Jump to content

Xiaomi Mi A1

Street
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το τελευταίο που είχα ήταν ένα Doogee F5, πολύ τίμιο για τα λεφτά του, 2 απροβλημάτιστα χρόνια δεν χρειάστηκε καν να του κάνω root - αλλά από την άλλη ακόμη τρέχει android 5.1. Το τελευταίο το οποίο μου είχε σπάσει τα νεύρα από custom rom σε custom rom και που τελικά δεν δούλεψε σωστά ήταν το LG Nitro HD. Πια σκαλίζω μόνο όταν αξίζει (πχ αν δεν στρώσουν την κάμερα στο oreo, αναγκαστικά --> root κλπ, ενώ επειδή ραδιόφωνο δεν ακούω ποτέ δεν θα έμπαινα για αυτό στη διαδικασία). Το Α1 το πήρα για τα security updates που θα παίξουν τουλάχιστον για 2 χρόνια, ενώ είμαι σχεδόν σίγουρος ότι από όταν βγει το source του πυρήνα θα αρχίσουν να βγαίνουν custom rom, οπότε και μετά τη 2ετία (ή όποτε σταματήσει τελικά η επίσημη υποστήριξη) για δεύτερο τηλέφωνο μια χαρά θα είναι.

Για το oreo beta θα δούμε αν θα ανεβάσει πουθενά κανείς ένα backup που να μπορούν να το περάσουν όσοι θέλουν μέσω recovery για να μάθουμε και υπόλοιποι τι παίζει.

Πηρα και εγω το a1 και περιμενω να μου ερθει στα χερια.Διαβαζα εδω για το google camera και η διαδικασια φαινεται ευκολη με το ρουτ.το ερωτημα μου ειναι γινεται να το κανω unroot μετα για να μπορω να κανω κανονικα τα updates?

Βασικά και με root μπορείς να έχεις updates. Διάβασε τον οδηγό στο πρώτο μήνυμα.

Κατά τα άλλα ναι, μπορείς να το επαναφέρεις.

Πηρα και εγω το a1 και περιμενω να μου ερθει στα χερια.Διαβαζα εδω για το google camera και η διαδικασια φαινεται ευκολη με το ρουτ.το ερωτημα μου ειναι γινεται να το κανω unroot μετα για να μπορω να κανω κανονικα τα updates?

για να βαλεις google camera, πρεπει να περασεις το magisk module (που το λινκ που σου εδωσε ο antretng)

Eγω που το ειχα κανει root δεν πηρα το update καμια 20ρια ωρες μετα που βγηκε.

Ε, δεν περιμενα άλλο και εκανα factory reset. Μετα βρηκε το update κατευθειαν.

Απο το λινκ που εδωσε ομως ο antretng δεν καταλαβαινω αν το modul για την gcam ειναι systemless ή οχι

----- προσθήκη μηνύματος 16 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

To κινητο τωρα που μιλαμε εχει ακριβως 24 ωρες εκτος φορτιστη.

Εχει 5 ωρες και 20 λεπτα οθονη και εχει μεινει 12% μπαταρια.

• Αρκετη χρηση σε 4g (browsing, instagram, reddit)
  • Πολλες φωτο στη χτεσινη εξοδο.
  • Backup με google photos
  • Google now/assistant enabled
  • chat/ομιλια με whatsapp
  • Μουσικη με spotify (already downloaded playlists)

Γενικα 100% κανονικη χρηση χωρις να σκεφτομαι καθολου την μπαταρια.

Mε το update του Δεκεμβρη σαν να πηρε και λιγο τα πανω του και να πηγαινει πιο smooth (ισως φταιει οτι περασα την ρομ απο την αρχη με fastboot)

Aριστο.

Λοιπόν οι πρώτες εντυπώσεις μου μετά από 3 μέρες χρήσης είναι καλές και οι ελλείψεις του Vanilla Android αναμενόμενες

Μπαταρία

Το φόρτισα ως τώρα 2 φορές, αναμενόμενο γιατί σαν καινούργιο παιχνίδι το έχω τσακίσει !

Η μπαταρία του δεν με εντυπωσιάζει μέχρι στιγμής αν και θα περιμένω να κλείσει 4 πρώτους κύκλους φόρτισης για ασφαλή συμπεράσματα

Μετά το 100 % σε 8 ώρες σε standby το βράδυ είχε πέσει στο 90%.

Το αντίστοιχο redmi note 4 της δουλειάς μου που έχω περιστασιακά για να πέσει στο 90% περνάνε 3 μέρες !!!

Vanilla Android

Οι ελλείψεις του launcher του Vanilla Android είναι αρκετές και αναμενόμενες, σίγουρα όχι σημαντικές, αν και δεν θα έπρεπε να υπάρχουν αν θέλεις να το συγκρίνεις με το αντίπαλο δέος του IOS. Θα τα δικαιολογούσα στο KitKat 4 ή Lollipop 5.1 αλλά το Nougat 7 όχι

Το ήξερα πως θα λείπουν αρκετά πράγματα αλλά η Google θα έπρεπε να έχει μια απλή εφαρμογή πχ. για σημειώσεις, καιρό κλπ

To UI είναι OK, όμως αν έχεις επιλέξει Ελληνική γλώσσα, πολλά μηνύματα βγαίνουν στα Αγγλικά (!)

Για να βάλεις το ποσοστό της μπαταρίας στην μπάρα ειδοποιήσεων χρειάζεται να ενεργοποιήσεις κρυφά μενού κλπ.

Απο CPU είναι πολύ γρήγορο, πάει σφαίρα και σε σύγκριση με το παλιό μου 8 core Sony Μ4 έχει διπλάσια απόδοση στο Antutu

Bluetooth, GPS ΟK

Το δικό μου έχει το ακόμη security update του Νεομβρίου 2017

Μια καλή θήκη χρειάζεται τώρα και ένα καλό tempered glass και θα είναι ΟΚ

Xiaomi Poco X5 Pro (HyperOS 1.0.8.0, Android 14)

Λοιπόν οι πρώτες εντυπώσεις μου μετά από 3 μέρες χρήσης είναι καλές και οι ελλείψεις του Vanilla Android αναμενόμενες

Μπαταρία

Το φόρτισα ως τώρα 2 φορές, αναμενόμενο γιατί σαν καινούργιο παιχνίδι το έχω τσακίσει !

Η μπαταρία του δεν με εντυπωσιάζει μέχρι στιγμής αν και θα περιμένω να κλείσει 4 πρώτους κύκλους φόρτισης για ασφαλή συμπεράσματα

Μετά το 100 % σε 8 ώρες σε standby το βράδυ είχε πέσει στο 90%.

Το αντίστοιχο redmi note 4 της δουλειάς μου που έχω περιστασιακά για να πέσει στο 90% περνάνε 3 μέρες !!!

Vanilla Android

Οι ελλείψεις του launcher του Vanilla Android είναι αρκετές και αναμενόμενες, σίγουρα όχι σημαντικές, αν και δεν θα έπρεπε να υπάρχουν αν θέλεις να το συγκρίνεις με το αντίπαλο δέος του IOS. Θα τα δικαιολογούσα στο KitKat 4 ή Lollipop 5.1 αλλά το Nougat 7 όχι

Το ήξερα πως θα λείπουν αρκετά πράγματα αλλά η Google θα έπρεπε να έχει μια απλή εφαρμογή πχ. για σημειώσεις, καιρό κλπ

To UI είναι OK, όμως αν έχεις επιλέξει Ελληνική γλώσσα, πολλά μηνύματα βγαίνουν στα Αγγλικά (!)

Για να βάλεις το ποσοστό της μπαταρίας στην μπάρα ειδοποιήσεων χρειάζεται να ενεργοποιήσεις κρυφά μενού κλπ.

Απο CPU είναι πολύ γρήγορο, πάει σφαίρα και σε σύγκριση με το παλιό μου 8 core Sony Μ4 έχει διπλάσια απόδοση στο Antutu

Bluetooth, GPS ΟK

Το δικό μου έχει το ακόμη security update του Νεομβρίου 2017

Μια καλή θήκη χρειάζεται τώρα και ένα καλό tempered glass και θα είναι ΟΚ

Οι ελλειψεις ειναι ποιες; Που δεν εχει το keep και το news & weather προεγκατεστημενα; Καλο ειναι αυτο, οχι κακο.

Επισης, γιατην μπαταρια εγραψα πιο πανω, απλα δεν υπαρχει.

Για το ποσοστο θα συμφωνησω, δεν εχω καταλαβει γιατι δεν υπαρχει.

Για το ποσοστο θα συμφωνησω, δεν εχω καταλαβει γιατι δεν υπαρχει.

Σου δίνει την δυνατότητα να το βάλεις φυσικά. Υπάρχουν επιλογές για όλα.

Ο λόγος απ' ότι θυμάμαι από παλιά είναι απλός, και είναι ο ίδιος που κάποιοι δε θέλουν ούτε να φαίνεται η ώρα ή το ξυπνητήρι στην οθόνη. Τους αγχώνει(όσο κι αν ακούγεται περίεργο στους υπόλοιπους-κι εμένα μαζί)!

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Σου δίνει την δυνατότητα να το βάλεις φυσικά. Υπάρχουν επιλογές για όλα.

Έπρεπε να έχει ξεκάθαρη επιλογή στα settings.

Σε όλα τα κινητά έχει το ποσοστό δηλαδή και ...στο Βιλαμπαχο ακόμα τρίβουν.....

Οι ελλειψεις ειναι ποιες; Που δεν εχει το keep και το news & weather προεγκατεστημενα; Καλο ειναι αυτο, οχι κακο.

Όχι δεν εννοώ αυτό, εννοώ πως θα έπρεπε να υπάρχει μια stock εφαρμογή για τα βασικά και αν κάποιος θέλει ας βάλει κάτι άλλο από το store

News έχει εγκατεστημένο και πιάνει την 2η οθόνη (!)

Για την μπαταρία όπως είπα θα περιμένω να κλείσει 4 φορτίσεις και θα επανέλθω.

στο Βιλαμπαχο ακόμα τρίβουν.....
:lol:

Eγω που το ειχα κανει root δεν πηρα το update καμια 20ρια ωρες μετα που βγηκε.

Ε, δεν περιμενα άλλο και εκανα factory reset. Μετα βρηκε το update κατευθειαν.

Τα updates ερχονται, απλα δεν ερχεται σε ολους τους χρηστες ταυτοχρονα. To update rollout γινεται λογικα με τον τροπο που γινεται και στα nexus/pixel. Πρωτα στο 1% των χρηστων, μετα 25%,50%,75% και 100%. π.χ το october update το πηρα απο τους πρωτους ενω του νοεμβριου το πηρα 1 εβδομαδα μετα(και στις δυο περιπτωσεις ειχα root)

Παιδια δωστε μου λιγο τα φωτα σας. Το mi a1 μολις ειδα οτι δεν εχει miui. Τι στροφη ειναι αυτη της xiaomi; Εχω το xiaomi redmi note 3 pro με την dev rom και παιρνω καθε εβδομαδα την καινουρια rom. Ειστε ευχαριστημενοι με τη rom του mi a1; Βοηθηστε λιγο γιατι φοβαμαι μηπως δεν μου αρεσει η rom και εχει προβληματα.

Ευχαριστω!!!

Παιδια δωστε μου λιγο τα φωτα σας. Το mi a1 μολις ειδα οτι δεν εχει miui. Τι στροφη ειναι αυτη της xiaomi; Εχω το xiaomi redmi note 3 pro με την dev rom και παιρνω καθε εβδομαδα την καινουρια rom. Ειστε ευχαριστημενοι με τη rom του mi a1; Βοηθηστε λιγο γιατι φοβαμαι μηπως δεν μου αρεσει η rom και εχει προβληματα.

Ευχαριστω!!!

Το Mi A1 έρχεται με Stock Android. Αν θες να έχει Miui δες το Mi 5X είναι το ίδιο τηλέφωνο (αλλά με Miui και χωρίς την B20 νομίζω).

Mobile: OnePlus 9 Pro & Realme Pad 10.4" 

Το Mi A1 έρχεται με Stock Android. Αν θες να έχει Miui δες το Mi 5X είναι το ίδιο τηλέφωνο (αλλά με Miui και χωρίς την B20 νομίζω).

Ωραια θα δω το 5x. Να σαι καλα.

Τα updates ερχονται, απλα δεν ερχεται σε ολους τους χρηστες ταυτοχρονα. To update rollout γινεται λογικα με τον τροπο που γινεται και στα nexus/pixel. Πρωτα στο 1% των χρηστων, μετα 25%,50%,75% και 100%. π.χ το october update το πηρα απο τους πρωτους ενω του νοεμβριου το πηρα 1 εβδομαδα μετα(και στις δυο περιπτωσεις ειχα root)

Το root από μόνο του δεν πειράζει το /system.

Επίσης, με το που έκαναν το factory reset, έδειξε το update κατευθείαν.

Έπρεπε να έχει ξεκάθαρη επιλογή στα settings.

Σε όλα τα κινητά έχει το ποσοστό δηλαδή και ...στο Βιλαμπαχο ακόμα τρίβουν.....

Καλώς ή κακώς, έτσι είναι και στα nexus, και στα pixels των 1000€(και δε μιλάω μόνο για το συγκεκριμένο "πρόβλημα").Σε άλλο κοινό απευθύνονται "όλα τα κινητά", και σε άλλο αυτά του "Βιλαμπάχο" ;)

Πάντως δε χρειάζονται να κάνεις factory reset για να σου έρθει το update, αλλά υπομονή Edited by mitsre

καλημερα, κανενας με το ιδιο θεμα;το ειχα ποσταρει λιγες μερες πριν αλλα τελικα η μια απαντηση που πηρα δεν εδωσε φως..

"Καλημέρα, το έχω το κινητό κοντά στις 2 εβδομαδες.. κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα. Έχω όμως ένα θέμα με την μεταφορά των φωτογραφιων. Στο προηγούμενο κινητό που ήταν Samsung είχε την εφαρμογή Συλλογή και εκεί είχα φακέλους διάφορους.. μεταφέρθηκαν όλες οι φωτογραφίες αλλά χύμα ανά ημερομηνία.. υπάρχει τρόπος να μεταφερθούν όπως τις είχα πριν;"

Καλώς ή κακώς, έτσι είναι και στα nexus, και στα pixels των 1000€(και δε μιλάω μόνο για το συγκεκριμένο "πρόβλημα").Σε άλλο κοινό απευθύνονται "όλα τα κινητά", και σε άλλο αυτά του "Βιλαμπάχο" ;)

Αυτό δεν είναι απάντηση.

Και στα Nexus και στα pixel λάθος είναι και απορώ γιατί επιμένει η Google και δεν δίνει το ποσοστό στη status bar.

Δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος για να μην δίνει την επιλογή και όμως όχι.

Αυτό δεν είναι απάντηση.

Και στα Nexus και στα pixel λάθος είναι και απορώ γιατί επιμένει η Google και δεν δίνει το ποσοστό στη status bar.

Δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος για να μην δίνει την επιλογή και όμως όχι.

Να πω την αλήθεια νομίζω πως το κοινό που απευθύνονται τόσο τα nexus/pixel όσο και τα αντίστοιχα "των φτωχών" android one, είναι αρκετά ψαγμένο ώστε να ενεργοποιήσει το System UI Tuner στο οποίο υπάρχει η επιλογή (ή έστω να ξοδέψουν μισό λεπτό για να το βρούνε). ΟΚ, θα μπορούσε να είναι από default ενεργοποιημένο αυτό στο μενού αλλά δεν το θεωρώ καν θέμα για συζήτηση...

Γεια σας. Δε θελω να σας κουρασω θα ηθελα να μου πειτε τα υπερ η τα κατα η καποια κολληματα / ελατωματα του κινητου. Θελει να το παρει ενας φιλος μου ο οποιος ειχε nokia lumia 950 xl και του εσπασε το τζαμι..

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Η οτιδηποτε αλλο που μπορει να βοηθεισει. Πχ πως ειναι η καμερα/μπαταρια/μουσικη/αν κολλαει στις ανοιχτες εφαρμογες/αν ειναι γρηγορο κλπ

Όλη η ζωή είναι μπροστά μου αλλά εγώ εξακολουθώ να κοιτάω πίσω.

Γεια σας. Δε θελω να σας κουρασω θα ηθελα να μου πειτε τα υπερ η τα κατα η καποια κολληματα / ελατωματα του κινητου. Θελει να το παρει ενας φιλος μου ο οποιος ειχε nokia lumia 950 xl και του εσπασε το τζαμι..

Η οτιδηποτε αλλο που μπορει να βοηθεισει. Πχ πως ειναι η καμερα/μπαταρια/μουσικη/αν κολλαει στις ανοιχτες εφαρμογες/αν ειναι γρηγορο κλπ

Δεν θα του πρότεινα πρώτο android κινητό από Windows κινητό κάποιο που είναι πρακτικά άδειο από εφαρμογές και θέλει μια κάποια εξοικείωση με το λειτουργικό για να πάρεις στην ουσία τα πλεονεκτήματα της συσκευής. Μήπως να κοίταζε προς Huawei P10 Lite μεριά;

επειδη το 950xl το εχω σαν εφεδρικο, πες στον φιλο, οτι με το ΜΙ Α1 θα παθει πολιτισμικο σοκ.

θα νομιζει οτι πηρε διαστημικο τηλεφωνο.

δεν υπαρχει συγκριση σε τιποτε.

HTC Magic > Samsung Galaxy S2 > Samsung Galaxy S7 > Xiaomi Redmi Pro > Xiaomi Redmi Note 8Pro > Xiaomi Mi8 > Poco X3 pro > Xiaomi Mi10T > Google Pixel 6a 😄 

Κατ αρχην ευχαριστω για τις απαντησεις. Δε νομιζω να τον ενοχλει που δεν εχει εφαρμογες. Θα βαλει ο ιδιος. Λογικα απο το app store?

Τοσο μεγαλη διαφορα εχει απο το 950 xl? :)

Τρωει κολληματα? Η καμερα/μπαταρια/internet? Μπορει να ανταπεξελθει σε 4 5 ανοιχτες εφαρμογες?

Ζητω συγγνωμη και παλι για τις ερωτησεις. Εγω εχω το samsung note 3 και του αρεσει. Αναζητει κατι παρομοιο.

Όλη η ζωή είναι μπροστά μου αλλά εγώ εξακολουθώ να κοιτάω πίσω.

Το Mi A1 έχει Vanilla Android που σημαίνει πως είμαι "στεγνό" από πολλά features/applications των launchers άλλων κινητών. Είναι πολύ πιθανόν να μη τον βολέψει και να ψάξει σύντομα αλλαγή με άλλο τηλέφωνο

Από πλευράς απόδοσης είναι ο ορισμός του "τούμπανου" με 8 core CPU ~2Ghz, 4GB RAM & 64 GB

Edited by bathan

Ναι οταν κανεις factory reset το update το παιρνεις κατευθειαν, οπως και οταν διαγραφεις την cache του google framework γιατι αλλαζει το device id. περισσοτερα εδω:

http://www.talkandroid.com/185088-google-engineer-explains-why-you-shouldnt-clear-google-services-framework-data/

• The title was changed to Xiaomi Mi A1