Jump to content

Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το να συγκρίνουμε έτσι σκέτα νούμερα είναι σχετικά επιπόλαιο. Ας σκεφτούμε τις ιδιαιτερότητες της κάθε τεχνολογίας.

Κινητά

--------

- Μεταβλητή ισχύς ανάλογα με το δίκτυο, το κινητό και το τρέχον σήμα

- Ισχύς υψηλή μόνο κατά τη διάρκεια της κλήσης (σε ένα πρόγραμμα 120 λεπτών το μήνα, και περίπου άλλων τόσων να δέχεσαι από άλλους, είναι μόλις 8 λεπτά την ημέρα, σχετικά διεσπαρμένα στη διάρκεια της ημέρας).

- Το κινητό οι περισσότεροι το κρατάνε δίπλα στο αυτί και επηρεάζει περισσότερο αυτό.

Wi-fi

--------

- Σαφώς μικρότερη ισχύς 100-200 mw

- Ωστόσο συνεχής, πράγμα που σημαίνει ότι εν δυνάμει εκτίθεσαι σε αυτή και 24 ώρες την ημέρα, πόσο μάλλον σε επιχειρηματικά περιβάλλοντα που τα AP είναι και περισσότερα

- Μεγαλύτερη η απόσταση συνήθως από ένα AP αλλά πολλοί δουλεύουν έχοντας τέτοια δίπλα τους σε απόσταση αναπνοής.

- Διαφορετική συχνότητα 2.4 (και μερικά 5) GHz όπου δεν έχουν γίνει ακόμα σημαντικά πειράματα.

Με τα παραπάνω θέλω να πω ότι είναι επιπόλαιο να κάνουμε συγκρίσεις, ειδικά τη στιγμή που δεν έχουν γίνει ακόμα εκτεταμένα πειράματα σε ανθρώπους και δεν γνωρίζουμε τη φύση τέτοιων ακτινοβολιών. Όχι να γίνουμε μανιακοί ότι όλα είναι επικίνδυνα, αλλά ας σκεφτούμε λίγο και την αρχή της προφύλαξης που ισχύει πλέον.

;)

"The reasonable man adapts himself to the world; the unreasonable one persists in trying to adapt the world to himself. Therefore, all progress depends on the unreasonable man." George Bernard Shaw

• Απαντήσεις 12,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

απο τις κεραίες των ραδιο-τηλεοπτικών σταθμών μεγαλύτερη ζημιά παθαίνεις. Μην στεναχωριέσαι, αν πάθεις κάτι...μάλλον δεν θα είναι απο το ασύρματο δίκτυο.

Από τις κεραίες των ραδιο-τηλεοπτικών παθαίνεις μόνο αν είσαι πολύ κοντά. Οι περισσότεροι όμως μένουν πολύ μακριά από αυτές.

Ενώ το wi-fi είναι δίπλα μας όλη μέρα.

Maxwell theory describes it all.

"The reasonable man adapts himself to the world; the unreasonable one persists in trying to adapt the world to himself. Therefore, all progress depends on the unreasonable man." George Bernard Shaw

Οι κεραίες που είναι σε απόσταση μερικών χλμ απο το σπίτι μου, εκπέμπουν περί τα 10-20kw. Λίγες θα μου πεις ; Βάλε ραδιοφωνικούς σταθμούς, λινκ κτλ,κτλ... βάλε τώρα πόσες είναι και το οτι εκπέμπουν 24 ώρες/24ωρο και καταλαβαίνεις πιο κάνει πιο μεγάλη ζημιά.

Το ίδιο περίπου φαντάζομαι οτι συμβαίνει και στην Αθήνα στο πάρκο των κεραιών των σταθμών.

Ναι εσύ που μένεις κοντά σε πάρκο με τόσες κεραίες, έχεις μεγαλύτερο κίνδυνο. Μην ξεχνάς βέβαια την εκθετική μείωση με την απόσταση.

Απλά ο μέσος άνθρωπος δεν ζει τόσο κοντά σε μεγάλα πάρκα κεραιών, και για εκείνον αναφερόμαστε ότι κινδυνεύει από το wi-fi όσο δεν έχουμε αποδείξει ότι κινδυνεύει.

Και μετράει επίσης η προσθετική ακτινοβολία από πολλαπλές πηγές. Κι εσύ κινδυνεύεις από το wi-fi, απλά σου φαίνεται μικρή η ακτινοβολία μπροστά σε αυτό που παίρνεις από το πάρκο κεραιών. Αλλά στο σύνολο αναφέρεσαι σε ήδη μεγάλα ποσά ισχύος.

Prin apo 5 mhnes peripou evala Dsl.Tote agorasa kai ena router gia na diamoirazw thn syndesh mou.To wifi einai monimws anoixto.Arage h aktinovolia tou ephreazei thn ygeia mas...?Mhpws den einai telika toso kalh idea na xrhsimopoioume tetoius router..?

Και εγώ αυτή την απορία έχω μέχρι που σκέφτομαι να συνδέσω το modem-router(FritzBox Fon WLAN) με USB αντι με WiFi......:blink:

Θέλει περισσότερο διερεύνηση το θέμα πιστέυω............

Ας πούμε τις απόψεις μας!!!!!!!!

NO ONE LIVES FOREVER

http://briefcase.pathfinder.gr/download/pasxos/16349/209847/0/vba0de3e06e.gif

Ναι εσύ που μένεις κοντά σε πάρκο με τόσες κεραίες, έχεις μεγαλύτερο κίνδυνο. Μην ξεχνάς βέβαια την εκθετική μείωση με την απόσταση.

Απλά ο μέσος άνθρωπος δεν ζει τόσο κοντά σε μεγάλα πάρκα κεραιών, και για εκείνον αναφερόμαστε ότι κινδυνεύει από το wi-fi όσο δεν έχουμε αποδείξει ότι κινδυνεύει.

Και μετράει επίσης η προσθετική ακτινοβολία από πολλαπλές πηγές. Κι εσύ κινδυνεύεις από το wi-fi, απλά σου φαίνεται μικρή η ακτινοβολία μπροστά σε αυτό που παίρνεις από το πάρκο κεραιών. Αλλά στο σύνολο αναφέρεσαι σε ήδη μεγάλα ποσά ισχύος.

Υπάρχουν μεγαλύτερες πηγές ακτινοβολίας για να στεναχωρηθώ οτι θα πάω απο καρκίνο στον εγκέφαλο απο ένα wireless ή απο ένα τόσο μικρό πομποδέκτη. Ο φούρνος μικροκυμάτων κάνει την ίδια και χειρότερη δουλειά όταν κάθεσαι 1 λεπτό και ζεσταίνεις το φαγητό που θας φας. Μην τρελένεστε με τόσο μικρές πηγές ακτινοβολίας. Για να κάνουν ζημιά θα έπρεπε να είναι πολλαπλάσιες. Αυτό που θέλω απλά να πω είναι οτι (αν κάνουν ζημιά) είναι ελάχιστη σε σχέση πάντα με άλλες πηγές που είναι πολύ πιο βλαβερές.:X

Το ποιά όμως ακτινοβολία είναι επικίνδυνη και ποιό είναι το όριο «ασφάλειας» είναι πολύ σχετικό. Και αυτό αποδεικνύεται από το ότι τα τελευταία χρόνια κατεβαίνουν όλο και πιο πολύ τα όρια ασφάλειας. Πράγμα που προκύπτει από τις νέες έρευνες.

Και είναι καλό να μην το παίζουμε και τόσο σίγουροι ότι τα 200 mW είναι λίγα για να προκαλέσουν πρόβλημα, αφού ΔΕΝ έχουν γίνει ακόμα έρευνες πάνω σε ανθρώπινους ιστούς σε αρκετές συχνότητες, πέραν αυτών της κινητής τηλεφωνίας.

Ούτε μπορούμε να πούμε ότι «αφού οι κεραίες των ραδιο-τηλεοπτικών σταθμών είναι πολύ επικίνδυνες, τότε από το Wi-fi δεν κινδυνεύεις αφού είναι λιγότερο επικίνδυνο». Στο θέμα μας αναρωτιόμαστε απλά αν το wi-fi είναι επικίνδυνο, δεν μάς απασχολεί τι συμβαίνει και με άλλες τεχνολογίες.

Δεν αμφιβάλω μ'αυτά που λες, σκέψου όμως το εξής. Τι σε επηρεάζει περισσότερο: Τα 200 Mw που θα παίξουν όλη την ημέρα ή τα w ή kwatt απο διάφορες άλλες πηγές ; Όπως και να είναι, νομίζω οτι είναι μικρή η ζημιά. Απλά μένει να αποδειχθεί αργότερα στο μέλλον οτι άλλα πράγματα κάνουν μεγαλύτερη ζημιά. Δεν έχω κανένα κέρδος να υποστηρίζω οτι δεν γίνετια ζημιά απο AP, αλλά η εκπεμπόμενη ισχύς μου φαίνεται αμιλιτέα.

Αν αναφερθούμε στην ίδια απόσταση από την πηγή της ακτινοβολίας, ναι σαφώς τα KW επηρεάζουν περισσότερο.

Αλλά αν είσαι κάποια χιλιόμετρα από μια πηγή κάποιων KW, περισσότερο επηρεάζεσαι από τα 200mW που είναι σε λίγα εκατοστά δίπλα σου.

Να μην ξεχνάμε 2 βασικά πράγματα:

- Η ακτινοβολία μειώνεται εκθετικά με την απόσταση, και είναι συγκεκριμένα αντιστρόφως ανάλογη του τετραγώνου αυτής.

- Κάθε συχνότητα έχει διαφορετική επιρροή στους ανθρώπινους ιστούς, και υπάρχει ισχυρή απόκλιση σε χαμηλές και υψηλές συχνότητες.

Επίσης, για να μην το παιδεύουμε άλλο, επειδή στον κόσμο που διαβάζει το θέμα, νομίζει ότι γίνεται διαγωνισμός ποιά τεχνολογία κάνει την περισσότερη ζημιά στον άνθρωπο, απλά να πούμε ότι όλες οι ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες θεωρούνται ύποπτες από κάποια όρια και πάνω, και καλό είναι να βλέπουμε συνολικά το θέμα.

Δηλαδή, πάρε μια ακτινοβολία από τις ραδιο-τηλεοπτικές κεραίες, πάρε λίγο και από τις κεραίες κινητής (αν βρίσκονται κοντά σου), πάρε από το κινητό σου αρκετή όταν το έχεις δίπλα στο κεφάλι, πάρε από το wi-fi AP, πάρε από τη wi-fi client κάρτα σου, πάρε από το φούρνο μικροκυμάτων, πάρε από τις γραμμές υψηλής τάσης, πάρε και γενικά από άλλες συσκευές, καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορούμε να μελετήσουμε ΚΑΘΕ πηγή ακτινοβολίας ξεχωριστά αν ξεπερνάει το όριο, αλλά αν στο ΣΥΝΟΛΟ περνάνε ένα όριο επικινδυνότητας. Και έχω την αίσθηση ότι εκεί ως κοινωνία ως τώρα χάνουμε την ουσία. Ότι μελετάμε κάθε πηγή ξεχωριστά σαν μην υπήρχαν όλες οι υπόλοιπες. Και θα παραμείνουμε πειραματόζωα σε ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα που έγιναν σε ανθρώπους. Και για να μην παρεξηγούμαι χρησιμοποιώ ευρέως όλες τις νέες τεχνολογίες, απλά κοιτάζω να προστατεύομαι όπου είναι εφικτό.

Δηλαδή, πάρε μια ακτινοβολία από τις ραδιο-τηλεοπτικές κεραίες, πάρε λίγο και από τις κεραίες κινητής (αν βρίσκονται κοντά σου), πάρε από το κινητό σου αρκετή όταν το έχεις δίπλα στο κεφάλι, πάρε από το wi-fi AP, πάρε από τη wi-fi client κάρτα σου, πάρε από το φούρνο μικροκυμάτων, πάρε από τις γραμμές υψηλής τάσης, πάρε και γενικά από άλλες συσκευές, καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορούμε να μελετήσουμε ΚΑΘΕ πηγή ακτινοβολίας ξεχωριστά αν ξεπερνάει το όριο, αλλά αν στο ΣΥΝΟΛΟ περνάνε ένα όριο επικινδυνότητας. Και έχω την αίσθηση ότι εκεί ως κοινωνία ως τώρα χάνουμε την ουσία. Ότι μελετάμε κάθε πηγή ξεχωριστά σαν μην υπήρχαν όλες οι υπόλοιπες. Και θα παραμείνουμε πειραματόζωα σε ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα που έγιναν σε ανθρώπους. Και για να μην παρεξηγούμαι χρησιμοποιώ ευρέως όλες τις νέες τεχνολογίες, απλά κοιτάζω να προστατεύομαι όπου είναι εφικτό.

Συμφωνώ απόλυτα και εδώ φαντάζομαι οτι για μένα τελειώνει το θέμα.

εχει μελλον, επενδυσεις γινονται, ακριβο ακομα μεν αλλα για εμενα πολυ χρησιμο εργαλειο, ιδιως το mobile internet

Μεχρι στιγμης 3 μερες με 3g συσκευη ακομα ψαχνω δικτυο... στην περιφερεια, λιγα χιλιομετρα εξω απο την θεσσαλονικη, ασε τις χρεωσεις δεν τις αναφερω καν.

Επειδη το εψαξα λιγο το θεμα θελω τη βοηθεια σας φιλοι μου. Η Νοκια εχει εκδοσει μια εφαρμογη για ακροαση shoutcast σταθμων-που εκπεμπουν και στην Ελλαδα- στην παρακατω διευθυνση http://opensource.nokia.com/projects/s60internetradio/ClientPage.html . Η εφαμρογη Internet radio s60 ειναι ανοικτου λογισμικου, την περασα στο ΝΟΚΙΑ 6681 που εχει symbian 8.0a αλλα τα αρχεια μου λενε οτι ειναι κατεστραμμενα και δεν τα εγκαθιστα. Η Νοκια λεει οτι υποστηρζει την 3η εκδοση του symbianOS. Εχετε καμια αποψη?

Αν πραγματικα οι εταιρειες το παρουν ζεστα θα δουμε και χαμηλες υπηρεσιες αλλα και καλες τιμες.

αντε να δουμε μειωση τιμων, βαρεθηκα να περιμενω...

Συντομα ομως θα δουμε υλοποιησεις απο ευρωπαικες εταιρειες αλλα πιστευω οτι η διαχειριση εικονικου πληκτρολογιου αφορα περισσοτερο το θεμα λογισμικου και λιγοτερο αλλων παραγοντων. Αρα αμα εχουμε καταλληλο software κατι γινεται...

και εγω οπως και καποιοι αλλοι οταν τα παιζει η μπαταρια αλλαζω και το κινητο

Συμφωνω απολυτα!!!!!!!!!!!!

Δεν συνηθιζω να παιρνω εξτρα μπαταρια για το κινητο, λογω του οτι σιγουρα θα το εχω βαρεθει πριν τα ''παιξει'' η μπαταρια του................οποτε καινουργια μπαταρια μαζι με ενα καινουργιο κινητο!!!!!

[sIGPIC][/sIGPIC] ........Ο Χρόνος είναι Χρήμα ! ! ! ! !

Είδα χτες ένα παιδί στην παρέα που είχε gps πλοήγηση, με χάρτες κλπ στο κινητό του, αλλά δεν θυμόταν το όνομα της εταιρείας που το πήρε.

Ξέρει κανείς περισσότερες πληροφορίες; Μου είπε και ότι είναι δωρεάν ως τις 15 Αυγούστου!!

Τι πηρε δωρεαν;;το κινητο,το προγραμμα πλοηγησης,το gps;;

Για ψαξτο λιγο,λιγο απιθανο μου φαινεται.......εγω παντως δεν εχω ακουσει κατι τετοιο τελευταια.....................

[sIGPIC][/sIGPIC] ........Ο Χρόνος είναι Χρήμα ! ! ! ! !

Μάλλον πρόκειται για το Nav4All, οποίο διατίθεται δωρεάν μαζί με τους χάρτες

αλλά δεν υποστηρίζονται όλα τα κινητά. Στη σελίδα http://www.nav4all.com/site/IE/index.php μπορείς να βρεις πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις συσκευές που υποστηρίζει, καθώς και να το κατεβάσεις αν έχεις συμβατή συσκευή.

Κι εγώ άκουσα πως είναι καλό αυτό το Nav4All. Είναι όντως δωρεάν και έχει και τους περισσότερους χάρτες, όπως επίσης και ελληνικές φωνές

Το έχω δει, αλλά δεν είναι καθόλου πρακτικό. Είναι αργό οπότε απαιτεί αργές κινήσεις.

Επίσης βάλε ένα χαρτί με τα πλήκτρα και πες μου αν μπορείς να πληκτρολογήσεις. Επίσης είναι πολύ μικρό σε μέγεθος.

ontws...

fainetai poly disxristo!!!:D :D :D

alla einai poly efetzidiko!

:p :p :p

• The title was changed to Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!
  • The topic was unlocked
  • The topic was pinned