Jump to content

Leon_08

Members
  • Δημοσιεύσεις

    146
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Leon_08's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Φήμη

  1. Leon_08

    Sony Xperia XZ1

    Το τελευταίο 6 μηνο κάπου, είχα πρόβλημα με το Wi-Fi, αργούσε να συνδεθεί, επίσης κάποιες φορές δεν έμπαινε καν με Data, ενώ είχε full σήμα H+ η 4G+, η αργούσε η δεν φόρτωνε τίποτα. Εκανα επαναφορά δικτύων αλλά τίποτα.Μετά πήγα στις εφαρμογές, πάτησα πάνω δεξιά στις 3 τελείες "εμφάνιση συστήματος" και έκανα εκκαθάριση cache στην εφαρμογή Wi-Fi και σε όσες εφαρμογές έχουν σχέση με Wi-Fi και με το δίκτυο της sim. Το κινητό ξεκόλλησε και πλέον συνδέεται μια χαρά.Γλίτωσα το hard reset. Οσοι έχετε πρόβλημα δοκιμάστε το.
  2. Leon_08

    Sony Xperia XZ1

    Το παρήγγειλα σήμερα online, αφού πρώτα διεκρίνισα τηλεφωνικώς να πάω απο'κεί να μου κάνουν και τοποθέτηση γιατί δεν υπήρχε επιλογή παραλαβής απο την φυσική έδρα τους.Είπαν να επιλέξω αποστολή με courier και να γράψω στην υποσημείωση οτι θα πάω εκεί. Τέλος της άλλης εβδομάδας η απο την άλλη Δευτέρα θα το έχουν. Χθες είδα 1 μικρή ρωγμή μήκους κάπου 3mm και βάθους μερικά δέκατα του χιλιοστού που φαίνεται σαν μαυρίλα και δεν καθαρίζεται, μάλλον εισχώρησε βρωμιά μέσα. Δεν καταλαβαίνω πως έγινε, το κινητό δεν έπεσε ούτε πιέστηκε.Μπορεί να το πέταξα στο κρεβάτι όπως συνηθίζω απο το 1 μέτρο και να ακούμπησε πάνω στα κλειδιά, έχω αγχωθεί μην έφτασε μέχρι την οθόνη. Τα άλλα 2 ραγίσματα είναι επιφανειακά στο tempered glass και έχουν γίνει στην αριστερή άκρη γιατί εκεί δεν εφαρμόζει και αφήνει κενό.Για πλάκα έγιναν και είμαι πολύ προσεκτικός.
  3. Leon_08

    Sony Xperia XZ1

    Το tempered glass που έχω δεν εφαρμόζει στις άκρες για 2-3 mm και αφήνει κενά στις άκρες, για αυτό έχει σπάσει σε 2 σημεία στην αριστερή άκρη και απο το 1 σημείο έχει κάνει ράγισμα διαγώνια στην οθόνη. Ψάχνω το tempered glass της 3MK και υπάρχει μόνο σε 1 κατάστημα με παράδοση 4-14 ημέρες.Τα υπόλοιπα 2 είναι εκτός Αθήνας.Είναι 7H και υποτίθεται πως θα εφαρμόζει χωρίς κενά: https://www.skroutz.gr/s/25190255/3MK-FlexibleGlass-3D-Xperia-XZ1.html Είναι μάλλον η καινούρια έκδοση απο αυτό: https://www.skroutz.gr/s/18378402/3MK-Flexible-Tempered-Glass-Xperia-XZ1.html Εχω βρεί και full tempered glass που καλύπτει όλη την οθόνη αλλά δεν ξέρω αν θα εφαρμόζει σωστά στις άκρες που η οθόνη έχει καμπύλη έτσι ώστε να μην το ξεκολλήσει η Spigen, χλωμό νομίζω με 9H σκληρότητα. https://www.skroutz.gr/s/13126144/Full-Tempered-Glass-9H-2-5D-Sony-Xperia-XZ1-Black.html
  4. Leon_08

    Sony Xperia XZ1

    Απλό με 4€, κάποια στιγμή θα βάλω της 3m που είναι με σκληρότητα 7H και ελπίζω να πατάει όλο, αυτό που έχω αφήνει κενό θήκη έχω της Spigen την μαύρη rugged armor που εφαρμόζει τέλεια και το προστατεύει. Πάντως το κινητό είναι αρκετά δυνατό, λειτουργεί όπως ήταν άδειο, έχω 159 εφαρμογές και πιασμένα 40/64 GB.Εχω βάλει και 1 Samsung micro sd 128 GB.Παίζει όλα τα games, γρήγορο GPS που με έχει βοηθήσει αρκετά, stereo speakers, δεν κλείνει τις εφαρμογές, πραγματικά για 230€ που το πήρα αξίζει.
  5. Leon_08

    Sony Xperia XZ1

    Εχει εμφανίσει κάτω χαμηλά στα on screen buttons 2 μικρές γραμμές που φαίνονται ελαφρώς μόνο στο άσπρο χρώμα.Μάλλον θα τους το στείλω.Δεν έχω όμως 2ο κινητό... Μόνο 2-3 απλά των 20-30€. Αν αλλαχτεί η οθόνη, το tempered glass θα πεταχτεί.Επειδή εμένα έχει ραγίσει, θα το βγάλω πρίν το στείλω, γιατί είναι ικανοί να πούν πως φταίει αυτό, μόνο στην άκρη χτυπήθηκε το tempered glass και ράγισε διαγώνια.Κατά 90% ελπίζω να μην έχει σπάσει η οθόνη, θα φαινόταν. Αν βγάλω το tempered glass η κόλλα πως αφαιρείται χωρίς να γίνει ζημιά στην οθόνη;
  6. Leon_08

    Sony Xperia XZ1

    Ακόμα έχει εγγύηση 5 μήνες αλλά από όσο γνωρίζω οι μπαταρίες έχουν εγγύηση για 6 μήνες. Το έχεις στείλει μετά απο 6 μήνες και σου έχουν κάνει δωρεάν αντικατάσταση μπαταρίας;
  7. Leon_08

    Sony Xperia XZ1

    Γνωρίζει κανείς πόσο κοστίζουν τα μεταφορικά για να σταλεί και να επιστραφεί στην Omnitech και πόσο χρεώνουν για αλλαγή μπαταρίας; Για να αλλαχτεί όμως η μπαταρία, θα πρέπει να βγεί όλη η μπροστά πρόσοψη, που σημαίνει πως θα πεταχτεί το tempered glass. ΥΓ:Σκέφτομαι να το πουλήσω και να πάρω το Nova 5T.Καλύτερες κάμερες, μεγαλύτερη οθόνη με μικρά bezels, μεγαλύτερη αυτονομία και Android 10.Ομως θα χάσω τα stereo speakers, την αδιάβροχοποίηση, την θύρα mini jack και τη micro sd.
  8. Leon_08

    Sony Xperia XZ1

    Μόλις το τσέκαρα μέσω της εφαρμογής Video to MP3 Converter: 1)Το HD είναι σε 1280x720p-30 fps-12.000 kb/s *Audio acc 48.000 Hz-155 kb/s 2)Το HD πλήρες μέγεθος είναι σε ανάλυση FHD (1920x1080p) στα 30 fps-17.000 Kb/s *Audio acc 48.000 Hz-155 kb/s 3)Το FHD σε 1920x1080p 60 fps-30.000 kb/s *Audio acc-48.000 Hz-155 kb/s Αυτά τα 3 βίντεο τα τράβηξα τώρα σε μικρό χώρο με φωτισμό λάμπας φθορίου, ίσως η τιμή kb/s στο βίντεο να αλλάζει λίγο προς τα πάνω ή κάτω ανάλογα με τον φωτισμό.Η τιμή αυτή είναι το bitrate (Ρυθμός δειγματοληψίας); Τα 60 fps χρειάζονται καλό φωτισμό, σε χαμηλό φωτισμό τα 30 fps έχουν καλύτερη ποιότητα βίντεο.Το slow motion ακόμα πιο πολύ φωτισμό, αλλιώς βγαίνει χάλια. Το σωστό θα ήταν να γράφει στο άλμπουμ αυτά τα στοιχεία στις λεπτομέρειες.
  9. Leon_08

    Sony Xperia XZ1

    Αν θυμάμαι σωστά, στο βίντεο υπήρχε επιλογή για FHD 30 fps και 60 fps, έχουν αφαιρέσει την 1η επιλογή και μετά υπάρχουν μόνο οι επιλογές HD και πλήρες HD με ανάλυση 1280x720p. Τι βλακεία είναι αυτό; Επίσης ο ήχος της εγγραφής του βίντεο, ακούγεται σωστά στο κινητό, αλλά σε φορητό ηχείο (JBL GO2) χάνονται τα μπάσα και ο ήχος ακούγεται ξερός.Θα τσεκάρω κανά βίντεο στο PC να καταλάβω.Στο ίδιο ηχείο ο ήχος ακούγεται σωστός απο κινητό J5 2017. Κάτι άλλο που είναι εκνευριστικό, η περιστροφή της οθόνης είναι ευαίσθητη, έχω το κινητό σε κάθετη θέση και μόλις ανοίγω κάποια εφαρμογή ανοίγει σε οριζόντια θέση.Τι σ@@@ά calibration έχουν κάνει;Απο την 1η ημέρα το κάνει, δεν είναι πρόβλημα απο πέσιμο.Το πρόβλημα το έχω δεί και απο γνωστό Ελληνα στο You Tube. Οι χρωματικές ρυθμίσεις της οθόνης δεν φτιάχνουν με τίποτα χειροκίνητα όταν έχουμε επιλέξει την τυπική η επαγγελματική λειτουργία, τα δείχνει ξεθωριασμένα.Μόνο στην επιλογή πολύ ζωντανή λειτουργία τα δείχνει σωστά, δυστυχώς τονίζοντας παραπάνω απο όσο πρέπει το μπλέ χρώμα.Πάλι καλά που αφήνει να πειράξουμε το WB. Αλλο "φάουλ" είναι που δεν επιτρέπει τον διαμοιρασμό αρχείων μέσω Wi-Fi direct, μόνο με εφαρμογή που πρέπει να υπάρχει και στα 2 κινητά.Δηλαδή δεν πρόκειται να γίνει με άλλο κινητό γιατί οι άλλες εταιρίες δεν έχουν αυτό τον περιορισμό και ο άλλος απλά δεν θα έχει κάποια σχετική εφαρμογή. Αυτοί οι περιορισμοί και τα περίεργα, δεν γίνονται ούτε σε κινητά των 150€. Δεν είναι μόνο που δεν επιτρέπουν την εγκατάσταση της Gcam, η εταιρία έχει και άλλα αρνητικά.
  10. Leon_08

    Sony Xperia XZ1

    Χάλια, ακόμα και το J5 2017 του αδερφού μου, έχει μερικούς μήνες πιο πρόσφατο security patch απο το XZ1 και απο android 7 έχει πάρει την 9. Πιθανόν να το παράτησαν γιατί δεν έκανε πολλές πωλήσεις;
  11. Leon_08

    Sony Xperia XZ1

    Ποιό security patch έχετε;Εγώ του Σεπτεμβρίου που το έδωσε Δεκέμβριο.
  12. Leon_08

    Sony Xperia XZ1

    Εμένα μου ήρθε notification στην οθόνη με ηχητικό μήνυμα γιατί έχω ενεργοποιημένη την επιλογή "φωνητικό μήνυμα ειδοποίησης" στις επιλογές προγραμματιστή. Δεν υπάρχει sms στην εφαρμογή, όμως η ειδοποίηση υπάρχει στο ιστορικό ειδοποιήσεων έκτακτης ανάγκης. Την τοποθεσία την έχω απενεργοποιημένη στην εφαρμογή sms.
  13. Leon_08

    Sony Xperia XZ1

    Εμένα βγάζει 2681, το έχω 15 μήνες το κινητό.Τους πρώτους 10-12 μήνες με normal χρήση κυρίως browsing με 1 φόρτιση την ημέρα, τους τελευταίους 3-5 μήνες το φορτίζω 2 φορές την ημέρα (οχι πάντα) γιατί παίζω κάποια games. Φόρτιση κάπου 7/10 φορές κυρίως 30%-80%(Λιγότεροι κύκλοι φόρτισης) και τις άλλες 3 φορές 30%-90%.Σπάνια το αφήνω να πέσει κάτω απο 30%.Μερικές φορές το έχω ξεχάσει και έχει πάει στο 100% αλλά έχω ενεργοποιημένη την φροντίδα μπαταρίας.Φορτίζω πάντα με τον δικό του φορτιστή και καλώδιο.
  14. Leon_08

    Sony Xperia XZ1

    Ακόμα με το security patch του Σεπτεμβρίου είμαστε...Το θετικό είναι πως η συσκευή λειτουργεί όπως την 1η ημέρα, άψογα.Χωρίς προβλήματα software η hardware.
  15. Leon_08

    Sony Xperia XZ1

    Δεν νομίζω να έχει ανακοινωθεί επίσημα απο την Sony, το είχα διαβάσει νομίζω απο σχόλια σε ξένο forum, ίσως στο Reddit.
×
×
  • Create New...