Jump to content

Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εγώ αναρωτιέμαι .

 

Είναι μια νίκη της τρομοκρατίας επί της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων που είδε και απόειδε με αποτέλεσμα να προβεί σε λήψη ακραίων μέτρων πρόληψης όπως αυτό το σύστημα παρακολούθησης ;

 

ή .. Είναι μια νίκη της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων που τρίβει τα χέρια της , βλέποντας το όλο "τρομοσχέδιο" να λειτουργεί , και τώρα πλέον μπορεί να πραγματοποιήσει ανενόχλητη τα σχέδια της ...Πάρακολούθηση πολιτών ... Δημιουργία ευσυνέιδητων καταναλωτών..Καταστολή της αντίθετης προς κάθε οικονομικό συμφέρον , άποψης .. Επιβολή των δικών της κανόνων.

 

χμμ.. Τι να είναι άραγε..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

:ninja:

iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 12,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Έμενα όλα αυτά μου φαίνονται κάπως!!! Μήπως τελικά οι τρομοκράτες ουσιαστικά αντί να πολεμούν για τα ιδανικά τους, χωρίς να το ξέρουν η και εν γνώση τους, παίζουν το παιχνίδι των Αμερικάνων/Άγγλων κλπ;;;

 

Οι κυβερνήσεις πριν ακόμη υπάρξει αυτή η τρομολαγνεία θέλανε να υπάρχει αυτός ο "έλεγχος" (για δικά τους συμφέροντα), άλλα τότε δε μπρούσαν να τον εφαρμόσουν, γιατί υπήρχαν αντιδράσεις! Τώρα με το πρόσχημα της "ασφάλειας", περνάνε ότι γουστάρουν, χωρίς να ρωτήσουν κανένα και χωρίς να δώσουν την ευκαιρία στον πολίτη να καταλάβει τι γίνεται!

 

Μόλις έγιναν οι επιθέσεις στην Αγγλία, στο καπάκι υπήρχε η πρόταση για την παρακολούθηση και με διαδικασίες εξπρές την περάσανε!!! Γιατί τόση βιασύνη;;;

 

Εγώ πιστεύω πως όλα ήταν προμελετημένα, όπως και με τις επιθέσεις στην Τουρκία... τίποτα δεν είναι τυχαίο!!!

Link to comment
Share on other sites

wraia kolpa briskoun pantws xeiragogoun kapoious kakomoirides tous fouskwnoun ta myala kai meta tsakkk etoimo to systimataki parakolou8iseis sto kapaki ,kai oxi mono...Pantws einai eksypnoi auto tous to anagnwrizw :baby:
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/10396meerjungfrau.gif
Link to comment
Share on other sites

ΝΤΡΟΠΗ και Υποκρισία παιδιά

Για τα τόσα παιδάκια που σκοτώθηκαν προχτές κουβέντα ...... δεν ξεσηκώθηκε κανείς

Επειδή το Λονδίνο είναι Δύση και πολιτισμός ....... θα λάβουμε μέτρα ..........

Μεγαλύτεροι τρομοκράτες από τον Μπους και τον Μπλερ κτλπ δεν υπάρχουν

Αυτοί εξωθούν τους τρομοκράτες όταν πεινάνε και πεθαίνουν τα παιδιά της χώρας τους

Επίσης ακούγεται πως πολλά είναι στημένα για να κάνουν τον κόσμο να θέλει την ηλεκτρονική παρακολούθηση

Η Νοοτροπία "δεν έχω τίποτα να κρύψω" είναι μεγάλη παγίδα

Με τέτοιο φακέλωμα κανείς δεν θα είχε σωθεί από τον Χίτλερ .Φανταστείτε ένα Χίτλερ να έχει τόσες κάμερες σε τόσα κράτη

Ναι σήμερα έχουμε ( και καλά δημοκρατία ) Αύριο όμως ? που θα μας κυβερνά ο Χ Γερμανός ? Αγγλος και πάει λέγοντας ?

Εγώ σκέφτηκα ότι πρέπει να κωδικοποιούμε τις λέξεις μας , να τους αλλάζουμε τα φώτα ώστε να μη ξέρουν τι λέμε

Δεν θα λέμε "γεια τι κανεις" θα λέμε " κραγια κρατι κρακα κρανεις" :pppp

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν θα πρέπει να νιώθω αηδηασμένος από την επίθεση στο Λονδίνο η από την συμπεριφορά της Αγγλικής κυβέρνησης!

 

Αυτή την ώρα που μιλάμε έχει ένα ντοκιμαντέρ στη ΝΕΤ του BBC για τις επιθέσεις στο Λονδίνο!!!

 

Ο τίλτος της "London under attack"!!!

 

Αυτή και μόνο η εκπομπή, εμένα μου λέει πολλά για το σχέδιο παρακολούθησης και την πλύση εγκεφάλου που θέλουν να κάνουν σε όλη την Ευρώπη για την αναγκαιότητα των "μέτρων ασφαλείας"!

 

Ποια η αναγκαιότητα των μέτρων εξπρές κατά της τρομοκρατίας, χωρίς καν να υπάρχει ένας εύλογος χρόνος συζητήσεων και διαφορέτικών προτάσεων του τι πρέπει να γίνει, και του ντοκιμαντερ εξπρές;;;

 

Η απάντηση νομίζω είναι πλέον προφανής!!!

Link to comment
Share on other sites

Τι δουλειά έχουμε εμείς να μας ανακατέψουν τη στιγμή που ΟΥΤΕ ΜΥΓΑ δεν ενόχλησε τους Ολυμπιακούς αγώνες

Να μας κάνουν ρομποτάκια θέλουν

Τώρα ετοιμάζουν και τα τσιπάκια σιγά σιγά

Link to comment
Share on other sites

Και ποιός μας λέει ότι αυτό το σύστημα δεν είναι ήδη σε λειτουργία...

Απο κάποιες μυστικές υπηρεσίες και εμείς δεν έχουμε πάρει χαμπάρι?

Εγώ πάντως αυτό πιστέυω...

Link to comment
Share on other sites

Η Νοοτροπία "δεν έχω τίποτα να κρύψω" είναι μεγάλη παγίδα

 

Γιατί; Είναι ψέματα μήπως;

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά είστε σοβαροί ??? Μας φακελώνουν κανονικά και με το νόμο !! Πάρτε το χαμπάρι και ξυπνήστε ! Μην λέτε " έχω τίποτα να κρύψω ?" . Και βέβαια έχετε! Την προσωπική σας ζωή ! Ακόμη και αν δεν έχετε κάτι να κρύψετε γιατί να το αφείσετε έτσι και να ρισκάρετε ? Γιατί να τους κάνετε το χατήρι όταν όλοι αυτοί σας θεωρούν αναλώσιμους ?? Αυτό που θεωρείτε ελευθερία είναι το αντίθετο από όλα αυτά περί παρακολούθησης ! Σκεφτείτε για παράδειγμα πόσο εύκολα μπορούν να παγιδέψουν κάποιον ή να τον ενοχοποιήσουν άδικα για κάτι που δεν έκανε με την αλλοίωση αυτών των στοιχείων που μπορούν να παρακολουθήσουν.Αν δεν μπορούσαν να τα παρακολουθήσουν ή τελος πάντων ήταν "και καλά" παράνομο δεν θα είχαν δικαιολογία και στην παρουσίαση των "αλλοιωμένων" στοιχείων .

 

ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει σύστημα απολύτως ασφαλές από την "αλλοίωση" που αναφέρεις. Είτε με τους φακέλους του '50 είτε με το Έσελον του '90 η ουσία είναι ίδια. Ο πολίτης είναι απροστάτευτος.

 

Δυστυχώς δεν βλέπω κάποιο τρόπο αντίδρασης αλλά δεν μπορώ να μην σκεφτώ ότι ΟΛΑ τα στοιχεία μας που δινουμε πρόθυμα σε τράπεζες, εταιρίες κινητής και ίντερνετ, ξενοδοχεία κλπ είναι ήδη καταγραμμένα και ήδη επεξεργασμένα. Συνεπώς το κακό (αν δεχθούμε ότι είναι κακό) έχει ήδη γίνει.

 

Όλοι μας λαβαίνουμε αναλυτικούς λογαριασμούς κινητής. Πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρία μας "γνωρίζει" με ποιους μιλησαμε. Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα? Οτι θα μπορεί να τα ζητήσει η κυβέρνηση? Μα και τώρα μπορεί. Οι εταιρίες από την ημέρα που ιδρύθηκαν είναι υποχρεωμένες να κρατούν το σχετικό αρχείο για λόγους πρώτα-πρώτα τιμολόγησης αλλά και για λόγους επιβεβαίωσης εγκληματικών πράξεων.

 

Εγώ πάντως χέστηκα. Δεν είμαι ηλίθιος να διακινήσω εμπιστευτικές πληροφορίες μέσω e-mail και αν κάποιος μπει στο yahoo μου θα βρει εκατοντάδες μέιλ με αστεία βίντεο. Τουλάχιστον θα γελάσει ψάχνοντας. :lol:

 

Δεν είμαι ηλίθιος να πιστεύω ότι είμαι προστατευμένος. Αλλά δεν είμαι και ηλίθιος να πιστεύω ότι οι τηλεφωνικές μου συνομιλίες είναι τόσο σημαντικές για κάποιον να τις παρακολουθήσει. Αν ήμουν κυβερνητικός πράκτορας ή κατάσκοπος ή τρομοκράτης ή πάμπλουτος θα είχα ένα σωρό άλλους τρόπους για να επικοινωνώ με ασφάλεια ή να κρύβω τα ίχνη μου.

 

Σκεφτείτε λοιπόν λίγο παραπάνω: Ποια ακριβώς ελευθερία σου παραβιάζει η κάμερα στο Σύνταγμα??? (Σε δημόσιο χώρο δηλαδή). Ποια ακριβώς ελευθερία σου παραβιάζει η λίστα με τα τηλεφωνήματα που έκανες? Ποια ακριβώς ελευθερία σου παραβιάζει η τήρηση αρχειου με ποιον ανταλλάσεις e-mail (και ΟΧΙ τι έγραψες, αυτό μόνο με εντολή εισαγγελέα.)

 

Συνεπώς ας κρατήσουν όσα αρχεία θέλουν. Θα δουν πόσα SMS έστειλα στην αγαπημένη μου και πόσα άρθρα δημοσίευσα στο Myphone. Big deal.

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac
Link to comment
Share on other sites

Σιγά Σιγά δώσ'τους δικαιώματα να σε παρακολουθούν και αργότερα να δεις σε τι θα εξελιχθεί.Μια σοφή παροιμία λέι : "Δώσε θάρρος στον χωριάτη να σ'ανέβει στο κρεβάτι".Νομίζω πως όλοι καταλαβαίνουμε τη σημασία της παροιμίας και σε συνδυασμο με το παρών θέμα.
Link to comment
Share on other sites

Αν οι νόμοι, τα κράτη και τα Συντάγματα ερμηνεύονταν με βάση τις παροιμίες τότε δεν θα ζούσαμε σε κράτος αλλά στους Μύθους του Αισώπου.
http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac
Link to comment
Share on other sites

Πολυ σωστα ολοι λετε οτι τα νεα μετρα παραβιαζουν το προσωπικο απορητο και εγω συμφωνω.

Αλλα αυτο που δεν λεει μεχρι στιγμη καποιος ειναι πως θα χρησιμεψει αυτο το τεραστιο αρχειο στην παταξη της "τρομοκρατιας", μιλαμε για καποια δισεκατομυρια sms την μερα και απειρες ωρες τηλ. συνδιαλεξεων, ας υποθεσουμε οτι ειμαι τρομοκρατης και θελω να "συνενοηθω" με τους υπολοιπους για μια τρομοκρατικη επιθεση που θα γινει σε τρεις μερες, υπαρχει περιπτωση η αρχες να προλαβουν να αποτρεψουν το χτυπημα γιατι εγω ο χχχχχχχχχχ εστειλα μυνημα στον χχχχχχχχχχ?

Link to comment
Share on other sites

Ο σκοπός δεν είναι η τρομοκρατία.Διότι τρομοκράτες είναι ήδη αυτοί που θεσμοθετούν τέτοιες μεθόδους.Ο σκοπός τους είναι η ολοκληρωτική παρακολούθηση.Μέχρι να ξεσκεπάσουν και να υποδεχτούν αυτόν που θέλουν να μας ελέγχει όλους σαν ρομπότ.

Τα τσιπάκια στα ζώα στα ρούχα στα κινητά στις κάρτες όπου να'ναι και στις ταυτότητες για να είμαστε όλοι κινούμενοι στόχοι.

Και εντάξει τώρα ας πούμε ότι έχουμε δημοκρατία ( που δεν έχουμε ) ( Δημοκρατία = η ελευθερία να επιλέγεις φασίστα )

Ποιός θα επεμβαίνει σε όλη αυτή την ηλεκτρονική βάση και με φύλακα ποιόν;

Είμαστε στο μεταβατικό στάδιο.Αν δεν αντιδράσουμε εμείς τα νέα παιδιά που έρχονται στο κόσμο από μωρά θα βρίσκονται με τσιπάκια σαν ζώα άβουλα.Θα μάθουν από μικρά ότι δεν υπάρχει ελευθερία σαν τα καναρίνια που γεννιούνται σε κλουβιά

Link to comment
Share on other sites

Έχετε μπερδέψει ορισμένα πράγματα.

 

Σκοπός των αρχείων δεν είναι η πρόληψη αλλά η εύρεση εκ των υστέρων των στοιχείων εκείνων που θα οδηγήσουν στους ενόχους. Για παραδειγμα, στις πρόσφατες επιθέσεις στο Λονδίνο οι βομβιστές αναγνωρίστηκαν μέσω των εικόνων που κατέγραψαν οι κάμερες και έτσι οι αρχές είχαν από κάπου να ξεκινήσουν τις έρευνες.

 

Συνεπώς: Τα αρχεία και οι κάμερες είναι για εκ των υστέρων έρευνα. Δεν έχει νόημα να παρακολουθούν δισεκατομμύρια SMS και τρισεκατομμύρια κλήσεις κάθε μέρα. Εκτός αν νομίζετε ότι σε κάτι υπόγεια είναι κάτι τύποι με ακουστικά στα αυτιά που ακούνε τι λέτε :lol: :lol:

 

Κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να κοιτάξει τα SMS σου. Αν όμως είσαι ύποπτος και αν παραπεμφθείς και αν ο εισαγγελέας διατάξει την έρευνα στα αρχεία της κινητής, τότε και μόνο τότε θα δουν με ποιον επικοινώνησες (και όχι τι SMS έστειλες, αυτό δεν γίνεται από όσο ξέρω).

 

Blueboy, σόρι, αλλά είτε είσαι εκ φύσεως υπερβολικός είτε βλέπεις πολλές ταινίες.

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac
Link to comment
Share on other sites

Έχετε μπερδέψει ορισμένα πράγματα.

 

Σκοπός των αρχείων δεν είναι η πρόληψη αλλά η εύρεση εκ των υστέρων των στοιχείων εκείνων που θα οδηγήσουν στους ενόχους. Για παραδειγμα, στις πρόσφατες επιθέσεις στο Λονδίνο οι βομβιστές αναγνωρίστηκαν μέσω των εικόνων που κατέγραψαν οι κάμερες και έτσι οι αρχές είχαν από κάπου να ξεκινήσουν τις έρευνες.

 

Συνεπώς: Τα αρχεία και οι κάμερες είναι για εκ των υστέρων έρευνα. Δεν έχει νόημα να παρακολουθούν δισεκατομμύρια SMS και τρισεκατομμύρια κλήσεις κάθε μέρα. Εκτός αν νομίζετε ότι σε κάτι υπόγεια είναι κάτι τύποι με ακουστικά στα αυτιά που ακούνε τι λέτε :lol: :lol:

 

Κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να κοιτάξει τα SMS σου. Αν όμως είσαι ύποπτος και αν παραπεμφθείς και αν ο εισαγγελέας διατάξει την έρευνα στα αρχεία της κινητής, τότε και μόνο τότε θα δουν με ποιον επικοινώνησες (και όχι τι SMS έστειλες, αυτό δεν γίνεται από όσο ξέρω).

 

Blueboy, σόρι, αλλά είτε είσαι εκ φύσεως υπερβολικός είτε βλέπεις πολλές ταινίες.

 

Μα δεν τους πηρε πανω απο τρεις ωρες να κατηγορισουν συγκεκριμενη τρομοκρατικη οργανωση και δεν τους πηρε και πανω απο τρεις-τεσσερις μερες για να αρχισουν να δειχνουν τα προσωπα των τρομοκρατων, οποτε τι να το κανουν το τεραστιο αρχειο? μηπως τελικα βρηκαν ευκαιρια να περασουν μετρα που εξυπηρετουν και αλλους σκοπους?

 

Επισεις χωρις το περιεχομενο ενος sms ή ενος e-mail πως θα κατηγορισεις καποιον που επικοινωνησε με εναν τρομοκρατη? Το πιο βεβαιο ειναι οτι κρατανε και τα περιεχομενα απο τα sms και e-mail.

 

Και επισεις δεν ξερω αν ειναι τυποι με ακουστικα, οπως ειρωνικα ειπες, αλλα σιγουρα αυτο το αρχειο η NSA(μεγαλυτερος αγοραστης υπερυπολογιστων στον κοσμο) θα βρει τροπο να το αξιοποιησει.

Link to comment
Share on other sites

Μα δεν τους πηρε πανω απο τρεις ωρες να κατηγορισουν συγκεκριμενη τρομοκρατικη οργανωση και δεν τους πηρε και πανω απο τρεις-τεσσερις μερες για να αρχισουν να δειχνουν τα προσωπα των τρομοκρατων, οποτε τι να το κανουν το τεραστιο αρχειο? μηπως τελικα βρηκαν ευκαιρια να περασουν μετρα που εξυπηρετουν και αλλους σκοπους?

Δεν αξιοποιήθηκε ΜΟΝΟ το αρχείο. Οι υπηρεσίες έχουν πολλούς τρόπους συλλογής στοιχείων. Συνεκτιμούν και συνδυάζουν. Τα χειρότερα είναι αυτά που ΔΕΝ ξέρεις ότι υπάρχουν. Αυτά που ανακοινώνουν είναι τα πιο ακίνδυνα.

 

Επισεις χωρις το περιεχομενο ενος sms ή ενος e-mail πως θα κατηγορισεις καποιον που επικοινωνησε με εναν τρομοκρατη? Το πιο βεβαιο ειναι οτι κρατανε και τα περιεχομενα απο τα sms και e-mail.

Από όσο ξέρω κανείς δεν έχει καταδικαστεί με βάση το περιεχόμενο ενός SMS. Ακόμη και τα ενοχοποιητικά e-mail τα βρίσκουν στους υπολογιστές των κατηγορουμένων και δεν είναι ποτέ προϊόντα υποκλοπής (τουλάχιστον όχι εκεινα που παρουσιάζονται στο δικαστήριο).

 

Και επισεις δεν ξερω αν ειναι τυποι με ακουστικα, οπως ειρωνικα ειπες, αλλα σιγουρα αυτο το αρχειο η NSA(μεγαλυτερος αγοραστης υπερυπολογιστων στον κοσμο) θα βρει τροπο να το αξιοποιησει.

Ας βρει. Ποια ακριβώς προσωπική σου ελευθερία παραβιάζει αυτο; Η τράπεζά σου και η εταιρια κινητής γνωρίζουν περισσότερα για σένα από όσα οι φίλοι σου και το κορίτσι σου. Σε ποιον τηλεφώνησες, πόσα βγάζεις, τι δάνεια και κάρτες έχεις, που χρησιμοποίησες την κάρτα σου και τι αγόρασες, αν ταξιδεύεις και πού και τόσα άλλα. Αυτό πώς το δέχεσαι?

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac
Link to comment
Share on other sites

Με συγχωρείται που ανοίγω νεό θέμα αλλά είναι λίγο επείγον να μάθω κάτι...απολογούμε αν το άνοιξα σε λάθος φορουμ αν είναι μετακινήστε το οι mods...

Και η ερώτηση μου...μήπως γνωρίζει κανείς αν υπάρχει ιός για κάποιο τηλέφωνο που να μπορεί κάποιος να βλέπει τα μηνύματα που δέχεται και στέλνει το κινητό που είναι μολυσμένο ? η με οποιονδήποτε άλλο τρόπο ? :blink:

Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away..
Link to comment
Share on other sites

Δεν αξιοποιήθηκε ΜΟΝΟ το αρχείο. Οι υπηρεσίες έχουν πολλούς τρόπους συλλογής στοιχείων. Συνεκτιμούν και συνδυάζουν. Τα χειρότερα είναι αυτά που ΔΕΝ ξέρεις ότι υπάρχουν. Αυτά που ανακοινώνουν είναι τα πιο ακίνδυνα.

 

Συμφωνω.

 

Από όσο ξέρω κανείς δεν έχει καταδικαστεί με βάση το περιεχόμενο ενός SMS. Ακόμη και τα ενοχοποιητικά e-mail τα βρίσκουν στους υπολογιστές των κατηγορουμένων και δεν είναι ποτέ προϊόντα υποκλοπής (τουλάχιστον όχι εκεινα που παρουσιάζονται στο δικαστήριο).

 

Δεν εχει σημασια, το sms ειναι η ακρη που θα πιαστουν, για να σε συνδεσουν με καποιον τρομοκρατη, μετα τα στοιχεια θα βρεθουν για να σε καταδικασουν.

 

Ας βρει. Ποια ακριβώς προσωπική σου ελευθερία παραβιάζει αυτο; Η τράπεζά σου και η εταιρια κινητής γνωρίζουν περισσότερα για σένα από όσα οι φίλοι σου και το κορίτσι σου. Σε ποιον τηλεφώνησες, πόσα βγάζεις, τι δάνεια και κάρτες έχεις, που χρησιμοποίησες την κάρτα σου και τι αγόρασες, αν ταξιδεύεις και πού και τόσα άλλα. Αυτό πώς το δέχεσαι?

 

Δεν παιρνω δανεια και δεν εχω καρτες, ταξιδευω οταν εχω λεφτα, παω οπου θελω, πληρωνω μονο μετρητα. Η τραπεζα κραταει αρχειο (βιβλιαριο) και ειναι λογικο να ξερει τι καταθετω, γιατι καποτε θα τα παρω πισω! επισεις την εταιρια κινητης το μονο που την νοιαζει ειναι ποσο μιλησα και τι θα πληρωσω και οχι τι ειπα.

Αυτα μπορω να τα ανεχτω γιατι δεν γινετε αλλιως, αλλα οχι να μας πασαρουν καθε χαζομετρο, οπως τις καμερες και τα αρχεια, ως λυση για την παταξη της τρομοκρατιας, τα αποτελεσματα τα ειδαμε, ειχανε στοιχεια και τα αγνοουσαν, στο μετρο υπαρχουν σε καθε γωνια καμερες και τι εγινε? βοηθησαν πουθενα? το μονο που καταφεραν ειναι να βρουν τους νεκρους τρομοκρατες κατοπιν εορτης, εμενα αυτο με πειραζει περισσοτερο και οχι το ποσο θα επιρεαστει το προσωπικο απορρητο, στο κατω κατω δεν εχω να κρυψω τπτ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν παιρνω δανεια και δεν εχω καρτες, ταξιδευω οταν εχω λεφτα, παω οπου θελω, πληρωνω μονο μετρητα.

Ίσως επειδή είσαι ακόμη μικρός και δεν έχεις μόνιμη δουλειά. Σε πέντε χρόνια τα ξαναλέμε. Πάντως αυτό που λέω ισχύει και δεν το αμφισβητείς. Χαίρομαι.

 

Η τραπεζα κραταει αρχειο (βιβλιαριο) και ειναι λογικο να ξερει τι καταθετω, γιατι καποτε θα τα παρω πισω! επισεις την εταιρια κινητης το μονο που την νοιαζει ειναι ποσο μιλησα και τι θα πληρωσω και οχι τι ειπα.

Μάλλον δεν το εξήγησα καλα. Το θέμα είναι ότι η τράπεζα και η εταιρία κινητής του καθενός καταγράφουν και γνωρίζουν περισσότερα πράγματα από όσα ξέρει η γκόμενά μας και αυτό δεν μας πειράζει.

 

οχι να μας πασαρουν καθε χαζομετρο, οπως τις καμερες και τα αρχεια, ως λυση για την παταξη της τρομοκρατιας, τα αποτελεσματα τα ειδαμε, ειχανε στοιχεια και τα αγνοουσαν, στο μετρο υπαρχουν σε καθε γωνια καμερες και τι εγινε? βοηθησαν πουθενα? το μονο που καταφεραν ειναι να βρουν τους νεκρους τρομοκρατες κατοπιν εορτης, εμενα αυτο με πειραζει περισσοτερο και οχι το ποσο θα επιρεαστει το προσωπικο απορρητο, στο κατω κατω δεν εχω να κρυψω τπτ.

Θα στο εξηγήσω απλά: Μπαίνεις σε ένα κοσμηματοπωλείο κρατώντας όπλο. Απειλείς την υπάλληλο, αδειάζεις τη βιτρίνα και το ταμείο, φεύγεις. Πουλάς τα κοσμήματα σε κλεπταποδόχο και παίρνεις το χρήμα. Σε εμπόδισε κανείς; Όχι. Βρήκες κάποια δυσκολία; Ούτε μισή. Πάμε παρακάτω.

 

Σε κατέγραψαν οι κάμερες. Οι υπάλληλοι έδωσαν την περιγραφή σου. Με την εικόνα σου και τις πληροφορίες που συνέλεξαν οι αρχές από τα "καρφιά" της πιάτσας (και το κύκλωμα των κλεπταποδόχων) τελικά συλλαμβάνεσαι.

 

Αυτό είναι το νόημα. Η κάμερα στο ταβάνι δεν εμποδίζει κανέναν να εγκληματίσει, βοηθά όμως τις αρχές να βρουν τους ενόχους και να βελτιώσουν την ασφάλεια. Εσένα σου φαίνονται χαζομέτρα αλλά στη θέση σου θα περίμενα μερικά χρόνια ακόμη ώστε με τη σοφία της ηλικιας και των εμπειριών να μπορώ να κρίνω καλύτερα τα πράγματα και να μην έχω απόλυτη άποψη για πράγματα που δεν γνωρίζω.

 

Τελείως φιλικά...

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac
Link to comment
Share on other sites

Οκ Ovelix :geek: , αν θέλεις να είσαι το κορόιδο :wacko: αυτών που ελέγχουν τον κόσμο :knife: :whip: :rtfm: δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Δικαίωμά σου στο κάτω κάτω.

Πάντως , εγώ δεν θα πάρω :wink:

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον δεν το εξήγησα καλα. Το θέμα είναι ότι η τράπεζα και η εταιρία κινητής του καθενός καταγράφουν και γνωρίζουν περισσότερα πράγματα από όσα ξέρει η γκόμενά μας και αυτό δεν μας πειράζει.

 

Πρωτα πρωτα υπερβαλεις. Αλλα αν το σκεφτεις δεν γινετε και αλλιως! τι θα κανεις? θα πεις στην τραπεζα "για σας παρτε 10.000ε" και μετα απο 1χρονο θα πας να πεις "ηρθα να παρω τα λεφτα μου δεν με θυμαστε"? τραπεζα ειναι σαφως και θα θελει τα στοιχεια σου.

 

Θα στο εξηγήσω απλά: Μπαίνεις σε ένα κοσμηματοπωλείο κρατώντας όπλο. Απειλείς την υπάλληλο, αδειάζεις τη βιτρίνα και το ταμείο, φεύγεις. Πουλάς τα κοσμήματα σε κλεπταποδόχο και παίρνεις το χρήμα. Σε εμπόδισε κανείς; Όχι. Βρήκες κάποια δυσκολία; Ούτε μισή. Πάμε παρακάτω.

 

Σε κατέγραψαν οι κάμερες. Οι υπάλληλοι έδωσαν την περιγραφή σου. Με την εικόνα σου και τις πληροφορίες που συνέλεξαν οι αρχές από τα "καρφιά" της πιάτσας (και το κύκλωμα των κλεπταποδόχων) τελικά συλλαμβάνεσαι.

 

Αυτό είναι το νόημα. Η κάμερα στο ταβάνι δεν εμποδίζει κανέναν να εγκληματίσει, βοηθά όμως τις αρχές να βρουν τους ενόχους και να βελτιώσουν την ασφάλεια. Εσένα σου φαίνονται χαζομέτρα αλλά στη θέση σου θα περίμενα μερικά χρόνια ακόμη ώστε με τη σοφία της ηλικιας και των εμπειριών να μπορώ να κρίνω καλύτερα τα πράγματα και να μην έχω απόλυτη άποψη για πράγματα που δεν γνωρίζω.

 

Μονο που συνηθως ενας καμικαζι θα ειναι νεκρος και μαζι και ολοι οι γυρω του, οποτε δεν βλεπω να συλλαμβανετε κανεις.

Και επιπλεον μιλας για ενα καταστημα, που δεν ειναι δημοσιος χωρος, ο ιδιοκτητης μπορει να βαλει καμερες για να προστατευει και δεν τον νοιαζει τιποτα παραπανω.

 

Εσυ εισαι σιγουρος οτι μια χωρα χρησιμοποιει καμερες και αλλες μεθοδους παρακολουθησης γιατι νοιαζετε για την ασφαλεια μας?

Link to comment
Share on other sites

Εσυ εισαι σιγουρος οτι μια χωρα χρησιμοποιει καμερες και αλλες μεθοδους παρακολουθησης γιατι νοιαζετε για την ασφαλεια μας?

 

Δεν μας αναφέρεις μερικούς λόγους τότε αν δεν είναι για το θέμα της ασφάλειας;

Link to comment
Share on other sites

Οκ Ovelix :geek: , αν θέλεις να είσαι το κορόιδο :wacko: αυτών που ελέγχουν τον κόσμο :knife: :whip: :rtfm: δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Δικαίωμά σου στο κάτω κάτω.

Πάντως , εγώ δεν θα πάρω :wink:

Cool. Πες μας όμως πώς ακριβώς σχεδιάζεις να μην γίνεις το κορόιδο αυτών που ελέγχουν τον κόσμο. Γιατι το να λες απλά "διαφωνώ και δεν μου αρέσει" είναι τζάμπα μαγκιά.

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac
Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!
  • The topic was unlocked
  • The topic was pinned

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...