ddr2 Δημ. October 20, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2006 Εγώ δεν ισοπεδώνω τίποτα φίλε μου. Αυτοί που τα ισοπεδώνουν όλα είναι οι διάφοροι Λιακόπουλοι. Όλων των εθνικοτήτων. Που έχουν μπερδέψει την βούρτσα με το γνωστό. Τα link που παραθέτουμε εδώ με τα διάφορα κουλά, ανήκουν στην πλειοψηφία, σε Σκοπιανούς Λιακόπουλους ή σε Αλβανούς Λιακόπουλους, που "αποκαλύπτουν" την αλήθεια στον κόσμο. Όταν μιλάμε για Ινδοευρωπαίους δεν μιλάμε πλέον για καταγωγή. Αλλά για την γλωσσική οικογένεια που ανήκει η κάθε γλώσσα του πλανήτη. Και η ελληνική ανήκει ΣΙΓΟΥΡΑ στην ινδοευρωπαική γλωσσική οικογένεια και όχι σε κάποια άλλη. Αλλά από ότι φαίνεται το πρόβλημα είναι στην ονομασία (πάλι). Ας μην το επεκτείνω περισσότερο. Αγαπητέ μου φίλε, το θέμα είναι καθαρά ιστορικό και με διάφορες γλωσσολογικές παραφυάδες. Η άποψη μου είναι ότι ινδοευρωπαική φυλή δεν υπήρξε ποτέ(άλλωστε την θεωρία αυτή δεν την διατύπωσε κανένας επιστήμονας, αλλά κάποιος άσχετος με την ιστορία). Σε ότι αφορά τις γλωσσικές ομοιότητες που αναφέρεις δεν αποδεικνύουν τίποτα εφόσον(το γνωστό παράδειγμα)όταν οι Έλληνες έλεγαν πατήρ δεν υπήρχαν πχ λατίνοι να πούν pater.Πρόκειται για γλωσσικό δάνειο και όχι για απόδειξη "οικογενειακών γλωσσικών σχέσεων";) ;) Η συγκριτική γλωσσολογία ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να παραβλέπει την ορθή χρονολόγηση και την ιστορία. Τώρα θα μου πείς, καλά τα λατινικά, αλλά τα Σανσκριτικά???Τα αρχαία Ινδικά δλδ. Πώς τους δανείσαμε λέξεις ,αφού υποτίθεται ότι οι αρχαίοι Έλληνες δεν γνώριζαν κάν την ύπαρξή τους. Έ, όσο για αυτά, σε παραπέμπω ευθέως στο Λιακόπουλο(με τον οποίο συμφωνώ απόλυτα σε αυτά τα συγκεκριμένα θέματα) Και κάτι άλλο.Η ελληνική γλώσσα είναι κατά πολύ αρχαιότερη από όσο λέγεται.(δλδ πρώτο μισό του 8ου πΧ αιώνα). Καμία σχέση!!! Σε λίγο θα μας πούν ότι τα ομηρικά έπη δεν γράφτηκαν στα ελληνικά, αφού καλά-καλά δεν υπήρχαν ελληνικά τότε(όπως μας λένε).:p :p Κάθε αντίθετη άποψη φυσικά σεβαστή, αλλά το θέμα το έχω ψάξει αρκετά θέλω να πιστεύω.:O MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofil Δημ. October 20, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2006 Αγαπητέ μου φίλε, το θέμα είναι καθαρά ιστορικό και με διάφορες γλωσσολογικές παραφυάδες. Η άποψη μου είναι ότι ινδοευρωπαική φυλή δεν υπήρξε ποτέ(άλλωστε την θεωρία αυτή δεν την διατύπωσε κανένας επιστήμονας, αλλά κάποιος άσχετος με την ιστορία). Σε ότι αφορά τις γλωσσικές ομοιότητες που αναφέρεις δεν αποδεικνύουν τίποτα εφόσον(το γνωστό παράδειγμα)όταν οι Έλληνες έλεγαν πατήρ δεν υπήρχαν πχ λατίνοι να πούν pater.Πρόκειται για γλωσσικό δάνειο και όχι για απόδειξη "οικογενειακών γλωσσικών σχέσεων";) ;) Η συγκριτική γλωσσολογία ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να παραβλέπει την ορθή χρονολόγηση και την ιστορία. Τώρα θα μου πείς, καλά τα λατινικά, αλλά τα Σανσκριτικά???Τα αρχαία Ινδικά δλδ. Πώς τους δανείσαμε λέξεις ,αφού υποτίθεται ότι οι αρχαίοι Έλληνες δεν γνώριζαν κάν την ύπαρξή τους. Έ, όσο για αυτά, σε παραπέμπω ευθέως στο Λιακόπουλο(με τον οποίο συμφωνώ απόλυτα σε αυτά τα συγκεκριμένα θέματα) Και κάτι άλλο.Η ελληνική γλώσσα είναι κατά πολύ αρχαιότερη από όσο λέγεται.(δλδ πρώτο μισό του 8ου πΧ αιώνα). Καμία σχέση!!! Σε λίγο θα μας πούν ότι τα ομηρικά έπη δεν γράφτηκαν στα ελληνικά, αφού καλά-καλά δεν υπήρχαν ελληνικά τότε(όπως μας λένε).:p :p Κάθε αντίθετη άποψη φυσικά σεβαστή, αλλά το θέμα το έχω ψάξει αρκετά θέλω να πιστεύω.:O Φίλε μου ddr2. Φυσικά μπορείς να το πιστεύεις, αλλά επίτρεψέ μου να πω ότι το έχω ψάξει ακόμα περισσότερο. Έτσι και αλλιώς ο καθένας λέει ότι θέλει εδώ.:) Στο μήνυμά σου κάνεις ήδη πολλά λάθη. Και για την λέξη πάτερ ή καλύτερα για την ρίζα της και για τους Λατίνους και για τα δάνεια. Και φυσικά η ελληνική γλώσσα είναι πολύ αρχαιότερη του 8ου πχ αιώνα. Πολύ λίγες γλώσσες και ίσως καμία σύγχρονη ευρωπαϊκή γλώσσα δεν υπάρχει, που η δομή της να έχει σχηματιστεί τόσο πρόσφατα. Πόσο μάλλον η ελληνική που θεωρείται και μάλλον είναι, από τις αρχαιότερες στην οικογένειά της. Φυσικά δεν είναι δουλειά μου αλλά αν θες την γνώμη μου, άφησε τον Λιακό κατά μέρος και πάρε να διαβάσεις κανένα πιο σοβαρό βιβλίο σε ότι αφορά το θέμα. Ο Λιακό έχει λιγότερη σχέση με την γλωσσολογία ακόμα και από μένα και σένα. Το μόνο που του αναγνωρίζω είναι το ότι ξέρει να πουλά βιβλία. Αν θες μπορώ να σου δώσω ατελείωτη βιβλιογραφία για το θέμα, από πραγματικούς επιστήμονες και όχι κομπογιανίτες γλωσσολόγους. Φιλικά. Και φυσικά offtopic.:p http://img87.imageshack.us/img87/5766/paokul2.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panpap Δημ. October 20, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2006 Αγαπητέ μου φίλε, το θέμα είναι καθαρά ιστορικό και με διάφορες γλωσσολογικές παραφυάδες. Η άποψη μου είναι ότι ινδοευρωπαική φυλή δεν υπήρξε ποτέ(άλλωστε την θεωρία αυτή δεν την διατύπωσε κανένας επιστήμονας, αλλά κάποιος άσχετος με την ιστορία). Σε ότι αφορά τις γλωσσικές ομοιότητες που αναφέρεις δεν αποδεικνύουν τίποτα εφόσον(το γνωστό παράδειγμα)όταν οι Έλληνες έλεγαν πατήρ δεν υπήρχαν πχ λατίνοι να πούν pater.Πρόκειται για γλωσσικό δάνειο και όχι για απόδειξη "οικογενειακών γλωσσικών σχέσεων";) ;) Η συγκριτική γλωσσολογία ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να παραβλέπει την ορθή χρονολόγηση και την ιστορία. Τώρα θα μου πείς, καλά τα λατινικά, αλλά τα Σανσκριτικά???Τα αρχαία Ινδικά δλδ. Πώς τους δανείσαμε λέξεις ,αφού υποτίθεται ότι οι αρχαίοι Έλληνες δεν γνώριζαν κάν την ύπαρξή τους. Έ, όσο για αυτά, σε παραπέμπω ευθέως στο Λιακόπουλο(με τον οποίο συμφωνώ απόλυτα σε αυτά τα συγκεκριμένα θέματα) Και κάτι άλλο.Η ελληνική γλώσσα είναι κατά πολύ αρχαιότερη από όσο λέγεται.(δλδ πρώτο μισό του 8ου πΧ αιώνα). Καμία σχέση!!! Σε λίγο θα μας πούν ότι τα ομηρικά έπη δεν γράφτηκαν στα ελληνικά, αφού καλά-καλά δεν υπήρχαν ελληνικά τότε(όπως μας λένε).:p :p Κάθε αντίθετη άποψη φυσικά σεβαστή, αλλά το θέμα το έχω ψάξει αρκετά θέλω να πιστεύω.:O Υπάρχει ο νόμος του Γκρίμ (της γνωστής οικογενείας παραμυθάδων :p ) που δείχνει το πως σχετίζονται μεταξύ τους οι γλώσσες των ινδοευρωπαϊκών φυλών. http://en.wikipedia.org/wiki/Grimm's_law http://www.finucane.de/grimm.htm Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be RUNNING AROUND IN DARKENED ROOMS, MUNCHING MAGIC PILLS and listening to REPETITIVE ELECTRONIC MUSIC." Kristian Wilson, Nintendo, Inc, 1989 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. October 20, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2006 Φίλε μου ddr2. Φυσικά μπορείς να το πιστεύεις, αλλά επίτρεψέ μου να πω ότι το έχω ψάξει ακόμα περισσότερο. Έτσι και αλλιώς ο καθένας λέει ότι θέλει εδώ.:) Στο μήνυμά σου κάνεις ήδη πολλά λάθη. Και για την λέξη πάτερ ή καλύτερα για την ρίζα της και για τους Λατίνους και για τα δάνεια. Και φυσικά η ελληνική γλώσσα είναι πολύ αρχαιότερη του 8ου πχ αιώνα. Πολύ λίγες γλώσσες και ίσως καμία σύγχρονη ευρωπαική γλώσσα δεν υπάρχει, που η δομή της να έχει σχηματιστεί τόσο πρόσφατα. Πόσο μάλλον η ελληνική που θεωρείται και μάλλον είναι, από τις αρχαιότερες στην οικογένειά της. Φυσικά δεν είναι δουλειά μου αλλά αν θες την γνώμη μου, άφησε τον Λιακό κατά μέρος και πάρε να διαβάσεις κανένα πιο σοβαρό βιβλίο σε ότι αφορά το θέμα. Ο Λιακό έχει λιγότερη σχέση με την γλωσσολογία ακόμα και από μένα και σένα. Το μόνο που του αναγνωρίζω είναι το ότι ξέρει να πουλά βιβλία. Αν θες μπορώ να σου δώσω ατελείωτη βιβλιογραφία για το θέμα, από πραγματικούς επιστήμονες και όχι κομπογιανίτες γλωσσολόγους. Φιλικά. Και φυσικά offtopic.:p Και η έκπληξη!!! Δεν έχω ειλικρινά διαβάσει κανένα βιβλίο του Λιακόπουλου:lol: :lol: Αλλά αυτά που λέει ο Λιακό δεν είναι ούτε καινούρια ούτε από την κοιλιά του βγαλμένα. Είναι γνωστές εδώ και χρόνια (σε μένα τουλάχιστον, που είμαι παλιός αναγνώστης του Δαυλού(για ιστορικούς και μόνο λόγους)απόψεις. Anyway, είμαστε off topic για άλλη μια φορά...:rolleyes: MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. October 20, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2006 Και κάτι άλλο.Η ελληνική γλώσσα είναι κατά πολύ αρχαιότερη από όσο λέγεται.(δλδ πρώτο μισό του 8ου πΧ αιώνα). Καμία σχέση!!! Σε λίγο θα μας πούν ότι τα ομηρικά έπη δεν γράφτηκαν στα ελληνικά, αφού καλά-καλά δεν υπήρχαν ελληνικά τότε(όπως μας λένε).:p :p Πρώτο μισό του 8ου αιώνα, έχουμε τα πρώτα γραπτά κείμενα από τα οποία μπορούμε να βγάλουμε (κάποια) συμπεράσματα. Ο γραπτός λόγος όμως είναι ασήμαντος όσον αφορά την εξέλιξη της γλώσσας. Το ότι δηλαδή τα πρώτα κείμενα εμφανίζονται τότε δεν σημαίνει ότι τότε εμφανίστηκε και η γλώσσα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. October 20, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2006 Πρώτο μισό του 8ου αιώνα, έχουμε τα πρώτα γραπτά κείμενα από τα οποία μπορούμε να βγάλουμε (κάποια) συμπεράσματα. Ο γραπτός λόγος όμως είναι ασήμαντος όσον αφορά την εξέλιξη της γλώσσας. Το ότι δηλαδή τα πρώτα κείμενα εμφανίζονται τότε δεν σημαίνει ότι τότε εμφανίστηκε και η γλώσσα. Υπάρχουν κατά πολύ αρχαιότερα κείμενα, όπως για παράδειγμα κείμενα γραμμικής γραφής Α καιΒ(σαν τις βιταμίνες ένα πράγμα:p ) που εξ όψεως και μόνο, ακόμα και κάποιος αδαής μπορεί να καταλάβει ότι πρόκειται για ελληνική γραφή. MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofil Δημ. October 20, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2006 @Trobocop® Έτσι είναι σε ότι αφορά την σχέση γραπτού λόγου και εξέλιξης της γλώσσας. Και τα πράγματα πάνε ακόμα πιο πίσω, αν σκεφτούμε ότι η αποκρυπτογραφημένη και εξακριβωμένα πλέον ελληνική γραφή, Γραμμική Β μας πάει τουλάχιστον μισό αιώνα πιο πίσω από τον 8ο αιώνα πχ. Και τα πράγματα θα μπορούσαν να πάνε ακόμα πιο πίσω, αν κάποτε μεταφράσουμε την Γραμμική Α και διαπιστώσουμε ότι πρόκειται πάλι για την ελληνική γλώσσα. Αλλά εκεί είναι δύσκολα τα πράγματα. Είπαμε. Για την γραφή και όχι για την γλώσσα. Και όλα αυτά χωρίς φυσικά να λάβουμε υπόψιν τις θεωρίες του Λιακό και των αρθογράφων του Δαυλού που όλοι κάποτε διαβάσαμε. Τα περισσότερα από αυτά είναι παραμυθάκια φανατικών. Στην καλύτερη περίπτωση. @ddr2 "που εξ όψεως και μόνο, ακόμα και κάποιος αδαής μπορεί να καταλάβει ότι πρόκειται για ελληνική γραφή"; Ηρέμησε. http://img87.imageshack.us/img87/5766/paokul2.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. October 20, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2006 Υπάρχουν κατά πολύ αρχαιότερα κείμενα, όπως για παράδειγμα κείμενα γραμμικής γραφής Α καιΒ(σαν τις βιταμίνες ένα πράγμα:p ) που εξ όψεως και μόνο, ακόμα και κάποιος αδαής μπορεί να καταλάβει ότι πρόκειται για ελληνική γραφή. Άλλο πράγμα είπα εγώ, άλλο λες εσύ. Επίσης, οι γραμμικές Α και Β δεν είναι ελληνική γραφή, τουλάχιστον όχι με την έννοια που το εννοείς εσύ. Από μένα τέρμα το οφ τόπικ. Αν θες να συνεχίσουμε σε σχετικότερα θέματα κανένα πρόβλημα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PrinceLights Δημ. October 21, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2006 Ti einai auta pou grafete edw mesa re?? Edw konteuete na xathite oi idioi mesa stin Propaganda twn Skopianvn.. ELEOS RE Edw exoume kala NEA As ta doume ligo: Daily Press Briefing Tom Casey, Deputy Spokesman Washington, DC October 19, 2006 QUESTION: -- what is the position vis-୶is to the name which is difference between Greece and Skopje in the FYROM government the name because it's very important since FYROM has applied to become a NATO member and also a member of the European Union with the support of the U.S. Government? MR. CASEY: The decision that the United States made a little while ago with how to refer to Macedonia is a decision that is reflective of U.S. policy. As we've always said, we look to the discussions at the UN between Macedonia and Greece to ultimately work out an agreement between them on the naming issue. That continues to be our policy. QUESTION: That means also that you recognize also the existence of Macedonia language and ethnicity? MR. CASEY: It means we recognize Macedonia, the country, by its constitutional name. The United States Government does not recognize languages or other sort of sub-national groups like that as far as I know. http://www.state.gov/r/pa/prs/dpb/2006/74784.htm Me liga logia den anagnwrizoun Makedoniki Glwssa kai Ethnotita ----------------------- http://www.zoo.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. October 21, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2006 @ddr2 "που εξ όψεως και μόνο, ακόμα και κάποιος αδαής μπορεί να καταλάβει ότι πρόκειται για ελληνική γραφή"; Ηρέμησε. Μα η αποκρυπτογράφηση ή όχι της Γραμμικής Α δεν θα αποδείξει την ελληνικότητα ή όχι της γραφής. Αν κοιτάξεις ένα κείμενο Γραμμικής Α εύκολα θα διακρίνεις γράμματα όπως το "χ" το "θ" το "ρ" το "α" κλπ κλπ. Παράλληλα να θυμίσω και την θεωρία του Πασσά(στο βιβλίο "Θρακολογία", για όσους είχαν την τύχη να διαβάσουν ποτέ, γιατί σήμερα δυστυχώς μάλλον δεν την βρίσκεις πουθενά) που τοποθετεί τα ομηρικά έπη στο 12000πχ με βάση αστρονομικές μεθόδους. ΥΓ.:Ήρεμος είμαι βρε.:) Έτσι και αλλιώς, όλα αυτά τα θεωρώ επουσιώδη τελικά μπροστά στο φως του ελληνικού πολιτισμού και την προσφορά του στην παγκόσμια κοινότητα. MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofil Δημ. October 21, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2006 @ddr2 Δεν είναι έτσι. Μακάρι να ήταν τόσο απλά τα πράγματα. Το Α να ήταν Α κλπ Αν έχεις φαντασία μπορείς να δεις ότι θες στην Γραμμική Α. Αν ήταν τόσο εύκολο θα είχαμε καταφέρει να την αποκρυπτογραφήσουμε. Για προσπάθησε να βρεις οτιδήποτε σε μια πινακίδα σαν αυτήν: http://www.libraries.gr/nonmembers/gr/images/p_proistoriko2.jpg @PrinceLights Άσε τους χαρακτηρισμούς κατά μέρος. Και μην πανηγυρίζεις και πολύ με αυτά. Από όσο θυμάμαι οι Αμερικανοί μας έχουν μία στο λάδι και μία στο ξύδι και στο θέμα της Μακεδονίας και στα Ελληνοτουρκικά. Τον ένα μήνα υπάρχει μία δήλωση που συμφωνεί με τις δικές μας θέσεις και τον επόμενο κάποια που είναι υπέρ των Σκοπίων. Ανάλογα τις συγκυρίες και τις πιέσεις που θέλουν να ασκήσουν κάθε φορά. http://img87.imageshack.us/img87/5766/paokul2.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. October 21, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2006 http://abnet.agrino.org/htmls/H/H007.html Όχι ότι πρόκειται για θέσφατο, αλλά είναι οπωσδήποτε ενδιαφέρον :) MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofil Δημ. October 21, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2006 Τα έχω διαβάσει αυτά. Αλλά είναι μόνο εικασίες και μάλιστα καθόλου πιθανές. Αν βλέπω για αρχαιοελληνικούς πολιτισμούς στον Αμαζόνιο δεν συνεχίζω πλέον το διάβασμα. Κάποτε το έκανα. Τώρα περιμένω να ακούσω για πραγματικές αποδείξεις. http://img87.imageshack.us/img87/5766/paokul2.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. October 21, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2006 Τα έχω διαβάσει αυτά. Αλλά είναι μόνο εικασίες και μάλιστα καθόλου πιθανές. Αν βλέπω για αρχαιοελληνικούς πολιτισμούς στον Αμαζόνιο δεν συνεχίζω πλέον το διάβασμα. Κάποτε το έκανα. Τώρα περιμένω να ακούσω για πραγματικές αποδείξεις. Χμ, πιστεύεις όμως στην ύπαρξη της Ινδοευρωπαικής φυλής, αν και δεν υπάρχουν αποδείξεις για κάτι τέτοιο.:rolleyes: MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofil Δημ. October 21, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2006 Χμ, πιστεύεις όμως στην ύπαρξη της Ινδοευρωπαικής φυλής, αν και δεν υπάρχουν αποδείξεις για κάτι τέτοιο.:rolleyes: Λάθος φίλε μου. Το έγραψα και πριν αλλά δεν έδωσες σημασία. Δεν πιστεύω σε καμία Ινδοευρωπαϊκή φυλή. Το ξαναλέω. Πιστεύω ότι υπάρχει απόλυτη αλήθεια σε ότι αφορά τον διαχωρισμό των γλωσσών του κόσμου σε οικογένειες. Περισσότερο ή λιγότερο συγγενικές. Και εκεί υπάρχουν ατράνταχτες αποδείξεις. Εκτός αν δεν ΘΕΣ να τις δεις. http://img87.imageshack.us/img87/5766/paokul2.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MIB Δημ. October 21, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2006 Ti einai auta pou grafete edw mesa re?? Edw konteuete na xathite oi idioi mesa stin Propaganda twn Skopianvn.. ELEOS RE Edw exoume kala NEA As ta doume ligo: Daily Press Briefing Tom Casey, Deputy Spokesman Washington, DC October 19, 2006 QUESTION: -- what is the position vis-୶is to the name which is difference between Greece and Skopje in the FYROM government the name because it's very important since FYROM has applied to become a NATO member and also a member of the European Union with the support of the U.S. Government? MR. CASEY: The decision that the United States made a little while ago with how to refer to Macedonia is a decision that is reflective of U.S. policy. As we've always said, we look to the discussions at the UN between Macedonia and Greece to ultimately work out an agreement between them on the naming issue. That continues to be our policy. QUESTION: That means also that you recognize also the existence of Macedonia language and ethnicity? MR. CASEY: It means we recognize Macedonia, the country, by its constitutional name. The United States Government does not recognize languages or other sort of sub-national groups like that as far as I know. http://www.state.gov/r/pa/prs/dpb/2006/74784.htm Me liga logia den anagnwrizoun Makedoniki Glwssa kai Ethnotita an den anagnorizei kaneis tin glossa tous kai tin e8notita tous, tote ali8ia... ti glossa milane , kai ti e8notita einai!? parakalw na apantisete emperistatomena, oxi prosopikes idees-ektimiseis So this is how liberty dies, with thunderous applause Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Finn Δημ. October 21, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2006 Δεν υπάρχει μια εθνότητα στο κράτος τους. Γι αυτούς υπάρχουν Μακεδόνες,Αλβανοί και λοιποί. Τι υσχυέι? Σύμφωνα με την ιστορία το κράτος τους αποτελούν Βούλγαροι (τους οποίους η Σερβία φρόντισε να μετατρέψει σε "σέρβους"),Έλληνες και Σέρβοι. Ονόματα όπως Λυδία,Μαγδαληνή,Δέσποινα,Αντωνία, δείχνουν τις ελληνικές ρίζες αρκετών κατοίκων της ΠΓΔΜ.Απ την άλλη υπάρχουν πολλοί Σέρβοι (Stojkovic) οι οποίοι στην πορεία γίναν εθνικοί μακεδόνες (Stojkovski) όπως επίσης και οι Βούλγαροι (Todorov σε Todorovski). http://www.miui.gr Τα πάντα για τις MIUI ROMs αλλά και ελληνική μετάφραση! Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofil Δημ. October 21, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2006 Η απάντηση για την γλώσσα που μιλάνε είναι εύκολη. Παρεφθαρμένη Βουλγαρική. Με αρκετά σερβικά δάνεια αλλά και ελληνικά και φυσικά αλβανικά. Για την εθνότητα δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα. Αν υπήρχε έτοιμη απάντηση θα είχε λυθεί και το θέμα που συζητάμε εδώ. Θεωρίες υπάρχουν πολλές. Πέρα από τις επιμιξίες που είναι δεδομένες για όλες τις εθνότητες του κόσμου. http://img87.imageshack.us/img87/5766/paokul2.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Finn Δημ. October 21, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2006 Απάντηση υπάρχει.Αυτοί δε θέλουν να το δεχθούν. http://www.miui.gr Τα πάντα για τις MIUI ROMs αλλά και ελληνική μετάφραση! Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofil Δημ. October 21, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2006 Απάντηση υπάρχει.Αυτοί δε θέλουν να το δεχθούν. Το Μaλaκες δεν είναι εθνότητα :lol: :lol: :lol: http://img87.imageshack.us/img87/5766/paokul2.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. October 21, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2006 Ας διατηρηθεί ένα επίπεδο. Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofil Δημ. October 21, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2006 Λίγη πλάκα δεν βλάπτει. Ηρέμησε. http://img87.imageshack.us/img87/5766/paokul2.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mi3s Δημ. October 21, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2006 Πολύ σοβαρό το πρόβλημα πάντως.:mad:Και αυτοί το τραβάν στα άκρα.:mad::cry: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
QTiVoCo Δημ. October 21, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2006 Me liga logia den anagnwrizoun Makedoniki Glwssa kai Ethnotita Θετικότατη η απάντηση των Αμερικανών και νομίζω τώρα που ισχύει αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε, γιατί όπως ξέρουμε οι Αμερική αλλάζει γνώμες σαν τα πουκάμισα και ανάλογα πως την συμφέρει κάθε φορά... εύχομαι η Ελληνική κυβέρνηση να το εκμεταλλευτεί αυτό και γρήγορα να πιέσει προς επίλυση! ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MIB Δημ. October 21, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2006 paidia, egw to skeftika to 8ema poio irema kai me ta nea geopolitika stixeia pou fenonte ston orizonta kanonika den prepei na mas anisixei to problima me tin onomasia. katarxas i perioxi einai ena kazani pou brazi! i xwra FYROM einai mia xwra apo 2 e8notites, tous alvanous kai tous slavous. oi alvanoi apo kairo 8eloun na dynamosoun tin xwra tous me ka8e tropo , oi meionotites pou exoun sta geitonika tous kratoi einai loukoumaki gia aytous. ena apo ta krath ayta einai kai i FYROM! ena apo ta eykolotera krath gia prosartisi edafwn! an to kosovo paei pros alvania meria , anoigei kai i oreksi gia to komati tis FYROM na prosartistei stin alvania, i katastasi malista ekei einai akoma eykoloteri! mias , pou oi servoi kratoun poly aystiroteri stasi sto 8ema tis aposxisis, exwntas kai pio dynato kratos ( se sxesi me tin FYROM) otan loipon oi alvanoi kataferoun tin aposxisi tou kosovou , 8a exoun aneto prosxima me oles tis proipo8eseis gia tin aposxisi kai tou komatiou tis FYROM ! etsi petsokovete i idi mikri xwra! apo tin alli mera twra ( apo tin meria tou slavofonou komatiou tis FYROM , oi boulgaroi idi exoun katastrosei arga kai me8odika to sxedio tous! dinoune me gelia dikaiologitika etsi apla eley8era diavatiria se osous skopianous 8eloun . arkoi na ypograpsoun oti einai e8nikos boulgaroi! ayto idi exei faei 20000 apo tous polites tis FYROM! opote oute to ypoloipo kommati to blepw na ka8ete kala! i moni tous lisi einai na mpoune grigora grigora i se nato i se EE, alios o xronos douleyei kata tous! oso ka8isteroune toso megalonoun oi pi8anotites na xwristoune kai na fygoun ta komatia tous , se alvania- boulgaria , i stin kaliteri 2 aneksartita kommatakia! , to 8ema einai oti i ntora, pampoles fores anakinose oti i elliniki bouli ypo kamia sin8esi den prokite na psifisi eisodo xwras se NATO-EE me to onoma MAKEDONIA! tora, i allazoun onomataki kai sozonte , i mas kanoun pismata , kai ka8isteroune eksetias mas gia to onoma, kai tous troei i marmaga! ;) o xronos 8a diksei, prosopika pisteyw oti ta pragmata kinounte yper mas So this is how liberty dies, with thunderous applause Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts