναφέρεται και το twilight ως χρώμα στο οποίο κυκλοφορεί το P20 το απλό.
  8. Ναι ρε φίλε! Το ίδιο γίνεται και σε μένα. Επιτέλους, τουλάχιστον συμβαίνει και σε άλλους! Σύμφωνα με όσα μου απάντησαν στο https://support.google.com/photos/thread/66327, ένας τύπος που την αντέγραψε σε Pixel 2 και 2 XL την εμφάνιζε κανονικά (δηλαδή στο 2006). Άρα φαίνεται να σχετίζεται με το locale. Το κακό είναι ότι δοκίμασα να κάνω clear app data, remove account, shutdown/restart, add account έχοντας γυρίσει τη γλώσσα στα Αγγλικά, και πάλι είχα το ίδιο πρόβλημα. than0s7, ευχαριστώ, βοήθησες πάρα πολύ. Θα προσπαθήσω να βγάλω άκρη με το θέμα στο support της Google. ----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Θάνο, εσύ το κινητό το έχεις στα Αγγλικά ή στα Ελληνικά; (μόλις είδα το google assistant κεντρικό virtual button)
  9. Αν αλλάξω την ημερομηνία από το web interface την δείχνει κανονικά μετά. Αυτό έχει το μειονέκτημα ότι πρέπει (στην περίπτωσή μου) να γίνει χειροκίνητα για όσες φωτό ανεβάσω. Δεν τις ξεχωρίζει σε ποιες έχουν τραβηχτεί με το pixel και ποιες όχι: όσες φωτό/βίντεο γίνονται upload από το pixel δεν μετράνε στο quota, ακόμα και αν είναι raw από την DSLR. Γι'αυτό και προσπαθώ να ανεβάσω το ήδη υπάρχον αρχείο μου.
  10. Ευχαριστώ Da_rudakos. Σωστά, έτσι θα έπρεπε να τη βγάζει. Αλλά σε εμένα τη βγάζει με τη ModifyDate, δηλαδή προχτές. Και στο Nexus 5 τέτοιες φωτό με ModifyDate διαφορετική (πιο πρόσφατη) από την DateTaken/DateTimeOriginal (όλα αυτά από exif) τις ταξινομεί σωστά. Ωστόσο όταν τέτοιες φωτό τις αντιγράφω στο Pixel 2 (που έχει και το unlimited original quality) ταξινομούνται βάσει της ModifyDate. Οπότε θα βοηθούσε κάποιος με Pixel 2/2 XL να κάνει το ίδιο τεστ.
  11. Παιδιά έχω ένα θέμα με το Google Photos όταν πάω να κάνω upload φωτο που έχουν γίνει export από Lightroom αντιγράφοντάς τις στο κινητό. Έχω ανοίξει θέμα στο support της Google: https://support.google.com/photos/thread/66327 Το θέμα είναι ότι αν η φωτογραφία έχει ModifyDate διαφορετικό των DateTimeOriginal και DateTaken τότε στο Google Photos παίρνει σαν ημερομηνία την ModifyDate. Αυτό είναι λίγο πρόβλημα όταν πας να περάσεις παλιές φωτο που έχεις επεξεργαστεί με το Lightroom. Το περίεργο είναι ότι μου συμβαίνει μόνο όταν κάνω upload από το Pixel 2! Διαβάστε και το παραπάνω θέμα για όλες τις λεπτομέρειες. Αν και το support της Google βοηθάει να το ψάξουμε, έχω μια υποψία ότι παίζει να φταίει το locale (Ελληνικά). Θα μπορούσε κάποιος από εδώ με Pixel 2/Pixel 2 XL σε ελληνικά να δοκιμάσει να αντιγράψει στο κινητό του την φωτογραφία που έχω παραθέσει παρακάτω και να μου πει με τι ημερομηνία την βγάζει στο Google Photos; Θα με βοηθούσε πάρα πολύ να καταλάβω τι πρόβλημα υπάρχει, καθώς ένας στο θέμα στο google support την αντέγραψε και του τη βγάζει κανονικά. Το είχα ξαναζητήσει στο παρελθόν αλλά κανείς δεν ανταποκρίθηκε... Αυτή είναι η φωτο: https://www.dropbox.com/s/kzrznroulguqu5d/CIMG0591_LR.jpg?dl=0
  12. Παιδιά αν μπορεί κάποιος με Pixel 2 ή Pixel 2 XL να με βοηθήσει σε ένα θέμα, ας δει εδώ: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=7426679#post7426679 (έκανα το post σε λάθος θέμα μάλλον). Σχετικό με Google Photos.
  13. Καλησπέρα παιδιά, έχω ένα πρόβλημα με το Google Photos που εμφανίζεται μόνο όταν πάω να κάνω upload κάποιες photo από το Pixel 2. Πιο συγκεκριμένα, οι photo είναι τραβηγμένες είτε με άλλα κινητά είτε με μηχανή και τα exif metadata είναι σωστά. Οι φωτο είναι exported από Lightroom και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το πεδίο IFD0 Modify Date να είναι πρόσφατο - στην ημερομηνία που έγινε το export. Παρ' όλα αυτά, τα ExifIFD πεδία είναι σωστά (συγκεκριμένα, τα πεδία CreateDate και DateTimeOriginal) και έχουν την ημ/νία που έγινε η λήψη των φωτογραφιών. Το περίεργο είναι ότι όταν πάω να ρίξω σε άλλες συσκευές τα αρχεία (π.χ. Samsung Galaxy S2 Tab, Nexus 5, Pixel XL) με το backup ρυθμισμένο στο original quality, τα αρχεία γίνονται sort κανονικά (τόσο στη συσκευή όσο και online)! Στην περίπτωση του Pixel 2, ακόμα και στο web interface τα αρχεία έχουν πάρει την ημερομηνία του export (δηλαδή την Modify Date). Έχω την τελευταία έκδοση του Google Photos app (3.11.0.1.178912478) και έχω δοκιμάσει τα πάντα: clear την cache του app, διαγραφή δεδομένων του app, link/unlink τον google λογαριασμό στο app, επαναφορά εργοστασιακής έκδοσης του app, σε όλες τις περιπτώσεις οι φωτογραφίες παίρνουν σαν ημερομηνία το πεδίο Modify Date. Επειδή το μόνο που δεν έχω κάνει είναι factory reset τη συσκευή, και έχω αρχίσει να το καίω :), υπάρχει περίπτωση κάποιος με Pixel 2 να κάνει το ίδιο τεστ, δηλαδή να δοκιμάσει να αντιγράψει την παρακάτω φωτογραφία στον φάκελο DCIM της συσκευής (π.χ. Camera) και να μου πει σε τι ημερομηνία θα την βάλει η συσκευή του; Αν δω ότι το ίδιο γίνεται και αλλού, θα ηρεμήσω φαντάζομαι, αν δω ότι αλλού δεν υπάρχει πρόβλημα μάλλον θα κάνω factory reset καθώς έχω πολύ πράμα να φορτώσω... Η φωτο: https://www.dropbox.com/s/sfikfs5i0lgvc99/20130727_150715.jpg?dl=0 EDIT: Βασικά τώρα είδα ότι το θέμα είναι για Google Pixel XL... Αν μπορεί κάποιος με Google Pixel 2 ή 2 XL να δοκιμάσει θα του ήμουν ευγνώμων.
  14. Παραθέτω δύο παλαιότερα μηνύματά μου. Αρβατο νομίζω Sent from my Pixel XL using Tapatalk Τους πήρα τηλέφωνο και δεν το καλύπτουν από ότι μου είπαν Κάτι τέτοιο φοβόμουν/υποπτευόμουν και εγώ, και απορώ πώς τόσος κόσμος το έχει πάρει με την πεποίθηση ότι το καλύπτει η Arvato. Το κινητό δεν έχει επίσημο εισαγωγέα στη χώρα και υπάρχει και ένα ζήτημα ως προς την κατασκευάστρια εταιρία, που ουσιαστικά είναι η Google, η οποία όμως δεν έχει επίσημη αντιπροσωπεία στην Ελλάδα. Η εταιρία που πραγματικά τα έφτιαξε είναι η HTC, όμως δεν είναι αυτή που τα πουλάει και απ' ό,τι έχω καταλάβει δεν υπάρχει κάποια συμφωνία μεταξύ Google/HTC να καλύπτει τα κινητά αυτά στην Ελλάδα. Αν βάλεις σε όλα αυτά ότι στην Ελλάδα η HTC δεν έχει δικό της service, και γι' αυτό το λόγο το έχει παραχωρήσει στην Arvato, η κατάσταση είναι μπάχαλο! Άραγε Πλαίσιο, e-shop, κτλ. που το δίνουν με 2 χρόνια εγγύηση όπως λένε έχουν κάνει ειδική συμφωνία με την Arvato; Ή θα το στείλουν Αγγλία/Γερμανία/κτλ.; Δυστυχώς όσο καταπληκτικό κινητό κι αν είναι το Pixel, είναι πολύ δύσκολο να το αποκτήσει κάποιος στην Ελλάδα. Η τιμή είναι εξωφρενική (αν κάποιος ας πούμε θέλει το μικρό 128GB, είναι απαγορευτική) και το τοπίο προβληματικό όσον αφορά την υποστήριξη. Άρα υποθέτω ότι σε περίπτωση στραβής θα το στείλουν στην χώρα απ' όπου το πήραν.
  15. Εχμ, συγνώμη αλλά κινητό κοντά στα €1000 προφανώς σε ενδιαφέρει να το κρατήσεις και 2ο χρόνο, και γιατί όχι και 3ο. Αν δεν σε απασχολεί το να δίνεις €1000 ευρώ το χρόνο για κινητό, προφανώς δεν σε απασχολεί ούτε η εγγύηση, οπότε πάσο. Στο θέμα τώρα, ρώτησα στο e-shop για την εγγύηση του Google Pixel 128GB, και πήρα την εξής απάντηση: Άρα υποθέτω ότι σε περίπτωση στραβής θα το στείλουν στην χώρα απ' όπου το πήραν. Βέβαια, το ενδιαφέρον προέκυψε όταν ρώτησα γιατί στη σελίδα του προϊόντος αναφέρεται ρητά ότι "H συσκευή διατίθεται με Αγγλική Γλώσσα μενού", αφού θεωρούσα ότι όλες οι Google Pixel (είτε απλές είτε XL) συσκευές υποστηρίζουν όλες τις γλώσσες που υποστηρίζει το Nougat 7.1 - άρα και τα ελληνικά. Εκεί πήρα την εξής απάντηση: Και ρωτάω εγώ τώρα, υπάρχει πιθανότητα να ευσταθεί αυτό; Νόμιζα ότι το Pixel απ' όπου και να το πάρεις, θα μπορείς να επιλέξεις ελληνική γλώσσα μενού - για την ακρίβεια, το θεωρούσα αυτονόητο. Χάνω κάτι; EDIT: Τώρα είδα τις τελευταίες απαντήσεις, οπότε πραγματικά, ενώ κι εγώ θέλω το μικρο το Pixel εδώ και καιρό, δεν μπορώ να πείσω τον εαυτό μου να αγνοήσω τα θέματα της υποστήριξης και της τιμής. Και απ' ό,τι φαίνεται, και με το Pixel 2 δεν θα αλλάξει η κατάσταση όσο το τοπίο σχετικά με το service είναι τόσο θολό. Τόσα χρήματα για κινητό χωρίς εγγύηση στη χώρα σου είναι παράλογη αγορά IMHO.
  16. Κάτι τέτοιο φοβόμουν/υποπτευόμουν και εγώ, και απορώ πώς τόσος κόσμος το έχει πάρει με την πεποίθηση ότι το καλύπτει η Arvato. Το κινητό δεν έχει επίσημο εισαγωγέα στη χώρα και υπάρχει και ένα ζήτημα ως προς την κατασκευάστρια εταιρία, που ουσιαστικά είναι η Google, η οποία όμως δεν έχει επίσημη αντιπροσωπεία στην Ελλάδα. Η εταιρία που πραγματικά τα έφτιαξε είναι η HTC, όμως δεν είναι αυτή που τα πουλάει και απ' ό,τι έχω καταλάβει δεν υπάρχει κάποια συμφωνία μεταξύ Google/HTC να καλύπτει τα κινητά αυτά στην Ελλάδα. Αν βάλεις σε όλα αυτά ότι στην Ελλάδα η HTC δεν έχει δικό της service, και γι' αυτό το λόγο το έχει παραχωρήσει στην Arvato, η κατάσταση είναι μπάχαλο! Άραγε Πλαίσιο, e-shop, κτλ. που το δίνουν με 2 χρόνια εγγύηση όπως λένε έχουν κάνει ειδική συμφωνία με την Arvato; Ή θα το στείλουν Αγγλία/Γερμανία/κτλ.; Δυστυχώς όσο καταπληκτικό κινητό κι αν είναι το Pixel, είναι πολύ δύσκολο να το αποκτήσει κάποιος στην Ελλάδα. Η τιμή είναι εξωφρενική (αν κάποιος ας πούμε θέλει το μικρό 128GB, είναι απαγορευτική) και το τοπίο προβληματικό όσον αφορά την υποστήριξη.
  17. Παιδιά, όσοι έχετε προβλήματα με το WiFi, εμφανίστηκαν με την αναβάθμιση σε Android 6 ή και νωρίτερα;
  18. Καλή επιτυχία να χουμε παίδες. Είμαι ακόμα με ένα SE w810i, δεν παίρνω bonus περισσότερες συμμετοχές στην κλήρωση; :)
  19. Hello, αυτά δεν είναι flash themes. Είναι απλά themes...
  20. Εγώ πάντως που το πήρα πριν δυο εβδομάδες από την WIND με νέα σύνδεση (και χρήση της επιδότησης που προσφέρει) μου έδωσαν κανονική συσκευή, unbranded, χωρίς καν δηλαδή το δεξί πλήκτρο να είναι συντόμευση στο WIND Plus, κουτί SE σφραγισμένο, κτλ κτλ. Μάλιστα, μου είπαν μόνοι τους ότι μπορώ να του κάνω αναβάθμιση από το ίντερνετ ή και στη SE. Δεν ξέρω αν είμαι τυχερός ή αν άλλαξαν τελευταία πολιτική.
  21. Παιδιά, αλήθεια, ποια είναι η τελευταία έκδοση firmware του w810i; "Φοράω" την CXC1250316 R4EA031. Μην κάνω update τσάμπα.
  22. Εδώ είσαι λάθος. Ναι μεν και τα 3 έχουν κάμερα 2MP, αλλά μόνο το w810i έχει αυτόματη εστίαση (auto focus), γεγονός που του δίνει χαοτικό προβάδισμα στην ποιότητα φωτογραφιών. Ίσως σε μπερδεύει η απεικόνιση της φωτογραφίας, αφού τα άλλα δύο κινητά έχουν οθόνη μεγαλύτερης ανάλυσης (240x320 έναντι 176x220). Αν όμως περάσεις τις φωτογραφίες στον υπολογιστή και τις ξαναδείς, θα καταλάβεις ότι η εντύπωσή σου είναι λανθασμένη. Προσωπικά έχω δει φωτογραφίες τραβηγμένες από τα w850 και w880 στο PC και ήταν εμφανώς πιο θολές από τις καθαρότερες (λόγω AF) του w810. Α, επίσης το w880 δεν έχει και φλας/led - άλλο ένα μείον σε σχέση με τα άλλα δύο.
  23. Όλα καλά. Πέρασα το ACR χωρίς πρόβλημα.
  24. Χμμ. Γϊνεται να περάσω το firmware R4513_G_08.B7.ABR, ενώ έχω περάσει το τελευταίο MP σου Rey; Το προσπαθώ και μου βγάζει Error στο 18% του "RAM Downloading Bootloader..." ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Μετά το κινητό επανεκκινεί και λειτουργεί κανονικά. Καμια ιδέα; Θέλω να το φέρω στην αρχική του μορφή για να το δώσω σε κάποιον άλλο.
  25. Ωραία. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
×
×
  • Create New...