Jump to content

Κριτική καμερών κινητών

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Φιλε μου εδω περα ανεβαζουμε φωτο και κανουμε τεχνικη αναλυση φωτο και καμερων.

Ολα αυτα που γραφεις ειναι Off topic και δεν προσφερουν τιποτα στο νημα

Γιατί εσύ δεν είσαι off topic; Ψιλό βλακεία να λες ότι οι φωτογραφίες σου είναι διδακτικές όταν οι άλλοι ξέρουν από φωτογραφία..

Είμαι κι εγώ ο Βλάσσης!!

• Απαντήσεις 8,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

S9+

39491285440_349b7773a4_b.jpg2018-04-07_09-31-22 by V M, on Flickr

Ας αφήσουμε τους καυγάδες να δούμε καμιά φωτογραφία από καινούργιες συσκευές.

Βασίλη είναι αρκετά καλή. Αυτό που παρατηρώ όμως κάνοντας ζουμ, είναι ότι όπου δεν υπήρχε αρκετό φως υπάρχει ασάφεια και θόρυβος. Πιστεύω ότι το πλάνο ήταν πολύ πιο σκοτεινό απ' ότι φαίνεται. Υπάρχει μια τάση τελευταία σε πολλές συσκευές να ανεβάζουν το exposure στο processing που κάνει το software με το γνωστό αποτέλεσμα.

Είναι το ίδιο αποτέλεσμα που θα έχει κάποιος αν κάνει edit μια φωτογραφία και φωτίσει τα σκοτεινά σημεία.

Ναι μεν όταν βλέπεις την φωτογραφία σε μικρές οθόνες δεν γίνονται ορατά τα προβλήματα, αλλά στον υπολογιστή και σε TV υψηλής ανάλυσης θα φανούν.

Δεν θέλω να γίνομαι γραφικός επαναλαμβάνοντας τα ίδια πράγματα.

Όμως είναι πλέον ξεκάθαρο ότι μόνο η gCam μπορεί να ανταπεξέλθει σε τέτοιες φωτογραφίες. Σίγουρα δεν θα δώσει τόσο φως, και καλά θα κάνει αφού δεν υπάρχει στο πλάνο, αλλά ότι γράψει θα το γράψει σωστά.

Απορώ γιατί οι μηχανικοί των άλλων εταιριών δεν προσπαθούν προς την ίδια κατεύθυνση.

Στην συγκεκριμένη φωτογραφία εγώ θα μείωνα την έκθεση μέχρι να την φέρω σ αυτό που βλέπει το μάτι μου.

Προτιμώ τις σκιές.

Στάλθηκε από το HTC U11 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Edited by Te_salat
Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

πρέπει να είναι κανα μήνα που απέχω σκόπιμα απο το θέμα ελπίζωντας να αλλάξει κάτι. αντι αυτού βλέπω να διαιωνίζονται ίδιες και χειρότερες καταστάσεις και το ξενερώμετρο έχει φτάσει πλέον στο ζενίθ του. κρίμα ειλικρινά κρίμα... ισως να ειναι το μοναδικό φόρουμ παγκοσμίως που διαχειρίζεται με τέτοιο τρόπο αυτή την κατάσταση.

ΥΓ

#je_suis_vlassis

Καλημερα!Ειπα να μην γραψω διοτι δεν μου αρεσει να μπλεκομαι αλλα το πραμα παραπηγε.

Εχω κλεισει στο φορουμ αισιως 10 χρονια φετος και τετοιο πραμα δεν εχω ξαναδει.Οπως λεει και ο μαριος μπορει να ειμαστε το μοναδικο φορουμ παγκοσμιως με τοσο κακη διαχειρηση.

Υποτιθεται μπαινουν σε αυτο το νημα νεα απειρα ατομα για να μαθουν 1-2 πραματα και μονο αυτο δεν μαθαινουν.

Μονο βρισιδια,κακολογιες,υποκρισιες, αρνητισμο και πολλα αλλα.

Τωρα οσον αφορα το μελος gtf4270(κωστας) τι να πρωτοπω..

Οταν αρχισα να ανεβαζω φωτος με το ταπεινο xiaomi redmi note 2 τον ειχα σε εκτιμηση γιατι ειχα δει ενα ατομο το οποιο ελεγε κοσμια την γνωμη του βοηθουσε αλλα μελη και ανεβαζε σωστες φωτογραφιες κτλ.

Ε απο ενα σημειο και μετα τι να πω...Αρχισε να βριζει(με 2ους λογαριασμους) να κακολογει να λεει διαφορα τα οποια δεν τα χωραει ο νους μου να γραφονται δημοσια σε ενα φορουμ που υποτιθεται μπαινουν νεα παιδια.

Τι παραδειγμα θα δωσουμε σε αυτα τα παιδια?Πειτε μου.

Ηδη εχουν φυγει και ξενερωσει τοσο καλα μελη που πραγματικα προσφεραν στο νημα και συγριτικα,κοσμιες γνωμες,ωραιες φωτογραφιες κτλ.

Δεν λεω οτι ηταν μονο ο κωστας ο υπαιτιος αλλα σχεδον ολα αρχιζαν απο αυτον και αμα κανω λαθος ας με διωρθωσει καποιος.

Πλεον εχει χαθει το ενδιαφερον για τα καλα...

Παρακαλω πολυ την διαχειρηση αμα βλεπει αυτο το μηνυμα να λαβεις τα μετρας της και να κανει κατι.

Αυτα ειχα να πω παιδια και συγγνωμη για το μεγαλο μηνυμα.

Με εκτιμιση

Γιαννης.

Edited by johnnyman25

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Κώστα, συμφωνώ πως προσπαθούν να φέρουν φως που δεν υπάρχει με αυτό το τρικ που περιγράφεις, και το παρατήρησα κι εγώ στη φωτογραφία του Βασίλη.

Επίσης, μου δίνει την εντύπωση πως στο παράθυρο πάνω δεξιά, το μισό που είναι φωτισμένο έχει διαφορετικό "επίπεδο" softness λόγω nr από το μισό που είναι σκιασμένο.

Το τρικ του να κατεβάσουμε το exposure είναι κλασσικός τρόπος να γλιτώσουμε και θόρυβο και να σώσουμε λίγη λεπτομέρεια από τις φωτεινές πηγές, και συχνά το χρησιμοποιεί ο άλλος Κώστας, χωρίς να μας το λέει :P

Τώρα, στο γιατί δεν το κάνουν το τρικ του HDR+ και οι υπόλοιποι, είμαι κι εγώ λίγο περίεργος. Τώρα, θα μου πεις άλλο dataset για AI έχει η Google για να στήσει HDR+ άλλο η Huawei και η κάθε Huawei που θα προσπαθήσει να το μιμιθεί :P

Παντως δεν ειναι αναγκη να εχει ανεβει το exposure με processing. Μπορει ο ιδιος ο αισθητηρας να εχει δυνατότητα για πολύ ψηλό iso. Τώρα το αν έχει ξεφύγει κατά πολύ απο τις δυνατότητες του ειναι άλλη ιστορία. Εκτός αν μιλάτε αποκλειστικά για τις σκιές και όχι για το exposure.

Όπως και να χει οι σκιες ειναι λογικο να ειναι πιο soft οταν εχεις επιθετικό NR καθότι αυτές έχουν το περισσότερο θόρυβο. Δυστυχως το πρωτο πράγμα που κοιτάει ο μέσος χρηστης ειναι ο θόρυβος... οπότε πουλάει περισσότερο το επιθετικό noise reduction απο ότι η λεπτομέρεια.

Edited by Antretng

Εγώ πάντως είμαι σταθερός θαμώνας. Φτιάχνω ποπκορν και την αράζω εδώ. ;)

Best ξεκατινιάσματα ever! :lol:

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν! (Three are singing and two are dancing!) :classic_tongue:

Εγώ πάντως είμαι σταθερός θαμώνας. Φτιάχνω ποπκορν και την αράζω εδώ. ;)

Best ξεκατινιάσματα ever! :lol:

Μολις ήρθε η πίτσα .ας ξεκινήσει ο αγώνας :D

Παιδιά πολλοί από εσάς είστε σχετικά καινούργιοι στο φόρουμ και δεν γνωρίζετε ότι η κατάσταση αυτή δεν είναι τωρινή.

Το θέμα αυτό έχει κλείσει και έχει ξανά ανοιχτεί πολλές φορές.

Θεωρώ ότι η τωρινή διαχείριση του myphone είναι καλύτερη από ποτέ.

Δεν υπάρχουν αυταρχικοί mods που λειτουργούν με δύο μέτρα και σταθμά.

Δεν θα διαβάσετε παρατηρήσεις - ψευτομαγγιες του στιλ "Αν σ' αρέσει, αλλιώς κάντην" και πολλά άλλα...

Πριν 2.5 χρόνια 2 mod αυτού του στιλ, έδιωξαν με τον τρόπο τους αρκετά μέλη αυτού του νήματος εξ αιτίας σύγκρουσης με τον Κώστα καθώς έπαιρναν ανοικτά το μέρος του και τιμωρούσαν τους άλλους. Μέσα σ' αυτούς κι εμένα.

Το θέμα του Κώστα Paok, είναι πολύ παλιό. Ξεκινά από το 2013 -14 αν δεν κάνω λάθος.

Ξέρουμε τις ιδιαιτερότητες του και γενικά πως σκέφτεται και τι κάνει.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι γνωρίζει από φωτογραφία, αλλά οι πρακτικές του και ο τρόπος του ειδικά στον γραπτό λίγο ξεφεύγουν.

Κανείς δεν πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του παντογνώστη. Στην φωτογραφία δεν σταματάς ποτέ να μαθαίνεις.

Η άποψη μου είναι άμα ξέρεις κάτι το μοιράζεσαι και δεν σε απασχολεί αν έχεις το καλύτερο.

Οι άνθρωποι δύσκολα αλλάζουν. Δεν είναι λύση να διώξουμε κάποιον.

Η λύση είναι να επιλέγεις την στάση σου και να αδιαφορείς με όσα ξέρεις ότι είναι λάθος.

Αναφορές όταν γίνεται παράβαση κανόνων και τέλος.

Δεν έχει καμία σημασία ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτό γιατί απλούστατα όλα είναι πολύ κοντά και οι τυχόν διαφορές υπέρ του ενός ή του άλλου, αν ασχοληθεί κάποιος, καλύπτονται. .

Για αυτό βλέπουμε μερικούς να τρελαίνονται να αποδείξουν ότι το δικό τους είναι το καλύτερο κλπ.

Δεν προσφέρει τίποτα το να γεμίζουμε το νήμα με αντιπαραθέσεις.

----- προσθήκη μηνύματος 11 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Παντως δεν ειναι αναγκη να εχει ανεβει το exposure με processing. Μπορει ο ιδιος ο αισθητηρας να εχει δυνατότητα για πολύ ψηλό iso. Τώρα το αν έχει ξεφύγει κατά πολύ απο τις δυνατότητες του ειναι άλλη ιστορία. Εκτός αν μιλάτε αποκλειστικά για τις σκιές και όχι για το exposure.

Όπως και να χει οι σκιες ειναι λογικο να ειναι πιο soft οταν εχεις επιθετικό NR καθότι αυτές έχουν το περισσότερο θόρυβο. Δυστυχως το πρωτο πράγμα που κοιτάει ο μέσος χρηστης ειναι ο θόρυβος... οπότε πουλάει περισσότερο το επιθετικό noise reduction απο ότι η λεπτομέρεια.

Αντρέα οι αισθητήρες των ναυαρχιδων λίγο πολύ έχουν παρόμοιες δυνατότητες. Μπορούν να πάρουν συγκεκριμένο φως και επιλέγουν αναλόγως το iso. Δεν μπορούν να ανεβάσουν περισσότερο απ'όσο πρέπει γιατί θα χαλάσουν και τα σωστά φωτισμένα σημεία.

Οι διαφορές δεν είναι τεράστιες στο πώς διαχειρίζονται το iso. Φαίνεται άλλωστε από το όταν τραβάς manual. Όποιος θέλει μπορεί να δοκιμάσει το εξής:

Να τραβήξει με το κινητό σε τρίποδο για να μην μετακινηθεί και φωτομετρησει άλλου, πρώτα με auto και μετά με Manual χρησιμοποιωντας τις ίδιες ρυθμίσεις έκθεσης και iso.

Αν πάρει το ίδιο φως και στις δυο, τότε είναι θέμα αισθητήρα. Αν όμως η manual είναι θεοσκοτεινη όπου δεν υπάρχει αρκετό φως, τότε είναι θέμα processing.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Όποιος θέλει μπορεί να δοκιμάσει το εξής:

Να τραβήξει με το κινητό σε τρίποδο για να μην μετακινηθεί και φωτομετρησει άλλου, πρώτα με auto και μετά με Manual χρησιμοποιωντας τις ίδιες ρυθμίσεις έκθεσης και iso.

Αν πάρει το ίδιο φως και στις δυο, τότε είναι θέμα αισθητήρα. Αν όμως η manual είναι θεοσκοτεινη όπου δεν υπάρχει αρκετό φως, τότε είναι θέμα processing.

Καλή ιδέα! Θα το δοκιμάσω απόψε.

Μαριε και Γιαννη μην πτοείστε, συνεχίστε να ανεβάζετε τα υπέροχα δείγματα σας και μη δίνετε σημασία.

Δεν έχετε ανάγκη εξάλλου να φτιάξετε κλώνους για να σχολιάζετε τον εαυτό σας;)

U11

hdr+

λεπτομέρεια απο αλλο πλανήτη.. μέχρι και τη σκόνη στον καθρέφτη έπιασε περα απο το οτι αποτύπωσε ολοσωστα το πρόσωπο

39726567870_a84822084c_c.jpg2018-04-18_12-46-28 by vasilis poun, on Flickr

#je_suis_vlassis

Edited by punisher24
aka bill_thes

Αντρέα οι αισθητήρες των ναυαρχιδων λίγο πολύ έχουν παρόμοιες δυνατότητες. Μπορούν να πάρουν συγκεκριμένο φως και επιλέγουν αναλόγως το iso. Δεν μπορούν να ανεβάσουν περισσότερο απ'όσο πρέπει γιατί θα χαλάσουν και τα σωστά φωτισμένα σημεία.

Οι διαφορές δεν είναι τεράστιες στο πώς διαχειρίζονται το iso. Φαίνεται άλλωστε από το όταν τραβάς manual. Όποιος θέλει μπορεί να δοκιμάσει το εξής:

Σε γενικές γραμμές δεν διαφωνώ αλλά λέω άλλο πράγμα.

Το iso δεν ειναι κάποια εντυπωσιακή μεταβλητή που μπορούν να ανεβάσουν μονο οι σουπερ αισθητήρες. Απλά στους μικρούς δεν εχει νόημα γιατί θα χουν τόσο θόρυβο που δεν θα βλέπετε. Όμως τον ίδιο και παραπάνω θόρυβο (αφού θα έχεις και read noise) θα εμφανίσεις και με processing.

Αν μιλάμε για ανέβασμα σκιών οκ, συμφωνώ... αν μιλάμε όμως για ανέβασμα exposure (καθαρό χωρις κατεβασματα highlights κλπ) τοτε δεν εχει σημασία. Αν μιλάμε για ανέβασμα exposure (και οχι σκιών) τα σωστά φωτισμένα σημεία χαλάνε ειτε ειναι με post processing είτε οχι. Βέβαια όντως υπάρχουν συσκευές που έχουν διαφορετικό exposure απο manual σε auto αλλά αυτό οφείλεται και σε άλλους παράγοντες πχ βάλαν παλαιότερο αισθητήρα που το iso φτάνει ως εκει αλλά η εξελιξη του λογισμικού τους επιτρέπει να έχουν usable αποτελέσματα και σε υψηλότερο exposure ή κάποιο update μετά απο παρατήρηση οτι ειναι πολύ σκοτεινές οι νυχτερινές (ενώ ο αισθητήρας ειναι απο 3rd party) ή λογω λογισμικού που διορθώνει το λάθος metering της κάμερας κλπ.

Αυτό που θέλω να πω ειναι οτι η ουσία δεν ειναι στο αν γινεται το ανέβασμα του exposure με processing (εκτός αν μιλαμε για σκιές) γιατί στη τελική είναι αλλού το πρόβλημα που δεν θα χε και μεγάλες διαφορές αν ηταν απο τον αισθητήρα. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία ειναι οτι έχουν επιθετικο noise reduction και οτι ειναι μια πραγματικότητα οτι οι σκιές έχουν περισσότερο θόρυβο οπότε και η αποθορυβοποίηση τελικά θα έχει μεγαλύτερο παστέλωμα.

Edited by Antretng

Είχα το HTC 10 το έδωσα για άλλους λόγους (πρώτη φορα πούλησα κινητό από το 1994)

Το U11 είναι το καλύτερο κατά τη άποψη μου...βγάζει τις πιο Smooth φωτογραφίες και λίγο ψυχρές...γούστα είναι αυτά.

Η HTC με το ultrapixel και τις διπλες κάμερες έδωσε άλλο αέρα :)

Φυσικά δε μπορώ να βάλω στοίχημα αλλα περιμένετε το U12 πριν αγοράσετε κινητό αν σας ενδιαφέρει η φωτογραφία...την έχω απόλυτη εμπιστοσύνη μετά από M7-A9-10

Ματια έχω και βλέπω και ας μη γνωρίζω από WB etc.

η κοπέλα μου που έχει το iPhone 8 το απλό μου είπε ότι το HTC Α9 βγάζει καλύτερες.

Edited by Imperia

Mate 10 pro Auto

41536028961_87d7eed1d3_c.jpgIMG_20180418_131715 by John, on Flickr

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Σε γενικές γραμμές δεν διαφωνώ αλλά λέω άλλο πράγμα.

Το iso δεν ειναι κάποια εντυπωσιακή μεταβλητή που μπορούν να ανεβάσουν μονο οι σουπερ αισθητήρες. Απλά στους μικρούς δεν εχει νόημα γιατί θα χουν τόσο θόρυβο που δεν θα βλέπετε. Όμως τον ίδιο και παραπάνω θόρυβο (αφού θα έχεις και read noise) θα εμφανίσεις και με processing.

Αν μιλάμε για ανέβασμα σκιών οκ, συμφωνώ... αν μιλάμε όμως για ανέβασμα exposure τοτε δεν εχει σημασία. Βέβαια όντως υπάρχουν συσκευές που έχουν διαφορετικό exposure απο manual σε auto αλλά αυτό οφείλεται και σε άλλους παράγοντες πχ βάλαν παλαιότερο αισθητήρα που το iso φτάνει ως εκει αλλά η εξελιξη του λογισμικού τους επιτρέπει να έχουν usable αποτελέσματα και σε υψηλότερο exposure ή κάποιο update μετά απο παρατήρηση οτι ειναι πολύ σκοτεινές οι νυχτερινές (ενώ ο αισθητήρας ειναι απο 3rd party) ή λογω λογισμικού που διορθώνει το λάθος metering της κάμερας κλπ.

Αυτό που θέλω να πω ειναι οτι η ουσία δεν ειναι στο αν γινεται το ανέβασμα του exposure με processing (εκτός αν μιλαμε για σκιές) γιατί στη τελική είναι αλλού το πρόβλημα που δεν θα χε και μεγάλες διαφορές αν ηταν απο τον αισθητήρα. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία ειναι οτι έχουν επιθετικο noise reduction και οτι ειναι μια πραγματικότητα οτι οι σκιές έχουν περισσότερο θόρυβο οπότε και η αποθορυβοποίηση τελικά θα έχει μεγαλύτερο παστέλωμα.

Με λίγα λόγια αυτό που εννοώ είναι ότι τελευταία φροντίζουν να υπάρχει μια τεχνίτη ισορροπία στον φωτισμό του πλάνου που φυσικά έχει εφαρμογή στα σημεία που υπάρχει λιγότερο φως.

Αν πάλι όλο το πλάνο είναι πολύ σκοτεινό όπως η φωτογραφία που ανέβασε ο Βαγγέλης από το δωμάτιο του, τότε υπάρχει επέμβαση παντού. Για αυτό βλέπουμε μικρά iso σε σχέση με το υπάρχοντα φωτισμό. Είναι ξεκάθαρα software επέμβαση.

Άσε να κάνει ο Βαγγέλης το τεστ και θα δούμε.

----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Μαριε και Γιαννη μην πτοείστε, συνεχίστε να ανεβάζετε τα υπέροχα δείγματα σας και μη δίνετε σημασία.

Δεν έχετε ανάγκη εξάλλου να φτιάξετε κλώνους για να σχολιάζετε τον εαυτό σας;)

U11

hdr+

λεπτομέρεια απο αλλο πλανήτη.. μέχρι και τη σκόνη στον καθρέφτη έπιασε περα απο το οτι αποτύπωσε ολοσωστα το πρόσωπο

39726567870_a84822084c_c.jpg2018-04-18_12-46-28 by vasilis poun, on Flickr

#je_suis_vlassis

Ναι αλλά έκαψε τα φώτα ;) p;

Φανταστική φωτογραφία. Εδώ είναι αυτό που έγραφα προηγουμένως.

Αν φώτιζε τις άχρηστες σκιές θα είχαμε θόρυβο κλπ.

Αν τραβούσα το ίδιο πλανο με την D750 εκεί θα πήγαινα τις ρυθμίσεις.

@@@ Imperia

Η HTC κάθε χρόνο βελτιώνει σημαντικά την κάμερα της. Στην ότι ξεκινά πρώτη τις διάφορες καινοτομίες.

Εγώ τουλάχιστον αν θα αλλάξω κινητό θα πάω σίγουρα στο 12. Όχι όμως σύντομα.

Με λίγα λόγια αυτό που εννοώ είναι ότι τελευταία φροντίζουν να υπάρχει μια τεχνίτη ισορροπία στον φωτισμό του πλάνου που φυσικά έχει εφαρμογή στα σημεία που υπάρχει λιγότερο φως.

Αν πάλι όλο το πλάνο είναι πολύ σκοτεινό όπως η φωτογραφία που ανέβασε ο Βαγγέλης από το δωμάτιο του, τότε υπάρχει επέμβαση παντού. Για αυτό βλέπουμε μικρά iso σε σχέση με το υπάρχοντα φωτισμό. Είναι ξεκάθαρα software επέμβαση.

Άσε να κάνει ο Βαγγέλης το τεστ και θα δούμε.

Του Βαγγελη ομως ειναι night mode... οχι κλασσικη γρήγορη φωτογραφία. Αλλωστε αν έβαζε ίδιο shutter (με αυτό που γράφει) και iso στο manual (5 sec iso 3200) δεν νομιζω να ειχε θεμα στο να την φωτίσει...

Βεβαια σιγουρα δεν ειναι έκθεση 5 sec αλλα stacking 5 sec με αγνωστο το shutter speed που εβαλε ανα λήψη. Εκει λοιπον το λογισμικό το έπαιρνε να ανεβασει exposure αφου με αυτή τη μέθοδο αφαίρεσε μπόλικο θόρυβο. Οπότε ειναι μια απο τις περιπτώσεις που έγραψα παραπάνω, ότι λογο βελτιωμένης τεχνικής το έπαιρνε να κάνει το κάτι παραπάνω (ενω μιλάμε για χαοτική διαφορά στην φωτεινότητα)

Όμως αυτό εδω δεν ειναι ο κανόνας. Τι γινεται οταν το θεμα σου ειναι εντός των οριών του αισθητήρα; Ποιος ο λογος να βάλεις χαμηλότερο iso και να ανεβάσεις το exposure με post processing (ξανα λέω δεν μιλάω για σκιες αφού εκει συμφωνούμε); Για ποιο λογο να εμφανίσεις και read noise?

Αλλα και πάλι νομιζω οτι δεν εχει τοσο νόημα το πως, τι και γιατι :). Το νόημα ειναι ότι εχουν επιθετικό nr. Γιατι οκ με χαμηλότερο φωτισμό κρυβω μεν το θόρυβο αλλα κρύβω όμως ετσι και το ίδιο το θεμα. Άλλο το να κατεβάσω επιλεκτικά την φωτεινότητα πχ στον ουρανό (όπως κάνει το hdr+) και άλλο να κατεβάσω το exposure.

Άλλα ναι υπάρχουν κάμερες που στο auto φωτίζουν περισσότερο. Όμως οι λόγοι ειναι διαφορετικοί και ποικίλλουν ;) (το ιδιο πχ έβλεπα στο mi5s με hht που φώτιζε περισσότερο από οτι χωρίς). Ας δουμε και το τεστ του Βαγγελη, ίσως οντως να διαφέρει όμως αυτό που γράφω ειναι οτι δεν φταίει αυτό απαραίτητα για το πρόβλημα αλλα το ιδιο το nr αφου ίδια προβλήματα θα είχες και απο ανεβασμένο iso.

Edited by Antretng

Άνοιξα ξεχωριστό τοπικ για όσους ενδιαφέρονται για τη συνάντηση στη Θεσσαλονίκη για να μην χαλάμε το παρών τοπικ και να συνεννοηθούμε καλύτερα.

https://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=466621

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

Ας αφήσουμε τους καυγάδες να δούμε καμιά φωτογραφία από καινούργιες συσκευές.

Βασίλη είναι αρκετά καλή. Αυτό που παρατηρώ όμως κάνοντας ζουμ, είναι ότι όπου δεν υπήρχε αρκετό φως υπάρχει ασάφεια και θόρυβος. Πιστεύω ότι το πλάνο ήταν πολύ πιο σκοτεινό απ' ότι φαίνεται. Υπάρχει μια τάση τελευταία σε πολλές συσκευές να ανεβάζουν το exposure στο processing που κάνει το software με το γνωστό αποτέλεσμα.

Είναι το ίδιο αποτέλεσμα που θα έχει κάποιος αν κάνει edit μια φωτογραφία και φωτίσει τα σκοτεινά σημεία.

Ναι μεν όταν βλέπεις την φωτογραφία σε μικρές οθόνες δεν γίνονται ορατά τα προβλήματα, αλλά στον υπολογιστή και σε TV υψηλής ανάλυσης θα φανούν.

Δεν θέλω να γίνομαι γραφικός επαναλαμβάνοντας τα ίδια πράγματα.

Όμως είναι πλέον ξεκάθαρο ότι μόνο η gCam μπορεί να ανταπεξέλθει σε τέτοιες φωτογραφίες. Σίγουρα δεν θα δώσει τόσο φως, και καλά θα κάνει αφού δεν υπάρχει στο πλάνο, αλλά ότι γράψει θα το γράψει σωστά.

Απορώ γιατί οι μηχανικοί των άλλων εταιριών δεν προσπαθούν προς την ίδια κατεύθυνση.

Στην συγκεκριμένη φωτογραφία εγώ θα μείωνα την έκθεση μέχρι να την φέρω σ αυτό που βλέπει το μάτι μου.

Προτιμώ τις σκιές.

Κώστα πράγματι το πλάνο ήταν πολύ πιο σκοτεινό απ' ότι φαίνεται στην φωτογραφία. Αποφεύγω πάντως ειδικά σε φωτογραφίες που θα ανέβουν εδώ να παίζω στο manual παρά μόνο ότι αντιλαμβάνεται το σύστημα από μόνο του για να μπορεί να δει ο μέσος χρήστης που θα πάρει το τηλέφωνο τι ακριβώς ψάρια θα πιάσει, το πολύ ένα "ταπ" στο σημείο που θέλεις για το θέμα της εστίασης ;).

S9+

41258135402_c42f29df5c_b.jpg2018-04-07_09-31-40 by V M, on Flickr

Ericsson788, Nokia 3310,7650,3650,N82,N95, Samsung i8910,S2,S3,S4,S6,S7 edge,S8+,S9+,S10+,S20 Ultra

Κώστα πράγματι το πλάνο ήταν πολύ πιο σκοτεινό απ' ότι φαίνεται στην φωτογραφία. Αποφεύγω πάντως ειδικά σε φωτογραφίες που θα ανέβουν εδώ να παίζω στο manual παρά μόνο ότι αντιλαμβάνεται το σύστημα από μόνο του για να μπορεί να δει ο μέσος χρήστης που θα πάρει το τηλέφωνο τι ακριβώς ψάρια θα πιάσει, το πολύ ένα "ταπ" στο σημείο που θέλεις για το θέμα της εστίασης ;).

S9+

41258135402_c42f29df5c_b.jpg2018-04-07_09-31-40 by V M, on Flickr

Το S9+ μου αρέσει είναι ένα από τα 3 φετινά που μου αρέσουν πολύ.

Τυχαίο κλικ στο αυτόματο, με το ταπεινό Lg G6, stock camera, αυτόματο HDR!

Την βάζω μόνο και μόνο για το "ακίνητο" μηχανάκι που την στιγμή της φώτο έτρεχε αρκετά και αν δείτε στο ζουμ φαίνεται σχετικά καθαρά η πινακίδα. Ας πει και κάποιος ειδικός αν αξίζει η φώτο ή απλά εμένα μόνο που έκανε εντύπωση με τις αμυδρές γνώσεις μου στο αντικείμενο. Είμαι του επιπέδου ... "auto"! :p

http://oi65.tinypic.com/1zebmzr.jpg

Το s9+ φαίνεται όντως να χει διορθώσει όλα όσα με χάλαγαν στα προηγούμενα. Μικροτερο nr με περισσοτερη λεπτομέρια σε καλό φωτισμό, λιγοτερο sharpening, μεγαλύτερο shutter σε indoor lighting για λιγότερο motion blur και μεγαλύτερη δυνατότητα στα σκοταδια.

Μόνο τα χρώματα λίγο με χαλάνε (θα τα ήθελαν να κλικ κάτω σε saturation) αλλά από όσες κάμερες έχω δει φέτος είναι η κάμερα που ταιριάζει καλύτερα στα γούστα μου.

Τυχαίο κλικ στο αυτόματο, με το ταπεινό Lg G6, stock camera, αυτόματο HDR!

Την βάζω μόνο και μόνο για το "ακίνητο" μηχανάκι που την στιγμή της φώτο έτρεχε αρκετά και αν δείτε στο ζουμ φαίνεται σχετικά καθαρά η πινακίδα. Ας πει και κάποιος ειδικός αν αξίζει η φώτο ή απλά εμένα μόνο που έκανε εντύπωση με τις αμυδρές γνώσεις μου στο αντικείμενο. Είμαι του επιπέδου ... "auto"! :p

http://oi65.tinypic.com/1zebmzr.jpg

Μια χαρά είναι η φωτογραφία σου. Αυτές είναι εύκολες για το G6.

Sent from my iPad using Tapatalk

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...