amyroukai Δημ. March 20, 2019 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2019 Η εστίαση/φωτομέτρηση με άγγιγμα, δουλεύει μόνο σε συνδυασμό με τράκινγκ στο αυτόματο ή αλλιώς μόνο στο manual; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
guy_fawkes Δημ. March 20, 2019 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2019 στο manual. Παίξε λίγο με αυτό,θα εκπλαγείς με τις διαφορές! Κάνε ταπ σε φώς και ύστερα ταπ σε σκοτεινό μέρος στο ίδιο σκηνικό και θα δείς πως αλλάζει όλη η φωτογραφία. Παράθεση Sony Xperia go, Sony Xperia M5, Sony Xperia 1 II, Sony Xperia 1 III, Sony Xperia 1 IV, Google Pixel 7 pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgerapp Δημ. March 20, 2019 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2019 Και στο αυτόματο εάν έχεις κλείσει την ανίχνευση αντικείμενου με άγγιγμα κάνει φωτομέτρηση όπως επίσης βγαίνει η μπάρα της έκθεσης δεξιά και την πας όπου θες ανάλογα το τι θες να κάνεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
amyroukai Δημ. March 20, 2019 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2019 Στο αυτόματο απλά δεν έχει καμία απόκριση στην οθόνη, τι στο καλό. Με την ανίχνευση ότι "λοκάρει" το κρατάει ακόμα και αλλάζοντας το κάδρο, ακόμα και καρέκλα ας πούμε. Έκανα μιά φωτογράφιση την Κυριακή και προσπαθούσα να μην "καούν" κάποια ανοιχτόχρωμα αντικείμενα σε σκούρο καφέ φόντο, ήθελα να μετρήσει αυτά, τελικά δεν το κατάφερα σε όλες τις φωτογραφίες. Επίσης στο 100% είχε αρκετό κόκκο, παρά το γεγονός ότι έγινε μεσημέρι με πολύ (έμμεσο) φως η λήψη, είχε επιλέξει ISO250 από ότι βλέπω στο EXIF. Δεν την γλιτώνω την DSLR απλά έλεγα μήπως το έκλεβα λίγο καιρό, τελικά δεν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgerapp Δημ. March 20, 2019 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2019 Θα με τρελάνεις; Κλείνεις την ανίχνευση αντικείμενου. Πας στην κάμερα,πατα σε φως μετά σε σκιά. Τι κάνει;δεν αλλάζει έκθεση; Επίσης η μπάρα της έκθεσης δεν βγαίνει στα δεξιά;να την πας πάνω κάτω; Μάθε το κινητό πρώτα που είναι ο παιδικός σταθμός και μετά πας σε Dslr . Όχι βέβαια ότι θα πάρεις και πολλά από αυτό σαν γνώση αφού οι κάμερα έχει πολλά πράγματα παραπάνω. Αλλά μάθε το. Σταθερά σκηνικά δεν επιτρέπεται να τα βγάζετε άσχημα,εκεί δηλαδή που έχετε χρόνο. Ανθρώπους ναι το καταλαβαίνω αλλά σταθερά όχι. Έχουν edit βέβαια αλλά η ποιότητα είναι του κινητού. Σε αυτή στο ύψωμα με την πόλη κάνε όσο ζουμ θες και δες λεπτομέρεια!!! Το κινητό έχει καλή κάμερα και δε το συζητώ αυτό. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
loypis Δημ. March 20, 2019 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2019 ρε παιδια...πλακα κανετε?...τι φωτογραφιαρες ειναι αυτες..!!!! επαθα πλακα...σαν καρτ ποσταλ ειναι...!!!! απλα....ουαου !!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
amyroukai Δημ. March 20, 2019 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2019 το κινητό έχει καλή κάμερα ναι. συζητάω για indoors λήψη. και είχα "κλείστρο χαμόγελου" στο αυτόματο ξεχασμένο... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ratatouis Δημ. March 20, 2019 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2019 Με edit Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
amyroukai Δημ. March 20, 2019 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2019 Αυτή με το φίδι έχει τις ίδιες "ατέλειες" που με χάλασαν σε αυτήν που έβγαλα, οι οποίες δεν υπάρχουν σε φωτό κάμερας. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgerapp Δημ. March 20, 2019 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2019 Κάποια στιγμή θα φτιάξουν ένα θεματακι για κατόχους Sony να βάζουν τις φωτογραφίες τους κακες/καλές και να συζητάμε.θα το ποσταρω εδώ να τα λέμε εκεί και να μοιραζόμαστε τις φωτογραφίες μας. Ratatouis άψογες δυνατές!!!! Indoor παιδιά έχουνε θέμα τα περισσότερα κινητά,ο τεχνητός φωτισμός τα κάνει μπίλιες όλα. Δεν είμαστε mate δεν είμαστε pixel αλλά δεν απέχουμε κιόλας. Ούτε αυτά indoor θα βγάζανε άψογες. Για αυτό λέω σε σταθερό κινητό μπορείς να πάρεις το max ,και αν χρειαστεί να πέσει αρκετά το κλείστρο βάρα ριπή να βγει έστω μια ακίνητη. Για ανθρώπους βαράμε και ότι βγει μέσα στο σπίτι! Και φυσικά να ξεχωρίζουμε την στιγμή,δε νοείται να σηκώνεις το κινητό και να τραβάς σε δύσκολες συνθήκες και να περιμένεις να βγουν καλές. Εγώ δεν το σηκώνω καν.μενει τσέπη. Τώρα σε γενέθλια παρέα ναι κ.α ναι αλλά γενικά δε θα πάρω φωτογραφία εάν γνωρίζω ότι θα βγει μάπα. Έχω πολλές φωτογραφίες από τα παιδιά μου φίλους και σκέτα σκηνικά,οι 95% είναι μέρα και οι άλλες νύχτα η μέσα στο σπίτι με τις κίτρινες λάμπες του σαλονιού.ετσι όμως έχω μόνο καλές φωτογραφίες. Από το z5c είχα φωτογραφίες της οικογένειας μου που ο κολλητός με το s8 ούτε τις ακουμπαγε καθώς μυρωδιάς (τον έχω δει να τραβά βίντεο με το κινητό ΚΑΘΕΤΟ!!!!! ) . Και το z5 ήταν δυσκολο,όχι βράδυ αλλά μολις έφευγε το μεσημέρι ο θόρυβος έφευγε άνεμος με τα πολλά μικρά πίξελ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
amyroukai Δημ. March 20, 2019 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2019 (edited) Σε φωτό τοπίου/outdoors από βόλτες και εκδρομές δεν έχω παράπονο, πλην μερικών δύσκολων περιπτώσεων με ήλιο και έντονες αντιθέσεις όπου φαίνεται η έλλειψη dynamic range σε σχέση με κάμερα. Edited March 20, 2019 by amyroukai ορθογραφικό Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgerapp Δημ. March 20, 2019 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2019 Αυτή με το φίδι έχει τις ίδιες "ατέλειες" που με χάλασαν σε αυτήν που έβγαλα, οι οποίες δεν υπάρχουν σε φωτό κάμερας. Ποιες είναι να ξεχωρίζω και εγώ. Δεν έχω ιδέα από κάμερα. Σίγουρα δε το συζητάμε θα είναι πολύ πολύ μπροστά. Αλλά είμαι και τεμπέλης σε κάποια θέματα. Μου αρέσει η φωτογραφία αλλά βαριέμαι να κουβαλάω μηχανή!!! Κατέβασε και την mx και βάρα hdr με αυτή για δοκιμη σε αυτά που λες,και όχι μόνο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
amyroukai Δημ. March 20, 2019 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2019 (edited) Δες τι εννοώ... https://ibb.co/XSLxvBZ https://ibb.co/2MbH7WF Η δεύτερη είναι από τις δικές μου σε εξωτερικό χώρο με ήλιο, ούτε στο 200% δεν βλέπεις "κόκκο" αυτή είναι 100% από κάμερα, στον ίδιο χώρο, με το ίδιο φως, άλλη ημέρα. η διαφορά είναι τεράστια. https://ibb.co/34ZTn6M Edited March 20, 2019 by amyroukai Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgerapp Δημ. March 20, 2019 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2019 Ναι σωστός κατάλαβα τι εννοείς. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
amyroukai Δημ. March 20, 2019 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2019 Και φυσικά δεν εννοώ ότι "φταίει το τηλέφωνο" σε κάτι, ο αισθητήρας φταίει που σε όλα τα τηλέφωνα είναι μιά σταλιά. Για χρήση social media είναι υπέρ αρκετό το αποτέλεσμα, ακόμα και οι νυχτερινές με καλύπτουν. Μόλις το μεγενθύνεις 100% (που σπάνια χρειάζεται, έπεσα στην περίπτωση αυτές τις μέρες) φαίνεται το που χάνει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
guy_fawkes Δημ. March 21, 2019 Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2019 Κάποια στιγμή θα φτιάξουν ένα θεματακι για κατόχους Sony να βάζουν τις φωτογραφίες τους κακες/καλές και να συζητάμε.θα το ποσταρω εδώ να τα λέμε εκεί και να μοιραζόμαστε τις φωτογραφίες μας. Ratatouis άψογες δυνατές!!!! Indoor παιδιά έχουνε θέμα τα περισσότερα κινητά,ο τεχνητός φωτισμός τα κάνει μπίλιες όλα. Δεν είμαστε mate δεν είμαστε pixel αλλά δεν απέχουμε κιόλας. Ούτε αυτά indoor θα βγάζανε άψογες. Για αυτό λέω σε σταθερό κινητό μπορείς να πάρεις το max ,και αν χρειαστεί να πέσει αρκετά το κλείστρο βάρα ριπή να βγει έστω μια ακίνητη. Για ανθρώπους βαράμε και ότι βγει μέσα στο σπίτι! Και φυσικά να ξεχωρίζουμε την στιγμή,δε νοείται να σηκώνεις το κινητό και να τραβάς σε δύσκολες συνθήκες και να περιμένεις να βγουν καλές. Εγώ δεν το σηκώνω καν.μενει τσέπη. Τώρα σε γενέθλια παρέα ναι κ.α ναι αλλά γενικά δε θα πάρω φωτογραφία εάν γνωρίζω ότι θα βγει μάπα. Έχω πολλές φωτογραφίες από τα παιδιά μου φίλους και σκέτα σκηνικά,οι 95% είναι μέρα και οι άλλες νύχτα η μέσα στο σπίτι με τις κίτρινες λάμπες του σαλονιού.ετσι όμως έχω μόνο καλές φωτογραφίες. Από το z5c είχα φωτογραφίες της οικογένειας μου που ο κολλητός με το s8 ούτε τις ακουμπαγε καθώς μυρωδιάς (τον έχω δει να τραβά βίντεο με το κινητό ΚΑΘΕΤΟ!!!!! ) . Και το z5 ήταν δυσκολο,όχι βράδυ αλλά μολις έφευγε το μεσημέρι ο θόρυβος έφευγε άνεμος με τα πολλά μικρά πίξελ. Για το bold διαφωνώ-αν και τα λέμε και αλλού εμείς-ακόμα και το Sony M5 που έχω τις βγάζει θολές-ξεπλυμένες στο ζουμ αλλά χωρίς θόρυβο,είναι τι ψάχνει κάποιος όπως είχες πεί και εσύ και πολλοί άλλοι.Σε όλα τα υπόλοιπα έχεις δίκιο και εγω χθές ήθελα να τραβήξω τα παιδιά στο μπάνιο και πολύ απλά ρύθμισα κλείστρο και ριπή,τελικά κράτησα 3 :) ----- προσθήκη μηνύματος 12 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- δείγματα φωτό απο galaxy s10 https://imgur.com/gallery/FS9CT0O https://imgur.com/a/SBMd7Va https://imgur.com/a/53TD7nu Τελικά το παίρνω πίσω Γιώργο:lol: και θόρυβο και ξεπλυμένες Παράθεση Sony Xperia go, Sony Xperia M5, Sony Xperia 1 II, Sony Xperia 1 III, Sony Xperia 1 IV, Google Pixel 7 pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgerapp Δημ. March 21, 2019 Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2019 Ο φακος σε μεγεθος φακης ποτε δε θα βγαλει βραδυ διχως θορυβο εαν δεν υπάρχει εχει πέσει πολύ noise reduction και δε θα κανει τα πορτρέτα μια μηχανης με φακουδαρες οσο καλο software και να γράψουν οι oem. Εχουμε παρασυρθεί και εχουμε καβαλήσει το καλαμι και εχουμε μπουκαρει στα νερά των dslr με αμανέ ότι πιάσαμε τον παπα απο τα @ρχιδι@ διοτι ετσι πανε να μας πείσουν οι κατασκευαστές!!!! Και οταν βλεπουμε οτι κατι μας χαλάει στεναχωριομαστε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
guy_fawkes Δημ. March 21, 2019 Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2019 Ο φακος σε μεγεθος φακης ποτε δε θα βγαλει βραδυ διχως θορυβο εαν δεν υπάρχει εχει πέσει πολύ noise reduction και δε θα κανει τα πορτρέτα μια μηχανης με φακουδαρες οσο καλο software και να γράψουν οι oem. Εχουμε παρασυρθεί και εχουμε καβαλήσει το καλαμι και εχουμε μπουκαρει στα νερά των dslr με αμανέ ότι πιάσαμε τον παπα απο τα @ρχιδι@ διοτι ετσι πανε να μας πείσουν οι κατασκευαστές!!!! Και οταν βλεπουμε οτι κατι μας χαλάει στεναχωριομαστε. Πόσο δίκιο έχεις!!! Παράθεση Sony Xperia go, Sony Xperia M5, Sony Xperia 1 II, Sony Xperia 1 III, Sony Xperia 1 IV, Google Pixel 7 pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mak25 Δημ. March 21, 2019 Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2019 Ο φακος σε μεγεθος φακης ποτε δε θα βγαλει βραδυ διχως θορυβο εαν δεν υπάρχει εχει πέσει πολύ noise reduction και δε θα κανει τα πορτρέτα μια μηχανης με φακουδαρες οσο καλο software και να γράψουν οι oem. Εχουμε παρασυρθεί και εχουμε καβαλήσει το καλαμι και εχουμε μπουκαρει στα νερά των dslr με αμανέ ότι πιάσαμε τον παπα απο τα @ρχιδι@ διοτι ετσι πανε να μας πείσουν οι κατασκευαστές!!!! Και οταν βλεπουμε οτι κατι μας χαλάει στεναχωριομαστε. Έτσι ακριβώς! Παράθεση Sony Ζ5 compact, Sony XZ1, Sony Xperia 5 - Samsung Galaxy tab S2 2016 Kia sportage ex full Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leongr18 Δημ. March 21, 2019 Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2019 Έχω τα ακουστικά από το νοτε 8 τα akg. Μόλις τα συνδέω στο σονυ, σε μουσική μου παίζει σε χαμηλή ένταση, ενώ στις κλήσεις με το που καλώ ακούγεται ένας συνεχόμενους τσιριχτος ήχος. Ξέρει κανένας τι παίζει; θέλει κανέναν αντάπτορα όπως πχ πιο παλιά τα νοκια; Παράθεση Στου κωφού την πόρτα , πάρε την πόρτα και φύγε... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgerapp Δημ. March 22, 2019 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2019 Επειδή εμείς με το xz1 κατέχουμε την μερίδα του λέοντος ανάμεσα στους κατόχους των Sony συσκευών από z5 και μετά οποίος θέλει να ασχοληθεί η να βελτιωθεί και αυτός και όλοι μας στον τομέα της κάμερας των κινητών μας ας περάσει από το νέο θέμα που άνοιξε πάνω σε αυτό. http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=476403 Μακάρι να γίνει ένα ενεργό θέμα και να μπορούμε όλοι να παίρνουμε τα μέγιστα από την συσκευή μας. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aras Δημ. March 24, 2019 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2019 Παιδιά στη διόρθωση φακού τι είναι η ποιότητα εικόνας και τι ή διόρθωση παραμόρφωσης; Δε βλέπω να χρησιμεύουν σε κάτι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgerapp Δημ. March 24, 2019 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2019 Aras στο post 1666 εχω δείγματα με την παραμόρφωση. Ασε το στην διόρθωση παραμόρφωσης και οχι στην ποιότητα εικόνας. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aras Δημ. March 26, 2019 Κοινοποίηση Δημ. March 26, 2019 Πάντως έχω παρατηρήσει ότι ακόμα και όταν κάνεις ζουμ πάνω σε μια φωτογραφία που έχεις βγάλει δε χάνει όπως σε άλλα κινητά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgerapp Δημ. March 26, 2019 Κοινοποίηση Δημ. March 26, 2019 Την ημέρα ο 19ρης έχει καλή λεπτομέρεια για αυτό και δεν χάνει τόσο εύκολα. Βέβαια σε σχέση με ποια άλλα κινητά λες;διότι όλα τα καλά τηλέφωνα έχουν πολύ καλή λεπτομέρεια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts