Jump to content

Xiaomi Mi A1

Street
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω βάλει την camera Gcmode5 ,κάνω ρυθμίσεις για λήψη σε αρχείο raw, αλλά δεν το κάνει. Σε jpeg δουλεύει κανονικά. Καμμία βοήθεια??

Eιναι εγνωσμενο bug, απο χτες ομως κυκλοφορει καινουργια εκδοση που ισως λυνει το προβλημα.

Αν δεν την εχει παρει ηδη, θα του ερθει πολυ συντομα

Πότε κυκλοφόρησε καινούργιο update?

Βλέπω ότι το Feedback app καταναλώνει μπαταρία, έχετε παρατηρήσει κάτι; Μήπως να βρούμε τρόπο να το αφαιρέσουμε;

Βλέπω ότι το Feedback app καταναλώνει μπαταρία, έχετε παρατηρήσει κάτι; Μήπως να βρούμε τρόπο να το αφαιρέσουμε;

εμένα δεν τρώει τίποτα, αλλά αν θες, λογικά τα γνωστά(αν δεν είσαι root):app info-force stop-disable

εμένα δεν τρώει τίποτα, αλλά αν θες, λογικά τα γνωστά(αν δεν είσαι root):app info-force stop-disable

Δεν γίνεται να το κάνω disable:

https://drive.google.com/open?id=1GL6ekO9vsSUDSqFKs1RD1S1Ojm_C95Vw

Οπότε μάλλον root η λύση?

Όσον αφορά το root, απ'ότι έχω δει πλέον χρησιμοποιούμε magisk? Όσον αφορά την εγγύηση, τι γίνεται?

Εγώ στο δικό μου με Oreo παρατηρώ battery drain.Εχω κάνει factory reset από το 100% πάει στο 90% σε 1-2 λεπτά χωρίς κάποια εφαρμογή να τρέχει μόνο το wifi ανοιχτό.Με 7.1.2 με την ίδια χρήση περνούσα 1,5 μέρα άνετα.

Εγώ στο δικό μου με Oreo παρατηρώ battery drain.Εχω κάνει factory reset από το 100% πάει στο 90% σε 1-2 λεπτά χωρίς κάποια εφαρμογή να τρέχει μόνο το wifi ανοιχτό.Με 7.1.2 με την ίδια χρήση περνούσα 1,5 μέρα άνετα.
10% μέσα σε 1 με 2 λεπτά;

Δηλαδή σε 10 με 20 λεπτά από πλήρως φορτισμένο κλείνει;

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

10% μέσα σε 1 με 2 λεπτά;

Δηλαδή σε 10 με 20 λεπτά από πλήρως φορτισμένο κλείνει;

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Αώο το 100% μέχρι το 90% γίνεται αυτό το πράγμα μετά ειναι πιο νορμάλ η κατανάλωση αλλά και πάλι δεν μου κρατάει όσο κράταγε.

Δεν γίνεται να το κάνω disable:

https://drive.google.com/open?id=1GL6ekO9vsSUDSqFKs1RD1S1Ojm_C95Vw

Οπότε μάλλον root η λύση?

Όσον αφορά το root, απ'ότι έχω δει πλέον χρησιμοποιούμε magisk? Όσον αφορά την εγγύηση, τι γίνεται?

όχι δε θες root.εδώ υπάρχει ολόκληρο θέμα για το feedback.Για να τη βγάλεις, ακολουθείς αυτό τον οδηγό, οπότε στο τέλος η εντολή είναι "pm uninstall -k --user 0 com.miui.bugreport" για τον current user(δε το έκανα προσωπικά ακόμα).Λογικά στο επόμενο ota θα στην ξαναβάλει φυσικά

Μεγάλη απογοήτευση η μπαταρία για μένα.

Θα περιμένω την 8.0 που με αυτήν είδα διαφορά προς το καλύτερο στο 6p που είχε επίσης άθλια μπαταρία.

Αν όχι, έχει φύγει με ελαφρά

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Θα περιμένω την 8.0 που με αυτήν είδα διαφορά προς το καλύτερο στο 6p που είχε επίσης άθλια μπαταρία.

Καμία σχέση, το Μι Α1 έχει τρομερά καλή μπαταρία, ασύγκριτα καλύτερη από το 6p.

Το έχω εδώ και 2 μήνες και με όλες τις εκδόσεις η μπαταρία είναι τουλάχιστον πολύ καλή.

Εγώ βλέπω κάτι 5 και 6 ώρες οθόνης όταν με άλλα κινητά βλέπω τις μισες.

Κάτι κάνεις εσύ αν σου κρατάει λίγο.

Για δώσε στοιχεία χρήσης, εφαρμογές κλπ

Εφαρμογές όχι πάρα πολλές αλλά πάντα δεδομένα ανοιχτά και υψηλή ακρίβεια (high accuracy στην τοποθεσία).

Το έχω με δύο κάρτες sim.

Σε χρήση, μπορώ να πω πως πάει καλά, σε αναμονή......

Χωρίς να ακουμπάω το τηλέφωνο μόνο πέφτει. Το ίδιο στήσιμο είχα και σε aosp rom στο 4χ και ούτε drain είχα, όπως και τώρα δεν έχω και με παιχνίδια ακόμη έβλεπα 6-7 sot "χωρίς προσπάθεια". Είχε βέβαια μεγαλύτερη μπαταρία, αλλά πάλι. Η πτώση της μπαταρίας είναι πάντα σαν βουτιά.

Edited by cb600f

Υπάρχει πρόβλημα με την εφαρμογή μηνυμάτων της google, ενώ ο μετρητής δείχνει ότι θα στείλει μήνυμα με 160 χαρακτήρες όταν είναι ενεργοποιημένη η αποστολή απλών χαρακτήρων τελικά το στέλνει unicode και χρεώνεσαι ανάλογα 2-3 μηνύματα...

Δεν ξέρω αν προέρχεται από τη ενημέρωση της εφαρμογής ή από την εγκατάσταση της 8 γιατί στέλνω ελάχιστα μηνύματα οπότε δε το πήρα χαμπάρι πότε ξεκίνησε.

(Μερικές φορές οι εξυπνάδες στις απαντήσεις πληρώνονται nikchris)

Edited by spiliot

το 4χ πως σου φανηκε σε σχεση με το a1 ? αξιζει η μεταβαση?η μηπως να περασω μια aosp?

Εφαρμογές όχι πάρα πολλές αλλά πάντα δεδομένα ανοιχτά και υψηλή ακρίβεια (high accuracy στην τοποθεσία).

Το έχω με δύο κάρτες sim.

Σε χρήση, μπορώ να πω πως πάει καλά, σε αναμονή......

Χωρίς να ακουμπάω το τηλέφωνο μόνο πέφτει. Το ίδιο στήσιμο είχα και σε aosp rom στο 4χ και ούτε drain είχα, όπως και τώρα δεν έχω και με παιχνίδια ακόμη έβλεπα 6-7 sot "χωρίς προσπάθεια". Είχε βέβαια μεγαλύτερη μπαταρία, αλλά πάλι. Η πτώση της μπαταρίας είναι πάντα σαν βουτιά.

Mε ιδια χρηση, βγαζω 2 μερες και 5-6 ωρες στο Mi A1, και μιλαω πολυ με whatsapp και spotify και βιντεοκλησεις κλπ

Βασικα, εχει 50% καλυτερη μπαταρια απο το 1+3 μου.

(Μερικές φορές οι εξυπνάδες στις απαντήσεις πληρώνονται nikchris)

Ασοβαρος.

το 4χ πως σου φανηκε σε σχεση με το a1 ? αξιζει η μεταβαση?η μηπως να περασω μια aosp?

Μεταβαση απο ποιο σε ποιο;

Edited by nikchris

Απο xiaomi redmi note 4 σε mi a1

Δεν αξιζει η μεταβαση, γενικα ιδια τηλεφωνα ειναι. Και φυσικα θα πληρωσεις πολλα να πουλησεις το ενα και να αγορασεις το άλλο.

Το mi a1 εχει καλυτερη καμερα, το 4χ καλυτερη μπαταρια.

Το mi a1 φοραει στοκ, το 4χ miui.

soc εχoυν ιδιο, οθονη ιδια, αυτα

Απο xiaomi redmi note 4 σε mi a1
Αργά σήμερα με ειδοποίησαν ότι θα στείλουν το 4x μετά από επισκευή σπασμένης οθόνης που το έστειλα.

Άρα, θα πρέπει να διαλέξω ανάμεσα στα δύο.

Είμαι fun του καθαρού Android και δεν το έχω κρύψει ποτέ.

Είχα το 4x με aosp (slim), από την πρώτη μέρα. Εντάξει, από την τρίτη μέρα που χρειάστηκε να περιμένω για ξεκλείδωμα του bootloader.

4x

Μπαταρία πραγματικά απίστευτη. 8-9 ώρες sot για πλάκα και έπεφτε αν το έλιωνα στο wot blitz στις 6-7 ώρες!!!

Κάμερα άθλια. "Μα όχι, εγώ βγάζω καλές"....κουραφέξαλα. Είναι άθλια.

Ούτε μια, μα ούτε μια φορά δεν κόλλησε σε οτιδήποτε του έριξα στα μούτρα.

Mi A1

Περίμενα να την πατήσω και τελικά την πάτησα στο θέμα μπαταρία.

Ίσως το αδικό γιατί το έχω μόνο δύο μέρες, αλλά έτσι είναι. "Είναι καινούργιο, άσε να στρώσει" κλπ αστεία.

Δηλαδή το 4x μου το έδωσαν παλιό και στρωμένο. Λέω πάλι πως θα περιμένω για καλύτερο συμπέρασμα μερικές μέρες ακόμη. Ίσως φταίει που το συγκρίνω με το 4x, αλλά νομίζω είναι λογική σύγκριση. Το τίμημα της ομορφιάς (είναι πανέμορφο στα δικά μου μάτια το miA1) ήμουν διαθετειμένος να το θυσιάσω, αν είναι να είχε την ίδια μπαταρία σε μέγεθος.

Η κάμερα του είναι καλύτερη από του 4x.

Εννοείτε όλα αυτά με δύο sim, δεδομένα πάντα ανοιχτά, location high κλπ κλπ κλπ

Είμαι σε δίλημμα.

Edited by cb600f

Mi A1

Περίμενα να την πατήσω και τελικά την πάτησα στο θέμα μπαταρία.

Ίσως το αδικό γιατί το έχω μόνο δύο μέρες, αλλά έτσι είναι. "Είναι καινούργιο, άσε να στρώσει" κλπ αστεία.

Δηλαδή το 4x μου το έδωσαν παλιό και στρωμένο. Λέω πάλι πως θα περιμένω για καλύτερο συμπέρασμα μερικές μέρες ακόμη. Ίσως φταίει που το συγκρίνω με το 4x, αλλά νομίζω είναι λογική σύγκριση.

Εννοείτε όλα αυτά με δύο sim, δεδομένα πάντα ανοιχτά, location high κλπ κλπ κλπ

Είμαι σε δίλημμα.

Η μπαταρια του Α1 ειναι απλα διαστημικη για 5.5" 3080mah, Μου βγαζει πχ 5.5 ωρες οθονη σε 2 μερες με:

1) Μεγαλη χρηση δεδομενων (κλησεις whatsapp/browsing/relay/instagram/maps) πρεπει να εχω φαει 5Gb σε ενα μηνα σε data

2) Google now/assistant/location history enabled

3) Τεραστιο αριθμο φωτογραφιων, ολες συγχρονισμενες με το photos

4) Πολυ ακροαση spotify

5) Lastpass/Viber/relay pro/3 mail/instagram συνολο καμια 60ρια εφαρμογες

6) Ειναι το πρωτο κινητο android που να φοραει stock και να εχει τοσο σταθερη μπαταρια χωρις drains (και εχω αλλάξει πολλα)

7) Απολυτως καμια κινηση απο μενα για battery saving

Με την ιδια χρηση το 1+3 δεν βγαζει καν δευτερη μερα.

Δεν το δεχομαι αυτο που λες για την μπαταρια, το θεμα ειναι δικο σου.

Μακάρι!

Ελπίζω να βρω τι είναι. Μόνο κέρδος θα έχω γιατί μου αρέσει πραγματικά το τηλέφωνο.

Παρότι είπαν ότι θα πάρει μερικές βδομάδες η Xiaomi έβγαλε πριν λίγες ώρες το update σε 8 ξανά, με φτιαγμένα όπως υποστηρίζει τα bugs και πακετάκι με το security update του Ιανουαρίου. Για να δούμε...

Sourse: https://www.fonearena.com/blog/240555/xiaomi-mi-a1-android-oreo-resumes.html

• The title was changed to Xiaomi Mi A1