Jump to content

Xiaomi Mi A1

Street
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σε google cam hdr+ οι φωτογραφίες έχουν αλλάξει επίπεδο προς το καλύτερο, ιδιαίτερα οι νυχτερινές. Ωστόσο, όταν η φωτογραφία έχει ως θέμα κάτι που έχει χρώμα πορτοκαλί, κίτρινο, ή ο γαλανός ουρανός, τότε στο ζουμαρισμα διακρίνονται τελείες σε ματριξ.

Υπάρχει κάποια έκδοση που χρησιμοποιείται χωρίς αυτό που περιεγραψα; Αν ναι ποια, και με τι ρυθμίσεις;

Έχεις κάποιο δείγμα να μας δείξεις;

Συνήθως κάτι τέτοιο κάνει το htc 11 επειδή ζεστάνετε ο αισθητήρας, αν έχω καταλάβει σωστά σου βγάζει κάτι μπλε τελείες;

Ερώτηση για μπαταρία γιατί εγώ δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι οκ.τελευταια φόρτιση πριν 1 μέρα και 4μιση ώρες.χρηση οθόνης 6 ώρες. Ανοιχτό μόνιμα bt, δεδομένα ανοιχτά εκτός σπιτιού, συγχρονισμός μόνιμος,όχι αντίγραφα ασφαλείας, χρησιμοποιώ 1 καρτα σιμ,τοποθεσια οχι ανοιχτη συνεχεια,fb,viber κλπ. Και τώρα έχω 3 %.,πως σας φαίνεται?

3% είπες μπαταρία σου μένει με 6 ώρες οθόνη;

Δε θέλω να φανώ αρνητικός αλλά όχι, δεν είναι καλή, έπρεπε να είχες με τη χρήση που κάνεις κάπου στα 9-10 ώρες.

Επίσης κατά κανόνα για να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης και με άλλους χρήστες τα SOT (οθόνη) μετριούνται απο 100% μέχρι την στιγμή που θα χτυπήσει ειδοποίηση πως "η μπαταρία είναι χαμηλή και θέλει φόρτιση" που αυτό είναι το 20%

Μέσα στα πλαίσια. Χτες μου έκανε μιάμιση μέρα με 7 ώρες οθόνη, το άφησα επίτηδες όταν έπεσα για ύπνο στο 15% με μόνο WiFi ανοικτό και ενεργοποιημένη την ελαχιστοποίηση μπαταρίας, το βρήκα το πρωί στο 10% ενώ δεν θα έπρεπε να είχε πέσει πάνω από 2% βαριά. Κάποιες φορές η μπαταρία κρατάει πολύ, άλλες λίγο για παρόμοια χρήση, άγνωστο γιατί. Πάντως σε κάθε περίπτωση η μπαταρία είναι καλή.

Και με ελαχιστοποίηση μπαταρίας έφαγε 5%; για πόσες ώρες μιλάμε ύπνου;

Εγώ την θεωρώ μεγάλη κατανάλωση.

Edited by rackal

signaturegif.gif.db6a042404483db25bb662dad73cd036.gif

3% είπες μπαταρία σου μένει με 6 ώρες οθόνη;

Δε θέλω να φανώ αρνητικός αλλά όχι, δεν είναι καλή, έπρεπε να είχες με τη χρήση που κάνεις κάπου στα 9-10 ώρες.

Και μένα δε μου φαίνεται πολύ καλή για αυτό ρώτησα.το κινητό μαξ να κάνει χωρίς φόρτιση 2 μέρες με τη χρήση που αναφέρω παραπάνω.και για να κρατήσει 2 μέρες πρέπει πχ να μην ανοιχτά δεδομένα καθόλου να είμαι μονο με wifi.ολα αυτά τα αναφέρω έχοντας το κινητό από το Νοέμβριο δεν το έχω μια βδομάδα και να βγάλω συμπερασματα.

Έχω την συσκευή ένα μήνα και σας διαβάζω από την πρώτη μέρα που το πήρα. Έτσι θα ήθελα να γράψω και εγώ την εμπειρία χρήσης μου αυτόν τον μήνα που έχω την συσκευή προερχόμενος από το Samsung Galaxy A5 2017.

Θα ξεκινήσω με την τιμή του όπου σίγουρα στα χρήματα αυτά κατά τη γνώμη μου είναι από τις αξιοπρεπέστατες συσκευές που υπάρχουν. Ύστερα σε ότι αφορά την ταχύτητα του δεν έχω παράπονο αν και εγώ θεωρώ τον εαυτό μου έναν μέσο χρήστη. Επίσης για την τιμή του η ποιότητά κατασκευής του είναι από τις καλύτερες πιστεύω.

Και πάμε τώρα στα αρνητικά και στα θεματάκια που έχω αντιμετωπίσει. Έχει κολλήσει 2 φορές ο dialer κατά την διάρκεια κλήσης σε διαφορετικα νούμερα και για να επανέλθει χρειάστηκε επανεκκίνηση το κινητό. Μια φορά κόλλησε στη Nougat και άλλη μια στη Oreo. Κόλλησε άλλη μια φορά και χρειάστηκε επανεκκίνηση στο Instagram. Μια φορά ο fingerprint sensor σταμάτησε να λειτουργεί ξαφνικα επίσης επανήλθε με επανεκκίνηση. Εχθές το βράδυ το έβαλα για φόρτιση και έκανε μόνο του επανεκκίνηση χωρίς λόγο. Αυτά με τα προβλήματα που είχα.

Σε ότι έχει να κάνει με την μπαταρία με βγάζει μιάμιση μέρα με πολύ WiFi. Η οθόνη δεν με έχει ξετρελαίνει αλλά δεν με έχει απογοητεύσει κιόλας. Θα ήθελα πιο ζωντανά χρώματα αλλά και πάλι αυτό είναι κάτι το υποκειμενικό νομίζω. Εκεί που απογοητεύτηκα εντελώς είναι η κάμερα. Και παρόλο που προέρχομαι από το Α5 που η κάμερα του δεν ήταν από τις καλύτερες κατά γενική ομολογία, αυτή του Α1 είναι μια κλάση κάτω. Στο φως η κατάσταση υποφέρεται αλλά σε σκοτεινές καταστάσεις μιλάμε για φοβερή απογοήτευση.

Αυτά από την δική μου εμπειρία χρήσης, ελπίζω να βοήθησα.

Nokia 5800-> LG Αrena km900-> Samsung Galaxy S-> Nokia Lumia 820-> Sony Xperia Z2-> Samsung Galaxy A5(2017)-> Xiaomi Mi A1

iPad mini-> iPad Air 2

Sony Smartwatch2-> Moto 360-> Xiaomi mi Band 2-> Xiaomi Mi Band 3-> Xiaomi Amazfit Bip

Και μένα δε μου φαίνεται πολύ καλή για αυτό ρώτησα.το κινητό μαξ να κάνει χωρίς φόρτιση 2 μέρες με τη χρήση που αναφέρω παραπάνω.και για να κρατήσει 2 μέρες πρέπει πχ να μην ανοιχτά δεδομένα καθόλου να είμαι μονο με wifi.ολα αυτά τα αναφέρω έχοντας το κινητό από το Νοέμβριο δεν το έχω μια βδομάδα και να βγάλω συμπερασματα.

Αν πέρασες την τελευταία αναβάθμιση Ιανουαρίου και θες να το ψάξεις λίγο γιατί έχεις τέτοια κατανάλωση και έχεις την ευχέρεια να κάνεις factory reset, κάντο.

Διορθώνεται αρκετά η μεγάλη κατανάλωση.

[Off-topic]

Για όσους δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν μιας που τα λέμε ας ψηφίσουμε το επίσημο Ελληνικό site της xiaomi για το 2017

http://en.miui.com/hd/en/award2017/fanSiteVote

Έκανα εγώ fr προχθές το βράδυ.

Λοιπόν είχα δίκιο. Π@π@ρι@ βελτιώνει. Τον χρόνο μου έχασα.

Κάποιος που χρησιμοποιεί το blockada υπάρχει;

Βλέπει τίποτα περίεργο;

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Και με ελαχιστοποίηση μπαταρίας έφαγε 5%; για πόσες ώρες μιλάμε ύπνου;

Εγώ την θεωρώ μεγάλη κατανάλωση.

Ναι και εγώ για τέτοιο το έγραψα. Συμβαίνει μετά το 8 Ιανουαρίου, σπάνια μπαίνει σε doze με αποτέλεσμα να χάνεις πολύ μπαταρία όταν δεν χρησιμοποιείται. Πριν όλο το βράδυ *χωρίς* ελαχιστοποίηση έτρωγε 1-2% με δεδομένα κλειστά.

Επίσης να σημειώσω ότι η μια κάρτα μου είναι σε 2g δίκτυο και η άλλη σε 3g και οι δύο σε roaming καθώς βρίσκομαι στο εξωτερικό.

Ερώτηση για μπαταρία γιατί εγώ δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι οκ.τελευταια φόρτιση πριν 1 μέρα και 4μιση ώρες.χρηση οθόνης 6 ώρες. Ανοιχτό μόνιμα bt, δεδομένα ανοιχτά εκτός σπιτιού, συγχρονισμός μόνιμος,όχι αντίγραφα ασφαλείας, χρησιμοποιώ 1 καρτα σιμ,τοποθεσια οχι ανοιχτη συνεχεια,fb,viber κλπ. Και τώρα έχω 3 %.,πως σας φαίνεται?

Νομιζω οτι αν κλεισεις τον μονιμο συγχρονισμο θα φτιαξει πολυ η μπαταρια σου. Εξαλλου μπορεις να παιρνεις τα μειλ σου απλα ανοιγοντας την εφαρμογη και κανοντας επι τοπου συγχρονισμο. Για ποιο λογο να τρεχει συνεχεια απο πισω ?

Νομιζω οτι αν κλεισεις τον μονιμο συγχρονισμο θα φτιαξει πολυ η μπαταρια σου. Εξαλλου μπορεις να παιρνεις τα μειλ σου απλα ανοιγοντας την εφαρμογη και κανοντας επι τοπου συγχρονισμο. Για ποιο λογο να τρεχει συνεχεια απο πισω ?

Γιατί πολλοί όπως και γω Θέλουμε να μας ειδοποιεί όταν έρχεται, οχι όταν θα θυμηθούμε να ανοίξουμε τα email μας, για κάποιους το email είναι δουλειά και το θέλουν εκείνη τη στιγμή.

Δεν είναι λύση ούτε να κλείνω το συγχρονισμό, ούτε να το δουλεύω χαλαρά, ούτε να ψάχνω μπακαλιστικους τρόπους εξοικονόμησης.

Με αυτή τη λογική να κλείνω το τηλέφωνο και να το ανοίγω οπότε θέλω, να μου σκάνε τα μηνύματα χαμένων κλίσεων και να τους παίρνω εγώ πίσω...

Edit: και για να μη παρεξηγηθώ και αρχίζεις να φωνάζεις πάλι "λύκος στα πρόβατα", εμμέσως πλην σαφώς σου λέω πως δεν είναι σε θέση το πρόβλημα της αυτονομίας να το λύνει ο χρήστης αλλά αυτός που μοιράζει τη ρομ.

Edited by rackal

Γιατί πολλοί όπως και γω Θέλουμε να μας ειδοποιεί όταν έρχεται, οχι όταν θα θυμηθούμε να ανοίξουμε τα email μας, για κάποιους το email είναι δουλειά και το θέλουν εκείνη τη στιγμή.

Δεν είναι λύση ούτε να κλείνω το συγχρονισμό, ούτε να το δουλεύω χαλαρά, ούτε να ψάχνω μπακαλιστικους τρόπους εξοικονόμησης.

Με αυτή τη λογική να κλείνω το τηλέφωνο και να το ανοίγω οπότε θέλω, να μου σκάνε τα μηνύματα χαμένων κλίσεων και να τους παίρνω εγώ πίσω...

Edit: και για να μη παρεξηγηθώ και αρχίζεις να φωνάζεις πάλι "λύκος στα πρόβατα", εμμέσως πλην σαφώς σου λέω πως δεν είναι σε θέση το πρόβλημα της αυτονομίας να το λύνει ο χρήστης αλλά αυτός που μοιράζει τη ρομ.

Δε διαφωνω καθολου σε αυτο προφανως και δεν ειναι τροπος. Και γιατι λοιπον ενω θελεις να κανεις τετοια χρηση πηρες ενα κινητο με 3000 mah μπαταρια και οχι 4000++ επιλογες υπαρχουν, να ξερουμε για τι συσκευη μιλαμε.

Το email γενικά στα Android είναι ένα θέμα. Αν δεν κάνω τελείως λάθος, ο συγχρονισμός του δεν υπάγεται σε gcm και push αλλά ακολουθεί άλλο σύστημα, χαμηλότερης προτεραιότητας. Αυτό το βλέπει κανείς και σε Nougat όπου με την συσκευή σε doze σκάει μήνυμα από WhatsApp, ας πούμε, μέσα σε δευτερόλεπτα με push ενώ το email θα έρθει όταν έχει παράθυρο maintenance το doze. Ακόμα και με την συσκευή ενεργή το email δεν έρχεται ποτέ άμεσα αλλά θέλει μερικά λεπτά. Με Google Inbox αυτά, δεν ξέρω αν υπάρχει εφαρμογή που να τα τραβάει μόνη της και να τα στέλνει με push.

Oreo δεν έχω χρησιμοποιήσει ακόμα, αλλά σε Nougat γενικά σε διάφορα κινητά που έχω δοκιμάσει, θέλει η εφαρμογή mail να είναι εξαιρεμένη από το optimize στις ρυθμίσεις της μπαταρίας και από οποιαδήποτε εφαρμογή έχει κανείς για εξοικονόμηση μπαταρίας (πχ Greenify).

Δοκιμάστε και αυτό για να μειώσετε το παράθυρο του push, μπορεί να σας βοηθήσει με τις ειδοποιήσεις (όχι τόσο του email ίσως, αλλά όλα τα άλλα).

Non Root: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.andqlimax.pushfixer.noroot

Root: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.andqlimax.pushfixer&hl=en

Δε διαφωνω καθολου σε αυτο προφανως και δεν ειναι τροπος. Και γιατι λοιπον ενω θελεις να κανεις τετοια χρηση πηρες ενα κινητο με 3000 mah μπαταρια και οχι 4000++ επιλογες υπαρχουν, να ξερουμε για τι συσκευη μιλαμε.

Αν και ανοίγουμε άλλη μια διαμάχη και θα κάνουμε τσουρέκια τα των αναγνωστών, θα σου απαντήσω, τα 3κ μπαταρίας αντιστοιχούν σε ένα στεγνό λειτουργικό σε σχέση με ενα miui.

Με απλά λόγια για το λειτουργικό του (stock android) η μπαταρία του θυμίζει για παραπάνω απο 4κ κάποιας αλλης εταιρείας.

Αλήθεια για ποιά χρήση προορίζεται το MiA1 αν οχι για κλήσεις emails;

Να αρχίσω να σκέφτομαι πάλι κάποιο 3310;

Επιτέλους.

Άρα περιμένουμε custom roms.

Όταν έρθει η ώρα, καλό δεν θα ήταν να ανοιχτεί καινούργιο θέμα;

Υπέροχα νεα, ώρα να βγάλουμε λίγο τα μάτια μας και να γράψουμε τπτ!

Πάμε για cooks

Επιτέλους.

Άρα περιμένουμε custom roms.

Όταν έρθει η ώρα, καλό δεν θα ήταν να ανοιχτεί καινούργιο θέμα;

Αν κρίνω απο τα Oreo updates, θα τον πάρουν πίσω όπου να 'ναι.

Αν κρίνω απο τα Oreo updates, θα τον πάρουν πίσω όπου να 'ναι.
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα κλαίω χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα κλαίω χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

χμμμ...σιγά μην δεν την κάνανε την πατάτα.

Ο kernel ειναι Nougat :cry: :wacko:

Ας είναι, απο το καθόλου μας κάνει και αυτός.

Τουλάχιστον βάση σε αυτόν θα βρούμε τα λάθη στην αυτονομία.

Ας είναι, απο το καθόλου μας κάνει και αυτός.

Τουλάχιστον βάση σε αυτόν θα βρούμε τα λάθη στην αυτονομία.

Μα είχε πρόβλημα η αυτονομία στο Nougat?

Καλυτερα που ειναι nougat γιατι σε ορεο λογικα beta ειναι ακομα

Μα είχε πρόβλημα η αυτονομία στο Nougat?

Όχι. Αυτό που λέω είναι πως βάση του κερνελ Ν θα βρούμε τι φταίει στην 8 όταν δοθεί και αυτή.

Έχεις κάποιο δείγμα να μας δείξεις;

Συνήθως κάτι τέτοιο κάνει το htc 11 επειδή ζεστάνετε ο αισθητήρας, αν έχω καταλάβει σωστά σου βγάζει κάτι μπλε τελείες;

https://imgur.com/a/xpU8z

σε αυτη που ειναι κοντινη οι τελειες φαινονται στο φουλ ζουμ.

το τηλεφωνο με την oreo πηγαινε σφαιρα αλλα χρειαστηκα να κανω επαναφορα εργοστασιακων

τωρα μετα την επαναφορα δεν δουλευει το proximity sensor

ολα τα αλλα τα βλεπω οκ

δλδ οταν κανω κληση δεν κλείνει με τίποτα η οθόνη

Τα είχα πει εγώ ότι θα έχουμε sources αυτήν την βδομάδα, δεν ακούτε, δεν επιβραβεύετε.

Μόνο συζήτηση για την μπαταρία, ατέλειωτη συζήτηση για την μπαταρία.

Το κινητό το πέθανα στη χρήση σήμερα, με πλοήγηση και χάρτες σε δεδομένα, έκανα location sharing 15 λεπτά, και σχεδόν μια ώρα κλήση WhatsApp.

Μετά από 26 ώρες εκτός φορτιστή και 4 ώρες οθόνη έχω 35% υπόλοιπο.

Δεν έχουμε iOS, ούτε windows mobile, έχουμε Android που υπάρχουν 1002 λόγοι για να έχεις drain.

Καλησπέρα παίδες!

Τις επόμενες μέρες σκοπεύω να αγοράσω το Mi A1 αλλά επειδή δεν είμαι πολύ σχετικός, θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις για να μην βρεθώ προ εκπλήξεως:

α) Όσοι το έχετε πως το κρίνετε σαν ταχύτητα, θερμοκρασία, διάρκεια μπαταρίας, σήμα (4g, wifi) και κάμερα;

β) Με τι έρχεται μέσα στη συσκευασία;

γ) Απο σκρουτζομαγαζο μου ειπαν οτι εχει εγγυηση αντιπροσωπειας 2 ετη. Υπαρχει περιπτωση να ειναι φιδιες;

δ) Περί τιμολογίου: επδ είχα ακουσει ότι η infoquest έκανε την πάπια για τις εγγυησεις σε προινοντα apple που ειχαν αγοραστει με τιμολογιο, ειχατε καποια αναλογη εμπειρια με xiaomi; Επισης, αν το τιμολογιο δεν ειναι στο ονομα μου, υπαρχει περιπτωση να αντιμετωπισω προβλημα με την εγγυηση αν πεσω σε στραβοξυλο;

Ευχαριστώ!

• The title was changed to Xiaomi Mi A1