Jump to content

Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το κόλπο με το τροφοδοτικό θέλει πολλή προσοχή, αλλά συνήθως πετυχαίνει. Αν έχετε κι ένα πολύμετρο για να μετράτε την τάση καλό θα είναι. Ρυθμίζετε το τροφοδοτικό στην αμέσως επόμενη κλίμακα τάσης από αυτή της μπαταρίας (π.χ. αν η μπαταρία είναι 3,7V, ρυθμίζετε το τροφοδοτικό στα 4,5) και συνδέετε τους πόλους του παράλληλα στην μπαταρία. Δηλαδή το θετικό του τροφοδοτικού στο θετικό της μπαταρίας και το αρνητικό στο αρνητικό. Αυτό είναι και το σημείο που θέλει προσοχή, αφού αν συνδέσετε τους πόλους ανάποδα κινδυνεύει με καταστροφή η μπαταρία ή/και το τροφοδοτικό.

 

Για να βρείτε τους πόλους της μπαταρίας, αν αυτοί δεν αναγράφονται πάνω της, χρειάζεται απαραίτητα πολύμετρο. Μερικές μπαταρίες πάντως έχουν κυκλώματα προστασίας που αποτρέπουν αυτή τη μέθοδο φόρτισης (δίοδο που δεν αφήνει το πέρασμα ανάστροφης τάσης) και η σύνδεση του τροφοδοτικού θα πρέπει να γίνει σε άλλους ακροδέκτες της, που δεν είναι εύκολο να ξέρει κάποιος ποιοι είναι. Σ' αυτή την περίπτωση όμως, αν η τάση είναι παραπάνω από την κανονική, υπάρχει ενδεχόμενο ζημιάς στο εσωτερικό κύκλωμα της μπαταρίας. Αφήστε που υπάρχει και το ενδεχόμενο έκρηξης (!) της μπαταρίας από λανθασμένη τάση ή πολικότητα.

 

Γενικά αυτή η διαδικασία δεν πρέπει να γίνεται από άτομα που δεν έχουν εμπειρία στα ηλεκτρονικά. Αν πάτε τη μπαταρία σε κάποιο service, κάνουν την αναζωογόνηση πιο εύκολα και ακίνδυνα. Εναλλακτικά, μπορείτε να αφήσετε το κινητό στο φορτιστή πάρα πολλές ώρες (ίσως και 72 ή παραπάνω) μέχρι να εμφανιστεί στην οθόνη η σχετική ένδειξη. Προσέξτε επίσης ότι μετά την αναζωογόνηση, η μπαταρία ίσως χρειαστεί 3-4 πλήρεις φορτίσεις/αποφορτίσεις για να επανέλθει στη σωστή αυτονομία της (αν επανέλθει, γιατί ακόμη και χωρίς καμία χρήση, οι μπαταρίες μετά από 1,5-2 χρόνια χάνουν πολλή από τη χωρητικότητά τους).

this signature is under heavy construction
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 12,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Den tithetai thema an exei mellon sthn Ellada to 3g!

To 3g einai to mellon sthn Ellada allou einai to Hsdc kai ta loipa!

ΘΑΣΟΣ το σμαραγδενιο νησι!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/12161p_goldenbeach1.JPG

Link to comment
Share on other sites

Kairos einai nomizw na asxolithoume ligaki mias kai arxise h nea epoxh *an kai arga*kai sthn Ellada.

 

As suleksoume edw pera OLES tis plhrofories-gnoseis mas!

 

 

Με τρία νέα πιλοτικά Προγράμματα εισέρχεται η ΕΡΤ στην Ψηφιακή Εποχή. Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση πρωτοπόρος και στις νέες τεχνολογίες, ανταποκρίνεται στις μεγάλες προκλήσεις της τηλεοπτικής βιομηχανίας και τις αλλαγές που επιβάλλει η ψηφιακή τεχνολογία, με ένα νέο τηλεοπτικό προϊόν, νέα προγράμματα και, σύντομα, πολλαπλές χρηστικές υπηρεσίες που μπορούν να αλλάξουν καθοριστικά τα δεδομένα στην καθημερινότητα των τηλεθεατών.

 

ΤΑ ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

 

Η ΕΡΤ, αξιοποιώντας την ευρωπαϊκή εμπειρία, ως μέλος της EBU, αναλαμβάνει το εγχείρημα της εισαγωγής της ελληνικής τηλεοπτικής βιομηχανίας στην Ψηφιακή Εποχή, εκπέμποντας σήμα με την τεχνολογία της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης (DTT). Η μετάβαση της ΕΡΤ από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεόραση θα γίνει τα επόμενα χρόνια σταδιακά και κατά περιφέρεια. Ορόσημο και επιταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατάργηση σ' όλη την κοινοτική επικράτεια της εκπομπής αναλογικού σήματος και την καθολική εφαρμογή της τεχνολογίας της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης είναι το 2012.

 

Η μετάδοση των τριών πιλοτικών ψηφιακών προγραμμάτων θα αρχίσει εντός του πρώτου εξαμήνου του 2006.

 

Το κάθε κανάλι θα εκπέμπει κατά το πιλοτικό στάδιο, που θα διαρκέσει περίπου ένα με δύο χρόνια, νέο πρόγραμμα, 6-10 ώρες ημερησίως. Το πρόγραμμα αυτό θα επαναλαμβάνεται σε όλο το 24ωρο. Σταδιακά θα προστίθενται και στα τρία πιλοτικά κανάλια νέες εκπομπές και νέο πρόγραμμα. Στόχος, τα επόμενα δύο χρόνια όλο το πρόγραμμα να αποτελείται από νέες παραγωγές.

 

Τα τρία πιλοτικά ψηφιακά κανάλια θα χρηματοδοτηθούν από τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ Α.Ε., η λήψη του σήματός τους θα είναι ελεύθερη (free-to-air), δε θα προβάλλουν διαφημίσεις και το πρόγραμμά τους θα είναι διαφορετικό από αυτό της ΝΕΤ, της ΕΤ1 και της ΕΡΤ3.

 

ΤΑ ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

 

"ΠΡΙΣΜΑ +"

 

Το "Πρίσμα Πλας" θα είναι ένα κανάλι για όλους, με ψυχαγωγικά και ενημερωτικά προγράμματα, χρηστικές εκπομπές και σύντομα δελτία ειδήσεων, με μια εντυπωσιακή καινοτομία. Το σύνολο των μεταδόσεων με την ψηφιακή τεχνολογία, θα εξασφαλίζει πλήρη προσβασιμότητα στα Άτομα Με Αναπηρίες.

 

"ΣΙΝΕ +"

 

Το "Σινέ Πλας" θα είναι το κανάλι του πολιτισμού, εκπέμποντας πρόγραμμα ψυχαγωγικού περιεχομένου, με ταινίες, ντοκιμαντέρ και ορισμένες επιλεγμένες σειρές από το πλούσιο αρχείο της ΕΡΤ.

 

"ΣΠΟΡ +"

 

Το "Σπορ Πλας" θα δίνει έμφαση στον αθλητισμό, με πρόγραμμα ποικίλου περιεχομένου, αθλητικές εκπομπές και προβολή αθλημάτων, που μέχρι τώρα δεν είναι ευρέως διαδεδομένα, αλλά και ενημερωτικά προγράμματα, μουσικές εκπομπές και ειδήσεις, που θα παρουσιάζονται με σύγχρονη αισθητική.

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

 

ΕΚΠΟΜΠΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ

 

Η πειραματική εκπομπή ψηφιακού σήματος άρχισε στις 16 Ιανουαρίου 2006 στην Αττική. Από τον Μάρτιο, τουλάχιστον το 65% του ελληνικού πληθυσμού θα έχει τη δυνατότητα ελεύθερης λήψης ψηφιακού προγράμματος από πέντε πομπούς επίγειας ψηφιακής μετάδοσης της ΕΡΤ. Η εκπομπή των πιλοτικών ψηφιακών προγραμμάτων θα καλύπτει τις περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας.

 

ΑΤΤΙΚΗ: UHF-ΚΑΝΑΛΙ 48 σε μονοσυχνικό δίκτυο από τους τρεις πομπούς στην Πάρνηθα, τον Υμηττό και την Αίγινα.

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: UHF-ΚΑΝΑΛΙ 56-Χορτιάτης.

 

ΘΕΣΣΑΛΙΑ: UHF-ΚΑΝΑΛΙ 53-Πήλιο.

 

ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΕΣ

 

Η λήψη των προγραμμάτων θα γίνεται ελεύθερα με τη χρήση όμως ειδικών αποκωδικοποιητών ευρωπαϊκών προδιαγραφών που θα πωλούνται στην αγορά.

 

Η τιμή των αποκωδικοποιητών, η οποία μειώνεται συνεχώς στην Ευρώπη όσο αναπτύσσεται η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, στην ελληνική αγορά κυμαίνεται σήμερα από 60 έως 160 ευρώ, ανάλογα με τις υπηρεσίες που παρέχουν.

 

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ ενός απλού αποκωδικοποιητή (Zapper set-top box) και του αποκωδικοποιητή πολλαπλών διαδραστικών υπηρεσιών (ΜΗΡ).

 

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ

 

Η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση (Digital Terrestrial Television) αποτελεί για την ΕΡΤ τη σημαντικότερη πρόκληση για το άμεσο μέλλον, καθώς θα την καταστήσει ισότιμη, από πλευράς τεχνολογικής μετάδοσης του σήματος, με τις άλλες δημόσιες τηλεοράσεις της Ευρώπης που ήδη σ' αυτόν τον τομέα έχουν κάνει σημαντικά βήματα.

 

Εκτός από την καθαρότητα εικόνας και ήχου που παρέχει η ψηφιακή τεχνολογία, η διαδραστική "εκμετάλλευση" των δυνατοτήτων που προσφέρει στον θεατή θα τον μεταφέρει σύντομα στην νέα τεχνολογική εποχή, με θετικές επιπτώσεις σε ένα πλέγμα υπηρεσιών που θα τον διευκολύνουν στην καθημερινή ζωή του.

 

Μετά την πάροδο του χρόνου της πιλοτικής εφαρμογής, τα τρία νέα ψηφιακά κανάλια θα εκπέμπουν 24ωρο πρόγραμμα. Οι διαδραστικές υπηρεσίες και οι επιλογές των θεατών θα πολλαπλασιαστούν καθώς το ψηφιακό "μπουκέτο" θα προσφέρει στον τηλεθεατή τη δυνατότητα να διαμορφώνει ο ίδιος το πρόγραμμα της αρεσκείας του.

 

Οι ψηφιακές τηλεοπτικές υπηρεσίες, επίσης, θα διευρυνθούν μέσω κινητής τηλεφωνίας.

 

 

 

 

 

Phgh:Ert online

ΘΑΣΟΣ το σμαραγδενιο νησι!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/12161p_goldenbeach1.JPG

Link to comment
Share on other sites

μη νομίζεις Κωνσταντίνε,και στο Βόλο όλες οι εταιρίες λόγω του μεγάλου traffic σε συνδυασμό με τους λίγους αναπομείναντες μη σπασμένους και πεσμένους σταθμούς λειτουργούν σε HR!:ninja: To FR δεν είναι και τόσο άσχημο αλλά είναι πολύ χειρότερο σε σχέση με EFR. Και είναι λάθος να συσχετίζουμε το FR με το HR σε ποιότητα.Το FR είναι ένα σκαλοπάτι κάτω σε ποιότητα από EFR...το HR πολλά σκαλοπάτια κάτω!

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

PWPW!Paidia efaga olo to forum kai de to brhka!As kleidwsei to thema enas mod!

Rwthsa pantou alla den iksere kaneis pws uparxei allo thema:(

ΘΑΣΟΣ το σμαραγδενιο νησι!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/12161p_goldenbeach1.JPG

Link to comment
Share on other sites

Xairetai kai apo emena eimai neo melos kai tha ithela na me diafotisei kapoios..... an iparxei. Exo agorasei to kinito LG F2100 kai eno mou eipane oti exei iperithres kaneis mexri stigmis den mporese na mou steilei kati meso iperithron, alla oute kai ego na steilo. Ti paizei telos panton????????????
Link to comment
Share on other sites

Καλωσήρθες στο myphone.gr :)

 

Το κατάλληλο forum για τα κινητά της LG, θα το βρεις εδώ:

 

http://www.myphone.gr/forum/forumdisplay.php?f=22

 

Καλή συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να μου πείτε ου μπορώ να βρω τη πίο καλή προσφορά

για Ν70

Δηλαδή με την πιό καλή τιμή και αν έχει σε κάποιο κατάστημα κάποιο επιπλέον

δώρο.

Ευχαριστώ προκαταβολικά

 

Υ.Γ: Που μπορώ να βρω links για application & games για το Ν70?(το ξέρω πως είναι off topic αν γίνεται να με εξυπηρετίσετε)

Link to comment
Share on other sites

Τελικά η Vodafone πρέπει να διαθέτει μεγαλύτερο αριθμό ενεργών πελατών από την Cosmote.

 

Μπορεί να εξηγηθεί με διαφορετικό τρόπο η μεγαλύτερη κίνηση που παρατηρήθηκε από τους πελάτες της Vodafone την πρωτοχρονία;

Ma auto einai koino mustiko:p

ΘΑΣΟΣ το σμαραγδενιο νησι!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/12161p_goldenbeach1.JPG

Link to comment
Share on other sites

Εχεις υποψη σου τις υπηρεσιες Vodafone MML Photo Album & Easy Reply :up:

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη Διαχείριση Πολυκατοικίας

Link to comment
Share on other sites

to prospa8isa idi apo to web account pou exo me tin in.gr kai gyrnaei piso.

 

ekana reply se mms poy moy esteilan apo tim k vodafone

 

mipos kano kapio lathos?

 

eyxaristo

to site http://www.in.gr stelnei mms??

egw anaferomai se account ellinikis etairias gsm

ex.

1. http://www.tim.gr

2. http://tgw1.cosmote.gr/gr/websubscriber/

:lock:

 

twitter.com/jojoGPS

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί κάποιος παρακαλώ να μου πει αν οι διάφοροι IM clients όπως ο Agile Messenger και ο VeriChat τρέχουν ή έστω κάποια παραλλαγή τους, σε series 40 κινητά?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Nokia Phone series:

 

1xxx basic

2xxx basic expression

3xxx youth expression

4xxx not existing due to azian language

5xxx active

6xxx classic bussiness

7xxx fashion/experimental

8xxx design and premium

9xxx communicator series

 

N-series High-end Multimedia Smartphones

E-series High-end Business Smartphones

N-gage Gaming phones

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. :)

 

Το σωστό forum για απορίες σχετικά με τα series 40 μοντέλα της Nokia, θα το βρεις εδώ:

 

http://www.myphone.gr/forum/forumdisplay.php?f=15

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα το μεσημέρι πήγα να πάρω το Ν70 και στο πλάι έκει που μπαίνειι η MMC

δεν υπάρχει το καπάκι

Στο μαγαζί πήγα στις 2 και 2 30 κλείνει...

Όταν το παράγγειλα την είδα την "τρύπα" αλλά θεώρησα ότι μέσα στο πακέτο θα υπήρχε κάτι που θα έκλεινε την "τρύπα" της θήκης της MMC

Εγγύηση έχς αλλά τι να κανώ? :( απάντηστε είμαι απεγνωσμένος!)

Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!
  • The topic was unlocked
  • The topic was pinned

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...